Länk till: Spelprogram och resultat.

2023-05-30 Omgång 3. Ännu en kväll med kanonväder för boule men då solen dalat kom myggen. Idag var jag dock förberedd. Det var jag däremot inte på att 013s Grabbar och Järnkoll skulle hålla på till kvart i tio innan de förstnämnda lyckades vinna med 13-12. Då var det kallt. Det tightade onekligen till det i toppen av div 3 då båda dessa lag nu ligger i topp på 5 vinster vardera, skuggade av LoG på 4. Underdogs tightade till bottenstriden genom årets första vinst, 13-4 över Donalda och de delar nu jumboplatsen med PIF Ekhaga.

Järnkoll, till vänster, höll på länge och väl men fick till slut ge sig mot 013s Grabbar.

I tvåan är AMI fortfarande jumbo men stärkte sin aktier betydligt mha dagens två reserver, Eva och Ulf B, som vann båda matcherna och jumboplatsen delas nu med BengtÅkes. Booles lag, som också tog en dubbel i dag, i topp på 5 poäng före ett helt gäng på 3.

Eva och Ulf hjälper AMI att ta upp kampen.

I ettan går Team TLC som det berömda tåget och efter 13-2 mot Ring så spelar vi har de en säker ledning före dubbelvinnande Mountinstreams och nämnda Ring så… I botten jagar Azer fortfarande sin första poäng.

-”Så här nära var det”!

I fyran hittar vi både seriernas enda obesegrade lag, Lundby Boule på 6 poäng och i botten det andra av de två ”ägghandlarna” Peroper. Två i tabellen är Hälsenan, hack i häl 🙂 på Lundby med 5 vinster varav två i dag.

Nästa vecka är det nationaldag och speluppehåll. På återseende den 13.e juni.

2023-05-23 Omgång 2. Kanonväder för boulespel men när solen dalade kom myggen. Djungelolja eller Mygga nästa vecka alltså. Nästa vecka vänder serien så nu börjar vi kanske se åt vilket håll det lutar. Div 1 är ett getingbo, inget lag är obesegrat och två lag ligger i botten på en resp noll poäng. Mycket kan hända än bara man kan enas om hur långt det är till lillen.
Samma sak i tvåan, dvs inget obesegrat lag men AMI är enda laget som sticker ut nedåt med en nolla i vinstkolumnen.
I trean får nya laget Järnkoll nu bära favoritoket efter fyra raka vinster medan Underdogs med fyra raka av det andra mindre angenäma slaget får skärpa till sig för att undvika degradering.
Slutligen har vi även ett obesegrat lag i fyran, det är Lundby som följde upp förra veckans WO och Fanny med två raka i kväll men den sista, mot Bill och Boule, satt hårt inne. 13-12. Peroper har nu fått tag i en ny spelare, Staffan L, vilket måhända gör lagnamnet lite missvisande, men vad gör det? Skönt att slippa en vakans. Tyvärr räckte de inte till mot varken Bill och Boule eller Wasa så det är fortsatt noll i vinstkolumnen.

2023-05-16 Omgång 1. Vi klarade oss ifrån det utlovade regnet men temperaturen sjönk snabbt när solen försvann och ett par droppar noterades faktiskt.

Efter blott en omgång är det väl för tidigt att börja sia om utgången men både Labbe & Co och Ring så spelar vi vann dubbelt i ettan. Så även BengtÅkes och L.Tejobes i tvaån och JärnKoll och LoG i trean. LoG vände ett 0-10 underläge till seger med 13-12 mot Underdogs 🙁 I fyran, med en vakans om inte Per-Ove hittar någon medspelare till nästa vecka, var det bara Hälsenan som mäktade med en dubbel och som jag sa vid samlingen – rapporterar man inte resultat så blir det 0-0.

Regnet låg och lurade i horisonten men det höll sig undan.

Nu är anmälan stängd och vi nådde nästan ända fram. Vi har 24 anmälda lag men det fattas en (1) spelare i det 24.e laget, Peroper. Den ena Per’en har bytt jobb och får svårt att spela på tisdagar. Det är fritt fram att anmäla sig. Se adress på hemsidan.

Divisionsindelning 2023

Div 1
Ring så spelar viJoakim Tollin
BergsprängarnaGöran Gustavsson
Labbe & CoLars Lilieqvist
Team TLCClaes Åkerlund
Azer PetancaGitten Råsander
MountinstreamsMagnus Bergström
Div 2
BengtÅkesÅke Lindell
BoulletsAnette Björklund
AMIMichael Nilsson
IBVGöran Carlsson
L.TejonesInger Björling
Booles lagStaffan Gustavsson
Div 3
PIF EkhagaRoger Andersson
DonaldaKjell Sandberg
UnderdogsJohan Nilsson
JärnkollTomas Pettersson
LoGLennart Andersson
013 grabbarRoul Persson
Div 4
HälsenanGabriella Karp
Lundby bouleBo Eriksson
WasaJörgen Sperens
Bill och BoulePer Nordström
BouleJokersBo Wistrand
PeroperPer-Ove Joelsson