Länk till: Spelprogram och resultat.

2023-11-20. Äntligen, kanske många tycker, är det dags för 4-manna att beträda banorna och då är det full vinter ute, men snö och minus 10. Lite i tidigaste laget, eller?
Efter en match ska vi väl inte dra några andra slutsatser än att Ring så spelar vi fick revansch på Proppen från vårens final och att Murphys ”körde över” &Company med 4-0. Medan både rutinerade Vi i femman och nykomlingarna Spader Ess också fixade var sin 3-1 seger. Bosse vs Pajen i singel mellan Vi5 och RPC var tydligen en nagelbitare av rang. Den tog längre tid är trippeln, bara en sån sak, och slutade 13-12 till Bosse.

2023-11-22. Div 1 omgång 3. Tyvärr är Bergströms sjuka varför Mountinstreams tvingas lämna walk ower. Gratispoäng till Par á Boule och Bergsprängarna. De sistnämnda gör därmed ett ryck upp ur bottenträsket, detta var deras första två poäng och de går därmed om Mountinstreams och ligger 4 från slutet. Kvällens första seger kom mot Team TLC som fortsatt har det jobbigt men även de spräckte nollan denna ruggiga höstkväll. 13-6 mot Årnis men fortsatt kvar i botten.

Lotta och Team TLC har spräckt nollan.

I toppen är det ett getingbo. Fem lag på 4 poäng. I topp Par á Boule med knappa 10 pinnar bättre diff än tvåan Raging Boules som har en ynka diffpinne mer än Boules Eye och ytterligare 11 ner till Boulibompa. På femte plats, precis under strecket med ett rejält tapp i dag och i klotdiffen, 20 pinnar bakom fyran, & Company. Alla dessa vann dubbelt idag utom & Company som förlorade båda, men hade två reserver i laget.

2023-11-20. Sen kväll med boule, del 2. Denna gång div 2 och vilka då? Jo, mitt eget lag, Underdogs, med rykte om sig att vara kanske inte långsamma i spelet men likväl sist klara. Så ock idag, klart kl 21:40 efter att ha stretat emot Skrotkastarna som hade både 10-5 och 12-8 men skam den som ger sig och gav sig gjorde inte Anna som i sista vändan placerade in 13 snyggt och prydligt på de 15 cm som fanns till godo. L.Tejones blev dock för svåra för ”hundarna” men så är ju också grävlingar svårtuggade.

Undertecknad mäter in matchen vid 11-12 efter Annas fina andralägg. Claes och Håkan kan inte annat än konstatera att ledningen krympt ihop till en förlust, om än knapp. Foto Håkan E.

Hälsenan har uppenbarligen inte behållit formen sen sist, det ryktas om en jobbig flygresa gången natt och det kan nog sätta sina spår. Två förluster, 8 pinnar i varje, och de dalar från serieledning till plats 7, den första under strecket. I topp, fortsatt obesegrade, JODA och Gubbarna. Noterar även Nybörjarnas första seger någonsin, 13-3 över Wasa.

2023-11-17. Nu är spelprogrammet för 4-manna klart, följ länken ovan om du är nyfiken på motståndet. Samtliga lag kommer inom kort att få kallelse till spelstart till den e-postadress som angivits vid anmälan.
Kontaktuppgifter för samtliga lag kommer att delas ut vid nästa speltillfälle, för både 2- och 4-mannaserierna. På måndag är det dags för division 2 igen.

2023-11-08. Sen kväll med boule. Div 1 – kan ta tid, tog tid, sista matchen Company vs Team TLC, 13-10 klara kl 21:50. Hallvärden klar 22:35, suck. Annars då? Jo då nämnda Company vann dubbelt, det gjorde även Par á Boule och Mountinstreams, och leder på maximala 4 poäng före PáB och Årnis, för dagen kompletterat med Håkan J då Inger ligger hemma och snorar, på 3 poäng vardera. I botten fortfarande ”ägghandlarna” Bergsprängarna och Team TLC. Mycket vatten ute nu och som ska flyta under broarna innan serien är slut.

Richard och Bror i & Company, leder div 1.

2023-11-06. Div 2 har spelat sin första omgång. Fyra lag vann dubbelt och fyra lag förlorade dubbelt. Hälsenan leder efter 13-1 mot nya laget Boule Ladies och 13-7 mot betydligt mer rutinerade LoG som i våra spelade kval till ettan om jag inte minns fel, men nu inledde de den nya säsongen med att kamma noll. Det gjorde även de gamla rävarna i Boulejoker och Wasa ihop med det helt nya laget Nybörjarna. De är precis så färska som det låter men 12-13 mot 013’s Grabbar bådar gott. Första segern lär nog inte vänta på sig för länge.

Gabriella, en tredjedel av serieledande Hälsenan.


På tal om rutin så vann Gubbarna också dubbelt vilket även något mindre rutinerade lag Underdogs och Joda gjorde.

2023-11-03. På måndag drar div 2 igång och mail har skickats till berörda lagansvariga. I dag fick vi in det åttonde laget till 4-manna så nu är anmälan stängd. 4-manna spelar blott sju omgångar så de får vänta med att börja till den 29 november.

2023-10-26 Serien igång och först ut är division 1. Efter blott två matcher är det givetvis svårt att dra några hållbara slutsatser men helt klart är att de nuvarande serieledarna, The Only Ones, är seriens skräll så här långt. I våras missade de som tredje lag i kvalserien att hålla sig kvar i ettan men halkade tillbaka på ett bananskal efter att par lag dragit sig ur. Vinst över Bergsprängarna med 13-11 och Team TLC med 13-7. Båda dessa lag blev väl så chockade att de kammade noll och nu ligger på kvalplats. Noterbart är även reprisen på vårens final, mellan Boulibompa och Par á Boule. Då vann Boulibompa men nu var det ombytta roller och inte lite så lite heller, 13-2 till Par a´Boule. Årnis och & Company gör The Only Ones sällskap som obesegrade.

2023-10-23 Div 2 på plats, se länken ovan.

2023-10-22 Nu börjar serierna ta form men pga tidsbrist finns det risk för att programbladet inte hinner bli klart till seriestarten nu på onsdag men resultatrapporterna kommer givetvis att finnas i hallen och spelprogrammen finns på Lejonkulans resultatsida, se länken ovan, allt eftersom de blir klara. Div 1 är klart.

Div 1 består liksom förra året av 10 lag som möter varandra två gånger i grundserien som pågår fram till och med den 14 februari. På det följer slutspel och kvalserie.

I div 1 deltar:
Boulibompa, Par á Boule, Labbe & Co, Årnis, Bergsprängarna, Mountinstreams, Raging Boules, Boules Eye, Team TLC och The Only Ones.

Div 2 består av 16 lag som spelar i en (1) enkelserie med start den 6 november. Serien avslutas med en omgång med bara en match men det kompenseras, iaf för en del, med att kvalserien startar redan samma dag med en match. Sen spelas kvalet tre omgångar till och är klart den 8.e april. I kvalet spelar två lag från div 1 och sex från div 2.
I div 2 deltar:
Gubbarna, L.Tejones, ÅkeS, JODA Boule, 013’s Grabbar, BouleJoker, Wasa, LOG, Skrotkastarna, Azer Petanca, Hälsenan, Vägboulerna, Underdogs, Lundby, Boule Ladies och Nybörjarna.

För båda divisionerna gäller spelstart kl 18:30 men man får börja tidigare om man är överens med sina motståndare men beakta att hallen öppnar inte förrän kl 18. Vi måste ha tid för att vattna banorna mellan passen.

Så långt möjligt sker spelet för båda divisionerna var annan vecka, div 2 på måndagar och div 1 på onsdagar. ”Lediga” måndagar är hallen inte öppen. På onsdagar kommer så småningom även 4-manna att spela. I skrivande stund har vi sju anmälda lag och skulle därför gärna se ett till. Det går bra att anmäla sig än ett par dagar.