28 augusti, slutspel division 1. Klart 20:45, 15 gr och mörkt
Dagen inleds med prisutdelning. Tyvärr har flera pristagare anmält förhinder men några tappra är där.

Upp till 13 som vann div 3C är inte på plats utan Claes får förtroendet att förvalta priset så länge.

Bill och Boule, segrarna i 3B, är på plats och hämtar sina välförtjänta plaketter och priskuvert. Tyvärr hann de smita innan jag kom på att jag skulle ta en bild av dem.

Labbe & Co hade anmät förhinder och kom alltså inte för att hämta priset för segern i 3A.

2B vanns av Lejongap som var på plats, tackade och tog emot. Bild på dom kan ni kolla under Cupen. De vann nämligen den också.

Trolle Boule vann 2A och de var kvar och tittade på finalspelet, så då passade jag på att få en bild.

CJN_120828_004-4
Arne och Lennart, Trolle Boule – segrade i division 2A.

Sedan vidtog semifinalerna.

Om dem är det inte mycket att orda. Spelade själv i den ena, The Flying Dogs mot Azer Petanca och även om vi var med skapligt första två rundorna och hade 4-0 så var det inte mycket i övrigt som fungerade som vi ville. Tappar en femma i tredje rundan till 4-5 och även om vi kom tillbaka i någon form av ”sista ryck” till 6-5 så mäktade vi inte med Claes och Gitten denna dag. Vi spelade helt enkelt för dåligt. 13-8 till Azer.

CJN_120828_004-16

Semifinalisten, tävlingsledaren och tillika undertecknad, tillsammans
med alltid glade läggaren Håkan utgör vi The Flying Dogs. Foto Arne J.

I den andra semifinalen, som jag av naturliga skäl hade svårt att hålla koll på, vann Boules Eye än mer komfortabelt över Bergbullarna. Siffrorna skrivs till 13-4 och vad jag förstod av Janne och Liselott hade de inte gjort många rätt de heller.

CJN_120828_004-6
Liselott verkar tycka det mesta är roligt medan Janne mera tycks vara
”behärskat lugn”. En delad tredjeplats för Bergbullarna är väl trots allt
rätt OK, eller?

Final då till sist. Mellan Azer, som ledde serien från start till mål, nästan, och Boules Eye som ledde i mål. Bäddat för dramatik mao. Och dramtiskt blev det. Torkil lägger som en maskin och även om Claes skjuter bort det mesta så går poängen till Boules Eye. Ett par poäng får Gitten lägga in men vid ställning 3-9 har ”Ögat” chans att avgöra. Nu blir det inte så utan de stannar på 12. En 12-3 ledning känns ju trygg och själv sätter jag mitt hopp till en snabb match då jag missade att få igång belysningen innan fotbollstjejerna gick hem. Mörkt.

Azer är dock inte ett dugg intresserade av att detta ska gå fort, snarare tvärt om. Värre underlägen än 3-12 har väl vänts. Och de börjar ta pinne efter pinne. Vid ställningen 9-12 gör Janne/Torkil den sk ”plattvändan” (måste det alltid bli en sån i varje match?) och Gitten/Claes står plötsligt med match på hand. 10 på plats och fem klot kvar. Det är långt, det är skumt, man lägger inte in på beställning när man inte ser underelaget ordentligt. 11-12.

Nästföljande vända lägger plötsligt Gitten bort två kulor och Azer hamnar i brygga. Claes som nu länge varvat en och annan miss med rena ”färgbytare” smäller dit en till, klockren kalle alltså, och lyckas vända vändan, vilken slutar med att de ånyo har lägg för match. Båda, Gitten och Cleas har var sitt klot kvar, hittar luckan i klotväggen framför lillen men blir för långa. 12-12.

Gitten lägger en ”harmelig” kort till höger om lillen, eller grisen som de säger i Danmark. Torkils första lägg klossar Gittens och är tvåa. Nästa kula blir aningen lång. En miss som i slutänden blir dyr. Sen lägger han in – Claes skjuter bort. Janne lägger in – Claes skjuter bort, Janne lägger in – Claes skjuter bort, Janne lägger in Boules Eye’s sista kula för säsongen. Gitten har två kulor kvar. Skjuter, det är långt, det är mörkt, skjuter snett men tar så när med lillen till Claes kula på en kontring men Janne har fortfarande 13 på plats. Sista kulan – Gitten skjuter – träff och saken är klar. Azer vänder 3-12 till 13-12 och vinner därmed både inomhus- och utomhusserien i år. Applåder från den sexhövdade publiken.

CJN_120828_004-20
Glada finalister i årets slutspel, Vinnarna, Azer Petanca, Gitten Råsander
och Claes Nilsson, samt tvåorna Boules Eye, Torkil Åsenhed och Janne
Åsberg.

21 augusti, omgång 7, den sista. Klar 21:15 18 gr och inte mycket mygg

AZER tappar seriesegern.
Efter att ha varit i ledningen ända sedan omgång 1 avslutar Azer med att prioritera bort boulen till förmån för att titta på fotboll. Obegripligt. 1-13 mot Bergbullarna och 5-13 mot Aero P och man tappar så mycket i diff att Boules Eye, efter att även ha besegrat Flyiong Dogs (13-3), går om. Sista slutspelsplatsen går till Bergbullarna som avslutar med att slå Bouletts.

CJN_120605_9100

Riktigt så här bistert var det inte ikväll och det ver definitivt muntrare
miner hos seriesegrarna.

Ur serien åker 31:an, som iaf vann bottenmötet mot Perma, som alltså är det andra laget att degraderas, med 13-2.

På tisdag, den 28 spelas semifinalerna med spelstart kl 18:15.

Boules Eye – Bergbullarna
Azer Petanca – The Flying Dogs

Trolle vann 2A efter en dubbel idag. Arne avslutar matchen mot PIF Oskarsgatan, seriespelets sista match faktiskt, den var klar kl 21:15, med en snygg ”kalle” och seger med 13-10. Tvåa blev PK-Chans som trots en dubbel idag även dom i pratiken var två matcher bakom Trolle. I botten finner vi litet oväntat Stålkulorna som åker ur i sällskap med Åkes. Slappnade Stålkulorna av när spelet var på hemmaplan?

CJN_120522_8669

Säkerheten själv i läggspelet, Lennart, leder sitt Trolle tillbaka
till division 1.

Att Lejongap skulle ta 2B har varit klart länge. Fyra pinnar bättre än tvåan, Doggi-Boule, talar sitt tydliga språk. I botten hittar vi Slussen som faktiskt inte lyckade spräcka nollan på hela säsongen men ändå är först ut med att fråga om inomhussäsongen. Det är rätta takter. Nybörjarna gör dom sällskap ner.


Ivan och Håkan, Lejongap, överlägsna i div 2B.

Lika klart har det varit att Labbe & Co skulle vinna 3A. De nöjde sig iofs med tre pinnars förspång framför tvåorna, Boccia Brothers, men på dryga 40 pinnar bättre diff också. Dominans. JGB och CuBiZ skuggar.

CJN_120612_9434
Labbe siktade in sig på serieseger och träffade!

Bill & Boule vinner 3B efter att Ådala spelat alltför snålt. Ådala vinner en match med 13-12 och förlorar den andra med samma siffror. Det duger inte om man ska om och förbi Bill & Boule med bättre diff. En poäng efter och i princip en match efter även i diffen. Däremot räcker det till att vara bästa tvåa i division 3. Bra inför nästa års serie. På tredje plats Boulejokers som även dom hade för dålig diff för att ha kunnat avancera med en dubbelseger. En vinst idag och en förlust, båda med siffrorna 8 och 13.

CJN_120522_8689

Peter G och Kjell E, Bill & Boule, vem är vem? Vinner div 3B.

Slutligen ännu en klar seriesegrare, Upp till 13 i division 3C. Två innnar tillgoda på ”Laget som inte finns” och ytterligare två till Par i Damer som alltså kommer tvåa.

CJN_120522_8714

Upp till 13, Viktor och Ann, solklara segrare i div 3C.

På tisdag, den 28.e, är det prisutdelning för samtliga divisioner klockan 18. Välkomna.

14 augusti, omgång 6. Klar 21:05 ljummet och lite mygg

En omgång återstår av seriespelet men redan har det i många divisioner utkristalliserats hur det kommer att gå.

Till exempel i 3C, Upp till 13 1 pinne före ”Lag från 3B”, dvs ett lag som egentligen inte finns. Näst därefter kommer Par i Damer, hela 5 pinnar efter. Klart så det förslår om vilka som vinner den divisionen mao.

CJN_110709_4123
-”Så här nära var det, men vi höll undan och vann, igen”. 13-12.
Ann G vinner 3C med ”Upp till 13”.

3B är dock ett undantag. Här leder Bill & Boule med endast en poäng före Ådala och då lagen redan har mötts är det bara att köra på och se hur långt det räcker.

Labbe har i praktiken vunnit 3A även om Boccia Brothers i teorin kan vinna båda medan Labbe förlorar båda och samtidigt kastar ihop 29 poäng sämre diff. Troligen inte.

Lejongap leder 2B med 3 poäng upp till tvåan Doggi-Boule. Klart mao. Slussen har kammat noll och är räddningslöst förlorade medan spänningen består i om Nybörjarna eller PIF Veteranerna ska åka ur. Nybörjarna stärkte sina aktier genom seger över just PIF Vet idag, men det krävs minst en seger till.

CJN_120606_9205
Ivan, ena halvan av Lejongap, är ihop med Håkan, den
andra halvan, klar för div 1.

Trolle har ett litet grepp om 2A. En poäng före PK-Chans och Boulerosorna och en massiv diff ledning, vilket kan visa sig viktigt om man hamnar på samma slutpoäng. Inga av topplagen möter varandra i sista omgången. Även här är ett lag avhängt i botten och det är Åkes som nästa år spelar i trean medan Stålkulorna, de gamla division 1-rävarna, just nu ligger på den andra nedflyttningsplatsen men hoppet lever. En pinne bakom PIF Oskarsgatan och Åkes i sista matchen.

I division 1 är det däremot fortfarande öppet om vilka lag som går till slutspel och vilka som åker ur, iaf i teorin.

CJN_120719_9947
”Harry” lägger på lillen hela tiden.

Azer vann ”seriefinalen” mot Flying Dogs efter 1.5 timme och 13-12. Flyghundarna verkade ha förtagit sig i denna drabbnig och kunde inte värja sig mot Harriets fina läggspel utan åkte på en dubbelförlust. Vilket i och med att 31:an vann även sin första match, mot Bouletts (med 13-1) ger dem häng på att slippa degradering. 4 poäng till 31:an, 5 till Bouletts som är över strecket. Perma ligger sist och får det nog svårt att hänga kvar.

GR_100714_038
Azer har i praktiken vunnit div 1. Claes firar.

Azer, Boules Eye och Flying Dogs är klara för slutspel. Boules Eye möter med väldigt stor sannolikhet FD i den ena semifinalen medan det är betydligt mera ovisst om vilka Azer får möta. Tre lag på 5 poäng och ett av dessa kommer att ta den sista slutspelsplatsen. Bäst till ligger Bergbullarna som efter dagens dubbel svingade sig upp över strecket, medan Aero P och Boullets genom sin sämre diff har ett något sämre utgångsläge.

På tisdag avgörs det – tisdagen därpå är det prisutdelning och finaler i div 1. 

13 juni Cupen semifinal och final

CJN_120612_9441

Håkan Johnsson och Ivan Stipic, Lejongap, vinnare av 2012-års utomhuscup.

Lejongap pallar för favotrycket och vinner årets upplaga av Cupen. Tyvärr hade jag inte möjlighet att närvara själv men av siffrorna att döma var kvällens drama semifinalen mellan Par i Damer och PIF Ekhaga Ett som slutade med seger för Damerna med 13-12.

CJN_120612_9435
Årets skrällag, PIF EKhaga Ett, så nära att gå till final.

Betydligt lugnare tycks Håkan och Ivan haft det i sin semifinal mot CuBiZ som de vann med 13-7, 4 pinnars hanikapp till trots. 

CJN_120612_9445
På delad tredjeplats, makarna Ziemke, Curt och Birgitta. Vad
blir det? Jo CuBiZ.

Finalen blev enligt vad jag hört betydligt mer dramtisk än vad siffrorna vill ge vid handen. Damerna, Inga och Gunilla, stannar på 9 pinnar efter att i inledningen av matchen med handikappet och sitt läggspels hjälp ha haft ett rejält försprång. Tyvärr spelar de i vissa lägen väl defensivt, även om de kan vara nog så offensiva ibland, vilket denna gång straffade sig. Vi konstaterar att vi efter den x.e (får kolla upp detta) omgången av utomhuscupen kan gravera in ett nytt namn i vandringspriset, nämlingen Lejongap – Grattis.

CJN_120612_9438
Finalförlorarna, tvåorna, Par i Damer, Inga P och Gunilla R.

Resultaten även nedan.

12 juni Cupen omgång 1, klar 21:20

18 lag, av 46 möjliga, kom till årets cup. Om det är bra eller dåligt kan vi ju tvista om. Bra på så sätt att Cupen enkelt spelas färdigt på två kvällar. Dåligt att så få vill ta tillfället i akt och passa på att kämpa om det relativ digra prisbordet, dessutom på hela säsongens ljusaste kvällar.

Hur gick det då för dessa 18 lag? Komplett resultatlista hittar du längre ned i texten och vad däri som kan vara värt en kommentar må vara:

Titelförsvarande Slussen åker på däng direkt, 8-13 mot Boccia Brothers. Tvåorna i div 1, Flying Dogs, har inte en chans mot seriens andra ”hundgäng” – Doggi Boule, 5-13. PIF Ekhaga Ett överraskar genom att i en tight match slå ut Only Ones och sen av bara farten Perma och är därmed klara för semi.

CJN_120612_9416

Titelförsvararande Slussen fick respass redan i omgång 1.

Klara för semi är även Par i Damer som började med att besegrar 013’s Grabbar och sen fick vänta på kvällens enda åttondel, innan de till slut kunde lägga bättre än Labbe & Co.

CJN_120612_9406

Labbes Co siktade in sig och la bra men vad hjälpte det mot
Inga och Gunilla som verkar lägga in på allt.

CuBiZ svarade för en riktig överekörning av PK-Chans, 13-2, och gav sen inte Bellis mycket mer chans utan förpassade dom ut ur turneringen och sig själva till morgondagens semi.

Sista semifinallag och måhända även favoriter till slusegern är Lejongap. Nybörjarna stretade emot bra men orkade inte längre än till 9. Doggi verkar inte fått ordning på någonting utan mäktade enbart med 5 poäng.

CJN_120612_9402
Kvällens publiksiffra var inte hög men publiken (1) var intresserad.

I morgon avgörs det.

Sextondelsfinal     
BellisÅdala138
Boccia BrothersSlussen138
Labbe & CoJGB135
NybörjarnaLejongap913
Flying DogsDoggi Boule513
PermaUpp till 131310
Only OnesPIF Ekhaga Ett1213
CuBiZPK Chans132
Par i Damer013’s Grabbar1310
Åttondelsfinal     
Boccia BrothersLabbe & Co113
Kvartsfinal     
CuBiZBellis138
PIF Ekhaga EttPerma139
Doggi BouleLejongap513
Par i DamerLabbe & Co1310
Semifinal     
Par i DamerPIF Ekhaga Ett 13– 12 
CuBiZLejongap 713 
Final     
Par i Damer  –Lejongap – 13 

5 juni, omgång 5. Klar 21:30 och så regnade det

Sista omgången inför sommaruppehållet, återstår bara att spela cupspel nästa vecka. Jag utgår ifrån att alla vill vara med och slåss om prispotten. Glöm inte att det är handikapp, nog så avgörande genom åren och spelstart är kl 18:30. Anmälan är öppen till kl 18:15. Den som då inte anmält sig, vilket man alltså gör på plats, får inte vara med.

Bouletts får till det ordentlig och vinner dubbelt över topplagen The Flying Dogs och Boules Eye och svingar sig därmed förbi Aero P upp till slutspelsplats, men det skiljer bara en diffpinne, så säker är inte platsen än. Sen är det två poäng ned till jagande Bergbullar som försmädligt fick se sig slagna av TFD med 12-13 efter att i sista vändnan kanske inte direkt övertygat. Azer och Boules Eye vann/förlorade så i toppen inget nytt.

Trolle vinner dubbelt, bland annat över tvåorna PK-Chans med klara 13-4 och kopplar därmed ett litet stadigare grepp om 2A. The Only Ones hade chansen att hänga på men förlorade mot nästjumbon PIF Oskarsgatan och ligger nu ytterligare en pinne efter ihop med Boulerosorna. De sista med två pinnar idag. Tommys förtjänst? som ryckte in som reserv när den ena rosen blivit sjuk.

CJN_120605_9108
Lennart och Arne i Trolle leder 2A.

Lejongap gapar över mycket och sväljer hela stycket. Två nya vinster och klar ledning, nu två pinnar före Doggi. Ett Doggi som gjorde processen förvånansvärt kort med Aurora 13-2 men sen fick ge sig mot nybakada DM-mästarna i V65Mxd, Lundby Boule. Aurora tog sig samman, vann över PIF Veteranerna med 13-8 och for hem för att fira bröllopsdagen.

CJN_120605_9129

Håkan och Ivan i Lejongap leder 2B.

Att Labbe & Co kommer att vinna 3A är väl ingen högoddsare att spela på. 3 poäng bättre än tvåan och nästa 40+ i diff med fyra matcher kvar. Ja, det borde vara klart. Boccia Brothers ligger tvåa straxt före IBV Öst. Frågan om vilket lag som mer går upp än de tre vinnarna i div 3 ställdes under kvällen och så mycket står väl klart att rankningen inför nästa års serie baseras på årets resultat. När alla återbud är klara, alla nya lag formerade och vi ser hur många grupper det blir så rankas en bättre tvåa högre än en sämre. Just nu är således Boulejokers på tur att flyttas upp. Mer säger vi inte om det nu.

CJN_120605_9128

Ingvar i Siam får inte till, handskarna till trots eller
kanske just därför, och åker hiss nedåt i 2B.
det

Detta trots att de förlorade mot Kulkastarna, men sen kom en seger i matchen mot lag från 3C, 36:an. Går klart och tydligt att utläsa att 3B-lagen går över till 3C och tar med sig poäng hem. Lag ur 3C ligger sist i 3B, medan lag ur 3B ligger tvåa i 3C. 3B leds av Bill & Boule knappt före, bättre diff, Boulejokers.

CJN_120605_9098
Boulejokers, till vänster, får ge sig mot Kulkastarna,
till höger, men har ändå gott häng på seger i div 3B.

Leder 3C gör fortfarande Upp till 13 trots förlust och, trots allt, då mot ett lag ur 3B, PIF Ekhaga Ett. 013’s Grabbar har börjat komma igång på allvar. En ny seger i dag mot Bellis men de andra damerna, Paret, blev dem övermäktiga, 13-10 men på andraplats (de reella) i tabellen inför sommaren.

29 maj, omgång 4. Klar 21:05

Serien har vänt och då förlorar Aero P dubbelt, är kvar på slutspelsplats men tappar mot övriga topplag. Boules Eye tappar en pinnen medan Azer och The Flying Dogs, som idag mönstrade en ny ”valp” (Håkan E från anrika Par a Boule) vann dubbelt och är kvar i topp. Bergbullarna rasar och gör nu 31:an sällskap under det försmädliga strecket.

Trolle tar tillbaka serieledningen genom en dubbel och bla seger över forna ledarna The Only Ones. Ones åker på däng även av PK-Chans som glider förbi dom också upp till andra plats. Ones trea. I botten spräcker äntligen Åkes sin nolla och tar nu upp jakten på PIF Oskarsgatan (det var förresten dom som besegrades) men att ta sig upp på fast mark ovan strecket kräver några vinster till.

CJN_120522_8662

Pelle R laddar på och bara vill ikapp Trolle i 2A.

Lejongap, som i förra veckan åkte ned till andra plats när resultatet väl blev det rätta, (Det underlättar om man skriver rätt resultat i blanketten) vann i dag dubbelt, men det var hårt mot Aurora (13-11) som också tagit in en halv Par a Boule i laget, Monica E,  och är åter i topp. Doggi fick stryk av PIF Vet och får nu börja jaga Håkan/Ivan igen. På tredje plats Lundby.

CJN_120522_8654

Fundersamma miner hos Boulerosorna. Utklassade av
äkta hälfterna och ena benet på nedflyttningsplats.
Vad har hänt?

Labbe kostar på sig årets första förlust och då Boccia Brothers vinner dubbelt är det plötsligt ”bara” 2 vinsters mariginal. Än mindre skiljer mellan övriga lag i 3A, så det är en helt öppen historia.

Båda topplagen i 3B, dvs Bill & Boule och Boulejokers, vinner dubbelt. Således ingen förändring i toppen. Ådala, Kulkastarna och Wasa som är de som ligger närmast till hands för att slå sig in i toppen förlorade matcher, Wasa tom två, så det tappar istället.

CJN_120522_8646
Boulejokers blandar och ger. Här ser vi förra veckans
laguppställning.Vilkas om spelade denna omgång förtäljer
inte historien, men en dubbelseger (2×13-11) blev det.

Slutligen har vi 3C och serien nu enda obesgrade lag, Upp till 13. De leder givetvis och på andra plats med två förluster i bagaget liggr det fiktiva laget från div 3B. Ofina typer som kommer över och ”snor” poäng. Det riktiga laget på andra plats är 013’s grabbar som verkar vara på för sin bästa säsong någonsin. Övning ger som bekant färdighet.

Nästa vecka är det helgdagsafton, men det hindrar förhoppningvis inte en inbiten boulare.

22 maj, omgång 3. Klar 21:28

Alla fyra topplagen i div 1 vinner dubbelt och det är således oförändrat i toppen. Lagen under slutspelstrecket förlorar dubbelt och gapet dessa fraktioner emellan är nu två poäng. Dock byter både Bergbullarna och Bouletts samt Perma och 31:an plats inbördes men det är fortfarande de två sistnämnda som ligger på nedflyttningsplats.

CJN_120522_8747
Flyghundarna Håkan & Bengt vinner över 31:ans
Göte och ”Harry”. Kvar på andraplats efter Azer.

I 2A hettar det till i toppen. The Only Ones vinner dubbelt och tar över serieledningen från Trolle. Vinner dubbelt gör även Boulerosorna som snuvar Trolle på serieledning genom en 13-11 seger. Samma siffror mot PIF Oskarsgatan. På fjärdeplats och på samma poäng som tvåan och trean hittar vi PK-Chans som även de sätter en dubbel denna kväll. I botten Åkes som en av seriens två ”ägghanldare”.

CJN_120522_8706

Åke i Åkes får inte till kulorna alls i år och har så
här långt bara nollor i protokollet. Då blir man
ägghandlare för att många ägg ser ut som många 0.

Trots att Doggi-Boule slår Lejongap i lilla finalen behåller Lejongap serieledningen, men det är knappt, en ynka diffpinne bättre. Lundby Boule försöker hänga på med en dubbel vilket även Aurora lyckades med. Första omgången fina spel tycks vara som bortblåst för Siam som tog en ny nollpoängare och nu gör ”ägghandlarna” i Slussen sällskap under strecket.

CJN_120522_8750
Inger B, ena halvan av Doggi-Boule, vilken
låter jag vara osagt men två vinster bla mot
serieledande Lejongap ger tätkänning.

Att Labbe & Co vill avancera i seriesystem står helt klart. En ny dubbel och fortfarande obesegrade. Hela tre poäng upp från lagen som jagar. En kvartett på tre poäng med JGB främst med bäst diff. Marken i botten var så när att sälla sig till denna skara men fick ge sig mot CuBiZ med 12-13 varvid CuBiZ tog den sista platsen i kvartetten som jagar.

Två lag på 5 vinster i toppen av 3B men Bill & Boule har nästan dubbelt så bra diff, +37 mot +18 för Boulejokers. I botten som sig bör ”Lag ur 3C” på 1 poäng. Varför ska man skicka poängen till 3C?

Nä då är det bättre att sno dom. I 3C ligger ”Lag ur 3B” tvåa med 5 vunna matcher. Surt, eller? Leder gör Upp till 13. Ett passande namn då dom så här långt in i serien har nått upp till 13 i samtliga matcher. Bellis fick ge sig mot ett Par i Damer där den ena damen var utbytt pga sjukdom. Det vär Gunilla, nybakad bronsmedaljör från DM, som inte kunde komma till start, så Inga fick förstärka laget med Gunn. Och det gick bra, 13-1 blev det i den matchen. Att det sen var just serieledarna i 3B som var Lag ur 3B var kanske lite olyckligt, 2-13 sett ur Damernas perspektiv. Jämt så det förslår under Upp till 13 och 36:an som är den egentliga tvåan. Fem lag på två pinnar vardera.

CJN_120522_8719
Mamma Ann leder Upp till 13 mot toppen med
sitt skytte, även om det denna gång blev en
bom.

Nästa vecka vänder serien.

15 maj, omgång 2. Klar 21:22

Två omgångar avklarade och vissa mönster går att utläsa, även om det är tidigt på säsongen. Upp till 13 leder 3C och är obesegrade, det är även Labbe & Co i 3A som följaktligen löeder den serien och Lejongap i 2B har samma förutsättningar, dvs obesegrade i toppen. Vetydligt sämre går det för Åkes i 2A, Slussen i 2B och PIF Ekhaga Ett i 3B som alla hitintills kammat noll. Bara att kamma till sig och ta nya tag.

CJN_090825_002
Co & Labbe, leder 3A efter övertygande inledning.

Nya tag tog i dag till exempel PIF Mix som slog Bellis och därmed tog sina första poäng i serien någonsin. Ett Bellis som var så när att spräcka Upp till 13s segersvit men stannade på 12.

Wasa åkte på säsongens först förlust, 9-13 mot Ådala, men behåller ändå ledningen i 3B. Kulkastarna kom äntligen till Tallboda, började lite trevande men hittade sen rätt bland stenarna och tog sin första seger, 13-7 mot PIF Ekhaga Ett.

CJN_110615_3807

Klotkastarna, det kan väl aldrig vara far och son?

Stenarna ja, kunde idag konstatera att antalet stenar varierar väldigt på olika områden av banan. Så vill man inte ha så mycket sten så gäller det att välja spelplats därefter. Lotten väljer, som bekant. Såg även spelare som sparkade bort stenar från spelområdet. Ett beteende som kan leda till diskvalifiering i den pågående matchen. Tänk på det.

Labbe sätter en Fanny mot IBV Öst, så gör även The Only Ones mot PIF Oskarsgatan. Kul för ena parten, mindre kul för den andra.

Lundby förlorar knappt mot Lejongap, 12-13 och ”gapen” leder 2B i pinne före Doggi. Aurora med ordinarie manskap, blir klara tidigt, låååång kisspaus till trots, tar sin första seger och har börjat vandringen mot toppen? Slussen hopplöst i botten.

Trolle får stryk av PK-Chans men leder ändå 2A medan PK ligger näst sist. Annars gicjk resultaten motsatt förra veckan och serien plattades ut. Stålkulorna vann dubbelt, Boulerosorna förlorade dubbelt. Jämt så det föreslår, bara Åke som sladdar.

I ettan tappar båda topplagen poäng då The Flying Dogs tar sig samman efter en tung förlust mot ett par Bergbullar som iofs spelade bättre än ”hundarna” men även hade stenarna med sig och slog Azer efter föga imponerande spel av Azer. Boules Eye vaknar till liv efter förra veckans kvarvarande idedvala och vinner två raka vilket för dom upp till en tredjplats.

CJN_050522_0101
Ingen bulle denna gång, men gott verkar det vara.

31:an kammar noll, men verkade ha goda bullar, medan Perma spräcker nollan genom seger över Bergbullarna, men gör ändå 31:an sällskap under strecket.

8 maj, omgång 1. Klar 21:20

Så har vi då dragit i gång årets seriespel på nytt grus. Tallbodovallens. Enligt många ett mycket bra underlag, hårt med löst grus på och en och annan sten som kan ställa till det för den ouppmärksamme. Parkeringsfrågan var ett orosmoln men den löste sig bra. Lite tätare parkering till nästa gång kanske för det blev lite trångt för de sista, men på det stora hela mycket bra inledningsomgång.

CJN_120508_8376

Solen sken på oss under större delen av denna premiärkväll i Tallboda.

Hur gick då själva spelet?

Div 1 visar Azer att det minsann inte var en slump att de vann inomhusserien. Två raka och serieledning före ”Flyghundarna” I botten tunga lag som Boules Eye och Perma. Annars präglas omgång 1 av att det var väldigt jämt, 6 matcher med tvåsiffriga resultat.

Div 2A leds av de gamla rutinerade rävarna i Trolle, Lennart och Arne. Full pot efter seger över The Only Ones och Stålkulorna med förkrossande 13-3 i båda.

CJN_120130_6875

Lennart som utomhus spelar för Trolle, leder div 2A,
medan Willy, respenterande Lawinerna, får nöja
sig med en mittplacering i 3A än så länge.

De har vunnit serier för och har nu inlett resan mot ännu en? Siam i topp i 2B iofs på exakt samma poäng som Lundby och med lite bättre diff än Lejongap, så än är nog inte sista  ordet sagt i denna serie.

IBV Öst var sena med sin anmälan men när den väl kom så kom även de, sågs och segrade. Leder 3A före rutinerade Labbe som nog gärna vill tillbaka till tvåan.

Div 3B och 3C är 7-lagsserier varför ett lag måste stå över. Vad faller sig då mer naturligt än att låta dessa möta varandra? Sagt och gjort. Ådala och PIF Ekhaga Ett får möta PIF Mix och Upp till 13. Ådala vinner klart, faktiskt väldigt klart, 13-0 medan PIF E E åter på däng med minst möjliga marginal 12-13. I topp i denna serie hittar vi Wasa. Ett riktigt gammalt kämparlag som varit med sedan förra seklet men frågan är om dom varit serieledare nån gång tidigare? Kulkastarna som anmälde sig sist av alla och näppeligen kan ha missat speldagen, kom aldrig till start. Var dom på Skarpan, eller?

Laget som gick över ån för att hämta poäng, dvs ”Upp till 13” leder 3C-tabellen före laget som inte finns, dvs lagen från 3B. Så kan det bli. Vääälgt jämn serie. Alla lag på 1 pinne utom ledande ”Upp till 13” och jumbon PIF Mix som kammade noll.

Upphittat: Ett par handskar och en klotväska. Tas med till omgång 2 om ägarna kan vänta så länge. Annars ring Johan.

Inbjudan till årets serie hittar du under Arkiv -> Tävlingsinbjudningar.

Anmälniongstiden har gått ut med råge. Spelprogrammet är klart och brännt och lämnas till tryckeriet måndag morgon. Så här blev divisionsindelningen:

Division 1
31:an
Aero P
Azer Petanca
Bergbullarna
Bouletts
Boules Eye
Perma
The Flying Dogs

Division 2A
Boulerosorna
Instrumentboulaget
PIF Oskarsgatan
PK-Chans
Stålkulorna
The Only Ones
Trolle Boule
Åkes

Division 2B
Aurora Bouleealis
Doggi-Boule
Lejongap
Lundby Boule
Nybörjarna
PIF Veteranerna
Siam
Slussen

Division 3A
Boccia Brothers
CuBiZ
IBV ÖST
JGB
JUB
Labbe & Co
Lawinerna
Marken

Division 3B
Bill & Boule
Boulejokers
Kulkastarna
PIF Ekhaga Ett
The Brothers
Wasa
Ådala

Divison 3C
013’s Grabbar
36:an
Bellis
Par i Damer
PIF Ekhaga 2
PIF Mix
Upp till 13

46 lag, en klar minskning från ifjol, är det verkligen så långt till Tallboda? Nå väl, det kan ju finnas andra orsaker än avståndet. 46 är inte jämt delbart med 8 och den observante ser att det bara är 7 lag i vardera division 3B och 3C.

För att det inte ska bli outhärdligt långtråkigt att ibland bara få spela en match per kväll är programmet gjort så att de lag som står över helt enkelt möter varandra. Rättvist? nej, men alla får spela lika mycket och det tycktes vara bättre än en 6- lagsdivision.

Väl mött på tisdag och parkera klokt.

Anmälda lag per den 6 maj. 46 lag. 
The Flying Dogs
PK-Chans
Marken
Lejongap
Åkes
Azer Petanca
JUB
31:an
Wasa
Bergbullarna
Bellis
36:an
Doggi-Boule
Perma
The Only Ones
Lundby Boule
Aero P
Boccia Brothers
Lawinerna
Boulerosorna
Instrumentboulaget
PIF Ekhaga Ett
PIF Ekhaga 2
PIF Oskarsgatan
PIF Veteranerna
PIF Mix
CuBiZ
Bill & Boule
Siam
Ådala
Upp till 13
Stålkulorna
Slussen
JGB
Par i Damer
Labbe & Co
Trolle Boule
013’s grabbar
The Brothers
Nybörjarna
Aurora Bouleealis
Boules Eye
Bouletts
Kulkastarna
Boulejokers
IBV Öst