2012-03-14 (pi-dagen) Omgång 8
Lejongap segrare och Azer tvåa 
efter att V2 lite oväntat tog stryk av Lundby med tämligen klara 8-13. Labbe & Co hade en direkt avgörande fight med Boules Eye om sista slutspelsmatchen och gjorde en Modo, dvs vann och tog plats 8. Boules Eye nia och missar slutspelet för första gången på hur många år som helst. Slutspelet börjar med kvartsfinal den 4 april efter att Lejongap, Azer och V2 valt sina motståndare.

CJN_120111_6765
Claes, och Gitten, i Azer kniper andraplatsen efter
Lejongap.

Desto mindre spännande runt kvalstrecket då redan slutspelsklara Team Bel Azur lämnar wo i sista matchen (ett agerande som i förbundsserien leder till diskvalifikation) och därmed avgör streckstriden.

Stålkulorna vinner på wo och har liksom LHC spelat färdigt för säsongen. de får sällskap till vårvilan av Boules Eye, Instrumentboulaget och Lundby Boule.

CJN_120111_6766
Kalle i Stålkulorna hade spelat färdigt redan för två
veckor sedan visar det sig, då de fick en wo i sista
matchen och därmed hamnar i ”ingen mans land”.

Till det alltid lika ovissa kvalet går Irro, Aurora Bouleealis, Martin Dahlin och Perma. De har att möta fyra topplag från division 2, nämligen Bergbullarna, The Only Ones, Skrotkastarna och sist men inte minst Dirty Harrys, förlåt 31:an kallar de sig visst fortfarande, trots att flyttlasset gått. Kvalet börjar måndagen den 26 mars med 1 match.

2012-02-29 Omgång 7
Lejongap klara seriesegrare. 
Efter två raka vinster, Labbe !3-8 och Instrumentboulaget 13-5, har nu Lejongap så stor ledning i toppen att inget lag kan gå i kapp och förbi med endast en match kvar att spela.

CJN_120221_7060
Håkan J skjuter sitt Lejongap till serieseger. Bara en förlust, mot Irro i första matchen med 1-13, sen 12 raka.

Desto mer dramtiskt kring strecken. Direkt avgörande vågar jag nog påstå att matchen mellan Boules Eye och Labbe & Co blir för vilket lag som kniper sista slutspelsmatchen. ”Ögat” försatte sig i denna ”kniven på strupen”-situation genom att idag bara mäkta med 6 poäng, sammanlagt. Skärpning krävs om det ska räcka till slutspel.

CJN_110615_3818
Janne Å har all anledning att se betänksam ut. Slut-
spelsplatsen hänger på en skör tråd nu.

I kampen om att undvika kvalserie, om man nu vill det – det lär ju iaf vara luckrativt men det kanske inte gäller i just vår sport, blir det också drama i slutvändan. Bäst till ligger Stålkulorna som nu ligger över strecket, men marginalen till de tre närmast under är inte stor. De har dessutom tufft motstånd i V2 medan de övrigas spelscham ser som följer: Irro möter Aurora, två av de tre och ett av dessa lär ju vinna, vilket även Martin Dahlin torde kunna klara av mot ett, iaf idag, formsvagt Instrumentboulag. Perma får redan nu börja ladda för kvalserien.

CJN_120225_7221
Aurora har varit i fjällen, där det som bekant är både
stärkande och hälsosamt. Verkar ha fungerat då kvällens
dubbelsseger ger dom möjlighet att på egen hand av-
styra en kvalplats.

2012-02-08 Omgång 6
Båda topplagen vinner dubbelt. 
Både serieledande Lejongap och tvåorna V2 vinner sina respektive matcher ikväll medan TBA kostar på sig en förlust, dessvärre just mot V2 och hamnar däremed en respektive två pinnar bakom toppen. Närmar sig toppen gör istället Azer, som idag ställde den gamla LEF-konstialltionen på banan i och med Kenneths medverkan. Ett lyckat drag och dubbla poäng även om det satt hårt åt mot Lundby.

CJN_110730_4686
Kenneth J åter i Lkpg serien.

Åt andra hållet tycks Par a Boule vilja sträva. Två förluster och slutspelstrecket kommer närmare från fel håll, om man säger.

CJN_110830_5441

Håkan och Monica i Par a Boule hade ingen anledning att se glada ut denna kväll.

Kvar precis under detta streck hittar vi återigen Devil Heart som fick ge sig mot Lejongap men gav igen mot Martin Dahlin. MD klämde till Aero P och fördubblade därmed årets poängskörd, men jumboplatsen har dom i egenskap av ynka tre diffpinnar sämre än Aurora. Aurora som idag ställde ordinarie lag på banan, för första gången på hur länge som helst, men vad hjälpte det? 4-13 och 4-13 gör väl ingen glad. 

CJN_110725_4916
Gabriella och Mats, Aurora Bouleealis, ser däremot glada ut. Helt utan
anledning, positivt tänkande möjlig orsak.

2012-01-25 Omgång 5
Bättre sent än aldrig. 
Jag missade denna omgång pga förkylning men kan så här i efterhand iaf konstatera att Lejongap fortsätter att dominera, eller vad sägs om 13-2 mot V2 och sen lyckas med att knipa poäng av överraskningsgubbarna i Aero P efter 13-12. Av vad jag förstår av resultatet kan det ha varit en match med lika gärna omvänt resultat.

V2 tar sig samman och slår Martin Dahlin, som trots tränarbyte inte får ihop spelet riktigt denna säsong. 4 pinnar sammanlagt denna kväll och jumboplatsen som i en ask.

Slutspelet närmar sig och Devil Heart, som vi finner på plats 9, hade behövt vinna dubbelt för att svinga sig över slutspelsstrecket. Knappa 10-13 mot Par a’ Boule och de får vänta ett tag med denna sving.

CJN_120111_6759
Irma, och Roland, dvs Irro, ligger brunt till, som man sa.

Tunga lag som Perma, Lundby, Stålkulorna, Aurora och Irro blir det som gör upp om huruvida det ska göras gemenssam sak i kvalserien med Martin D eller inte.

Nåväl, det är fem matcher kvar att spela, så än kan mina spådommar slå slint.

2012-01-11 Omgång 4
Ingen förändring i toppen 
då alla tre topplagen vinner dubbelt. Vinner dubbelt gör även tidigare bottenlaget Labbe. Extra singelträning ger måhända resultat. Segrar öveer Aero P och Devil Heart för dom upp till 10.e plats, bara två placeringar från slutspel.

CJN_120111_6762
Johan N, dvs Co i Labbe & Co, spelar så snabbt och
framgångsrikt denna kväll att jag inte ens hann med
fota dom på banan.

Forna storlaget, med hur många segrar som helst i bagaget, Boule Eye finner vi på platsen över Labbe, nr 9 mao. Storstryk mot Gitten och Claes i Azer i dagens första match bäddar för detta tråkiga tabelläge. Janne gjorde enligt egen utsago inte ett rätt och Torkil höll med.

CJN_120111_6769
Huruvida Torkil gjorde många rätt i matchen mot Azer
förtäljer inte historien. Mot Perma gick det iaf bättre,
seger med 13-7.

2011-12-14 Omgång 3
V2 fortfarande i topp, ingen skräll, men att Lejongap – denna kombo av gamla rävar skulle slå så bra ut att de nu ligger tvåa, på samma poäng som en kvartet i toppen, 5, var det väl inte många som tippade i början av november.

CJN_070902_0564
Går Håkan J mot en ny vår i Lejongap ihop med Ivan?

På tredjeplatsen har vi nykomlingarna Aero P som även dom överrasktat positivt så här långt. Vad månde bliva av detta?

CJN_110531_3597

Conny och Hasse, Aero P, vinner ”allt”. Två raska ikväll, 13-11 mot Devil Heart och mer trygga 13-6 mot Stålkulorna, borgar för deras placering i topp tre.

Bland de som så här långt överraskat negativt måste vi nämna Aurora och Labbe som ligger i mitten av bottenkvarten på enbart var sin pinne. MD spelar väl knappt alls nu för tiden och Stålkulorna började ju sin kräftgång redan i somras, så där är inte tabelläget lika överraskande. Men som sagt, det är många klot kvar att kasta.

2011-11-30 Omgång 2

Inget lag obesgrat efter två omgångar, bara ett lag med en nolla i vinstkolumnen. Har det någonsin varit jämnare?

Tabellen toppas av inte mindre än 6 lag på tre vinster och i topp fjolårsfinalisterna V2 i kraft av en pinne bättre diff än tvåorna Azer. Devil Heart, som inte direkt rosade utomhussäsongen, hittar vi på plats tre och årets överraskningar så här långt, Aero P på plats fyra.

CJN_110727_4531
Eva halvan av V2, om man så säger, har som synes
vässat formen sen förra året. Här konkandes på
ett SM-brons.

Lejongap och Instrumentboulaget, vilka det väl inte gick så bra för utomhus heller om jag minns rätt, fullbordar sextetten.
Under det nedre strecket och även om det inte är akut läge så iaf läge för att ta sig samman om man vill undvika kvalserien, hittar vi Irro, Aurora, Stålkulorna och Labbe, men än är det långt kvar.