Länk till: Spelprogram och resultat.

2024-04-08. ”Sista paret ut” kvalserien och det ska avgöras vilka som tar steget upp eller får stanna kvar i högsta divisionen men först prisutdelning för alla seriesegrar, final- och andraplatser.

Pristagare är vi allihop, från vänster i främre raden Janne Å, Johan B i Proppen Petanque och Boules Eye, Jakob J i Proppen och Boulibompa, Staffan G och Bror O, &Company, Torsten P och snett bakom till vänster Claes L för Skrotkastarna och slutligen Labbe, & Company. I den bakre raden Jonny från JODA, Thomas W och Daniel L spelar båda i Ring så spelar vi men Daniel även i JODA. Representation saknades för Raging Boules. Grattis till er alla.

Hur gick då kvalet? JODA som ledde inför kvällen vinner dubbelt bl a ”finalen” mot Mountinstreams och tar hem kvalserien med två pinnar upp på tvåorna. Mountinstreams har 4 poäng men Skrotkastarna, Azer och LoG hade alla chans till avancemang men det hade krävt en dubbelseger, vilket inget av lagen mäktade med. Skrotkastarna fick ge sig i den avslutande matchen, den höll faktiskt på längst av alla, mot TLC med 13-10. Azer åker på däng av LoG med samma siffror men LoG förlorade dagens första match, mot Gubbarna. Dessa tre lag hamnar på 4 vinster men får se sig slagna av Mountinstreams på sämre klotdiff. JODA och Mountinstreams till ettan till hösten, men viktigast av allt – Underdogs spräcker nollan genom att slå Gubbarna med 13-4.

Vi ska väl inte behöva vänta till hösten för att spela lite bouleserie? Nej då – utomhussäsongen står för dörren och våra banor på parkeringen kommer att få sig ett lyft innan vi börjar med singel-DM den 9.e maj och sen drar vi igång utomhusserien. Inbjudan kommer inom kort. Håll koll!

Tack för denna inomhussäsong.

2024-04-03. Final 4-manna. Ring så spelar vi mot Proppen Petanque. En ren lejonkulanintern uppgörelse. PP mönstrar säsongens största trupp, sex spelare, medan Ring.. nöjer sig med den minimala, fyra. Henke mot Jakob i singel. Jakob börjar bäst och verkar inte vilja släppa in Henke i matchen, drar ifrån till 6-1 innan Henke får ordning på sitt spel. Men två plusvändor upp till 4-6 äts snabbt upp av Jakobs replik, 5 pinnar på två vändor och ställningen är nu 11-4 till Jakob. Henke griper efter ett sista halmstrå, tar ytterligare några pinnar men sen tar det slut. Jakob avrundar med en tvåpoängare och vinner med 13-8.

Henke spelade stundtals riktigt bra, både i singel och dubbel,
även om denna kula ser ut att vara lite på avvägar, men ikväll räckte det inte.

Desto bättre, mycket bättre till och med, gick det för RSSV i trippeln. Daniel, Jonny och Wrang besegrade Rasmus, Janne och Stefan med 13-0. En Fanny i finalen, i trippel, vem såg den komma? 1-1 i matcher till fikat.

De båda avslutande dubblarna blev inte den rysare jag hoppats på, resten av publiken, dvs PP:s reserver, var nog däremot nöjda med utvecklingen. Rasmus och Jakob kopplar ett rejält grepp om Daniel och Jonny och leder från start till mål. Vinner med 13-4 och även om inte Jakob var på topp i skyttet så var Daniels fina skytte från trippeln som bortblåst. Lite mer spännande i Öd2 med Wrang/Henke mot Stefan/Johan. PP tappar en tvåa i inledningen med kommer snabbt tillbaka och leder betryggande, typ 8-2, när Henke/Wrang kniper en fyra och plötsligt bara är två pinnar bakom. Stefan gör en omvänd resa och går från att knappt ha träffat nåt i trippeln till att nu sätta de viktiga skotten. Johan lägger in och Wrang svajar lite med några skott och till slut har PP vunnit Öd2 och därmed hela mötet med 3-1 och kan ånyo titulera sig mästare i 4-manna.

Stefan och Johan höll undan, trots en stor ledning som krympte till 9-8, men kunde till slut vinna med 13-9.
Hela Proppen Petanque-truppen, Martin, Janne, Johan, Rasmus, Stefan och Jakob.

På måndag, den 8.e april, blir det prisutdelning. Klockan 18:00 för samtliga pristagare. De är: Proppen Petanque och Ring så spelar vi. & Company, Raging Boules, Boulibompa och Boules Eye samt JODA-Boule och Skrotkastarna. Berörda meddelas även per mail. Efter prisutdelningen spelas sista omgången av kvalserien men där vinner man inga priser, bara div 1-platser.

2024-03-27. Final div 1 2-manna. Raging Boules vs & Company. Ragning börjar bäst och kopplar ett ordentligt grepp om matchen men & Company ger sig inte, kommer ikapp och förbi och vinner den första matchen med 13-10. Efter en stunds andhämtning och lite kaffe/te är det dags igen men denna gång är det & Company som leder från start till mål. Inte mycket men med några poäng, som mest kanske fyra, ibland två men till slut, efter ett inspel av Labbe vinner de med tre. 13-10 igen och seger med 2-0 i matcher.

Labbe och Staffan under en vända med klotunderläge, men de vann till slut.
Även här ser det ut som om de ”sålt smöret” men denna match ledde Raging större delen av tiden.

Vi gratulerar & Company till slutsegern och årets inteckning i vandringspriset. Prisutdelning kommer att äga rum för samtliga pristagare i såväl 2- som 4-manna måndagen den 8 april kl 18:00. Berörda kommer att meddelas via e-post men så här långt är det klart att & Company vann div 1, Raging Boules kom tvåa och Boulibompa och Boules Eye på delad tredjeplats. Div 2 vanns av JODA-boule med Skrotkastarna på andra plats. I 4-manna återstår finalen mellan Proppen Petanque och Ring så spelar vi men på delad tredjeplats hittar vi Murphys lag och Spader Ess.

2024-03-25. Kvalserien omgång 3. En omgång, två matcher, kvar. Mountinstreams tog en dubbel denna kväll efter vinst över Gubbarna med 13-8 och Team TLC med 13-4 och har i och med det ett bra utgångsläge för att hålla sig kvar i ettan. Men nästa omgång möter de formstarka Skrotkastarna som ligger blott en pinne efter. På samma poäng, dvs en pinne efter Mountinstreams och JODA, det andra laget över strecket just nu, hittar vi även Azer och LoG. Log vann också dubbelt idag, över Skrotkastarna med ynkligt liten marginal, 13-11 och med lite mer marginal över Underdogs, 13-10, men har nog för dålig klotdiff för att blanda sig i toppstriden. Azer däremot, som nästa gång möter jumbon Underdogs kan mycket väl lägga sig i slutstriden. Om två veckor vet vi hur det gick och vilka som kvalat in till ettan.

Mountinstreams i topp i kvalet.

2024-03-20. Slutspel 4-manna, semifinaler. Samma upplägg som i 2-manna så tabellettan Murphys lag möter Proppen Petanque, fyra i serien, i den ena semifinalen. PP:s Johan B var förhindrad och som ersättare hade Stephane Z kallats in. En minst sagt rutinerad reserv. Sist han var i hallen var väl när han vann 13-dagssingeln 2023, men duktiga spelare har ju hoppat in som reserver tidigare genom åren. Singeltakterna sitter uppenbarligen i fortfarande och han vann över Håkan E med 13-3 efter att Håkan haft 3-0. I trippeln var det i princip tvärt om, Ulf, Eva och Monica bärgade lekande lätt segern åt Murphys genom att slå Rasmus, Martin och Janne med klara 13-1.
När sedan Rasmus/Stephane slog Håkan/Ulf med 13-3, i Öd1 efter en del dispyter om ringens placering och vikten av att inte plocka upp en utkastad lille, blev det uppför för Monica/Eva i Öd2 mot Janne/Martin. Vid lika avgör klotdiff och i och med 10 poängsvinsten i Öd1 blev det klart att Monica/Eva inte fick släppa motståndarna längre än till 5. En fyra och upp till ledning med 11-9 hjälpte således inte och matchen avbröts. Proppen Petanque vidare till final om två veckor.

Stephane Z, tungan på vågen?

I kvällens andra semifinal möts Spader Ess och Ring så spelar vi. Essen har legat i topp i princip hela säsongen men tappade ledningen till Murphy i sista omgången och visade nu att de minsann var sugna på seger. Magnus B vinner singeln över Daniel L med minsta möjliga marginal, 13-12, samtidigt som Pär, Tonny och Tommy vänder 4-12 till seger med samma siffror, dvs 13-12, över Wrang/Henke/Johnny. 2-0 i halvtid till Spader Ess men blott +2 i klotdiff.
Wrang/Henke vinner raskt Öd2 över Tonny/Tommy med 13-5 så nu räcker det för Johnny/Daniel, som i 2-manna är mer kända som JODA-Boule, att vinna över Magnus/Pär då klotdiffen redan är ”hemma”. Det gör dom med siffrorna 13-7 och då +14 i andra matchen trumfar +2 för motståndarna i den första vinner Ring så spelar vi på bättre klotdiff. Som sagt, om två veckor är det final och Proppen står för motståndet.

Mindre muntert hos Spader Essen, Magnus och Pär, som ”dominerat” länge men nu är utslagna.

2024-03-13. Slutspel div 1, semifinaler. Tabellettan, Boules Eye tar sin an fyran i den ena semifinalen. Janne och Johan B får det oväntat besvärligt mot Labbe och Bror i den första matchen, spelet gäller bäst av tre, och förlorar med 6-13. Match två går betydligt bättre. Men 4-0 efter tre vändor vänds raskt av &Company med en fyrpoängare. Möjligen förtog de sig i den vändan för sen var det spel mot ett mål och ”Ögat” vinner med 13-4. Skilje och avgörande match, börjar på 8-8. BE fortsätter i storstilad form och öppnar med att ta en trea. Femman och matchen var inom räckhåll men ett ”stann” av Bror reducerade chansen betydligt. Vändan efter försvarar de sig väl och släpper endast en poäng. Sen vet jag ärligt talat inte vad som hände mer än att & Company förmodligen förvaltade sina kulor bäst, tog en fyra och vann med 13-11. & Company klara för final.

Sammanbitna miner hos Janne och Johan som till slut fick se sig utslagna.

I den andra semifinalen möter tabelltvåan Raging Boules trean Boulibompa. RB mönstrar hela truppen och ställer upp med trippellaget Ulf, Pär och Thomas som får möta Jakob och Johan W. Nyblivna pappan Anton, grattis förresten, är av förståeliga skäl ”bänkad”. Det var nog inte bara jag som trodde att denna semi skulle bli mer spännande än den blev. Raging vinner klart första matchen med 13-4 och om det stannade vid det eller blev lite mindre marginal i den andra låter jag vara osagt, för de skrev aldrig in resultatet, men att de vann även den andra råder det inget tvivel om. 2-0 i matcher och klara för final mot & Company den 27 mars.

Raging Boules, Pär, Ulf och Thomas, gav aldrig Boulibompa någon chans denna kväll.
Jakob satte en och annan järnträff men det räckte inte. Däremot räcker det till pris.
Delat tredjepris delas ut på den gemensamma prisutdelningen.

2024-03-11. Kvalet omgång 2. Att JODA, är de uppkallade efter någon lurvig Starwars-karaktär? hör hemma i div 1 råder det nog inget tvivel om, i synnerhet inte efter dagens vändning, 3-12, till seger över Azer.

Ännu en JODA-bild men leder man kvalet så….

JODA i topp med tre vinster av lika många möjliga alltså men de jagas av en kvartett på två vinster där Mountinstreams just nu ligger bäst till i kraft av några pinnars bättre klotdiff men det skiljer bara 4 kulpoäng mellan tvåan och femman. Med risk för att uppfattas som tjatig – men allt kan hända.

2024-03-06. 4-manna, sista omgången. Spader Ess får oväntat? stryk av Ring så spelar vi, cupmästarna 🙂 medan Murphy håller sin lag stången och vinner klart över RPC, 4-0 och 52-15 i klotdiff, vilket innebär att Murphy tar hem grundserien. Spader Ess kommer tvåa, Ring så spelar vi trea och Proppen P, som idag besegrade Vi i femman nästan lika klart som Murphys seger över RPC, 4-0 och 52-19 i klotdiff, tar fjärdeplatsen. Sen är det långt ner till femman, & Company, hela 6 poäng, så streckstriden var aldrig någon strid.

Murphys har ju hållit sig framme förr så det får blir en arkivbild från 2016.

Den 20.e mars är det dags för semifinal. Murphys lag möter Proppen Petanque och Spader Ess får ta sig an Ring så spelar vi.

2024-03-02. Cupen. Ett lag kort, oklart varför men vi får hoppas att det inte är något allvarligt som tvingade RPC B att lämna walk over. 15 lag till start och vi spelade tvåstegseliminering, eller vad man nu ska kalla det. Efter den inledande matchen hamnar man antingen på vinnarsidan eller förlorarsidan. Spela fram till final på respektive sida och sen möts vinnarna i den slutliga finalen. Där stod till slut Ring så spelar vi A som segrare efter att ha besegrat Underdogs med klara 13-4. Ska vi betona någon del av Underdogs får det nog bli Under, för de presterade allt annat än bra i finalen och med ett paket, efter ett missat skott och fem bedrövliga lägg, i baken verkade det som om luften gick ur helt. De brände sitt bästa krut mot Team TLC i semin som de vann med 13-3.

Cupsegrarna Ring så spelar vi A, Henke och Wrang, flankerade av tvåorna Underdogs, Johan och Ann.

Ring… slog i sin tur Gubbarna i sin semi med 13-10 efter att ha legat under större delen av matchen.

Noterat i protokollet: Nybörjarna snubblar på målinjen, igen, och förlorar den inledande matchen med 12-13. De följer dock upp med 13-5 mot & Company C innan det tar slut mot TLC. Gubbarna besegrar Underdogs, Bergsprängarna och RPC A och leder som sagt stort innan det tar slut mot slutsegrarna.

2024-02-26. Sista matchen i div 2 och sen pang på kvalserien. Det var tight runt kvalstrecket inför kvällens enda match med ett gäng lag på 9 vinster och en grupp på 8 som givetvis ville vara med och strida. Tråkigt, tycker nog de flesta, utom möjligen Lennart och Gunilla, att inte BouleJoker fick ihop lag utan tvingades lämna WO. Därmed ökade onekligen LoGs chans till avancemang de låg innan kvällen på sista kvalplats med en inte allför överväldigande klotdiff att luta sig emot. L.Tejones var sjua inför sista matchen och således tvingade att vinna för att ta upp striden med lagen över strecket, men det gick inte alls. De hade tufft motstånd i form av seriesegrande JODA-Boule men en Fanny var väl i överkant?

Daniel och Johnny, det blir JODA, om man kastar om det lite. Seriesegrare i div 2.

En Fanny bjöd även Underdogs Vägboulerna på efter stabilt spel och deras fjärdeplats var säkrad på klotdiff. Vann gjorde även Azer som inte gav 013’s Grabbar mycket till chans, 13-4. Därmed var det klart att de sex lagen över strecket var där för att stanna men dramatiken kom istället att stå i sista paret ut. Skrotkastarna vs Åkes. Skortisarna vinner till slut med 13-11 och tar andraplatsen på samma poäng som Gubbarna men med 69 mot 67 i klotdiff. Jämt så det förslår. Tilläggas bör att Gubbarna också vann sin match, 13-4, mot Boule Ladies. Alla kvallagen vann således sin sista match. Vann gjorde även Wasa, det var också deras sista match men även den första vinsten. Skam den som ger sig. Hälsenan var de olyckliga motståndarna.

Kvalet började med fyra väldigt jämna matcher. Minst jämna var de mellan Skortkastarna och Underdogs som slutade 13-8 och JODA – Gubbarna 13-9. Desto jämnare och svettigare då för lagen från div 1. Mounitinstreams fick till slut ge sig mot Azer med 13-11 och än värre var det för Team TLC, som liksom Underdogs spelade med fullt lag, dvs trippel, som förlorade mot LoG med 12-13, Surt. Men det är sex matcher kvar innan det är klart vilka två som tar steget upp eller stannar i ettan, så kan mycket hända. Nästa omgång om två veckor, den 11 mars.

LoG som inledde kvällen med en WO-seger avslutade med att slå div 1-laget TLC.

2024-02-21. 4-manna omgång 6. En omgång kvar, dvs ytterligare fyra poäng att slåss om. Med det i åtanke vågar jag nog påstå att de fyra semifinallagen är klara. Vi i femman som nu ligger femma har 4 poäng upp till Proppen och dessutom 80 pinnars klotdiff att hämta hem. Nej, det kommer inte att gå. Klara för slutspel är Spader Ess, Murphys lag, Ring så spelar vi och Proppen Petanque. Proppen får troligen nöja sig med att komma fyra medan Ring så spelar vi och Murphys får strida om andraplatsen och det är inte heller uteslutet att någon av dem rår på Spader Ess i toppen. Om Ring.. spelar bra mot Spader Ess i sista mötet kan allt hända. Murphys möter bottenlaget RPC så en 4-0 seger kan onekligen sätta press. Om två veckor vet vi.

Blir det Spader Ess eller Murphys som tar hem grundserien?

Fortfarande två platser kvar i Cupen. Anmäl ditt lag nu!

Cupen den 2 mars. Anmäl er nu! Synnerhet ni i div 2, ni har ju 3 poäng i hkp. Det fattas fortfarande några lag innan startfältet är fullt. Ett utomordentligt tillfälle att spela något som är så nära sanktionerad öppen dubbel man kan komma, men billigare. Välkomna!

2024-02-14. Div 1 sista omgången av grundserien. Nu väntar slutspelet för de fyra bäst placerade, Boules Eye, seriesegrarna, Raging Boules, Boulibompa och & Company som gick segrande ur den direkt avgörande matchen mot Par á Boule. Slutspelet startar den 13.e mars. PaB missar således slutspelet, har det ens hänt förr? Håkan E kommenterar: -”Fritt fall i tabellen efter fem raka förluster. Sista helt avgörande mot & Company. 0-1 efter första omgången med 3 kulor kvar, 0-4 efter två omgångar med poängkula på plats och fem kulor kvar…! 0-7 efter (tror jag) lilleflytt. Sen blev det ändå lite nerv i matchen då vi kom ikapp från 1-10 till 7-10. Missade lilleutkastet och tappade poäng igen. Vi har spelat för dåligt helt enkelt och några knappa förluster. Surt”.

”Brollan”, som spelar i & Company, var ”het” i den avslutande omgången, ryktas det.

För PaB, Årnis, Bergsprängarna och The Only Ones, som enligt egen utsago inte har i div 1 att göra men nu alltså höll sig kvar genom att i sista matchen slå Mountinstreams, är därmed säsongen över. Mountinstreams och Team TLC spelar kval, som börjar med en (1) match måndagen den 26.e. Det blir kvällens andra match efter att div 2 spelat klart och vilka de möter avgörs då.

2024-02-12. Div 2 omgång 7, den näst sista och nu kan vi utropa JODA till seriesegrare. ”Fel” lag vann i toppmötet mellan Gubbarna och Skrotkastarna vilket jämnade ut läget mellan tvåan och trean men gav ointagliga 2 pinnar upp till förstaplatsen och med enbart en match kvar är det omöjligt att komma i kapp. De tre topplagen är givetvis klara för kvalserien men för de övriga tre, med nio poäng vardera, som just nu ligger på plats 4-6 är läget betydligt mer ovisst då det finns ytterligare ett lag på nio poäng och två på åtta som jagar. Som sagt blott en match den 26.e men match två för dagen blir den första i kvalet, så var beredda ni som har chansen.

Åkes hade ingen bra dag, förstärker sin plats i botten. Bilden tag i Lejonligan.

Boule Ladies vann en match i dag och stärker sin position en bit över de två bottenlagen Nybörjarna och Åkes. Men i botten hittar vi Wasa, hittills med en retfull nolla i vinstkolumnen. En chans kvar – mot Hälsenan.

2024-02-07. 4-manna omgång 5, två omgångar kvar men är det redan nu klart vilka som går till slutspel? Gapet runt strecket ökade rejält i och med PP vann med 4-0 över &Company samtidigt som Vi i femman tappade mot Ring så spelar vi, 1-3. Det skiljer nu 3 pinnar mellan lagen över och under strecket.

Frågan är vilka som har mest bekymmer? men PP vann till slut trippeln med 13-5.

Spader Ess tappade bara singeln mot Murphys Lag där Håkan E slog Magnus B med 13-7. Annars gick det mesta Essens väg och de är nu i topp av tabellen.

Noon och Tommy slog Eva och Lotta i den ena dubbeln.

2024-01-31. Div 1 omgång 8, den näst sista. Par a Boule förlorar dubbelt, och ligger nu farligt nära strecket, dock fortfarande på rätt sida, Men &Company är dom hack i häl och då de möts i absolut sista matchen är det upplagt för dramatik. I näst sista möter &C The Only Ones och PaB Team TLC. TLC är klara för kval och även om TOO har det tufft har fortfarande chans att hänga kvar och efter dagens vinst mot Boulibompa kan väl allt hända. Annars skötte sig topplagen idag, två vinster vardera till Boules Eye och Raging Boules. Boulibompa kostade på sig en förlust men slutspelsplatsen är i praktiken säkrad.

Håkan E, Par a Boule, nu med kniven på strupen.

2024-01-29. Div 2 omgång 6. Tre matcher kvar till kvalserien och vad är klart? Att JODA efter dagens två vinster, 13-4 mot Nybörjarna och 13-1 mot Underdogs är klara för fortsatt spel råder det ingen tvekan om. 4 pinnars försprång är ointagligt. Även tvåorna, Gubbarna som kostade på sig en förlust mot 013’s idag, med 10 vinster och 3 pinnars försprång torde vara på säker mark. Innan vi kommer ned till getingboet runt strecket hittar vi Skrotkastarna, 2 vinster idag och 9 poäng och Underdogs, en vinst och en förlust, på 8. De är på intet sätt på någon fast mark. Bakom hittar vi inte mindre än fem lag på 7 poäng och som med all säkerhet alla vill vara med och slåss om kvalplatserna. 013’s, Azer, Vägboulerna, Log och L.Tejones.
I bottenmötet höll Wasa på att spräcka nollan mot Boule Ladies. De hade 11-7 men tappades till 12-13. Ladies sällar sig till den kvartett med 3 vinster som nu lämnar Wasa ensamma i botten. Men än finns det chans att spräcka nollan.

Serieledande Daniel mäter mot tvåan Gubbarna. Bilden är sedan förra säsongen.

Slutligen ett speciellt tack till den som tycker att det behövs ett bananskal på parkeringen nu när ishalkan äntligen börjar ge med sig.

2024-01-24. 4-manna omgång 4. Proppen P har vaknat till och klämmer dit RPC med 4-0 och svingar sig förbi både Vi i femman, som slog IBV md 3-1, och slutspelsstrecket. Sen kan vi konstatera att topplagen Murphys och Spader Ess befäster sina positioner genom att slå Ring så spelar vi och &Company med 3-1. I övrigt inga rapporter och inget att notera utöver att Arne slog brorsonen Göken med 13-8 i singel.

Arne med ryggen mot kameran och Göken i fjärran. Arkivbild.

2024-01-17. Division 1 omgång 7. Är det redan avgjort? Även om det fortfarande finns hopp så måste nog TLC och TOO steppa upp ordentligt för att undvika kvalserien. Båda lagen ligger på 3 poäng och Mountinstreams, på rätt sida om strecket, har 5.

I toppen är det i princip klart att ledande Boules Eye är klara för semifinal. Det ska mycket till att tappa 3 poängs ledning och 70+ (låter som en ålder) i klotdiff till femman &Company på fyra matcher, men osvuret är väl bäst. Betydligt bättre chanser har &Company att ta sig till semifinal på bekostnad av Par á Boule eller Raging Boules som bara är 1 poäng före, även om klotdiffen kan ställa till det.

Raging Boules Pär och Ulf, just nu på sista slutspelsplats.

Årnis ligger 3 poäng under strecket, så dom får det svårt men Boulibompa på andra plats en pinne bakom Boules Eye är nog på säker mark.

2024-01-15. Sist ut på det nya året, division 2. Nybörjarna, Anders och Kjell, med en vinst i bagaget och ett antal 12-13-förluster tycks nu ha hittat formen. 13-8 mot Hälsenan imponerar som sen följs upp med 13-11 mot Åkes. Samma Åkes som nu leder den kvartett i den nedre delen av tabellen som har 3 vinster. Nybörjarna ligger tätt bakom med blott fyra pinnar sämre klotdiff.

Arkivbild tagen i ett helt annat boulesammanhang men det är Anders på plats 3.

JODA, Gubbarna och Skrotkastarna vinner dubbelt och ligger i topp. De två första på 9 vinster medan Skrotisarna håller undan för Underdogs i kraft av bättre klotdiff. Båda på 7 vinster. Runt strecket börjar det dra ihop sig med tre lag på 6 och tre lag på 5.

2024-01-10. 4-manna omgång 3. Murphys ångar på och leder en poäng före Spader Ess trots tappet i singel mot Vi i femmans Arne. Stärkt av framgången i 13-Dagssingeln vann Arne över Eva B med 13-7. I trippeln var det inget snack, 13-1 till Murphys men dubblarna kunde ha gått hur som helst av siffrorna att döma men slutade 13-12 och 13-10 till Murphys fördel.

Arne drog längsta strået i singel mot Eva. Foto Gitten.

Tätt efter som sagt Spader Ess. 4-0 mot RPC idag. Ring så spelar vi vill nog vara med och spela, de ligger ytterligare en pinne bakom men sen är det långt ned till Vi i femman och &Company, båda på 5 vinster och på var sin sida om slutspelsstrecket. Proppen P som är regerande mästare har lite kvar till toppformen tydligen. 2-2 i dag mot nästjumbon IBV räcker inte om man vill hänga med till slutspelet.

2024-01-03. Jaha, nu ska man lära sig skriva 2024, Det gick ju bra, den här gången. Team TLC avslutade hösten starkt och två tredjedelar av laget var i Jönköping i helgen och skötte sig vad jag erfarit bra men i dag kammades det noll. Jag vet inte vilka som ställde sig på banan men 4-13 mot bottenkollegorna The Only Ones och 8-13 mot Mountinstreams, ett annat lag som, oväntat?, kämpar för att undvika kvalet gjorde väl ingen av dem direkt glad. Desto gladare miner hos Boules Eye får man förmoda efter 13-6 mot Mountinstreams och 13-2 mot Bergsprängarna. Upp i serieledning på 9 vinster och bättre klotdiff än Boulibompa, som väl tappade lite av den varan efter en tight match mot Par á Boule, 13-11. PáB ligger trea en pinne bakom, på 8, följda av Raging och &Company, båda på 7.

Johan B, spelar i Boules Eye. Om han gjorde det idag är oklart men leder serien gör han.

2023-12-20. ”Sista paret ut” för i år blev Team TLC, Thomas och Lotta som till slut, vågar jag mig på att säga – de var klara kl 21:40, vann över Boulibompa med 13-12. Detta efter missade matchlägen åt båda hållen och ett riktigt bra lägg av Lotta i sista vändan. Peter, som stundtals sköt mycket bra i kväll, dubbelmissade men Johan räddade, tillfälligt, upp situationen genom ett fint lägg på poäng framför Lottas. Thomas bommar första skottet men lyckas mycket snyggt att snitta bort det med det andra. Det räcker för vinst.

Thomas och Lotta, Team TLC, nu över nedflyttningsstrecket.

Annarts var det en kväll som jämnade till tabellen betydligt, iaf i toppen. Alla fyra lagen på slutspelsplats har nu 7 poäng och bäst i denna kvartett är Par á Boule på betydligt bättre klotdiff, trots missat matchläge mot &Company och stryk med 12-13.
&Company vann dubbelt och ligger precis över strecket men bakom Boules Eye som också tog en dubbel ikväll. Boulibompa tvåa efter den inledande vinsten över Bergsprängarna.

Nu tar vi jul och gör uppehåll till i januari, men den spelsugne är välkommen på lite kortlek med pepparkaka och glögg på annandagen. Se vårt nyhetsflöde.

God Jul och Gott Nytt År!

2023-12-18. Div 2 sista omgången för året och tillika den fjärde. Vi inleder med att Azer slår serieledarna, Gubbarna, med klara 13-5, samtidigt slår JODA först Hälsenan och sedan Åkes och tar sig därmed förbi Gubbarna i tabelltoppen och får fira Jul och Nyår som serieledare. Gubbarna tvåa. Underdogs behåller sin tredjeplats som, enda laget på 6 poäng, detta efter en knapp förlust mot LOG, 11-13 och en desto klarare seger över BouleJoker, 13-3.
Men de jagas av ett helt koppel av lag på fem poäng, fem stycken för att vara exakt. Skrotkastarna är närmast tack vare dagens dubbel över L.Tejones och Vägboulerna. Vann dubbelt gjorde även LOG som ryckte upp sig ordentligt i tabellen och nu ligger precis under strecket tack vare 10 pinnar sämre klotdiff än Azer.

Daniel i JODA skjuter sig till serieledning.

I bottenstriden gjorde BouleJoker ett ryck och gick förbi både Nybörjarna, som ånyo förlorade en match med 12-13, den tredje för året, och Boule Ladies, upp till plats fyra från slutet. En ”ägghandlare” kvar, Wasa.
Den 15 januari är det dags för omgång 5.

2023-11-13 Luciadagen och 4-manna omgång 2. Murphys ångar på och gav inte IBV mycket till chans även om de mäktade med 12 i en av dubblarna. 4-0 till Murphy som än så länge inte tappat en enda poäng. Ring så spelar vi ligger dom i rygg med en tappad pinne och vann idag en övertygande seger över RPC med 4-0. Fjolårsfinalisterna Proppen P sladdar rejält och åkte på 1-3 i baken av för året nya laget Spader Ess och får nog hitta på något bättre än att vänta på Jannes hemkomst. &Company tar sig upp till platsen under strecket efter 3-1 mot Vi i femman som ligger precis över strecket. Vi i femman hade chans på oavgjort men stannade på 11 i den ena dubbeln. Poängen togs i singel med klara 13-2.

Mr ”Murphy” själv, Ulf B. Dominerar i 4-manna ihop med Eva, Håkan och Monica.

2023-12-04. Div 2 omgång 3. Gubbarna ångar på och efter 13-9 mot Åkes och 13-5 mot topplaget JODA tar de över serieledningen som enda obesegrade lag. JODA ligger tvåa efter detta tapp och skuggas, lite oväntat får man väl säga, av Underdogs som även de knep en dubbel idag. 13-3 mot Wasa och 13-8 mot Boule Ladies. En bit under strecket hittar vi dagens tredje tvåpoängare, LoG, som i och med detta ryck avancerar upp ur bottenskiktet. Det gör även Boule Ladies som slår Nybörjarna i ett bottenmöte och nu ligger fyra från slutet.

Gubbarna som leder div 2. Bilden tagen i ett annat sammanhang.

2023-11-20. Äntligen, kanske många tycker, är det dags för 4-manna att beträda banorna och då är det full vinter ute, men snö och minus 10. Lite i tidigaste laget, eller?
Efter en match ska vi väl inte dra några andra slutsatser än att Ring så spelar vi fick revansch på Proppen från vårens final och att Murphys ”körde över” &Company med 4-0. Medan både rutinerade Vi i femman och nykomlingarna Spader Ess också fixade var sin 3-1 seger. Bosse vs Pajen i singel mellan Vi5 och RPC var tydligen en nagelbitare av rang. Den tog längre tid är trippeln, bara en sån sak, och slutade 13-12 till Bosse.

2023-11-22. Div 1 omgång 3. Tyvärr är Bergströms sjuka varför Mountinstreams tvingas lämna walk ower. Gratispoäng till Par á Boule och Bergsprängarna. De sistnämnda gör därmed ett ryck upp ur bottenträsket, detta var deras första två poäng och de går därmed om Mountinstreams och ligger 4 från slutet. Kvällens första seger kom mot Team TLC som fortsatt har det jobbigt men även de spräckte nollan denna ruggiga höstkväll. 13-6 mot Årnis men fortsatt kvar i botten.

Lotta och Team TLC har spräckt nollan.

I toppen är det ett getingbo. Fem lag på 4 poäng. I topp Par á Boule med knappa 10 pinnar bättre diff än tvåan Raging Boules som har en ynka diffpinne mer än Boules Eye och ytterligare 11 ner till Boulibompa. På femte plats, precis under strecket med ett rejält tapp i dag och i klotdiffen, 20 pinnar bakom fyran, & Company. Alla dessa vann dubbelt idag utom & Company som förlorade båda, men hade två reserver i laget.

2023-11-20. Sen kväll med boule, del 2. Denna gång div 2 och vilka då? Jo, mitt eget lag, Underdogs, med rykte om sig att vara kanske inte långsamma i spelet men likväl sist klara. Så ock idag, klart kl 21:40 efter att ha stretat emot Skrotkastarna som hade både 10-5 och 12-8 men skam den som ger sig och gav sig gjorde inte Anna som i sista vändan placerade in 13 snyggt och prydligt på de 15 cm som fanns till godo. L.Tejones blev dock för svåra för ”hundarna” men så är ju också grävlingar svårtuggade.

Undertecknad mäter in matchen vid 11-12 efter Annas fina andralägg. Claes och Håkan kan inte annat än konstatera att ledningen krympt ihop till en förlust, om än knapp. Foto Håkan E.

Hälsenan har uppenbarligen inte behållit formen sen sist, det ryktas om en jobbig flygresa gången natt och det kan nog sätta sina spår. Två förluster, 8 pinnar i varje, och de dalar från serieledning till plats 7, den första under strecket. I topp, fortsatt obesegrade, JODA och Gubbarna. Noterar även Nybörjarnas första seger någonsin, 13-3 över Wasa.

2023-11-17. Nu är spelprogrammet för 4-manna klart, följ länken ovan om du är nyfiken på motståndet. Samtliga lag kommer inom kort att få kallelse till spelstart till den e-postadress som angivits vid anmälan.
Kontaktuppgifter för samtliga lag kommer att delas ut vid nästa speltillfälle, för både 2- och 4-mannaserierna. På måndag är det dags för division 2 igen.

2023-11-08. Sen kväll med boule. Div 1 – kan ta tid, tog tid, sista matchen Company vs Team TLC, 13-10 klara kl 21:50. Hallvärden klar 22:35, suck. Annars då? Jo då nämnda Company vann dubbelt, det gjorde även Par á Boule och Mountinstreams, och leder på maximala 4 poäng före PáB och Årnis, för dagen kompletterat med Håkan J då Inger ligger hemma och snorar, på 3 poäng vardera. I botten fortfarande ”ägghandlarna” Bergsprängarna och Team TLC. Mycket vatten ute nu och som ska flyta under broarna innan serien är slut.

Richard och Bror i & Company, leder div 1.

2023-11-06. Div 2 har spelat sin första omgång. Fyra lag vann dubbelt och fyra lag förlorade dubbelt. Hälsenan leder efter 13-1 mot nya laget Boule Ladies och 13-7 mot betydligt mer rutinerade LoG som i våra spelade kval till ettan om jag inte minns fel, men nu inledde de den nya säsongen med att kamma noll. Det gjorde även de gamla rävarna i Boulejoker och Wasa ihop med det helt nya laget Nybörjarna. De är precis så färska som det låter men 12-13 mot 013’s Grabbar bådar gott. Första segern lär nog inte vänta på sig för länge.

Gabriella, en tredjedel av serieledande Hälsenan.


På tal om rutin så vann Gubbarna också dubbelt vilket även något mindre rutinerade lag Underdogs och Joda gjorde.

2023-11-03. På måndag drar div 2 igång och mail har skickats till berörda lagansvariga. I dag fick vi in det åttonde laget till 4-manna så nu är anmälan stängd. 4-manna spelar blott sju omgångar så de får vänta med att börja till den 29 november.

2023-10-26 Serien igång och först ut är division 1. Efter blott två matcher är det givetvis svårt att dra några hållbara slutsatser men helt klart är att de nuvarande serieledarna, The Only Ones, är seriens skräll så här långt. I våras missade de som tredje lag i kvalserien att hålla sig kvar i ettan men halkade tillbaka på ett bananskal efter att par lag dragit sig ur. Vinst över Bergsprängarna med 13-11 och Team TLC med 13-7. Båda dessa lag blev väl så chockade att de kammade noll och nu ligger på kvalplats. Noterbart är även reprisen på vårens final, mellan Boulibompa och Par á Boule. Då vann Boulibompa men nu var det ombytta roller och inte lite så lite heller, 13-2 till Par a´Boule. Årnis och & Company gör The Only Ones sällskap som obesegrade.

2023-10-23 Div 2 på plats, se länken ovan.

2023-10-22 Nu börjar serierna ta form men pga tidsbrist finns det risk för att programbladet inte hinner bli klart till seriestarten nu på onsdag men resultatrapporterna kommer givetvis att finnas i hallen och spelprogrammen finns på Lejonkulans resultatsida, se länken ovan, allt eftersom de blir klara. Div 1 är klart.

Div 1 består liksom förra året av 10 lag som möter varandra två gånger i grundserien som pågår fram till och med den 14 februari. På det följer slutspel och kvalserie.

I div 1 deltar:
Boulibompa, Par á Boule, Labbe & Co, Årnis, Bergsprängarna, Mountinstreams, Raging Boules, Boules Eye, Team TLC och The Only Ones.

Div 2 består av 16 lag som spelar i en (1) enkelserie med start den 6 november. Serien avslutas med en omgång med bara en match men det kompenseras, iaf för en del, med att kvalserien startar redan samma dag med en match. Sen spelas kvalet tre omgångar till och är klart den 8.e april. I kvalet spelar två lag från div 1 och sex från div 2.
I div 2 deltar:
Gubbarna, L.Tejones, ÅkeS, JODA Boule, 013’s Grabbar, BouleJoker, Wasa, LOG, Skrotkastarna, Azer Petanca, Hälsenan, Vägboulerna, Underdogs, Lundby, Boule Ladies och Nybörjarna.

För båda divisionerna gäller spelstart kl 18:30 men man får börja tidigare om man är överens med sina motståndare men beakta att hallen öppnar inte förrän kl 18. Vi måste ha tid för att vattna banorna mellan passen.

Så långt möjligt sker spelet för båda divisionerna var annan vecka, div 2 på måndagar och div 1 på onsdagar. ”Lediga” måndagar är hallen inte öppen. På onsdagar kommer så småningom även 4-manna att spela. I skrivande stund har vi sju anmälda lag och skulle därför gärna se ett till. Det går bra att anmäla sig än ett par dagar.