Boules Eye nya mästare

Janne Åsberg och Håkan Johnsson i Boules Eye vinner årets serie efter att ha finalbesegrat Sthig Erixon och Ulf Lindner i X-Boule med 13-10.

Slutspel och sista omgången i 3D, 2009-08-27

Boulianerna får inte ihop det nu heller utan lämnar wo till slutspelet. Har mig veterligen aldrig hänt förr, iaf inte utomhus. X-Boule avancerar därmed till final ”i kavaj”. Den andra semifinalen, Trolle – Boules Eye, har också spelarproblem då Arne är bortrest. Loo Stening ersätter. En skytt som heter duga och ihop med Lennarts lägg borde det räcka långt, men idag är det Janne & Håkan som är det bättre laget. Klara 13-1, även om siffrorna inte berättar hela sanningen om matchutvecklingen. 

Loo Stening och Lennart Pettersson, delad
tredjeplats.

Samtidigt spelas den sista matchen i div 3D, 6-lagsserien med 3 ind. möten. Plus Proche har saken i egna händer, behöver ”bara” vinna med 5 poäng mer än vad Slussen eventuellt vinner med så är det klart. När sedan Slussen vinner med 13-3 över GB-Vikingarna och PP ligger under med 5-12 är det plötsligt klart att Slussen står som slutsegrare. PP förlorar mot Bill & Boule som därmed kniper andraplatsen, Plus Proche blir trea.

Det hjälper inte hur mycket Johan mäter,
seriesegern glider dem ur händerna.

Slussengubbarna, här i mitten, trivdes bra på det nyhyvlade underlaget och vinner över GB-Vikingarna med 13-3.

Finaldags, X-Boule vs Boules Eye. De sistnämnda tar initiativet direkt och ställningen har sprungit upp till 10-1 medan jag var borta och kollade in 3D. Då tar Stigh och Ulf överraskande? en femma och ställnigen är 10-6. Detta följs upp av ytterligare en pinne och så tre till och ställlningen är 10-10. Håkans tidigare så precisa skott är plötsligt korta och Jannes lägg ligger inte längre på lillen, Boules Eye är i gungning. Det gungar iaf inte värre än att de kan ta en pinne i nästa vända och då det blir en ren läggvända därefter är Boules Eye helt enkelt det bättre laget. Håkan lägger en kloss med sitt näst sista som X’en inte rår på och kan sen med sitt sista klot lägga för match.

Publiken, vilket i och med div 3-spelet och den ljumma augustikvällen var tämligen talrik, tackar för spänningen med en välförtjänt applåd. Prisutdelning och därmed var denna säsong slut.

Välkomna åter till inomhusserien 2010. Beräknad spelstart tidigast v 43. Inbjudan kommer.

Omgång 7, 2009-08-25, slutspelat för de flesta

Grabbarna Boulianerna har det väl körigt i skolan, kan tänka, och lämnar wo i sista omgången. Vinner ändå div 1 med 3 diffpinnar tillgodo på Trolle. Trolle slår V2 och förpassar därmed dom till ingen mans land. Par a’ Boule spelar avspännt och vinner komfortabelt sina båda matcher och fördubblar i ett nafs årets poängskörd, men det är för sent. Degradering att vänta. Till slutspelet utöver Boulianerna och Trolle går Boules Eye och X-Boule. Boules Eye övertygar med två tunga vinster. 

Janne och har hittat formen så här lagom till slutspelet.

Slutspelet startar på torsdag, den 27/8, klockan 18 med Boulianerna – X-Boule och Trolle – Boules Eye.

Azer kan kosta på sig en förlust mot Boulerosorna och ändå vinna div 2A i och med segern mot Devil Heart med klara 13-3. Det hade inte räckt för Bergbullarna att slå samma Devils i sista matchen, Azer har för bra diff. Boulinerna och Boccia Brothers åker ned ett snäpp.

The Flying Dogs kostar minsann inte på sig nåt, utom möjligen en segerbankett. Dubbla vinster idag trots underledning i båda. Men allt eftersom matcherna framskrider får Håkan in sina lägg och får de bara hålla på tillräckligt länge lägger han på lillen hela tiden. Bouligans gör en stark avslutning och vinner både mot The Only Ones och Genboule och klättrar därmed upp till andraplatsen. 31:an och PK-Chans kliver ned till trean, eller hur Harriet?

PIF Veteranerna förlorar mot The Brothers och är i gungning, tar sig samman och slår IBV med klara 13-1 och säkrar därmed seriesegern i div 3A. En match före Strömboule som spurtade med två pinnar.

Aero P i 3B och Lundby Boule i 3C är seriens mest överlägsna vinnare, tre poängs ned till tabelltvåorna, Teatcher and Creature resp Bellis. Vilka båda topper ett gäng lag på 9 vinster. I 3B slutar G.C med att vinna över PIF Ekhaga Ett med 13-12. Äntligen en riktig seger. Träningen börjar ge utdelning.

Siv och Bo, Lundby Boule, klara vinnare i 3C.

Div 3D är en 6-lagsserie med tredubbla inbördes möte, varför de har en match kvar. Den spelas på torsdag kl 18, alltså samtidigt som semifinalerna. Ställningen inför denna sista och direkt avgörande match är jämnast möjliga, tre lag på 9 poäng gör upp om seriesegern. Plus Proche, Slussen och Bill & Boule.

Innan semifinalerna börjar på torsdag förrättas prisutdelning till samtliga divisioner utom 3D, den sker direkt efter avslutat spel. Berörda lag kallas till prisutdelning utöver detta även via mail om adress angetts.  

Omgång 6, 2009-08-17

Dramatiken tätnar i div 1. En omgång kvar och tre lag på 6 pinnar runt slutspelsstrecket. Stålkulorna, Boules Eye eller V2 är frågan? Redan klara för division 2 är cupvinnarna, Par a’ Boule och Instrumentboulaget. Båda hopplöst avhängda nu.

Azer vinner en titdig final mot Bergbullarna och har nu själva att avgöra om de vill vinna serien eller inte. En poäng före nämnda bullar innan sista omgången.
Boulinerna har ett närmast omöjligt uppdrag att klara sig kvar och Boccia bröderna är borta. 

Flyghundarna kostar på sig att ta stryk av den kommande generationen i familjederbyt mot Bouligans men då alla de skuggande lagen också bjuder på en pinne är de i fortsatt topp med två pinnar tillgogdo. 31:an förlorar dubbelt men har en liten chans att klara sig kvar. För PK-Chans del är det väl i praktiken kört i och med dagens enda vinst. Vann dubbelt gjorde däremot Bouligans, som förutom att slå Hundarna även fick Labbe på fall. Första dubbeln för säsongen enligt Tobias.

Vågar väl påstå att PIF Vet vinner 3A, men säker kan man aldrig vara. Dubbeltorsk nästa gång så…

Detsamma gäller i 3B men då är det Aero P jag utnämner till segrare. Två vinster idag och den över Teatcher and Creature med 13-11 var den viktigaste i och med att de sistnämnda ligger tvåa.

Fortsätter väl med att utse seriesegrare i förskott. I 3C blir det Lundby som vinner, tror jag, då både Bellis och PIF Oskar tappade en pinne på dem i dag.

Plus Proche jobbar på för att komma ikapp Slussen i 3D och i och med seger i inbördes möte kom de en poäng närmare. Även Bill & Boule vill nog vara med om slutsegern och då denna grupp har tre matcher kvar vågar jag mig inte på att tippa farbror Hasse som slutsegrare, än.

Rättning, 2009-06-16

Aero P’na och QBIZ har nu enats om att de skrivit in fel resultat i pärmen och Aero P vann således matchen dem emellan med 13-10 istället för viceversa. Alltså skötte sig Aero bättre än vad jag förmodade sist och har ett litet, men ändock ett grepp, om tabelltoppen.

Åkte förbi Skarpan ikväll för ett träningspass i Vidingsjö. Inga boulespelare på endera stället, förutom vi tappra. Träna mera, snart är det Cupen, en semester svischar bara förbi och vips är det augusti.

Trevlig midsommar så länge.

Omgång 5, 2009-06-09

Sista omgången innan sommaruppehållet. Några wo denna kväll, skolavslutningar kanske, men lite tråkigt ändå för de som drabbas.

Boulianerna, Azer Petanca, The Flying Dogs, PIF Veteranerna, Aero P, Lundby Boule och Slussen. Vad har den brokiga skara gemensamt, förutom sitt bouleintresse? Jo de leder sina serier och kan följaktligen ta en extra sillbit till midsommarsnapsen för att celebrera.

På tal om att celebrera, två bröllopsdagar hade vi idag. Par a Boule firar sin 19.e och Frasse i Boulejokers sin 36.e. Detta gör de med att vinna var sin match (borde det inte varit dubbelt?) och med lite skumpa väl hemkomna, måhända. Sen hade ju Börje och Birger namnsdag också, men några såna känner jag inte till.

Sammanfattning av tabellerna inför sommaren.

Boulianerna har kopplat grepp om div 1. V2 och Boules Eye får skärpa till sig för en slutspelsplats och för PaB och IB krävs det mindre mirakel för att undvika nedflyttning.

Azer P och Dogs har greppet om var sin div 2, men så bor vi i samf Idrottstävlingen också. Bergbullarna har säkert inte gett upp striden om 2A och Perma har ”litet slagläge”. I 2B är det Labbarna som ligger och skuggar, följda av ett helt koppel lag en pinne efter. Boccia Brotheres och PK-Chans får svårt att hänga kvar.

”När Gitten väl kavlat upp ärmen må Boulinerna och
Aurora darra”. (Gammalt djungelordspråk).

013’s Grabbar hade väl räknat med en lätt seger över tabelljumbon PIF Ekhaga 2, men tji fick dom. 13-11 till Piffarna och alla vinstnollor är nu spräckta. Pif Vet har två poängs marginal till tre lag närmast under. Redan klart? 3B är allt annat än klart. Tre lag i topp å 7 pinnar och hade bara Aero P skött sig lite bättre nu när de övriga fick ”gratispoäng” så hade de behållit greppet. Nu är det mycket osäkert.

PIF Vet, Johnny och Lennart. ”Säkra” i toppen av 3A.

I 3 C vaknar Håckla äntligen till liv och avslutar ”våren” med en dubbel. Bl a får Bellis ge sig och tappar därmed serieledningen till Lundby Boule som idag vinner övertygande i båda matcherna. Slussen vägrar släppa ifrån sig serieledningen i 3D och får väl hjälp av att de andra lagen slår varandra hela tiden. Vad annat kan förklara den jämna tabellen. Jägarvallen vinner dock dubbelt och tycks ha kommit igång på allvar, men det är väl för långt upp till toppen, eller?

Hasse & Conny, dvs Aero P, kammar noll i dag men
håller ändock undan i toppen av 3B.

Glöm nu inte bort att anmäla Er till Cupen som spelas i början av augusti. Det går bra fram till 15 minuter innan spelstart, dvs måndagen den 10 augusti kl 18:15.

Trevlig sommar.

Omgång 4, 2009-06-02

Vädret ”så där” men iaf bättre än befarat. Dock lite kallt om vantarna. Ska man behöva ha vantar i juni? Säga vad man vill om vädret, men omväxlande är det.
Hur gick spelet då, denna kalla afton? Jo Boulianerna tar över ledningen i högsta divisionen efter dubbelseger, samtidigt som forna ledarna, X-Boule, förlorar dubbelt.
Par a’ B och IB allt mer fast i bottenträsket efter dubbla nollor. Tre poäng upp till strecket.

V2 besgrar PaB med 13-10 och håller sig
därmed på slutspelsplats med samma diff (3)
tillgodo på Trolle.

2A Bergbullarna tappar en match och vi har inte längre några obesgrade lag i serien, mer om det nedan. Devil H mosar dom fullständigt med klara 13-2. Bullarna tar sig dock samman, vinner mot Bocciabröderna och behåller serieledningen.
Azer vinner dubbelt och skuggar nu toppen ihop med Perma.

2B Bottenlaget 31:an slår Dogs, övriga matcher går hundarnas väg och efter en rysarseger med 13-11 mot Genboule, som förlorade två matcher med 11-13 denna kväll, behåller de sin serieledning med en pinne upp på Labbe och Bouletts Bouletts som trots stryk med 13-0 av det andra bottenlaget, PK-Chans, håller sig kvar i toppen. 

Harry, förlåt Harriet Pettersson, Hunddödare.

PIF Veternaerna tar över täten efter Strömboule i 3A med två pinnar bättre diff. Båda lagen  vann sina matcher.

I 3B har G.C det jobbigt med idel förluster. Två nya idag och fortsatt säkert förankrade i botten. Aero P’na vinner däremot sina matcher och är nu ensamma på 7 vinster och i serieledning. IVKA närmast under.

3C är vår jämnaste serie så här långt. Tre lag i topp på 6 pinnar. Men bäst diff har Bellis, tätt följt av PIF Oskarsgatan och Lundby Boule. Bellis trivdes ordentligt i kylan och vann båda med 13-2.


Lisa B i Bellis, trivs som synes även i solen.

Serieledande Slussen, fram till idag obesegrade, förlorar dubbelt men behåller trots denna motgång (tillfällig?) serieledningen med god marginal. På andraplatsen verka Johan och Marianne nu fått fason på spelet och ligger därför i topp av en grupp lag på fyra poäng. Frågan är om jag inte får ändra mig och utse 3D till jämnaste grupp? Ja, så får det bli.

2009-05-27

Ny brandvägg på plats.

Hundarna flyger igen.

Ärkehunden Johan under ”inflygning”.

Två nya pinnar och fortsatt och utdrygad ledning i 2B för The Flying Dogs. Men det satt hårt åt mot PK-Chans där Pelles välriktade skott och nogsamt placerade lägg, ja vi säger väl att lilleflyttarna var avsiktliga, höll på att stjälpa lasset. 13-12 till slut. Slut var ordet. Vi har lyckats bli kvar sist på banan alla tre omgångarna, men det är bara bra, då slipper jag stå och vänta.

I ettan går X’en på som aldrig förr och har serien i järngrepp i princip två matcher före Boulianerna. H&M i PaB oväntat formsvaga så på vårkanten. Titelförsvararna på nedflyttningsplats ihop med slitvargarna i Instrumentboulaget. Trots rutin in massé ligger de sist med bara ”ägg” i korgen.

Ange alt-text här.

Är det 502 matcher nu? Dags för en vinst, igen.

Bergbullarna ligger däremot inte sist i sin serie, tvärt om. Obesegrade så här långt och nu senast ofina nog att mosa till två damlag.

Strömboule tycks ha fått ordning på kulorna och leder div 3A knappt före 013’s grabbar. Likaläge i div 3B men där heter motsvarande lag Aero P och IVKA.

ÅGE-Boule slår Bellis i en tidig seriefinal och tar därmed ledningen i 3C före nämnda Bellis. Äntligen kom Johan E och hans son? till start efter två omgångars ”problem på jobbet”. Serien är därmed komplett. En seger mäktade de med när de i en ”rysare” slog Plus Proches Johan och Marianne. Vad var det nu Plus Proche betydde? Var det nära?

Annars leds 3D av gubbsen från Berg, Slussen. Obesegrade, 6 pinnar, två före tvåan GB-Vikingarna och dessutom 34 poängs bättre diff.

Hasse, Bertil, Stig – say no more.

Omgång 3 2009-05-26
Tyvärr, min brandvägg har brunnit upp. I avvaktan på en ny får ni hålla tillgodo med resultaten.

Omgång 2 2009-05-19

Veckans kommentarer får ni vänta på, men resultaten är uppdaterade.

Omgång 1 2009-05-12

Nu är vi igång med årets serie. Först kom solen, sen kom regnet (som vanligt?) och sen kom solen tillbaka. Vad som inte kom var däremot Devil Heart och Järgarvallens PS. Vet inte om de fortfarande sitter hemma och väntar på en inbjudan, men som framgick av just inbjudan – kallelse till start skickas inte ut.
Hoppas alla lag är på plats nästa vecka, för då blir det idel solsken.

Lite i extra i solen denna omgång var nykomponerade Boules Eye, Trolle Boule med samma gamla vanliga gubbs, Bergbullarna, Perma, nyblivna  divtvåorna Boulerosorna, The Only Ones, Labbe & Co med minsta möjliga mariginal, IBV, Boulejokers minsann, 013’s grabbar, IVKA, tant Bellis, Lundby Boule och Slussen som alla vann dubbelt.

Mest regnade det tydligen på titelförsvarande Par a’ Boule, tvångsuppflyttade Instrumentboulaget, Boccia Brothers, Aurororna, 31:an, PK-, inte PC-, Chans (årets tryckfel) PIF Ekhaga 2, nysatsasnde Kulan, The Brothers, G.C, Wasa, kom igen nu Wasa och JM (är inte det ett byggbolag?) som alla kammade noll.

Nästa vecka kan det vara tvärt om.

Inbjudan ute.pdf

Samtliga serier utom div 3D spelas som 8-lagsserier med dubbla inbördes möten. Div 3D spelas som en 6-lagsserie med tredubbla inbördes möten.

Preliminär serieindelning:

Div 1

Par a’ Boule
V2
Trolle Boule
X-Boule
Boulianerna
Instrumentboulaget
Boules Eye
Stålkulorna


Div 2A

Bergbullarna
Boccia Brothers
Aurora Bouleealis
Boulerosorna
Boulinerna
Devil Heart
Azer Petanca
Perma

Div 2B

31:an
The Only Ones
Bouligans
Bouletts
Genboule
The Flying Dogs
PC-Chans
Labbe & Co

Div 3A

013’s grabbar
Kulan
PIF Ekhaga 2
IBV
Strömboule
The Brothers
PIF Veteranerna
Boulejokers

Div 3B

Aero P
IVKA
TAXI-Boule
G.C
Teacher and Creature
Lamafisk
PIF Ekhaga Ett
QBIZ

Div 3C

Wasa
Bellis
Siel
Håckla
ÅGE-Boule
PIF Oskarsgatan
Lundby Boule
JM

Div 3D

Bill & Boule
GB-Vikingarna
Jägarvallens PS
MEKA
Plus Proche
Slussen