Finalspel, 22 augusti, klara kl 20:35 – 18,5 gr, bra bouleväder men vi kände fem regnstänk. (Och nu regnar det).
Vi börjar kvällen med att dela ut pris till vinnarna av de olika serierna. Divison 3 vanns av Allez! och representerades i kväll av Håkan E. Division 2 tog 013s Grabbar hem, som båda var på plats och grundserien i div 1 vanns av Gökboet, Joakim T och Arne J.


Håkan E, Peter A och Raul P på plats för att hämta sina
plaketter och prischeckar.

Sen drog finalspelet i gång med de båda semifinalerna. Närmast ”sekretariatet” spelade tabelltvåan Mountinstream  mot tabelltrean, Aurora Bouleealis, som i dag representerades av reserverna Eva och Ulf B. Till en början var matchen tämligen jämn med ett litet övertag för Bergströms. Övertaget växte allt efter som och tillslut kan vi checka in 13-5 till Mountinstreams.


Ulf och Eva B ersatte Mats L och Gabriella K ikväll men fick
ge sig mot Mountinstreams.

I den andra semifinalen möter tabellettan fyran, dvs Gökboet vs The Only Ones, Denna match var jämn vid ställningen 0-0, sen drog Gökboet ifrån och ifrån och till slut har vi där en Fanny. 13-0 till Arne och Joakim.


The Only Ones ser förhållandevis lyckliga ut, resultatet till trots.

I finalen som alltså spelas mellan Gökboet och Mountinstreams är det de förstnämnda som går på bäst i ullstrumporna. Joakims lägg hittar oftast in på poäng och Arnes skytte är inte mycket att klaga på. Bergströms byter positioner och byter tillbaka men inget funkar. När Gökboet är upp på 12 och Arne missar ett lägg för match och Mountinstreams istället tar en tvåa vänder spelet. Joakims lägg är inte längre lika exakta och Arne förmår inte hänga på med den enda saknade poängen. Mountinstreams kommer närmare och närmare. Men säg den lycka som varar för evigt? Trots en stenträff i första lägget lägger Joakim in två kulor, den ena skjuts bort av Magnus men sen blir det en bom. Annika attackerar men det går inte – 13 ligger där den ligger och finalen slutar 13-9 till Gökboet.


Finalisterna, Magnus och Annika B, Mountinstreams kom tvåa och Arne J och Joakim T i
Gökboet knep förstaplatsen och utöver prischecken årets inteckning i vandringspriset. Ett vandrings-
pris som tyvärr inte var på plats i kväll.

Omgång 7, 20 augusti, klart 21:05 – 17,5 gr, bra bouleväder och belysningen tänd på slutet.
Just av den anledningen ber jag er observera att torsdagens begivenheter börjar redan klockan 18:00. Vi delar ut priser till seriesegrarna i division 2, 013’s Grabbar och division 3, Allez!. Därutöver serieplaketter till samtliga seriesegrare innan vi drar igång slutspelet för division 1.
Som börjar med semifinalerna. Vinnarna av grundserien, Gökboet, möter fyran, The Only Ones, i den ena och tvåan, Mountinstreams möter trean, Aurora Bouleealis, i den andra. Det blev alltså dessa fyra lag till slutspel då Stålkulorna som enda lag med chans att kila in sig i toppkvarteten förlorade den sista och direkt avgörande matchen mot Aurora med 13-5. En seger med minst 13-10 och de hade knipt fjärdeplatsen.
I botten och med respass till division 2 nästa år hittar vi Azer Petanca och Bouletts. Båda vann sina första matcher i kväll och förlorade sina sista, vilket inte räckte när BengtÅkeZ, oväntat? slog The Only Ones.


Joakim T, ena halvan av Gökboet, vinner grundserien i div 1
och spelar slutspel på torsdag.

Division 2 vinner 013’s Grabbar före Boulabease på 10 vinster vardera men i kraft av betydligt bättre diff. Postens Lantisar och Slussen tätt efter men med dubbla förluster i kväll varav en var mot 013’s Grabbar som alltså var bäst när det gäller och vinner välförtjänt. Team Ermanno vinner dubbelt, bl a mot Boulejokers med ”favoritsiffrorna” 13-12. Ikväll i rätt ordning, men det hjälper inte. Det blir näst sista plats och degradering till trean ihop med PIF Ekhaga som lyckades med det som väl ingen vill, nämligen att spela hela säsongen utan att vinna en enda match! Stryk mot Boulabease med 8-13 blev sista spiken i den kistan.


013’s Grabbar, bäst när det gäller, tar hem div 2.


Sämre gick det för PIF Ekhaga som inte lyckades att ta hem nåt.

Allez! vann ”lilla finalen” förra veckan mot Proppen P som i sin tur håller undan för BS Company och följer med uppåt i seriesystemet. Det skiljer 18 pinnar i diff, så om vi utgår ifrån att PP vunnit över 80-årsfirande Cubiz (som av den anledningen lämnade wo) även om matchen spelats, så hade BS C ingen chans att ta in försprånget.
Runt det nedre strecket lyckades Who let the Dogs out? att svinga sig över detsamma och är därmed rankade till div 3 även nästa säsong. Men det satt hårt åt. Vinst till slut mot Wasa med 13-7. Ett Wasa som saknade Jörgen men som stretade emot med en besvärlig blåmålad kula i varje vända som undertecknads svajiga skytte inte rådde på. Men till slut kunde Bengts fina läggspel fälla avgörandet. Samma diff som IBV men mer tagna poäng i skenet av att IBV idag förlorade med 1-13 gör att vi kan snacka om hårfint. Resultatet innebär även att Mixed Logistik tog sig förbi Wasa i botten utan att ens vara på plats. De stod över ikväll.


Bengt, med internationell rutin, vet hur man lägger.

Med det är årets serie nästan slut, bara slutspelet återstår och vi tackar deltagarna för den här gången och hälsar välkomna till inomhusserien som beräknas dra igång måndagen den 4 november. Inbjudan kommer.

Omgång 6, 13 augusti. Klara 21.23 – 16,5 gr snålblåst.
Om det var den sena timmen eller det kyliga vädret som bidrog till att någon glömde sin lyftmagnet, låter jag vara osagt, men hör av er till mig så kan ni få tillbaka den.

Så var den näst sista omgången färdigspelad och med bara två matcher kvar att spela, i div 3 faktiskt bara en, börjar det stå klart åt vilket håll det lutar. Så här är läget inför den avslutande omgången:

Division 1: 
Att Gökboet och Auorora tar sig till slutspelet, som förresten sker på torsdag i nästa vecka, den 22.e med start kl 18, törs jag nog lova. Gökboet verkar på hugget med två fina vinster i dag vilket också blev facit för Aurora. De slog bl a Mouintinstream, just nu ligger på tredje plats och verkar heta på slutspel, kan man förmoda. Det fjärde slutspelslaget just nu är The Only Ones som idag fick stryk med 12-13 mot Azer i sista matchen. Ett Azer som för övrigt kämpar för att undvika degradering. Stålkulorna, som slog Azer men fick stryk av Gökboet är det enda lag som kan blanda sig i striden om slutspelet. I botten av tabellen är de desto fler. Där känns BengtÅkeZ vs Azer som en nyckelmatch.


Stålkulorna, det enda laget som kan utmana ledarkvarteten om
en plats i slutspelet.

Division 2: Här är det seger som gäller och att komma minst tvåa för att gå upp till nästa säsong. Nog så tight i toppen med två lag på 9 vinster vardera, Postens Lantisar och Slussen. Tätt följda av 013’s Grabbar och Boulabease på 8. De möter varandra i sista omgången så allt kan i princip hända – frågan är bara -”vilka vill verkligen gå upp”? Att det blir Team Ermanno och PIF Ekhaga som åker ur känns som ett säkert kort. I synnerhet PIF Ekhaga som hittills inte vunnit en enda match? Vad har hänt? Nästa vecka möts de. Sista chansen?


12-feber tycks ha drabbat Team Ermanno. Först två förluster i
lördagens singel-KM för Berit med 12 och så två förluster i
kväll för Teamet med samma siffror. Sitter det i huvudet?

Divison 3: Där vann Allez! idag en lång match, 1.5 timme, över Proppen P vilket väl får betraktas som en liten final, i synnerhet då divisionen bara spelar en match nästa vecka. Allez! har att slå IBV för att vara säkra på seriesegern men det räcker med att inte förlora med för mycket, så kan Proppen inte gå om. Proppen vinner nämligen på WO då Cubiz fått ”ledigt” pga 80-årsfirande och det ger inte de 10 plus poäng som krävs för att gå om. Allez! bättrade onödigt? på sin diff i dag med en Fanny över Who let the Dogs…. De sistnämnda på platsen närmast under strecket, vilket innebär en teoretisk div 4-plats till nästa säsong.
Det visar sig nu att ett resultat var felaktigt rapporterat. Det gäller Bill & Boule som inte alls slog BS Company med 13-9 utan det var i själva verket tvärt om. Det gör att BS C ligger trea på samma poäng som Proppen och kan då i teorin gå om. Men som sagt, P har redan vunnit, på WO och får då typ 7 i pluskvot. OM BS C vinner över Håckla med 13-0 så hamnar de på + 61, vilket PP redan har.
Detta förändrar läget i botten och ger Who let the Dogs… lite bättre läge, det krävs vinst samtidiigt som Bill & Boule förlorar och att ta in de 13 poäng som i dag skiljer i diff. Inget bra läge, men ett läge… Mixed Logistik ligger i botten och står till råga på allt över sista omgången, men kan avancera förbi Wasa om ”hundarna” infriar sin strävan genom att slå Wasa till räckligt hårt. På tisdag kväll vet vi.Klubbmästare i singel och snart även vinnare av division 3?
Labbe i lag med Håkan E.


Minou spelade i dag i lag med mamma Malin i Råsanders+1.
Facit: en vinst och en förlust och plats fem i div3-tabellen.

Omgång 5, 11 juni. Klara 21:25 – 14.5 gr.
Det regnade under dagen, mycket, men väl i Tallboda höll det uppe även om det var stundtals både blåsigt och kallt. Men vi klarade vårsäsongen utan regn.

I div 1 tar The Only Ones tillbaka serieledningen efter att vinst mot både klubbkompisarna i Bouletts och Aurora Bouleealis. Gökboet, som också tog en dubbel, mot Azer och Mountinstreams, skuggar på lika många vinster men med något sämre diff. I botten hittar vi en trio med tre vinster vardera. De två i toppen av trion, BengtÅkez och Bouletts, åkte på dubbla förluster medan jumbon Azer vann sista matchen inför sommaruppehållet, mot just Bouletts med 13-7 och nu får försöka hitta formen till de avslutande två omgångarna i augusti.


The Only Ones i bryderi.

PIF Ekhaga har dock inte hittat någon form än, extra träning i sommar? utan avslutar våren med ytterligare två förluster. 10-13 mot Postens Lantisar och 9-13 mot Slussen. Postens leder tvåan med en pinnes marginal till tvåan Boulabease och trean Slussen.

I trean är det Proppen och Allez! som nu strider om topplaceringen. Just nu är PP i ledning i kraft av 12 pinnars bättre diff. Trea är BS Company tätt följda av Håckla Boule och Råsanders +1. I den nedre delen av tabellen svingade sig Who let the Dogs out upp över strecket genom att som omväxling vinna, inte bara en match utan båda! IBV och Cubiz fick agera slagpåsar. Annars har vi Wasa och Mixed Logistik som har det kämpigt med en vinst vardera. Läge för ännu lite sommarträning?


Labbe jagar serieledande Proppen Petanque men får nu stilla sig
över sommaren.

Omgång 4 4 juni. Klara 21:25 – 19.5 gr

Fjärde omgången avklarad och så här långt har vi klarat oss undan regnet. En omgång kvar innan sommaren…

Inför den så har Gökboet fått ordning på spelet och klättrar upp till en tredje plats i högsta divisionen genom två vinster ikväll. Dels mot Bouletts 13-5 och dels mot BengtÅkez, 13-6. The Only Ones tycks däremot ha tappat stinget totalt och fick idag inte ihop mer än 4 i båda matcherna, mot BengtÅkez och Stålkulorna. TOO fick släppa över ”ledartröjan” till Mountinstreams som trots förlust mot Azer med 12-13 tar poängen som krävs, mot Bouletts, för att gå om.


Joakim, och Arne, klättrade i högsta serien.

På tal om fyror, det var vad Who let the Dogs out i division 3 också mäktade med i sina båda matcher. Motståndarna hette Håckla och Proppen Petanque. Proppen som även vann över IBV, med samma siffror faktiskt, behåller därmed greppet om divisionen och drygar ut diffglappet till skuggande Allez!, även dom med två vinster i kväll. Spänningen i toppen må bestå över sommaren för nästa vecka står de båda topplagen över var sin match. Chans för Råsanders +1 att komma ikapp, och förbi?


Janne, Proppen Ps anfader, leder div 3.

I tvåan är PIF Ekhaga så nära att spräcka nollan så att man nästan blir gråtfärdig. 11-13 mot Boulabease och samma siffror mot Skyttarna. I övrigt tycks alla slå alla i denna jämna tabell så när det blott skiljer 7 poäng mellan ettan och trean rörs det ju om rätt lätt. Förra veckans trea Postens Lantisar tog nu äver första platsen från Boulabaese, som dalade till andra. Därunder har vi nya trean Slussen.


Wrang i tabelltopp i division 2.

Omgång 3 28 maj. Klara 21:25 – 13.5 gr
Inledningvis riktigt fint bouleväder även om den till slut lågt stående solen vållar en del besvärande skuggor, men ju längre solen sjönk desto kallare blev det och till slut var det riktigt bistert i västanvinden. Reslutatet då? Något anmärkningvärt?
I trean kämpar Mixed Logistik på för att spräcka den förhatliga nollan. Mot Allez! gick det inte alls och mot Who let the Dogs out? låg man länge under gravt men kom igen och hade faktiskt lite häng på slutet, men längre än till 9 räckte det inte. Ett tips vore kanske att understundom försöka sig på ett skott? Nu sköt dom inte ett enda skott under matchen och även om inte träffprocenten alltid är vad man vill så kan det ju hända andra saker, ibland bra ibland dåliga, om man skjuter. Om man bara lägger händer oftast inte så mycket oväntat.


Tobbe i Mixed Logistik tycks inte känna av att det blåser kallt.

Trean leds av Proppen P som idag tog två nya poäng genom seger över Bill & Boule och GOSA. På andraplats har vi Allez! också dom med en dubbel idag, mot Mixed L och Håckla. Vägboulerna rasade i tabellen men det gör man ju om man inte kommer till start.

Boulabease och Slussen har kopplat grepp om division 2 i och med dubbelseger för dom båda i dag. Team Ermanno och Boulejokers fick ge sig mot Boulabease med 13-5 resp -6 och Postens Lantisar och Skyttarna åkte på samma resa mot Slussen med siffrorna 7 och 6. I botten kämpar rutinerade PIF Ekhaga med att försök få hål på nollan. Vad har hänt?

Även i divisin 1 är det två lag på 5 vinster i topp. Det är The Only Ones som först slog Azer och sedan fick stryk av det andra, Mountinstreams, med 13-10. Aurora Bouleealis jämnar till tabellen med en dubbelseger. 13-12 mot Bouletts och 13-6 mot Gökboet. Samtliga dessa tre ligger nu efter toppen med tre segrar vardera. Azer har tagit över jumboplatsen efter en mindre lyckad kväll.


Det gör däremot Mats i Aurora B, sitt norrländska påbro till trots.

Omgång 2 21 maj. Klara 21:17 – 17.5 gr
Fortsatt tur med vädret men hur är det med turen på banan? Så här långt är det bara The Only Ones som ”haft turen” med sig hela vägen och vunnit fyra matcher. Leder så klart div 1 och det före en duo på tre poäng, Mountinstreams och Bouletts.

I div 2 är det desto jämnare i toppen. Inte mindre än fyra lag på tre poäng och bäst av dom är Skyttarna dagens förlust i lilla seriefinalen mot Boulabease till trots. Boulabease ligger tvåa efter två vinster i dag. den andra kom mot Slussen. De båda andra trepoängarna är Postens Lantisar och Slussen. En nolla i tabellen och den tillhör PIF Ekhaga.


Allez! har häng på toppen i div 3, men skillnaden i diff är en hel
match, dvs 13 poäng.

Även i div 3 hittar vi en kvartett på tre poäng i toppen. Råsanders +1, Proppen Petanque, Allez! och BS Company. Råsanders +1 slog PP i striden om toppen, PP slog sedan BS Company medan Allez! och Råsanders +1 vann dubbelt. I botten kämpar GOSA och Mixed Logistik för att spräcka nollan.


Bill & Boule spelade bara en match idag och det blev vinst
mot Who let the Dogs out? med nervkittlande 13-11. Bra lägg-
spel fällde avgörandet denna gång.

Omgång 1 14 maj. Klara 20:57 – 13.5 gr
En av de skönare kvällarna på ett tag även om det mot slutet blev nog så kyligt. Tyvärr har vi fortfarande en vakans i division 3 och i ettan och tvåan har två lag bytt plats varför berörda lag fick ett tillägg till programmet. Vill man inte använda det är det Postens Lantisar och Bouletts som bytt mellan div 1 och 2. Annars är det ingen skillnad.
I division 1 tog Gökboet, Arne och Joakim hand om ledningen direkt på två vinster, lika många som The Only Ones på andra plats.

Divison 2 leds av rutinerade Skyttarna och Slussen medan nya i detta sammanhang, Proppen Petanque, leder trean före BS Company. Leder och leder förresten, de ligger lika.


Johan B, Proppen P, i delad topp efter två övertygande segrar div 3.

Många som tycker att division 3 blivit ”onödigt” bra och så blir det när 4-manna inte blir av och det samtidigt bildas nya tvåmannalag samtidigt som alla lagen i div 1 och 2 finns kvar sedan förra säsongen. Det finns nog många lag i trean som vill vara med och slåss om de två uppflyttningsplatserna.


T ex Staffan i BS Company som delar ledningen med PP.

På tisdag börjar vi. Tyvärr blev det i år ingen 4-manna, för få anmälda lag helt enkelt och efter diverse ommöbleringar blev drt istället 29 st 2-mannalag. Således finns det en vakans om någon skulla vilja efteranmäla sig.

Några vakanser i övrigt har inte uppstått så alla lag i division 1 och 2 är med sedan ifjol, även om Trolle bytt namn till Gökboet, vilket innebär att nya lag, oavsett bedömd spelstyrka får börja i division 3. Division 1 och 2 är som vanligt 8-lagsserier med dubbla inbördes möten medan division 3 får inhysa resternade 13 lag som då spelar en enkelserie. Varje lag står över en match. Om vi inte fyller vakansen.

Division 1
Aurora Bouleealis
Azer Petanca
BengtÅkeZ
Bouletts
Gökboet
Mountinstreams
Stålkulorna
The Only Ones

Division 2
013’s Grabbar
Boulabease
Boulejokers
PIF Ekhaga
Postens Lantisar
Skyttarna
Slussen
Team Ermanno

Division 3
Allez!
Bill & Boule
BS Company
CUBIZ
GOSA
Håckla Boule
IBV
Mixed Logistik
Proppen Petanque
Råsanders +1
Wasa
Who let the Dogs out?
Vägboulerna