Dramatik in till sista kulan

Slutspelet ute i Tallboda inleds med prisutdelning. Tyvärr dök inte vare sig div 2 eller div 3-vinnarna up fär att hämta sina priser, så de får vi väl dela ut vid ett senare tillfälle. Det gäller MaJon och Videparken.

Labbe & Co som tog hem serien i division 1 och Vi i femman som tog 4-manna var iaf där, fattas bara annat, de skulle ju spela slutspel.

Bergbullarna blir först att åka ut och gör det efter 8-13 mot Siam. Siam klara för final. Tyvärr drar den andra semin ut på tiden men till slut har Trolle Boule besegrat serievinnande Labbe med 13-11.

CJN_150827_08
Liselott, ena Bergbullen, försöker styra kulan rätt men det räcker inte
mot Siam denna kväll, utan det blir en delad tredjeplats.

CJN_150827_02
Labbe, stöttad? av hustrun Anna, tar sikte mot en Trollekula var så när
att ta sig till final, men stupade på mållinjen.

Samtidigit står det 1-1 i 4-mannafinalen. Vi i femman vann singeln, Rasmus vs Lars-Olof, med 13-6 och Skrotkastarna, Calle och bröderna Håkan och Claes, vann trippeln med 13-11. ViF, Gitten, Inger, & Ulf, hade dock läge att avgöra med ledningen 10-7 men fick inte till det.

Slutomgång i 4-manna, tvp dubblar, parallellt med finalen i division. Mörkret sänker sig över Tallboda och belysnigen är sedan länge tänd. Tävlingsledaren meddelar att belysningen kommer att slockna 21:30, så det gäller att inte dra benen efter sig. Klockan är nu 20:35 och några poäng är utdelade i samtliga pågående matcher,

Först klara blir 4-manna när Inger/Ulf får stryk av Lars-Olof/Calle med 13-2 i princip samtidigt som Rasmus/Malin vinner över Claes/Håkan med 13-7. 2-2 i matcher och 39-39 i klotdiff. Innan slutomgången meddelade tävlingsledaren att vid lika klotdiff spelas en skiljeomgång. 4-mannaboule, inget man ser varje dag, 2 kulor per man.

Vi i femman vann lotten och Gitten lägger. Efter en mindre bra inledning, tar Inger ledningen med sitt andra lägg. En kula som drar åt ett par Skrot. Sen tar de över ledningen. RAsmus skjuter och bommar, skjuter igen och tar med lillen. Läget är kritiskt. Skortkastarna har poängen och blott Malin har sina klot kvar i ViF. Skrotkastarna har tre kvar, möjligen 4, kvar. Malins första lägga hittar emellan men rinner igenom och blir lång. Sista kulan måste in och det lyckas. Poäng men tomma.

Efter ett par mindre lyckade kulor från Skrotkastarna, ett tag hade ViF två poäng på plats, står Lars-Olov med en kula kvar och har inget annat val än att försöka skjuta bort motståndarnas ledarkula. Skott, träff men lillen följer med snett bakåt höger och där ligger Malins förstalägg. Poäng till Vi i Femman och den första inteckningen i vandringspriset är ett faktum.

CJN_150827_44
Vi femman vann 4-manna. Malin, Rasmus, Gitten, Ulf & Inger.

CJN_150827_41
Skrotkastarna ser trots allt inte alltför bedrövade ut efter finalförlusten. Claes, Calle, Lars-Olof & Håkan.

Under tiden stretar Trolle-gubbarna på i division 1-finalen och har ledningen över åtvidabergarna i Siam med 9-5. En poäng till ger 10-5 och hopp om att det snart kan komma till avslut. Kl är 21:20 och belysningsansvarige tittar på klockan. Då vaknar Siam till och utnyttjar raskt en svacka i Trolleformen. Tar en femma och vips är det 10-9.

Men efter ännu en etta och en avslutande mindre lyckad läggvända från Siam kan iaf Arne lägga in 13 för 13-9 och seger i 2015-års slutspel.

CJN_150827_48
Årets slutsegrare, Trolle Boule, Lennart och Arne, tillsammans med finalmotståndarna Siam, Ingvar och Sumwang.

CJN_150827_38
Sen timme i Tallboda. Det unika 4-manna spelet, vad annars, ska avgöra finalen. Malin ska just spela Vi i Femmans sista kula.

Klart för slutspel

25 augusti, hotande moln som löses upp i en ljum augustikväll, perfekt för boulespel. Klara 21:14. Tur vi har belysning.

Kan glädja mig åt jag hade helt rätt beträffande div 1 och dess slutspelslag. Labbe & Co, Bergbullarna, Siam och Trolle. På torsdag är det slutspel. Det börjar med semifinalerna mellan Labbe och Trolle respektive Bergbullarna vs Siam. Vinnarna möts senare i finalen. Spelstart kl 18:30.

CJN_150818_24
Labbe är klar för slutspel.

31:an och Boccia Brothers placerar sig under nedflyttningsstrecket tack vare att Skyttarna svingear sig upp med 13-12 mot Trolle i den sista skälvande matchen.

Så länge varade mitt tipsflyt. Iofa har jag rätt beträffande vilka två lag som skulle ligga i toppen av tvåan då tabellen fullbordats, men de hamnade i omvänd ordning. Detta beroende på att Åkes lite oväntat fick stryk av tabelljumbon Mixed Logistik med klara 13-5. Nu vinner Majon serien och kan komma ut till Tallboda för plaketter och kuvert nu på torsdag kl 18:15.

Bottenstriden i tvåan vinner 013’s Grabbar, trots dubbeldäng i kväll. 5 poäng och klart bättre diff än både Årnis och Mixed Logistik placerar dem över strecket.

CJN_150602_17
MaJon vinner div 2.

Slussen förlorar mot Bellis med 5-13 och då Videparken vinner dubbelt spricker mitt tips även här. Videparken etta före Slussen, på lika många segrar, 13, men med bättre klotdiff. Boulejokers trea på 10 p var aldrig något direkt hot.

Wasa klarar sig ifrån botten känningen detta år med två LDF-lag bakom sig. Dags för LDF att börja träna lite seröst inne i vinter så kommer snart resultaten.

I 4-manna gör iofs Aurora en jättematch och vinner över Vi i femman med 3-1. Tyvärr, ur våra ögon sett, gör Skrotkastarna en ännu bättre match och slår GOSA med 4-0 och går därmed om Aurora på bättre klotdiff, mycket bättre faktiskt 77 mot 29. Vi i femman mot Skrootkastarna på torsdag mao. Samma upplaägg som under serien och vid 2-2 avgör klotdiffen.

CJN_150519_14
75% av Skrotkastarna laddar inför kommande final i 4-manna.

18 augusti – soligt, lite kylig ostlig vind, klara kl 20:50

Näst sista omgången avklarad. Dags för en tipsrunda. Vem vinner? Eller är det redan klart?

Siam har tagit över ledningen i ettan genom en dubbel i kväll och viktigast var väl 13-11 över nuvarande tvåor Begbullarna. Bouletts slår Trolle och hänger därmed på i striden om slutspelsplatserna. Tips: efter en mycket tät sista omgång där flera av slutspelkandidaterna möts blir det inga förändringar i tabellen utan de fyra som ligger i topp idag går till slutspel, dvs Siam, Bergbullarna, Labbe & Co samt Trolle Boule.

CJN_150818_05
Sumwangs Siam leder div 1 inför sista omgången.

ÅkeS och MaJon i toppen av div 2 på lika många poäng, 9, och blott en pinnes klotdiff bättre i ÅkeS favör. Trean, Upp till 13, har 7. Tips: Det är klart, dessa båda lag tar hem priserna och ÅkeS tar hem serien i kraft av enklare motstånd i sista omgången.

CJN_150818_15
-”Vad mer kan man göra, vi vann ju dubbelt” eller vad säger Johan?
Prisplats tror vi på, men räcker det enda fram?

Slussen håller sig kvar i toppen av trean, en pinne före Videparken, som i sin tur har två pinnar mer än treorna, Boulejokers. Tips: Slussen gerjar minst en seger nästa gång och det räcker för att hålla undan för Videparken som har på pappret lite tuffare motstånd. Om de inte kastar in ett wild card i form av Rolle Klang i sista omgången, för då kan allt hända.

Det fanns inga division 3 spelare kvar när jag til slut fick fram kameran. Iaf inte på banan.

I 4-manna är det Vi i femman som ligger i topp sedan länge. Aurora Dogs tog sig upp på slutspelsplats genom 3-1 idag över Tallboda EZ samtidigt som Skrotkastarna fick se sig slagna av Boule PÅLEC med samma siffror. En trio lag ligger straxt under strecket och gör väl allt för att ta sig upp till finalplatsen. Tips; Vi i femman håller undan i kraft av sitt försprång. Aurora får det tufft som möter just Vi i femman och av lagen under har Skrotkastarna slagläge eftersom dom möter jumbolaget GOSA. Om inte Aurora gör en jättematch blir det Skrotkastarna som tar den andra finalplatsen.

CJN_150818_26
Malin och Inger, vann sin dubbel över The Only Ones och håller kvar
Vi i femman i ledning.

11 augusti – soligt, varmt och skönt, men klara först kl 21:50.

I 4-manna åker vi på säsongens längsta match, hittills. 2 tim och 5 minuter tog trippeln i mötet mellan Vi i femman och Tallbo EZ. Mötet slutade sedan straxt före tio med 2-2. Aurora Dogs svingade sig genom en 3-1 seger över The Only Ones förbi Tallbo EZ och utmanar nu Skrotkastarna om andraplatsen. En 4-poängare hade smakat men 12-3 i den ena dubbeln förbyttes till 12-13. Så kan det gå.

CJN_150811_128
Linköpings långsammaste lag? Bo, Birgitta och Ivan i Tallbo EZ.

CJN_150811_134
Bekymmersamma miner i ena halvan av Aurora Dogs.

Slussen drar ifrån i toppen av division 3 i och med att Videparken stör över en match. Nu skiljer det två poäng lagen emellan. Boulejokers är det enda laget som på allvar kan hota i striden om plaketterna men tappade nog chansen på förstaplatsen genom en snöplig förlust mot just Slussen men 11-13.

Upp till 13 har inte stärkts av sommaruppehållet utan tappar idag två raka 7-13 mot ÅkeS, som därmed går om och tar hand om andraplatsen i tabellen, följs upp av 12-13 mot PIF Ekhagha och tredjeplats är nuvarande facit. Leder div 2 gör nu Majjon efter övertygande 13-5 och 13-8 mot PIF Logistik och Årnis.

CJN_150811_129
Mari i Upp till 13 fick till alla kulorna utom en i matchen mot
PIF Ekhaga, förlust men snöppliga 12-13.

Division 1 har nog aldrig varit så jämn som nu. Två lag på 6 poäng i topp, Bergbullarna och Siam. Sen följer 4 lag på 5 poäng och sist två lag på 4 poäng.  I teroin kan säkert vilket lag som helst vinna serien med två omgångar kvar att spela. Bergbullarna övertygade positivt genom två segrar. 31:an negativt genom två rejäla förluster. Övriga lag vann en och förlorade den andra stort. Märkligt.

CJN_150804_102
Arne J och Lennart P i Trolle ligger bäst till av lagen på 5 poäng.

Två omgångar kvar. Fint väder utlovat.

2 juni – mulet, blåsigt, regnskur, klara kl 21:15

Siam åker på en dubbelförlust, ja nåt var det då de inte var kvar bland de sista lagen denna vecka. I stället seglar 31:an upp i topp efter förlust mot Boccia Bros men vinst över Bergbullarna. Båda lagen har 5 vinster men 31:an lite bättre diff. De jagas av en kvartet lag på fyra pinnar vardera.

CJN_150602_02
Skyttarna bjöda upp Boccia Bros till dans, vann med 13-7, men båda
laggen på nedflyttningsplats. Blir det extra träning nu under sommar-
uppehållet?

Även i div 2 tappar ledarlaget, Upp till 13, en match, men vinner den andra med knappa 13-12. Jagar gör MaJon. två vinster i dag, och Åkes som väl inte direkt jagade idag, två förluster men likväl en tredjeplats.

Slussen tror att dom är ett tåg, går som på räls, tre raka vinster och den viktigaste mot tabelltvåan Videparken med sköna 13-12, satt väl bra kan jag tänka. Boulejokers rådde inte på Videparken men vinster i övrigt och en tredjeplats i tabellen över sommaren.

I 4-manna stärkte Vi i femman sina aktier genom en 3-1 vinst över Posten Landet. Med bl a en Fanny i resultatlistan. Aurora bidrog till att platta till tabellen genom 3-1 mot BoulePÅLEC samtidigt som lagen över tappar poäng. Vi i femman på 12. Skrotkastarna och Posten 9, Aurora 8 är i topp när tre omgångar återstår innan finalen.

CJN_150602_06
Är man så att säga på ”fel sida” i en Fanny, vill man inte vara med på bild.

Nu är vårsäsongen till ända. Nästa vecka är det cirkus. Vi får hoppas på lite bättre väder i augusti när vi drar igång igen, Den 11.e för att vara exakt. Då kanske vi kan bli några fler på picknickfilten?

CJN_150602_03
Det är väl bara ”postisar” som sitter i shorts och fikar i snålblåst, 12 gr
och duggregn, eller?

26 maj – växlande molnighet, tilltagande vind, kyligt, klara kl 21:10

Siam inte bara är lånsammast, de är bäst också. Sist klara för andra veckan i rad. Kan väl inte vara slumpen. Vinner dubbelt, 13-11 och 13-12. Kan ju ligga en del i varför det går så långsamt när man ser siffrorna. Leder div 1 gör dom iaf. En seger före 31:an.

CJN_150526_02

”Charles Ingvar” spelar långsamt, tight och bra.

Upp till 13 behåller ledningen i tvåan. Ann och Mari, vad jag kunde se, krossade ett annat Par i Damer med 13-2, tog det lite lungnare mot MaJon men vann ändå med 13-9. Åkes, alltiod lika luriga, skuggar på samma poäng men med sämre diff.

CJN_150526_12
Bergbullarna vann dubbelt i dag och ligger nu på tredje plats i div 1.

I trean behåller Videparken tätpositionen trots avslutande förlusten mot Tellby med 11-13. Tellby ligger för långt efter för att kunna hota toppen, än, men Slussen fortsätter sitt segertåg och kunde i dag inkassera två segrar (stod över en) och har därmed plasten mellan Videparken och Boulejokers, nämligen den andra. 

I 4-manna behåller Vi i femman serieledningen efter 2 poäng i dag men Posten Landet närmar sig. Så även Skrotkastarna som fixade 3-1 på Aurora Dogs.

Avslutar med att dra en lans för vårt Flaskspel på torsdag i Vidingsjö. Kolla hemsidan för mer info.

19 maj – en liten regnskur som knappt märktes, vindstilla, växlande molnighet, klara redan kl 21:45 !

Ja, det är Siam och Bergbullarna som gillar nattaboule. 13-11 till Siam hann det iaf bli lagom till gatubelysningen tändes. Annars är det Labbe som håller till i toppen på ettan efter dubbla vinster idag, men skillnaden är liten till en jaganade duo bestående av just nämnda Siam och 31:an. Lika många vinster, tre, men Labbe har bäst diff.

Upp till 13 visade varför man valt just det namnet på laget genom att sätta en dubbelfanny. Två vinster med 13-0. Respekt. Serieledning i tvåan tätt före Åkes som i kvällens näst sista match fick ge sig mot ett par välspelande damer med 12-13.

CJN_140806_65
Upp till 13, Ann och Kenneth ikväll, upp till topp i tvåan.

Slussen vinner kvällens alla tre matcher i trean och rycker närmare Videparken. Videparklen stod över en match idag men är i övrigt obesgrade.

I 4-manna är det Vi i femman som ryckt åt sig ett litet försprång med sina 7 vinster mot tvåans 5, Posten Landet. De sistnämnda har jag full koll på eftersom vi hade oturen att möta dom i kväll och de var på sitt allra bästa spelhumör. Klara 3-1 till Posten mot A Dogs och det var aldrig något snack. Under strecket en trio bestående av Skrotkastarna, Tallbo EZ och Aurora Dogs på 4 vinster var som nog gärna jagar Posten.

CJN_150519_21
Malin gör come back och hjälper till att föra upp mamma Gitten och
resten av gänget i Vi i femman till serieledning.

12 maj – regning och kyligt, vindstilla, ingen mygg, klara 21:05

Äntligen – serien är i gång och datorn fungerar. Vad mer kan begära? Skulle möjligen vara lite bättre väder i Tallboda men det kommer förhoppningsvis.

Div 1
Lite åderlåten sedan i fjol då många av div 1-lagen, och även div 2-lagen, valt att spela 4-manna. Men det blir nog inte lättare att vinna för det.

I topp och obesgrade efter första omgången är Skyttarna och 31:an.

Div 2
Har även den fyllts på med lag som måhända trodde de spelade i trean men detta plötsliga avancemang tycks inte avskräcka. Däremot hittar vi två gamla rutinerade div 2-lag i botten, Par i Damer och MaJon. De trivdes väl helt enkelt inte i regnet. Leder gör Åkes före PIF Ekhaga. Båda obesgrade.

Div 3
Lägsta serien får ju bli som den blir i fråga om deltagarantal. Nu blev det 9 lag, vilket innebär en 10-lagsserie, med en vakans, och dubbla inbördes möten. Detta hinner vi inte med på 7 omgångar så de spelar tre matcher per kväll nu i vår och två per kväll i augusti. För att vi inte ska behöva hålla på till kl 22 så börjar matcherna på 5-5. Jag tror att denna ordning uppskattas så länge ingen säger emot.

Division 3 var hur som helst inte sist kvar på gruset denna regniga kväll och bäst på att rulla kula var Videparken som är ensamma herre på täppan med 3 vinster. Skuggar gör LDF B-lag och Boulejokers på två vinster. PIF MIX hade det surt, i dubbelbemärkelse.

CJN_140816_77
Det skulle ha kunnat varit värre.

4-manna
Tävlingsformen blev populär över all förväntan. En hel serie med 8 lag är ju prefekt och att döma av de kommentarer som snappades upp denna första omgång är alla positiva till spelformen som sådan.

I programmet står förhoppningsvis det mesta ni behöver veta, dock inte hur man avgör vem som möter vem i dubblarna. Det går lämpligen till så här: gruppera Ert lag i två dubblar, Dubbel1 och Dubbel2. Fråga motståndarna hur de är grupperade och sen möts Dubbel1’orna och Dubbel2’orna. Hittar Ni på något annat så är det OK så länge lagen är överens.

Leder serien efter första omgången gör Vi i femman. Om det är en rättvisande värdemätare låter vi vara osagt då kvällens motståndare, BoulePÅLEC tyvärr inte kunde matcha med originallaget då ena halvan satt fast i Norge med en trasig bil. Vilket öde!

Slutligen
Vill vi göra Er uppmärksamma på att tisdagen den 2 juni är sista omgången innan sommaren. Veckan efter kommer det en cirkus till på besök och då blir det nog för trångt. Sem är det midsommarvecka och då brukar vi inte spela.

Serieindelningen
Division 1
Skyttarna
Labbe & Co
31:an
Bergbullarna
Bouletts
Trolle Boule
Boccia Brothers
Siam

Division 2
Mixed Logistik
ÅkeS
Par i Damer
MaJon
Årnis
Upp till 13
PIF Ekhaga
013’s Grabbar

Division 3
LDF A-lag
LDF B-lag
Boulejokers
Tellby
Wasa
Slussen
Bellis
Videparken
PIF MIX
Å så en vakant plats

4-manna
Posten Landet
Tallboda EZ
BoulePÅLEC
The Only Ones
Skrotkastarna
Vi i femman
GOSA Boule
Auorora Dogs