Slutspel div 1, final, ons 10 april.

Azer mot Azur, Petanca mot Team Bel, bana 2, vad annars, förväntningarna stora på en tight uppgörelse. Skulle seriesegrarna, Azer, rå på treorna Azur? Båda lagen har dominerat stort i både kvart och semi.

Azur tar kommandot direkt och är efter två omgångar uppe i 4-0. Ulrika lägger mycket stabilt och Sten missar inte många skott. Ledningen ökar sakta men säkert. Azer får en tröstvända, två poäng. Claes, som inlett bra trots att han inte fått skjuta så mycket som han nog egentligen vill då Gittens lägg studsat än hit än dit, börjar i samma takt som Gitten får fason på sina lägg att missa skott. Azur drar ifrån ytterligare.

Vid ställningen 4-10 ur Azers synvinkel händer något som kom att förändra hela finalen. Claes har träffat en del skott och hur kulorna föll tidigare i omgången missade jag helt enkelt. Klart är dock att Sten och Gitten står med var sin kula kvar och Azer har, tror jag, fyra kulor på poäng. Sten lägger kort, på poäng. Gitten skjuter och stannar – 5 poäng. 9-10.

I vändan efter är Claes och Gitten obenhörliga. Sten och Ulrika har inte stenarna med sig, om man så säger, och efter en medioker runda har Claes och Gitten matchläge. Claes må missa ett lägg men fyra för match sitter.

CJN_130410_021
Finalpubliken, som var tämlingen månghövdad, var mestadels mer
entusiastik än just vid detta tillfälle.

Efter en stärkande kopp kaffe är Claes redo för en ny dust men av detta blir det tyvärr inte mycket. Han träffar om inte allt så iaf mycket, stannar ofta och följer upp detta med bra läggspel. När sen Gitten lägger det mesta i lillens närhet samtidigt som Azurerna förefaller allt mer uppgivna tar denna match slut betydligt fortare än den första och gastkramningen vi såg fram emot uteblev helt. 13-0 till Azer som i och med detta vinner sin tredje raka titel. (Inom- och utomhus 2012).

CJN_130410_042

Azer Petanca försvarar sin titel från 2012 och vinner i två raka.

Innan kvällens finalpass och sista omgången i kvalet till division 3 förrättades prisutdelning för årets serie. Tävlingsledare Johan Nilsson delade ut plaketter och priskuvert till seriesegrare och tvåor.

CJN_130410_011
Årets pristagare: Håkan J, Lejongap, Emil K, Småglinen, Lennart K, Boulinerna, Göthe J, J.G.B, Astrid B,
Boulinerna, Göte och Harriet P, 31:an, Inger B och Ulf L, Doggi Boule, Håkan och Monica E, Par a Boule.

Saknas på bilden Claes N och Gitten R, Azer Petanca, Gustav V och Christian A, Flaming Boules. De värmer.

Med detta får vi tacka för årets inomhusserie och hoppas att alla är nöjda med arrangemanget och passa på att hälsa välkomna till Tallboda till våren.

Spelstart i början av maj. Inbjudan kommer inom kort. Har ni bytt eller uppdaterat er e-post så meddela oss gärna.

Kval till div 3 omgång 4, den sista, ons 10 april.

Småglinen och PIF Ekhaga Ett tar steget upp från fyran till trean på bekostnad av Wasa och Videparken N. Men IBV vinner kvalet och behåller sin plats i trean efter en för Ådala direkt avgörande som slutar i IBV-favör och Ådala får stanna i fyran.

Den fjärdeplatsen över strecket kniper Boulejokers som i sista matchen för säsongen tar chansen. Vinner över Videparken och tar sig förbi både Wasa och Ådala med bättre diff.

CJN_130410_030
Bosse i Boulejokers griper sist halmstrået och klarar av att förnya kontraktet
medan Videparken, tyvärr har jag inte namnet på denne spelare, åker ned
i division fyra.

Grundseriens klara seriesegrare, Flaming Boules, hittar till sist tillbaka till storformen och vinner kvällens båda matcher. Undviker däremd jomboplatsen men gör Wasa, Ådala och jumbon Videparken sällskap till fyran.

Kval till div 1 och 2 omgång 4, den sista, mån 8 april.

Det är bara 31:an som rår på div 1-lagen, men så är de ju ett div 1-lag egentligen.


Labbe är inne i ett stim. Vinner Singelstegen och avslutar kvalet med två
raka, 
13-1 mot Doggi (Inger ser -, ja nåt?, ut). Klara ettor i kvalet till ettan.

Labbe & Co vinner kvalserien på 6 vinster. En mer än vardera Lundby Boule och Aero P som båda alltså behåller sina platser i högsta divisionen. Men på fjärdeplats, på tre vinster, lika många som The Only Ones, kilar Göte och Harriet alltså in sig på 11 pinnar bättre diff.

CJN_130408_025
Göte och Harriet, med hjälp av Irene K, 31:an, åter till div 1. Glädjen
över detta kanske inte är ömsesidig, eller?

Övriga div 2-lag mäktar inte med att ta steget upp och Irro, som trots allt avslutar med två raka vinster, slutar likväl sist i tabellen och får nästa säsong spela i division 2.

Att Saga skulle vinna kvalet kom väl inte som någon direkt överraskning men att de skulle åka på en Fanny mot Boulerosorna, och till råga på allt på favoritbanan (2), var nog årets skräll. De tog sig dock raskt samman och en ljummen hamburgare senare gav de Skyttarna samma nesa, 13-0 och en seger före Boulerosorna, som även vann mot J.G.B (13-12) på bättre diff.

CJN_130408_027
Saga, här från sin bästa sida, hjälper upp Rasmus till tvåan.

Skyttarna hänger med upp, Fannyn till trots och får sällskap av CuBiZ som inte hade möjlighet att spela idag utan skickade in ett par reserver och inte vilka reserver som helst. Inte helt obekanta Arne J och Isabelle D, som egendomligt nog inte spelat under hela säsongen och alltså var ”lediga”. Nåja, den ena har ju varit i Thailand och den andra har häst, så det finns naturliga orsaker. Lite rost i starten men sen lossnade det. 13-9 mot Kulan och 13-3 mot Boulinerna. Fjärdeplats och avancemang till tvåan.

CJN_130408_010
Isabelle är nära med skotten och Kulans gubbar myser, men skrattar
bäst som skrattar sist, brukar det ju heta.

J.G.B och Boulinerna, som kopm tvåa resp etta i div 3 klarade inte kvalmotståndet utan hamnar sist i tabellen. Bill & Boule och Kulan gör dem sällskap och åker alltså ur tvåan.

Tyvärr är det någor vaj på vår FTP-server, så jag kan inte ladda upp tabellerna.

Slutspel div 1, semifinaler, ons 3 april.

Att Azer  skulle välja bana två var ingen högoddsare och kanske inte heller att man valde Lejongap som motståndare. Kvar att välja för Team Bel Azur är således Par a Boule och banan de valde var nummer 8.

Azer har aldrig några problem med Lejongap i första matchen utan håller efter en trevande inledning undan genom hela matchen och vinner med 13-5. det här blir en enkel resa till finalen, tänkte nog en och annan efter den inledningen. Döm om vår förvåning nar Lejongap efter fikat går ut på banorna och mer eller mindre sopar desamma med motståndarna. 8-0 ledning innan Gitten får tag i lillen. Några poäng får Azer med innan Lejongapet åter sluts och plötsligt är ställningen 12-4. Bekymmersamt, men det finns ju en tredje match att komma igen i om så skulle vara. Inte så. 2 poäng 6-12, två till, 8-12 osv upp till 11-12 när Claes plötsligt står med två kulor kvar, Gittens ena klot på poäng och tomma motståndare. Första lägget blir långt, andra stannar höger lillen för en tvåa och match. Finalspelets upphämtning, från 4-12 till 13-12 och till final.

CJN_130403_024
Claes är större än sina motståndare, igen.

Team Bel Azur vs Par a Boule är av tradition matcher tyngda av det mesta. Ingen släpper till något och utvecklinge blir därefter. Inemot en och en halv timme tar det för TBA att vinna den första matchen med 13-7. I en andra, som iofs går lite snabbare men ändå är den match som är kvar sist i hallen med god marginal är det omvänt. 13-9 till PaB.

8-8, som skiljematcherna börjar på står det när H&M i PaB skaffar sig ett jätteläge att ta kommandot. Sten har lagt in sista men Pab har tre klot kvar och så bra som Monica sköt i slutet av match två borgar detta för några poäng. Ett missat skott och två så när-lägg från Håkan senare har TBA inlett avgörandet med en etta.

Håkan kommer sen aldrig igång med sitt läggspel och Monica tvingas hålla liv i vändorna med sina lägg, som Sten skjuter bort. När sen även Ulrika går in och skjuter och stannar är goda råd dyra. Monica fixar klossen men den snittar Sten bort och då Monicas sista lägg stannar en dryg dec för kort tar Team Bel Azur de sista två poängen som krävs för seger med 13-8 och en plats i finalen på onsdag. Ska vi gissa på bana 2?

CJN_130403_002
Ulrika, som här lagger, inte bara kan lägga, hon kan skjuta också.

Kval till div 3 omgång 3, ons 3 april.

Näst sista omgången för kvalet till trean och det börjar utkristalliseras ett mönster. IBV tycks ha funnit storformen så här i inomhussäsongens elfte timme och drämmer till med en dubbelseger ikväll och har därmed säkrat en plats i trean. Även PIF Ekhaga Ett verkar ha säker mark under fötterna och det är nog mest teori bakom en plats under strecket.

CJN_130403_004
Sidskruv eller ej, Calle S och hans IBV är klarar för trean.

Lite mer ovisst då för Småglinen och Ådala som har både Boulejokers och Wasa hack i häl. Nu är ju varken Boulejokers eller Wasa direkt kända för att stoltsera med dubbelsegrar, vilket det nog krävs av dem båda i sista omgången om de ska kunna svinga sig över strecket. Intressantast läge har Wasa som ska möta både Ådala och Småglinen nästa vecka.

CJN_130403_013
Roddy grimaserar men efter en vinst och förlust idag, med 0 i diff, finns
fortfarande chansen till spel i trean nästa år.

I botten hittar vi Videparken N och Flaming Boules, båda utan poäng i dag även om Videparken var nära att knipa en seger, 12-13 mot Ådala. Att Flaming förstärkte med pappa Hans hjälpte inte det heller. Fortfarande en retlig ospräckt nolla i tabellen. Nästa vecka spräcker vi den!

Kval till div 1 och 2 omgång 3, mån 25 mars.

CuBiZ lät sig tydligen eggas till stårdåd av min ”sågning” senast och slår grundspelssuveräna J.G.B med 13-0, på bana 1. Detta följs upp med 13-12 mot B&B och klarar man nu av Kulan och Boulinerna i sista omgången så är det frågan om det blir ena benet i tvåan istället.

Leder kvalet till tvåan gör The Saga Begins efter 13-7 mot Bill & Boule och 13-8 mot J.G.B. Skyttarna, Boulerosrona och Kulan skuggar en pinne bakom. I botten J.G.B.

CJN_130325_010
Saga och Rasmus, i princip klara för division 2.

Aero P tar över ledninge i kvalet till div 1 genom dels förkrossande 13-2 mot Irro och sen lite mer modesta 13-8 mot 31:an. 31:an, som då Harriet fallit så olyckligt att det inte blir något mer spel, iaf inte inomhus, denna säsong, fick kasta in gammal bekant som reserv. Från fornstora KIK-boularna och forne LEJ-spelaren Irene K. Enligt ryktet följs detta upp med det andra K’et, nämligen Kent, nästa omgång.

CJN_130325_020
Irene K försökte hjälpa Göte att stjälpa Aero P, men det gick inte.
Men de verkar lika glada för det allihop.

Lundby Boule, eller vad dom nu heter, tycks ha hittat formen och två fina vinster tar dom upp till 3.e plats i tabellen efter Labbe.

CJN_130325_013
Bosse skjuter och står i och vinner dubbelt men hur är det med stavningen?
Så där stavar iaf inte jag till Lundby.

Runt strecket är det rena getingboet. Fyra lag på 2 vinster vardera med 31:an överst och på plats 4 med 0 i diff och sämst utgångsläget har The Only Ones med -16 i diff. Två matcher kvar, allt kan hända, utom för Irro med 0 vinster så här långt blir det nog till att spela i tvåan nästa vinter.

CJN_130325_034
Torkil hoppade in i Doggi och var så när på att fixa en dubbel, 12-13
mot The Only Ones, men 13-5 mot Perma och fint utgångsläge inför
sista omgången hjälpte han till med att fixa i Ingers frånvaro.

Slutspel div 1, kvartsfinaler, ons 20 mars.

Kvällen börjar med att Azer väljer motståndare och bana. Devil Heart och 2. Lejongap väljer sedan Stålkulorna och bana 8, Team Bel Azur väljer Skortkastarna på bana 6 och kvar åt Par a Boule blir V2 på bana 4.

Azer får det tufft mot Devil och förlorar med minsta möjliga i första matchen. 12-13, trots bra läge att göra match tidigare som missades. Revansch med 13-8 i andra och ett snabbt avslut i tredje och avgörande, som börjar på ställningen 8-8. Devil Heart kniper första poängen till 9-8 och kastar ut lillen kort, väldigt kort. Efter stegande enas man iaf om den är OK och spelar. Ett halvbra lägg av Tommy straffas av Gitten och sen lägger DH bort resterande kulor. Gitten lägger sin sista men blir lite lång. Devil har två klot i med i omgången – Claes skjuter och stannar på båda – 6 poäng och match.

Par a Boule vinner oväntat enkelt över V2, för dagen mönstrande Ulf och Göken, på rullbanornas rullbana, nämligen bana 4. Håkan rullar väldigt framgångsrikt medan Ulfs skott gärna hoppar över. PaB vidare i två raka. 13-7, 13-4.

CJN_130320_055
Ett starkt par, klara för semifinal.

Lejongap vinner första men slappnar kanske av och förlorar den andra, bara för att samla ihop sig att ta sista och avgörande utan prut, 13-8.

Team Bel Azur ger aldrig Skrotkastarna någon chans. Leder rakt igenom och vinner i två raka. 13-6, 13-10.

Semifinalerna, den 3 april, börjar med att Azer ånyo väljer motståndare. De har att välja mellan: Lejongap, Team Bel Azur och Par a Boule, dvs de fyra bästa lagen i grundserien är vidare.

Kval till div 3 omgång 2, ons 20 mars.
Att spel en man kort är aldrig kul. Ett öde som drabbade Videparken N ikväll. B. Vem den felande länken var förtäljer inte historien men från en delad topplacering förra veckan dalade man nu raskt ned till nästjumbo.

CJN_130320_042
Videparkens utsände hade det stånkigt i sin ensamnhet.

Desto bättre gick det då för IBV, dubbla vinster, dels över stakaren ovan (ingen bedrift om ni frågar mig) och dels över PIF Ekhaga Ett, förra veckans ledare. Bedrift mao.

CJN_121126_009
Innebandyns Vänner, Göran K och Calle S, leder kvalet över påsken.

Småglinen vann, en inhoppare till trots (men så heter han ju Johan också – say no more), en rysare mot Flaming B med 13-12. Detta följdes upp med att klämma till Boulejokers med 13-5. Vet inte vad Frasse höll på med där, men stämde lär det väl inte ha gjort. Flaming B som sedan fick stryk i ännu en rysare, denna gång med 11-13, mot Ådala, ligger nu sist i kvaltabellen och har ena benet i fyran,

CJN_130320_034
Småglinen har all anledning att se glada ut, ligger tvåa.

Kval till div 1 och 2 omgång 2, mån 18 mars.

Labbe tappar dagens långkörare, nästan en och halv timme, mot Aero P med 13-9 men lyckas sedan slå Lundby med nästa samma siffror, 8, och då kvalet till ettan är otroligt jämt så här långt (fem lag på två poäng) räcker det till ledning.

CJN_130318_042
Malin ersätter Margareta i Perma med den äran. Tva raka vinster idag
och klart häng på toppen.

Perma på plats fem, också med två poäng men med lite sämre diff. I botten hittar vi Irro som hittills kammat noll och på en pinne vardera division 2s suveräner, The Only Ones och Doggi som båda verkar ha svårt att få till det i kvalserien. TOO vann över Irro och Doggi efter många om och men över ett tröttkört? Aero P.

I kvalet till div 2 går Kulan från klarhet till klarhet och är nu kvalet enda obesgrade lag efter tre spelade matcher. The Saga, som fick stryk förra veckan av just Kulan, har tagit sig samman och vunnit två raka, och med ordentliga siffror, 13-1, 13-0. Sånt ger klirr i diffpåsen och en andraplats just nu.

CJN_130318_034
Glada miner hos båder Rasmus och Saga men så fixade dom också
två vinster och +25 i diff idag.

I botten och med ena benet kvar i div 3 hittar vi CuBiZ. För övriga lag är det bara en match som skiljer mellan succe och fiasko. Om det nu är ett fiasko att inte gå upp.

Kval till div 3 omgång 1, ons 13 mars.

Enbart åtta lag på banorna, riktigt luftigt i hallen denna första omgång av den sista kvalserien ut. Men nästa vecka tätnar det i leden då kvartsfinalerna i div 1 ska spelas samtidigt.

Hur gick det då i dagens enda match. Jo i topp hittar vi PIF Ekhaga Ett som var det lag av de fyra vinnarna som vann på bäst siffror, 13-8. Nu var iofs Videparken N lika duktiga så det är egentligen oavgjort i toppen och i botten. Där hittar vi Wasa och Småglinen.

CJN_120612_9435
PIF Ekhaga Ett i topp. Bilden från en något behagligare årstid.

Lika jämt är det i mitten då både Ådala och IBV vann, över Flaming B och Boulejokers, med 13-9. Jämt så det förslår i hela tabellen mao. Men det är sex matcher kvar.

Kval till div 1 och 2 omgång 1, mån 11 mars.

Så har då kvalserierna smugit igång med var sin match i de båda högsta serierna. Den tredje, kval till div 3, spelar sin första omgång på onsdag.

Inte många skrällar så här långt. I båda serierna vann tre av fyra lag från den högre divisionen sina matcher och visar väl därmed att maninte vill flyttas ned.

I kvalet till ettan var det 31:an som gick emot strömmen genom sin seger över Irro. 31:an som egentligen spelade sig upp till div 1 redan i fjol men som sedemera nappade på ”erbjudandet” om nedflyttning då serieindelningen haltade lite har i år två uttalade målsättningar. Dels att ta sig till div 1 (Göte) och dels att stanna kvar i tvåan (Harriet). Vi följer med spänning kommande omgångar i detta drama.

CJN_130311_032
Labbe & Co, här representerat av Co, Johan N, leder kvalet till div 1
efter seger över The Only Ones med 13-1.

Motsvarande ”skräll” i kvalet till tvåan stod J.G.B för som en riktig rullrysare på bana 5 straffade Bill & Boule med 13-11. Hur det står till med målsättningen i det laget förtäljer inte historien.

CJN_130311_045

Skyttarnas skytt, Pelle ”Gardin” (fina rullgardiner förresten) sköt div
3-segrarna Boulinerna i sank och är i topp i kvalet till tvåan. Fast det
är klart – Lennart hade inte sin Astrid med sig idag.

En skräll kan man väl tycka att Kulans seger över The Saga är men det är klart Kulan kommer ju från tvåan och har väl något som ”uppkomlingarna” saknar. Frågan är bara vad? En bättre sida kanske?

CJN_130311_018
Kulan visar upp en sida, kanske inte den bästa? Men de är bra på att
rulla klot.