Serier, resultat och tabeller  serien.lejonkulan-pc.se

2022-04-25 Mer spännande än så här blir det knappast i en boulematch. Singeln tog Proppens Johan Björling hem efter en oerhört jämn match mot Murphys Håkan Eriksson med 13-12. Trippeln var den enda matchen som inte var jämn till sista kulan där vann Murphys klart 13-7. Efter de två inledande matcherna stod det 1-1 med fem i plus i klotdiff för Murphys. I dubblarna tog Proppen kommandot till att börja med men ju närmare tretton man kom desto jämnare blev det, Martin och Marie vann till slut den först färdiga dubbeln med 13-12 över Håkan och Monica. Den andra dubbeln hade inte kommit särskilt långt när den första var slut men Johan och Janne hade ett ganska säkert grepp om matchen men även där skulle det bli jämt på slutet, de flesta i publiken trodde nog att segern skulle gå till Proppen som ledde genom hela matchen och hade matchbollar vid 11-10 men Ulf och Eva gav sig inte utan kämpade på med utmärkt läggspel. Vid 12-12 lägger Janne in en kula 15-20 cm höger om lillen i nerförsbacken på bana 2 det känns som matchbollen när Murphys har två kulor kvar liksom Proppen. Då lägger Eva in mellan den kulan och lillen, Proppen skjuuter men missar. Sista klotet lägger Janne men det rullar för långt.

Slutresultat Proppen 2 gånger 13-11,  Murphy 13-7 och 13-12 Så Murphy vinner med 5 kulor bättre klotdiff.

Under kvällens förrättades även prisutdelning i de oolika grupperna:


Murphys lag, slutsegrare i 4-manna. Eva, Håkan, Monica, Magnus och Ulf.


Cobra, Ivan och Håkan, vann div 2 B


Team TLC, i rätt ordning, Thomas, Lotta och Claes, vinnare av div 2 A.

Foto denna gång: Staffan G.

Nu är inomhussäsongen över och vi ses utomhus nästa gång. Inbjudan till utomhusserien hittar du på annan plats.

2022-04-13 Kvalserien avgjord och avgjorde med bravur gjorde Raging Boules som i sina tre sista matcher checkar in på 13-1, 13-0 och 13-0. Var kom den formen ifrån? I och med denna spurt går de om tidigare ohotade Cobra och vinner kvalet före desamma på 7 pinnar bättre diff. Båda lagen på fyra vinster av fem möjliga.

Team TLC vinner dubbelt, bl a mot Cobra i sista matchen men det räcker inte till mer än en tredjeplats och de får tillsammans med Stålkulorna, L.Tejones och Lundby Boule dominera i div 2 kommande vinter.

CJN_220413_1.jpg
Bäst när det gäller Raging Boules behåller sin plats i div 1 medan Cobra avancerar på
Lundby Boules bekostnad.

2022-04-12 Semifinaler i 4-manna. Lite okoncentrerad rapportering då vi hade styrelsemöte samtidigt som mötena Proppen Petanque – StaToLaGet och Murphys lag – Ring så spelar vi avgjordes. PP fick i kraft av seriesegrare välja bana först och valde bana 1-2. Murphys valde 6-8. Båda lagen visste vad de gjorde men det var nog inte enbart underlaget som fällde avgörandet. Murphys vann med klara 4-0 efter att Håkan inledde med att vinna singeln med 13-4. Sen rullade det på med 13-5 i trippeln och 13-7, 13-10 i dubblarna.

PP vann singeln med 13-5, jag har inte koll på vem som spelade, men förlorade trippeln med 10-13. I den ena dubbeln (Öd2) bjöds motståndarna på en Fanny och då även Öd1 gick PPs väg är de nu klara för final.  Finalen spelas måndagen den 25 april kl 18:30 och kvällen inleds med prisutdelning för samtliga grupper och slutspelet i div 1. Välkomna.


Mari M klar för final i 4-manna ihop med Martin D, Janne Å och Johan B i Proppen P.

2022-04-11 Andra omgången av kvalserien och Cobra i topp, obesegrade. Ivan och Håkan går som det berönda tåget och vann kvällens båda matcher tämligen komfortabelt, av siffrorna att döma. Raging Boules som just nu innehar den andra platsen tiii div 1 tog sig samman efter förlusten, mot Cobra, och gav aldrig Stålkulorna en chans. Övriga fyra lag i serien ligger en pinne efter och med mer eller mindre sämre diff. Tips: det blir de två lagen över strecket som även står där när det är färdigspelat på onsdag. Då vet vi.

CJN_190525_34.jpg
En arkivbild på Håkan och Ivan, Cobra, heta kandidater för div 1 till hösten.

I morgon, tisdag 12 april, spelas båda semifinalerna i 4-manna. Byte av dag beror på tävlingsledarens oförmåga att förutse att spelare bara kan representera ett lag i taget. Finaldag bestäms då det står klart vilka lag som ska spela.

2022-04-06 Sista omgången i 4-manna och Proppen Petanque går om Murphys på bättre diff. Proppen slår IBV med 3-1 i sista matchen och tar därmed hem grundserien med minsta möjliga marginal. Tre lag på 21 poäng, PP på plus 95, Murphys på plus 87 ocyh Ring så spelar vi på plus 72 efter 4-0 mot Dogs unlimited i kväll. Dogsens Johan och Anna stretade dock emot väl i i sista matchen, som höll på till klockan 21, men fick ge sig så när Daniel sköt och stannade för en fyra vid ställningen 9-9. Bristen på poäng denna kväll fick Dogs u att rasa till plats 8, sämst av en trio på 12 vinster. Närmast under strecket hittar vi Vi i femman som igår slog GOSA med 4-0.

CJN_220305_35.jpg
Janne Å i lag med Mari M, Martin D och Johan B vann 4-mannas grundserie.   

På måndag kör vi den första av två semifinaler. Proppen P mot StaToLaGet och på tisdag den andra, Murphys lag mot Ring så spelar vi. Spelstart som vanligt kl 18:30.

Beroende på utfallet av semifinalerna kommer finalen att spelas antingen på onsdag, den 13 april eller onsdagen därpå, den 20.e.

2022-04-04 Final div 1. Pga att spelare som deltar i både 2- och 4-mannaserien har chans att spela final i båda har vi flyttat finalen för div 1 till ikväll, givetivs efter att ha kollat med de inblandade. Finalen spelades mellan trean i grundserien, Par á Boule och fyran, Årnis, som förra veckan slog ut topplagen Bergsprängarna och Boulibompa, och inledes med en poäng hit och en poäng dit upp till 4-4. Sen sätter Monica en riktig ”dyngkalle”, tar en trea till 7-4 och släpper aldrig in Årnis i matchen igen. 13-4 och fikapaus.

Efter lite kaffe, vatten, MER eller vad som nu inmundigades drar match två igång. Något banbyte är inte aktuellt så spelet fortsätter längst ned i hallen bland stenarna på bana 8. Nu är dock det tidigare så vinstgivnade spelet om inte som bortblåst men iaf lite mer fläckvis samtidigt som Årnis har skärpt till sig och ångar på upp till en 7-0-ledning. Då lossnar det för Monica och Håkan och de kan på två vändor, med en fyra och en trea, kvittera till 7-7 och när de ändå är på g fortsätter de upp till 10-7 innan Årnis hinner hämta sig och svarar. Efter ett par poäng till vardera drar dock Par á Boule till sist det längsta strået och vinner mötet i två raka efter 13-9 i sista matchen. Vi grattulerar till ännu en inteckning i vandringspriset och kommer vad det lider att bjuda in till gemensam prisutdelning.

CJN_220404_30.jpg
Par á Boule, Monica och Håkan E, vinner årets upplaga av Lkpg Bouleserie inomhus.

CJN_220404_28.jpg
Makarna Årnfeldt, kort och gott Årnis, Lars-Erik och Inger, var så när på att vända och vinna
match två, men det gick inte denna gång så de får nöja sig med andraplatsen.

CJN_220404_26.jpg
Hallvärden, tävlingsledaren och den alltid närvarande Arne
fördrev tiden, dock utan att släppa finalen ur fokus, under
finalspelet med en trippelsingel som via 
skiljeomgång vanns av Arne.

2022-04-04 Kvalserien omgång 1, en (1) match. Kvalserien drog i gång parallellt med finalen i div 1 men eftersom det är fem matcher som ska spelas blev det bara en match denna gång. Vann gjorde Cobra med 13-2, Raging Boules med 13-3 och ligger därför bäst till för spel i div 1 till hösten, men Lundby vann också men mer knappt, 13-11, och så är det som sagt fyra matcher kvar…

CJN_220404_24.jpg
Lars-Olov försöker mäta in poäng till Stålkulorna. Om han lyckades? Kanske, de stannade
ju på 2. Cobra, Ivan och Håkan leder kvalserien efter första omgången.

2022-04-01 Kvalserien lottad. Första omgången, nu på måndag den 4 april, är det endast en (1) match per lag och spelordningen ser ut så här:

Bana 2, Cobra – Stålkulorna, Bana 4, L.Tejones – Lundby Boule och Bana 7, Team TLC – Raging Boules.

Omgång två, den 11 april skulle spelas samtidigt som semifinalerna i 4-manna men då det finns spelare som då måste klonas kommer en eller båda 4-manna matcherna att flyttas. Men kvalserien rullar på. Komplett spelprogram kommer inom kort. 

2022-03-30 Semifinaler div 1. Vinnarna av grundserien, Bergsprängarna, tar sig an tabellfyrorna, Årnis, och får ge sig efter en ”tre-settare”. Årnis vinner första matchen, som Bergsprängarna valde att spela på bana 3, med klara 13-6. Då väljer Bergsprängarna att byta till bana 2, ett drag som tycks gå hem för de vinnar match två med 13-10. Skiljematch, som startar på 8-8, men Bergsprängarnas flyt är som bortblåst och Årnis ”nollar” Bergspprängarna och vinner med 13-8 på två omgångar och är klara för final.

CJN_220316_27.jpg
Årnis vände upp och ned på tabellen och knep den första finalplatsen.

Klara för final är även Par á Boule som vann över Boulibompa i två raka som båda slutade 13-6. Högst rankade Boulibompa, som kom tvåa i serien, valde bana 6 till båda mötena men det gick alltså motståndarnas väg.

CJN_220323_11.jpg
Monica träffade, som vanligt? det mesta och såg till att ta Håkan
med sig till final.

2022-03-28 Å så var även div 2B färdigspelad. Att Cobra klarade av att hålla undan i toppen var väl inte helt ristat i sten men med en wo-seger i första matchen stärktes onekligen deras chanser. Stålkulorna gjorde allt i sin makt för att komma ikapp med 13-5 mot Åkes och och 13-1 mot forna tabellettan Vägboulerna men då Cobra, i en betydligt svettigare match, till slut besegrade Boulejokers med 13-10 var saken klar. Cobra vinner och Stålkulorna kommer tvåa och gör dom sällskap i kvalserien som börjar redan på måndag, den 4 april men med bara en (1) match på programmet.

CJN_220328_23.jpg
Ivan, och Håkan, i Cobra vinner div 2B.

I den jämna kampen om andraplatsen tappade Åkes chansen redan i första mmatchen, mot just Stålkulorna, som då i praktiken var ointagliga genom sin betydligt finare diff. Åkes förlorar även mot Slussen och blir därmed nedputtade till plats fyra, av just Slussen. Tätt fäljda av Skrotkastarna och Vägboulerna som vann var sin match. Tobbelika vann på wo äver LDF och distansierade sig lite till dom i bottenstriden.

CJN_220328_17.jpg
Kalle har fått spelet att lyfta med sitt Stålkulorna, ihop med Lars-Olov, nu på vårkanten och
kniper nu andraplatsen.

2022-03-23 4-manna med en omgång kvar men ändå är det klart vilka som går till semi. StaToLaGe’t förbättrade sitt läge genom 3-1 mot Vi i femman, jumbolaget, medan de övriga tre topplagen spelade 2-2 i sina matcher vilket inte leder till några inbördes förändringar. Murphys mot Ring så spelar vi, etta respektive fyra i tabellen, och Proppen P mot Dogs U, på sjätteplats. Det skiljer nu 5 poäng mellan fyran, Ring så…, och femman Par i par. Svårt, för att inte säga stört omöjligt att ta in på en omgång och till råga på allt står Par i par över sista omgången och riskerar istället att rasa i tabellen då lagen bakom ligger som sämst en pinne bakom.

CJN_220323_31.jpg
Birgitta Z avslutade sin singelbana i årets 4-manna genom att slå Göran G med klara 13-6.

Sista omgången får istället bli avgörande för vem som möter vem i semi. Just nu har Murphy Ring så.. på sin lott och Proppen StaToLaGe’t, men mycket kan hända.

CJN_220323_38.jpg
Ulf B mäter in? i ett tidigt skede av trippeln som Murphys sedemera vann, så även singeln
(Håkan E vs Torkil Å), men i dubblarna blev det dubbeltorsk.

2022-03-21 Div 2A färdigspelad och Team TLC vuinner en match denna kväll vilket räåcker för att säkra seriesegern. Om andraplatsen var det desto jämnare. Längst strå drar till slut L.Tejones efter 13-11 mot Wasa och 11-13 mot Gubbarna vilket räcker att för att passera Azer med 6 pinnar bättre diff. Azer förlorade dubbelt ikväll. Tight och det hade så när  gått vägen mot Ingers Grabbar men det slutade 13-11 till de sistnämnda och mot PPP var det inget snack, 3-13. PPP slog även Underdogs 13-1 och seglade i och med detta upp till femteplats och sist av den fyra lagen på 11 poäng. Gubbarna på plats fyra.

CJN_211009_24.jpg
Tvåa i tabellen och klart för kvalserien, L.Tejones, Inger B och Mari M som idag spelade med
Klara B. 

Både Hälsenan och 013’s Grabbar har hittat formen så här i slutet av säsongen men Hälsenan vann det inbördes mötet och lägger sig mellan de båda ”grabblagen” tätt följda av Underdogs som till slut gick segrande ur bottenmötet med Wasa.

Team TLC och L.Tejones gör Raging Boules och Lunby Boule sällskap i kvalet. På måndag avgörd vilka som ansluter från div 2B. Cobra, Stålkulorna, Åkes eller Vägboulerna?

2022-03-16 Div 1 – klart för slutspel, och vilka som får spela kval. Att Bergsprängarna och Boulibompa var klara för slutspelet har stått klart sedan några veckor tillbaka och Bergsprängarnas försprång var så stort att matchen dem emellan i praktiken bara var en rejäl genomkörare inför slutspelet. Boulibompa, idag med Peter och Jakob i laget, drog det längsta strået på ”favortibanan” (3) och vann med 13-11. Båda lagen vann även dagens andra match och befäste sina topplaceringar.

CJN_220316_25.jpg
Vinnarna av grundserien, Bergsprängarna, Göken, Torkil och Arne.

Det var istället kampen runt strecket, med en hel hop av lag på 8 vinster vardera, som skulle avgöra vilka som knep de två återstående platserna. Par á Boule som för några veckor sedan huserade i botten av tabellen har nu fått upp ångan och kan efter 13-5 mot Lundby och 13-6 mot The Only Ones lägga vantarna på tredjeplatsen.

CJN_220316_18.jpg
Monica i Par á Boule har kommit igång och blir säkert att räkna med i slutspelet.

Fjärdeplatsen går till Årnis som tack vare seger i nagelbitaren mot Boulebröderna med 13-12 och trots en avslutande förlust mot för kvällen formstarka Raging Boules med 5-13 slår Labbe & Co, på femte plats, på bättre diff. +5 mot 0. Jämt in i det sista.  Båda lagen på 9 vinster följda av en trio på 8 bestående av Boulebröderna, Mountinstreams och The Only Ones.

Till kval går Raging Boules som tack vare dubbla segrar ikväll, slog även The Only Ones, blir nästjumbo blott 2 diffpinnar bättre än Lundby som tar jumboplatsen. Båda lagen på 6 vinster vardera.

CJN_220316_14.jpg
Kommit igång tycks även Thomas ha gjort och om formen håller i sig kan Raging B säkra
kontraktet 
genom kvalet.

Slutspelet börjar med semifinaler onsdagen den 30 mars och kvalserien drar igång med en (1) match måndagen den 4 april. 

2022-03-14 Div 2B, näst sista omgången och det hårnar till allt mer i toppen. Slussen slår serieledande Cobra med 13-9 efter knappt en och en halv timmes spel präglat av extremt bra läggspel men förlorar sedan oväntat mot nästjumbon Tobbelika med snarlika siffror. Vann gjorde även bottenlaget LDF som slog treorna Vägboulerna med 13-9. Båda bottenlagen fördubblade sin poängskörd denna kväll! När sedan Åkes vinner dubbelt blir det plötsligt väldigt jämt runt prispengs- och kvalseriestrecket.

CJN_190525_28.jpg
ÅkeS, (eller L) har hittat formen nu på vårkanten och rycker allt närmare tabelltoppen.

Leder gör fortfarande Cobra på 12 poäng men är inte på säker mark med tre lag hack i häl på 11. Stålkulorna närmast med blott 4 pinnar sämre diff, tätt följda av Åkes och Vägboulerna. Stålkulorna möter Åkes och Vägboulerna nästa omgång och det är väl ingen högoddsare att gissa på att det är där det avgörs vilka som kommer tvåa? Cobra har på pappret enklare motstånd men det ska göras också. 

2022-03-09 4-manna drabbas av avhopp. Tyvärr meddelade i veckan Pétanque des Possibilités att de har så svårt att få ihop lag att de hopppar av årets serie med tre omgångar kvar. Samtliga resultat för deras del nollställs därmed och de lag som tagit poäng mot PPP förlorar dom. Det ger onekligen lite effekt på tabellen. 

Effekt på tabellen ger även denna omgångs resultat. Murphys slår Vi i Femman med 4-0 och är nu i ledning en pinne före Proppen som förlorade med 1-3 mot Ring så spelar vi. GOSA vinner med samma siffror, 3-1, över IBV och tar sig upp till plats fem, dvs precis under semifinalstrecket men det är 4 poäng upp till plats fyra. Kan bli svettigt. Är de fyra semifinallagen redan klara? Utöver de två i topp är det i så fall Ring så spelar vi och StaToLaGe’t. Par i Par snäppet bättre än Dogs U tack vare bättre diff. 2-2 lagen emellan i dagens möte, på plats sex och sju. Än tightare i botten. Vi Femman håller undan för IBV genom 2 pinnar bättre klotdiff.

CJN_211117_17.jpg
Är StaToLaGe’t redan klara för semi?

2022-03-07 Div 2A plattas ut i toppen inför den sista omgången. Båda topplagen, Team TLC och Azer Petanca, får dubbelstryk denna kväll. TLC 5-13 mot Hälsenan som följs upp av 6-13 mot ett kämpande Underdogs. Ann, Anna och Johan fick ordning på läggspelet ordenligt efter seger mot Azer i första matchen med 13-11 och efter att ha bytt in Ann som skytt. Bottenlaget Underdogs slår båda topplagen! Azer fick även ge sig mot L.Tejones, för dagen förstärkta med Johan B. Men det hjälpte inte mot Petits Pois Pétanque som slog dom med 13-5. PPP vann även över Wasa som efter förlust mot 013’s Grabbar nu är avhängda i botten, 013 delar nästjumboplatsen med Hälsenan och Underdogs.

CJN_190819_29.jpg
Ann S, Underdogs, visade prov på fint spel bla genom att lägga in match mot TLC. Bilden
från VM 🙂 2019.

Topplagen TLC och Azer kvar i topp på sina 11 pinnar men L.Tejones och Gubbarna är dom hack i häl på 10. En omgång kvar.

2022-03-02 Div 1 drar ihop sig på allvar. Näst sista omgången spelades nu och även om Bergsprängarna tappade  en match, mot Mountinstreams med 8-13, så är de klara seriesegrare på 13 vinster, tre före tvåan Boulibompa som efter två vinster senast ligger tvåa på 10 poäng. Sen kommer getingboet. På plats tre till och med sju, fem lag på 8 poäng tätt följt av Mountinstreams på 7. En omgång kvar och två av dessa lag ska till slutspel, dom andra ska det inte. Par á Boule, på fjärde plats tycks så här i elfte timmen hittat formen och tog sig över strecket genom två välbehövliga vinster medan Årnis, på plats tre, tappade båda och har kanske lagom till avgörandet förlagt formen?

CJN_200815_21.jpg
En passande bild från fjolårets KM, Håkan och i bakgrunden, Monica, Par á Boule, och
en Bergsprängare, Göken, längst bak, även om Gitten smugit sig in som en katt…..

I botten pågår samtidigt en strid? om att undvika kvalet. Raging Boules är ohjälpligt under strecket, det krävs tre poäng för att ta sig upp, så det går inte, medan Lundby har chans att ta sig förbi Mountinstreams som samtidigt vill ta sig till slutspel. Om två veckor vet vi både vilka som går till slutspel och vilka som spelar kval.

2022-02-28 Div 2B först ut efter sportlovsuppehållet. Cobra behåller ledningen trots förlust mot värsta konkurrenten Vägboulerna med 11-13. Cobra som idag hade bytt ut Ivan mot Ingvor, ett I så gott som något för i kvällens andra match blev det vinst, 13-7 mot Skrotkastarna. När sedan Väboularna förlorade mot Slussen med klara 4-13 passade Stålkulorna på att att gå om. 13-8 mot Skortkastarna och 13-1 mot PIF Ekhaga och nu är man på andra plats genomm bättre diff än Vägboulerna och en pinne bakom Cobra.

CJN_210802_29-Redigera.jpg
Ingvor levererade i Ivans frånvaro.

Inget av bottenlagen mäktade med någon seger och de båda ligger nu ohjälpligt sist med var sin poäng. Ska LDF knipa den poäng som krävs för att gå om Tobbelika?

2022-02-23 Kvällen inleds med de två semifinalerna. Banlottningen gav att Lundby fick möta The Only Ones på bana 6. Inledningsvis är matchen jämn och Lundby leder i ”halvlek” med 5-4 men sedan går det mesta The Only Ones väg. Bosse blir ofta kort med skotten och Siv får stolpe, eller rättare sten, ut på sina lägg. Feffe och Daniel vinner med 13-7.
I den amdra semifinalen som spelas på bana 8 möter Åkes Labbe & Co och Åkes kopplar, må vara med hjälp av sina 3 poäng i handikapp, direkt grepp om matchen och går ifrån till 8-0 innan Labbarna tillåts komma med på tavlan. Labbe och Bror kämpar på men inte heller här verkar skyttet infinna sig och till slut har Åkes slagit ut ännu ett favorittyngt lag. 13-5.

Till slut dags för final, efter tre dagars spel står Åkes, Berit och Åke mot The Only Ones, Per Bruce och Daniel Lundqvist på bana 2, lottad av Berit. Med 3 pinnar i handikapp har man chans att rycka direkt och den chansen fick Åkes. 4 kulor kvar och poäng på plats när TOO är tomma i första vändan. En chans som däremot inte togs tillvara. Berit la snett och långt och Åke bara långt men tog med lillen och omgången slutar med poäng till motståndarna. Det som senare visar sig bli en väldigt jämn match kanske avgjordes redan här? Med lite bättre utdelning kunde Åkes kanske ha haft 5-0, nu stod det istället 3-1. Vilket sedan blev 3-3. Ånyo skärper Åkes till sig och går upp till 6-3 och sen samma sak igen, Only kommer i kapp, 6-6,som sedemera blir 8-8. Stundtals bra spel varavas med rena rasen, dock inga stora poäng. När det missades så gjorde båda lagen det men Only går upp till 10, släpper en pinne till innan avgörandet kommer. Åkes får in en halvbra kula, missar ett skott och missar dessvärre sina sista klot, som ska hindra motståndarna från att ta fler poäng, genom att lägga för långt. Lägger för långt gör varken Per eller Daniel som elegant rullar in var sitt klot till en trea och match.


Vi gratulerar The Only Ones till segern, deras fjärde inteckning i vandringspriset.
Från vänster med ett extra pris som blev över i och med Annandagskortlekens 
frånvaro,Sven Rådman, Per Bruce, Feffe K och Daniel Lundqvist. Till höger final-
motståndarna och tvåorna Åkes, Åke Lindell och Berit Ermanno.

2022-02-22 Skrällarna duggade tätt denna afton. Först fullständigt mosar Team TLC, 3 pinnar i hkp iofs, Pétanque des Possibilités, med Anton och Rasmus på banan, med 13-0 på typ tre vändor. Bara för att sedan åka dit mot Siv och Bo i Lundby, som ”vilade sig” till kvarten genom en wo-seger, med 11-13. Enligt uppgift går det inte att skjuta på bana 3? 

CJN_220222_2-2.jpg
Först klara för kvarten denna tisdagskväll blev Siv och Bo i Lundby Boule.

På den andra halvan var det inga tre vändor som gällde utan där spelades det snarare enligt principen ”det gäller att få valuta för pengarna”. IBV vänder och slår ut Par á Boule med 13-12 och vänder även underläge med 10-2 mot The Only Ones men orkar inte fullfölja och får ge sig med 11-13. Dogs Unlimited B stetade emot TOO men förlorade efter någon timmes spel med 5-13.

CJN_220222_4-2.jpg
Betydligt senare stod det klar att The Only Ones, allt annat än Only som synes, trupp också
är klara för onsdagens semifinal. Återstår att se vilket lag de ställer på banan då.

Åttondelsfinaler  
The Only Ones 13Dog Unlimited B 5
Par á Boule  12IBV  13
Lundby Boule 13Walk Over
Team TLC  13Pétanqu des Possibillités  0
Kvartsfinaler  
The Only Ones 13IBV 11
Lundby Boule  13Team TLC  11
   

2022-02-21 Åttondelsfinaler och kvartsfinaler på den övre halvan klara och när det näst intill obefintliga dammet på de välvattnade banorna lagt sig står Labbe & Co ihop med ÅkeS som vinnare av dag 1.

CJN_220221_6.jpg
Åkes vänder och vinner över Azer med 13-12. Labbe & Co behövde inte vända på något.
13-0 över Bergsprängarna.

Åttondelsfinaler  
Raging Boules  10Åke S  13
Azer Petanca  13PIF Ekhaga  3
Bergsprängarna  13Dogs Unlimited A  9
Labbe & Co  13Underdogs  9
Kvartsfinaler  
Åke S 13Azer Petanca 12
Bergsprängarna  0Labbe & Co  13
   

2022-02-19 Två strykningar pga sjukdom. Det går bra att efteranmäla lag fram till söndag kl 18. En plats tagen. 

2022-02-18 Anmälan till Cupen är stängd och lottningen har precis blivit klar. Efter att hänsyn tagits till önskemål om startdag ser årets cup ut så här:

Åttondelsfinaler måndag 21 feb  
Raging BoulesÅke S
Azer PetancaPIF Ekhaga
BergsprängarnaDogs Unlimited A
Labbe & CoUnderdogs
   
Åttondelsfinaler tisdag 22 feb  
The Only OnesDogs Unlimited B
Par á bouleIBV
Lundby BouleRing så spelasr vi
Team TLCPétanque des Possibilités

Kvartsfinaler spelas så snart man har motstånd men man har rätt till fikapaus mellan matcherna.

Semifinaler och final spelas oå onsdag den 23 feb.

Alla matcher har spelstart kl 18:15. Startavgiften, 50 kr/lag betalas på plats innan spelstart, antingen kontant eller med Swish, dock INTE till Lejonkulans nummer.

Lag hemmahörande i div 2 har 3 poäng i handikap vid möte med lag från div 1 eller 4-manna.

2022-02-16 4-manna är ju rent matematisk än mer såbart för sjukfrånvaro och även om några lyckas täcka upp med mer eller mindre oväntade reserver lyckas inte alla, men blott två wo-resultat i dessa tider får väl ändå anses som OK. Det var Pétangue des Possibilites som inte fick ihop lag och heller inte räckte till mot topplaget Murphys. Murphys som vann med 4-0 tappade ändå ledningen till Proppen P som vann med samma siffror över Par i par. Skillnaden var att PiP hade fullt lag och då kan man vinna med större siffror och det gjorde Proppen som nu har 3 pinnar bättre diff än tvaån Murphy. Båda på 17 poäng.
Det utkristalliseras allt mer att det blir StaToLage’t och Ring så splerar vi som gör toppduon sällskap i slutspelet. Fyran Ring.. har fortsatt två vinster mer är femman Dogs Unlimited som i sin tur har en pinne upp på Vi i femman, som är sexa. Alla dessa fyra spelade 2-2 denna omgång utom StaToLaGe’t som slog IBV med 3-1. Men det är tre omgångar kvar så det är väl bäst att tillägga ett ”osvuret är bäst”.

IMG_808011.jpg
Dogs U fyllde på reserver från tvåmanna och Tekniska V när 66% av den ordinare truppen
var utslagen på ett eller annat vis. Det räckte till 2-2 mot GOSA. 

2022-02-14 Div 2A. ”Mycke som går nu” och idag var det ett nytt lag som tvingades lämna WO pga sjukdom. Till veckans omgång i 4-manna är läget enligt uppgift än värre men än har inga wo-lämnats, bara helt nya laguppställningar. Vi hoppas på att det ebbar ut så vi kan köra Cupen som planerat nästa vecka. Vi har nu 15 lag i startfältet så åtminstone ett till vore ju toppen. Div 2-lagen har ju handikapp, tänk på det.

Hur gick det då idag? Båda topplagen vinner dubbelt, Azer måhända en på WO men slog Gubbarna i en nog så viktig match, och har nu seglat ifrån lite i toppen. Två vinster ned till L.Tejones på plats tre och Gubbarna som är fyra. Båda topplagen har ganska samma spelschema kvar men möts inte. I dag leder TLC på 7 pinnar bättre diff. Fyra matcher kvar, vi får se hur långt det räcker. 

CJN_080726_0173.jpg
Sophie ersatte sjuka Gitten i Azer och hon har ju inte synts så mycket på banorna på 
senare år, men vid SM i Borås 2008 spelade hon dubbel med mamma Eva och då såg hon
ut så här.

Om lagen i toppen vinner dubbelt är det raka motsatsen för bottenlagen. Underdogs och Wasa kammar noll medan 013’s Grabbar slår Petits Pois Pétanque med klara 13-2 och svingar sig förbi Underdogs upp till en bakvänd bronspeng.

2022-02-09 Div 1. Samtliga topplagen tar en vinst och en förlust i kväll, utom Labbe & Co som åker dit dubbelt. Fortsatt Bergsprängare i topp således, nu på 12 pinnar, 4 före trion Boulibompa, Boulebröderna och Årnis på 8. Precis under strecket Labbe på 7, men trion som sen följer har nog på intet sätt gett upp hoppet om en semifinalplats. Det skiljer bara 2 vinster och det är fyra macthcer kvar så det är bara att gå ”all in”. En stark spurt kan även rädda Mountinstreams, som vann dubbelt i kväll, och Raging B från kvalserien.

CJN_211222_101.jpg
Annika B – dubbelsegrarinna.

2022-02-07 Div 2B. Cobra rycker i toppen genom en dubbel denna kväll, 13-1 mot Tobbelika och 13-7 mot PIF Ekhaga. Vägboulerna mäktade med blott en seger, 13-8 mot Boulejokers och fick ge sig mot Åkes. Stålkulorna närmar sig underifrån med en dubbel vilket även tog dom förbi Skrotkastarna.


Stålkulorna, spelar dom i samma lag? Trea i tabellen, en vinst under strecket.

2022-02-02 🙂 Fyrmanna omg 5, som vanligt delad över två dagar. Från tisdagen noterar vi att Proppen dominerade GOSA fullständigt och nu ligger tvåa på samma poäng, 13, som Murphys medan GOSA är lite avhängda i botten. ”Familjedramat” Råsander slutar 2-2 men det var på håret, Malin slog Gitten med 13-12 i singel.
Från onsdagen hittar vi Ring så spelar vi som slår Par i Par med 3-1 och intar nu fjärdeplatsen tätt bakom StaToLaGe’t på samma poäng, 12, dvs bara en pinne bakom ledarduon. Allt kan hända, som det brukar heta, då serien ju bara har hunnit drygt halvvägs. StaToLaGe’t spelade 2-2 mot Dogs Unlimited som för dagen förstäkt med forne ordföranden Mikael L. Om någon missat honom så är det förlåtligt då det var i mitten av 90-talet. Dogsen på plats fem före just Vi i femman. Murphys, som leder serien, gick som tåget och slog IBV med 3-1. Det var bara Ulf som fick ge sig mot Göken i singel.

CJN_181105_28.jpg
Micke L hoppade in i Dogs U och vann en dubbel ihop med Ann G och Johan N slog Labbe i
singel men 13-11.

2022-01-31 Så var då årets första månad nästan slut och det börjar märkas av att dagarna blir ljusare. Ljusare i tabellen ser det efter denna omgång ut för bl.a. Hälsenan som nu tycks ha fått ordning på kulorna. 13-0 mot Wasa följs upp av 13-1 mot Underdogs. Dominerar är väl bara förnamnet. Underdogs hade det desto mörkare med en inledning med 2-13 i bottenmötet mot 013’s Grabbar men har dem fortfarande, och Wasa, bakom sig i tabellen. På den ljusare sidan hittar vi också Azer Petanca som med seger över Team TLC med klara 13-3 och över 013’s Grabbar med 13-5 närmar sig toppen och ligger nu bara 7 diffpinnar bakom TLC. Gubbarna vann också dubbelt och ligger trea.

CJN_190306_39.jpg
En nästan tre år gammal arkivbild på Hälsenan själv,
Gabriella.

2022-01-26 Div 1 och Bergsprängarna rycker. I en omgång då nästa alla lag spelade 1-1, dvs en vinst och en förlust, sticker Bergsprängarna ihop med Boulebröderna ut genom sina två segrar. För Bergsprängarnas del innebär det att de lämnar en kvartett med 7 vinster vardera bakom sig medan de själva drar ifrån till 11 och för Boulebrödernas del innebär det ånyo en placering över strecket på Labbe & Co:s bekostnad. Närmast bakom kommer sedan Lundby som fick storstryk av nämnda bröder men sedan slog The Only Ones i kvällens sista match med 13-9. Under det nedre strecket och just nu på kvalplats hittar vi Raging och Mountinstreams, snäppet sämre än Par á Boule som har fyra vinster.

CJN_211222_67.jpg
Ulf P fick rycka in i ”Bröderna” isf krasslige Martin och skötte sig med den äran. Två
vinster och en fjärdeplacering.  Magnus, i bakgrunden, hade idag ingen bra dag.

2022-01-26 Div 2B och byte i toppen! Stabilt spel av Cobra ger dubbla vinster denna kväll, 13-9 mot Boulejokers och 13-8 mot Åkes samtidigt som Vägboulerna efter seger över Stålkulorna med 13-9 möter oväntat hårt motstånd av jumbolaget Tobbelika som till råga på allt förlorade mot nästjumbon LDF, med 10-13 i första matchen. Men nu var det nya match, nya motståndare och nya tag som gällde och skrällen är ett faktum. 13-9 mot förra serieledarna, nollan är spräckt, LDF passerat i botten och Cobra tar över serieledningen. 

CJN_220124_25.jpg
Vägboulerna fick inte till det mot Tobbelika, för dagen förstärkta med Mia M.


Fick till det fick dock Håkan J som med Ivan S nu tar över serieledningen. Om det är bra 

eller dåligt rådde det visst delade meningar om i laget, vi får väl se hur långt det räcker?

Dagens hallvärd, Anna, hittade en ring, en sån man har på fingret alltså, vid städningen. Den återfås
som det brukar heta ”mot beskrivning”. Kontakta Johan N.

2022-01-19 Så har då 4-manna också tagit det nya året i besittning och alla grupper är igång efter helguppehållet. I går dominerade Vi i Femman genom att slå IBV med 4-0. Med samma siffror slog Murphys forna serieledarna Dogs Unlimited även om de inte mäktade med en Fanny. Proppen fick det besvärligt mot StaToLaGe’t som vann med 3-1 och Jannes 12-13 i singeln, mot Staffan om jag inte såg fel, svider i sammanhanget. Pétanque des Possibilités hade stor sjuikfrånvaro med lyckades få ihop lag och spelade oavgjort mot Ring så spelar vi. Undrar vilka som är mest nöjda med det resultatet?


En trio damer med vitt skilda resultat, Ann  i Dogs 0-4, Inger i Vi5 4-0 och Mari, Propp 1-3. 

2022-01-17 I div 2A tycks det vara damerna som dominerar. L.Tejones, Mari och Inger vinner dubbelt likaså Gitten och Ann, Azer, må vara en på WO, och båda avancerar förbi Gubbarna och lägger sig i rygg på ledande Team TLC som iaf har en tjej i laget, Lotta, å så Wrang, som en katt bland hermelinerna. Maris dubbelstim kanske vara ända till påska?

CJN_210620_24.jpg
Ann G hoppar in för snuviga Eva B och hjälper Azer till att nu ha riktigt häng på kvalplats.

Hälsenan gör ett ryck i bottenstriden genom seger över 013’s Grabbar och en WO-seger samtidigt som Wasa slår Underdogs och lämnar 013’s Grabbar bakom sig.

2022-01-12 Div 1 spelar omgång 5 och då har man kommit halvvägs och serien vänder. Detta tycks inte bekomma topplagen närmvärt, alla tre vann dubbelt och cemneterar toppläget lite. Bergsprängarna 13-7 mot Labbe & Co, 13-6 mot Only Ones, Årnis 13-7 mot Raging och 13-11 mot Par á Boule och slutligen Boulibompa, 13-4 mot Boulebröderna och 13-8 mot Mountinstreams. På fjärdeplats – Labbe, dock bara på sämre diff än Boulibompa.


Arne i Bergsprängarna komcentrerar sig och sätter vad det lider en järnträff. Klar 
seger över Only Ones. Martin i bakgrunden fick ikväll hjälp av Janne Å att slå Raging.

Par á Boule vann dock dagens första match klart mot Only Ones, 13-2, och lämnar därned Mountinstreams och Raging efter sig i striden runt bottenstrecket. Boulebröderna jagar Labbe om sista slutspelsmatchen och ligger nu typ 1.5 match efter. 

2022-01-10 Först ut på det nya året är div 2B och då jag inte hade möjlighet att vara på plats själv delar jag med mig av Håkan Js kommentarer, lätt redigerade.

De båda 0-poängarna var verkligen nära att ta poäng ikväll då LDF hade 10-10 mot Skrotkastarna på bana 6, men fick tyvärr inte till slutet. Tobbelika hade 10-11 mot PIF Ekhaga på bana 3 men drog det kortare strået tyvärr. Nästa omgång möts de två 0-poängarna så då måste ju nån av dem få till en seger.
Vad som hände på bana 1 när Åkes åkte på en Fanny, 0-13, mot Stålkulorna och Slussen samma sak, Fanny 0-13, mot Boulejokers på bana 5, får vi nog aldrig veta med det var således både jämna och ojämna matcher denna kväll..

2021-12-22 Dan före dan före dopparedagen och sist ut för året är div 1. Bergsprängarna är i brygga mot Lundby och ligger under under med typ 0-8 men lyckas samla ihop sig och vända till 13-10. Starkt! Av bara farten slår de sedan forna serieledarna Boulibompa med oväntat klara 13-3. Vad händer? kan man undra men med Arne på banan är allt möjligt.

CJN_211222_52.jpg
Göken och Co i Bergsprängarna vände och vann över Lundby. Göken sa sig aldrig ha varit
orolig över utgången och får nu fira helg som serieledare.

Raging Boules är dagens andra dubbelvinnare som med 13-9 i bottenmötet med Mountinstreams och 13-2 mot The Only Ones tar sig förbi Par á Boule i botten. PaB hade det tufft med en ryggskadad Monica och tvingades lämna wo i andra matchen. Julstöket har skördat ännu ett offer.
I övrigt var det nog mest 1-1 i protokollet.

CJN_211222_87.jpg
Johan N i Raging och plötsligt två vinster. Det är aldrig fel med en Johan
i laget 🙂

Nu gör vi uppehåll för jul och nyår och läser in oss på de from idag gällande nya restriktionerna som, om de inte ändras till dess vi börjar igen i januari, tycks tillåta vårt seriespel, möjligen med den inskränkningen att vi kanske inte kan tillåta trippelag på banorna för att hålla nere antalet spelare. Vi får återkomma i frågan innan dess, men då är det bara att önska

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

2021-12-20 Julvecka, två serier avslutar året, idag div 2A som tidigare var ett getingbo med ett helt band av lag på fyra vinster vardera. När dammet lagt sig efter kvällens drabbningar har tabellen töjts ut betydligt.
Team TLC vinner dubbelt och är ett av de tre lag som nu ligger i topp, och leder, med sex vinster vardera. Nästan dubbel så bra diff ner till tvåan Petits Pois Pétanque som efter en oväntad seg match mot bottenlaget Wasa till slut vann med 13-11, vilket följdes upp av betydligt mer komfortabla 13-1 mot Underdogs.
Även Gubbarna vann dubbelt må vara den ena på WO, det var Hälsenan som av okänd anledning inte lyckats samla ihop sig efter sin semestertripp. Även L. Tejones vann dubbelt medan Ingers Grabbar och Azer tog var sina poäng. Övriga lag kammade denna kväll noll.

CJN_191004_235.jpg
Mari M firade in sina nya klot med en dubbelseger. Den varar kanske inte till påska
men iaf en bit in i januari.


2021-12-14 & 15. 
Dogs unlimited i topp efter att ha vänt den sista dubbeln från 4-10 till 13-10. Vem hade trott det? Att Proppen, fullproppade med propp, förlåt proffs, ligger tvåa är väl mindre överraskande. Mer överraskande kanske kvällens vinst mot Murphys med 3-1 är? Nu är ju dessa båda lag på intet sätt på säker mark. Tre lag hack i häl med blott en vinst mindre. StoToLaGe’t, Ring så spelar vi och IBV heter dom. I botten på tre poäng hittar vi Vi i femman och GOSA.

2021-12-13  Vägboulerna håller stilen och första platsen tätt skuggade av Åkes som i kraft av en Fanny och en kross knappar in diffmässigt, 26 mot 23 på i övrigt 5 vinster vardera. Det blir till att fira jul över strecket. Stålkulorna och Cobra vill nog båda vara med i toppen och Stålkulorna fyllde på med dels en knapp seger över Boulejokers och en Fanny mot PIF Ekhaga. PIF Ekhaga åkte även på en Fanny mot Åkes. Vad händer? I botten oförändrat Tobbelika och LDF utan vinster.

2021-12-08
Bergsprängarna tycks ha fått fyr på det gamla krutet ordentligt och rycker upp i ensam topp efter övertygande, på pappret, vinster över Par á Boule och Mountinstreams. En trio på blott en (1) pinne mindre är dom dock hack i häl, Boulibompa som bjöd Lundby på en Fanny, Labbe & Co som trots stryk av Boulebröderna med 8-13 hänger med som tredjelag och sista laget över strecket, Årnis, som Labbe slog i andra matchen. Det jämnde ju onekligen till det hela. Lite jämnt även runt det nedre strecket med PB och Mountinstreams på 2 pinnar var. Sladdar gör fortfarande Raging Boules


Oklart vilka Bergsprängarna mönstrade idag, men här är det Torkil som provar 
på rullspelet.

2021-12-06
Div 2A – jämnare än någonsin! Alla slår alla utom PPP och Azer som vann dubbelt ikväll och pressar sig in i den kvintett av lag på 4 poäng varadera som utgör toppen av tabellen. I topp Team TLC, förlust mot PPP och vinst över Hälsenan, tvåa Azer som slog Hälsenan och Underdogs, trea PPP som även slog L.Tejones, fyra Gubbarna som fick stryk av Underdogs men slog Ingers Grabbar och femma Underdogs. Hälsenan och Wasa i botten, båda utan poäng i dag.


Eva B i Azer fick idag igång skyttet lite bättre och då blir det 2 poäng.

2021-12-02
Omgång 2 av 4-manna är klar och i topp hittar vi IBV en pinne före Dogs unlimited. Vem hade trott det? Men som sagt det är många kulor kvar att kasta. IBV vann, om än inte klart men iaf, över Ring så spelar vi, med 3-1. Tight i tripplen med 13-12 så det kunde lika väl ha slutat 2-2 men det gjorde det inte. Dogs fick en tämligen enkel resa då Pétanque des Possibilités inte fick ihop fullt lag. Att med blott tre spelare på banan ta sig an singel, trippel och två dubblar är inte det lättaste. Om de valde rätt taktik i laguppställningarna är det ingen som vet men efter 0-4 väcks ju onekligen tanken om inte Anton, Leo och Malin trots allt borde kunnat få med sig någon pinne mot Dogs U genom en annan laguppställning?

Mötet Par i Par vs Murphys blev tight och slutade således 2-2, med två 13-12- och ett 13-11-resultat men det räckte för att hålla kvar Murphy på tredjeplats i tabellen före Proppen som slog Vi i femman med 3-1. I botten GOSA efter 0-4 mot StaToLaGét.

2021-11-30 
Div 2B spel och Slussen är obesegrade efter 13-4 mot Skrotkastarna och 13-9 mot LDF.  LDF som inledde kvällen med 6-13 mot Boulejokers är däremot utan vinst så här långt. Däremellan har vi tre lag på 3 poäng, Cobra (som fixade årets första Fanny mot PIF Ekhaga, Vägboulerna och Åkes. Tre lag på två poäng, Stålkulorna PIF Ekhaga och Skrotkastarna. Å så Boulejokers som genom vinsten mot LDF fick en (1) poäng.

2021-11-23
Årnis tar över i toppen efter Boulebröderna. Första omgångens suveräner Årnis och Boulebröderna gick i kväll åt var sitt håll. Årnis fortsatte sitt segertåg med 13-11 mot starka Boulibompa, som inte var nöjda med underlaget, och följde upp det med 13-3 mot Mountinstreams på för mig obekant underlag. Boulebröderna fick gå hem tomhänta efter 4-13 mot nyss nämnda Mountinstreams och uddapoängsförlust mot Bergsprängarna, 12-13, men de håller sig kvar över strecket som varande bästa lag på två vinster, ihop med Labbe & Co och Bergsprängarna på tre. I topp obesegrade Årnis och i botten Raging Boules utan poäng så här långt.

Lars-Erik, ”ankare” i Årnis, på en bild från en varmare del av året.

2021-11-22
Div 2A tigthar till sig. Inget lag med full pott, inget lag utan seger. Team TLC missade chansen att vara obesegrade genom en klar förlust mot L.Tejonens med 4-13, men leder ändå serien före Underdogs som efter en lång nagelbitare mot Hälsenan, vinst 13-10, tog sig an Ingers Grabbar. Även den drabbningen blev lång och Underdogsen bjöd stundtals in Ring SSV till många poäng och bl a två matchlägen, men det ska göras också. Plötsligt, som en blixt från klar himmel, som nån sa, gör Underdogs alla sina kulor, iaf fem, det räckte, för att vid ställningen 9-12 ta en fyra med en kula kvar på hand. Frågan är vilka som var mest förvånade Underdogs eller deras tidigare motståndare Hälsenan som bänkade ankaret Mats och sen lekande lätt slog L.Tejonens med 13-3, det svänger i boule. De gick därmed om både Wasa och 013’s Grabbar, båda kammade noll idag, i bottenstriden.


I dag en halvan halvan av Team TLC, Lotta K, den andra för
kvällen var Thomas W. (Arkivbild). 

2021-11-17
Då var även 4-manna i full gång och har efter två dagar klarat av omgång 1. I topp hittar vi Ring så spelar vi som inte förlorade en enda match mot StaToLaGe’t. Starkt! Murphy, Par i par och IBV närmast efter med tre vinster vardera.


I förgrunden Klaes och Daniel (skymd) i Ring så spelar vi som tog storslam mot Staffan
och Gebbe, 
begrundande, spelande för StaToLaGe’t, men det var tight i dubblarna, 10 resp 12.

2021-11-15 Div 2B
Kvällen inleds med en minst sagt försenad prisutdelning. Det är Vägboulerna som får sitt pris för andraplatsen i div 2 våren 2020. Sen kom panedmin och vi har inter setts sen dess.


Hans och Åke med sitt pris, Bättre sent…

Sen rullar även div 2 igång och nämnda Vägboulerna tycks ha konserverat formen fint. Två vinster och serieledning direkt. Iofs är det enbart diff som skiljer mot skuggande Slussen och Åkes. I botten kammade Boulejokers, Tobbelika och LDF noll. Men det har skrivits förr och det gäller här med – än är det många kulor kvar att rulla.

2021-11-12 Nu är vi igång.
Efter lite strul med vår hemside leverantör är nu länken till serietabeller och spelprogram på plats och två divisioner har redan ”krattat gruset”. För er som spelar i Lejonligan så är det samma länk som gäller om ni vill kolla spelprogram, resultat eller tabellen.

Först ut i måndags var div 2A där Team TLC ryckte åt sig en serieledningen efter två raka. Nykomlingarna och skadade Hälsena kannade noll och däremellan de övrig åtta lagen med en (1) vinst vardera. Tätt så det förslår.

I onsdags var det så dags för div 1. Här stoltserera två lag som obesegrade Boulebörderna och Årnins och på motsvarande sätt då två ”ägghandlare”, Mountinstreams och Raging Boules, men än är det många kulor kvar att rulla.

 
Anton i uppfyttade Boulibompa lägger för match mot Mountinstreams.

Serieindleningen inför årets inomhusserie ser ut så här:

Div 1 2-manna 10 lag dubbelserie, spelar på onsdagar med start den 10 novemeber
Årnis
Par á Boule
Labbe & Co
Lundby
The Only Ones
Bergsprängarna
Raging Boules
Boulebröderna
Mountinstreams
Boulibompa

Div 2A 2-manna 10 lag dubbelserie, spelar på måndagar med start den 8 november
Wasa
Azer Petanca
013’s Grabbar
Ingers Grabbar
Petits Pois Pétanque
Hälsenan
Underdogs
L.Tejones
Team TLC
Gubbarna
2-mannaspelare som även spelar 4-manna är placerade i 2A för att slippa spela två kvällar i samma vecka.

Div 2B 2-manna 10 lag dubbelserie, spelar på måndagar med start den 15 november
Boulejokers
Slussen
Stålkulorna
Skrotkastarna
Åkes
LDF
PIF Ekhaga
Vägboulerna
Cobra
Tobbelika

4-manna 10 lag enkelserie, spelar tisdagar eller onsdagar i samma vecka med start den 16 och 17 november
IBV
GOSA (spelar enbart tisdagar)
Vi i femman
Dogs Unlimited
Murphys lag
Par i par
Proppen Petanque
Ring så spelar vi
StaToLaGe’t
Petanque des Possibilités

Att gå från 17 lag i div 1 till 10 innebär som ni förstår en del problem men föregående seriers resultat ligger till grund för den rankning som gjorts och om man som div 2-lag undrar varför man inte spelar i div 1 så beror det på att de som gör det placerade sig bättre.