Måndag 11 april, kvalserien omgång 4, säsongens sista.

Nu är det klart, röken har skingrats och kvar på toppen står, inte helt oväntat efter förra veckans grundlagda försprång, Devil Heart, trots en inledande förlust med 11-13 mot värsta konkurrenten Slussen.

CJN_160411_39
Tommy och Danne visar storform och spelar hem kvalet.

Men försprånget i diff är för stort för att Slussen med ”ynkliga” 2 pinnar ska kunna hota. Värsta hotet kommer istället från BOA som via 13-3 mot normalt stabila V.o.f.f., var det billyset som skapat ett trauma? nu i halvtid har häng både match och på diffen. Men det krävs en storseger samtidigt som Devil H ska få stryk. Så blir det nu inte, inte alls faktiskt. DH vinner komfortabelt med 13-5, det såg faktiskt ut att bli en Fanny ett tag, över IBV och Boa förlorar säsongens sista match mot 013’s Grabbar med 11-13. 013 kom tydligen äntligen på att framgångsreceptet till många poäng per omgång heter ”skott”. Sagt och gjort, bort med motståndarnas kulor. Fyra poäng och vips har 9-11 förvandlats till 13-11. Boa får nöja sig med tredjeplatsen. 013’s Grabbar, den avslutande segern till trots, näst sist i kvalet. Div 2 väntar.

CJN_160411_34
Boa må ha förlorat säsongens sista match, om det berodde på ”reserven”
Ivan 
låter jag vara osagt, men när inte Benga gick på kryckor så räckte det
till serieseger. Plaketter och pengar är orsaken till de glada minerna.

Den sista platsen över strecket går till JOGU som trots en blek insats i sista matchen mot Slussen, 3-13, slår forna div 1-laget V.o.f.f. med en pinne tillgodo. Ännu ett fd div 1-lag finner vi under strecket och det är Lundby som hade saken i egna händer men 3-13 mot V.o.f.f. duger inte i sammanhanget.

CJN_160411_37
De eviga tvåorna, Slussen, Sten och Roland. Tvåa i grunderien och i kvalet.

Det var det. Inomhussäsongen är över för den här gången.

Gitten tar den sista disken medan jag sopar golven.

CJN_160411_40

Vi ses utomhus. Inbjudan kommer väl inom kort. Ingen rast, ingen ro 🙂

Måndag 4 april, Kvalserien omgång 3

Devil Heart har bestämt sig för att stanna kvar i ettan. Två övertygande segrar i kväll, i den andra bjöd man tom forna serieledarna JOGU på en Fanny, för dom upp i toppen på 5 vinster. I och med det kan de inte halka ned under strecket hur illa de än avslutar nästa vecka.

CJN_150209_09
Danne, och Tommy, i Devil Heart klara för division 1.

Desto mer ovisst i övrigt. Tre lag på 3 vinster, Boa, Slussen och JOGU, skuggas av yvå lag på 2 vinster, V.o.f.f. och Lundby Boule. På måndag avgörs det på vilken sida strecket de hamnar. 013’s Grabbar och IBV får vi nog anse som klara för en placering under detsamma med sina enda poäng.

Onsdag 30 mars, final division 1.

Tämligen tomt i hallen. Utöver de fyra deltagarna, två från vardera Team Bel Azur och Par a Boule, var det Arne som tycks ha glömt sig kvar efter sitt träningspass, Rasmus och undertecknad i köket och så kom Bengan på kryckor, spelsugen så alldeles, med sin Anneli för att få titta på lite fint boulespel.

Håkan och Monica i PaB valde i kraft av seriesegrare bana och valet föll på bana 3-5. De började även bäst och knep första poängen. Tyvärr, ur deras ögon sett, sinkade det inte förrän Sten och Ulrika kom igång, gick förbi och drog ifrån, och det med besked. 13-2 till TBA efter första matchen.

Kort paus, en stärkande Festis och så nya tag på samma bana. Denna gång går det bättre men PaB får inte till det riktigt poänggivande spelet utan står mest och petar in 1-poängare. Men gör å andra sidan det med förtjänst och har en 6-0 ledning innan TBA släpps upp på resultattavlan. Och då går det undan. 5 poäng och så tre till 6-8 med PaB siffror först.

Håkan och Monica vill dock inte ge sig utan kämpar sig tillbaka in i matchen, 9-9, blir 10-10. En tvåa till TBA och en till PaB, 12-12. Båda lagen har missat var sitt matchläge, men nu ska det avgöras, i vilket fall om det ska bli en skiljematch eller inte. Det blir det inte. Team Bel Azur drar det längsta strået, inte mycket längre men lite, och vinner även den andra matchen och således mötet med 2-0. Vi grattulerar till en ny inteckning i vandringspriset.

CJN_160330_05
Tvåorna, Par a Boule, Monica och Håkan Eriksson, ihop med slutsegrande Team Bel Azur, Ulrika och Sten Alstander. Sten lovade att ha skulle se gladast ut på bilden, men jag tror nog att fått anstränga sig lite mer
för att ta hem även den titeln, eller?

Måndag 21 mars, final 4-manna.

Spänningen infann sig aldrig på allvar. Efter 2-0 i de inledande matcherna med bl a en Fanny i trippeln till Murphys lag var det hela i princip avgjort. Claes hade häng på Håkan i singeln men fick till slut ge sig med 10-13. Nu kändes det som att det krävdes ett smärre mirakel för att Skrotkulorna skulle kunna vända.

CJN_160321_09
Claes koncentrerar sig så det står härliga till men det hjälpte inte.

Vi kan nog säga att singeln  var nyckelmatchen. Att ta dubblarna är ju en sak men att dessutom ta 16 pinnar i klotdiff kändes nog övermäktigt. Och det blev det också, även om Kalle och Kenneth stretade emot ordentligt med både fina lägg och bra skytte så var Håkan och Monica strået vassare. När de avgjorde till 13-9 avbröts den andra dubbeln och segern var klar.

CJN_160321_31
Bara att höja på hatten för Murphys Lag, historiska första segrare i 4-manna inomhus. Ulf och Eva Bolve, Monica och Håkan Eriksson. De tog även hem plaketterna för segern i grundserien.


Skrotkulorna verkar inte alltför nedstämda efter sin finalförlust. De skyllde helt sonika på Lars-Olov som av okänd anledning lagt över ansvaret på Kenneth. Fast det var nog mest på skoj. Claes, Kalle, Håkan och Kenneth.

Onsdag 16 mars, slutspelet, semifinaler.
På väg hem. Sitter på flyget och undrar hur det går. Väl hemma får jag ju reda på det och för Er som fortfarande inte vet så kan jag berätta att Par a Boule, trots en snöplig 12-13-förlust i första matchen samlade ihop sig och vann med 2-1 över Zick Zack.

Team Bel Azur kostade inte på sig några snöpligheter i sin semi mot Aurora Bouleealis. 13-1, 13-0 säger väl allt. Vet inte hur det gick till, har inte sett röken av vare sig Mats eller Gabriella, men det segern förefaller ju ”kassaskåpssäker”.

CJN_160127_101
TBA, Sten och Ulrika, är klara för final.

För tydlighetens skull repeterar jag kommande datum:

Final i 4-manna mellan Murphys lag och Skrotkulorna  – måndag 21 mars.

Final i div 1 mellan Par a Boule och Team Bel Azur – onsdag 30 mars.

Eventuella andra uppgifter är Tryckfelsnisses fel.

Kvalserien omg 2, måndag 14 mars.
Kvalserien rullar på trots att jag är på mässa i Frankfurt och snyter mig mest hela tiden. Snyter sig verkar varken JOGU, de motvilliga kvalspelarna, eller Devi Heart göra för de har så här långt full pott, tre segrar, och ligger följaktligen i topp. En pinne före Lundby och två före ett helt koppel av 1-poängare. I botten IBV som inte verkar få ordning på kulorna denn säsong. 


Birgit och Ingvor, JOGU, leder kvalserien.

Måndag 7 mars, sista omgången i 4-manna

Murphys lag tycks inte gälla för Murphys själva, istället tycks allt gå deras väg, eller vad sägs om 13-4, 13-0, 13-9 och 13-5. Inget snack. Ensamma i toppen på 19 vinster efter att Dogs Unlimted iaf gjort en bra sak, vann trippeln över Skrotkulorna vilket får dem att stanna på 18 poäng. Klart före trean, Järnfyra på 16. Dogs håller även undan i bottenstriden och lämnar jumboplatsen till GOSA.

CJN_110830_5451
För att hitta en bild med alla fyra Murphys på fick jag gå tillbaka till 2011 och
Skarpan, men ni känner väl igen Håkan, Monica, Ulf och Eva ändå, eller?

Final således mellan Murphys och Skrotkulorna och den spelas måndagen den 21 mars.

Onsdag 2 mars, mer snö på väg? Slutspel – kvartsfinaler

Seriesegrande Par a Boule väljer Bergbullarna. Ett bra val visar det sig, 2-0 efter 13-2 och 13-9. Liselott och ”reserven” Curt Z stretade emot förgäves.

Lika bra, om än inte bättre, gick det för Team Bel Azur som valde Boccia Brothers som motstånd och tillika på erkänt luriga bana 3. Om vi tyckte första matchen gick lätt, 13-2 var det inget mot den andra, 13-0. Sten sköt och stannade på alla sina klot i sista vändan vilket ledde till att de avslutade med ett ”paket”. Inget snack. Det gick så fort att jag inte ens hann med att ta en bild.

Men det gjorde jag med Par a Boule.

CJN_160302_15
Håkan och Monica klara för semifinal.

Årnis verkade inte ha koll på vilka de skulle välja så det blev Aurora Boulealis och som underlag valdes bana 8. Till en början såg det ut som ett bra val och vid ledningen 9-1 var vi nog inte många som ville satsa på att AB skulle ta hem första matchen, men jo då undrens tid är inte förbi. Mats och Gabriella får tag i lillen, lägger den lite längra och börjar spela bra samtidigt som de tidigare så stabila Årnisarna börjar bomma. 13-11. Den andra matchen börjar på samma sätt men Årnis släpps bara iväg till 4-5 poäng innan ”Nordboulen” vaknar till igen. Vid 11 går de dock i stå och släpper upp Årnis, ska historien upprepa sig? Nej, AB samlar ihop sig och vinner tll slut med 13-8.

CJN_160302_19
Gabriella och Mats också klara semifinalister,

I den fjärde och sista kvarten möts kvarvarande Bergsprängarna och Zick Zack. Bergsprängarna lämnar sin motståndare lite handi genom att spela trippel. Arne, Berra och Torkil och genom sin bättre placering i grundserien får de förmånen att välja bana. De väljer bana 2. Inte bra. Zick Zack vinner första mötet med 13-7. Efter välbehövlig kaffepaus byter de till bana 3. Inte ett dugg bättre, 13-7 igen och Bergsprängarna är ute.

CJN_160302_18
ZIck Zack, Labbe och Håkan, som sista lag klara för semi.

Ingen match gick till skilje, något som golvsopparna är tacksamma för.

Den 16.e mars spelas semifinalerna. Par a Boule väljer motståndare. Tre att välja mellan: TBA, AB eller ZZ:

På måndag ska 4-manna avgöras. Grundserien alltså.

Måndag 29 feb, skottdagen, kvalserien omg 1

En match per lag, inte mycket att utläsa trender ur men leder efter denna första lilla omgång gör div 1-laget V.o.f.f. Vi får se jur långt det räcker när resterande 6 matcher ska summeras. Spelprogram och resultat hittar ni mha samma länk som vanligt, se ovan. 


Lennart och Gunilla leder kvalserien feter omgång 1.

På måndag börjar kvalserien, dvs den 29.e kl 18:30.

Första omgången består av blott en match. Sen blir det som vanligt två matcher per kväll i tre omgångar till. Pga påsken blir det lite förskjutning men den 11 april spelas sista omgången.

Första omgågen:

Lundby Boule – IBV
JOGU – 013’s Grabbar
Slussen – V.o.f.f.
Boa – Devil Heart

Komplett spelprogram publiceras jämte resultat på samma plats som grundserierna.

Slutspel och kvalserie

Slutspel i div 1 sker på onsdagar med start den 2 mars.
I slutspelet deltar Par a Boule, Team Bel Azur, Årnis, Bergsprängarna, Boccia Brothers, Zick Zack, Bergbullarna och Aurora Bouleealis.

Kvalserien sker på måndagar med start den 29 feb.
I kvalserien deltar från div 1:Lundby Boule, V.o.f.f. Devil Heart och IBV.
Från div 2 deltar: Boa, Slussen, 013’s Grabbar och JOGU.

Cupen dag 3.

Onsdag 24 feb. Kvartsfinaler, semifinaler och final.

Dagen börjar redan kl 18 för att det digra spelschamat ska klaras av i rimlig tid. Hur det blev med den saken återkommer vi till. Fri lottning, dvs man kan möta vem som helst i startfältet tom laget ur den egna poolen. Spelarna fick själva dra sina nummer och då formerade sig startfältet som så:

Murphys Lag – Boa 13-11
Slussen – ÅkeS 13-9
Par a Boule – Aurora Bouleealis 13-5
GOSA – Zick Zack 13-11

Sen blev det dags för semi och ånyo en fri lottning:

GOSA – Par a Boule 13-2
Slussen – Murphys Lag 5-13

Slutligen dags för final och då var det inte mycket att lotta om så det blev helt enkelt:

GOSA – Murphys Lag 10-13

Vad finns det att säga om detta då? Ja i kvarten var det ju nära att slutsegrarna försvann i en tuff inledningsmatch mot Boa men Boa saknade den riktiga skärpan i slutet för att kunna vända och avgöra, men idag spelade de taktiskt bättre.

Auorora tog ledningen mot Par a Boule med 3-0 för att sedan följas åt upp till 5-5. En femma till PaB i det läget var spiken i kistan.

Om PaB spelade bra mot AB spå gjorde dom det inte semin mot GOSA. GOSA var rakt igenom det bättre laget och van rättvist och klart, Nästan lika klart vann Murphy mot Slussen, Slussen stretade emot bra men Murphy var snäppet bättre genom hela matchen.

CJN_160224_02
-”Om du lägger här ar det klart”, tycks Eva mena. Men det var då det.
Det ytterligare en timme innan det var klart.

I finalen drog Murphys ifrån och upp till 11-2 och de få tappra i publiken tänkte att det här tar nog snart slut, men inte då. GOSA ville annat och började plocka poäng efter poäng och var till slut, och då pratar vi om 22:30, uppe på 10-11. Vi inser att snart är det över och se där, antligen, iaf med deras ögon, får Murphy in de två kulorna som de så länge väntat på för seger. 13-10. Klockan är 22:40.

En snabb prisutdelning och sen hem.

CJN_160224_15
Eva och Ulf räcker inte långt i jämförelse med Dennis och Henke, men det är på bild det, på banan drog
de det längsta strået och kan under lagnamnet Murpyhs Lag nu titulera sig cupmästare. GOSA, som de
så passande heter de små gosingarna, får efter finalförlusten trösta sig med andrapriset.

Javisst ja, rätt svar på taktikquizen. Vi skjuter. Med 5-1 i klot och motståndarpoängen helt ren för ett skott, tom en rasp kan funka, är det inget att tveka om. I synnerhet inte om man kan skjuta så bra som B-O.

Cupen dag 2.

Tisdag 23 feb Pool 3 och 4.

Dödens grupp kallades den och med lag som Vi i Feman 2 Gitten/Rasmus, Murphys Lag, Aurora Bouleealis och GOSA var det inte svårt att hålla med. Aurorna börjar bäst och vinner tämligen enkelt över GOSA med 13-7. Murphy har det lite svettigare med Vi i femman men klarar till sist ut biffen och vinner med 13-11.

Aurora det klart bättre laget i vinnarmatchen, 13-6 och Murphy får rikta in sig på skiljematch.


Gabriella och Mats förevisar att de minsann spelat för Nordboulen.

I Pool 4 vinner Par a Boule over Dogs Unlimited tämligen komfortablet med 13-5 medan JOGU och Lundby Boule har det desto kämpigare. Till slut kan iaf JOGU gå segrande ur kampen med minsta möjliga marginal, 13-12.

När sen Par a Boule trots underläge vänder och vinner över JOGU är de klara poolettor och vi skickar JOGU till skilje.

CJN_160223_22
Par a Boule’erna, Håkan och Monica klara för kvarten.

Cirkelpool innebär garanterat nytt motstånd i skilje. Murphy tar sig an Lundby och ser ut att gå mot en snabb seger, men Lundby kommer igen och rätt som det är står det 9-9. Några nagelbitarvändor senare har iaf Murphy vunnit med 13-12 och är vidare till kvarten. -”Ska bara hem och sova lite först”, var Evas kommentar.

CJN_160223_27
Eva och Ulf i Murphys Lag kände sig slitna efter kvällens skilje.

Men skam den som ger sig för tidigt. Kvällens sista match, den mellan JOGU och GOSA såg länge ut att bli en riktig nattmangling till jourhavande Jakobs, vars fru satt hemma och väntade, stora sorg. En poäng hit en poäng dit, segt och väl tilltagen minut i ringen ibland. Men vad händer nu? De tar i hand vid ställningen 9-8 till JOGU, Jo har man sett, GOSA saftar in en femma för 13-9-seger. Härligt och klockan är bara 22:10.

CJN_160223_29
Dennis och Henke i GOSA klara som sista lag till onsdagens slutspel.

Utslagna blev Vi i Femman 2, JOGU, Lundby Boule och Dogs Unlimited.

I morgon onsdag är det kvartsfinaler tom final med spelstart kl 18,

Både kvarts- och semi-finalerna lottas på plats.

Cupen är igång.

Måndag 22 feb Pool 1 och 2.

Åtta lag ska bli fyra, Spelformen är cirkelpool. Två lag vidare genom två raka och två via sklije, Hur gick det?

Ur pool 1 går Slussen vidare efter 13-7 på Fyrklövern och 13-8 mot ÅkeS.
CJN_160222_63
Sten och Roland, ”omöjliga” gubbar i Slussen, Blir något att se upp för
på onsdag.

Samma lyckliga utgång noterar vi för ZickZack som med siffrorna 13-7 och 13-9 tar sig vidare på beksotnad av Tellby och Boa.

CJN_160222_65
Håkan och Labbe i ZickZack, vet inte vem som är vad.

Boa skärpte dock till spelet även om taktiken nog skulle behöva sig en genomkörare. Dagens taktikquiz:

Vid ställningen 9-4 hamnar vårt förstalägg 4 dm kl 10 bakom lillen och drar ut 5 motståndarklot men det femte tar poäng snett bakom lillen aningen bättre än vårt, 35 cm kl 11. Vi har 5 klot kvar, motståndarna 1. Vad gör vi? ”Rätt” svar inorgon.

CJN_160222_70
Anneli och Bengan är vidare till kvarten.

Fattas ett lag och det är vinnarna i skiljematchen mellan ÅkeS och Tellby. Åkes vinner efter att ha skjutit hem en fyra vid ställningen 9-9. Så ska det gå till!

CJN_160222_67
Willy och Åke är också i kvart.

Åkte ut gjorde Vi i femman 1, Fyrlövern, Bellis och Tellby.

Imorgon, tisdag kör vi pool 3 och 4. Varför inte komma upp och ta en fika och hålla mg sällskap?

Klart för Cupen.

Lottningen hittar Ni på Lejonkulans hemsida.

Måndag 15 feb, nästan alla hjärtans dag och vintern är tillbaka.

Div 2 har spelat klart och trots en avslutande förlust med 7-13 mot Videparken, vinner Boa grundserien med 1 vinsts marginal till tvåan Slussen. Över kvalstrecket hittar vi också 013’s Grabbar och JOGU. Damerna JOGU som genom 13-1 och 13-4 denna avslutningskväll putsar sin diff och passerar PIF Ekhaga som förgäves kämpade till sig 13-11 och 13-10 mnot GT och Bellis. Men vad heter dom? Boa, GT, JOGU?
Vikingvarning. Tur att Slussen och 013’s Grabbar iaf skojar till det lite i toppen. Var i Skövde i helgen, Dom spelar någon typ av serie därmed framgick av en anslagstavla. Mer fantasi i Väåstergötland uppenbarligen då 3 av 28 lag var någon form av initialkombination, annars var det mest Grävskoporna, Fransyskorna och Lillenötarna för hela slanten. Mer sånt!

CJN_150211_01
Bengt-Olof och Anneli, Boa, vinner division 2.

I någon form av botten hittar vi debuterande Berg, Wasa, när ska det lossna? och Mixed Logistik.

Måndagen den 29 feb börjar kvalet men först är det Cupen. Ni har väl anmält Er? Den 18,e är sista dag.

Onsdag 10 feb, regnigt, mörkt, elände

Då var division 1 färdigspelad och trots att TBA gjorde vad de kunde, avslutade t ex med en Fanny mot Zick Zack, var det inget att göra åt Par a Boule. PaB vann dubbelt med siffrorna 13-7 och 13-5 och vinner serien med två poäng tillgodo på TBA. Årnis tar tredjeplatsen på 10 p, även det två poäng bättre än nästa lag, som är en duo på 8. Bergsprängarna och Boccia Brothers. Boccia spurtade fint medan Bergsprängarna fick ge sig i ”lokalderbyt” mot Bergbullarna med 9-13.

CJN_150717_213
En till synes belåten vinnare av div 1. Håkan E. Detta ihop med Monica
men henne får ni titta på i 4-manna reportaget nedan.

En trio på sju vinster vardera avslutar slutspelsfältet, Zick Zack, Bergbullarna och Aurora.

Då ”sifferlagen” 3.14 och 31:an hamnar i ingen mans land återstår bara att skicka Lundby, V.o.f.f. Devil Heart och IBV till kval. Får kolla med Devil H om de tänker spela mera innan vi lottar kvalet. Att avsluta med fyra raka WO ser inte bra ut.

Div 2 spelar sin sista omgång nu på måndag, den 15.e. Sen vet vi vilka det blir i kvalserien.

Rättesle: Tyvärr har det, som vanligt? blivit fel i programmet. Följande datum gäller:

Kvalserien börjar med en match måndagen den 29 feb.
Finalen i div 1-slutspelet spelas onsdagen den 30 mars.
Finalen i 4-manna spelas måndagen den 21 mars.

Men först är det Cupen. Ni har väl anmält Er?

Måndag 8 feb, stjärnklart, varmt

Det tightar till sig ordentligt i 4-mannatoppen. Tre lag på 15 pinnar men Murphys trotsar sin egen lag och har den bästa diffen och därmed slagläge med en omgång kvar. Skrotkulorna ligger tvåa och Boule PÅLEC avancerade upp till tredjeplatsen efter 4-0 mot GOSA.

CJN_150221_06
Kanske i tidigaste laget att fira, men det ser onekligen ljust ut för Eva
och Monica i Murphys.

Järnfyra och Vi i femman båda på 13 poäng. Inte omöjligt att fixa en finalplats, men nästan. Klart om ViV, som de lite kryptiskt kallade sig i dagens match mot Dogs, kniper ytterligare en fyrpoängare finns ju iaf chansen.

Till dess kanske Ni skulle anmäla Er till Cupen, 4-manna är likställt med div 1 i frågan om handikapp har jag rett ut/beslutat i dag. Iaf någon undrar.

Måndag 1 feb, snö igen

Boa behåller ledningen i div 2 efter två knappa segrar, 13-11 mot både Boueljokers och PIF MIX men full pott räcker ju långt. Slussen, på andra plats, vill dock inte vara sämre utan med siffrorna 13-5 mot Berg och 13-4 mot PIF Ekhaga ser de till att iaf ha bättre diff till den dag de kommer i kapp Boa. Det bråskar, om man så säger, bara en omgång kvar innan grundserien är slut och kvalet tar vid.

Till dess kan Ni ju alltid anmäla Er till Cupen.


Bengt-Olov, ena halvan av Boa, gissa vilken? under en sejour
i Nässjö våren 2015.

Onsdag 27 jan, regnar

Div 1, PAr a Boule i topp och fattas bara annat efter 13-0 och 13-3 idag, Skuggar gör Bel Azur men är två pinnar bakom, det är mycket med bara två matcher kvar. Skiljer det sen nästan 50pinnar i diff blir det nog i princip omöjligt. Par a Boule lär vinna grundserien.

CJN_150419_14
Håkan och Monica i princip klara seriesegrare

IBV var kvällens jämnaste lag, 13-12 mot V.o.f.f. följs upp av 12-13 mot Årnis.

CJN_160127_128
Hur svårt kan det va? Det är väl bara att …. IBV både vann och förloarde med 1 p.

Aurororna vann dubbelt och säkrade därmed slutspelsplatsen. Osäkrare då för Boccia Brothers, Bergbullarna, 3.14 och 31:an. Det lär vara denna kvartett som slåss om de sista två kvalplatserna. Vinnarhålet för BB som är säkra med en vinst till.

CJN_160127_115

Gabriella (och Mats) klara för slutspel efter en dubbelseger över ZickZack
och 3.14.

Det är jämt i botten men alla tre bottenlagen, Lundby, V.o.f.f. och IBV,  har två poäng upp till fast mark. Klarar någon det eller är det redan klart med kvalserien?

Måndag 25 jan, mildväder, tråkigt.

Full fart på banorna och nu börjar det luta åt vilka som ska spela final i 4-manna. Två omgångar kvar och leder gör Skrotkulorna 1 pinne före Murphy. Det var nära att det blev två men Kalle och Claes missade matchläget vid ställningen 9-9 mot Imger och Ulf i Vi i femman och stannade på 12. Sen la dom bort allt. Det gjorde inte motståndarna som la in två var och kunde avgöra med en kula kvar. 13-12.

CJN_150112_18
Ulf och Inger snuvade Skrotkulorna på den sista poängen med 13-12.

Både Järnfyra och Boule PÅLEC satte en 3-1’a mot Dogs respektive Fyrklövern och tog därmed sista? chansen att hänga på finalplatsen.

Måndag 18 jan, fortsatt kallt

Datorproblemen upphör aldrig. När jag äntligen fått ordning på mina hårddiskar lyckas jag med att skriva över resultatfilen! Samtliga divisioner – nada. Backup – mors. Inte hunnit med, typ. Men nu är den återskapad och tabellerna uppdaterade. Kommentarer till division 1 får anstå till nästa gång. Däremot kan jag uppmärksamma Boa som tagit över ledningen i div 2 efter två raka vinster igår medan tidigare helt omedgörliga Slussen lite oväntat fick stryk av bottenlaget Mixed Logistik. Mixed vann även mot Videparken, vad har hänt? Ligger tyvärr fortfarande sist men gick från 1 vinst till 3 i ett nafs. Fyra lag på tre vinster i botten, så där finns mycket att spela om om man vill undvika den nesliga jumboplatsen.

CJN_151116_61-Redigera
50% Mixed, men om han spelade låter jag vara osagt då jag inte var på plats.

Slussen vann inledningsvis mot ÅkeS och håller sig därmed före 013äs Grabbar som knappt förlorade ännu en liten seriefinal mot Boa med 11-13.

ÅkeS är fyra tätt före JOGU, som klämde till med en Fanny i släktfejden, och PIF Ekhaga som med en dubbel närmar sig toppen,

Måndag 11 jan 2016 – nytt år, nya tag.

Och första paret ut är inte ett par utan en kvartett. 4-manna börjar spelåret med att kava av omgång 4. Vad noterar vi från den?
Vi i femman får bara 1-3 mot Murphys lag som för kvällen ersatt förkylda Eva med en gök. Han skötte sig säkert bra även om han i lag med Monica svarade för lagets enda förlust. 8-13  mot Malin/Gitten.


Två Murphar, Håkan spelade, Eva snöt sig, men vann gjorde de likväl.
(Arkivbild från Sundsvall 2007)

Tre poäng tog även serieledande Skrotkulorna eftre övertygande siffror mot GOSA.

De båda andra mötena, Boule PÅLEC – Järnfyra och Fyrklövern – Dogs unlimited slutade båda 2-2, 

Måndag 21 dec, 10 timmar och 18 minuter kvar till midvintersolståndet, div 2

Slussen tillbaka i topp efter dubbelseger, 13-5 mot Beliis följs upp med 13-2 mot JOGU (JOGUs andra 2-13 samma kväll. Inga glada damer, får man förmoda) och med den diffen kan man inte göra annat än ta tillbaka serieledningen. Men jämt är det, tre lag på sju vinster. 013’s Grabbar som låter serieledningen glida dom ur händerna efter 9-13 mot CÅTW Post och BOA som för kvällen stärkt upp med ”gamle” Emil Kling. Om det var därför eller om Emils inverkan på Anneli hjälpte till, låter jag vra osagt, men två vinster blev det. Den sista för året med knappa 13-12.

CJN_151116_42
Slussen stånkar på och det räcker till serieledning in på det nya året.

Åkes tappar på ledartrion efter förlust mot Videparken med knappa 11-13. I bottenmötet mellan Wasa och Mixed Logistik vinner Wasa klart med 13-1 och fördubblar däremed sin poängskörd. Ingen bra kväll för nya laget Berg som förlorade både mot Boulejikers och PIF Mix. Boulejokers avslutar sedan höstsäsongen på allra sämsta sätt, 0-13 mot PIF Ekhaga.

Nu är det uppehåll för jul och nyårshelger. På annandagen är ni välkomna för lite ”kortlek”. Klubben bjuder på glögg, både ”med” och ”utan” och till detta givetvis – pepparkakor.

GOD JUL

Onsdag 16 dec, div 1.

IBV spräcker nollan och tar sin första seger för säsongen, 13-11 mot 31:an. Lite svårare sen mot Zick Zack får man förmoda för där blev det 3-13. Även 3.14 lyckas bli av med den förargliga nollan genom segern över Devli Heart med 13-6.

Par a Boule håller stilen och är nu ensamma i topp efter dubbla segrar ikväll mot Lundby, men det satt hårt åt, 13-11, och lite lättare då mot 3.14, 13-1.

CJN_060222_4736
Lika bra att ta till en arkivbild på ledarduon.

Aurororna hade det tuft, först en snöplig 12-13-förlust, dom är aldrig roliga. Fanken vet om 4-13 mot Årnis är mycket roligare, men 0 poäng blev det denna kväll men iaf knappt kvar över slutspelstrecket över julen.

I ”ingen mans land” till nästa år finner vi Devil H och Lundby B.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Måndag 14 dec, div 2.
Efter en räcka med datorproblem är jag nu igång så smått igen. De flesta av mina hårddiskar är inkopplade så det finns hopp. Måndagens spel i tvåan inleds med en lite seriefinal mellan ledande Slussen, hur omöjliga är inte dom? och tvåorna 013’s Grabbar. Det blev recis så tight som man kunnat förutse men Slussen fick ge sig till slut, 11-13. 

När sen 013’s följer upp med att besgra även Tellby och åker på däng mot GT tar 013’s över ledningen och får fira jul som serieledare.

CJN_151116_18
Ena halvan av 013”s Grabbbar – serieledarna.

Wasa verkade ha vaknat till och såg ett tag ut som säkra vinnare i matchen mot Bellis. Räckna dock aldrig bort tant Beliis, Underläget med 10-12 vänds till seger med 13-12 trots att Wasa hade en riktig vass 13-kula inne ett tag. Men finns det plats så lägger nån Bergman in sitt klot där, för eller senare.

BOA vinner dubbelt och svingar sig över kvalstrecket på bättre diff än JOGU. Men ännu bättre har Åkes som nu ligger tvåa straxt före Slussen. En jämn och spännande vår lär följa. 


BOA ser mest förvånade ut, men de ligger faktiskt fyra.

Måndag 9 nov, 4-manna.
Pemiär för 4-manna inomhus. Fullt hus och många täta möten. Så täta faktiskat att alla fyra slutade 2-2. För tidigt att dra några slutsatser av det.

Nu fungerar länken ovan till spelprogram- och resultatfilen.

Onsdag 4 nov, div 1.
I likhet med div 2 inleder div 1 med den udda matchen och i denna division var det mer spridning bland resultaten. Värst var sist inkomna Bergsprängarna som satte IBV på plats med säsongens första Fanny. Tvåa är 31:an som inte gav Aurora mycket att säga till om dom heller. 13-5.

Måndag 2 nov, div 2.
Först ut i årets serie är division 2 som tyvärr inledningsvis hade en vakans men den är nu tillsatt. Så from omgång 2 finns inget vakanat lag i serien utan den platsen innehas av Berg, Tommy och Ingalill Sernefalk. Omgångarna jämnas till genom att den med bara en (1) match inleder säsongen. För tidigit att dra några slutsatser, även om 13-11 verkade vara ett gångbart reslutat. Videparken vaknade till för sent och missade inledningsmatchen. Svårt att undvika jumboplatsen då, I topp 013’s Grabbar som vann mest, dvs med 13-5 över Mixed Logistik.

Sent ska syndaren vakna. Va? måste man anmäla sig?
En sent inkommen anmälan skapar ojämna serier. Jag ska inte skriva vem, det får Ni räkna ut själva, men konsekvensen blir att ett lag på egen begäran flyttas ned, ett lag tillkommer i div 1 och div 2 får således 15 lag och en vakant plats. Någon som är sugen på den? Hör isf av sig till undertecknad innan söndag kl 18 så kanske man får plats i programmet. Annars går det bra att efteranmäla sig när som.

Startavgift

I inbjudan smög det kanske inte direkt in sig ett tryckfel, utan snarare saknades korrekt information om startavgiften för 4-manna. (Så går det när man kopierar).
Startavgiften för 4-manna är tänkt att i likhet med sommarens serie vara det dubbla gentemot 2-manna, dvs 400 kr/lag. Hoppas detta besked inte innebär några avhopp. Skulle så vara får vi väl köra på 200 kr och rätta in prispotten därefter. Jag kan bara beklaga och hoppas på överseende med missen.

Spelavgift

Under serien gäller ordinarie spelavgift, dvs 50 kr per kväll och person. Spelar man enbart en (1) match kostar det 25 kr. Lejonkulans medlemmar betalar enligt egen prislista.
Önskar man betala för hela serien på en gång, vilket i varje fall vår kassör uppskattar är avgiften 550 kr för ett tvåmannalag och 1 100 kr för ett 4-mannalag. Då ingår grundserien, slutspel eller kvalserie och ev Cup. Den sistnämnda dock med separat startavgift.

Serieindelning
Jämt antal lag i alla grupperna som i år endast är tre. Men med desto fler spelare i varje grupp, vilket vi tycker är glädjande.

Först ut är 2-manna som börjar med division 2 på måndag, den 2 november.
Division 1 startar onsdagen den 4.e november.
Båda divisionerna inleder med en ”halv” omgång, dvs blott en match.

4-manna drar igång veckan därpå. måndagen den 9.e november.
Full omgång från start. 

4-manna

Boule PÅLEC
Dogs Unlimited
Fyrklövern
GOSA
Järnfyra
Murphys lag
Skrotkulorna
Vi i femman


2-manna

Division 1

3.14
31:an
Aurora Bouleealis
Bergbullarna
Bergsprängarna
Boccia Brothers
Devil Heart
IBV
Lundby Boule
Par a’ Boule
Team Bel Azur
Zick Zack
V.o.f.f.
Årnis

Division 2

013’s Grabbar
Bellis
BOA
Boulejokers
CÅTW Post
GT
JOGU
Mixed Logistik
PIF Ekhaga
PIF Mix
Slussen
Tellby
Videparken
Wasa
ÅkeS

Divisionsindelningen baseras i första hand på fjolårsresultatet men även på bedömd spelstyrka då det gäller nya lag.