Måndag 7 mars, omgång 8

SIEL nya på tronen. Snacka om jämt i toppen. Efter förra omgånge var det ÅGE som ledde på fler inspelade poäng, nu har SIEL genom en klar 13-5 seger över IBV dragit ifrån ”ordentligt” i toppen. Hela 2 pinnar bättre diff!

Ska väl först be om ursäkt för att detta dragit ut på tiden, men så kan det gå när det gäller ideellt arbete. Och värre lär det väl bli för den delen av mig som inte arbetar ideellt ska dra iväg till Kina i 10 dagar och då lär det väl kanske bli lite si och så med rapporteringen.

SIEL nya serieledare, en match kvar.

Nåväl en match återstår, så SIEL och ÅGE är klara för kvalserien. Om det blir Par i Damer, QBIZ eller IBV som utgör sällskapet återstår att se. Både Damerna och QBIZ verkar iaf formstarka, så mitt tips går till dom. Inga av topplagen möts i sista matchen så de som vinner mest går helt enkelt vidare.

Måndag 14 februari, omgång 7

ÅGE-Boule håller undan men SIEL närmar sig. Med i princip minsta möjliga marginal leder ÅGE div 3 före SIEL. 10 vinster vardera och båda med 57 i diff. Ledningen kommer av att ÅGE spelat ihop 6 pinnar fler under säsongen. IBV vinner dubbelt och kniper tredjeplatsen tätt före QBIZ som även de tar en dubbel.

Toppen och botten, Majbritt i Bellis, som ligger sist tycks studera
ett knepigt läge ihop  med serieledande ÅGE.

Numera utanför kvalplats, på plats fem, hittar vi forna serieledarna Par i Damer en pinne före en annan föredettaserieledare, Wahlberg. Men jag anar att dessa tuffa damer inte på något sätt gett upp.

Mitt i tabellen slår PIF Ekhaga till och bjuder Slussen på kvällens enda Fanny och passerar dom därmed i tabellen. I botten hittar vi Bellis, som oväntat, törs jag väl kosta på mig att säga, slog Wahlberg men ändå saknar en vinst för att gå om Flaming Boules.

PIF Ekhaga, smäller till med en Fanny, dvs vinst med 13-0,
mor Slussen och klättrar förbi dom upp till plats 12.
 

Nåja det är ju tre matcher kvar, så än kan det hända mycket. På tal om det, sista omgången spelar både div 2 och 3. Div 3 spelar först på ordinarie starttid, dvs kl 18:30 medan div 2 får spela i den takt banorna blir lediga. Officiell starttid 19:30.

Har Ni missat att anmäla Er till Cupen, som ofta vinns av ett div 2- eller 3-lag, så går det bra att göra det via mail fram tom fredag.

Måndag 31 januari, omgång 6

Herrarna tar över! ÅGE-Boule slår Malmkloten och PIF Ekhaga samtidigt som Par i Damer inte oväntat bara mäktar med 3 poäng mot Slussen. SIEL håller damfanan högt och hjälper till med en dubbelseger, så att alla fyra lagen över strecket nu ligger på 8 poäng.

Nöjda gubbs i GTI, Torsten och Göthe.

GTI spelar bara en match men den är desto mer spännande, 13-12 och seger över Wasa. Wasa repar snabbt mod, ja snabbt och snabbt nära varning för passivt spel när man inte påbörjade matchen trots att det fanns lediga banor, och vinner över för kvällen extra heta Flaming Boules, 13-9. Hettan räckte bara till en seger men den var solklar, 13-1 mot PIF Ekhaga.

Trots hyfsat läge i tabellen fick inte 36:an till det nämnvärt denna dag. de fick inte till det öht faktiskt. Att åka på två Fanny på en och samma dag torde väl vara i magstarkaste laget, även för Mona.

Mycket damer är det i div 3, här ett smakprov.

Måndag 18 januari, omgång 5

Den totala damdominansen har mattats något men serieledning har Wahlberg tätt före Par i Damer. En match mer spelad kan man gissa då de har lika många poäng, samma diff men 10 poäng mer i kolumnen ”summa slagen poäng”.

Denna toppduo följs av inte mindre än fem lag på 6 vinster, så nog är det ovisst alltid. Att Par i Damer förlorade mot ÅGE tätade till toppskiktet betydligt.

I botten hittar plösligt Flaming Boules ny form och sätter en dubbel. Klara 13-1 mot Malmkloten följs upp av nästan lika övertygande 13-5 mot GTI.

Gustav och Christian i Flaming Boules lämnar över jumboplatsen
till Bellis som efter stryk i  lilla ”bottenfinalen” mot Slussen
stannar på blygsamma två segrar. Men än är det inte slut.

Måndag 20 december, omgång 4

Damerna dominerar div 3!
Av de fem lagen i topp är fyra rena damlag. Överst och ensamma på 6 poäng, hittar vi Par i Damer. Knapp seger över Malmkloten idag med 13-12, följs upp av en desto klarare 13-8 över PIF Ekhaga och på bana 2 till råga på allt.

På andra plats och främst i en kvintett av lag på 5 poäng hittar vi Boulerosorna. 13-2 mot GTI och 13-3 mot Wasa talar sitt tydliga språk.

  
Par i damer, Inga och Gunilla, får fira jul som serieledareSkuggade av bl a Boulerosorna, här representerade av Catharina Angelöf, som visar upp sin vinstgivande stil. Jörgen ber en stilla bön, eller nåt. 

 På tredje plats, det enda ”gubbgänget” i toppen, ÅGE-Boule, som idag tappade chansen till serieledning efter förlust mot ett annat giftigt damlag, nämligen Bellis.

SIEL tar fjärdeplatsen och håller sig därmed över strecket året ut knappt före, faktiskt bara en ynka diffpinne, Wahlberg. Detta trots att de sistnämnda vann klart i deras inbördes möte idag. 13-3.

Under strecket, som sagt, Wahlberg. Ytterligare ett damlag, mor och dotter, som förmodligen har ambitionen att placera sig över strecket den dagen serien ska summeras.

Slusssen var ofina nog att besegra att annat damlag, hur många är dom? 36:an och lämnar därmed en liten lucka ned till jumboplacerade Flaming Boules. Christian hade idag hjälp av sin kompis och tillika rena nybörjaren, Charlie, men både IBV och Wahlberg blev dom övermäktiga.

Flaming Boules, Charlie och Christian för dagen,
har det tungt.

Måndag 6 december, omgång 3

Rena rama getingboet – 6 lag i gemensam topp på 4 vinster vardera och 5 lag därefter på 3. Jämt så det förslår mao. Av topplagen är det bara ett som sätter dubbeln, JUB, genom att besegra Wahlberg (wo) och GTI 13-9. De övriga nöjde sig med en seger, så det fanns gott om rycklägen som ingen passade på att ta.

Ena halvan av SIEL, som leder tabellen knappt före ÅGE.

Årets positiva överraskning är så här långt att Wasa efter lång och trogen tjänst lämnat den undre tabellhalvan och nu återfinns precis under kvalspelsstrecket ynka en diffpinne bakom JUB.

Sämre går det för från div 2 nedflyttade Slussen som så här långt bara fått till en vinst. Senast förlust mot nyss nämnda Wasa med 7-13.

Å så Flaming Boules. Det börjar märkas att de slarvar med träningen. 2 poäng på två matcher räcker inte långt.

Måndag 22 november, omgång 2

Fem lag i topp med vardera en förlust, således inget obesegrat lag i denna division heller. Många rutinerade ”rävar” i toppstriden även något eller några lag kanske gått bättre än väntat. SIEL, Par i damer, ÅGE och Wasa heter lagen över strecket i detta nu och QBIZ straxt under. Par i damer och Wasa imponerade mest denna gång genom dubbla vinster. Damerna slog QBIZ övertygande med 13-1 bara för att sedan, med minsta möjliga marginal 13-12, klara hem kvällens andra pinne mot jumbolaget Bellis. Bellis i botten ihop med IBV som i fjol spelade i tvåan. Vad har hänt, har det månne slarvats med mellansäsongsträningen?

Gunilla Ribbert leder sittt lag, Par i damer, mot toppen.Kicki Wahlberg, i laget med samma namn, Wahlberg, mäter in poäng, så framgångsrikt att det blev en dubbel denna gång och ett skutt uppåt i tabellen.

Måndag 8 november, omgång 1

QBIZ börjar få ordning på kulorna och vinner sina inledande två matcher ohotade. Är således i topp ihop med ÅGE och PIF Ekhaga som även de inledde årets inomhussäsong med dubbla triumfer.

Wasa grinar illa och visst gör det ont att få
stryk, denna gång av Malmkloten, men mot
IBV var väl segern desto skönare, 13-12.

Viss klagan på banorna noteras, men det är ju inget nytt. Antingen rullar det för lätt eller så rullar det inte alls. Hur man än vänder sig osv…. man kan inte vara alla till lags. När det gäller nuvarande underlag på bana 1-2 så gynnar det duktiga läggare, som kan lägga med båge och mycket bakåtskruv, och spel baserat på mycket skytte. De som inte kan försöker lära sig, vilket är avsikten, eller gnäller. Välj själv.