Finalen, onsdag 25.e mars

Dagen inled med prisutdelning, en rörig sådan då prisutdelaren lyckats glömma två priser hemma och till slut även blandade ihop plaketterna men alla närvarande pristagare fick iaf sina väl förtjänta priser.

CJN_150325_13
Roland G (Irro) Per-Inge R och Lennart A (Skyttarna), Peter A (013s Grabbar), Irma G (Irro), Mats L och
Gabriella K (Aurora Boulealis), Annelis G (Boa) Raoul P (013s Grabbar) och Bengt-Ove G (Boa).

Saknades gjorde Majon och Boulejokers.

Sen vidtog årets final med att Skortkastarna, i egenskap av vinnare av grundserien, väljer bana. De valde bana 5 och har att möta Azer Petanqa. Azer chockstartar och drar igång med en 5:a. Skrotkastarna låter sig inte avskräckas utan svarar med en trea. Så fortsätter det, Azer tar poäng, i regel mer än Skrotkastarna så 10-5 blir snart 13-6. 1-0 i matcher och paus. ”Alla” tror att det här går fort, Azer kommer att vinna två raka. Men inte.

Inför returmatchen byter Skrotkastarna bana till bana 7, vilket skulle visa sig vara ett effektivt drag. Azer tar dock initiativet och öppnar med en tvåa, men sen går spelet i stå. Gitten har väl inte en av sina bästa läggstunder om man säger så och även om Claes träffar ibland är bommarna kostsamma. Skrotkastarna drar ifrån till 9-2.

Azer hittar dock tillbaka till sitt vinstgivande spel och går ikapp. Men som så många gånger förr tar det då stopp igen. Skrotkastarna vinner välförtjänt med 13-9.

CJN_150325_18
Håkan grundlade segern i andramatchen med sitt fina läggspel.

Skiljematch, 8-8 börjar den på och går på samma bana. Skrotkastarna tar inledningspoängen, 9-8, och följer raskt upp det med en trepoängare. 12-8. Under tiden har Azer-Claes skjutit lillen död ett antal gånger, inte alltid helt nöjd med det. Skrotkastana presterar nu mycket bra läggspel, vilket borgade för trean och även i denna vända. Även om Håkan, som tidigare lagt som en klocka, nu missade lite, så trädde då Skrot-Claes in och la på lillen. A-Claes skjuter bort. Kloss på Gittens ledarkula. Gitten lägger i sin tur en ny kloss. S-Claes missar den tredje klossen med en hårsmån. Azer tar poängen, med två klot på hand. Deras första på mycket länge, för 9-12.

I nästa vända öppnar sig ett matchläge. A-Claes har skjutit och stannat men S-Claes lägger in sitt sista som tvåa. Ettan och trean på plats, tre kulor kvar. Ett stannskott och Gitten har två lägg för match. Skottet dimper ned ”1” mm bakom och Gitten lyckas inte lägga bättre. 10-12.

CJN_150325_27
I slutvändorna fick till slut Gitten ordning på sina lägg och kunde
med två riktigt fina kulor på långt håll grunda för segern.

Sista vändan avgjörs genom att S-Claes lägger en fin kula 20 cm bakom lillen. A-Claes skjuter och lillen går typ 2 m ut bakåt höger. Skrotkastarna har poängen men Gitten har typ 1.5 m att lägga på. Hon lägger 25 cm kort lillen. S-Claes blir en knapp meter lång med sitt sista lägg och Gitten och A-Claes kan lägga in sin sista två klot för match och det gör de.

Azer har nu återtagit tronen efter förra årets gästspel av Team Bel Azur. Vi grattulerar.

CJN_150325_36
Årets finalfält, Gitten R och Claes N, Azer Petanqa, slutsegrare med minsta möjliga marginal, 13-12, över Skrotkastarna, Cleas och Håkan Lindberg.

Vi tackar därmed för denna inomhussäsong och hoppas vi får förnya vårt hyreskontrakt med kommunen så vi kan ses igen till hösten.

Men innan dess ska vi köra utomhus. I början av maj drar det igång i Tallboda, troligen den 12.e och med fem omgångar innan semesteruppehållet.

Inbjudan kommer med någon form av post. Vet Ni med Er att Ni uppdaterat Er e-post så skicka in den nya till vår e-postadress. 

Prisutdelning, onsdag 25.e mars

Innan vi avslutar säsongen med finalen i div 1, som går onsdagen den 25 mars kl 18:30, ska vi dela ut plaketter och priskuvert till seriesegrare och tvåor.

Alltså kallas pristagarana till prisutdelningen som äger rum samma dag klockan 18:15. Kallelse kommer även att gå ut via e-post.

Div 1 Skrotkastarna, som väl förhoppningsvis är där, och tredpristagarna Aurora Boulealis. Team Bel Azur har redan fått sitt tredjepris.

Div 2 vann MaJon och två blev Irro.

Div 3 vann Skyttarna före Boulejokers,

Div 4 vann 013s Grabbar före Boa.

Välkomna.

Kvalserierna omg 4, måndag 16.e mars

Får be om ursäkt för lite sen uppdatering men mitt jobb förde mig till Kalmar i början av veckan så då var det omöjligt att uppdatera. Men nu är jag hemma igen och kan konstatera att Devil Heart mycket riktigt vann kvalet trots en förlust, i första matchen mot Boccia Br. Dessa båda lag går till ettan och emellan dom hittar vi Stålkulorna som också tog sig samman i kvalet och visade att de minsann hör hemma i högsta divisionen. Fjärde lag över strecket är IBV vilket kanske får ses som en liten skräll. Degraderade blir Lundby och Instrumentboulaget. Irro och MaJon får helt enkelt stanna kvar i tvåan.

CJN_140324_38
Calle må se bekymrad ut men nu är han uppe i högsta divisionen. Det
är kanske det som bekymrar honom.

Upp till tvåan underifran, så att säga, kommer enbart Skyttarna. De tre andra div 3-lagen mäktade inte med att slå de etablerade div 2-lagen utan får stanna kvar i trean. Till tvåan således 31:an, ÅkeS, Oskars Veteraner och Skyttarna. Skyttarna tar sig upp på bekostnad av Par i Damer.

CJN_150112_15
Par i Damer, Inga och Gunilla, åkte ur tvåan.

Slutspel div 1 semifinal, onsdag 11-e mars

Topprankade Skrotkastarna börjar kvällens val med att deklarera att de inte vill möta Claes och Gitten utan väljer istället Aurora Boulealis och bana 5. Kvar blir för Sten/Ulrika i Bel Azur att välja bana för matchen mot Azer. Det blir bana 7.

Skrotkastarna vinner tämligen enkelt första matchen mot Aurora, 13-5, och varken Mats eller Gabriella får till nedslagen bland stenarna. En fikapaus senare och de är redo för revansch. Det höll på att bli en Fanny av det men Skrotisarna hittade ett par poäng i någon av slutvändorna så det stannade vid 13-2. En tredje och avgörande match fick tas till. Börjar vid 8-8. Aurora har chansen att avgöra direkt i första omgången. Poäng inne och fem kulor kvar, men den svårlagda banan sätter p för vidare poäng så det stannar vi en etta och 9-8. Sen kommer Claes och Håkan plötsligt ihåg hur man gör, tar en trea och ledningen med 11-9. En vända till och det står 12-9. Sen glömde dom allt igen. Efter att Gabriella stannat på sitt andra skott har de två på plats (11) och fyra klot kvar för att lägga in två till för match. De lägger in ett och ställningen är 12-12, Drama.

Sista vändan går inte till historien som en av de mer välspelade. Mats kan inte straffa Håkans lägg så Gabriella får gå in och försöka. Första kulan blir kort men den andra ligger fint ett par dec från lillen. Claes skjuter och bommar men tar med lillen till en Håkankula längre ned i banan,.Gabriella lägger på nytt in en bra kula och den skjuter Claes bort på rikitgt så att säga. Matchen är över och Skrotkastarna är klara för final. 13-12.

CJN_150311_05
Skrotkastarna blandade vin och vatten men drog det längsta strået vid
ställningen 12-12 mot Aurora Boulealis.

Azer spelar stablit genom hela kvällen och vinner sin första match med 13-5 men den var jämnare än vad siffrorna vill antyda. Den andra matchen var inledningvis inte ett dugg jämn. Azer går ifrån till 9-0 innan Azurerna vaknar till och plötsligt har det blivit 9-7. Men då vaknar Gitten plötsligt till igen och träffar ett skott. Om det var motståndarna som blev helt perplexa eller om de själva lät sig inspireras av denna lyckliga tilldragelse låter vi vara osagt, men i vändan efter tar Azer iaf den trea som krävs för match och avancemang till finalen.

CJN_150311_12
Claes och Gitten är klara för finalen.

Så nu får Skrotkastarna möta Claes och Gitten vare sig dom vill eller inte. De får dock fördelen av att välja bana.

Vi grattulerar tredjepristagarna Team Bel Azur och Aurora Boulealis. TBA, som mht sitt resavstånd redan fått sitt pris, behöver inte komma på prisutdelningen men det förväntar vi oss av Aurora. Prisutdelning äger rum den 25 mars kl 18:15 för samtliga divisioner.

CJN_150311_30
Publik hade vi också, förutom Conny bestående av Malin och makarna
Harry och Gute. Harry åter på benen efter en besvärlig hosta och en
släng av träben,

Nedflyttningsserien div 3 omg 3, onsdag 4.e mars

JOGU defilerar hem serien och har genom två avslutande vinster, JUB 13-11 och Malmkloten 13-7, visat att de minsann inte hör hemma i någon lägre division.

CJN_150217_03
Ingvor och Birgit visar var skåpet ska stå.

Men vad har PIF Ekhaga gjort av sommarens formtopp? Vill minnas att de spelade hur bra som helst, vann den ena division 3 gruppen och nu gått upp till tvåan. Dubbelförlust i sista omgången och sist i tabellen med blott en enda liten seger. Hur ska det gå till våren?

CJN_150211_27

PIF Ekhaga får nog träna lite innan det är dags för samling i Tallboda
om de inte ska bli ”slagpåsar” i division 2.

Kvalserierna omg 3, måndag 2.e mars

Devil Heart fortsätter sitt segertåg och har med en omgång kvar redan säkrat division 1-platsen, Vinst mot MaJon, som i sin tur sladdar i botten utan vinst och således blir kvar i tvåan, med knappa 13-11 följs med lite mer stabila, iaf på pappret, 13-9 mot IB.

CJN_150209_08
Danne och hans Devil Heart är klara för fortsatt div 1-spel.

Om DH och Majon är klara åt var sitt håll är det desto mer ovisst för de övriga lagen. 1 pinnes skillnad mellan andraplatsen och den näst sista. Sista omgången blir en rysare.

I den andra gruppen är det lite jämnare även om både GOSA och Boulejokers nog får det svårt att ta en division 2-plats. 31:an i topp men med fyra lag med bara en pinne sämre finns det utrymme för förändringar här med. Men det skulle förvåna om 31:an inte klarar division 2-platsen. I övrigt en anmärkningsvärd omgång denna den tredje. Samtliga lag vann en match och förlorade den andra. Om den trenden står sig även i sista omgången lär det inte bli några större omvälvningar i tabellen.

CJN_150209_57
Det räcker inte med att koncentrera sig för Ola om han ska få
upp GOSA i tvåan. Det vill nog till att trolla med knäna också.

Slutspel div 1 kvartsfinal, onsdag 25.e feb

Dagen börjar med att topplagen får välja motstånd. Matcherna formeras då som så att:

Skrotkastarna tar sig an Aero P, som de väl ansåg vara det lättaste bytet med sin 8.e plats. Ja, det verkar ha gått lätt Skrotkastarna, 13-9 och 13-5 och vidare till semi. Ihop med:

CJN_150225_33
Claes kastade sitt skrot tillräckligt väl för att förpassa Aero P ut på vårbete.

Aurora Boulealis som valde att möte V2, ett val som höll på att stå dom dyrt. V2 vinner nämligen den första matchen med 13-11 men sen får Gabriella och Jakob, som för dagen ersätter den skäggige mannen som är i England för att smaka av alen på hemmaplan så att säga, ordning på kulorna och vinner två raka, 13-9, 13-9. Noteras bör att den senare börjas på 8-8. Till semi går också:

CJN_150225_26
Jakob och Gabreilla och slog ut Eva och Ulf.

Team Bel Azur som likt Aurora förlorar inledningsmatchen men sen samlar ihop sig och vinner två raka. Motstånde stod Lejongap för. Huruvida det var mycket motstånd i andra matchen, som slutade 13-0, låter jag vara osagt men i den avgörande blev det iaf ånyo 13-9 till vinnarna.Sist ut var:

CJN_150225_39
Ulrika och Sten, Norrköpings hopp i Linköpingsserien, vidare till semi.

Par a Boule som inte hade mycket att välja på mer än bana, det blev trean, då allt som återstod var Azer. Kanske inte direkt en önskemotståndare, de har ju vunnit inomhusserien iaf tre gånger i rad. Azer infriade förväntningarna och kunde väl kanske genom inledningsmatchens 13-2 ta luften ur Håkan och Monica. Men inte då, de stretade emot bra och var på håret att få till en skiljematch men nådde bara till 11.

CJN_150225_44
Gitten och Claes, Azer, slog Par a Boule.

Nedflyttningsserie div 3 omg 2, onsdag 25.e feb

Blott fyra matcher i en full omgång av denna serie, inte mycket. Måste se till att få större serier till nästa säsong. Fullt hus är allti kul. Nu var det iofs mycket folk idag eftersom slutspelet i div 1 drog i gång samtidigt. Hoppas det såldes mången korv.

Bill & Boule leder men så har man ju också tagit in legenden Roland Nyberg i laget. Klara 13-3 mot Malmkloten efter att först ha vunnit ”lilla finalen” mot JOGU med 13-9. Men det är än så länge jämt. Fyra lag på en pinne. B&B har två.

CJN_150225_50
Bill & Boule, vem är Bill och vem är Boule?

Kvalserierna omg 2, måndag 23.e feb

Bland de etablerade div 1-lagen är det än så länge bara Lundby Boule som inte håller måttet. De avslutade dock kvällen med att slå Irro men då detta är deras enda seger i kvalet så här långt ligger de på sjätteplats i kvalserien till div 1. Fyra lag går upp.

CJN_110221_334
Tommy C tillbaka och vinner allt med sitt Devil Heart.

Tvärtom, om man så säger, går det för Boccia Brothers som som en katt bland hermelinerna nu ligger på tredjeplats och aspierar på en plats i ettan på allvar. Suveräna så här långt är Devil Heart som är obesegrade.

31:an vill hålla sig kvar i tvåan till varje pris och vinner allt. En riktig rysare mot Oskars veteraner med 13-12 och lite mer komfortabelt mot GOSA med 13-6. GOSA går det inte så bra för, noll poäng tillsammans med Boulejokers och de kivas om jumboplatsen. Boulejokers undvek den idag genom att bara förlora med 12-13 mot Par i Damer.


CJN_150209_44
31:an går som tåget. Är det den sk ”Janneeffekten” ?

Cupen dag 3, onsdag 18 feb, finaldagen

Fri lottning och kvartsfinalerna blev: på bana 2: 013s Grabbar – Boa de sistnämnda vinner till slut efter att ha stannat till på 12 ett tag. Så vitt jag kunde bedöma pga bättre läggspel på den dokumenterat luriga banan. 8-13.

Bana 3 Lejongap – JOGU, 13-7. JOGU stretar emot bra men Torkil och Håkan maler till slut ned dom bland stenarna. Håkan träffar skott oftare än Ingvor. KAn vara matchavgörande för Birigt la stundtals riktigt bra.

Bana 6 Boccia Brothers – Bellis 9-13, Kvällens skräll? Nåja, Bellis kan ju lägga bra men skjuter i princip inte ett skott. Kan stundtals räcka långt, som i denna match som avslutas med att Ulf P spelar ut egen poäng, flyttar lillen och förlorar matchen på en stenträffad plomb. Så kan det gå. Publiken, Ingrid, får stanna en match till.

CJN_150218_34
Majbritt som repat sig och är åter i Bellis möter Torkil i semi. Det gick
väl inte så bra men bara att ta sig till semi borde gett bra pengar.

Bana 8 Par a Boule – Azer Petanca, med fri lottning kan allt hända. Detta kunde ju iofs ha hänt ändå då PAB gick till kvart via skilje medan AP vann sin pool. Inledningvis jämt. Azer tar ledningen, PAB går ikapp och om, Azer kommer tillbaka och vid ställningen 8-7 drämmer de till med en femma och match. 7-13. Lite snopna titelförsvarare får avsluta kvällen i cafeterian.

CJN_150218_37
Bengt-Olov i Boa tog sig semi i sin första cup vilket får
anses som mycket godkänt. Azer blev dom dock övermäktiga.

Semi med glada överraskningar mao. Bellis och Boa, de möter Lejongap respektive Azer. Tyvärr stannde det vid det. Vet inte om de blev trötta, var nöjda eller bara helt perplexa över motståndet. Ingetdera laget tog nämligen någon poäng öht och vi har Lejongap – Azer i final, på bana 4.

Azer går ut bäst och upp till 5. Gitten lägger bra, Torkil något sämre, Håkan bommar skott, Claes träffar, Håkan och Torkil byter och tar en poäng. Sen får dom inte fler. Azer vinner på 40 minuter med 13-1 efter att Cleas inte missat många skott, det gjorde han inte i semin heller, och Gitten lagt stablit. Torkil och Håkan kämpar men får inte med sig några poäng. 1-13.

Azer Cupmäsrtare 2015. Grattis.

CJN_150218_31-2
Finalfältet, tvåorna Lejongap, Håkan J och Torkil Å. Segrarna Azer Petanca, Gitten R och Claes N.

Cupen dag 2, tisdag 17 feb.

Om det var ”favoriternas” dag i går så blev det det omvända idag när poolerna 3 och 4 avgjordes. Att jag höll fjolårsfinalisterna, som spelade i var sin pool som favoriter är väl inte så underligt, mer förvånande är att inget av lagen klarade av att vinna sin pool. Istället blev det en repris på fjolårsfinalen i skiljematchen i pool 3. Par a Boule, titelförsvararna, mötte således Lundby Boule och utgången blev densamma som ifjol. Par a Boule vann, dock inte lika förkrossande som i förra finalen som slutade 13-3 utan med betydligt mera jämna 13-11. Efter att Håkan lagt sin sista kula 15 cm framför lillen har Bosse två skott på sig för match, men missar båda.

CJN_150217_02
Monica och Håkan, som vann i fjol, klarade sig med ett nödrop vidare.

Vann pool 3 gjorde nu istället Boccia Brothers efter segerar över Par a Boule och Åkes, 13-7, 13-2, inget snack. Klart för kvart.

Pool 4 vinns av 013s Grabbar som inte bara går som tåget i serien utan fortsätter sitt segertåg även i Cupen. 13-11 mot Par i Damer kunde völ iofs ha gått hur som helst men 13-8 mot rutinerade division 1-laget Lundby Boule imponerar. Vidare via skilje tar sig JOGU som i skiljen slår Åkes med klara 13-5.

CJN_150217_03
Ingvor och Birgit, JOGU, vinner skiljematchen och är vidare till kvarten.

I morgon börjar vi med att lotta kvarten. Spelstart kl 18:00. Sen blir det semi och final. Fri lottning genomgående.

Resultat

Pool 3
Boccia Brothers
Par a Boule
Åkes
Doggi Boule

Pool 4
013s Grabbar
JOGU
Lundby Boule
Par i Damer

Cupen dag 1, måndag 16 feb.

”Favoriterna” stod pall i både pool 1 och 2 och vann sina respeltive pooler. I 1:an var det Lejongap, idag bestående av Torkil och Håkan J som fick bära favoritskapet. De vann inledningsmatchen mot Skyttarna, som stretade emot bra, med 13-10. I den andra matchen vann Dogs en lika lång och seg tillställnng med samma siffror över Bellis.

Vinnarmatchen mellan Lejongap och Dogs blev en nagelbitare som Lejongap till slut kunde ta sig ur med 13-11 i bagaget.

Bellis möter i sin skiljematch Slussen från pool 2 och än en gång blir det tight. Bellis vinner till slut och ånyo är resultatet 13-11.


Bellis, Lisa Bergman och för dagen i lag med Ingrid Gustavsson,

Azer Petanca vann lätt två raka. Hagel 8 och Slussen 5 och är klara för onsdagens kvartsfinal. Kvartsfinalerna börjar kl 18 förresten och fri lottning tillämpas.

Skiljematchen i denna pool kom att stå mellan Boa, som väntat i en eon på motstånd, som bestod i Dogs. Därav eonen. Dogsen får inte till sitt fina läggspel lika effektivt på bana 5 som det var på bana 1-2 och Boa vinner på bättre lägg helt enkelt. 13-7 och Boa är klara för kvarten i sin första cup.

CJN_150216_04
Inte Bo A Orm kanske men likväl Bengt-Ove och Anneli.

I morgon är det tisdag och då spelar pool 3 och 4.

Resultat

Pool 1
Lejongap
Bellis
Dogs
Skyttarna

Pool 2
Azer Petanca
Boa
Slussen
Hagel

Cupen

Lottning och spelordning:

Pool 1, måndag 16 feb kl 18:30
Dogs
Bellis
Skyttarna
Lejongap

Pool 2, måndag 16 feb kl 18:30
Boa
Slussen
Hagel
Azer Petanqa

Pool 3, tisdag 17 feb kl 18:30
Par a Boule
Boccia Brothers
Doggi Boule
Åkes

Pool 4, tisdag 17 feb kl 18:30
JOGU
Lundby Boule
013s Grabbar
Par i Damer

Spelformen är cirkelpool och poolerna spelas klart respektive kväll.
Målsättningen är att klara av kvartsfinal, semifinal och final på onsdag varför vi om möjligt startar kl 18:00 den dagen.

Välkomna.

Div 4 omgång 7 och Nedflyttningsserie omg 1, onsdag 11 feb

013’s Grabbar är heta just nu, Ni har väl anmält Er till Cupen?, och avslutar serien med en dubbel. Vinner serien med en poäng till godo på tvåan Boa. Boa är ofina nog att slå PIF Mix med 13-0, som följs upp av 13-6 mot Slussen. Men förlusten i förra omgånge mot just 013 ligger dom i fatet och det blir till att nöja sig med andraplatsen, vilket inte är så dåligt med tanke på att de började spela boule i somras.

CJN_150128_52
Med ett sådant fighting face kan man väl inte undgå att vinna serien?

PIF Mix och Hagel är närmast under strecket men ändå tre vinster bakom tvåorna. I botten hittar vi Bellis. Div 4 har därmed spelar klart för säsongen och har bara Cupen kvar, om dom vill. Den spelas hur som helst i nästa vecka om vi får ihop antal lag som krävs, dvs 16. 013’s Grabbar och Boa kallas till prisutdelning vad det lider.

Kuriosa: alla matcher denna omgåmg slutar med ”hemmaseger”. Tror inte det hänt många gånger, om ens någon, på de 22 år vi hållit på.

Nedflyttningsserien för div 3 inleddes idag med blott två matcher, JUB, som hafte det tungt i serien, passade på att vinna mest och leder efter denna inledande omgång nedflyttningsserien knappt före PIF Ekhaga.

CJN_150211_25
Ulla i JUB kontrollerar att mätningen går rätt till.

Kvalserierna omg 1, måndag 9.e feb

I kvalet till tvåan förfaller det vara klassskillnad mellan de etablerade div 2-lagen och de som vill upp. Eller hur ska vi annars tolka att det blev idel div 2-lag som stod som segrare denna inledande kväll. Värst var 31:an, som i ”Dirty Harrys”, förlåt ”sjuka Harriets” ska det givetvis vara, ställe plockade in den gamle legendaren från Berg, Janne B. 13-3 mot erkännt vassa Skyttarna. Say no more.

CJN_150209_24
Bergbullen, Janne B, hjälpte Göte till toppen i kvalet till 2:an.

I den andra kvalgruppen, den till div 1, lyckades Instrumentboulaget bäst med en 13-5 seger över div 2-suveränerna MaJon. IB tycks ha lärt sig att tänka på diffen.

CJN_150209_36
Lars-Åke må se olycklig ut, men IB vann och leder kvalet till 1:an.

Irro tvingades lämna WO-efter en släng av den sk ”Bolve-febern”, dvs det influensaliknande tillstånd som Ulf var först ut med. Vi hoppas att de alla snart är på benen.

Å så var det det här med Cupen. 4 lag fattas till start. Varför inte inkomma med en anmälan. Det går lika bra att skriva upp sig på listan i hallen som att skicka ett mail till mig.

Kvalserienna startar på måndag den 9.e feb med en (1) match per lag.

Kval till div 1

Instrumentboulaget
Stålkulorna
Lundby Boule
Devil Heart
MaJon
Irro
Boccia Brothers
IBV

Kval till div 2

31:an
Oskars veteraner
Par i Damer
Åkes
Skyttarna
Boulejokers
Videparken
GOSA

Sen var det detta med feltryck i programmet. Nåt ska det ju vara varje år. Följande gäller:

Kvalserierna spelas parallellt på måndagar enligt följande:

Omg 1 – 9 feb 1 match
Omg 2 – 23 feb 2 matcher
Omg 3 – 2 mars 2 matcher
Omg 4 – 16 mars 2 matcher OBS nytt datum

Nedflyttningsserien, berör enbart div 3, spelas på onsdagar enligt följande:

Omg 1 – 11 feb, 1 match OBS ändrad veckodag
Omg 2 – 25 feb, 2 matcher OBS ändrad veckodag
Omg 3 – 4 mars, 2 matcher OBS ändrat datum och veckodag

Slutligen, slutspelet i division 1, spelas på onsdagar enligt följande:

Kvartsfinal – 25 feb (samtidigt med nedflyttningsseriens omg 2)
Semifinal – 11 mars
Final – 25 mars

Div 1 omgång 6, onsdag 4 feb.

Skrotkastarna fortsätter sitt segertåg in i sista omogången genom en seger mot Bel Azur med 13-9 men sen tar det stopp. Årets överraskning, oom man törs kalla dom det men dom är i vilket fall som helst nykommlingar i ettan, Aurora Boulealis sätter P för vidare segrar med klara 13-4, men då är saken redan klar. Skrotkastaran vinner grundserien- På andraplats Aurora B på bättre diff än Bel Azur.

CJN_130320_011
Skrotkastarna, Claes och Håkan, vinner div 1s grundserie.

Vidare går Lejongap, Par a Boule, V2, Azer och Aero P till årerts slutspel.

Slutspelet börjar med kvartsfinalerna onsdagen den 25 feb och att Skrotkastarna välder motstånd.

Lång väntan så det kan vara på sin plats att hålla igång med lite Cupspel, eller?

Under strecket och till ett ovisst kval hittar vi Instrumentboulaget som trots att de slog Aero P i sista machen med 13-11 hamnar på andra sidan strecket, den undre, medan Aero P tar sista slutspelsplatsen. Det var inte bara jämt i matchen, det är jämt i tabellen också. 13-10 hade räckt för att förhållandet skulle ha varit det motsatta.

CJN_140821_12
Även om det inte var så här ruggit i hallen i onsdags, så blev det ett
”ruggit” resultat för IB. 9 plats medd en ynka diffpoäng för lite och till kval.

Sällskap i kvalet mot div 2-lagen får de av Stålkulorna, Lundby Boule och Devil Heart.

Från div 2 hittar vi MaJon, IBV, Irro och Boccia Brothers.

Kvalet börjar på måndag, den 9 feb, med en match.

Div 3 omgång 5, måndag 2 feb.

Skyttarna tar hem div 3 efter två avslutande segrar. Två segrar varderar var vad konkurrenterna, med ett undantag, också mäktade med. Undantaget var Boulejokers som i matchen mot GOSA ficj nöja sig med en sjua i protokollet. En seger och det hade med all säkerhet räckt till serieseger. Men en andraplats i tabellen och klara för kval. Till kvalet, som för övrigt börjar på måndag den 9 feb med en match per lag, går förutom dessa båda topplag Videparken och GOSA.

CJN_150119_28
Skyttarna, här med en liten JOGU emellan sig, Per-Inge och Lennart
vinner div 3.

Nedflyttningsserien, som är en individuell uppgörelse i div 3 för att undvika nedflyttning samtidigt som man får spela lite mer boule, börjar på onsdag, den 11 feb. Upplägget av nedflyttningsserien anpassas givetvis till det faktum att det finns en vakans.

I nedflyttningsserien deltar JOGU, Bill & Boule, PIF Ekhaga (som inte stått att känna igen denna vinter), Malmkloten, och JUB

Div 4 omgång 6, onsdag 28 jan.

Skifte i toppen av tabellen så här inför slutspurten då serien hittillsvarande suveräner, Boa, viker ner sig, inte bara en gång, till råga mot serietvåan 013s Grabbar med 9-13, utan en gång till mot bottenlaget Bellis, som dagen till ära inte bara vann en match utan två !

CJN_150128_01
Bellis, Lisa och MajBritt, vinner dubbelt och spräcker äntligen nollan.

Nya serieledare, med 1 pinne tillgodo på tvåorna, Boa, är 013s Grabbar. Den inledande segern mot Boa följs upp med ytterliggare en mot Mixed Logistik med 13-8.

CJN_150128_26
013s Grabbar, nya serieledare.

Det var verkligen ”Damernas” ikväll. Inte bara Bellis tog en dubbel utan även PIF MIX fick till kulorna ordentligt och kan efter övertygande 13-1 mot Wasa och 13-6 mot Slussen hänga på topplagen i striden om uppflyttning och prischeckar. En omgång kvar och blott en poäng efter. Sista omgångens Boa-PIF MIX kan bli en rysare.

CJN_150128_02
PIF MIX-tjejerna har all anledning att se glad ut efter övertygande spel.

Hur många av div 4-lagen, dvs de med mest handikapp, tror ni anmälde sig till Cupen på stående fot?

Div 2 omgång 6, den sista, måndag 26 jan.

Först ut med att klara av grundserien är alltså div 2 och sista omgången rörde om i grytan ordentligt. Serieledande Boccia Brothers tappar båda matcherna, 3-13 mot Oskars V. och 10-13 mot Dogs. Inte det tuffaste motståndet på pappret kanske men boule är boule… Med två förluster i bagaget stannar de på 7 vinster ihop med en klunga på fyra lag till med samma poäng. Räcker det till slutspel när det till råga på allt finns ett lag med 8 vinster också?

MaJon inleder med att mosa Doggi med 13-1 och följer upp med desto knappare 13-12-seger mot IBV. Två raka och upp i topp. Seriesegrare, 700 kr och plaketter i belöning för den segern. I och med 13-1 vinsten hade de så mycket plusdiff att de kunnat förlora sista matchen och ändå ta hem segern och kanske gett IBV lite hjälp i striden runt kvalstrecket?

CJN_150112_11
Johan Nordlander, ihop med Marianne Blixt, vinner med MaJon div 2.

Nu visar det sig att det inte behövdes. IBV vann sin första över Par i Damer och får ihop + 17, klart bättre än Boulerosorna som trots fint fotarbete i slutomgången, två vinster, inte når ända fram utan gör en ”Sven Nylander”, även om det i detta fall innebär att bli femma.
CJN_150112_35
IBV kniper sista kvalplatsen före Boulerosorna. Calle S och (är det
Göran K?) har all anledning att vara nöjda.

Irro i topp av 7-poängsklubben och en andraplats och 350 kr. Boccia Brothers rasar till tredje plats. Inga prispengar men klara för kval till ettan.

I striden runt det nedre strecket står Dogs för dagens bragd genom att först vända 1-11 mot Åkes till seger med 13-12 och sen av bara farten, och på favoritbanan, 3-4, slå tidigare serieledarna BB med 13-10. I och med det segar de sig förbi 31:an på 8 pinnars bättre diff och slipper ett ovisst nedflyttningskval.

Det ovissa nedfllyttningkvalet spelar istället 31:an, Oskars Veteraner, Par i Damer och ÅkeS.

Boulerosorna, GÖING, Doggi Boule och Dogs har däremot spelat klart för säsongen. Vad tråkigt! – Inte annat att göra än att anmäla sig till Cupen. Iaf nåt. Den börjar måndag v 8, dvs den 16 feb, och nytt för i år är att det krävs 16 lag för att Cupen ska bli av öht. Anmäler Er direkt.

Sen var det detta med feltryck i programmet. Nåt ska det ju vara varje år. Följande gäller:

Kvalserierna spelas parallellt på måndagar enligt följande:

Omg 1 – 9 feb 1 match
Omg 2 – 23 feb 2 matcher
Omg 3 – 2 mars 2 matcher
Omg 4 – 16 mars 2 matcher OBS nytt datum

Nedflyttningsserien, berör enbart div 3, spelas på onsdagar enligt följande:

Omg 1 – 11 feb, 1 match OBS ändrad veckodag
Omg 2 – 25 feb, 2 matcher OBS ändrad veckodag
Omg 3 – 4 mars, 2 matcher OBS ändrat datum och veckodag

Slutligen, slutspelet i division 1, spelas på onsdagar enligt följande:

Kvartsfinal – 25 feb (samtidigt med nedflyttningsseriens omg 2)
Semifinal – 11 mars
Final – 25 mars

Div 1 omgång 5, onsdag 21 jan.

Näst sista omgången innan det är dags för slutspel respektive kval. Dags att ta sig i kragen mao om man befinner sig i riskzonen för att hamna där man inte vill. Det gjorde Azer. Prekärt läge innan dagen med blott 3 vinster och kvalplatsen oroande nära. Två vinster, 13-4 mot Stålkulorna och 13-2 mota Aurora och ett bra kliv upp från strecket. Nu ska det väl mycket till för att de ska missa slutspelet.

CJN_150121_07
Claes fick till det ordentligt med hjälp av Gitten, kan vi förmoda och
tog förutom två vinster även +20 i diff denna kväll.

Bel Azur mäktade bara med en vinst i kväll och den på WO. Då passade Skrotkastarna, som också vann en på WO, att ta över förstaplatsen i tabellen genom seger över Stålkulorna. Devil Heart var det som genom en olycklig kombination mellan ryggont och för mycket arbete på fel tid tvingades lämna WO. Hoppas de är tillbaka till nästa omgång.

CJN_150121_27
Håkan i Skrotkastarna med händerna fulla med skrot. Bara att kasta det.

Runt strecket hårdnar det allt mer och med en omgång kvar hittar vi Aero P närmast över på 4 poäng och Instrumentboulaget nrmast undere på 4 poäng, trots seger i dagens sista match med knappa 13-12 över Par a’ Boule. De tre lagen på 5 poäng är nog lika säkra på en plats över strecket som de på 2 är på en under. Men allt kan hända. (Nja kanske inte allt, men mycket).

Div 3 omgång 4, måndag 19 jan.

Beklagligt att vi inte fick till ett lag så denna division hade sluppit halta. Men inte mycket att göra åt och nu är det väl för sent. JOGU leder före Boulejokers, är det årest skäll att Boulejokers ligger i topp i en tabell? Skyttarna och Bill & Boule. Trots förlust mot PIF Ekhaga med 5-13.

CJN_150119_05
Går som tåget, men så jobbar de ju på Maskinavdelningen också, och är nr 1.

Videparken rodde inte på GOSA utan får finna sig att just nu ligga precis under strecket i ett koppel med på 3 vinster som väl alla vill nå kvalplats. I botten kämpar JUB i motvind, fick nu stryk av Malmkloten i jumbofinalen.

CJN_150119_23
Är detta förenligt med Spelreglerna? Nej – han har foten på ringen.

Div 4 omgång 5, onsdag 14 jan.

Två omgångar kvar för div 4 och Boa verkar ha ett bra grepp om serien. Iofs är både 013’s Grabbar och Hagel dem i hasorna och de båda lagen har ju lite erfarenhet att ta fram när det drar ihop sig. Har förstaårslaget Boa det?

CJN_120520_8622
Har tyvärr ingen boaorm i bildarkivet. Närmare än så här kom jag inte.

Både Slussen och Bellis, anrika gamla kämpar från Vreta, kammade noll idag och just Bellis har ett brydersamt läge. Sist i tabellen och hela korgen full med ägg. Ser mörkt ut och enda trösten skulle väl kunna vara att det inte går att åka ur fyran. Men som sagt, två omgångar kvar…..

CJN_121219_025
Bellis har det tungt nu.

Div 2 omgång 5, måndag 12 jan.

Näst sista omgången innan det är dags för div 2 att gruppera sig i två olika kvalserier, plus ett ingemansland bestående av fyra lag som då spelat klart för säsongen. 

Hur är då förutsättningarna inför sista omgången?

Boccia Brothers kvar i topp efter två vinster i dag. Klara 13-2 mot 31:an. mindre klara 13-12 mot GÖING. De sistnämnda åkte på dubbeldäng och får nog svårt att nå upp till kvalplats. BB har en seger mer än Irro, MaJon och IBV. Alla tre på 6 vinster i och med Irros seger över IBV.

CJN_150112_39
Boccia B leder med en pinne och har väl i praktiken en kvalplats säkrad men klarar dom att vinna serien med tre lag som är dom i hälarna?

Den kvarteten är i nuläget på kvalplats till ettan. Närmast under strecket hittar vi Doggi Boule, som slog Boulerosorna klart men fick stryk av IBV. Var det kvalplatsen som åkte där? Sen har vi Boulerosorna som inte tagit med sig höstformen in i 2015, eller så har de helt enkelt firat jul för hårt. Blott 5 poäng denna omgång. På fyra pinnar hittar vi förutom GÖING också 31:an. Lika långt upp till kvalplats för dom.

Just nu på kvalplats nedåt hittar vi Dogs, en klar vinst och en knapp förlust blev dagens facit. Par i Damer med två förluster i bagaget, Oskars V en av varje i och med fölusten mot jumbolaget ÅkeS.

CJN_150112_33
Hur många poäng det blev i den här vändan råder det väl ingen tvekan om. 13-3 blev det i matchen mot GÖING för Håkan och Bengt i Dogs.

Att de som har chansen gärna spelar kval till ettan är väl ingen högoddsare men frågan är om man vill spela kval till 3:an eller sluta säsongen redan om 14 dagar? 

Div 1 omgång 4, onsdag 7 jan.

Senare års suveräner, Azer P, tar det betydligt lugnare i år. Avslutade hösten med en dubbelförlust, har nog aldrig hänt tidigare, och nöjer sig med en pinne i kväll. Ligger med sina 3 poäng dock fortfarande på slutspelsplats.

Leder divisionen för Team Bel Azur på 6 vinster, lika många som tvåan, Skrotkastarna, men med några poängs bättre diff. Båda vann dubbelt ikväll. TBA via en WO iofs, men poängwn kunde ju  blivit större om de fått spela om den.

WO tycker vi inte om och framför allt gälller det nog de som ”drabbas”. Inte kul att stressa  till hallen efter jobbet bara för att upptäcka att man ”står över”, eller att åka från Norrköping och bara få spela en match. Hoppas att det var en engångsföretelse.

Aurora är på semester och skickar två reserver. Jakob och Gebbe. De sköter sig så pass bra så det är frågan värt  om Mats och Gabreilla vågar konma tillbaka.

CJN_140717_114
Reserven Gebbe.

Anrika Instrumentboulaget toppar kvarteten som just nu ligger på kvalplats. Tätt före WO-lämnarna Stålkulorna och Lundby. I botten sladdar Devil Heart.

———————————————————————————————————————–

Anmälningstiden har gått ut och vi blir i år 41 lag. En minskning från fjolårets 46.

Det finns alltså chans att stoppa in ett lag till, om någon skulle ändra sig.

Upplägget är i skrivande stund inte helt klart men spelstart sker enligt inbjudan.

Serieindelningen är som följer:

Division 1 (12 lag) Spelar onsdagar med start den 12 nov kl 18:30 1 match.

Lejongap
Stålkulorna
Team Bel Azur
Lundby Boule
Aero P
Azer Petanca
Skrotkastarna
Par a Boule
Devi Heart
Instrumentboulaget
V2
Aurora Boulealis

Division 2 (12 lag) Spelar måndagar med start den 3 nov kl 18:30 1 match.

ÅkeS
Irro
31:an
Oskars veteraner
Boccia Brothers
Dogs
GÖING
Doggi Boule
MaJoN
Boulerosorna
Par i Damer
IBV

Divsion 3 (9 lag) Spelar måndagar med start den 10 nov kl 18:30 1 match.

JUB
GOSA
Bill & Boule
Malmkloten
Skyttarna
PIF Ekhaga
JOGU
Videparken
BouleJokers
Vakans

Det lag som möter Vakans behöver givetvis inte komma första omgången om de inte vill. Vi meddelar berörda så snart det är möjligt.

Divison 4 (8 lag) Spelar onsdagar med start den 5 nov kl 18:30 2 matcher.

Wasa
BOA
PIF Mix
Mixed Logistik
Hagel
Bellis
Slussen
013s Grabbar