Tisdag 090811

Semifinaldags. Lotten utfaller så att The Flying Dogs tar sig an Lundby Boule medan Stålkulorna möter Par a’ Boule. Precis när vi ska starta kommer ett lag och undrar om det är för sent att anmäla sig? Ja, det är det. Inte nog med att klockan nästan är halv sju, det är desutom en dag för sent. Blir till att läsa på bättre till nästa gång.

Publiken är på toppenhumör, kan det bero på spelet?

Lundby är det bättre laget i matchen mot Hundarna, framför allt lägger de bättre. Med sedan 4 pinnar handikapp i ryggen är det lättare att komma igång. Måhända avgörs matchen när Bengt skjuter årets första skott med sitt sista klot vid ställningen 0-6 och då övriga lägg skjutits bort går detta skott för 4 poäng. Tyvärr går lillen, vilket iofs var beräknat, vad värre är att motståndarklotet följer med och behåller poängen. 0-7 istället för kanske 4-6. Hundarna hänger. Lundby vinner med 4-13.

Par a Boule och Stålkulorna spelar båda i div 1 så där utdelas minsann inget hkp. De följs åt upp till typ 8-9 poäng innan Håkan och Monica samlar ihop sig och gör match.

Lars-Olof och Claes, två sammanbitna Stål-
kulor, efter förlusten mot Par A’a Boule.

En ren LEJ-final alltså. Det var några år sen sist vill jag minnas. Nu är Lundby ett div 3-lag och har 5 pinnar hkp. Som denna match utvecklade sig hade de behövt 5 till. Sivs tidigare så precisa lägg var som bortblåsta och när sedan Bo kostar på sig inte bara en miss utan två, i samma vända,  är undergången nära. I synnerhet när Håkan & Monica bevarat Uppsalaformen och ”Sumpanskotten” sitter som vörtlimpor är det inte mycket att göra. 13-8 till Par a’ Boule och de fixar därmed sin första inteckning i Cupen. Det var på tiden tycker den månghövdade 8? publiken och om det inte direkt hurras för segrarna, så grattas dom i vederbörlig ordning.

Finalisterna skiner ikapp. Lundby Boule, Siv & Bo, mycket nöjda med sin andraplats och med att ha fått slå ut undertecknad. Monica & Håkan inte mindre
nöjda som slutsegrare, med pokal och allt. Alla heter Eriksson.

Semifinal

Par a Boule – Stålkulorna   13-9
Lundby Boule – The Flying Dogs  13-4

Final

Par a Boule – Lundby Boule  13-8

Måndag 090810

Så var vi igång med årets cupspel. Åskan drog bort lagom till lottningen och den till trots, åskan alltså,  samlade årets cup 26 lag i startfältet. Bara ett mindre än i fjol.
Bellisarna hjälper till med lottningen och efter att lagen som var först på banan, i regnet? till slut lyckades anmäla sig, drog spelet igång med sextondelsfinalerna.

Sextondelsfinal

Boccia Brothers – Genboule   4-13
Labbe & Co – IVKA   13-6
Aurora Bouleealis – Plus Proche 13-12
Lundby Boule – Bellis 13-2
Stålkulorna – PIF Oskarsgatan 13-7
013’s Grabbar – Par a’ Boule 11-13
X-Boule – QBIZ 13-12
ÅGE-Boule – Boulianerna 7-13
MEKA – Kulan 9-13
Devil Heart – The Only Ones 10-13
Trolle Boule – The Flying Dogs 2-13
Perma – Slussen 13-6
PK Chans – Strömboule 9-13

Aurora har en tuff drabbning mot Johan och Marianne i Plus P men drar till sist det längsta strået. Långt var det tydligen även i något annat sammanhang, för de undrade om det var 20 m som gäller innan lillen dör. Så är det. Par a B har det tufft mot 013’s grabbar men klarar biffen. Det gör inte QBIZ i en än tätare drabbning mot X’en. Lennart och Arne måhända mätta efter helgens veteranserieframgångar och får inte till det alls. 

Åttondelsfinal

Par a’ Boule – Strömboule 13-8
Labbe & Co – The Only Ones 13-11
Boulianerna – The Flying Dogs 4-13
Perma – Genboule 13-6
X-Boule – Kulan 7-13
Stålkulorna – WO
Lundby Boule – WO
Aurora Bouleealis – WO

The Flying Dogs slår ut Boulianerna. Årets skräll? Möjligen övertrumfat av Kulans seger mot X’en. För att jämna till startfältet går tre lag vidare direkt till kvarten.

Kvartsfinal

The Flying Dogs – Kulan 13-10
Labbe & Co – Lundby Boule 2-13
Aurora Bouleealis – Stålkulorna 12-13
Perma – Par a’ Boule 12-13

”Hundarna” spelar stabilt och utmanövrerar Kulan. Titelförsvarande Labbe chanslösa mot ett inspirerat Lundby. Aurora kan inte ”knyta till” utan åker på ett respass med förargliga 12-13. Par a’ Boule läng i brygga mot Perma. Trots fint läggspel av Håkan tar Pers skytte ut sin rätt och Margaretas minst lika fina lägg skördar poäng efter poäng på favoritavståndet 9.87 m. När det ser som mörkast ut, i dubbel bemärkelse om man så säger, blir Margareta plösligt kort med ett par lägg. När sedan inte Per lyckas täppa öppnar de för ”hur många poäng som helst” för PaB. Jo då, lägg in bara. Fem på plats och innan gör 13. Perma stannade på den alltid lika förargliga 12:an.

I morgon, tisdag, kl 18:30 är det semifinal som gäller. Lottning sker innan spelstart. Stålkulorna, The Flying Dogs, Lundby Boule och Par a Boule. Kom gärna och heja.