Onsdag 28 mars, omgång 9

The Saga Begins vinner serien. Massiv diffledning gentemot övriga lag och två nya vinster i dag och The Saga Begins vinner divisionen klart. Starkt spurtande JGB får ge sig i sin andra match för dagen, de vann den första, mot seriesegrande Rasmus lillebror Emil (i lag med Gustav), 10-13 och därmed var spiken definitivt på plats. Men som sagt, ”Saga” hade så mycket bättre diff att ett likaläge aldrig hade varit något hot.

CJN_120321_7576

Saga själv, säker på seger.

På tredje plats, efter JGB, finner vi Malmkloten som först fick stryk av SKL IF som nog gärna ville ha den sista kvalplatsen, vinner sedan på wo över Twiglight. Wo i sista omgången känns aldrig bra, oavsett division, i synnerhet inte när det blir direkt avgörande på tabelläget runt strecket. Nu hade iofs Malmkloten mycket väl kunnat slå Twiglight ändå, de vann t ex förra mötet, så SKL får kanske hitta förklaringen till det missade kvalet någon annanstans. I omgång 2 kanske?

CJN_120321_7596
Bekymrade miner hos SKL’s Erik H och 
Johanna N, med all rätt. 

I botten spurtar Bellis bäst och kniper en 7.e plats i tabellen efter seger över 013’s Grabbar som slutar 9.a. IBV Väst kammar noll denna afton och får finna sig att som det på bowlingspråk heter, bli grindstängare.

Den 4 april börjar kvalet till division 3. Detta spelas parallellt med slutspelet i divison 1 och hur och på vilka banor har jag inte ens börjat tänka på än. men i kvalet deltar:

36:an
JUB
PIF Ekhaga Ett
The Saga Begins
JGB
Malmkloten 

Alla möter alla en (1) gång och de tre främsta till division 3. En vacker dag dyker spelordningen upp här under spelprogram och resultat. (Ska bara se om jag hittar någon mall för sexlagsserier först).

Onsdag 21 mars, omgång 8

The Saga Begins behåller serieledningen trots förlust i ”lilla finalen”.
Efter oväntat hårt motstånd från 013’s grabbar, de börjar väl hitta formen nu när det våras ute, vinner Saga till sist med 13-11 men får sedan ge sig mot Malmkloten med 10-13.

CJN_120321_7601
013’s grabbar visar storform, slår Twiglight och lämnar
IBV Väst i botten.

Att Malmkloten inte drar ifrån beror främst på att de fick stryk i första av JGB. Ett JGB som uppenbarligen vässat formen ordentligt så här inför slutspurten och med två raka idag, Ådala fick ge sig i den andra, tar de nu andraplatsen bakom Saga, enbart pga sämre diff.

CJN_120321_7579
Birgit och Göthe, dvs JGB, har bara att njuta av mot-
spelarnas försök att komma ikapp. Två raka och värsta
hotet mot Sagas serieseger.

Malmkloten är trea och precis under strecket hittar vi SKL, som idag vann båda men ändå inte tagit sig upp på kvalplats ännu. En omgång kvar att fixa detta och då har de att möta Malmkloten bl a. Kan bli tufft mao.

CJN_120321_7589
IBV Väst har inte någon av sina bättre dagar och av-
slutar med att få stryk av Bellis, här representerad av
Lisa Bergman, med 9-13 och får nu försöka klara sig
från jumboplatsen.

Saga avslutar mot Twiglight och IBV medan JGB möter IBV och (h)järnsläpp, ett något på pappret tuffare program. Jag sätter min slant på att The Saga vinner serien – nån som sätter emot?

Onsdag 7 mars, omgång 7

The Saga Begins åter i topp. ”Sagan” går om Malmkloten genom att inleda mars med en dubbel medan de senare kostar på sig däng av Ådala. ett lag de tydligen har problem med, se redan omgång 2.

CJN_111117_6214
Nu är han i topp igen och stortrivs med detta.

Dessa båda lag har så här långt med sig JGB över kvalstrecket. JGB slank förbi (h)järnträff när dessa fick ge sig mot Saga men slog å andra sidan ett annat kvalaspirerande lag, SKL IF, med 13-10 i första matchen.

I botten hittar vi 013’s grabbar som inte tycks ha tagit med sig cupformen till serien och IBV Väst, som enligt protokollet lämnade en wo och förlorade den andra matchen med 13-0? Ska väl vara två wo antar jag och skulle gärna vilja få det bekräftat av någon som vet, då en 13-0 seger är värd +13 medan en wo ”bara” ger +6 (i detta fall).

Onsdag 1 februari, omgång 5 

Malmkloten rullar tungt, dubbelseger och upp i topp med en pinne tillgodo på en trio med lag som jagar. The Saga Begins vinner också dubbelt och kommer i egenskap av mycket bra diff att vara det verkliga hotet. Med betydligt sämre diff ligger de båda andra lagen, (h)järnträff och JGB lite bakom men inte mer än att en seger kan svinga upp dem i topp. Segrade var just vad JGB gjorde mot (h)järnsläpp och jämnade därmed ut toppen.

CJN_120118_6836
Malmkloten nya serieledare i div 4. 

Onsdag 18 januari, omgång 4 (vart tog omgång 3 vägen?)

Jag sticker ut hakan och utnämner denna omgång till den jämnaste någonsin i Linköping Bouleseries historia. Utan att ha tillgång till några anteckningar så hävdar jag att 6 st 13-12 resultat, 1 st 13-11 och 1 st 13-10 av 10 möjliga är rekord.

(h)järnträff börjar med att förlora med 12-13 mot SKL och sen vinna med samma siffror mot Ådala i kvällens (eller kanske rättare -nattens, för så här länge, 21:15, har väl aldrig spelet pågått i denna division?) sista match.

CJN_120118_6813
Emil Kling ledere sitt (h)järnsläpp till seger genom
några fina skott, men det var Gustavs lägg i sista
omgången som avgjorde matchen.

Ådala missade, eller ska jag säga Torsten missade, dock bjudningen som grabbarna gav dem i näst sista omgången. Det hade räckt med att Torsten lagt in en kula till, och det fanns mycket att lägga på, så hade resultatet varit det omvända. Torsten la på ”fel” sida, hade inget att stanna emot och blev lång.

En av de jämna drabbningarna gick till 013’grabbars favör, som äntligen fick spräcka nollan. Det var Bellis som olyckligtvis fick ”äran” att hjälpa till med detta.


En av grabbarna i 013’s dito rullar in poäng medan
Lisa med fasa inser att detta kommer inte att gå
vägen. Men IBV Väst slog vi. 13-10.

Tätt runt strecket är det också. Saga på plats 3 på samma poäng som JGB och Twiglight Boules. De sistnämnda vann två i dag, båda med 13-12, vad annars?

Onsdag 7 december, omgång 2

The Saga begins kopplar grepp om serien som enda obesgrade lag. Iofs vann de en på WO idag men då Malmkloten kostade på sig en förlust mot Ådala (en riktig överhalning tom 2-13) har de och (h)järnträff var sin förlust och ligger steget efter.

CJN SagaRasmus
Saga och Rasmus i serieledning. (Montage av arkivbilder).

I botten kämpar 013’s Grabbar för sin första seger. Det var nära mot Ådala, 10-13, men desto värre 3-13 mot (h)järnträff.