Länk till: Spelprogram och resultat.

2023-08-29 Cupen avgjord och vann, vågar man säga litet oväntat? LoG, Lennart & Gunilla, som finalslog Mountinstreams med klara 13-5. -”Inget att säga om”, sa Magnus efter matchen, -”de la helt enkelt bättre än vi”. -”Fast jag spelade bra”, inflikade Annika, så här är det öppet för egna tolkningar. I laget spelade även Pär L.
Sist ut denna augustikväll, som för övrigt bjöd på riktigt bra bouleväder, var B-finalen (det är ju en omgång mer i B än i A) som kom att spelas mellan Bergsprängarna som vann dagens tätaste match, 13-10 mot BengtÅkes och Järnkoll som besegrade Labbe & Co med 13-5. Labbe hade en oturlig lilleflytt vid ställningen 5-5 skjuter för en sexa men tar med lillen så illa att motståndarna får fem. Troligen en matchavgörande miss av Labbe men han träffar ju ofta lillen, på gott och ont, sp han är väl van.

Final mellan Bergsprängarna och Järnkoll och det var inte mer med den än att Järnkoll spelade bättre och således vann. 13-6.

Sen förrättades prisutdelning för hela utomhussäsongen. På bilden, Gunilla och Lennart, LoG, vinnare av A-cupen. Claes, Thomas och Lotta, Team TLC vinnare av div 1, Joakim, Ring så spelar vi, vinnare av C-cupen och Tomas och Johnny, Järnkoll, vinnare av B-Cupen samt div 3. Saknades gjorde L.Tejones som vann div 2 och Lundby Boule som vann div 4.

Nu tackar vi för denna gång och hälsar välkommen till Boule 2024 som börjar inomhus. Inbjudan kommer i oktober.

2023-08-22. Ring så spelar vi först ut med att vinna ett slutspel i Cupen, C. Blott fyra lag i C-slutspelet varför det direkt blev semifinaler: L.Tejones – Ring så spelar vi 4-13 och Donalda – Underdogs 8-13 ger Ring så spelar vi – Underdogs i final. Underdogs har studsarna med sig och rycker med handikappets hjälp upp till en klar ledning men sen kommer Ring… igång och med bl a en fin och avsiktlig lilleflytt av Henke kan de vända till seger med 13-9.

Joakim vann ihop med Henke och Daniel C-slutspelet.

I A-slutspelet är det nu klart för final sedan division 3-laget LoG krossat allt motstånd. Först 13-10 mot seriens suveräner Team TLC som vann division 1 och med samma siffror mot Booles lag i kvällens sista match. Den var klar straxt före kl 21. I finalen ställs de mot Mountinstreams som på dokumenterat svårspelade bana 3, den sk ”Ölandskajen” slog Hälsenan med 13-6.

B-slutspelet blir i denna typ av cup störst och så där har vi bara hunnit med kvartsfinalerna efter att ha börjat med två inledande åttondelar. Den första vann IBV över Bill & Boule med klara 13-1 bara för att sen åka på däng av BengtÅkes med nästan lika klara 3-13. Den andra åttondelen vann Labbe & Co knappt över Azer Petanca som i säsongens elfte timme gjorde en av sina bästa matcher men orkade inte ända fram. 13-11 till Labbe. Labbe slår sedan av bara farten Lundby Boule med 13-7 och är klara för semi mot Järnkoll. Järnkoll som besegrade 013’s Grabbar med 13-8 i den tredje kvarten. I den andra kvarten möttes AMI och Bergsprängarna. Bergsprängarna gav AMI aldrig någon chans utan vann med 13-2 och får nu möta BengtÅkes i semi.

Nästa vecka avgörs A- och B-slutspelen sen blir det prisutdelning. Klara för pris är:

Team TLC, L.Tejones, Järnkoll, Lundby Boule och Ring så spelar vi.

2023-08-20. Lottning Cupen genomförd och utföll så här:

A-slutspel
Kl 18:30 På bana 5, TLC – LoG
Kl 19:00, tidigast, på bana 7, vinnaren match 1 – Booles lag.
Kl 19:00, senast, på bana 3, Hälsenan – Mountinstreams.
OBS att det bara är en match på tisdag för de lag som inte spelar match 1. Nästa vecka är det final.

B-slutspel
Kl 18:30 På bana 1, Bill & Boule – IBV och på bana 12, Azer Petanca – Labbe & Co.
Kl 19:00, tidigast, på bana 11, vinnaren match 1 – BengtÅkes och på bana 4, vinnaren match 2 – Lundby Boule.
Kl 19:00, senast, på bana 10, AMI – Bergsprängarna och på bana 6, 013’s Grabbar – Järnkoll.
OBS att det bara är en match på tisdag för de lag som startar senast kl 19. Nästa vecka spelas semifinaler och final.

C-slutspel
Kl 18:30 På bana 9, L.Tejones – Ring så spelar vi och på bana 2, Donalda – Underdogs.
Kl 19:00, tidigast, på bana 8, vinnarna i match 1 – vinnarna i match 2.
OBS att C-slutspelet är färdigt i och med detta.

Den 29.e spelas final i A-slutspelet, semifinaler och final i B-slutspelet och förrättas prisutdelning i samtliga divisioner och slutspel.

2023-08-15. Hade vi tur med vädret på försommaren så var det nu när Cupen skulle inledas raka motsatsen. Ösregn kryddat med olycksbådande muller i fjärran. Beslutet att spela inomhus var inte så svårt att ta och det accepterades överlag. Att hela 19 lag kom till start är över förväntan men innebar samtidigt att vi inte fick plats i hallen med en del väntetider som följd. Men det knorrades förvånansvärt lite, troligen tack vare regnet, och vi var trots allt klara till kl 21, drygt.

ABC-pool, som vi spelade, innebär att alla går vidare till nästa veckas slutspel. De med två vinster går till A, de men två förluster går till C och resten till B.

Slutspelen lottas på söndag så ingen vet ännu vilket som motstånd som väntar utöver att man vet vilka de andra lagen i respektive slutspel är och de är:

A: Booles lag, LOG, Mountinstreams, Hälsenan och Team TLC
B: Bergsprängarna, Azer Petanca, Bill & Boule, Labbe & Co, AMI, BengtÅkes, IBV, Järnkoll, Lundby Boule och 013’s Grabbar.
C: Donalda, Tejones. Ring så spelar vi och Underdogs.

Spelprogram tisdag 22 augusti
A: En kvartsfinal kl 18:30, semifinaler med start tidigast 19:15.
B: Två åttondelsfinaler kl 18:30 följt av kvartsfinaler.
C: Semifinaler kl 18:30 följt av final.

Spelprogram tisdag 29 augusti
A: Final kl 18:30.
B: Semifinaler kl 18:30. Final.
C: Är slutspelad.
När finalerna är klara blir det prisutdelning för samtliga divisioner och Cuper.

Starttider för samtliga lag presenteras här på söndag kväll.

2023-06-20 Omgång 5, den sista. Vår tur med vädret höll i sig serien ut och vi kunde avnjuta ännu en kväll i perfekt bouleväder. Bara att hoppas att det finns lite bra väder kvar till Cupen i augusti. Den startar den 15.e augusti och startavgiften ingår i det ni redan betalat. Lag som inte vill vara med i Cupen ska gärna meddela det innan så om ni inte redan gjort det så vg gör det senast den 13.e augusti.

Priserna delas ut samtidigt för både serierna och Cupen och de går till:
Div 1 Team TLC som idag höll undan för Ring så spelar vi. Båda lagen vann dubbelt och med 30 pinnar bättre klotdiff säkrade TLC segern. Ur ettan åker Labbe & Co och Azer som idag båda kammade noll. Azer hade ingen bra vår och vann ingen match alls. Div 2 nästa mao.

Team TLC, till höger Claes och Wrang, Lotta saknas, vinner div 1.


Div 2, den jämnaste av serier, vanns av L.Tejones, mycket genom segern över jumbon BengtÅkes med 13-0. De var blott 4 klot före tvåan AMI, som minsann visade att de kan vinna för egen maskin också. Klar seger över förra ledarlaget Bouletts och mindre klar, 13-11, över IBV, som får göra BengtÅkes sällskap ned i trean. AMI på plus 16 tvåa före trean Booles Lag, plus 3. Alla tre topplagen på 6 vinster och Bouletts som hade slagläge fick inte till det ikväll och rasar till plats fyra.

L.Tejones, här Johan och Inger Björling, lite tidigare i våras, vinner div 2.


I div 3 hände i princip ingenting vad avser tabellen gentemot förra veckan. Järnkoll vann dubbelt och säkrade segern före 013:s Grabbar, som i sin tur förlorade säsongens sista match, de var helt enkelt ensamma kvar ihop med Underdogs, 13-5 till ”hundarna” som i sin tur säkrade sin div 3-plats. Ur åker Donalda och PIF Ekhaga.

Järnkoll, Tomas Pettersson, på bild, ihop med Johnny Settland, vinner div 3.


I div 4 har vi tvingats stryka Peroper då de ånyo inte fick ihop lag. Har man bara spelat fyra matcher av 10 stryks man och resultaten nollas. Bill och Boule vann mästarmötet mot Lundby Boule och spräckte därmed deras förlustnolla men det räckte inte till serieseger, den knep Lundby men Bill och Boule tog andraplatsen med god marginal ned till trean Hälsenan.

Inte den bästa av bilder men Siv i Lundby vann det mesta och framförallt div 4 i lag med sin Bosse.

Ett par solglasögon hittade vi då vi samlade ihop ringarna. Kontakta mig så kan du få dom.

Med detta tar vi sommaruppehåll och önskar er alla en trevlig midsommar och för er som ska spela SM i Kalmar – lycka till.

2023-06-13 Omgång 4. Oaktat allt annat har vi iaf vädret med oss så här långt denna säsong. I kväll var det optimalt bouleväder men inget gott som inte för något ont med sig, eller hur det brukar heta, banorna dammar ordentligt. Hur gick det idag då och hur är läget i de olika tabellerna inför nästa veckas avslutning?

Team TLC håller sig kvar i toppen i ettan trots förlust med uddapoängen mot Mountinstreams. Sex poäng, samma som tvåan Ring så spelar vi, som idag vann dubbelt men ligger långt efter i klotdiff. Det skiljer 28 pinnar. Mountinstreams ligger trea på fem poäng. Båda topplagen möter Azer i nästa omgång, ett Azer som tycks ha gett upp. TLC möter också Bergsprängarna med de två andra topplagen har på pappret tuffare motstånd men allt kan hända. Håller ändå TLC som favoriter med tanke på motstånd och klotdiff.

Team TLC leder division 1.

Tvåan är ett sk ”getingbo”. Två lag på fem poäng och tre tätt därefter på fyra. Bouletts leder på bättre klotdiff före Booles Lag. Bouletts vann dubbelt idag medan Booles förlorade dubbelt. Sånt rör ju onekligen om i tabellen. Vann dubbelt gjorde även AMI, förstärkta av paret Bolve medan de de två andra fyrpoängarna vann var sin. Booles lag har på pappret det enklare motståndet nästa vecka men mot IBV kan väl i princip vad som helst hända och samtidigt känns Bouletts vs L.Tejones som en nyckelmatch.

I division 3 ångar Järnkoll på och vinner dubbelt även om det satt oväntat hårt åt mot nedflyttningshotade Donalda, 13-11. 013’s Grabbar slog Donalda med 13-12, Donalda hade inte turen på sin sida denna afton, men fick sen stryk av LoG med samma siffror. Grabbarna på andra plats, en pinne efter och en pinne före LoG. Järnkoll har Underdogs nästa vecka, bottenlaget (mitt) som idag satte en dubbel, mot LoG och PIF Ekhaga, och svingade sig upp över nedflyttningsstrecket, främst genom fint läggspel. Underdogs möter även 013’s i sista matchen. Tufft motstånd. Om allt följer ”mallen” i första matchen blir LoG vs Järnkoll seriens nyckelmatch.

Anna och Ann i Underdogs nöjda efter avslutande 13-2 mot PIF Ekhaga. I mitten Lars-Åke i BouleJokers som har chans att skrälla i div 4 nästa vecka. Se nedan.

Division fyra har två klara och tydliga boulelag i topp. Lundby Boule och Bill och Boule. Ingen tvekan om vad dessa lag sysslar med. Lundby är obesegrade och kommer hur det än går i deras inbördes möte iaf att vara klara för div 3 nästa år. Då Hälsenan, som mötte de båda topplagen ikväll med för dem nedslående resultat, som ligger trea är för långt efter för att kunna gå om. Gå om Bill och Boule och ta andraplatsen är däremot fullt görbart. Peroper dök aldrig upp och skulle det visa sig att de inte dyker upp nästa vecka kommer de och deras resultat att strykas. Det kan röra om i tabellen. Bills enda chans är att slå Lundby och hoppas på att även BouleJokers gör det samtidigt som de själva ska slå Wasa, om nu inte Peroper ställer till det.

2023-05-30 Omgång 3. Ännu en kväll med kanonväder för boule men då solen dalat kom myggen. Idag var jag dock förberedd. Det var jag däremot inte på att 013s Grabbar och Järnkoll skulle hålla på till kvart i tio innan de förstnämnda lyckades vinna med 13-12. Då var det kallt. Det tightade onekligen till det i toppen av div 3 då båda dessa lag nu ligger i topp på 5 vinster vardera, skuggade av LoG på 4. Underdogs tightade till bottenstriden genom årets första vinst, 13-4 över Donalda och de delar nu jumboplatsen med PIF Ekhaga.

Järnkoll, till vänster, höll på länge och väl men fick till slut ge sig mot 013s Grabbar.

I tvåan är AMI fortfarande jumbo men stärkte sin aktier betydligt mha dagens två reserver, Eva och Ulf B, som vann båda matcherna och jumboplatsen delas nu med BengtÅkes. Booles lag, som också tog en dubbel i dag, i topp på 5 poäng före ett helt gäng på 3.

Eva och Ulf hjälper AMI att ta upp kampen.

I ettan går Team TLC som det berömda tåget och efter 13-2 mot Ring så spelar vi har de en säker ledning före dubbelvinnande Mountinstreams och nämnda Ring så… I botten jagar Azer fortfarande sin första poäng.

-”Så här nära var det”!

I fyran hittar vi både seriernas enda obesegrade lag, Lundby Boule på 6 poäng och i botten det andra av de två ”ägghandlarna” Peroper. Två i tabellen är Hälsenan, hack i häl 🙂 på Lundby med 5 vinster varav två i dag.

Nästa vecka är det nationaldag och speluppehåll. På återseende den 13.e juni.

2023-05-23 Omgång 2. Kanonväder för boulespel men när solen dalade kom myggen. Djungelolja eller Mygga nästa vecka alltså. Nästa vecka vänder serien så nu börjar vi kanske se åt vilket håll det lutar. Div 1 är ett getingbo, inget lag är obesegrat och två lag ligger i botten på en resp noll poäng. Mycket kan hända än bara man kan enas om hur långt det är till lillen.
Samma sak i tvåan, dvs inget obesegrat lag men AMI är enda laget som sticker ut nedåt med en nolla i vinstkolumnen.
I trean får nya laget Järnkoll nu bära favoritoket efter fyra raka vinster medan Underdogs med fyra raka av det andra mindre angenäma slaget får skärpa till sig för att undvika degradering.
Slutligen har vi även ett obesegrat lag i fyran, det är Lundby som följde upp förra veckans WO och Fanny med två raka i kväll men den sista, mot Bill och Boule, satt hårt inne. 13-12. Peroper har nu fått tag i en ny spelare, Staffan L, vilket måhända gör lagnamnet lite missvisande, men vad gör det? Skönt att slippa en vakans. Tyvärr räckte de inte till mot varken Bill och Boule eller Wasa så det är fortsatt noll i vinstkolumnen.

2023-05-16 Omgång 1. Vi klarade oss ifrån det utlovade regnet men temperaturen sjönk snabbt när solen försvann och ett par droppar noterades faktiskt.

Efter blott en omgång är det väl för tidigt att börja sia om utgången men både Labbe & Co och Ring så spelar vi vann dubbelt i ettan. Så även BengtÅkes och L.Tejobes i tvaån och JärnKoll och LoG i trean. LoG vände ett 0-10 underläge till seger med 13-12 mot Underdogs 🙁 I fyran, med en vakans om inte Per-Ove hittar någon medspelare till nästa vecka, var det bara Hälsenan som mäktade med en dubbel och som jag sa vid samlingen – rapporterar man inte resultat så blir det 0-0.

Regnet låg och lurade i horisonten men det höll sig undan.

Nu är anmälan stängd och vi nådde nästan ända fram. Vi har 24 anmälda lag men det fattas en (1) spelare i det 24.e laget, Peroper. Den ena Per’en har bytt jobb och får svårt att spela på tisdagar. Det är fritt fram att anmäla sig. Se adress på hemsidan.

Divisionsindelning 2023

Div 1
Ring så spelar viJoakim Tollin
BergsprängarnaGöran Gustavsson
Labbe & CoLars Lilieqvist
Team TLCClaes Åkerlund
Azer PetancaGitten Råsander
MountinstreamsMagnus Bergström
Div 2
BengtÅkesÅke Lindell
BoulletsAnette Björklund
AMIMichael Nilsson
IBVGöran Carlsson
L.TejonesInger Björling
Booles lagStaffan Gustavsson
Div 3
PIF EkhagaRoger Andersson
DonaldaKjell Sandberg
UnderdogsJohan Nilsson
JärnkollTomas Pettersson
LoGLennart Andersson
013 grabbarRoul Persson
Div 4
HälsenanGabriella Karp
Lundby bouleBo Eriksson
WasaJörgen Sperens
Bill och BoulePer Nordström
BouleJokersBo Wistrand
PeroperPer-Ove Joelsson