Omgång 8 för  4-mannaoch slutspel i division 1, bästa vädret, igen, klara redan 20:15, 25 gr C.

Vi inleder kvällen tidigt, redan kl 18, med prisutdelning för grundserierna i 2-manna. Först ut att hämta plaketter och prispengar är Bouelabease som vann division 3 med tre pinnars marginal till tvåan Team Ermanno.


Boulabease, lyckliga vnnare av division 3. Kennet Carlsson,
Sven Rådhman och Tomas Halldin, men 
vem som är vem vet
jag faktiskt inte.

Därpå är det dags för Azer Petanca, som vann tvåan, att få lön för mödan i forma av plaketter och ett kuvert med ”glasspengar”.


Minou, Malin och Nemo, samtliga Råsander, vann ihop med
pappa Claes och mormor Gitten division 2.

Slutligen, innan 4-manna ska avgöras och semifinalerna ska spelas i division 1-slutspelet, ska vinnarna av grundserien i division 1 premieras och det är Stålkulorna som tog hem dessa plaketter framför näsan på Trolle Boule som kom tvåa.


Stålkulorna, Lars-Ölof Öberg och Kalle Karlsson, vann grund-
serien men förlorade sen i semi.

4-manna har som sagt en omgång kvar att spela och det är GOSA som möter Labbe & Co, 1-1 skriver vi efter siffrorna 13-4 resp 5-13. I den andra matchen spelar The 4 Lions också oavgjort, 1-1, mot Bouletime, 3-13 och 13-12. Boueltime hade behövt vinna dubbelt samtidigt som Labbe förlorat dubbelt för att kunna hota dom om seriesegern. Nu blev det inte så och vi kan dela ut andrapriset i 4-manna till Bouletime.


Tre generationer Björling, Inger, Felicia och Johan. Ulf Lindner
och Martin Dahl smet iväg innan kameran kom fram. Bouletime
på andraplats i 4-manna.

Och vinnarna av 4-manna heter således Labbe & Co.


Labbe & Co: Staffan Gustavsson, Bror Olofsson, Anna och
Lars, Labbe själv, Lilieqvist.

Semifinalerna i division 1-slutspelet är vid det här laget också färdigspelade och på delad tredjeplats hittar vi Aurora Bouleealis och Stålkulorna som förlorade sina respektive semifinaler med 9-13 mot Trolle och 7-13 mot The Only Ones.


Janne Å i Aurora frustar efter ett missat skott. De låg under länge
men kom ifatt till 9-11, sen ”orkade” de inte fullfölja och Trolle
Boule vinner med 13-9.

Finaldags. Trolle Boule vs The Only Ones. Om uttrycket ”spel mot ett mål” kan användas i boule så är det läge nu. The Only Ones spratt till med någon enstaka kula men det var aldrig något snack. Fem vändor, fyra 3:or och en etta, sen var det klart. 13-0 till Trolle. Vi hann lagom tända belysningen förrän det var dags att släcka den och åka hem.


Vinnarna, Trolle Boule, Arne Johansson och Göran ”Göken” Gustavsson, jämte tvåorna, The
Only Ones, Jonas Jansson, Fredrik Kjellman och Magnus Jansson.

Vi tackar samtliga deltagare för säsongen, som vädermässigt nog varit den bästa på tjugofyra år, det sjätte i Tallboda, och önskar er och många andra, både nya och gamla deltagare, välkomna till den kommande inomhussäsongen. Inbjudan kommer i början av oktober och serien beräknas starta första veckan i november.

KLOTFÖRVÄXLING

Göken har detta LA FRANC-klot bland sina OBUT SOLEIL, som en annan katt bland hermelinerna. Förväxlingen kan ha skett på Lejonkulans träning eller i Tallboda, tror han.
Vems är det? Kolla din kulpåse! Kontakta Göken för att byta tillbaka.

Omgång 7, 21 augusti, återigen perfekt bouleväder, vi har onekligen haft tur med vädret i år, klara kl 20:50 i det knappa strålkastarskenet, 15 gr C.

Grundserierna, förutom 4-manna som spelar en match parallellt med slutspelets semifinaler på torsdag, är nu slutspelade.

Så på torsdag inleder vi med prisutdelning för grundserierna. Vinnarna i respektive serie får plaketter och prispeng. Sen spelas semifinalerna, och sista omgången i 4-manna. Sen blir det prisutdelning för 4-manna innan finalen startar. Sen blir det ännu en prisutdelning. OBS Att allt börjar kl 18:00!! När det är slut vet ingen….

Division 1 vinner Ståkulorna efter en storstilad avslutning. Två vinster ikväll, 13-8 mot The Only Ones och 13-10 mot Aurora Bouleealis, båda dock vidare till slutspel förlusterna till trots.  Det fjärde slutspelslaget är Trolle Boule som knep andraplatsen i serien. På nedflyttningsplats hittar vi Postens Lantisar och Skyttarna.


Trolle Boule på andra plats. Möter Aurora i semifinal.

Division 2 tar Azer Petanca hem på 10 segrar före Mountinstreams 9. De sistnämnda tvingades lämna WO i dag pga en semesteresa. Hade inte den varit så vete katten hur det gått. I botten PH:s och IBV.


Nemo var med och spelade hem seriesegern i division 2
med sitt Azer Petanca.

Boulabease vinner trean ohotade, tre poäng före tvåan Team Ermanno. I botten, men utan risk för vidare nedflyttning, Wasa, Bellis och Tellby på 3 poäng vardera.


Boulabease vinner div 3 ohotade. I dag 13-10 mot LDF1
och 13-6 mot Vägboulerna.

4-manna, som har en match kvar att spela, leds av Labbe & Co som idag tog två vinster mot Dogs United. På andra plats, en pinne efter Labbe, Bouletime, som knep två poäng av Dogs, som uppenbarligen inte hade någon bra dag, och en pinne av GOSA.


Mari ”trycker” in en kula på ren vilja  mot Labbe & Co
men förgäves, hon 
och Anna stannar på 10.

Omgång 6, 13 augusti, nu börjar vädret bli  sig likt, regn i luften hela kvällen, klara kl 21:00, 15.5 gr C
Näst sista omgången avklarad, nästa vecka spelas den sista för tvåmanna-grupperna på tisdag, den 21.e och den sista för 4-manna parallellt med slutspelet i division 1 på torsdag den 23.e med spelstart klockan 18:00!

Läget inför slutomgången är följande: I division 1 tappade Aurora sin serieledning efter två snöpliga 11-13 matcher idag. Ledningen tas istället över av Stålkulorna som vann dubbelt och övertygande. Att dessa båda lag ihop med Trolle och The Only Ones går till slutpspel är redan klart. Tre poäng ned till femman, BengtÅkes. Postens Lantisar och Bouletts får göra upp om vem som gör Skyttarna sällskap nedåt.


Arne i Trolle har säkrat en slutspelsplats genom kvällens
båda segrar.

Tvåan leds av Azer trots förlust i kväll i lilla finalen mot Mountinstreams med 12-13. Då de sistnämnda aviserat frånvaro nästa vecka verkar banan krattad för Azer även om PIF Ekhaga har en teoretisk chans att gå om. IBV och 013’s Grabbar hetaste nedflyttningskandidaterna. IBV har dock hittat formen och kan skrälla. Idag dubblar vinster, 13-10 mot Slussen och 13-1 mot PH’s.

Boulabease drog det längsta strået i ”finalen” i division 3 genom 13-7 mot Team Ermanno. En poängs ledning som kan bli nog så viktig nu när det ska summeras.  Båda lagen vann sina båda andra matcher. Men än är det för tidigt att utropa Boulabease till gruppsegrare. Men jumboplatsen lär gå till Bellis eller Tellby om inte de får ett ryck och går om Wasa i sista matchen.


Team Ermanno själv, Berit, sammanbiten tvåa i div 3.
En omgång kvar öfr att kunna gå om Boulabease.

4-manna har gått in ett avslutande skede bestående av enbart dubblar. Boueltime tog in på Labbe genom att vinna båda medan Dogs U tog in på GOSA på samma sätt. Bouletime har chans att gå upp i topp och Dogs kan gå om GOSA. I övrigt verekar positionerna klara. 4-manna spelar som vanligt på tisdag och sin sista omgång samtidigt som slutspelet den 23.e med start kl 18.

Omgång 5, 7 augusti, sommaren fortsätter med än mer kanonväder för boule, klara kl 21:15, 24.0 gr C
Så efter den hetaste sommaren i mannaminne, om man inte är äldre än 260 år, drar serien då igång igen för de avslutande omgångarna. Snart dags att tippa vilka som vinner respektive grundserie.

Div 1 toppas fortfarande av Aurora Bouleealis, trots en tappad, var det 11-4 ledning? till 11-13-förlust mot laget som ligger näst sist, Bouletts. Trolle har det lite tungt just nu, men det kan väl inte bero på den tunga förstärkningen i Lennarts frånvaro, så det måste väl vara värmen då? Dubbelstryk och tappar en placering till tredje. Andraplatsen tas över av Stålkulorna efter två övertygande segrar och på fjärde och sista slutspelsplats har vi The Only Ones, med en seger i kväll. Två pinnar före BengtÅkes, Postens Lantisar och Bouletts. Räcker det?


Stålkulorna blandar sig i toppstriden i ettan på allvar.

Azer vinner dubbelt i tvåan, må vara den ena på WO efter att IBV, jumbolaget, aldrig dök upp och behåller ledningen. På andra plats, även de med en WO idag, Mountainstreams. PIF Ekhaga trea och tre poäng bakom men har fortfarande chansen att blanda sig i striden om slutsegern.


Liksom Magnus i Mountainstreams i tvåan och Johan B
i Bouletime i 4-manna.

Både Boulabease och Team Ermanno vinner dubbelt och ligger kvar i toppen av trean. Ermanno tog faktiskt in lite i poängdiff men är fortfarande 7 pinnar bakom. Nästa vecka möts dom, då ska det väl avgöras vilka som har bästa tjing på seriesegern.

Fyrmanna hade en oväntat  ojämn omgång. GOSA mosar The 4 Lions med 4-0 och tappar bara 10 poäng sammanlagt på fyra matcher. Lite bättre gick det för Dogs United, men inte mycket 1-3 mot Bouletime, men iaf 31 pinnar sammanlagt. Leder gör fortfarande Labbe & Co, trots att de stod äver idag, även om Bouletime nu bara är två pinnar efter.


Inga har fått höftkulan på rätt plats och gör comeback
i 4-manna. Tyvärr fick hon inte mycket hjälp av sina lag-
kamrater utan kammade noll denna varma och sköna kväll.

From nästa vecka byter 4-manna spelform och spelar två gånger två dubblar, mot olika motståndare varje kväll. Ett lag står över första matchen, det är GOSA och ett annat den andra, och det är Bouletime.

Omgång 4, 12 juni, fortsatt kanonväder för boule, klara kl 21:20, 22.5 gr C
Efter en veckas uppehåll är vi igång igen, Sista omgången innan sommaren. Hur är då läget inför semesteruppehållet?

I ettan tappar Aurora sin första match, 6-13 mot Stålkulorna, och i och med det har vi inte längre något lag som vunnit rubbet och inte heller något som förlorat rubbet, i och med att Skyttarna sedan slår Stålkulorna, Skyttarnas första seger! Boule är aldrig logisk, det är då ett som är säkert. Aurora fortsatt i topp eftersom även Trolle förlorade en match i dag, 12-13 mot The Only Ones.


Janne och Mats, 2/3 av Aurora Boulealis, leder div 1.

Azer håller sig i toppen av tvåan och även om det stundtals var både lite si och så med koncentrationen och en släng huvudvärk i laget så lyckades de ro hem två segrar, den senare med knappa 13-12 mot 013´s Grabbar,  och leder nu en poäng före Mountinstreams.


Minou i lag med storebror Nemo och
mormor Gitten leder div 2.

I div 3 är det tätt i toppen, Två lag på vardera 7 segrar. Boulabease, som idag vann med 13-1, 13-1, har förståligt nog den bättre diffen och leder i kraft av den före Team Ermanno. I botten är det om möjligt än jämnare. Fyra lag på två poäng och de båda lagen under strecket, Tellby och Bellis, dessutom med samma diff.


Kjell i Team Ermanno vann båda dagens matcher.
Här i mötet med Tellby vilket slutade 13-5.

Dagens 4-manna blev två rena defileringar med 4-0 i båda. Labbe tvålar dit The 4 Lions och drygar ut ledningen före Bouletime, som stod över denna omgång medan GOSA klår Dogs U med samma siffror och i och med det även tar över tredjeplatsen i tabellen.

Nu är det semestertider och sommaruppehåll. Vi ses igen den 7.e augusti. Trevlig sommar.

Omgång 3, 29 maj, ännu mera perfekt bouleväder, nästan för bra, klara kl 21:35, 23.5 gr C
Nu gick det att logga in på IdrottOnline, så en dag försent kommer här lite reflektioner från gårdagens spel.
Antalet obesegrade lag reducerades kraftigt, från fyra till ett. Det är numera bara Aurora Bouleealis som ståtar med 6 raka vinster. I tvåan åkte Azer på dubbeldäng, först mot Mountinstreams med klara 4-13 och sen med betydligt mindre klara 12-13 mot Boulejokers. Boulejokers andra vinst men forsatt på nedflyttningsplats medan Azer nu åkte ned till andraplatsen sedan PH:s gick förbi efter 13-3 mot IBV, jumbolaget, och 13-10 mot PIF Ekhaga, på tredje plats.


PH:s tog över ledningen i division 2.

Trolle vann dubbelt, är det den sk ”Gökeneffekten”? och skuggar Aurora i ettan före BengtÅkes och Stålkulorna. I botten jagar både Skyttarna och Bouletts sin första seger.

Toppmötet i trean vanns av Boulabease över Team Ermanno med 13-5 och när de sedan båda vann sina andramatcher för dagen, B mot LDF 1 med 13-11 och TE mot Vägboulerna med 13-10 delar de nu nästan på förstplatsen men B leder på 4 pinnar bättre diff.


Fru Labbe sätter käppar i Bouletimehjulet.

Bouletime hade inte mycket att sätta emot mot Labbe & Co i 4-manna och spräckte sin segersvit. 3-1 till Labbarna. Dogs U och The 4 Lions delade på poängen genom att vinna var sin dubbel, Anna och Mari hade i princip tackat för match och sett sig besegrade innan de vände och vann med 13-12, och singeln gick till ”hundarna” med Lions tog hem trippeln.


Anna och Mari vände och vann den ena dubbeln.

Nästa vecka, den 5.e juni, är det speluppehåll pga av att det är helgdagsafton. Vi kör igen som vanligt den 12.e.

Omgång 2, 22 maj, mera perfekt bouleväder, klara kl 21:05, 20,3 gr C
Nu börjar vi se åt vilket håll det lutar i de olika divisionerna. Några är obesgrade, andra är ”ägghandlare”. Bland de förstnämnda finner vi Aurora Boulealis, Azer Petanca, Team Ermanno och Bouletime, i var sin serie från division 1 till 4-manna. Kvällen bjöd på tre ”Fanny”, Azer med Minuo i spetsen tvålade till PIF Ekhaga, vilka iofs spelade med ett par ”stand in” idag, i division 2 och i trean är det Team Ermanno som bjuder Mixed Logistik på en en och Vägboulerna är lika ”ofina” mot Bellis. Fem lag kämpar för att hitta sin första seger. På tisdag, den 29.e, kanske det händer? Veckan därpå gör det det inte för då är det ”danförenationaldagenuppehåll”.


Gitten, ikväll ihop med barnbarnet Minou, obesgrade.


Bouletime, Inger, Martin och Ulf, Johan saknas på bilden, leder 4-manna. För Gunilla,
till vänster i bild, som stod över med sitt The 4-Lions ikväll går det än så länge lite tyngre.

En regelfråga, dök upp på så kallad förekommen anledning: Vid spel på öppna spelytor kan man normalt inte backa ringen med hänvisning att det inte är 11 m till övernenskommet förbjudet område. Man får helt enkelt spela åt ett annat håll. Att boulespel dessutom ska bedrivas växelvis fram och tillbaka står det ingenting om i spelreglerna. Det är däremot tillåtet att flytta ringen så den inte hamnar närmare en annan i spel varande ring än 2 meter eller närmare ett hinder än 1 meter.

Omgång 1, 15 maj, kanonväder, klara kl 21:40, 21,5 gr C
Så har då den 24.e omgången av Linköping Bouleserie dragit igång. Tyvärr bjöd första omgången på tråkiga nyheter då Inga P slog upp en gammal höftskada. Höften gick ur led och hon fick hämtas med ambulans. Vi hoppas på ett snart tillfrisknande och att vi snart få se Inga på banan igen.

Hur gick det då i spelet. The 4 Lions, som Inga spelar i fick ge sig nmed 0-4 mot Bouletime och med samma siffror vann Labbe över GOSA i 4-manna.

Vägboulerna gick som det berömda tåget, undrar vilket århundrade det uttrycket kommer ifrån? och vann två raka. Men likväl ligger dom bara trea i div 3. Leder gör Bouleabease före Team Ermanno.

.
Åke i Vägboulerna ser nöjd ut i kvällssolen, och två
vinster i inledningen kan ju inte bli mycket bättre.

I div 2 fick nykomlingarna från Motala en tuff start på säsongen. Först höll de på att inte hitta till banan och väl där inleder de med stryk av PH:s och följer upp det med att förlora även mot PIF Ekhaga. Enda trösten är att nu kan det bara gå bättre. Leder divisionen på två vinster och i kraft av bättre diff än både PIF Ekhaga och Azer Petanca gör PH:s.


Magnus och Annika i Mountainstreams. Samman-
bina miner i debuten.

I div 1 svara Aurora B och BengtÅkes för den längsta matchen på länge. 2 tim och 20 minuter – slutresultat 13-12 till AB. Leder serien gör dock Trolle Boule som hängde kvar i ”ettan” pga att ett antal lag försvunnit över till 4-manna i år. I dag förstärkte Arne upp med Göken, då Lennart, Ingas man, också är sjuk. Ett lyckat drag uppenbarligen. Från nedflyttning till ledning. Aurora vann även sin andra match och skuggar Trolle.


Maratonboule när den är som bäst. Åke mäter in en (1) poäng, igen. Tur att det var bra
väder, tyckte väl iaf de lag som väntade på att få motstånd till sin andra match.

2-mannaserierna spelas med dubbla inbördes möten. 4-manna spelas inledningsvis som en enkelserie med ett lag som står över varje omgång och i den första omgången är det Dogs United som står över. Från och med omgång 6 spelas enbart dubblarna och då mot två olika lag per kväll.