30 augsti , 4-manna finaler Då kan vi då till slut sammanfatta årets inomhusserie. Att den inte blev som tänkt är väl en underdrift men vi är glada för att vi trots allt, så långt möjligt, givit deltagarna chansen att avgöra på sportsliga grunder. Det enda vi hann med innan vi tvingades stänga hallen var som bekant grundserierna i 2-manna. I 4-manna var det två och en halv omgång kvar plus slutspel, i tvåmanna kvalserien och finalserien. Det enda vi tummade på var att vi halverade kvalserien, i övrigt är allt nu genomfört.

Då kan vi gratulera Proppen Petanque som idag stängde inomhussäsongen 2019-2020 genom att slå La Famiglia i 4-mannafinalen med övertygande 4-0!

Finalen inleds med att Janne Å besegrar Håkan E i singel med 13-4, dessa båda ”giganter” har nog spelat sina lags singlar de flesta gångerna men idag var det alltså ”den långe” som drog det längsta strået. Det är möjligt att detta påverkade den andra matchen för där står det 8-8 när PP plötsligt drar in en femma och gör match. 13-8.


Singelgiganterna. Vi får se hur de står sig på lördag då
vi har KM i singel. En av dom är i skrivande stund anmäld.

Noll två inför dubblarna är ju aldrig något önskeläge och sen minus 14 i diff på det gör att denna typ av match således är avgjord så fort PP samlat ihop 12 poäng eller mer, för då kan inte La Fam vinna. (Kanske en spelform som vi bör se över till kommande år för att bevara spänningen men det kräver då ett annat skiljesätt, ex vis en match till nedkortad och mer tid).

Hursomhelst så mäktade La Fam inte med denna uppförsbacke utan Johan/Felicia slår Håkan/Jon, 13-8 och Martin/Janne Monica/Emma 13-7.


Här har vi dom, Jon, Emma, Monica och Håkan i La Famiglia
och Johan Felicia, Janne och Martin, Proppen Petanque.  Foto MM

Efter denna uppgörelse på banorna i Vidingsjö och som nästan klarade sig från regnet blev det för första gången, iaf på väldigt länge, prisutdelning för samtliga lag och grupper. Mari M och Gitten R fick äran att förutom att premiera ovan nämnda lag även dela ut förstapriset till div 1-segrarna, Blaireau som för dagen hade alla sina spelare, Johan B, Inger B och Stefan B, på plats och tvåorna Bergsprängarna som lämnat Berra B i Ljungsbro men Arne J och Torkil Å tog med glädje, som vanligt, emot sina priser.

På delad tredjeplatsen hittar vi Aeros, som vann grundserien men åkte i semi, representerad av Håkan J och Par á Boule vars deltagare just spelat klart finalen, Håkan och Monica Eriksson.

Division två vanns av Boulibompa och på andraplats hittar vi Vägboulerna, se nedan. Ingetdera av lagen hade meddelat förhinder, så de fick väl punktering.

De båda treorna i 4-manna tycks spridda för vinden men de flesta hade meddelat allt från småländska svampskogar till Stockholm som skäl, och det är ju bra. Boulekallarna, det ena tredjelaget hade iaf en representant, Staffan G, på plats för att ”kvittera” ut sitt pris. Var den hala av Murphys lag som inte meddelat vare sig det ena eller det andra tog vägen får vi nog aldrig veta. Enligt rykte var en av dom sjuk och den fjärde lyckades väl med det statistiska näst intill omöjliga – att få punktering, 😊  

Nedan följer en sammanställning över slutresultatet i årets inomhusserie och i skrivande stund kan vi inte ta ställning till hur vår verksamhet kommer att se ut kommande vinter. Håll koll på vår hemsida!

Division 2

Boulibompa gick igenom hela grundserien utan att tappa en enda match. Seriens tvåa, Vägboulerna tappade tre.

Plaketter till: Boulibompa, Anton Goldéus och Fanny Gran Hirvioja
1:a Boulibompa, Anton Goldéus och Fanny Gran Hirvioja
2:a Vägboulerna, Hans Sävenhed och Åke Stålhspets

Division 1

Serien vanns av Aeros med Balireau på andraplats, Par á Boule på tredje och Bergsprängarna på fjärde. I slutspelet höll de sig väl framme alla fyra men den inbördes fördelningen ändrade något:

Plaketter till Aeros, Håkan Johnsson och Hans Hydén
1:a Blaireau, Johan Björling, Inger Björling
2:a Bergsprängarna, Arne Johansson, Torkil Åsenhed och Bertil Beinard 
Delad 3:e  Aeros, Håkan Johnsson och Hans Hydén och  Par á Boule, Håkan Eriksson och Monica Eriksson


Samtliga pristagare i div 1, nästan, det är bara Håkan Js kompis
Hasse H som saknas. Annars har vi Monica och Håkan E i Par á
Boule, Inger B, Stefan B och Johan B i Blaireau och Arne J och Torkil
i Bergsprängarna.

4-manna

Murphys lag så länge ut att vara ointagliga men när de till slut stod över en omgång och dess utom visade sig mänskliga i ett par lägen krympte försprånget men stannande ändå på respektabla två poäng före Boulekallarna som kom starkt i slutet. Ironiskt nog åkte båda dessa lag ut i semifinalen förra veckan.

Plaketter till: Murphys lag
1:a    Proppen Petanque, Jan Åsberg, Martin Dahl, Felicia Björlin och Johan Björling
2:a    La Famiglia, Håkan Eriksson, Monica Eriksson, Jon Eriksson och Emma Hillman
Delad 3:e  Murphys lag, Eva Bolve, Ulf Bolve, Gebbe Björkman och Tomas Håkansson och Boulekallarna, Joakim Tolling, Bengt-Olov Gladén, Staffan Gustavsson och Bror Olofsson

23.e augusti, 4-manna semifinaler. Tyvärr tvinagdes jag av lite halsont att ”karantänisera” mig och då jag, iaf inte än, fått några rapporter från hur matcherna utspelade sig så kan jag bara summera resultaten utifrån siffrorna. Det blir av samma skäl inga dagsfärska bilder heller.

Proppen Petanque måste trots att Murphy dominerat serien stå som favoriter i semifinal 1. De har på ett drygt år 3-0 i matcher men idag blev det svettigt värre när de till slut slår ut seriesuveränen Murphys lag med 2-2 i full tid. PP vinner i kraft av bättre diff, plus nio (9) och Murphy följaktligen samma siffra men minus. Murphys möblerade om lite i laget och ställer den gamle rutinerade singelräven Gebbe mot Janne i den inledande singeln. Ulf, Eav och Thomas tar sig an Johan, Felicia och Martin. Det taktiska draget att låta Gebbe ta singel var ett tag rena katastrofen, Janne leder med 12-0 innan Gebbe vaknar till. Mötet slutar med 13-5 till PP och värdefulla 8 pinnar i diff. Trippeln är enligt Johan inte mycket att säga om, skulle väl isf vara att Felicia kom igång bra med skyttet. PP är lite bättre och vinner med 13-7.

Dubblarna spelas av Eva/Gebbe mot JB/Felicia och en vändning av hela mötet är förestående då Murphys leder med 10-2, men Björlings ger sig inte utan kommer igen och knaprar in på avståndet men kommer inte längre än till 9 då Gebbe kan avgöra med en ”Kalle” på 10 m. Den rår inte ens Felicia på. Den andra matchen är desto jämnare och även om de skulle kunna ha brutit när det stod klar att PPs försprång var ointagligt spelades matchen klart. Ulf/Thomas vinner över Janne/Martin med 13-12. 


Proppen Petanque, i Berg den 5 augusti, går förhoppningsvis att känna igen även idag 🙂

På den andra halvan av semifinalfältet slår La Famiglia tämligen enkelt, kan tyckas, Boulekallarna med 3-1. Men av matchresultaten att döma var det betydligt hårdare, Boulekallarna kom upp över 10 i samtliga matcher de förlorade så det var väl den berömda vinnarskallen som fällde avgörandet, eller månne rutinen, men just rutin är väl något som Jon och Emma inte har mest av, iaf inte i det laget, men enligt uppgift spelade de mycket bra båda två i dag. Mötet inleds med att Håkan lite oväntat tappade singeln mot Staffan men sen gick som sagt resultaten La Fams väg och den sista matchen höll på länge och utvecklades till rena rama rysaren, skulle vi bli tvungna att ta till skiljeomgång? Men till slut avgör Emma med ett kanonlägg och vinner ihop med svärmor Monica över Labbe/Staffan med 13-11, eller 10? Med samma siffror, och frågetecken, vinner Håkan/Jon, där den sistnämnde briljerade med både bra skott och lägg, över Joakim/Bengan.


Även Jon kanske inte spelar så mycket så har han iaf hållit på länge. Den här bilden är från Garnisonen, 2007.

Nästa vecka, samma tid och plats, är det dags för final, Proppen Petanque vs La Famiglia. När den är avgjord blir det prisutdelning, för samtligla grupper och divisoner. Så även om du inte ska spela själv, vi kör med lottade lag kl 16:00 som vanligt, så är du välkommen som publik eller pristagare. Pristagarna kommer att meddelas via e-post.

 19 augusti, 4-manna omgång 11, sista omgången och nu kom regnet.Vi har onekligen haft bra väder i sommar och spelkvällarna har inte utgjort några undantag, förrän nu, sista omgången och då kom regnet. Enligt uppgift regnade det något mer på Hundklubben än i Berg men det var ju trots allt fortsatt rätt varmt och vi boulespelare är ju vana vid att det kan vara dåligt väder så det var bara att ta fram regnstället och bita ihop.

 I Berg var det det skulle avgöras, skrev jag förra veckan, och så blev det då sista omgångens resultat rörde om ordentligt i slutspelsgrytan, men det blev jämt, otroligt jämt ända in i det sista.

 Att Murphys skulle ta hem serien stod ju i princip redan klart och det gjorde dom men dom tappade tre matcher mot Proppen Petanque som kämpade för en slutspelsplats och var piskade till minst tre vinster för att på egen hand ha chansen att avgöra. Nu vann de alltså tre matcher samtidigt som Vi i femman ”bara” vann två och med den betydligt sämre klotdiffen +32 mot +74 förpassas Vi i femman ned till femte plats. Detta samtidigt, och på grund av, som Boulekallarna krossar Quatro Amigos med 4-0 och svingar sig upp till andraplatsen. Tre lag på 24 poäng således, La Famiglia +75, Proppen +74 och Vi femman +32.

Regntunga skyar över Djurgården.

Samtidigt i regnet på Hundklubben möter Dogs Unlimited GOSA i en tämligen ointressant match, inget av lagen har någon reell chans på slutspel även om ”Hundarna” har en teoretisk, medan GOSA ligger säkert på nästjumboplatsen utan möjlighet att avancera eller falla igenom. Följaktligen slutar matchen 2-2 efter att GOSA knappt tog singeln med 13-11 medan DU krossade i trippeln och bjöd GOSA på en Fanny. Dubblarna delades lika. ”Dogsen” tar sjätteplatsen tre poäng bakom Vi i femman.

 I den sista, den höll iaf på längst, matchen på Hundklubben spelade även Par i Par och Skrotkulorna oavgjort. De delade på dubblarna men Lars-Olov slog Birgitta i singel med 13-9 medan Skrotkulorna tog en knapp seger i trippeln med 13-11. Även dessa båda lag utan chans att nå slutspelet. Par i par sjua, Skotkulorna åtta.

 I och med detta är nu då äntligen, får man väl kosta på sig att tillägga, inomhusserierna färdigspelade och det enda som återstår att spela är semifinaler och final i 4-manna. Vi drar igång med semifinalerna redan på söndag. Vidingsjö kl 16:00 är spelstart och tabellettan, dvs Muphys lag möter fyran, Proppen Petanque, igen! i det ena mötet och i det andra möts Boulekallarna och La Famiglia.

Spelformen är den samma som i serien och vid oavgjort, dvs 2-2, avgör klotskillnad. Vid lika klotskillnad spelas en (1) skiljeomgång med fyra (4) spelare från vardera laget med två (2) klot var. Vinnarna spelar sedan final nästkommande söndag, den 30 augusti, på samma tid och plats. Sen blir det prisutdelning för samtliga divisioner och grupper.

 Parallellt med semifinalerna, och finalen, spelar vi övriga med lottade lag som vi gjort tidigare söndagar med undertecknad som lottningsansvarig.

12 augusti, 4-manna omgång 10, spel på två fronter. Näst sista omgången och nu börjar det dra ihop sig runt slutspelsstrecket på allvar. Proppen P, som vann över Par i Par med 3-1, ligger just nu på den sista slutspelsmatchen med samma poäng, 21, som femteplacerade Boulekallarna, som också vann idag med 3-1, över Vi i femman. Joakim T hade en klar seger mot Gitten på gång med 9-0 men drabbades av någon typ av gipsarm och släppte in Gitten i matchen. Men han samlade ihop sig och lyckades ta den välbehövliga poängen i jakten på slutspelet. Seger med 13-9. Vi i femman ligger trea på 22 poäng, samma som La Famiglia på andraplatsen, och de har således ett något bättre utgångsläge inför sista omgången, då möter varandra som en extra krydda.

Proppen möter i sin sista match de omutliga Murphys, som leder på 26 poäng och är klara för slutspel, det räcker med en vinst så kan de inte ens tappa förstaplatsen. Det kan således bli jobbigt för PP att hålla undan för Boulekallarna som möter jumbon Quatro Amigos.


Full fart på banorna i Berg i den varma sommarkvällen.

Bakom Boulekallarna, på 19 poäng, hittar vi Dogs Unlimited som idag hade svårt att få ihop lag och fick kalla in sin tredjereserv. In med en annan Ann och det gick som en dans, 4-0 mot Quatro Amigos sedan Mari öppnat med att vinna singeln med 13-4. QA ligger nu i botten av tabellen och enligt min personliga bedömning står nog mycket av skälet till det att finna i den taktiska deklen av spelet, för tekniskt kan ju både Per och Conny ställa till med en del besvär för motståndarna.

Nästa onsdag avgörs det genom matcherna:

Berg
La Famiglia – Vi i femman
Murphys Lag – Proppen Petanque
Quatro Amigos – Boulekallarna
Hundklubben
Par i par – Skrotkulorna
Dogs Unlimited – GOSA

Det är således i Berg det avgörs!

5 augusti, resterande matcher i omg 9, 4-manna. Nu är då äntligen omgång 9 i 4-manna komplett. De inledande matcherna i omgången spelades den 11 mars, sen kom…, ja ni vet vad, men nu är vi igång igen. Må vara att vi spelar utomhus, denna omgångs matcher spelades alla tre på ”våra” banor i Berg och alla tre mötena slutade 3-1. Vann gjorde Proppen Petanque (över Skrotkulorna) som behövde denna seger för att stärka sina chanser att ta sig till slutspel, Quatro Amigos segrade i bottenmötet mot GOSA men får ändå finna sig att, än så länge, inneha jumboplatsen men nu bara blott en pinne bakom GOSA, och slutligen slog Vi i femman de Uniterade Hundarna, de sistnämnda gjorde inte många rätt av siffrorna att döma, utöver att undertecknad slog den gamle räven Bosse i singel. Vi i femman ligger tvåa, bakom omutliga Murphys, och har god chans att nå slutsspelet, men det är tight, blott tre poäng ned till Boulekallarna på femte plats.

Nästa onsdag är det för första gången full omgång på en och samma dag, det fick vi aldrig plats med inomhus, med två matcher på hundklubben och tre i Berg.

Till dess jag kommer hem och kan uppdatera tabellerna får ni hålla till godo med denna:

1 juli, kval till div 1 omgång 4, den sista. Med en ynka match kvar kom regnet, annars klarade vi oss torrskodda genom hela kvalet men i matchen Azer vs ÅkeZ regnade det rätt ordentligt. Bäst på att behärska regnet var de gamla ”grisboularna” från seriespelet i Tranås, Gitten och Eva, som till slut vann med 13-12. Tidigare hade dock ÅkeZ betvingat Killer Dogs med 13-8 och Devil Heart slog Boulibompa med samma siffor.

Detta ger efter ett antal wo, bland de vanliga även Studsboularna som inte mådde ritkigt bra denna dag, att just Studsboularna, Boulibompa, Azer och Devil Heart spelar i ettan när det åter blir dags för inomhusserie, samtliga på fem poäng men med klara skillnader i diffen. ÅkeZ kommer femma och Killer Dogs sexa, även dom på samma poäng, tre, men med typ 24 pinnars skillnad i diff. Sist, då de inte deltog i kvalet öht, blir Dr Zoidberg och Vägboulerna.

Uppdatering av resultat och tabell får anstå till dess jag är på ”kontoret”.

Prisutdelning, ihop med samtliga divisioner, planeras till någon gång i augusti.

Till dess – ha en trevlig sommar och spela så mycket ni kan, orkar och vill men tänk på, ja ni vet vad.

24 juni, final div 1. Lika varmt och skönt på Hundklubben som ute i Berg får man förmoda och ungdomarna, Johan B och Stefan B tycks ha klarat av både värmen och underlaget bättre än seniorerna Torikl och Arne om man ska tolka resultatet. 13-1, 13-4 talar väl sitt tydliga språk och hade gällt någon annan idrott hade uttrycket -”spel mot ett mål” legat nära till hands men nu såg jag ju inte matchen och som bekant säger slutresulatet i boule inte allt om matchen.

Men att Blaireau vann står klart och vi välkomnar ett nytt namn i vandringspriset och gratulerar till segern. Prisutdelning, för samtliga divisioner, sker vid ett senare tillfälle.


Stefan Blom och Johan Björling i Blaireau tog hem årets inteckning i vanderingspriset och den stora prischecken medan Torkil Åsenhed och
Arne Johansson får nöja sig med en något mindre check. Foto JT.

24 juni, kval till div 1, omgång 3. Kanonväder denna onsdag, synd bara att serien är lite rumbhuggen med endast två matcher åt gången. Desto enklare att sammanfatta. ÅekZ spelade en match och förlorade så de får nog svårt att hålla sig kvar i ettan. Svårt att nå ettan har även Killer Dogs men då de båda möts i sista omgången ökar ju chansen för ett av lagen men det kräver samtidigit att något anna lag förlorar stort. Det kan iofs Devil Heart göra, som möter Boulibompa, tvåa i serien med blott en förlust. ÅkeZ möter även Azer som i sin sista och enda match nästa vecka säkert försöker fixa till nytt kontrakt. I topp hittar vi Studsboularna som får svårt att försvara sig men som genom dubbla wo i sista omgången redan har säkrat sin div 1-plats.

17 juni, kval till div 1, omgång 2. ÅkeZ, som stod över första omgången, gjorde i dag debut i kvalet men det gav nog ingen mersmak. Efter inledande 1-13 mot Studsboularna följer man upp med 4-13 mot Boulibompa där Anton G hade lämnat Fanny hemma och tog med Johan W i stället. Azer hade det också tufft. Ann G ersatte jubilerande Ewa B men tyvärr uteblev framgångarna denna kväll. 10-13 mot Devil Heart och 5-13 mot Studsboularna som fortfarande är obesegrade och nog kan anses ha säkrat en plats i ettan till nästa säsong redan nu. Sen förlorade Devil H sin andra match, mot Killer Dogs, som bara spelade en match, med 5-13 efter att både Anna och undertecknad lyckades med det mesta under de avslutande rundorna från 5-5. 13-5 till Dogs.

17 juni, semifinaler div 1. Svårt att få till något reportage om spelet när man själv spelar samtidigt i en annan del av kommunen, men resultaten har jag fått mig till livs och de är följande: Aeros – Bergsprängarna 1-2, (3-13, 13-9 och 11-13). Om de inte ändrat i laguppställningarna så innebär det att Torkil/Arne nu är i final på Håkan/Hasses bekostnad.

I den andra semifinalen slår Balireau ut Par á Boule med samma siffror efter 13-11, 4-13 och 13-8 i de tre matcherna. Ännu ett jämt möte mao. Fem av hittills spelade sex matcher i slutspelet har gått till tre matcher.

Final således nästa onsdag kl 18:30 på Hundklubben, mellan Bergsprängarna och Balireau.

10 juni, kval till div 1 omgång 1. Då två lag lämnat WO och det bara spelas en match i den inledande omgången var det rätt glest ute på banorna i Berg, vilket var synd i den fina kvällen. Två matcher spelades och i den ena, som undertecknad deltog i, glänste Henke/Dennis i kapp med solen och vann med klara 13-2. 🙁  dvs Studsboularna vann över Killer Dogs.
Den andra matchen blev en ritkig nagelbitare där Anton/Fanny i Boulibompa till slut fick känna på hur det är att förlora. De gick ju obesegrade igenom division 2 i vintras, men mot div 1-laget, allt annat än obesegrade Azer Petanqa, bestående av Gitten och Eva B, tog det stopp. En 9-1-ledning tappas till 12-12 och att Anton då skjuter bort motståndarpoängen med sitt sista klot hjälpte inte när Gitten har ett klot kvar, som hon la in, och dessutom har Eva två i ”reserv”. 13-12 till Azer.


Skön kväll, sköna lirare.

Nästa onsdag kör vi ”full” omgång med dubbla möten men med två vakanser i serien får ni hålla koll på vilken match ni eventuellt står över.

10 juni, kvartsfinal div 1, resterande matcher. Tight över lag, alla mötena går till en tredje och direkt avgörande match. Jämnast i den var det, iaf på pappret, som jag får hålla tillgogo med, mellan Aeros och Lejontass där Aeros till slut vann med 2-1 efter 13-11 i den avgörande matchen. Aeros möter sedan igår klara Bergsprängarna i den första semifinalen nästa onsdag.

I den andra möts Par a Boule som slog ut Montainstreams med 2-1 efter 13-8 i skiljematchen, och Blaireau som i en i princip lika jämn match till slut vann över Raging Boules via 13-9 i skilje.

Det ger följande startfält:

Aeros – Bergsprängarna
Par a Boule – Blaireau

Spelplats: Hundklubben, onsdag den 17 juni kl 18:30.

9 juni, kvartsfinal div 1, 1 match. Äntligen är vi igång med slutspelet, efter näst intill tre månaders väntan. Inomhussäsongen avslutades abrupt, som ni alla vet, i mitten av mars och där stod vi utan att kunna spela klart. Men nu har smittrycket sjunkit lite, även om det fortfaranda är under beaktande av en del restriktioner vi genomför detta, och vi tycker det är dags att försöka komma i mål med de olika serierna och kunna dela ut priserna.

Först ut i div-slutspelet blev matchen mellan Bergsprängarna och Aurora Bouleealis som pga av en ”krock” i kalendern spelades en dag tidigare än de övriga kvartsfinalmatcherna. Spelplats för slutspelet är Hundklubbens parkering, granne med Boulehallen.
Bergssprängarna vann komfortabelt i två raka med siffrorna 13-6 ,13-9. Om det beror på att Aurora är lite ringrostiga låter jag vara osagt men att Arne iaf hållit igång ordentligt under ”uppehållet” det vet jag.


Torkil Å, still going strong – klar för semi. Foto Joakim T.

I morgon, onsdag, spelas resterande tre matcher och då drar även kvalserien igång. Kvalserien spelas i Berg och där föreligger två avhopp. Det är Vägboulerna och Dr Zoidberg som av olika anledning inte kan spela. Detta medför att ÅkeZ och DevilHeart vinner sin sina respektive matcher, det är bara en per lag första omgången, på WO. De är informerade.

11 mars, omgång 9 del 1, 4-manna. Två matcher i 4-manna i kväll. Murphys som nu på allvar visar varför de leder serien. 4-0 mot Birgits kanoner och det utan att vara hotade i någon match. Heta kandidater till seriesegern, även om det i teorin finns poäng att spela om så det räcker för flera av lagen bakom för att gå ikapp, så det kanske är bra för Murphys att ha 7 pinnar upp på tvåan La Famiglia när det är 8 pinnar kvar att spela om och då de står över sista omgången.


Se där en passande bild från sommarens SM. Håkan, La Famiglia i lag med Eva och
Ulf i Murphys, men nu jagar de varandra om vem som ska ta hem grundserien.

På tal om La Fam så spelade de dagens andra match, mot Boulekallarna och vann med 3-1 men det satt hårt åt. Monica / Emma höll på att tappa en stor ledningen men fick ihop spelet i sista vändan och vann med 13-12 medan Håkan /Jon vände ett 3-10 underläge till seger med 10 raka poäng, 13-10.
På måndag avslutas omgången med Skrotkulorna – Proppen, Vi i femman – Dogs U, två matcher där de inblandade nog gärna vill stärka sina respektive slutspelschanser. Den tredje matchen går mellan GOSA och Quatro Amigos och där gäller det för QA att dra på för att ha chans att lämna över jumboplatsen till, ja just det, GOSA.

Nu börjar snart slutspelet och kvalserien för 2-manna. Det blir en intensiv preiod för de deltagande lagen med spel näst intill var och varannan dag. På onsdag i nästa vecka, den 18 mars spelar kvalet en (1) inledande match och slutspelet ska beta av sina kvartsfinaler, som spelas i bäst av tre matcher, en eventuell tredje match börjar på 8-8.

Direkt efterföljande måndag, den 23 mars spelar kvalet sin andra omgång, då med två matcher, och slutspelet kör semifinalerna. Två dagar senare, onsdagen den 25 mars, spelar kvalet omgång tre parallellt med att 4-manna spelar del av omgång 10. Detta krockar för Vi i femman vilket får till följd att kvalmatcherna Azer Petanca – Boulibompa / Killer Dogs får spelas en annan dag. Det finns två reservdagar upptagna i programmet, måndag 30 mars och måndag 6 april, men om lagen är överens går det bra att spela på annan tid, dock senast den 6 april.

Så här börjar vi:

Kvalet omgång 1
Dr Zoidberg – ÅkeZ
KIller Dogs – Studsboularna
Vägboulerna – Devil Heart
Boulibompa – Azer Petanca

Kvartsfinalerna
Aeros – Lejontass
Bergsprängarna – Aurora Bouleealis
Par á Boule – Mountinstreams
Blaireau – Raging Boules

Hela spelprogrammet, så långt möjligt, finner du det vanliga stället för resultat och tabeller.

9 mars, omgång 9, den sista, div 2 2-manna. Så var då även div 2 färdigspelad och att vi i topp hittar seriesystemets enda obesegrade lag kommer ju knappast som någon överraskning. Anton och Fanny har gått igenom hela serien utan en endaste liten förlust, närmast var det i sista matchen mot Vägboulerna, som slutade 13-10. Genomsnittsresultatet på de 16 matcherna är 13-5! På tredje plats har vi Studsboularna som inledningsvis hade problem med Tellby men till slut vann med 13-10 och som stängde sitt seriespelande med att bjuda jumbolaget, LDF 2, på en Fanny.


Anton, Boulibompa, och Dennis, Studsboularna, vidare till
kvalserien. (Hittar ingen färsk bild med de båda på samma, så
jag 
fick ta en ur arkivet, från 2004).

På andra plats, fullt logiskt då, Vägboulerna på 13 poäng. Hans och Åke avlslutade som sagt mot Boulibompa med en hedersam förlust men vann dagens första match, mot PIF Ekhaga, med 13-5.

Fjärde och sista kvalplatsen knep Killer Dogs som efter en något blek insats på bana 1 fick ge sig mot Slussen, men ett betydligt bättre spel på favoritbanan, nr 3 🙂  räckte för att slå Ingers Grabbar och därmed hålla undan för Slussen i kraft av bättre klotdiff. Båda lagen på 11 vinster vardera. Närmast under Slussen hittar vi Ingers G och Team Cloth på 9 vinster.


Roland Nyberg, kämpade med sitt Slussen, men för-
gäves, trots dubbla vinster men 15 pinnar sämre klotdiff
än Killer Ds och en 
femteplats.

Lagen i botten, Wasa, Mixed Logistik, Tellby och LDF 2 förlorade alla dubbelt idag och, utom Wasa som stod över sista matchen, och i de flesta fall med stora siffror. Det kanske motiverar en div 3 till nästa säsong? Team Popp och LDF 1 vann var sin match och höjde sig därmed från botten som avslutning.

Den 18 mars drar kvalet igång och lagen är: Dr Zoidberg, Devil Heart, Azer Petanca och ÅkeZ från division 1 och Boulibompa, Vägboulerna, Studsboularna och Killer Dogs från division 2. Alla möter alla en (1) gång och den första omgången spelas bara en match. Sen är de tre omgångar om varadera två matcher innan det står klart vilka som avancerar till division 1 och vilka som får nöja sig med ”tvåan”. Spelschemat kommer under veckan.

4 mars, omgång 9, den sista, div 1 2-manna. Lejontass – Boulebröderna, nyckelmatch, skrev jag sist och ja i viss mån, iaf för Lejontass. Seger med 13-1 och tar sista slutspelsplatsen på bättre diff än niondeplacerade The Only Ones, som också avslutade med 1-13, mot Devil Heart. Nu hjälpte det inte DH som hamnar i kvalet ihop med Dr Zoidberg, två förluster idag, Azer, två föluster idag och ÅkeZ som vaknade till för sent och vann både mot Mountinstreams och Aurora.


Raging Boules avslutade serien starkt, två klara vinster 13-2,
& 13-1, och 
en sjundeplats, på diff!

På de övriga slutspelsplatserna hittar vi förutom sedan länge klara ettorna, Aeros, Blaireau, Par á Boule, Bergsprängarna, Aurora Bouleealis, Mountinstreams och Raging Boules. Slutspelet börjar med kvartsfinaler om fjorton dagar, dvs onsdagen den 18 mars. Kvalserien drar faktiskt igång samma dag, så då blir det fullt i hallen igen och då får vi hoppas att hallvärden hittar dit.


Stefan B är het nu och med ”överallt”, här ihop med Inger B, som
tillsammans spelade hem andraplatsen efter 13-3 mot Devil H och
13-11 mot Lundby, men då hade de ”toppat” med att byta ut Inger
mot Johan, Björling. Höll ju på att gå illa, men andraplatsen var aldrig
hotad.

Spelare som spelar kval och även är med i 4-manna riskerar att båda lagen spelar samtidigt. Dessa matcher (2-manna) ska då flyttas till i programmet angiven reservdag. När spelschemat är klart tar berört 2-mannalag kontakt med sina motståndare och medelar att matchen är flyttad.

2 mars, omgång 8, 4-manna avslutas. Då resterande tre matcher i omgång 8 spelats klart kan vi konstatera att Murphys förefaller ha sitt på det torra. Tre omgångar kvar och 6 pinnar upp till femte placerade La Famiglia borde räcka för slutspel om de inte ”klappar ihop” totalt. För de andra lagen i toppen, Vi i Femman på 18, Boulekallarna och Par par på 17, La Fam 16 och slutligen Proppen och Birgits Kanoner på 15 gäller det att vässa formen om det ska räcka till slutspel. Både La Fam och Proppen stärkte sina positioner genom att vinna med 3-1 över Skrotkulorna och Dogs U.


Nyss hemkommen från ”träningsläger” i  Thailand fick ur-
proppen själv i alla fall vinna en match idag. I dubbel med
för dagen inkallade Stefan B.  (Arkivbild).

Birgit spelade oavgjort mot Quatro. Det var nära att Dogs snuvade Proppen på en pinne till och då hade de snott PPs slagläge inför slutspelet, men den matchen stannade på 11 för vovvarna.
La Famiglia dominerade totalt i de matcherna man vann, två Fanny och 13-5 i den tredje.


Jon verkade vara i form denna kväll.

26 feb, omgång 8, 4-manna inleds. Två matcher denna kväll. Boulekallarna klarar, lite oväntat vågar jag nog påstå, att sno mer än en poäng av serieledande Murphys lag. Det var i den första halvan av matchen de passade på. ”Klar” seger i singel med 13-7 och på det sk håret med 13-12 i tripplen. Med det i åtanke är det konstigt att Murphys sen dominerar dubblarna fullständigt, 13-1 och 13-5.


Arne ledde sina fyra? kamrater till seger. Arkivbild.

I den andra matchen drabbar de andra två slutsspelskandidaterna samman, just det samtlig av kvällens fyra lag ligger just nu på slutspelsplats. Det gäller alltså Vi i femman och Par i par. De förstnämnda har uppenbarligen en bra kväll och tar hem samtliga matcher och seglar upp till andra plats, mellan Boulekallarna och serieledande Murphys. Par i par är fyra i den haltande tabellen. Tre lag precis under strecket kan gå i kapp både Boulekallarna och Par i par på måndag då resternade matcher spelas. Birgits Kanoner möter Quatro Amigos, La Famiglia möter Skrotkulorna och Dogs U. möter Proppen. Alla ”hemmalag” i de tre matcherna kan nå tredjeplatsen med en 4-0’a i bagaget.

24 feb, omgång 8, div 2 2-manna.  Ja, då skrev jag ett inlägg med ett par bilder till. Det tycks ha ”kommit bort” ? En bild kvar i alla fall. Alltid något.


Studsboularna hade inte studsarna med sig mot Vägboulerna
på bana 4 men bedöms ändå ha god chans att nå kvalet.

19 feb, omgång 8, div 1 2-manna. Med endast en omgång kvar att spela är spänningen runt slutspelstrecket verkligen på topp. Två lag över strecket på 7 vinster, Lejontass och Boulebröderna och två lag under strecket på 7 vinster, Årnis och The Only Ones. Ska vi tippa på att sista matchen Lejontass – Boulebröderna blir en nyckelmatch? Att Aerors tar hem grundserien står redan klar då de har tre poäng upp till tvåan Blaireau.


Boulebröderna har chans att ta sig till slutspel. Fixar de det?


Runt det nedre strecket är det inte lika jämnt men Azer och BS Company på vardera 5 vinster vill säkert? undvika kval genom att ta sig om och förbi något av lagen precis ovan strecket, en trio med 6 vinster bestående av Dr Zoidberg, Lundby Boule och Raging Boules. Här utser jag Raging B vs Dr Z och Azer mot BS C som sista omgångens ”nycklar”.


Thomas, ena halvan av Raging Boules, den andra är Ulf B, får
jobba i sista omgången för att undvika kvalserien.

12 och 17 feb, omgång 7, 4-manna. GOSA skräller till och slår Vi i femman men 3-1, Par i par slår Birgits kanoner med samma siffror vilket även blir resultatet i mötet Murphys lag vs Skrotkulorna. Quatro Amigos, som verkligen är i behov av poäng, kommer med enbart tre spelare. det duger ju inte om mna vill vinna men de lycka ändå knip trippeln mot La Famiglia, strongt, men mötet slutar 1-3. Dogs Unlimited vs Boulekallarna slutar oavgjort efter att Johan/Anna tillslut, nu snackar vi 21.58, kunde lägga in den sista kulan för match mot Joakim/Bror, 13-6. det gäller att få valuta för pengarna och hallvärden, ikväll var det Claes omsvar stand in för Malin att ”gå i taket” 🙂  Murphys i klar serieledning, Vi i femman på sista slutspelsplats, jagade av  La Famiglia, Dogs U och Brigits K, alla en enda pinne bakom.


Delar av Vi i femman-gänget, nu på fjärdeplats.

10 feb, omgång 7, div 2, 2-manna. Killer Dogs vinner ”ödesmatchen” mot gamla ärekrivalen Pelle, det är ett av alla P’n i Team Popp kan tänkas, med 13-2 och även om det sen blir däng mot 013’s Grabbar med 10-13 hittar vi nu ”hundarna” över strecket ihop med Boulibompa, fortfarande obesgrade, Vägboulerna som övertygar alltmer, två raka denna kväll bl a 13-0 mot Slussen! och Studsboularna. En trio på en poäng mindre, 7, jagar kvalplats. Det är Ingers Grabbar, PIF Ekhaga och Slussen. I botten vanjn Tellby mot LDF 1 och lämnar LDF 2 efter sig. LDF 2 fick dubbelstryk bl a mot dubbelvinnande Team Cloth som även vann slog Tellby. Tight i botten av tabellen. Team Cloth avancerar och ligger nu på 9.e plats, blott två poäng från kvalet men bara fyra matcher kvar.


T Wrang, härförare i Team Cloth, vann dubbelt.

5 feb, omgång 7, div 1 2-manna. Aeros övertygar alltmer och befäster sin ledning med två övertygande vinster, 13-2 mot Lejontass och 13-3 mot Mountinstreams. Två poäng upp till tvåan Blaireau som trots en svidande förlust, 4-13 mot Bergsprängarna, hänger med i toppen. 13-2 mot bottenlaget ÅkeZ hjälpte ju till. Sen följer en trio på 8 vinster, anförda av Bergsprängarna på aningen bättre diff, 35 mot Par á Boule, 32 och Aurora 29.


Håkan J, och Hasse H, leder div 1.

Runt båda strecken är det tätt, Lejontass, The Only Ones och Årnis kämpar om sista slutspelsplatsen med Raging Boules för närvarande håller sig på rätt sida om kvalstrecket. Det gör inte Devil Heart och Dr Zoidberg, de senare som efter 4 raka! wo faller som en sten genom tabellen.


Rasmus har all anledning att se konfunderad ut, om det är det
han gör, han har nog inte råd med fler WO.

3 feb, omgång 6, 4-manna. De tre avslutande mötena i omgång 6 spelades ikväll och det med alla typer av resultat.

4-0 till Vi i femman efter en avslutande nagelbitare i dubbeln, Gitten/Arne mot Per/Roger i Quatro Amigos, som slutade 13-12 efter att Arne två gånger räddat matchen med sitt sista klot.


Vi i femmans trippel, vann med 13-5.

3-1 i mötet Dogs United vs La Famiglia där Håkans stannskott i sista vändan bäddade för en fyra och match med 13-12. De övriga matcherna tog ”hundarna” hem tämligen enkelt, även om Emma, Jon och Monica bjöd på ordentligt motstånd i trippeln, i en och en halv timme innan Mari sköt för match och fixade den fyran som krävdes där.


De Enade Hundarna har roligt på banan och spelade även
understundom 
väldigt bra.

Och slutligen 2-2 mellan Birgits Kanoner och Proppen P. Martin hade det tufft ikväll, först förlust i singeln mot Wrang och sen 12-13 i dubbeln ihop med Felicia. Trippeln och den andra dubbeln gick deso enklare för Johan/Stefan och Felicia. 13-4 & 13-2.

22 jan, omgång 6, division 1. Aurora tappar serieledningen och dalar till plats 3 efter dubbla förluster. 4-13 mot Lundby och 11-13 mot BS Company. I stället tar Aeros över ”ledartröjan” efter 13-4 mot The Only Ones och 13-6 mot Raging Boules. På andra plats har vi Blaireau som i Johans frånvaro matchade Stefan B och det räckte till en dubbel. Först en Fanny till Par á Boule som  följs upp av 13-3 mot jumbolaget Azer. På sista slutspelsplats i en radda med lag på 6 poäng hittar vi Årnis som också vann dubbelt denna kväll.


Stefan B gör ett bejublat inhopp i Blaireau.

20 jan. Andra delen av omgång 5, 4-manna Lite oväntat, kanske? slår La Famiglia Proppen med 3-1 och närmar sig slutspelsplats. Murphys spelar oavgjort mot vi i Femman och ligger på andraplats men får se sig passerade av Par i Par som tar 4-0 på Quatro Amigos. Skrotkulorna trea före Proppen som leder över Birgits kanoner med näst minsta möjliga marginal.


Tre fjärdedelar av Par i Par, 4-0 nu senast och i topp i tabellen.


15 jan. Omgång 1B division 1.
 ”Omgången som Gud dlömde”, dvs andra halvan av den omgån man bara spelar en match, spelade i kväll, så nu har alla lagen spelat lika många matcher med undantag av att några stått över ”sin” omgång medan andra har den kvar. Par a Boule fick ge sig i en rysare, 12-13 mot Årnis. Desto mindre rysande i det avseendet men kanske ända illa nog i matchen mellan Devil Heart och Raging Boule där de sistnämnda bjöd på en Fanny. Dr Z vände ett stort underlag mot Lejontass till seger och BS Company vann över ÅkeZ, till mesta delen på bana 4. 🙂

15 jan, Del av omgång 5, 4-manna. Två matcher i fyrmanna också dena kväll. Dogs U. får nöja sig med oavgjort, 2-2, mot Birgits och hennes kanoner efter att ha tappat en 2-0-ledning. Inte ett rätt i dubblarna som Birgit/Göran och Calle/Göthe kunde vinna lätt. Huruvida det var lätt eller ej förtäljer inte historien men Skrotkulorna slog GOSA med 4-0 och skuggar nu Murphy i toppen v tabellen, men då har både Par i par och Proppen var sin match mindre spelad. De spelar på måndag ihop med övrig lag, förutom Boulekallarna som står över.


Glada ”Hundar” trots att det ”bara” blev oavgjort mot Birgits K.

13 jan. Omgång 5, division 2. Boulibompa ångar på och vinner allt, är nu uppe i 9 raka vinster och fullföljde den sviten i kväll med 13-2 mot Slussen och 13-2 mot Ingers Grabbar.


Anton, synbart nöjd.

Nu ökade dessutom avståndet till tvåan Vägboulerna som fick ge sig mot Killer Dogs. Dogsen slog sen även Tellby och har plötsligt häng på kvalstrecket. Sämre av den varan är det för notoriska förlorarna Wasa som idag var så när… 11-13 mot Team Popp och 12-13 mot 013’s Grabbar. Team Popp åkte sen på en Fanny mot Vägboulerna som iaf hänger med som tvåa om än två pinnar efter Boulibompa.


En sommarbild, det är ju nästan sommar ute, på Hans i Vägboulerna
som inkasserade en av var sort i kväll.

Tellby inledde dock kvällen med en seger i bottenmötet med LDF 2. LDF 2 fick sen ge sig även mot Mixed Logistik som därmed tog hem en dubbel. LDF 2 och Tellby delar just nu på jumboplatsem. I ”matchen om tredjeplats” vann Studsboularna över PIF Ekhaga som inledde dagen med att inkassera en Fanny mot Ingers Grabbar. Två raka förluster inledde året för PIFs del men de hänger fortfarande kvar på kvalplats. Omtumlande omgång.

Ni missar väl inte att det är både div 1 och 4-manna på onsdag?

8 jan. Omgång 5, division 1. Aurora är på Grand Canaria och har kallat in reserverna Janne Å och Jakob J vilka skötte sig med den äran. 13-10 mot Lejontass, nästan liten finaldå Lejontass nu ligger på tredje plats, blott en pinne bakom ledande Aurora, och 13-3 mot Mouintinstreams. De sistnämnda vann inledningen mot Lundby och håller sig fortfarande på rätt sida om slutspelstrecket. Lundby vann sen övr Bergsprängarna och håller sig i och  med det på rätt sida om kvalstrecket. Det gör däremot inte en kvartet på två vinster var, Devil Heart, Azer, ÅkeZ och BS Company som samtliga kammade noll denna första speldag för året. 

Aeros hade chansen att ta över ledningen men förlorade mot Balireau med 11-13, en vinst hade räckt till serieledning.


Jakob hoppade in och skötte ruljansen åt Aurora. (Arkivbild)

18 dec. Omgång 4, fyrmanna. Murphys lag får det oväntat tufft mot jumbplaget Quatro Amigos men lyckas till slut knyta ihop säcken med 13-12 i den ena dubbeln och vinner med 3-1. Proppen klarar oavgjort mot GOSA och Par i Par svingar sig upp till andraplatsen i och med 3-1 över Dogs U. Boulekallarna hade chans att ta över i toppen men det hade krävt 4-0 noll mot Skrotkulorna, det blev 2-2 och en plats på rätt sidsa strecket över juluppehållet.


Joakim, nådde inte ända fram, men vände 2-9 till 13-9
i dubbeln ihop med Bengan mot Claes och Hasse.

Som årets sista match, alla kategorier, spelade Birgits Kanoner och Vi i femman oavgjort.Gitten, som gjorde come back efter höftoperationen,
gick obesegrad av banan. Fixade 2-2 åt Vi femman
efter 13-5 ihop med Inger mot Göthe och Göran. Undrar
varför de ser så dystra ut? De vann ju!

Då tar vi juluppehåll och välkomnar er till Annandagskortleken, som ni kan läsa mer om på annan plats inom kort. Annars ses vi 2020.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

11 dec. Omgång 4, 2-manna division 1. Så här lagom inför juluppehållet jämnade tabellen till sig ordentligt. Ett par av topplagen, bl a serieledande Aurora Bouleealis, förlorade dubbelt, medan andra hungriga lag vann dubbelt, t ex Par á Boule, och avancerade i tabellen.


Håkan och Hasse i Aeros, nya serieledare.

Leder gör nu Aeros efter 13-4 mot Boulebröderna och 13-12 mot Dr Zoidberg (som förlorade båda i dag med 12-13. Megasurt) en pinne före Lejontass som idag slog Lundby med 13-6 och Moutinstreams med 13-2. På samma poäng, fem, har via även Aurora trots förlust alltså mot The Only Ones med 9-13 och mot Raging Boules med 5-13. Årnis just nu på sista slutspelsplats med 3 vinster, samma som nian och sen följer en radda på hela 8 lag på två poäng. Jämt så det förslår.


Bistra miner hos Arne och inte undra på det, tappar
man 12-6 till 12-13 är det väl lika bra att se bister ut.

Nu tar även division 1 julledigt och spelar igen den 8.e januari, men först är det Annadagsflaska och 13-dagsingel. Kör hårt!

9 dec. Omgång 3, 2-manna division 2. Några av bottenlagen spottar upp sig. Mixed Logistik vinner dubbelt. Först slår de Ingers grabbar i en tät match som de till slut vände och vann och följer upp det med att slå Tellby, det enda laget som ännu inte fått till en vinst, med 13-8. Killer Dogs drar längsta strået i en väldigt omväxlande match mot PC Norzie och vinner med 13-12 efter att ha legat under med 1-8, gått upp till 11-8 och sedan ånyo tappat till 11-12. Wasa besegras sedan med 13-8. Wasa som även förlorade mot LDF 2, som därmed tog sin första seger. Vägboulerna tillhör väl inte bottenlagen men vann dubbelt gjorde de denna kväll, 13-11 mot Tellby, som där var nära att spräcka nollan, och 13-8 mot LDF 2. Om Boulibompa var dagens dominant med 13-3 och 13-0 så får vi väl utse Boulejokers till dagens strykpojkar med 0-13 mot Popp, Popps första seger! och 2-13 mot 013’s Grabbar.  Boulibompa nu i ensamt majestät på 7 vinster före en trio på 6, PIF Ekhaga, Vägboulerna och Slussen. Studsboularna tappade lite av kontakten med toppen genom förlusten mot Ingers grabbar med 13-8, där Inger & co enligt uppgift avslutade med en femma! Nu tar denna grupp jul och nyårs-uppehåll till den 13.e januari. Ta det lungt med glöggen så ni får ner lite på Annandagen. Se kommande inbjudan.

4 dec. Omgång 3 i 4-manna slutförs. Efter att ha inlett med jämna matcher tycks det som denna omgång är 3-1-resultatens. Boulekallarna slår Birgits Kanoner med 3-1 och rycker upp till en trio lag på 7 poäng, en pinne efter Murphys som fick struyk med samma siffror av La Famiglia men ändå håller undan i toppen. La Fam på 6 poäng och på femte plats precis under strecket. Sedan avrundas kvällen med 3-1 även till Par i par som slår GOSA och river åt sig andraplatsen. GOSA näst sist lite bakom Dogs i en väldigt jämn tabell.

2 dec. En halv div 2-omgång och så även i 4-manna. Serieledande div 2-laget Studsboularna tycks ha missat kvällens match och nu fick LDF 1 vinna på WO. Kanske inte alltid så kul, det blev ju inget spel öht denna kväll då det bara var en match på programmet, men ett kliv uppåt i tabellen blev det. Slussen vann en tät och in i det sista spännande match över Ingers grabbar med 13-12. Två ”derbyn” i kväll, dels ett på ”Posten” som vanns av PIF Ekhaga med 13-4 över Team Cloth och dels ett på Tekniska verken med Killer Dogs som segrare över Boulejokers med 13-9.

I fyrmanna tog Vi i femman en fin, och kanske oväntad? skalp genom att slå Proppen Petanque med 3-1. I kvällens andra match, som också slutade 3-1, var det Skrotkulorna som stod som segrare medan Quatro Amigos får nöja sig med att ha spräckt nollan. På onsdag avslutar vi tredje omgången i 4-manna med matcherna Birgits Kanoner – Boulekallarna, Par i par – GOSA och Murphys lag – La Famiglia.

18 nov. Fyrmanna omgång 2a. I dag var det spel mot ett mål i samtliga matcher av resultaten att döma men i den matchen jag spelade i, Dogs vs Skrotkulorna, var några samtliga matcher olidligt jämna, så resultatet hade kunnat bli helt annorlunda. Hur det var i de övriga två matcherna har jag inte full koll på men ett par såg iaf att stå och väga, men jag kan ha sett fel. 4-0 i samtliga matcher och Murphys lag i topp före Proppen innan omgången fullbordas på onsdag.

11 nov. Så var även div 2 igång och därmed har alla divisioner varit på banorna om än inte alla lagen. Div 1 kör full omång nu på onsdag, sen så…
Noterbart från div 2s inledande omgång är väl att PIF Ekhaga tycks ha hittat tillbaka sedan sommarens debacle då man spelade sig igenom hela säsongen utan en enda seger. I kväll blev det två! Om det var tack vare reserven får väl framtiden utvisa.

6 nov. 4-manna fullbordar omgång 1 och div 1 ”tjuvstartar” med fyra matcher. I tvåmanna spelas en omgång med bara en match, I år är den delad på två tillfällen varav den första var ikväll, den andra är den 15 januari. Mountinstreams vann mest och ligger i topp efter den ”kvartsfigur” till spelkväll.

I fyrmanna vinner Murphy med 3-1 över Dogs U och tar med det täten i en tabell i övrigt bestående av tvåpoängare, och så Dogs på 1 och Quatro, som inte spelat än, på 0.

4 nov. Då var vi igång och först ut tre matcher fyrmanna.
Det blir inte mycket till reportage från kvällen för sista kulan rullade Kalle i Skrotkulorna iväg 21:58 och efter att den spelade ut Lars-Olofs tvåa var det plötsligt tre poäng på plats och match till Arne och Gitten i Vi i femman. Sen lite avslutande städning på det….
Nämnas kan dock att kvällens samtliga matcher slutade 2-2.

Nu är det äntligen klart för spelstart
Äntligen för att ni väl alla längtar efter att få börja och dels för att det i år har varit ovanligt meckigt att få ihop spelschemat. Många lag är det och efter ett par justeringar ser ni indelningen nedan. 11 fyrmannalag i en grupp och 34 tvåmanna i två grupper om vardera 17 lag, vilket innebär att det står över lag i varje omgång och att det ibland finns lediga banor, men det är inte ofta. Målet har varit att få in hela programmet till mitten av april och med förändringarna nedan har det lyckats med reservation för att vi måste ha ”reservtider” i april för de fall spelare från ett fyrmannalag måhända ska spela slutspel i div 1 eller kvalserie.
Ändringarna:
Den första omgången i tvåmanna, då man normalt bara spelar (1) match har flyttas och i div 1 även delats på olika kvällar. I div 2 blir det på samma kväll men med olika starttid.
Det blir inget speluppehåll i v8, sportlovet. Fyrmanna spelar då och laget med de yngsta spelarna står över just den omgången. Om ni omöjligt kan spela pga sportlovsresa så är det OK att komma överens med motståndarna och spela den matchen innan sportlovet. På valfri tid då det finns lediga banor.
Cupen utgår därmed ur programmet men vi har ju alltid möjlighet att erbjuda de deltagande lagen möjlighet till Cupspel någon spelledig helg, men i nuläget är inget bestämmt.

OBS På måndag är hallen abonnerad och inte tillgänglig före ordinarie öppningstid, kl 18:00.

På måndag, den 4 nov, börjar vi och först ut är fyrmanna med följande matcher:
Birgits kanoner – GOSA
Vi i femman – Skrotkulorna
Proppen Petanque – Boulekallarna
Omgången fortsätter på onsdag den 6 nov med:
Dogs Unlimited – Murphys lag
La Famiglia – Par i par
Quatro Amigos står över omgång 1.

På onsdag den 6 nov börjar även div 1 tvåmanna med den uppdelade omgången, 1A.
Aeros – Lundby Boule
Blaireau – The Only Ones
Boulebröderna – Mountinstreams
Aurora Bouleealis – Bergsprängarna

Omgång 1B spelas den 15 jan 2020. Tabellen för div 1 tvåmanna kommer således att ”halta” till dess.

Nåstkommande vecka startar tvåmanna. På måndag den 11 nov div 2:
PC-Norzie – Mixed Logistik
Team Cloth – LDF 1
Boulejokers – Wasa
013’s Grabbar – Slussen
Team Popp – Ingers grabbar
Boulibompa – Tellby
Killer Dogs – Studsboularna
PIF Ekhaga – LDF 2
Vägboulerna står över första matchen.
Sen är det som vanligt en match till.

Div 2 tvåmanna spelar sin uppdelade omgång 3A och 3B måndagen den 2 dec. Fyra matcher kl 18:30 och resterande fyra kl 19:30, tidigast.

Onsdagen den 13 nov fortsätter div 1 tvåmanna med en full omgång, omgång 2, med två matcher varav den första är:
Lundby Boule -The Only Ones
Par a Boule – Aeros
Raging Boules – Blaireau
Azer Petanca – Årnis
Lejontass – Devil Heart
Mountinstreans – Dr Zoidberg
Bergsprängarna – BS Company
Aurora Bouleealis – Boulebröderna

Resterande matcher får ni ta del av dels på hemsidan och dels i programmet som ni får vid första speltillfället.

Det närmar sig spelstart.
Anmälningstiden har gått ut och nu återstår ”bara” att plocka ihop serierna på bästa sätt. Inte en helt enkel uppgift visar det sig då det är flera som vill spela än vad som får plats.

Till 4-manna är det 11 lag anmälda. 6 kan spela samtidigt. Därför lutar det nu åt att 4-manna kommer att spela måndag/onsdag i samma vecka. Några matcher i omgången spelas på måndagen och några på onsdagen. Det enda lag som meddelat att de inte kan spela på onsdagar är Quatro Amigos och då tar vi givetvis hänsyn till det. Om någon av er andra inte kan spela på onsdagar så meddela mig det snarast.

Anmälda lag 4-manna
Birgits kanoner
Boulekallarna
Dogs Unlimited
GOSA
La Famiglia
Murphys lag
PariPar
Proppen Petanque
Quatro Amigos
Skrotkulorna
Vi i femman
Vakans – som det går att efteranmäla sig till. Det påverkar inte spelschemat.

 I 2-manna spelar div 1 på onsdagar och div 2 på måndagar. Antalet anmälda lag ger ett näst intill perfekt upplägg med 17 lag i vardera divisionen. Varje lag står över en match.
Några nya lag är på pappret så duktiga att de borde spela div 1 men det finns inga vakanser i div 1. Om något av de lag som kvalade in i div 1 vill avstå sin plats så går det bra. Det är trots allt inte roligt för någon med alltför ojämna matcher.

Meddela isf detta till mig så snart som möjligt. Berörda lag får detta ”erbjudande” via e-post.

Serierna

Div 1Div 2
Aeros013:s grabbar
Aurora BouleealisBoulejokers
Azer PetancaBoulibompa
BergsprängarnaIngers Grabbar
BlaireauKiller Dogs
BoulebrödernaLDF 1
BS CompanyLDF 2
DevilheartMixed Logistik
Doktor ZoidbergPC NORZIE
LejontassPif Ekhaga
Lundby BouleSlussen
MountinstreamsStudsboularna
Par á BouleTeam Cloth
Raging BoulesTeam Popp
The Only OnesTellby
ÅkeZWasa
ÅrnisVägboulerna

Nu är det dags att börja anmäla sig till årets boulesäsong inomhus. Serieinbjudan hittar du här: Klicka här

Avgifter att betala till Bankgiro eller Swish innan första speltillfället

Tvåmanna-lag 800 kronor

Fyrmannalag 1600 kronor

Bankgirot är 695-1644 och för Swish gäller 123 1975 887.

Anmälan ska vara Lejonkulan till handa senast 25 oktober.

För medlemmar som arbetar som hallvärdar erhålls viss rabatt. 200 kronor per person maximerat till 400 kronor för tvåmanna och 800 kronor för fyrmanna.

Exempel: Lag i fyrmanna har fem arbetande hallvärdar anmälda. Ni erhåller maximala 800 kronor i rabatt.

Tre arbetande i fyrmanna ger 600 kronor i rabatt osv. 

Anmäler ni tre arbetande hallvärdar till tvåmannaserien erhåller ni maximalt 400 kronor i rabatt. Man kan alltså inte få betalt för att spela om man skulle anmäla exempelvis 5 arbetande hallvärdar.

Fråga om ni undrar över vad ni ska betala.