Finaltorsdag 21 augusti. 15 gr, blåsigt, blåser det alltid i Tallboda? inledningsvis lätt regn. Kallt.

Vi börjar kvällen med prisutdelning. PIF Ekhaga som vann 3B var inte på plats så de får vi väl ”uppvakata” med plaketter och kuvert vid något annat tillfälle. Majon som vann 3A, Only Ones 2A och Skyttarna från 2B var alla där och fick sina välförtjänta utmärkelser.

CJN_140821_02
Seriesegrare är vi allihop. Skyttarna,Willy och Lennart,  MaJon, Marianne och Johan och Only Ones, Jonas och Magnus.

Sen vidtog semifinalerna. Trolle mot Doggi och Azer mot Instrumentboulaget. Azer dominerade sin semi från start till mål och var väl aldrig hotade. 13-7. Trolle däremot tog ledningen och var stundtals det bättre laget, men något strulade Arne till med på slutet, jag låter vara osagt vad, vilket öppnade för Torkil och Inger att ta många poäng. Det gjorde de och ryckte ifrån för att sen kunna vinna med, även de med 13-7. -”Detta bäddar ju för en jämn och spännande final”, tyckte den enhövdade publiken, Göte.

CJN_140821_06
Arne och Lennart i Trolle höll sig kalla så länge det regnade, sen gick
det sämre.
 

Jämn final, det såg vi inte mycket av inledningsvis. Torkil och Inger i Doggi-Boule går som ”tåget” (var i hela friden kommer det uttrycket i från? Från den forna tid då allt var mycket bättre antagligen. Åkte tåg igår, hem från Stockholm en timme försenade pga ett godståg som stod i vägen. Man tror ju inte att det är sant). Hur som helst 10-4 ledning och de går mot en säker seger. Men som Torkil sa efteråt, -”10 poäng är det ingen som vunnit på” och så händer det som vi sett så många gånger förr. Motståndarna vaknar till, tar poäng, tar tre poäng, tar två poäng och plötsligt är det matchläge åt ”fel” håll. Janne har 12 på plats och en kula kvar och kan alltså avgöra till Azers fördel, men blir lång.(?) 12-11 har de iaf hyfsat siffrorna till. Doggi ger sig inte utan tar en pinne i den påföljande vändan genom att skjuta bort Azers 13.e poäng och plötsligt är den där, ”den jämna finalen”. 12-12.

CJN_140821_27
-”Det ser du väl att det är vår”, säger Gitten till en skeptisk Torkil.

Gitten lägger bra, Inger skjuter och bommar, Inger skjuter och får med sig lillen, som nu är uppe på 9-10 m, och har poängen. Denna poäng håller då Janne bommat och Gitten sånär lagt in. Men om inte 10 p räcker så gör inte nära det heller.

Azer missar chansen till en tredje titel på raken med minsta möjliga marginal medan Doggi-Boule tar sin första. Vi grattar och bugar.

CJN_140821_33
Årets finalister, Janne Å och Gitten R i Azer flankerar segrarna Doggi-Boule, Inger B och Torkil Å.

Omgång 7, tisdag 19 augusti. 15 gr, blåsigt av bara den och en inledande regnskur men sen var det bara blåsigt och kallt

Boccia Brothers avslutar säsongen med en dubbelseger över två av div 1 absoulta topplag, nämligen Azer och Trolle. Men det räcker inte längre än till att säkra division 1-kontraktet. Trolle, Azer, IB och Doggi spelar slutspel. På torsdag klockan 18 drar det igång.

CJN_140816_80
Arne och Lennart P, Trolle Boule, tog hem div 1s grundserie.


Ur serien åker The Flying Dogs och Aero P, man kan väl säga att luften gick ur dom på nåt sätt. Hundarna vann iaf jumbofinalen.

Only Ones vinner 2A storstilat med tre poäng upp på Skrotkastarna. CuBiZ är semester och förstärker med ett par ess. Rasmus och Isabelle fixar nytt div 2-kontrakt åt dom genom seger över Bouletts och Ådala. Istället är det just dessa båda lag som nu får kliva ned i trean.

Skyttarna vinner 2B med god marginal före 31:an (som väl inte ville vinna?) Boulerosrona får sin sista seger till skänks pga den kalla vinden men når ändå inte upp över nedflyttningsstrecket utan gör sällskap med Upp till 13 ned i trean.

CJN_120720_10156

Skyttarnas Lennart A ihop med Willy A tar steget upp i ettan.

MaJon vinner getingboet 3A på 11 vinster, lika många som tvåan Åkes och trean 013s Grabbar men med klart bättre diff. Åkes slog dok MaJon i dagens första match men det räckte ändå inte. Och hade inte 013s Grabbar åk dit mot Bridgespelarna hade kunnat spela hem segern.

PIF Ekhaga vinner 3B med en seger till godo på Par i Damer. Par i Damer fick en wo från en ensamt kämpade Videparkare men då  PIF slog A-lag LDF var saken klar.

Prisutdelning förrättas på torsdag kl 18 i samband med slutspelet i div 1.


Årnis må se trött ut men så var de kvar på banan längst av allt.
Slutade med vinst över PIF Mix kl 21.00

Omgång 6, tisdag 12 augusti. 17 gr, lungt, växlande molnighet med några få regnstänk och fallande temperatur

Näst sista omgången och jag ska våga mig på att sia om hur det går.

Trolle behåller greppet om div 1 och är klara för slutspel. Med Siam och Boccia Brotrhers som motståndare ser de till att vinna gruppen och spika igen slutspelet med de fyra lag som är där nu. den inbördes ordningen mellan Azer, IB och Doggi lär nog bestå.

Flying Dogs har chans att fixa nytt kontrakt och jag kan ju inte tro annat än att vi lyckas men det blir inte lätt. Aero P åker ner i tvåan.

Only Ones leder div 2A med två pinnar upp på Skrotkastarna. Det räcker till serieseger. CuBiz har tack vare sin inte alltför dåliga kvot chans att gå om Ådala men då får inte Bouletts spela för bra heller. Tipset blir Bouletta och CuBiZ till trean.

Skyttarna har också två pinnar upp på tabelltvåan, J.G.B, och det räcker för att ta hem 2B. Boulerosorna och Upp till 13 ligger stadigt i botten av tabellen och komm eratt ligga kvar även efter nästa veckas spel.

I 3A är det svårtippat. Två lag på 10 pinnar men jag tror att MaJons rutin fäller avgörandet och att de tar hem serien. Åkes ligger en pinne bakom och ska definitivt inte räknas bort.

CJN_140513_32

En mätning i matchen mellan 013s Grabbar ocg B-lag LDF tidigt i våras. En mätning som rent teoretiskt
kan ha lett till att ge 013s seriesegern medan B-laget riskerar att belägga den föga glamurösa jumboplatsen.

PIF Ekhaga vinner 3B. De leder med två pinnar tillgodo på Par i Damer. Det räcker.

Omgång 5, tisdag 10 juni. 23 gr, lungt, soligt och skönt

Femte omgången, den sista inför sommaruppehållet och äntligen lite bra bouleväder, nästan så det blev för varmt och soligt. Men inte klaga på värmen.

Trolle behåller serieledningen i div 1 inför sommaren, trots en förlust idag. 4-13 mot Instrumentboulaget som i och med en vinst till, 13-5 mot Azer tar sig upp till andraplatsen, tätt före just Azer. På fjärde och sista slutspelsplats hittar vi Doggi som med minsta möjliga marginal slog Siam. Ett Siam som började kvällen att med att slå Flying Dogs med samma marginal, dvs 13-12.

2A leder Only Ones med en seger mer än Skrotkastarna. CuBiZ och Bouletts får ta sig samman till hösten om de vill undvika degradering.

CJN_140610_52
Labbe skjuter hem matchen mot Lundby men förlorade mot bottenlaget
Bouletts. Mitt i tabell 2A hittar vi Labbe & Co.

Skyttarna förefaller ha tagit ett stabilt grepp om 2B, två vinster och 38 diffoäng upp på 31:an. Upp till 13, 12-13 och 12-13 blytungt, ligger ihop med Boulerosorna lite besvärligt till i tabellen.

MaJon håller undan så det står härliga till i 3A. 13-4 och 13-0 säger väl allt, även om 013s Grabbar hänger på så gott det går, men det är klart 3-13 mot Åkes hjälpte ju inte till.

PIF Ekhaga fortsätter sitt segertåg och är fortfarande obesgrade i 3B. Tre poäng före Videparken. Ska nog mycket till om de ska tappa det på de fyra matcher som återstår. I botten hittar vi Wasa på en seger, något bättre än PIF Mix som inte har någon. Lite extraträning över sommaren kanske hjälper?

Omgång 4, tisdag 3 juni. 13 gr, lungt – men lite regnigt

I fjärde omgågen vänder serien och vi bör kanske kunna se åt vart det lutar. Regnet drog äntligen in över Tallboda och underlaget förändrades drastiskt. Något som kan vara aktuellt även nästa vecka då cirkusen är på besök på måndag, Elefantbajsvarning med andra ord.

Trolle tar två nya säkra segrar och håller sig kvar i ledning i ettan där ett gap på två pinnar redan infinner sig mellan plats 4 och 5. Inte är väl slutspelslagen klara redan? I botten vann Flying Dogs bottenmötet mot Aero P pch tog ett kliv närmare säker mark

2A är jämn men det är Skrotkastarna som leder på bättre diff före Only Ones. Bouletts börjar bli lite avhängda i botten.

CJN_140603_49
Kvällen näst sista match. CiBiZ vinner till slut med 13-8 över Labbe.

Lika jämnt är det i 2B, dvs två lag på 6 pinnar vardera i toppen. Här är det Skyttarna som +10 bättre än Bergbullarna i diffkolumnen. Båda lagen vann dubbelt i dag. Boulerosorna och Upp till 13 sladdar.

Två lag i topp även i 3B men denna gång på vardera 7 vinster. MaJon 20 pinnars bättre diff än 013’s Grabbar. B-lag LDF har tyvärr inte spräckt nollan än men det kanske kommer nästa vecka, den sista innan sommaruppehållet.

3B verkar redan vara avgjord, eller? PIF Ekhaga fortfarande obesegrade i toppen och då med 8 pinnar. Två Par i Damer med 5! I botten Wasa som idag trots allt spräckte nollan. De trivs väl i regnet.

CJN_140603_26 
Wasa tog sin första seger. Tack vare vädret?

Omgång 3, tisdag 27 maj. 8 gr, nordlig vind – friskt var bara förnamnet

PIF Ekhaga är nu ensamma om att vara obesegrade. Klar ledning i 3B med två pinnar upp både på  Bellis och Par i Damer. Men räkna aldrig bort damerna. LDF A-lag tog sin andra seger för säsongen genom att klå Wasa. Ett Wasa som inte hittat rätt på gruset än. Men de har bara spelat tre matcher, så än kan de komma igen.

MaJon leder 3A på bättre diff än 013’s Grabbar och med Bridgespelarna hack i häl. 013 slog Bridgespelarna i kvällens andra match, annars hade förhållandet varit det omvända.

Upp till 13 får inte till det alls i 2B och inte heller Boulerorsorna. Två lag vi är vana att se leverera mera. Nu i botten med 1 vinst var. I toppen desto är det jämt. Fyra lag på fyra poäng med Skyttarna överst. 13-12 mot Stålkulorna smakade väl?

Skrotkastarna leder 2A på fem vinster tätt före en trio på fyra. Labbe, Lundby och Only.

CJN_130610_046

Inger och Ulf kammade noll mot kennelkollegorna 4-13 men tog sen revansch
genom 
att mosa till Aero P med 13-5.

I ettan tappade Trolle sin första poäng, detta mot Azer, med knappa 11-13, men behåller fortfarande förstaplatsen. Azer nu uppe på andra. Treor är Doggi som oväntat? förlorade mot jumbon The Flying Dogs som därmed tog säsongens första seger. Hänförda av storspelande Bengt Råsander.

Omgång 2, tisdag 20 maj. Rapport från Gävle.

Inte lätt att referera på distans så det blir en kortis med noteringar rörande resultaten enbart. Till veckans loosers måste vi väl trots allt utse CuBiZ som förlorade båda sina matcher i 2A med 12-13. Tungt,

PIF Ekhaga, Skrotkastarna och Trolle Boule har det gemensamt att de är de enda obesegrade lagen så här långt. Lagen utan seger tycker jag inte att vi nämner vid namn, det är jävligt nog ändå, men de är fem till antalet.

Bellis har startat starkt i 3B och ligger tvåa, dessutom med mycket bra diff.  Två av nykomlingarna i ettan, Siam och Doggi, ligger på slutspelsplats och kan säkert bli fortsatt giftiga.Upp till 13 och Boulerosorna har inlett lite blekt, de brukar leverera mera,

Jämnast är det i 3A med fyra lag på tre vinster vardera i topp. Fortsatt bäst, en ynka diffpinne före MaJon, är Bridgespelarna.

Omgång 1, tisdag 13 maj. Klara kl 21:16. +9 gr.

Mörker över Tallboda.

CJN_140513_33
Par i Damer håller stilen, vinner med 13-12 över Wasa, och är sist färdiga.

Nåja det var mest på det personliga planet det rådde mörker. Min lagkamrat glömde bort mig och kom inte förrän till andra matchen. Nu blir det uppför med två förluster i inledningsomgången. Bättre gick det då för Trolle (som slog mig – ingen merit), Doggi och Siam som alla vann dubbelt.

I 2A tar Labbe en dubbelseger med imponerande siffror och tar täten straxt före Skrotkastarna på samma poäng.

Oskars veteraner är omgångens värstingar med två vinster och plus 21. Leder givetvis div 2B lååångt före 31:an som också vann dubbelt men bara hara +9.

Bridgespelarna tycks ha kommit igång på allvar efter ett par säsongers inbollning. Två segrar, över Boulejokers och B-lag LDF, och de leder 3A före Åkes och 013s Grabbar.

Div 3B är den som haltar med ett lag för mycket. Det innebär att ett lag står över varje omgång vilket resulterar i resultatet 0-0. Bellis i topp med två vinster knappt före PIF Ekhaga.

I div 3 har vi i år tre lag från LDF, som jag tror står för Linköpings Dövas Förening. I går hade de tre tecketolkar till sin hjälp och så vad jag erfor fungerade det tillfredställande. Hoppas det går lika bra när de kommer utan tolk.

CJN_140513_30

Min kollega David, som behärskar teckenspråk, hjälpte till under omgång 1.
Här i livlig diskussion med, ja? kan det vara Kent? Jag har tyvärr inte lärt
känna alla vid namn än.

Nu finns inbjudan till årets utomhusserie att tillgå.

Nu har anmälningstiden gått ut och serieindelningen är klar.

Några lag har dragit sig ur varför fler lag än normalt avancerar i serierna.

Så här fördelar sig de 41 lagen: (i bokstavsordning)

Div 1
Aero P
Azer Petanca
Boccia-Brothers
Doggi-Boule
Instrumentboulaget
Siam
The Flying Dogs
Trolle Boule

Div 2A
Bill & Boule
Bouletts
CuBiZ
Labbe & Co
Lundby Boule
Only Ones
Skrotkastarna
Ådala

Div 2B
31:an
Bergbullarna
Boulerosorna
J.G.B,
Oskars veteramer
Skyttarna
Stålkulorna
Upp till 13

Div 3A
013’s Grabbar
B-lag LDF
Boulejokers
Bridgespelarna
MaJon
Mixed Logistik
Tjejlaget LDF
Åkes

Div 3B
A-lag LDF
Bellis
Par i Damer
PIF Ekhaga
PIF Mix
Slussen
Vasa
Videparken
Årnis

Den som behärskar grundläggande kunskaper i matematik inser snart att 41 inte går att dela med 8 med mindre än att det blir ett lag över. Detta återfinns i div 3B, där det mao skapas en vakans. Möjlighet till efteranmälan.

Div 3B spelas i samma omfattning som de övriga divisionerna med den skillnaden att alla lag inte hinner mötas två gånger. Samma upplägg som i fjol, även om det då var 10 lag i div 3-grupperna.

Ses på tisdag ute i Tallboda.