Här är länken till matcherna, resultaten och tabellerna.
Spelprogram och resultat.

Nedan hittar du den fullständiga informationen om årets serie. Den i programbladet är något förkortad.

2024-06-11 Omgång 5 – den sista. Det krävdes en dubbelförlust av TLC för att missa seriesegern men en vinst redan i första matchen, mot Mountinstreams, bäddar för slutsegern. Förlust i andra matchen mot vilt spurtande L.Tejones som vann dubbelt och avancerade till andra plats, måhända eggade av mitt nedflyttningstips? Nu blev det istället Mountinstreams som genom två förluster ikväll får göra AMI sällskap ned i tvåan.

Lennie i L.Tejones tog sig samman, ihop med Inger, och spelade upp sig till en tredjeplats.
Dystra miner hos Mountinstreams, tvåan nästa.

I tvåan hände inget avgörande i toppen. Booles lag vinner dubbelt och vinner serien före Bouletts, som också tog en dubbel. Azer och 013:s Grabbar till trean.

Bror i Booles lag laddar för ett lägg mot Azer.

Trean, den jämnaste av serier, vinns av LoG som ikväll besegrade både både Bill och Boule och BengtÅkes med klara siffror. Bill och Boule låg länge illa till men vände ett 4-12 underläge till vinst med 13-12 över Lundby Boule och svingade sig därmed upp till tredje plats, snäppet före Lundby Boule. Andraplatsen och steget upp till tvåan tar IBV efter seger mot Lundby och Underdogs denna afton. Degraderas gör BengtÅkes ihop med Underdogs.

Svårt att tro men Anna och Ann, och jag, har åkt ur trean, men man kan vara glad ändå.

I fyran är det knappast någon skräll att Par á Boule tar hem serien. Skulle väl inte kalla det en skräll eller ens oväntat att andraplatsen tas av Hälsenan men det satt hårt och och får avgöras av klotdiff. 7 pinnar bättre. 45 mot 38, än trean, Donalda. Lamboule spurtade fint, bl a genom att slå Hälsenan med 13-12, men nådde inte längre än till fjärde plats. Boulejokers styrde upp lite i botten genom vinst över Roxen och slutar fyra från slutet, dvs de är rankade till en eventuell div 5 nästa år. Så även Roxen, Stenstorp och Wasa. Kvar i fyran blir isf Donalda, Lamboule, Lag Sara och Lillen .

Hälsenan, Gabriella och Felicia, Sjoerd skymd av Boulejokern Bosse W, tar steget upp till div 3.
Sten-Magnus och hans Lamboule kom fint på slutet.

Nu gör vi uppehåll till den 13.e augusti då Cupen drar igång. Vill ni inte vara med i Cupen, trots att den ingår i startavgiften, är vi tacksamma om ni meddelar det innan den 6.e augusti.

2024-06-04 Omgång 4. Näst sista omgången, dvs två matcher kvar så nu är det skarpt läge. Hur skarpt? I ettan ligger Team TLC i topp och det krävs en dubbelförlust nästa vecka för att Ring så spelar vi ska gå ikapp Det finns tre lag till på lika många poäng som RSSV men då ska de dessutom hämta hem minst 27 poäng i klotdiff vilket inte låter sig göras. Vilket av dessa 4-poängslag som gör AMI sällskap ned till tvåan återstår att se även om L.Tejones ligger ”bäst” till.

Claes och Wrang, 2/3-delar av TLC, kommer troligen att vinna div 1.

Även i tvåan är seriesegern i det närmaste klar, den går till Booles lag som har två poäng och 21 i klotdiff upp på tvåan Bouletts. Båda lagen vann dubbelt i dag och har ett litet gap ned till trean, Järnkoll, som kammade noll men striden om andraplatsen lever. 013’s Grabbar och Azer, som slog 013’s, är väl förankrade i botten och allt annat än degradering är ren teori.

Gitten i Azer har vunnit en match. Gabriella, i bakrunden, spelar i Hälsenan och har vunnit tre på raken.

I trean, serien där alla slår alla, bröts trenden denna kväll i alla fall av tidigare tvåan Underdogs som inte gjorde många rätt, förlorade dubbelt och är plötsligt på nedflyttningsplats, ihop med BengtÅkes. BengtÅkes som slog IBV men fick stryk av Lundby. IBV slog i sin tur Bill och Boule, som slog Underdogs. IBV nu på andra plats medan röran fullbordas av LoG som, hör och häpna, vann dubbelt, över Underdogs och Lundby och nu skapat sig två pinnars försprång i täten. I vilken annan serie som helst borde det räcka till seger och med 39 poäng bättre klotdiff än IBV så är saken klar. LoG vinner div 3.
I fyran har Par á Boule och Hälsenan skapat ett litet försprång till trean Donalda. De har saken i egna händer mao. PaB har bottenlagen Stenstorp och Wasa i sista omgången och lär inte släppa några poäng medan Hälsenan har det på pappret lite jobbigare med Lamboule och BouleJokers. Donalda har nog inte gett upp och har Lag Sara, på fjärde plats, och Stenstorp. Dramat står om andraplatsen. I botten har det nu börjat fyllas på med poäng så både Stenstorp och BouleJokers är helt säkra från jumboplatsen som istället går till Wasa som med noll i vinstkolumnen är hopplöst efter men ska nollan spräckas mot Lillen? Mot PaB går det nog inte.

Nästa vecka avgörs det men prisutdelningen blir inte förrän efter Cupen i slutet av augusti.

2024-05-28 Omgång 3. Serien har vänt, ja för de som spelar i div 1, 2 och 3. Div 4 har spelat fem matcher av nio så de är också på den andra halvan. Hur har det då gått så här i ”halvtid”? Kanske dags för att våga sig på några gissningar. I fyran är det fyra lag på fyra poäng i topp. Inte oväntat Par á Boule, det forna div 1-laget, ihop med Hälsenan. Straxt bakom pga sämre klotdiff hittar vi Donalda, som i fjol spelade i div 3 men i år dessutom är förstärkta med Håkan J. Ett starkt lag. Å så nykomlingarna Lamboule som idag mönstrade två reserver som jag i ärlighetens namn aldrig sett förr men spela boule kunde de tydligen då de slog Donalada med 13-12. Tipset blir att Par á Boule tar hem divisionen men vilka som kommer tvåa låter jag vara osagt. I botten är både BouleJoker och Wasa i skriande behov av poäng för att undvika jumboplatsen.
Trean, divisionen där alla slår alla, hela tiden. LoG i topp på 4 poäng följda av fyra lag på 3 och sist BengtÅkes på 2. Som partisk i den serien vågar jag mig inte på någon annan gissning än att det blir fortsatt jämnt.

LoG, Lennart och Gunilla _? leder div 3 en pinne före Underdogs.


Då Booles lag ”finalslog” Bouletts med 13-12 i kvällens sista match och därmed är ensamma på 5 pinnar i toppen vågar jag mig på att tippa dom som seriesegrare. Azer, i botten, ser ut att ha ena foten i div 3 med blott en vinst i bagaget.
Slutligen ettan. det finns inget tydligt mönster där heller även om TLC just nu ligger en pinne före Ring så spelar vi, just tack vare att de slog dom. Å andra sidan inledde TLC kvällen med att få stryk av treorna, L.Tejones som i dag tog en dubbel. Måhända att deras nyfunna form kan räcka ända fram?

Inger och Lennie i L.Tejones tycks ha hittat formen. Håller den i sig ända in i kaklet?

AMI hade ingen bra kväll, även om det i stort var den bästa kvällen så här långt med perfekt bouleväder och inte lika aggressiva mygg som tidigare, de samlade ihop en (1) poäng totalt och får nog samla ihop lite fler de återstående matcherna om inte degraderingen ska bli ett faktum.

Kvarglömt: en marinblå tröja, dock ingen med LEJ-motiv. Den ligger på ett av borden under eken, så på dagtid är det bara att svänga förbi för den som känner att hen missade att få med sig kläderna hem.

2024-05-21 Omgång 2. Fortsatt högsommarväder och mygg som vaknar till runt kl 20. Men varför klaga, ingen vill väl ha det myggfria regnet, eller?

Vädret står sig.


I div 1-3 har nu alla lag provat på att såväl vinna som att förlora. Jämna tabeller mao. I div 1 vann alla lagen en match i kväll och förlorade en. I div 2 vann Bouletts dubbelt och leder nu knappt före Booles lag. Samma sak i trean men här var det Lundby som stod för dubbeln medan de övriga tog var sin seger, utom Underdogs som förlorade båda, om än knappt, 12-13 & 11-13 🙁
I fyran hittar vi minsann de obesegrade och de är tre till antalet. Donalda, Lamboule och Hälsenan. Där finns även ”ägghandlarna” Stenstorp, BouleJokers och Wasa.

2024-05-14 Omgång 1. Strålande sommarväder, som gjort för lite boulespel i den dalande solen, ända till dess att myggen vaknade till. Tips: ta med myggmedel nästa vecka.

Full fart på banorna i vårsolen.

Tyvärr missade jag att hämta ut spelprogrammen från tryckeriet men matcherna fanns att tillgå i pärmen för de som ev missat vilka de skulle möta. Till nästa vecka kommer det att finnas spelprogram.

Så här efter blott en omgång som för division 4:s del dessutom var halv kan man inte dra alltför stora växlar på resultaten men två grupper kan omnämnas. De som vann dubbelt: Team TLC, Booles lag, Labbe & Co och LoG. Och de som inte vann alls: L.Tejones, 013’s Grabbar, Azer Petanca och Bill och Boule. Div 4 avsiktligt utelämnat. Nästa vecka är det full omgång för alla divisioner och då kanske vi kan se om det är några som sticker ut åt ett eller annat håll.

Division 1
AMI
Bergsprängarna
L.Tejones
Mountinstreams
Ring så spelar vi
Team TLC

Division2
013’s Grabbar
Azer Petanca
Booles lag
Bouletts
Järnkoll
Labbe & Co

Division 3
BengtÅkes
Bill och Boule
IBV
LOG
Lundby Boule
Underdogs

Division 4
Boulejoker
Donalda
Hälsenan
Lag Sara
Lamboule
Lillen
Par á Boule
Roxen PC
Stenstorp
Wasa