Finalspelet, 28 augusti, solsken och perfekt bouleväder. Klara kl 20:45. 15 gr. Mygg.

För fjärde gången i rad vinner Azer Petanqa Lkpg Bouleserie. Två gånger inomhus och nu för andra gången i Tallboda.

Men det satt hårt åt i finalen mot Lejongap. Ett Lejongap som i sin semi såg ut att gå mot rena rama promenadsegern mot The Flying Dogs. Vid ställningen 10-1 vaknade dock Dogsen till och spelade plötsligt betydligt bättre boule än Lejongap. Men säg den lycka som varar för evigt. En lilleflytt av Ivan, jag bedömmer den som oavsiktlig, ger ”gapet” poängen och då undertecknad drabbas av ett riktigt tråkigt nedslag har plötsligt Håkan J 1.5 m på sig för att lägga in två till för match och det missade han inte. 13-6 blev det till slut.

I finalen är det i alla fall Azer, som fick sin promenadseger mot Trolle, 13-2, som börjar bäst och ångar på upp till 10-4 innan det går i stå. Håkan/Ivan spelar bättre, Claes skytte klickar allt som oftast och när de till slut får iväg lillen på 18 m, Ivans favoritavstånd, tar de poängen som krävs för att gå upp i ledning. 10-11. Men då vaknar Gitten till. Lägger snett framför lillen, Ivan snuddar men får inte bort den. Sen när den kulan dragit ut alla Lejongaps kulor tror de flesta i publiken att nu är det klippt. Men inte då. Gitten lägger bort och lika så gör Claes. 11-11.

CJN_130828_011
Den kunniga publiken, här 25% av den, följer spelet nogsamt och kritiskt.


Tävlingsledningen suckar i takt med att mörkret sänker sig över Tallbovallen. Nyckel till belysningen ligger hemma i hallen 🙂

Gitten lägger en hyfsad kula framför lillen men den är inte bättre än att Håkan kan lägga in alla sin tre, som Claes skjuter bort ett efter ett. Ivans lägg är inte lika framgångsrika och han straffar inte Gitten. Gitten har nu två kulor på sig att avgöra. Den första blir lång vänster. Lejongap har oroväckande många kulor bakom lillen och det rullar lätt i den svag nedförslutningen. Sista kulan blir dock perfekt och stannar kort innan lillen. 13-11 och seger till Azer Petanqa.

CJN_130828_015
Finallagen i Boule 2013. Azer, Claes och Gitten, vinnarna och tvåorna
Lejongap, Håkan och Ivan.

Innan finalspelet började förrättades prisutdelning för de olika gruppsegrarna, vilka glädjande nog slutit upp mangrannt.

CJN_130828_004
Seriesegrare är vi allihop. Gitten och Claes, Azer – div 1. Ingvar H, Siam
– div 2B, Lars-Olov och Kalle, Stålkulorna – div 3A, Claes, Skrotkastarna
– div 3C och slutligen Peter och Ulf, Boccia Brothers – div 2A.

CJN_130828_006
Utslagna i semifinalen och på delad tredjeplats, Johan N och Håkan W,
The Flying Dogs. Arne J och Lennart P, Trolle Boule.

I och med detta var årets utomhusserie över och vi får vänta ett par månader på att det drar igång inomhus. Första speldag den 4 november är ett hett tips. Men i början av oktober kommer inbjudan ut, sen får vi se hur det blir.

Till dess – träna på och ha det bra.

Omgång 7, 27 augusti, solsken och perfekt bouleväder. Klara kl 21:10. 17 gr.

Nu är seriespelet avslutat för denna gång. Återstår bara att dela ut priser och klara slutspelet i division 1. Detta gör vi redan i morgon. Samling klockan 18:15.

Till slutspelet kvalifierade sig de fyra bästa lagen och då inge förändringar skedde i toppen av tabellen heter dessa fortfarande Azer Petanca, Lejongap, The Flying Dogs och Trolle Boule.

CJN_130820_026
Gitten och Claes, Azer Petanca, vinner grundserien i div 1, igen.

I botten av tabellen hände desto mer. Aero P vinner över både The Flying och Bergbulls och klättrar därmed förbi nedflyttningsstrecket och förpassar Bergbullarna under detsamma. Bergbullarnas ledning mot Azer, var det med 11-5+, som förbyttes till förlust med 12-13, var första spiken och sen förlust i direkt avgörande match mot Aero P.


CJN_130813_029
Sail Racing…förlåt, Aero P ska det vara, tog tag i säsongens sista
halmstrå och förnyade div 1-kontraktet.

Att Boccia Brothers vann 2A stod väl klart redan förra veckan. Oskars veteraner kniper andraplatsen trots klen avslutning.

Lundby Boule drar trots seger över Perma det kortaste strået dem emellan när det gäller nedflyttning till div 3. Boulerosorna gör dom sällskap.

Siam avslutar med en dubbel och undan för Doggi i toppen på 2B. Till trean i den gruppen skickar vi Ådala och Boulejokers.

Stålkulorna var redan klara seriesegrare i 3A men visar upp sin klass genom två nya segrar. J.G.B på andraplats hela fyra pinnar efter.


CJN_130604_025
Lars-Olov vinner division 3B.

I 3B hårdnade det till När CuBiZ slog Skrotkastarna i finalen med 13-11, men det var med för lite för att nå upp i topp. Även om CuBiZ tog ytterliggare en pinne i säsongens sista match räckte det enda fram. Det skiljer 6 diffpoäng.

I morgon alltså, prisutdelning för Skrotkastarna, Stålkulorna, Siam, Boccia Brothers och Azer Petanca.

Sen vidtar slutspelet. Azer möter och Trolle. Lejongap möter The Flying Dogs. Vinnarna spelar final.

Omgång 6, 20 augusti, solsken och klart kl 21:05. 15 gr.

Nu börjar det dra ihop sig. En omgång kvar och man kanske kan kosta på sig ett par gissningar om utgången av årets serie.

Att det blir dramatiskt i 3B råder det inget tvivel om då nuvarande serieledarna, Skrotkastarna, möter tabelltvåan CuBiZ i första matchen nästa vecka. Sen har de Slussen respektive Wasa. Välj själv vilket som är lättast. Det krävs nog en dubbelseger av CuBiZ, som idag 13-6 & 13-1, för serieseger.

I 3A är det inte lika jämt i toppen. Stålkulorna har två pinnar upp på J.G.B och dryga 60 bättre i diff. Borde vara avgjort till ”stålets” fördel. De har båda att möta IBV, som ligger trea och borde ha kapacitet att störa, men det räcker inte.

CJN_130820_014
Kalle ”stålkula” må se betänksam ut, men han konstaterar bara att det
är ytterligare en poäng på plats i matchen mot Bellis, 13-8.

Efter att Siam vunnit ”seriefinalen” i 2B över Doggi har de slagläge att ta hem den gruppen. De båda har dock identiskt motstånd nästa vecka. Bl a möter de 31:an. Ska Göte och ”Harry” ställa till det för nåt av lagen?

CJN_130820_007
Sumwang i Siam förde upp laget i tabelltoppen inför sista omgången.

2B är i princip klar. Boccia Brothers har två matcher fler vunna än Oskars veteraner och 19 pinnars bättre diff. En seger på tisdag och det är klart. De har på pappret lättare motstånd till råga på allt. Boulerosorna och Lundby, även om de sistnämnda i dag tog sig i kragen och lyfte sig ur nedflyttningspositionen med en dubbel.

Då Lejongap efter att ha krossat Bergbullarna med säsongens sjunde Fanny oväntat åkte dit mot Bouletts med 9-13 har nu Azer två pinnar tillgodo i toppen. Det blir nog att gapa över lite för mycket för Håkan och Ivan, men man vet ju aldrig. Hoppet lever. Vilka som ska ta de två övriga slutspelsplatserna är ovisst. Inte mycket talar för att varken PK-Chans eller Bergbullarna tar sig upp då de har tufft motstånd. Tipset går till att Flying Dogs och Trolle håller emot.

CJN_130820_017
Jonny B sänker Lejongap.

OBS att slutspelet är redan på onsdag i nästa vecka. Och då SKA vi ha ljus, både tisdag och onsdag.

Omgång 5, 13 augusti, mest solsken men hotfulla moln men inget regn. 15 gr kl 21:00 då Arne rullade sist.

Då var vi tillbaka i Tallboda efter en lång och skön sommar med Varbergs Strandcup, SM och sist men inte minst gången helgs seriespel i färskt minne. Har allt detta spelande fört oss framåt som boulespelare, undrar ni kanske. För egen del – nej.

Men Bergbullarna tycks det ha gjort gott för de inleder hösten med en dubbelseger och svingar sig upp på slutspelsplats. Även Håkan och Ivan i Lejongap tycks ha mått gott av allt spelande och vinner dubbelt även de. Tom mot serieledarna, Azer, med klara 13-2 och hänger nu på ordentligt i kampen om förstaplatsen. Aero P belägger ovan tes genom en dubbeltorsk, men så har vi inte sett till dom på nåt av ovan nämnda bouleevent heller.

CJN_130813_026
Perma tillbaka på Tallbovallens grusplan. Dubbelseger i kväll, här mot
Irro, 13-3.

Både Irro och Oskars veteraner hade väl inte någon av sina bästa kvällar, även om solen sken på dem också. Inkasserar dubbla förluster och släpper förbi dubbelvinnande Bocci Brothers och Upp till 13. Det är nu hårt i toppen av 2A med ett lag 7 poäng och tre med 6. Lundby med ena benet i trean, en seger till trots.

I 3B är det än tätare. Två lag på 8 segrar vardera i topp. Dels Doggi som krossade Boulejokers men fick ge sig mot Labbe med knapp 11-13, men sådana resultat är ju bra när man ligger lika och det gör de med Siam. Siam som idag slog både Labbe och Bill & Boule. Besvärliga de där Häggbrinkarna. 6 pinnar skiljer i diff. Ådala och Bouljokers kämpar i botten. Jokers med blott 2 poäng, sammanlagt i kväll. Vad händer? Men jag vet hur det känns. SM 2012.

Stålkulorna verkar ha greppat 3A ordentligt. Dubbelseger, 9 vinster, en mer än tvåan J.G.B och nästan 50 pinnar bättre diff. J.G.B ficke efter en inledande seger över Mixed Logistik inte till det alls mot Marken utan åkte faktiskt på en Fanny. I botten är det jämt så det förslår mellan Mixed Logistik, Bellis och The Brothers.

Skrotkastarna tar stryk av Par i Damer. De besvärliga Cupvinnarna som idag vann dubbelt. Skrotkastarna håller trots detta debacle undan i toppen då närmast konkurrenten Slussen åker på dubbelstryk. Dels av Lawinerna som nu är uppe på andraplats och dels av CuBiZ som lagt sig i slagläge precis under strecket och är redo att slå till inför slutomgångarna. I botten är det lika jämt som i 3A men här heter lagen PIF Mix, JUB och Årnis.

Cupen 11 juni, ännu mera solsken och finfint bouleväder, klara 20:15, +22 gr.

Slussens fina läggspel kommer till viss del av sig i matchen mot Labbe men stundtals presterar Stig och Sven lägg som får håret att resa sig på motståndarna. Nu skjuts det inte så mycket i Slussen och om då motståndarna också lägger bra blir det besvärligt, så besvärligt att man till slut åker ur turneringen. 13-9 till Labbe.

Fint läggspel som däremot höll hela vägen presterade Inga och Gunilla, Par i Damer. Doggi stretade emot så gott det gick, men varken Ingers skott eller Ulfs stuntals fina lägg bar frukt denna kväll. 13-7 till QQ.

CJN_130611_022
Hela finalkvällsgänget samlat efter väl genomfört värv. Slussens Stig och Sven, Gunilla och Inga är ett par
i damer, Labbe och Tommy är Labbe & Co och Inger och Ulf utgör de sk Doggi Boule.

Till final således Labbe mot Par i Damer. Damerna har 4 i handi men Labbe inleder med en 4:a och kvitterar till 4-4. Jaha, det är så man gör tycks Gunilla tänka och leder Inga till en kontring och en ny 4:a. 8-4 till Damerna. Labbarna tillåts komma tillbaka och tar en etta till 8-5. När sen Gunilla flyttar lillen för tre på plats och Tommy blir kort med sin sista kula tycks luften lite gå ur Labbarna och turteorin får luft. Men då ska man komma ihåg att även om Gunillas lilleflytt må ha varit lite lyckosam så spelade hon ju väldigt rakt och fint mot lillen, Labbe missade två skott och Tommy ett lägg i den vändan, så att föra upp trean på enbart turkontot köper jag inte.

LabbeTommy griper ett sista halmstrå i vändan efter och tar sig upp till 6-11. Sen blir det inte mer. Gunillas och Ingas (90) rullspel med precisa lägg på lillen, gärna på 10 m plus, blir till slut för mycket och vi skriver slutresultatet till 13-6 i Par i Damers favör.

Grattis till de nya namnen i vandringspriset. Labbe har sin senaste från Skarpan 2008.

CJN_130611_023
Glada segrare av Cupen -13 solar sig i pokalens sken. Inga och Gunilla
Par i Damer.

Nu tar vi sommaruppehåll och begrundar Er synpunkter för att få till 30 lag i nästa års Cup. Ses i augusti.

Cupen 10 juni, solsken och fint, tunga moln till trots, klara 20:20

Med ett rekordlågt deltagande, blott 13 lag, drog årets cup igång på måndagen. Om det var de tunga molnen, som på sina håll undslapp sig en hel del nederbörd eller om det fyra dagars DM-spelande i Motala som bär skulden för det låga deltagandet kanske vi aldrig får veta. Men hör gärna av er till mig om ni har synpunkter på upplägget. Om något går att ändra och det medför några lag till, gärna det dubbla, så äv vi lyhörda. Att arrangera för flera är inte jobbiggare, bara roligare.

Hur gick nu då denna premiäromgång? Jo så här:

Åttondelsfinal  Kvartsfinal  Semifinal  Final 
Lundby Boule7 Boccia Brothers9 Labbe & Co13 Labbe & Co6
Lejongap13 Par i Damer13 Slussen9 Par i Damer13
           
Bridgespelarna13 Labbe & Co13 Par i Damer13   
PIF Logistik6 Bridgespelarna6 Doggi Boule7   
           
Doggi Boule13 Doggi Boule13      
Marken12 Lejongap7      
           
Slussen13 Slussen13      
Trolle Boule9 wo      
           
Par i Damer13         
Bellis10         
           
Lawinerna7         
Labbe & Co13         
           
Boccia Brothers13         
wo         

Slussen som dels manövrerade ut Trolle med sitt precisa läggspel, drog också vinstlotten som innebar avancemang direkt till morgondagens semifinal.

Kl 18:15 drar vi igång. Kom och heja.

CJN_130610_038
Slussens Stig lurar i motljuset, sen rullar han in en kula på lillen.

CJN_130610_056

Snackar vi rulla på lillen ligger inte denna dam långt efter, Gunilla
i Par i Damer, tog sig ”den l¨ånga vägen”, dvs via två vinster
vidare till semifinal med sin Inga. Nackspärren till trots.

Omgång 4, 4 juni, solsken och mulet om vartannat, klara redan 20:40.

Azer vinner toppmötet över Flying Dogs med klara 13-3. Det var vi som hade behövt lite tur, inte dom som spelade klart bättre, sa en uppgiven Håkan efter matchen. Azer följer upp detta med att tvåla till PK-Chans med en Fanny. -”Vi höll i alla fall nollan”, var Lennarts kommentar efter den matchen.

CJN_130604_027
Gitten och Claes i Azer vinner det mesta. Går de mot sin fjärde raka titel?

Trolle, som förresten också var en hund, drar det längsta strået i matchen mot Dogs och vinner med 13-12. En match där båda lagen borde kunnat ha avgjort tidigare. Trolle nu på slutspelsplats ihop med Dogs och Lejongap, som idag satten en dubbel.

Både Perma och Lundby har det fortsatt tungt i 2A. Lundby drar på sig en Fanny mot Boccia Brothers och faller på målinjen mot Only O. Perma 2 pinnarsförlust mot Boulerosorna och inte dirket nära mot Upp till 13 heller. I toppen på tabellen hittar vi Irro, som trots fölust mot formstarka Boccia B, leder före Oskars veternar på bättre diff.

CJN_130604_017
Inger ser lite uppgiven ut men faktum är att hon och Ulf leder 2B.

Doggi-Boule går om Siam i 2B och tar över serieledningen över sommaren. 13-8 mot 31:an och så ännu en Fanny denna kväll, denna mot Bill & Boule. Siam ligger tvåa poängen före 31:an och IB. Längst ned och i akut behov av lite poäng hittar vi eleganterna från Teknsika verken, Boulejokers. Summa 6 poäng i dag gör ingen sektionsledare glad.

CJN_130604_020
Boulejokersgänget på span efter de kulor som försvann.

Stålkulorna har tydligen bestämt sig för att gör sejouren i trean ettårig. Klart över strecket ihop med J.G.B. Båda på 7 poäng. Trean har 4. Är det redan klart? Återstår i alla fall att se vem som vinner serien. Att Stålkulorna slog J.G.B, i lilla seriefinalen ger dom ett visst övertag inför fortsättnigen.

CJN_130604_009
Kalle ”Stålkula” kastar klot så det räcker till en dubbel och serieledning.

Lika tätt i toppen på 3B även om gapet ner till trean där inskränker sig till 1 poäng. I toppen Skrotkastarna och Slussen på 7 vinster vardera, följda av Lawierna på 6. Alla dessa tre vann dubbelt i dag.

Omgång 3, 28 maj, solsken men inte rätta värmen än, klara 21:25.

Missade även denna gång, nu pga förkylning, och det blir inte enklare att sammanfatta när man inte är med på plats. Men siffrorna ljuger väl aldrig, så det är bara att köra på.

Trots min frånvaro, för det kan väl inte vara tack vare, vinner Flying Dogs dubbelt men mäktar trots Azers förlust mot Aero P inte med att sno åt sig förstaplatsen. Nästa vecka möts vi, då….

Vinner dubbelt gör även Lejongap som nu är uppe på plats tre. Bergbullarna går kraftgång och tycks vara fast i botten.

Irro förlorar toppmötet i 2A mot Oskars veteraner men iochmed att OV fick stryk av Upp till 13, som vann båda, behåller Irro sin förstaplats. 11 pinnars bättre diff. I botten fyra lag på 2 vinster. Mycket kan hända där.

Siam vinner toppmötet i 2B med 13-12 över Doggi. Men åker på storstryk, 6-13 mot Harry och Gute (31:an) samtidigt som Doggi jämnar ut kvällens diff genom att vinna övere Ådala med 13-12. Siam i topp, 4 pluspoäng bättre än Doggi. 31:an en vinst efter trots dagens dubbel.

I 3A hittar vi seriens enda obesegrade lag, J.G.B. som givetvis leder serien medan Stålkulorna, med en förlust, ligger tvåa. IBV och Mixed Logistik kämpar på med var sin seger och även om det var nära i ett par matcher så blev det ingen vinst denna kväll.

Skrotkastarna lyckas med vad ingen gjort tidigare, nämligen att slå Slussen och tar därmed över serieledningen i 3B. Slussen vinner dock direkt, 13-4 mot Årnis och behåller andraplatsen poängen före Lawinerna och CuBiZ. JUB tar sin första seger medan nog både Wasa och Årnis gärna lägger tisdagen den 28.e till handlingarna.

Omgång 2, 21 maj, lite ljummare med regnet i luften, klara blev vi.

Två Fanny bjuder denna omgång på. Dels är det Siam som ofint nog slår mina kollegor med maxresultatet 13-0 och dels är det Stålkulorna som slår Bellis med samma siffror. Inge gentlemannafasoner där inte.

CJN_120605_9128
Charles ”Pippi ”Ingvar i Siam värmer upp med 13-6 mot Bill & Boule men
smäller det till med 13-0 och upp i ledning i 2B.

Azer låter sig inte rubbas av någon och vinner dubbelt igen och då Flying Dogs tappar mot Bouletts är Azer ensamma i topp. På slutspelsplats så här långt hittar förutom dessa tre även PK-Chans, trots stryk av ”hundarna”.

Irro och Oskars veteraner är obesegrade i 2A och har faktiskt dubbelt så många poäng som trean Only Ones. I botten, utan poäng, något oväntat Perma.

Förutom nämnda Siam har även Doggi-Boule tagit full pott i 2B men har 10 pinnar sämre diff. Även där en sladdis på 0 vinster – Boulejokers!

J.G.B krossar i 3A och håller sig segern före Stålkulorna. Sen kommer ett kopple av lag på två vinster vardera. Alla har vunnit minst en match i denna grupp.

CJN_120605_9099
Stålkulorna slår Bellis med 13-0 och har häng i toppen av 3A.

Slussen verkar mosa allt motstånd i 3B med sitt kusligt effektiva läggspel, för inte är det väl skyttet som börjat skörda triumfer? En seger före skrotkastarna och CuBiZ. I botten och utan poäng kämpar JUB på och det med den äran. det var nära i sista matchen 12-13 mot, gissa vilka? Just det, Slussen.

Omgång 1, 14 maj, kallt men bättre än väntat, klara 5 i nio.

Azer pallar för trycket vinner två raka och ledere div 1 knappt före Flying Dogs. Bergbullarna och Trolle kammade noll.

Tillbaka efter ett års ”vila” och direkt två raka och serieledning i ”a. Må vara att Only Ones och Oskars veteraner också har 2 pinnar och är hack i häl. Nyss nedflyttade Perma i botten efter en blek inledning på säsongen.

Doggi-Boule som var så här >< nära att gå upp i ettan (men PK-Chans var lite bättre) inledere årets div 2 sejour med två raka, två pinnar bättre diff än Siam.

Boulejokers och 31:an, också ett lag från div 1, kammade noll.

En trio i topp, obesgrade, och en trio i botten, utan vinst, blir summeringen av div 3A. De är 013’s Grabbar, J.G.B och Bridgespelarna respektive Mixed Logistik, Marken och The Brothers.

I 3B tvingades tyvärr Årnis, som gör comeback iå, inleda med att lämna wo. Sånt är ju aldrig bra för tabelläget. Sällskap i botten av Lawinerna som var nära, 11-13 och 12-13, men höll på längst i kväll och JUB som inte fick till det.

I topp Åkes och CuBiZ som sin vana trogna spelar som bäst när de inte är där 🙂

Vi tappar några lag sedan i fjol och har då tvingats ändra lite i upplägget.

Div 1, div 2A och div 2B spelas som vanligt med 8-lagsgrupper och dubbla inbördes möten. Division 3 indelas i två grupper om varadera 10 lag. Dessa är inlottade i en serie med dubbla inbördes möten men dom två sista omgångarna spelas helt enkelt inte. Detta blir inte helt rättvis då man tvingas möta vissa lag två gånger och andra bara en, men detta är den minst krystade lösningen om man samtidigt vill få till lika mycket spel för alla.

Serieindelning 2013

Division 1
Aero P
Azer Petanca
Bergbullarna
Bouletts
Lejongap
PK-Chans
The Flying Dogs
Trolle Boule

Divison 2A
Boccia Brothers
Boulerosorna
Irro
Lundby Boule
Only Ones
Oskars veteraner
Perma
Upp till 13

Division 2B
31:an
Bill & Boule
Boulejokers
Doggi-Boule
Instrumentboulaget
Labbe & Co
Siam
Ådala

Division 3A
013’s Grabbar
Bellis
Bridgespelarna
IBV
J.G.B.
Marken
Mixed Logistik
PIF Ekhaga Ett
Stålkulorna
The Brothers

Division 3B
CuBiZ
JUB
Lawinerna
Par i Damer
PIF Mix
Skrotkastarna
Slussen
Wasa
Åkes
Årnis

Spelprogrammet läggs ut i morgon, måndag.

Anmälan stängd och det blev 44 lag.

The Flying Dogs
Skrotkastarna
Lejongap
Labbe & Co
Bridgespelarna
Upp till 13
Irro
31:an
Azer Petanca
Årnis
Bergbullarna
Boccia Brothers
Trolle Boule
ÅkeS
Stålkulorna
Bouletts
Wasa
Lundby Boule
Lawinerna
Boulerosorna
Instrumentboulaget
Aero P
IBV
PK Chans
PIF Mix
Perma
Bill & Boule
Par i Damer
Doggi Boule
CuBiZ
Slussen
PIF Ekhaga Ett
Mixed Logistik
Oskars veteraner
J.G.B.
The Brothers
Bellis
Marken
013’s Grabbar
Siam
JUB
Ådala
Only Ones
Boulejokers