Flaming Boules håller undan och vinner division 4 med besked.

Omgång 7, 27 feb

Småglinen går ut hårt och mosar till 013’s Grabbar med en Fanny i inledningsmatchen. Många viktiga pluspinnar som visar sig betydelsefulla när det står klart att det är fyra lag på 9 vinster bakom FB med 11.

CJN_130227_003
Småglinen tog hem andraplatsen.

Sådana tilltag, en Fanny alltså, brukar ju straffa sig med lång väntan på match två, så ock denna kväll. Men med elen tillbaka så vankades både korv och tevatten, så väntan klarades med glans. Oväntat svårt fick kanske ”glinen” mot Alkast men seger till slut med 13-10 och en andraplacering i tabellen bakom suveräna Flaming Boules som också tog en dubbel idag.

CJN_130227_001
Christian och Gustav, Flaming Boules, nu kan dom titulera sig seriesegrare.

Tredjeplatsen tar Ådala hand om efter en knapp seger över Perjoh och avslutningsvis en oväntad? förlust mot Bridgespelarna med hela 2-13. Bridgespelarna har nu övat sig igenom serien och det gav nu utdelning med en dubbel i sista omgången. Vann inledningsmatchen mot MAC med 13-8.

CJN_130227_010
Bridgespelarna börjar få ordning på kloten och avslutar med en dubbel.

Sista kvalplatsen går till PIF Ekhaga Ett som med minsta möjliga marginal tar sig förbi Bellis. Två vinster krävdes det och de satt hårt åt, 13-12 över Alkast och 13-11 över Nordkap. Bellis förlorar mot Flaming med kvällens andra Fanny och hamnar på samma poäng och samma diff som PIF 🙂 Vem har då tagit sammanlagt flest poäng under vintern? Jo PIF med 146 mot Bellis 126. Bellis på den försmädliga femteplatsen.

På den än mer försmädliga sistaplatsen hittar vi MAC som blott fått ihop två poäng.  Över dom en trio med dubbla poängskörden, ledd av Alkast.

Kvalet till div 3 startar onsdagen den 13 mars kl 18:30 med en match. Möjlighet till fri träning finns efteråt för den som önskar.

I nuläget hittar vi motstånd i form av två Videparkslag, Boulejokers och Wasa. En omgång kvar där men mitt tips är att det blir dessa fyra. Någon som sätter emot?

Omgång 6, 6 feb

Flaming Boules dominerar. Efter en hård dust mot Nordkap som till slut gav seger med 13-11 körde Flaming över Bridgespelarna med klara 13-4 och håller sig kvar i topp med en vinst mer än Ådala och Bellis.

CJN_120605_9142-Redigera-2

Flaming Boules – say no more.

Ådala, som iofs vann en idag på wo, hänger på och vägrar ge sig. Samma sak med Bellis, precist spel och fina lägg räcker långt. 13-3 mot MAC och 13-9 mot PIF Mix.

På fjärdeplatsen, som varande det bästa laget i en trio med 7 vinster vardera, vilka nu ska göra upp om vem som ska ta den sista kvalplatsen, antar jag, hittar vi Småglinen som även de tog en dubbel. Det gjorde även Malmkloten, passar er för dom nu när det ska avgöras. En omgång kvar.

Men innan dess är det Cupspel och med det handikapp ett div 4-lag får (6-poäng mot ett div 1-lag) så vore det underligt om inte alla div 4-lag anmäler sig. Anmälningslistan finns i hallen men det går bra att anmäla sig per e-post.

Omgång 5, 23 jan 2013

Nu är min dator igång igen och tabellerna uppdaterade och vad hittar vi i topp om inte Flaming Boules. Efter 13-8 både mot Malmkloten och Ådala (liten seriefinal) är de nu ensamma på 7 vinster. Tätt följda dock av tre lag på 6, nämligen PIF Ekhaga Ett, Ådala och Bellis. De sistnämnda inte att räkna bort efter 13-9 mot Ådala och en Fanny, dvs 13-0, mot Ladies.
CJN_121219_043
Småglinen, ett av lagen som vill upp till kvalplats.

Småglinen, PERJOH och Malmkloten närmast att vilja blanda sig i toppstriden.

Omgång 4, 19 dec
Ådala håller undan i toppen men Flaming Boules hänger på. 
Båda dessa lag tog en dubbel denna omgång och ligger således i toppen av tabellen, medan såväl PIF Ekhaga Ett och Malmkloten kostade på sig var sin förlust och därmed släppte om de flammande grabbarma på bättre diff.

CJN_121219_034 
Christian och hans Flaming Boules tar viktiga poäng genom seger över 013’s Grabbar och MAC och skuggar nu till synes omöjliga Ådala.

Ännu ett lag kniper en dubbel denna midvinterkväll nämlingen Bellis. Två snålspelande tanter som lägger allt på lillen och inte skjuter bort ett enda klot. 13-4 mot Småglinen följs upp av 13-8 mot Bridgespelarna. De ligger n och lurar en pinne bakom kvalplats ihop med PERJOH.

CJN_121219_008
Bellis, Lisa och Maj-Britt Bergman. Kusligt effektiva.

I bottenstriden tar MAC ett kliv uppåt genom att vinna över Malmkloten. Kankse nästan bud på en skräll för Malmkloten hade chans att hänga på Ådala i toppen men tappade i och med denna förlust (snöpliga 11-13) lite av slagläget och ligger nu fyra. Samma placering som MAC har från botten. I botten hitter vi Ladies, PIF Mix och Nordkap, samtliga på 2 vinster.

CJN_121219_036
Lars-Åke Nord, en halvan av Nordkap, kapade inte hem några poäng denna onsdag.

Lite extra träning kanske behövs på sina håll och vad passar då bättre än en liten ”flaska” med lottade lag på annandagen. Klockan 10 drar vi igång och det kostar blott 20 kr per person att vara med och då ingår minsan både glögg och pepparkaka. Välkomna.

Till dess GOD JUL.

Omgång 3, 5 dec

Ådala vinner dubbelt och behåller sin tätposition. Annars blev omgången lite haltande pga snökaoset. Två lag, Bellis och Nordkap, valde att inte ge sig ut på vägarna för att spela lite boule och det var nog klokt, väglaget var mycket besvärligt.

Tyvärr resulterar det i ett par walk over vardera och Nordkap som redan tvingats lämna en ligger nu i botten. Straxt över botten hittar vi MAC som iofs vann sin första och hittills enda seger idag, 13-11 mot Småglinen. Men mot 013’s Grabbar, som dagen till ära tagit med en tjej, blev det stopp med samma siffror.

CJN_121205_007
O13 mäter för att få in ytterligare en pinne och det funkade! 13-11 över MAC.

Flaming Boules flammar till och vinner över Alkast med klara 13-4 men sen slocknar ljuset mot PIF Ekhaga Ett. Chansen måste dock ha funnits för resultatet skriver vi till 13-10. Flaming Boules hittar vi som sista kvallag just nu. Bakom Ådala, PIF Ekhaga Ett och Malmkloten.

CJN_121205_041

Gustav och Christian har hittat formen. På kvalplats just nu.

Omgång 2 21 nov

Ådala, dvs Ingvor och Torsten, är obesegrade och leder följaktligen serien tätt följda av ett koppel lag på hela sju stycken med två vinster vardera.

CJN_120915_051

Torsten och Ingvor, dvs Ådala.

Rutinerade Emil i lag med inte riktigt lika rutinerade Linn förlorade mot nykomlingarna Nordkap, vilka dessuton lämnade WO i första omgången pga en utlandsresa. Kanske lite oväntat. Att träning brukar ge resultat är kanske inte lika oväntat och nu gick våra färskaste medlemmar i Bridgespelarna och vann en dubbel. Men så har de tränat sedan sist också.

Två lag i botten utan poäng. Lite träning kanske gör skillnad?