2010-03-17 Omg 9

Att Boules Eye skulle vinna serien har varit klart ett tag och genom 13-0 mot Labbe visar man att det är rätt lag i topp. De börjar således med att välja motståndare på onsdag då kvartsfinalerna börjar. Lutar det åt Labbe igen, som tog sista kvartsfinalplatsen i och med sin åttondeplats?

Precis under strecket hittar vi en trio på 8 pinnar, Perma, Devil Heart och IB. Två av lagen vann idag, så de kunde inte gör mer, men det tredje, Devil H, förlorade – en seger och de hade gått om både Aurora B och Labbe.

Bergboullarna missade ”chansen” att slippa kvalet efter förlust mot Glouglou. De gör dock sällskap i kvalserien med Betlehems som tar stryk av IB och The Only Ones som trots en wo i dag inte mäktar med mer än 2 poäng totalt. Det blir att nystarta i kvalet.

2010-03-03 Omg 8
WO-omgången? En walk over såhär långt in i serien och då fanns det troligen tungt vägande skäl för detta beslut, men nu? Samma lag, spelar en match, bara för att sen försvinna utan att säga ett ord till vare sig nån. Märkligt minst sagt. Sen lyckades inte Glouglou få ihop lag och meddelade sin motståndare, i andra matchen detta, medan motståndarna i den första satt i fiket som frågetecken. Det vikitiga är givetvis att meddela sin motståndare i första matchen, så slipper de kanske jäkta för att hinna till 18:30. Motståndarna i den andra matchen lär nog kunna räkna ut hur det förhåller sig när de trots allt är på plats. Nu ska det väl anföras till GG’s försvar att de trots allt försökt men att meddela Arne i Thailand ger väl inte så många poäng på en skala, eller?

Hur gick då spelet? Fjolårssegrarna Team Bel Azur ligger nu nära till för en kvalplats om man inte tar sig samman och vinner sista matchen.
Devil Heart och Aurora Bouleealis gör enligt mitt tips upp om den sista slutspelplatsen. Att dom dessutom möts i sista matchen gör bara det hela ”etter värr”.

Gabriella och Mats, Aurora B – slutspel?

Bergbullarna är det enda lag som kan ta sig ur kvalserien, men då krävs seger över Glouglou. Glouglou, ett lag som borde prestera mycket bättre än vad tabellpositionen visar. Näst sist – 4 poäng.

Mitt tips, utöver ovan nämnda ”dramer” blir att Perma, Instrumentboulaget och Martin Dahlin spelar sin sista match för inomhussäsongen onsdagen den 17 mars. Övriga lag spelar slutspel eller kval.

För att få ihop spelprogrammet gäller följande: de fyra lag som går till kval spelar sin första match direkt efter den sista matchen i grundserien onsdagen den 17 mars. Angiven starttid tidigast kl 19:30. Sen fortsätter kvalet på måndagar. Se även anslag i hallen. 

2010-02-10 Omg 7

Det hårdnar till runt strecken. Tre lag på 7 poäng och slutspelsstrecket mitt i alltihop. Tre matcher kvar, så det gäller att vara rädd om poängen. Just nu är det Perma, Labbe o Trolle som är mest inblandade, men TBA vann dubbelt idag och vill säkert ta sig till slutspel. Ligger en pinne efter ihop med IB.På ”säker” mark, hela fem lag med 8 vinster i bagaget. Men det gäller att hålla igen, annars kan man rasa fort. I praktiken klara för slutspel är Boules Eye och Par a Boule. De sistnämnda kostade på sig att fölora mot Labbe med oväntat stora siffror, men tog igen det på IB med nästa samma siffra.Glouglou kämpar för att undvika nedflyttning och tog en viktig pinne mot Ones (som har det tungt i år), men mera krävs av Rasmus & Anton om de vill slippa möta de heta div 2-lagen. Glouglou, mod 2010. Rasmus och Anton. Rasmus gör sig bäst på bild, iaf den här gången.

Det har tydligen kört ihop sig med speldagarna inför kvalet. Det är inte helt igenom lyckat att börja kvalet innan serien är färdigspelad. Alltid är det nåt.

Det lutar åt att vi flyttar sista omgången, men jag återkommer med def besked. 

2010-01-28 Omg 6

Huruvida det var vintervädret som fick TBA att lämna WO vet jag inte, men jag håller det inte för otroligt. Nedflyttningsstrecket håsar dom i nacken och läget börjar bli prekärt för titelförsvararna.

Desto bättre gick det Azer som vinner dubbelt och därmed verkar i form inför kommande damcup.


Trolle Boule får storstryk av serieledande Boules Eye (som vinner dubbelt) men tar ut detta mot förmodat euforiska Only Ones, som vann sin första match för säsongen mot Betlehems. Nu är nollorna sist i tabellen.

Även Glouglou vinner dubbelt. Har det hänt förr? Topptaggade, antagligen.

2010-01-13 Omg 5
Nytt år, ny dator och ny omgång. Vad mer kan man begära? Rimfrost är det så det räcker till och blir över också. Vackert som tusan, nästan så man vill spela ute, nu när det blivit ”varmt”. Men ack nej, vi får hållas oss inne ett par månader till. Hur är läget i tabellen nu då, vilka är i form, vilka är det inte?
Bäst form över juluppehållet tycks det vara Stålkulorna som har. Dubbla vinster, stora dessutom och tvåa i tabellen efter Boules Eye som tappade en pinne denna omgång.

Glouglou övereraskar med att ligga trea från slutet och får inte till vinsterna alls så här långt. Långa, jämna matcher blir det men motståndarna vinner. Men sånt måste man väl kunna ta, eller?

Mest synd är det dock om Only Ones som faktiskt är sämre än ett lag som inte finns. Nedslående, men en seger räcker för att ändra på detta faktum.

2009-11-25 Omg 2

Pga problem med min dator kan jag inte komma åt programmet som skapar tabellerna. Jag jobbar på en lösning.

2009-11-11 Omg 1

Serien har spelat, reportage kommer.