The Only Ones vinner igen!

Efter en semifinal som går till historien som den jämnast möjliga, 13-12 i båda matcherna, vinner The Only Ones finalen mot Perma tämligen komfortabel med siffrorna 13-2

Perma, Per och Margareta Lindroth glada trots ”bara” en andraplats. Fredrik Kjell man verkar lite tagen av stunden medan lagkamraten i The Only Ones, Jonas Jansson, är lugnet själv.

Men nu ska vi ta det hela från början och skriva en initierad artikel om något som jag inte har en susning om, men jag har resultaten.
Först kvartsfinal. Plus Proche besgrar Bellisarna med 13-7. Lars & Willy i Lawinerna bjuder slutsegrande Feffe/Jonas på en riktig fight och pressar dom till 11 innan de får ge sig. Trollegubbsen hade tydligen lämnat bollsinnet hemma, enligt välundererättad källa, och får nöja sig med 3 pinnar mot Perma. Devil Heart stod för kvällens ryck genom att vid ställningen 8-11 flytta lillen? och bädda för en femma och match. Genboule har väl upplevt bättre avslut på matcher genom åren kan man tro.

Semifinalerna, som sagt båda slutar 13-12. Perma slår Plus P och Devil H får ge sig mot The Only O.

Perma verkar dock ha bränt sitt bästa krut i semin, för de får inte till spelet alls i finalen och The Only Ones kan ånyo höja bucklan (de vann 2007) och fundera på hur prischecken ska festas upp.

Vi gratulerar.

Cupen resultat dag 1

Första dagens poolspel är nu avklarat och även om en del av kvartfinalisterna har klarat sig helskinnande genom poolerna som varande favoriter, har vi ett par skrälllag bland de åtta.

The Only Ones kommer sin vana trogen en sekund innan spelstart, hur lugna som helst vinner de två raka, åker hem först och vi ses imorrn. Blir det uppvärning då?

Plus Proche utan sitt ”ankare” RPCs nyblivne ordis och tillika min namne, Johan N, går också vidare i två raka. Skräll, eller? Iaf oväntat.

Att trollgubbarna Arne och Lennart vinner i två raka är ingen skräll. Iofs har de inget handikapp, skulle vara att Arne har svårt med ringen isf, division 1-lag som de är. Men avancemanget var kanske väntat.

Likaså nybakade Lejonmästare i dubbel, Genboule, går vidare i två raka utan att något ögonbryn höjs.

Cirkelpool spelas det, vilket innebär att en del lag vackert får byta bana inför skiljematchen. Något som inte bekom Bellis, som först fick stryk av Only och sen fick vänta, vänta och åter vänta på kvällens maraton, Perma – Par a’ Boule (som alltid envisas med att vilja mötas i dessa sammanhang) 13-11 till Perma efter dryga 1.5 timme. Bellis möter PaB och vinner klart med 13-2, hoppar sen till bana 3-4 och mosar till Meka med 13-5. Till kvarten således. Måste väl vara en skräll?

Lawinernas Willy och Lasse under en brydsam episod. Vad ska vi hitta på nu?

Lawinerna slår bland stenarna på bana 8 Lundby Boule där Siv var trött och inte alls fick till backskruven som önskat. 13-5. Liten skräll?

Perma får vara kvar på sitt favoritunderlag? rullgruset och ger inte utomhusmästarna Labbe en chans i sin skiljematch. 13-4.

Devil Heart å sin sida ger iaf V2 en verklig chans till seger. Hur det hela utvecklade sig tidigt i matchen har jag inte koll på, men när detta var kvällens enda återstående släpper V2 till ett matchläge vid ställningen 11-8. Inga kulor kvar, DH har efter ett välriktat skott av Danne två på plats och tre kulor kvar. Tommy blir kort och Dannes försök till inspel misslyckas. Tre poäng och 11-11 blir det dock.
Sen turas lagen om att lägga kloss lillen och skjuta ut densamma i två vändor. I den tredje lägger Tommy om inte kloss, så iaf bra nära. Den drar alla Ulfs skott och när sedan även Eva missar ett skott är läget kritiskt för de två. Säkerhetslägget blir inte så säkert som avsett och Tommy kan avgöra ”Roxenderbyt” med sin andra kula.

Kvartsfinalerna börjar i morgon, fri lottning innan spelstart som är klockan 18.30. Fri lottning innebär att man kan få möta precis vilket som helst av de övriga lagen, även ett man tidigare mött.