Torsdag 2010-04-08 Finaldagen

Efter väl förrättad prisutdelning, alla pristagare utom två var på plats, inleds årets finalspel med att Janne/Johan föga oväntat väljer bana 6-8. Alla banorna i perfekt skick, nytvättade och kammade som den värsta konfirmand, men trots detta väljs alltså ”stenarna”.

Conny i HaBeCo representerar div 2-vinnarna och Björn i sin tur för MEKA  och div 3.

Första matchen inleds med att Par a Boule spelar en betydligt bättre boule än grundseriesegrarna Boules Eye. Det är alltså seriens bästa placerade lag som spelar final, precis som det ska, mao. Monica skytte skördar triumfer och de rycker upp till 6-2 innan J/J tar en närnött pinne genom dubbla mätningar. Stärkta av denna framgång tar de ytteligare en pinne i vändan efter, efter att H/M lagt bort sig å det gövsta. Skulle tro de var nöjda med bara en i baken.

Håkan & Monica tar sig dock samman och kontrar med en tvåa upp till 8-4. Vändan efter skjuter Monica mycket bra och tar skott för att stanna för 12. Kanonträff men kontrar bort en av poängen de redan hade, de hade två, och får nöja sig med en etta.

Johan däremot har svårt att få igång skyttet och även om han träffar påföljande andraskott mäktar de inte med att sätta press på Par a’. Monica kan relativt enkelt lägga in sina sista två kulor till ställningen 12-4.  

När det är som mörkast är även hönan död, eller vad det nu är man säger i dessa lägen. Johan sätter nu sina skott och efter det sista är det lart med en tvåa. Monica missade sitt näst sista klot på Jannes poängkula och det var nog en och annan i den kunniga publiken som förvånades över att i det läget, med 1-1 i klot 12-4 i matchen och på ett underlag där stenträffar trots allt förekommer, väljer att lägga. Lägger bort, Johan träffar, 12-6 till PaB. 

Vad som sen händer kan man ju bara sia om, jag såg det inte, men vändan avslutas med att Håkan lägger mycket bra, Johan skjuter bort och J/J har två plats när Monica lägger in sin och matchens sista kula till 13-6. Nu kafferast.

Kaffet gjorde susen för Janne/Johan. Ett bra första lägg som Monica bommar två skott på, ett par halvbra lägg och det öppnar sig för ”Ögat”. Johan skjuter och träffar tre skott och när sedan Janne till sist låter sig övertalas om att skjuta sist träffar han och de inleder match två med en fyrpoängare. Detta följs upp av en etta, 5-0.

Nu tycks Par a’ B vakant till ur ”bullkoman”. Raskt och fint spel, fyra poäng, (inspirerade av Djurgården?) och sen en till, lungt och fint, lägg på lillen, Johans bössa skjuter snett, en fyra till. Sen visar båda lagen prov på hur man genom gnetspel tar en etta, men det är H&M som får den. Nu 9-5, vittring?

Se filmen:->Monica skjuter eget och tar en poäng  

Jomen, tre nya och 12-5. Men inte fanken kan vi ge upp nu, tycks J/J tänka. Två poäng följs upp av tre och plötsligt är det nerv igen. 12-10 till PaB. Janne lägger på lillen, Monica skjuter, bommar men tar lillen, död, ny omgång. Janne blir lång. Håkan lägger in, Johan skjuter bort, Håkan lägger in, Johan skjuter bort, Håkan lägger in, BE försvarar en för dålig kula. Johan bommar, Janne bommar, Janne miissar klossen – match 13-10 till Par a Boule.

Par a’ Boule finalbesgrar Boules Eye i två raka. Håkan och Monica får nog finna sig att få bära favoritskapet inför söndagens KM i Mxd. Janne och Johan, som inte är med då, verkar trots allt inte alltför nedstämda.

Onsdag 2010-04-07 Kvalet omgång 4, slutomgång.

Två nykomlingar i ettan till nästa säsong. Genboule, som slår tidigare klara Glouglou och Bill & Boule som trots vekt spel denna dag klarar sista kvalplatsen före HaBeCo med 6 pinnar bättre diff. På sjätte plats Dogs som gör en hedersam avslutning genom 12-13 mot Only O och vinst över Glouglou med 13-7 på favoritraspbana nr 1.

Än mer hedersamma förluster bjuder Bergbullarna på som förlorar båda matcherna med 12-13. Först mot HaBeCo och sen mot Betlehems ****, som genom denna seger räddar sig kvar i ettan. Ur åker från årets serie The Only Ones, som vann 4 matcher under hela vintern, två i serien och två i kvalet, och Bergbullarna.

Från trean till tvåan hittar inte mindre än tre lag. Det är bara rutinerade rävarna i X-boule som mäktar med att förnya sitt kontrakt genom en klar seger i kvalet. En kvartet på fyra lag med vardera fyra vinster gör upp om det tre resterande platserna. Slussen drar det kortaste strået och åker ur med 10 diffpinnars marginal till IVKA, trots seger över samma lag i kvällens sista match med övertygande 13-12. Till tvåan även Kulan och MEKA.

Slussen klarar som sagt inte strecket, trots dubbelseger nu i sista omgången. IBV kom inte öht och då åker man som regel nedåt i tabellen och seriesystemet och Taxi Boule fick till sist en pinne, på wo, med det räcker inte – då det blir till att rikta in sig på div 3 2011.

I morgon, torsdag, kl 18:15 – Prisutdelning till seriesegrare och tvåor i div 2 och 3. Sen final och slutligen den sista prisutdelningen. Sen blir det inte mer inomhus för denna gång.

Onsdag 2010-03-31 Slutspel – semifinal

Boules Eye väljer Labbe & Co samt bana 6-8. Tar ledningen men Labben kommer igen till 3-3. Janne/Johan skärper till et’ och drar upp till 6-3. Sen en riktig spik i kistan, fyra pinnar 10-3. En? vända till och det är klart. 13-3.

Sen blir det plötsligt tuffare, mycket tuffare. Labbarna inleder med en tvåa som följs upp med en femma efter mycket bra läggspel. Vad hjälper det att Johan stannar på ett skott när han bommar de två andra samtidigt som Janne väl inte direkt presterar sin bästa läggvända. 7-0 till Labbe. Vändan efter inleder Johan med en ”Kalle” v8ilket bäddar för två pinnar och en spräckt nolla. Tre nya i nästa och 5-7 till ”Ögat”. Torkil och Stefan tycker att ”B-laget” bör skärpa upp spelet så dom slipper hoppa in i en ev skiljematch. Janne/Johan lyssnar. Tar två pinnar till, 7-7. Fortsätter att dominera. 10-7. Två pinnar till och 12-7. Nästa kula lägger Janne straxt bakom lillen och den överlever två lägg, ett skott och även en attack på lillen. Johan N lägger in Labbarnas sista kula men den skjuter Johan B resolut bort. Match. 13-7.

Kvar att välja för Par a’ Boule är då bana eftersom enda kvarvarande motståndet består av Stålkulorna. Det blir bana 3-5. Tyvärr verkar Håkan/Monica ha slarvat med något i uppladdningen för de kommer aldrig in i matchen. Klena lägg, ett och annat (flera faktiskt) bra skott, men vad räcker det mot Lars-Olofs raspar och framförallt ett bättre läggspel. 13-2 till Stålkulorna.

Håkan och Monica tar sig samman och börjar den andra matchen betydligt bättre. Tar poäng direkt, om än bara en, vilket fökjs upp av en fyra och vips en 5-0 ledning. Lika bra att smida med järnet är varmt. En femma och 10-0. Ståkulorna sprattlar till lite och tar en trea, men sen tar det slut. 13-3 och skiljematch.

Skiljematchen börjar på 8-8 och Par a B tar första poängen. 9-8. Vilket följs upp med en fyra, var är Stålkulornas mördarlägg nu? Match. 13-8.

På torsdag nästa vecka är det final. 18:15 börjar vi med prsiutdelning för de andra divisionerna, sen final. Någon match om tredjepris är det inte.

Johan och Håkan spänner musklerna inför den rena Lejonkulanfinalen i nästa vecka.

Måndag 2010-03-29 Kvalet omgång 3
Glouglou vinner vidare och är klara för ettan nästa år. Även Bill och Boule kan väl i praktiken ses sig som nykomlingar i högsta divisionen efter dagens övertygnade dubbelseger. 13-4 mot Genboule och 13-3 mot Bergbullarna. Kan en Roland i laget göra så mycket?

Roland Nyberg, salig över sitt inhopp i Bill & Boule.

Vilka som gör denna duo sällskap i ettan återstår att se. Genboule ligger bäst till med tre vinster medan Dogs och Betlehems **** båda ligger på två och enbart 5 pinnar i diff diff. HaBeCo skuggar. Onsdag efter påsk avgörs det.

Roland och Irma, i Genboule, ligger bra till för en
come back till division 1.

X-Boule och IVKA förefaller ha säkrat div 2 spel i den lägre kvalserien genom sin vardera fyra vinster. Sen är det väldigt jämt runt strecket – MEKA, SIEL lite före Kulan och IBV, Slussen får nog svårt och ohjälpligt klara för div 3, Taxi Boule utan en endaste liten seger.

Micke Persson i Taxi vinner inget, men är enligt
egen utsago lika glad för det.

Onsdag 2010-03-24 Slutspel – Kvartsfinal
Inga direkta skrällar i lagens val av motståndare. Båda topplagen väljer lag som av en eller annan anledning är försvagade för dagen. Trolles Arne har inte hunnit hem från Tailand och med Inga, som på intet sätt ska ta på sig förlusten – men lika ”på” som A är hon ju trots allt inte, rår inte Lennart på seriesegrande Boules Eye. Två raka, 13-1, 13-3.

Par a’ Boule väljer sedan Azer som öht är glada att kunna presentera ett lag. Klockan 17 blev det klart att Gabriellas kompis Lotta, som via Gabriella – Rasmus – Johan – Gitten fått frågan om hon kunde spela i Malins ställe. det kunde hon och match blev det. I den första stretade de emot och om jag inte missminner mig stod det 5-5 ett tag, sen tog väl rutinen ut sin rätt och Håkan och Monica gled ifrån till 13-7. Efter en välbehövlig kaffepaus hade visst musten gått ur Gitten/Lotta helt för nu blev det bara två poäng.

Monica och Håkan vidare till semi, det kan man inte
tro. Men det är en arkivbild.

Stålkulorna krånglade sig till sist vidare till semi även om det stundtals föreföll mycket osäkert. I första matchen vann de med 13-7 i en match som nog var jämnare än vad siffrorna visar och i den andra låg de under med som värst 2-9. Vänder till 13-9 och går vidare. Gabriella och Mats underpresterade, som man säger, i stora delar av den matchen.

Kvällens jämnaste tillställning blev klubbmötet i RPC mellan V2 och Labbe. De sistnämnda tar ledningen i båda matcherna bara för att sen släppa in V2 och göra det hela olidligt spännande i slutvändorna. 13-9 och 13-12 till Labbe och därmed var samtliga semifinalister klara utan att vi behövt spela någon skiljematch. Men vad gör det, klockan hann bli 21 iaf.

Labbe koncentrerad, har han sen turen på sin sida
också, går det inte att slå honom, enligt Ulf.

Måndag 2010-03-22 Kvalet omgång 2

Full omgång, fullt med folk från olika divisioner. Kul, men samtidigt lite otäckt med spelare som å ena sidan skjuter/plomberar medan andra vimsar runt och tycks tro att de är ensamma i hallen. Det är kutym att turas om att spela i två närliggande matcher om det är trångt, om inte riskerar man att få en kula på, i bästa fall, skenbenet.
Hur går det då så här långt. Ja att Glouglou vill tillbaka till ettan med sina tre raka vinster står väl helt klart. Dogs på andraplats är nog lite mer sugna på div 2-spel ett år till, men lägger sig – nä, det ser inte bra ut. Över strecket två andra div 2-lag, Genboule och Bill & Boule. Ska det bli tre nya lag i ettan? I botten, Bergbullarna, som verkligen får ta sig i kragen om nedflyttning ska undvikas.

Anton, het skytt i Glouglou.


Lika ”illa” ser det ut i den andra kvalserien. Bara X-boule över strecket av div 2-lagen. Kulan, SIEL och IVKA kommer alla från trean och vill kanske kliva upp ett snäpp. I botten Taxi Boule, som får köra med samma kragtrick som Bergbullarna.

IVKA, på uppflyttningsplats just nu.IBV ligger lågt, inte som en sjunken båt kanske, men lite tungt efter 11-13 mot Slussen är det allt. Slussen dubbelvinnare idag efter 13-12 mot Taxi också.

Onsdag 2010-03-17 Kvalet omgång 1

Fullt hus i hallen när kvalspelarna väntade på att div 1 skulle klara av sin sista match och vi därmed skulle få spelordningen i kval 1-2 spikad.

Runt åtta är alla klara och kvalomgång 1 inleds med att The Only Ones, som haft en tung vinter, lägger ytterligare en rask förlust i bagaget efter att ha besegrats ordentligt av Bill & Boule (13-2).

Faktiskt vinner alla div 2-lag över sina div 1-motståndare utom det på pappret bästa, dvs seriesegrarna HaBeCo, som får ge sig mot hårdskjutande Anton och plombande Rasmus.

I kvalet mellan 2.a och 3.e divisinonen slår Kulan, som tycks ha funnit slutspelsform, Slussen och SIEL, som tvingats till förstärkning, betvingar Taxi. X’en ”stå i ringen Sthig” ångar på medan Ivan tydligen ännu inte hämtat sig från måndagens förlust.

På måndag, den 22 mars, kör vi omgång 2. TVå matcher. Och på onsdag, den 24 mars börjar slutspelet i div 1.