Omgång 8, 2012-03-05 (Janne Å fyller år)

Sedan tidigare stod det ju klart att Bergbullarna skulle vinna serien, ära, plaketter och pengar men vilka ska följa med till kvalet till ettan? Både The Only Ones och och Skrotkastarna vann sin match i kväll och var därmed ohotade. 31:an förlorade  mot Skyttarna och gav därmed Doggi-Boule chansen att knipa den fjärde och sista kvalplatsen.

CJN_110411_2786
Bergbullarna har vi sett nog av här, så vi tar en bild
på tvåorna, The Only Ones, istället.

Då går Doggi och förlorar mot Marken, seriens mest avhängda lag och som inte har något att spela för. 31:an till kval.

CJN_110528_3555
Både Liselott och Harriet förlorade sina sista matcher,
men en plats i kvalet är säkrad. Därav dessa glada
miner, eller?

På plats 5, var annars? återfinner vi det andra ”hundgänget” i denna division, Dogs, som trots en knackig inledning mot oväntat bra motstånd från Gunilla och för dagen nya medslpelaren Ingrid i Par i Damer, även om hon inte precis är ny, ja som boulespelare alltså, till sist kom igång och gick från 0-6 till 13-7. 
QQ’erna klarade med minst möjliga marginal sig ifrån att spela kval nedåt. QBIZ behövde en seger för att gå om damerna men förlorade mot PIF Vet med 12-13. Surt.

CJN_101220_1155
Par i Damer, här med ordinarie trupp, placerade sig
precis över strecket och har därmed spelat färdigt för
i år.

Till nedåtkval går också Boulejokers, Meka och Marken. Kvalet börjar måndagen den 26 mars. Så det går bra att vila sig i form även om Socialstyrelsen säkert skulle rekomendera träning, 7-8 pass om dagen?

Omgång 7, 2012-02-13

Bergbullarna vinner serien, trots en omgång (iofs bara en match) kvar att spela.

CJN_120130_6862
Janne B må se konfunderad ut, men nu står det klart – hans
Bergbullarna har vunnit division 2. Grattis!

Bergbullarna leder serien på ointagliga 11 poäng före tvåan 31:an på 9. Ointagligt eftersom det bara är en match kvar att spela. På 9 poäng hittar vi också The Only Ones och Skrotkastarna, där de sistnämnda i kväll fick ge sig mot de förstnämda med en mycket jämn topp efter Bergbullarna som resultat. 31:an verkar ha fått i gång ”Harry” ordentligt nu efter axelskadan och två raka ledde upp till andraplatsen.

Två raka i motsatt riktning svarade Doggi för som tydligen står och faller med Inger som nu är på solsemeter i Thailand. En tät match mot Dogs avslutas med en riktig plattvända och vi skriver 13-11 till de riktiga hundarna. ”Hundmaten” har nu att ta sig an seriesegeraspirerande Bergbullar och det går som det går. 4-13.

CJN_110411_2756
Ulf fick inte till det alls när lagkompisen Inger flytt landet. Dubbelstryk
och under kvalseriestrecket.

Doggi har ihop med Lawinerna legat över strecket i princip genom hela serien men nu när det börjar dra ihop sig åker båda ner under. Även Lawinerna förlorar dubbelt men har chans att komma igen genom seger över MEKA i sista matchen. Om sen Bergbullarna slår Skrotkastarana finns fortfarande chans äveb för Doggi som har jumbolaget Marken i sista, så än är de inte uträknade.

Par i Damer kastade in jourhavande Malin i laget då Inga hade lite ont i armen. Ett lyckat drag uppenbarligen, 13-1 och 13-4 och lite distans till det nedre kvalstrecket.

Streckstriden kommer att stå mellan Par i Damer, Boccia Brothers och QBIZ, alla på 6 poäng. De möter i nämnd ordning Dogs, Kulan och PIF Veteranerna, alla tre i mitten av tabellen och där lär de bli oavsett hur det går. Gissa själva utgången av detta drama. Lite fördel till Damerna som tack vare dageb snyggade till sin diff ordentligt.

Omgång 6, 2012-01-30

Bergbullarna håller undan, trots däng av Skyttarna. En pinne upp för BB som jagas av fyra lag; Doggi-Boule (1 vinst), The Only Ones (1 vinst), Lawinerna (1 vinst) och Skrotkastarna (2 vinster = se upp för dom).

I botten kämpar Dogs, Boccia Brothers, Boulejokers, QBIZ och Par i Damer närmast om att undvika kvalserien. Lite mer efter är MEKA och och avhängda? kanske Marken är. I dag kom de inte alls och det gör ju jumboplatsen än mer stabil.

CJN_120130_6866
Skyttarna, Pelle ”G” och Lennart A, snuvade Bergbullarna
på en poäng.

Dagens snabbaste sorti, frågan är om det inte är den snabbaste någonsin, stod nyss nämnda MEKA för efter att ha fått stryk av Dogs med 13-0 (jag spelade inte) fick de en WO av Marken och kunde lämna hallen vid typ 18:50, dessutom med iaf en pinne i bagaget. Rekord?

Omgång 5, 2012-01-16

Bergbullarna tar över täten. Efter en dubbeltriumf denna kväll och då inte minst över forna serieledarna, Lawinerna, återfinns nu Bergbullarna, som så många gånger förr, i toppen av tabellen.

CJN_110124_227
Janne B toppar div 2 med sitt Bergbulleri.

Lawinerna, som ledde innan denna ödesdigra dag förlorade å sin sida dubbelt medan övriga topplag vann dubbelt – inte bra (för Lawinerna).

Doggi-Boule övertygar med 13-4 och 13-2 och ska väl nu ta upp jakten på makarna Berndtsson kan tänka. En match upp och 8 pinnar diff är väl inte ointagligt.

CJN_120106_6602
Inger B hade en bra kväll och hyfsade siffrorna
rejält.

I botten vinner vi (Dogs) äntligen en dubbel. Fördubblar därmed poängskörden och kliver upp över nedflyttningsstrecket, då övriga botten lag bara mäktar med en vinst. 31:an som tidigare gått som det berömda tåget, tappar dubbelt och förlorar lite av kontakten med topplagen.

Omgång 4, 2011-12-19
Lawinerna får fira jul som serieledare. 
Den sista julen, iaf om man får tro Mayaindianerna, kommer Lawinerna att kunna avnjuta som varande i topp i division 2. Dessutom med ett litet försprång över främst Bergbullarna och än mer över The Only Ones, 31:an, Doggi, Skrotkastarna och Boccia Brothers som alla jagar dem.

CJN_110411_2749
Varför så bister Willy? Du leder ju serien.

Bergbullarna hade det tufft i dag men lyckades, genom Liselotts förtjänts sas det, knipa en seger, 13-12, mot Par i Damer. De hade 9-0 men damerna började knapra poäng och hipp som happ stod det 12-12. Liselotts förstalägg vållade Gunilla och Inga stora problem, så stora att de sedan kom i sånt klotunderläge att Liselott ånyo kunde sätta press. Bullarnas första matche gav Marken sin första seger och genom den nollspräckaren har vi nu inget lag med en försmädling nolla i vinstkolumnen.

CJN_110830_5578
Bergbullarna, Janne och Lislott, ångar på mot ännu ett
priskuvert?

Skrotkastarna vinner dubbelt och blandar sig därmed i toppkvinteten som jagar bakom Lawinerna och Bergbullarna. I botten vann alla en match och förlorade den andra så den inbördes ordningen torde vara oförändrad. Par i Damer på rätt sida strecket medan tidigare så framgångsrika Boulejokers åkte på dubbeldäng och degradering till platsen precis under.

CJN_110221_324
Skrotkastande bröder vinner dubbel och siktar mot toppen.

Omgång 3, 2011-12-05

Bergbullarna dominerar på bana 1.
Först en klar seger över PIF Veteranerna som följs upp av vad som till en början verkade bli en än mer överlägsen seger, mot Dogs, men Dogsen vaknade till vid ställningen 0-11 och pustade sin nolla till en sjua innan det var finito.

CJN_100401_4569
Liselott trivs på bana 1 och lägger på lillen iaf så länge
den inte är längre bort än 7 meter.

Lawinerna får stryk av Ulf och Inger i Doggi-Boule med tämligen klara 13-7 och spräcker därmed förlustnollan och får nöja sig med plats två.

Dessa båda topplag följs av en kvintett lag på fyra vinster där Only Ones och 31:an håller sig över strecket i karft av bättre diff. Men Doggi är dom i hälen.

CJN_110816_5192
Marianne biter ihop, men det hjälper inte.

Botten domineras av Marken som inte lyckats spräcka nollan än och MEKA och Dogs på var sin pinne. Prceis under strecket hittar vi Par i Damer. Dags för krismöte ryktas det.

Omgång 2, 2011-11-21

Lawinerna i topp i kraft av att vara enda obesgrade laget. Bergbullarna förlorar mot Kulan med 13-11 och tappade därmed chansen till serieledning. Vinst hade räckt.

Nämnda Kulan förlorade sen mot Skrotkastarna med 12-13 vilket berövade dom en plats i toppen, men de håller sig över strecket.

Under kvalstrecket hittar vi Boccia Brothers som först slog Dogs, trots underläge igenom nästan hela matchen, med 13-10, och sen Marken av bara farten med 13-5.

Marken hittar vi längst ned i tabellen, vilket skulle kunna ge upphov till någon sorts ordvits-men vi sparar det, på 0 poäng. Litet oväntat. Sällskap under strecket har de av 1-poängarna Skrotkastarna, Boulejokers och MEKA. Vi hundar håller oss på rätt sida av strecket, än så länge.