Måndag 15 april, final 4-manna
Håkan och Monica väljer ånyo bana 1 för sin andra final inom loppet av en vecka. Denna gång är det i 4-manna, motståndarna heter Proppen Petanque och själva kallar de sig i denna konstellation, dvs i lag med sonen Jon och ”svärdottern” Emma, för La Famiglia.

Håkan tar singeln mot Janne och går ut hårt. En trepoängare redan i första vändan. Nu låter sig Janne inte nedslås av denna motgång utan replikerar direkt med en egen salva av samma valör. Nu följs spelarna åt, poäng efter poäng. En hit och en dit, upp till 8-8 när Håkan plötsligt vaknar till igen och tar en tvåpoängare. Janne vill givetvis inte vara sämre han, utan svarar igen med samma mynt. 10-10. Janne lägger en bra förstakula men då passar Håkan på att skjuta och stanna. Janne blir lång med sitt andra lägg men får sin sista kula bra i spellinjen framför lillen. Men när Håkan ånyo skjuter och stannar har han plötsligt matchläge och nästan en meter att lägga på. Det missar han inte och första matchen till La Famiglia. 13-10.


Håkan spelade mycket bra i singeln mot Janne. Då Janne fick
nöja sig med bara bra, var det Håkan som vann. På det hela
en välspelad singelmatch.

Trippeln har vi det här laget stabiliserats genom att Proppen, Johan, Natalie och Martin, kommit ifatt Monicas, Jons och Emmas 6-0 ledning till 6-6. Johan bommar två skott för poäng och La F går upp till 7-6. Sen tar Propparna över matchen. Det är inga stora skillnader men aningen bättre läggspel och någon mer miss av Monica än av Johan, som nu bytt till sig skytterollen av Martin, fäller avgörandet. 13-7 till PP och liten fördel i kraft av bättre diff, vilket kan vara nog så viktigt om det blir oavgjort.


Hur ska vi gör nu då`? Delade meningar måhända men Johan
och Martin rodde hem trippeln ihop med Natalie till sist.

Dolda laguppställningar lämnas in och matcherna blir som följer: På bana 1, Håkan/Jon – Johan/Natalie, på bana 2, Monica/Emma – Janne/Martin.

Johan och Natalie öppnar bäst och går upp till 4-0 innan far och son Eriksson vaknar till och kommer ikapp. Då drämmer Propparna till med en femma efter ett stannskott av Johan. Det kunde ha blivit ett paket men Johans sista lägg orkade inte fram. Som brukligt? När man tagit många poäng tappar man många i vändan efter, men det kanske bara händer mig? Nej, nu har det iaf hänt Johan och Natalie en gång. Håkan och Jon spelar mycket bra och kontrar in en fyra till ställningen 8-9, men samtidigt börjar Janne och Martin få fason på kulorna och gör ett lillryck till 6-2. Mötet står och väger.

Håkan och Jon förefaller inte ha några planer på att ge upp och tar efter en passarmätning av undertecknad, som utföll oavgjort, två poäng till och leder nu med 10-9. Plötsligt får Natalie chansen att efter ännu ett stannskott av Johan lägga in för match, men det kräver att hon lägger in två av sin tre klot. Det går inte utan de får nöja sig med att återta ledningen, 11-10. Nästa vända lägger Natalie ett par kulor lite för långt och tvingar Johan till ett som det visar sig avgörande lägg. Tre dm rakt framför lillen. Jon som satte sitt första skott i vändan kostar nu på sig två missar. Håkan lägger en tvåa straxt bakom lillen och väljer nu, helt korrekt enligt den kunniga med fåhövdade publiken, att skjuta bort Johans kula för att förhindra match. Rätt tänkt och så när rätt genomfört. Det blir en ”hatt” som dessutom kontrar bort eget och Johan har plötsligt gott om utrymme för att lägga in för match. Inga misstag där inte och 13-10 till PP.

 
Bistra miner efter den olyckliga ”hatten” och insikten om att JB
har ”en meter” att lägga på för match.

När sedan Janne/Martin går upp till 8-3 står det klart att La Faiglia inte kan vinna, inte ens om Monica och Emma vänder och vinner med 13-8, vilket skulle ge 2-2 i matcher men eftersom båda lagen har var sin 13-10 seger och PP vann trippeln med 13-7 kommer inte 13-8 att räcka. Proppen Petanque nya mästare i 4-manna. Matchen spelas klart och Janne/Martin vinner med 13-10. Uppenbarligen ett gångbart resultat för kvällen då tre av fyra matcher slutar med dessa siffror.

Prisutdelningen avslutar årets inomhussäsong. La Famiglia får pris för sin vinst av grundserien och den mindre prischecken. Den exakt dubbelt så stor checken och inteckningen i vandringspriset tar Proppen Petanque som därmed bryter Murphys Lags segersvit om tre raka vinster.


Vinnare av grundserien och tvåa i slutspelet, La Famiglia, Monica, Jon, Håkan och Emma.


Trea i grundserien men vinnare av slutspelet, Proppen Petanque, Johan, Natalie, Janne och Martin.

GRATTIS!

Sugen på mera boule? Håll ut, inbjudan till årets utomhusserie kommer inom kort.

Onsdag 10 april, final division 1
Kvällen inleds med prisutdelning. Björåsa och Boulebröderna fick pris för sina insatser i division 2 medan kvällens finalister, Par á Boule, fick pris för sin seger i divisions 1’s  grundserie. I semifinalen utslagna Aeros fick ta emot en ”prischeck” för delad tredjeplats. Den andra tredjeplatsen tog Devil Heart som dock inte dök upp till prisutdelningen, så den checken får jag väl ta till annat. 😊


Årets pristagare, Martin D Boulebröderna, Felicia, Nemo och Julia Björåsa och Håkan och
Hasse Aeros.

Sen inleder vi finalen. Par á Boule vs Bergsprängarna, de sistnämnda mönstrar för kvällen Arne och Berra då Torkil är upptagen med annat. Par á Boule som vanligt bestående av Håkan och Monica Eriksson.

Håkan inleder sin vana trogen med ett bra lägg vilket leder till en inledande 1-poängsledning som lite turligt följs upp med en lilleflytt efter ett skott av Monica. 4-0. Vändan efter skjuter Monica och stannar vilket borgar för ytterligare poäng. 7-0. Ännu en trea som följs upp av ett dåligt, kort, avslutande lägg av Berra och två nya poäng till Par á Boule som nu har ett rejält grepp om matchen, 12-1. Som i vändan efter blir match. Nu gäller det för Berra och Arne att få ordning på sina kulor annars kan det snart vara över.


När Håkan lägger så här mest hela tiden blir det rätt jobbigt för
motståndarna.

Den andra matchen blir i stort den första lik. Håkan lägger bättre än Berra, han lägger faktiskt riktigt bra mest hela tiden. Monica skjuter bättre än Arne, även om han träffar och stannar ibland men inte tillräckligt ofta. Upp till 5-4 är det jämt skägg men sen är det Par á Boule för mest hela slanten. 10-4 blir 11-4 efter en träff av Monica på Arnes sista lägg. Vändan därpå lägger Berra sitt sista på lillen, Monica skjuter och stannar men lillen går ned till dödlinjen och poängkulan är Bergsprängarnas. Var sin kula kvar. Monica blir kort men Arne lägger in för en tvåa och 11-6. H&M kommer igen, kniper en enpoängare och är uppe på tolv.

Bergsprängarna har dock inga tankar på att ge upp. Tar sig upp på 8 och Arne har skott för att öppna upp för riktigt många poäng. Han bommar och tar med lillen. Berra lägger in och Monica blir kort. 12-10. Nu är det spännande på riktigt. Arne skjuter och stannar, Monica skjuter bort. Berra lägger långt men får in sin sista kula på lillen. Monica sätter ett stannskott. Arne skjuter bort och nu har de tvåan på plats så det blir Håkans tur att lägga. Han lägger in. Arne har ett klot kvar, H&M har tre. Arnes enda chans är att flytta lillen till Berras båda som ligger straxt bakom. Det går inte.

Årets mästare inomhus heter Par á Boule. För vilken gång i ordningen? Kanske ska ta med den frågan i tipspromenaden på Vårfesten?

Oavsett antal gånger – Grattis!


Årets finalfält, Arne och Berra i Bergsprängarna, finalmotståndare till slutsegerarna Par á Boule, Håkan och Monica Eriksson.

Och knappt har väl kulorna slutat rulla förrän det är dags att börja tänka på utomssäsongen, men ni får vänta på inbjudan till nästa vecka men så mycket kan väl avslöjas att det är Tallbovallen som gäller och att vi troligen drar igång tisdagen den 14 maj. Upplägg: 8-lags dubbelserier och 4-manna.

På onsdag, den 10.e april, är det final i division 1 då det ska avgöras vem som tar hem vandringspriset och priskuveret i år men först är det prisutdelning för div 2, seriesegrarna i respeltive grundserie och de delade treorna i division 1.
Därför välkomnar vi: Aeros, Devil Heart, Par á Boule, Björåsa, Boulebröderna och La Famiglia att hämta sina priser. Prisutdelningen är kl 18:15.

Måndag 8 april, semifinal 4-manna.
Semifinaldags i 4-manna. Toppseedade La Famiglia väljer banor först och väljer 1-2 där Håkan inleder med att bjuda Bosse på en Fanny i singeln medan trippeln mellan Monica, Jon och Emma länge ser ut att går åt motsatt håll men Gitten, Arne, Inger vinner till sist med 13-6.


Bosse tar i så det står härliga till, men det hjälper
inte,. Fannyn mot Håkan är snart ett faktum.

I semifinal två, mellan Murphys lag och Proppen Petanque, som spelas i andra änden av hallen på bana 7-8, är ställningen efter första omgången densamma, dvs 1-1. Janne slår Eva med 13-6 i singel medan trippeln vinns av Ulf, Thomas och Gebbe med 13-2. Övertag för Murphy på bättre diff inför de avslutande dubblarna.


Håkan spelade mycket bra hela kvällen och la inte bort många
kulor.

Murphy öppnar dubblarna bäst och håller undan upp till typ fem. Då gör Janne sitt livs vända? På 9.8 m, typ, skjuter han bort en kula som ligger precis bredvid Martins förstalägg, sen skjuter han bort ännu en kula och avslutar med att spela in en av Martins kulor för en trepoängare. Ulf och Gebbe verkar skakade och släpper upp Proppens till 11 innan de tar sig samman, 11-8 blir 11-9. Men sen tar det stopp och efter en medioker läggvända av Murphy har Janne tre kulor på sig för att göra match. Det räcker med en.


Ett bekymmer som Martin och Janne till slut löser på bästa sätt.

Den andra matchen, mellan Eva/Thomas och Johan/Natalie är nu helt avgörande. Den som vinner vinner mötet, ställningen är 10-10, nog så spännande. Johan lägger till slut in två av sina tre kulor för en trea och match. Proppen P till final där de möter La Famiglia som spelade oavgjort mot Vi i Femman men efter ännu en Fanny, nu H&M mot Arne/Gitten, är det inte mycket att tala om var den bästa diffen återfinns.


Thomas och Eva stretade emot länge, till 10, men sen tog matchen
och inomhussäsongen slut.

Efter lite dividerande fram och tillbaka beslutas att finalen ska spelas om en vecka, dvs måndagen den 15.e april kl 18:30. Välkomna och heja på Proppen Petanque, La Famiglia eller båda.

Onsdag 3 april, kvalserien omg 4 och semifinaler i slutspel div 1
Bergsprängarna, Torkil och Arne, blir första lag klara för finalen på onsdag i nästa vecka, om det blir final då vill säga. Det förhåller sig nämligen på det viset att flera spelare kan gå till final både i division 1 och i 4-manna och då har tävlingsledningen meddelat att den ena finalen kommer att flyttas. Vi får se hur det går i de avgörande matcherna men att Arne har chansen även i 4-manna står helt klart.

Att klara sig undan med nöd och näppe är ett uttryck som passar väl in på Bergsprängarna denna kväll. Efter att mer eller mindre dominerat bana 8 under första matchen, som de vann över Aeros med 13-8, blir det i avdelning två helt ombytta roller, 13-3 till Håkan och Hasse. När sedan Aeros inleder skiljematchen, som börjar på 8-8, med en fyra tror nog de flesta att saken är biff för Aeros del, men Torkil och Arne vill annat. De tar sig samman, fixar till en trepoängare och efter en mindre lyckad vända av Aeros kan de lägga in tvåan för match.

 
Torkil och Arne, Bergsprängarna, klara för final.

Mountinstream vinner kvalet och behåller således sin plats i division 1. De får sällskap av Boulebröderna och starkt spurtande The Only Ones som i och med dagens dubbel går om LDF 1, som i sin tur förlorade båda matcherna. Till division 1 kvalificerade sig även Slussen trots en avslutande förlust mot Mountinstream.


Sven och Roland, Slussen, fixade nytt division1-kontrakt.

Segrarna av grundserien i division 1, Par á Boule, hade det kämpigt mot Devil Heart men lyckades till slut knyta ihop säcken. 8-11 i första matchen avslutas galant med en fempoängare efter en mindre lyckad omgång av Dennis & Co. I match nr två öppnar Devil Heart bäst och leder med typ 5-1 innan Håkan plötsligt börjar lägga sina förstalägg på lillen. Dennis träffar något men inte tillräckligt många för att undvika tapp och plötsligt står det 9-7 till PaB. Som blir 10-7 och slutligen 13-7. Par á Boule klara för final. Då även de har chans och dessutom möter Arnes Vi i Femman på måndag så är det ju uppebart att båda finalerna inte går att spela samtidigt. På måndag får berörda säga sitt sen fattar vi beslut.

Måndag 1 april, 4-manna omg 12, den sista
Om det var 4-0 som gällde förra veckan så var det tvärt om idag. Ingen match slutade 4-0, men två slutade 3-1. Birgits Kanoner slog Lejonungarna med dessa siffror och vann med samma siffror gjorde även La Famiglia, över GOSA, och därmed vann ”Familjen” grundserien. Grattis till dom. 
Men det satt hårt åt. Murphys som idag stod över ihop med Vi i femman, var nära att snuva dom på segern, väldigt nära. 24 poäng för båda men La F har + 111 i diff,  Murphy ”bara” 107. Samma diff som Proppen P på tredje plats, men dom stannade på 23 vinster. Fjärde och sista semifinalplatsen går till Vi i femman, även dom på 23 poäng men med betydligt beskedligare diff. +64. Men vad gör det när man har en vinst mer än Skrotkulorna?


La Famiglia, Håkan, Jon och Emma. Modern, Monica, är är det
nog som skymtar i bakgrunden, spelandes singel.

Par i par och Dogs Unlimited avslutade säsongen, i bokstavlig mening, genom att spela oavgjort. Det är väl det enda vi i Dogs är riktigt bra på, att få valuta för pengarna alltså, tyvärr inte att spela oavgjort.


Två tredjedelar Par i par, Årnisarna och Birgitta Z överlägger
medan Curt har annat för sig, men han förlorar inte mot undertecknad
i singel, för det gjorde han idag och bilden är tagen tidigare under
säsongen.

På måndag blir det semifinaler, La Famiglia mot Vi i Femman och Murphys lag möter Proppen Petanque. Då ni…!

Onsdag 27 mars, kval till division 1 omg 3
Nu börjar vi se åt vart det lutar i några fall. Att Mountinstream, 5 poäng, och Boulebröderna, 4 poäng, är klara för division 1 till nästa säsong vågar jag nog lova. Mountinstream är det definitivt. Just nu har vi även Slussen och LDF 1 över strecket men med två lag under strecket på lika många vinster som LDF 1 är den utgången betydligt mer svårtippad.


LDF 1, Lennart och Bernt, just nu på fjärde och sista plats till
division 1.

The Only Ones förefaller att ha en nyckelroll till nästa veckas sista och avgörande omgång då de möter de andra båda lagen på 2 poäng, LDF 1 och 013’s Grabbar. En dubbelseger och det är troligen klart med ettan för deras del, en dubbelförlust….
Båda lagen möter även Boulebröderna och om dom håller stilen så blir det inga poäng att hämta där.

Björåsa, som öppnade starkt, har mattats betydligt och ligger nu sist, men det finns hopp om avancemang men det kräver en dubbelseger, över Slussen och Postens Lantisar, för att ens vara i teorin möjligt.


Slussens Sten A, går han att rå på öht?

Måndag 25 mars, 4-manna omg 11
4-0 är resultatet för kvällen! Inte i mindre än tre av kvällens matcher blev det 4-0. Vi i femman slog Dogs U och säkrade nog i praktiken därmed sin slutspelplats, fast det är klart – Skrotkulorna kan komma ikapp men det kräver tre vinster mot Proppen och Proppen som just nu ligger trea vill nog slå vakt om sin position. Idag stod de över.
GOSA rycker ifrån i botten genom 4-0 över Birgits kanoner och lämnar kvar Hundarna med Lejonungarna i botten. Inte bra med djurnamn uppenbarligen. Lejonungarna som i sin tur åkte på 0-4 mot La Familiga som nu är stolta? innehavare av den fjärde och sista slutspelsplatsen. Murphy, som leder, är i praktiken också klara för slutspel, även om de står över sista omgången. men som sagt om Skrotkulorna svarar för årets skräll alla kategorier så går ingen säker.


Ingers Vi i femman slog Dogs U med 4-0.

Onsdag 20 mars, slutspel division 1, kvartsfinal
I år gick vi tillbaka till den gamal ordningen med att ettan möter åttan i kvarten, tvåan sjuan osv. Bättre eller sämre? Vem vet? Tyvärr slank det igenom ett fel inför semifinalerna men givetvis ska inte ettan möta tvåan förrän i finalen, så detta ”feltryck” är nu åtgärdat.
Hur gick det då? Jo Par á Boule, vinnarna av grundserien gick på knock direkt och slog Årnis med 13-0 som sedan följdes upp av 13-5. Inget snack, men Årnis lät förstå att de kände sig slagna på förhand. Det ska man inte göra. Boule är boule och allt kan hända. Det har vi sett prov på många gånger.
Aeros var inte lika överlägsna Raging Boules, men nästan. Vinst i två raka med 13-4 och 13-5.
Den tredje kvarten blev den jämnaste och den enda som gick till tre matcher. Peter och Janne ersatte Mats och Gabriell i Aurora B men lyckade inte rå på de rutinerade farbröderna i Bergsprängarna, Torkil och Arne. Eftermatchsviten 13-6, 3-13, 13-9 går Bergsprängarna vidare till semifinal.
Sista semifinalplatsen tar Devil Heart som slår Azer Petanca i två raka, men det var tufft i den sista, 4-13 och 11-13.


Dennis spelade mycket bra i avgörandet mot Azer.

Onsdagden den 3 april, och inget annat, spelas semifinal där Par á Boule möter Devil Heart och Aeros Bergsprängarna.

Onsdag 20 mars, kval till division 1 omg 2
Björåsa nollas för första gången och rasar till näst sista plats. Blir till att skäroa ihop spelet om Nemo som utlovat ska slå mormor nästa säsong.
Mountinstream går som det berömda tåget och vann dubbelt och är i ensam ledning på tre poäng dock följda av ett koppel på två. Bla Boulebröderna som slog Björåsa men fick stryk av Mountinstream och The Only Ones, det andra laget som slog Björåsa och dessutom Postens Lantisar, som för övrigt ligger sist på 0 poäng.


The Only Ones, två klara vinster och på andra plats.

Måndag 18 mars, 4-manna omg 10
Proppen P och Murphys kopplar grepp om slutspelet med fyra resp tre vinster i kväll. Vi i femman dalar och har nu La Famiglia i hälarna om sista slutspelsplatsen.


Proppen Petanque tar över serieledningen, inte att undra på,
med denna koncentration.

Vi femman stod över medan La F enbart mäktade med en vinst. Tipset är att det är mellan dessa båda lag det står om vem som ska den fjärde och sista slutspelsplatsen. Nästa gång möter de var sitt av ”bottenlagen”. Dogs U och Lejonungarna. Eftersom Vi i femman står över en omgång till gäller det att ta många poäng mot Dogs. Återstår att se hur det blir med den saken….


Eva förlorade iofs singeln mot Ann men sen gick allt Murphys
väg mot Dogs U.

Onsdag 13 mars, kvalet omg 1
Åtta lag till kvalserien, alla möter alla, ger sju matcher. Idag spelades den första. Huruvida det var ”favoriterna” som höll för trycket eller inte låter jag vara osagt men det slutade med fyra hemmavinster. Vann gjorde Björåsa, Boulebröderna och LDF 1, alla div 2-lag, och slutligen Mountinstream från division 1, över ett annat div 1-lag, The Only Ones.


Mountinstreams var nöjda med att inte behöva åka hem
”tomme” till Motala efter dagens enda match.

Men en match ger ju inget slutresultat. Djupare analys om en vecka.


Anton, dyker upp ”överallt”, nu i 2-mannalaget, Boulebröderna,
och det gick ju bra. 13-5 över Slussen.

Måndag 11 mars, 4-manna omg 9
Två oavgjorda och två 4-0 vinster blev facit denna måndag. Par i Par spelar oavgjort mot Skrotkulorna och tack vare poängen hänger de sistnämnda kvar över slutspelstrecket med en pinnes marginal ner till La Familglia som idag, iofs förstärkta av Anton och Torkil, gjorde processen kort med Dogs, 4-0. Par i par ligger ytterligare tre piunnar bakom så för deras har nog slutspelståget gått, men man vet ju aldrig. de står inte över någon mer omgång, så….


Torkil i storform, fixar ihop med Monica, en 4:a till La Famiglia.

Desto bättre till ligger då Murphys till efter sin 4-0 mot Gosa i dag och Vi i femman, som leder, och som såg till att behålla sin ledningen genom att vända 0-2 mot Proppen till 2-2. Starkt. Proppen just nu på tredje plats.


Natalie spelade bra men räckte inte till mot
Gitten och Arne i dubbel ihop med sin Johan.

Med tanke på att Vi i femman står över två av de kvarvarande tre omgångarna och att Skrotkulorna nästa vecka möter La Famiglia är det tre spännande omgångar kvar att se fram emot innan de fyra slutspelslagen är spikade.


Håkan L spelade oavgjort mot Par i Par och håller
sina Skrotkulor kvar över strecket,

Onsdag 6 mars, div 1 omg 9 – slutspelad
Så var då även division 1 avklarad och hur gick det då i de dubbla streckstriderna? Lejontass förlorade en ikväll, klart mot Ragning B, 3-13, och då hjälpte det inte att slå The Only Ones, som förresten knep jumboplatsen, med 13-4. De hamnar på 10.e plats. På plats 9, precis under strecket hittar vi Labbe & Co som avslutade säsongen med en dubbelförlust, 9-13 mot Årnis och 8-13 mot Azer. Årnis tog i och med denna seger och trots förlusten mot Aurora den 8.e och sista slutspelsplatsen. Raging B som även tog Mountinstreams kom 7.a och Auora, med två vinster i kvällens bagage, blev 6.a. Återstår bara att hitta reserver, för nu är det Peru nästa som gäller för dom.


Årnis ”laddar bössan” och skjuter hem en seger över Labbe.
Det är väl ingen överdrift att utse den matchen till ödesmatchen
kring slutspelsstrecket.

Par a Boule vann serien, trots att de inte behövde spela idag öht. Först står de över och sedan får de en WO av 013’s Grabbar som missat att det var spel redan idag.


Håkan och Monica spelade inte idag, så det blev ingen bild, men
-”du har väl hur många som helst på oss”, sa Håkan någon gång,
och ja, det har jag. Den här är snart 10 år, den 1.e april för att
vara exakt. Verkar som om de vunnit nåt redan då 🙂

Till slutspelet går även Aeros, Bergsprängarna, Azer och Devil Heart.


Devil Heart, kvällens jämnaste lag. 13-12 mot TOO och 13-12
mot Blaireau. Respekt.

Koncentrera sig på kval mot de hungriga fyra från div 2, se nedan, får förutom jumbon The Only Ones även 013’s Grabbar, Slussen och Mountinstreams göra. Övriga lag har spelat klart.


Annika siktade noga men det räckte inte till ”ingen mans land”
utan istället blir det kvalserien.


Kvalserien börjar redan på onsdag nästa vecka, med en (1) match. Sen är det två matcher per onsdag fram tom den 3.e april.

Slutspelet inleds med kvartsfinaler onsdagen den 20 mars.

Kvartsfinalerna:
Par á Boule – Årnis
Aeros – Raging Boules
Bergsprängarna – Aurora Bouleealis
Azer Petanca – Devil Heart

Bäst av två matcher gäller, vid lika spelas skiljematch som börjar på 8-8.

Måndag 4 mars, div 2 omg 8 – slutspelad
Sista omgången för div 2-lagen är avklarad och Björåsa tar hem serien trots förlust mot IBV med 9-13 i sista matchen. Grattis! och även grattis till fortsatt spel i kvalserien som börjar onsdagen den 13 mars med en match och sen två matcher varje onsdag fram tom den 3.e april.


En del Björåsa, Felicia, och en del Boulebröder, Martin D
får fortsätta att kämpa i kvalet.

De får sällskap i kvalet av tvåorna, Boulebröderna, som iofs vann sin sista match klart över seriens jumbolag, LDF 2, 13-1, men förlorade kvällens inledningsmatch mot Vägboulerna med 8-13. På tredje plats hittar vi Postens Lantisar, som även dom nöjde sig med en seger i avslutningen. En inldande förlust mot LDF 1 med 6-13 följs upp av att bjuda kompisarna i Mixed Logistik på en Fanny. LDF 1 däremot vann dubbelt, först mot Posten då och sen mot Killer Dogs med 13-10, där de genom ett par fina läggvändor på långt håll vände 5-10 till 13-10. Och tur var väl det för hårt spurtande IBV, som inte bara slog Björåsa, vann också över PC Norzie och kom femma, tätt före lika starkt spurtande Boulejokers, 13-6 mot Tellby och 13-3 mot Krockarna. De sistnämnda klarade sig dock undan jumboplatsen i och med en inledande seger över PH:s med 13-10.


Mycket delar av i dag, här har vi en del Postens L,
Thomas W, som knep tredjeplatsen före LDF 1 på
bättre diff.

Nu återstår bara att se vilka lag som kommer från division 1 för att spela kval. Det avgörs på onsdag. 

Från div 2 är det: Björåsa, Boulebröderna, Postens Lantisar och LDF 1 som går till kvalserien.

Onsdag 27 feb, div 1 omg 8
Par á Boule, full pott idag, och Aeros, samma sak, håller sig i en klass för sig före övriga lag så striden just nu gäller slutspel- och kvalstrecken. Fyra lag på 8 poäng vara av det sista, Blaireau, hamnar under slutspelsstrecket och tre lag på 5 poäng, varav det sista, Mountinstreams, just nu ligger på kvalplats. Viktiga poäng för Aurora B, Labbe & Co och Årnis, som är inblandade i slutspelstriden som vann var sin match idag och Lundby B och Åkes, som också vann var sin match idag, som försöker? hålla sig ifrån kvalet. Noterbart är att båda lagen som ligger sist i respektive strid förlorade dubbelt. Jämt så det förslår.


Johan och Inger i Blaireau just nu på nionde plats.

Måndag 25 feb, 4-manna omg 8
Det börjar utkristalliseras vilka fyra lag som ska ta sig till slutspelet. Nu står iofs lag över lite hit och dit och utan att ha full koll på det, vilket jag inte har, så är det ju svårt att lämna någon ”prognos”. Men efter 4 vinster i måndags av både Vi i femman och Proppen P och en 3-1’a av Skrotkulorna så har vi dessa tre lag i topp aningen före Murphys, som som åkte p en 0-4 mot en hemvändande och uppenbart hungrig Janne. Gjorde han inte annat än tränade boule i Thailand? La Famiglia, som stod över denna omgång, närmast under strecket, kan ju med en 4-poängare svinga sig förbi detsamma. De övriga lagen får det nog svårt.


Arne och Vi i femman leder 4-manna.

Onsdag 20 feb, Cupen dag 3
Kvartsfinaler, fri lottning. Årnis möter Vi i femman 2 på bana 1-2 och det är spel mot ett mål. 13-3 och då ska påpekas att matcherna började på 2-2.


Årnis började kvällen starkt.

Par á Boule hittar formen på ”favortibanan” 3-6 och slår ut titelförsvarande The Only Ones med klara 13-6. TOO tog en fyra, sen var det inte mer.

Raging Boules spelade stabilt, både på skyttet och med läggen, och slog Gitten och Arne i Vi i femman 1 i en tight tillställning med 13-9.

Mest överlägsna var Eva och Göken i Murphys lag som slog Lejontass med 13-2. Matcherna började som sagt…


Eva och Göken enkelt vidare till semi.

I semi 1 går Par á Boule tidigt upp i ledning över Murphy och leder genom hela matchen tills det plötsligt öppnar sig ett matchläge. Gökens kula håller och varken Håkan eller Monica mäktar med att lägga in eller ens så värst i vägen. Göken rullar elegant in tvåan. De står på 7, har två inne och fyra klot kvar…. Göken sista smiter ut lite och en motståndarkula snett bakom lillen bryter för ett möjligt ”paket” och match. Då lägger de? Med målet att få 12, eller? Men Eva blir kort, så ock med nästa kula. Nu är det iaf dags för skott. ”Bara” att skjuta och stanna för 6 poäng och match. Miss – två poäng upp till nio. Sen blev det inte mer. Par á Boule till final.

Raging Boule tar en stor ledning över Årnis men går i stå och när Lars-Erik plötsligt börjar få ordning på skotten krymper ledningen. Men längre än till 10 kommer inte Å’na. Ulf skjuter i den avgörande vändan och stannar, Årnis bommar två och öppnar för Ulf att lägga in för match. Klart. Raging Boule vs Par á Boule i final.

Finalen blev inte den nagelbitare som den månghövdade publiken, vi var tre, hade hoppats på. Även om PaB var med upp till 3-3 blev det sen inte mycket till spel. När Håkan och Monica byter brukar det ju tyda på problem, så ock denna kväll. När sedan Ulf skjuter och stannar och Thomas lägger som ett urverk i sista vändan slutar matchen med 13-3 i Ragings favör. Ett nytt namn i vandringspriset. Grattis.


Thomas och Ulf, Raging Boules, vann årets cup framför Håkan och Monica i Par á
Boule.

Tisdag 19 feb, Cupen dag 2
Dags för pool 3 och 4. Först ut i pool 3 är titelförsvarande The Only Ones som möter Boulebröderna. Av siffrorna att döma var det aldrig någon match, 13-6. Lite? tuffare blev det mot Årnis i vinnarmatchen där de bjöds på Cupens första och enda Fanny så här långt. Årnis klara för kvarten. The Only Ones fick vänta på pool 4 och motstånd till skiljematch.


Makarna Årnfeldt, Årnis, vidare till kvarten i två raka.

Pool 4 bjöd upp till två jämna öppningsmatcher som båda tog en bra bit över timmen att spela klart. I den första vänder och vinner till sist Murphys lag, för dagen bestående av Eva B och Göran G, mot Labbe & Co. 13-10. I den andra om möjligt än jämnare förlorar till sist Killer Dogs med 11-13 mot Ivan och Bengan i Lejontask.

Vinnarmatchen tar Lejontass efter att ha ”rullat ut” Murphy på bana 5 medan Dogsen inte rår på Labbe utan får se sig besegrade med 7-13.

Äntligen dags för skiljematcher. Båda slutar 13-6 och tar slut tämligen snabbt. Vi är klara före kl 22. Titelförsvararna vidare efter seger över Labbe och Murphy, som nu lärt sig bemästra rullbanorna bättre, slår ut Boulebröderna. Mycket kanske vare det ”paket” som vände matchen vid typ 3-5 till 9-5.


The Only Ones är klara för kvartsfinal


Så här ser det ut när man tar ett ”paket”, dvs 6 poäng i en och samma runda.

Resultat
Pool 3
Årnis
Murphys lag
Boulebröderna
Åkes

Pool 4
Lejontass
The Only Ones
Labbe & Co
Killer Dogs

Måndag 18 feb, Cupen dag 1
Så var det då äntligen klart, hemma runt 23:00, och fyra lag klara för kvarten på onsdag. Av dessa fyra kommer tre från pool 2 och två från Vi i femman. Vänta nu det blir ju fem? Vi får se om ni reder ut detta.

Dogs Unlimited var väl närmast att gå vidare av de som inte gjorde det. Klara 13-8 mot fornstora cupmästarna Lundby Boule. Vilket år var det de vann? Följs upp av en riktig långdragen rysare mot Ulf/Inger i Vi i femman 2. Förlust för ”hundarna” med 12-13. Sen blev det respass i skilje mot Raging Boules med 7-13. Men då hade de inte ätit något, hade sjuka barn hemma och klockan gick på 22:30, drygt. Lätt att hitta en ursäkt i det läget,


Mari och Håkan var nära att snuva Ulf och Inger på poolvinsten,
men stannade på 12.

Annars var väl kvällens seeegaste match den mellan Arne/Gitten i Vi i femman 1 som tog en timme och fyrtio minuter på sig för att slå Raging med 13-8.


Ulf mäter medan klockan går. 22:40 var det iaf klart.

Vidare i två raka, förutom Vi i femman 2, gick även Par á Boule, föga förvånande, och via skilje Raging och Vi i femman 1 som slog Birgits kanoner med 13-4.


Ulf L vidare i två raka.

Resultat
Pool 1
Vi i femman 2
Vi i femman 1
Birgits kanoner
Lundby Boule

Pool 2
Par á Boule
Raging Boule
Dogs Unlimited
Tellby

Så kan det bli när man lirar cirkelpool.
I morgon, tisdag, kör vi pool 3 och 4, men då kommer det att gå undan 🙂

Cupen klarade ”cuten” precis, 16 anmälda lag och med hänsyn till era önskemål om startdag blev lottningen sålunda:

Pool 1, måndag kl 18:30
Lundby Boule
Dogs Unlimited
Birgits kanoner
Vi i femman, 2

Pool 2, måndag kl 18:30
Vi i femman, 1
Raging Boules
Tellby
Par á Boule

Pool 3, tisdag kl 18:30
The Only Ones
Boulebröderna
Åkes
Årnis

Pool 4, tisdag kl 18:30
Murphys lag
Labbe & Co
Killer Dogs
Lejontass

Spelformen är cikelpool och de två lagen ur varje pool som går vidare möts i kvartsfinal på onsdag kl 18.
Skiljematcher och kvartsfinaler där inget lag har handikapp spelas till 11.
Måndag och tisdag spelas poolerna klart, inkl skiljematch.
På onsdag spelas kvartsfinal, semifinal och final. Fri lottning tillämpas.

Välkomna!

Måndag 11 feb, div 2 omg 7
Så har ock div 2 spelat sin sista, och hela seriens sista, omgång innan sportlovsuppehållet och den stundande Cupen. Om det blir tillräckligt många anmälda vill säga. Det saknas några lag fortfarande för att komma upp i stipulerade minimiantalet 16 lag men å andra sidan är det ju några dagar kvar till den 15.e så än finns det tid att anmäla sig.

Hur gick denna sista omgång då? Jo Björåsa, för dagen bestående enbart av två syskon BjörlingFelicia och Julia,  låg först under mot Mixed Logistik men gick ikapp, förbi och vann. Sen vann man väl av bara farten mot Vägboulerna och är såeldes i fortsatt ledning, två vinster före Boulebröderna, som även dom i dag vann två raka med stora siffror.


Julia, idag i dubbel med Felicia. Det funkade lika bra
det som det gjort tidigare med trippellaget.

Postens Lantisar, på tredje plats, höll stilen, två vinster, medan både LDF 1, över strecket, och PHs, under strecket, förlorade dubbelt. IBV går om Boulejokers och blandar sig nu ihop med dessa och de två strecklagen in i striden om den sista kvalplatsen. En omgång kvar, den 4 mars, och inget av dessa lag möter varandra och alla har ungefär lika svårt motstånd. Fast det är klart IBV har Björåsa och IBV Postens Lantisar vilket ju kan bli ett par jobbsposter, i övrigt jämt skägg.
Återstår också att se om Krockarna kan ta sig förbi LDF 2 och undvika jumboplatsen. Just nu lika på tre vinster vardera men Krockarna har en på pappret något enklare slutomgång. De möter t ex inte Björåsa. Det gör LDF 2.

Onsdag 6 feb, div 1 omg 7
La Famiglias äkta hälft, dvs Håkan och Monica E, fortsätter att dominera även i div 1-spelet. 13-5 mot Raging och 13-0 mot The Only Ones talar sitt tydliga språk och nu i serieledning två pinnar före Aeros, som idag, kanske lite oväntat med tanke på deras fina säsong så här långt, tappar båda matcherna. 5-13 mot Aurora och 9-13 mot Raging.


Håkan och Monica, Par á Boule, har kopplat grepp om div 1.

Runt slutspelsstrecket är det hårt så det förslår. Fem lag på 7 poäng och ytterligare tre på 8 resp 6. Närmast under strecket just nu Azer i kraft av lite sämre diff. Med blott två omgångar kvar av grundserien tror jag det blir svårt för Slussen och The Only Ones att undvika kvalet, men i terorin finns det fortfarande chans.

Måndag 4 feb, 4-manna omg 7
Proppen ur, eller vad brukar man säga? Nu gick det rakt utför för Proppen Petanque, laget som dominerat 4-mannatabellen så här långt. Men båda lagen, man mötte La Famiglia, saknade spelare och LF lyckades visst ”värva” de för dagen hetare i form av Anton G och Torkil Å. Proppen ersatte Thailandsresenären Janne med Rasmus K vilket jag kan tycka är en nog så stark ”värvning”. Men LF tog hem alla matcherna och Proppen dalade från toppen till plats fem. Under slutspelstrecket.


Torkil hoppar in i 4-mannalaget La Famiglia och bidrar till en
4-0-seger över Proppen P.

I stället har vi nu Murphys lag, 3-1 mot Birgits Kanoner, i serieledning före Vi i Femman, Skortkulorna och La Famiglia. Birgit Kanoner på plats sex bara en pinne bakom Proppen. Övriga lag får lägga på ett kol eller två om de ska nå slutspelet.

Onsdag 30 jan, 4-manna omg 6
Den haltande omgången, lagen som blev över, matchen Gud glömde. Kalla den vad ni vill men ikväll möttes GOSA och Vi i femman. Mol alena i boulehallen. Vi i femman var på hugget och fixade alla matcherna med siffrorna 13-7, 13-1, 13-12 där var det nära och 13-9. I och med detta fina resultat svingar de sig upp till tredje plats i tabellen med två pinnar tillgodo på femtepalcerade Skrotkulorna.


Inte lätt att hitta någon bild på Vi i femman, men två av del-
tagarna, Gitten och Arne, hittade jag på en gammal arkivbild.

Måndag 28 jan, div 2 omg 6
Björåsa i fortsatt ledning efter två klara vinster ikväll, 13-5 mot PIF Ekhaga och 13-6 mot LDF 1. Postens Lantisar tappade fart efter förra omgångens race, fick stryk av både Wasa och Tellby och halkade ner under kvalstrecket.

Boulebröderna hade en bra kväll, 13-5 över Killer Dogs följs upp av 13-10 mot PIF Ekhaga. De sistnämnda förlorade också dubbelt och kanar neråt i tabellen.

Kvällens jubel stod Klara för som vid ställningen 12-12 mot Vägboulerna la in en kloss på lillen som motståndarna inte fick bort och matchen var ett faktum. Krockarna fördubblade därmed sin poängskörd och knappar in på för dagen ”sjukskrivna” LDF 2 och Wasa.


Klara visar upp sin stil under junior-KM i somras.

Onsdag 23 jan, div 1 omg 6
Nytt säsongsrekord? Matchen mellan Aurora B och Par a B (det rimmar ju) slutade 13-12 precis innan klockan slog 22. Nåväl, efter lite avslutande golvrengöring och annat pyssel som åligger en hallvärd, låste jag iaf grinden 22:32. Tur man har flextid 🙂

Hur gick det då? Jo Par a Boule behåller ledningen, ovan nämnda förlust till trots, i kraft av bättre diff än tvåan Aeros, som vann dubbelt ikväll. 13-3 mot Slussen och lite mer hårkokta 13-11 mot Labbe.

Bergsprängarna avancerar egendomligt nog upp till en tredjeplats trots förlust i öppningsmatchen mot Blaireau med 11-13. Mot Mountinstreams var det inget snack, 13-4. Avancemanget sker på Labbes bekostnad som förlorade dubbelt. 8-13 mot PaB och 11-13 mot Aeros. Tufft att möta båda topplagen på en och samma kväll. Aurora B vann dubbelt och svingade sig därmed upp från 12.e plats till den sista slutspelsplatsen, plats 8.


Mats, som för dagen spelade ihop med Peter B, tog en dub-
bel och avancerade rejält i tabellen.

I bottenstriderna fördubblade Slussen sin poängskörd genom seger över Lundby, som i och med det fick dubbelstryk. Samma öde drabbade även 013’s Grabbar, som bara fick ihop 5 pinnar sammanlagt. Dessa tre lag kamperar ihop med The Only Ones, som fick stryk av Åkes och sen stod över, på kvalplats.


Bosse i Lundby på plats 13, dvs precis under
kvalstrecket.

Måndag 21 jan, 4-manna omg 5
Trots att PP (Proppen Peanuts, eller hur var det?) står över håller de undan i toppen mot vilt jagande Murphys. Murphy spelade i dag 3-1 mot Lejonungarna efter att de sistnämnda vänt 1-8? till seger med 13-10. Starkt jobbat, men i dubblarna blev det desto tuffare…


Juniortrippeln, sammanbitna, vände och vann.

Vi i femman som efter förra omgångens bottennapp åkte nedåt i tabellen fixade oavgjort mot Par i Par, mycket tack vare Arnes fina matchskott i dubbeln ihop med Gitten.


Arne mäter, men räcker det? Flärpen är framme.

La Famiglia, som väl vill vara på andra sidan slutspelsstrecket kan jag tänka, förlorade viktig mark i den jämna streckstriden genom 1-3 mot Birgits Kanoner. Å andra sidan blandade sig GOSA i samma strid genom seger över Dogs med samma siffror.


Göthe höll tungan rätt och tog singeln över Monica med 13-12.

Måndag 14 jan, div 2 omg 5
Tabellen tätnar i och med att Björåsa tappar en poäng mot Postens som i sin tur vinner dubbelt medan LDF 1 också tappar en pinne medan PH:s vinner dubbelt. Dessutom vinner PIF Ekhaga, Boulejokers och IBV också dubbelt och skuggar nu kvalstrecket underifrån på allvar.
Om det var Ingvors ”hoppin” i PH:s som fällde avgörandet uppfattade jag aldrig men att Lars-Åke tydligen gett Boulejokers en injektion är uppenbart. Postens Lantisar vann som sagt dubbelt och jag vet inte om Wrang sa att det var nytt rekord, eller om han bara såg fram emot att möta undertecknad nu när formen infunnit sig. På tal om form så spelade Björåsa upp sig ordentligt efter förlusten mot Postens. Synd bara att det var oss de mötte. 0-8 efter två vändor kan ju kännas lite tungt, men då hade Julia i princip lagt allt på lillen och Felicia träffade det mesta som vi la in, vilket inte var så mycket. 13-7 till Björåsa slutade det.


Lars-Åke lyfter Boulejokers. Arkivbild.

Kvällens sista match, som inte var vår som omväxling, gick mellan Tellby och Wasa. Ett drabbning mellan två av lagen i den undre delen av tabellen. Dramatiskt in i det sista där iaf Tellby kunde fälla avgörandet med en tvåpoängare vid ställningen 11-11. Det gick väl lite lättare när de hade ”hela” hallen att sprida ut sig på.


Wasa hade en tung dag i gruset, först en Fanny av Boule-
bröderna och sen snöpliga 11-13 mot Tellby.

Onsdag 9 jan, div 1 omg 5
Åkes tycks ha vilat sig i form över helgerna. Två vinster direkt in på nya året och det mot lag som Aurora Bouleealis och Raging Boules. Med tanke på att de hade en (1) vinst med sig sedan hösten är det ju onekligen ett lyft. Nu plötsligt bara en poäng från slutspelsplats i den i mitten mycket jämna tabellen.


Åke och Willy, som spelar trippel ihop med Berit, hade en bra
dag på banorna.

I toppen är den inte lika jämn och då båda topplagen vann dubbelt minskar ju inte avståndet till de övriga. Par a Boule, 13-1 och 13-5 idag och diffmässigt i en klass för sig, en seger före Aeros som idag slog Årnis med 13-3 och Azer med 13-1. Azer som i likhet med Raging förlorade dubbelt hittar vi nu i ”ingen mans land” mellan de båda strecken.

Måndag 7 jan, 4-manna omg 4
Murphys lyckades, när de väl hade samlat ihop manskapet, nolla Vi i femman och tog därmed in en pinne på ledande Proppen som tappade trippeln mot Dogs trots att de förstärkt truppen med både Rasmus och Anton.  Par i par vill blanda sig i streckstriden tydligen och genom 3-1 över GOSA är de nu ett av fem lag runt slutspelsstrecket där det skiljer blott två poäng mellan det bästa, La Famiglia, och det sämsta, GOSA.Proppens förstärkningar för kvällen.                        Arkivbild.

Måndag 17 dec, div 2 omg 4
Alla tre övriga lag över strecket tappade mot Björåsa denna kväll. I Felicias frånvaro hade Nemo tagit med pappa Claes, och ja sämre reserv kan man ju ha. Två nya vinster 13-9 i toppmötet mot Boulebröderna och 13-5 mot Wasa. LDF 1 tappade mot PHs vilket för med sig att PHs nu ligger väldingt nära kvalplats. 


Claes spelade för Björåsa denna kväll.    Arkivbild 🙂

Vägboulerna hade tagit med en gammal kommunlegend, Gunnar Lönn, i Hans S frånvaro. Onekligen ett lyckat drag, 13-4 mot Tellby och 13-9 mot LDF 2. Får Hans komma tillbaka?

Postens Lantisar och Killer Dogs vann var sin match på WO i Krockarnas frånvaro. Själva hade vi detta på känn men då ingen meddelat Postens L detta tyckte de nog att den första timmen var lite seg.

Måndag 10 dec, 4-manna omg 3
Proppen Petanque fortsätter att dominera i denna i övrigt väldigt jämna serie och lade i dag ännu en 3-1-seger till de övriga. GOSA mäktade med att vinna trippeln men inte mer.


Natalie B bidrar till PPs framgångar,

I övrigt spelade alla lag oavgjort utom  Murphys och Par i par som inte spelade alls. Ja, det drar ju inte ut tabellen direkt. Dogs snodde nu åt sig fjärdeplatsen med 5 vinster, Lejonungarna, som imponerar allt mer, ligger näst sist på 4 vinster. Läge för några sportklyschor här, men dom spar jag.


Anna i Dogs U började lite trögt i gruset på bana
6 men på 5:an rullade det lättare, 13-10.

Onsdag 5 dec, div 1 omg 3
Aeros fortsatt obesegrade, men det satt hårt åt i dagens andra match. Underledning med både 5-11 och 6-12 men skam den som ger sig och man vinner som bekant inte förrän det står 13 på resultattavlan. Hasse och Håkan stretar på och kommer upp till 9-12. Då stämmer allt, en 4:a och match över Devil Heart som idag spelade trippel. Tommy C med blivande lejonkulorna Dennis och Henrik. Devil H hade ingen bra dag. 3-13 i första matchen mot Par a Boule.

En ”dålig dag på jobbet” hade även Aurora Boulealis, idag med två långa män i laget, Mats och Janne, då Gabriella var tvungen att vara hemma och snyta sig. Långa män och rullbana verkar inte vara någon bra kombo. De har väl för långt ner till marken helt enkelt. Stryk först mot Bergsprängarna, 6-13, och sen mot Raging Boules, 4-13.


Serieledare Hasse H i aktion.

En bra dag på jobbet hade däremot Par a Boule som följer upp segern över Devil H med att slå Lejontass med 13-12. Samma siffror vann de sistnämda med över 013’s Grabbar. I botten väntar både Lundby och Åkes på sin första seger.


Även Labbe & Co, båda på väg till Lejonkulan dom också,
firar jul tidigt. Två kross idag, 13-2 över 
Raging B och 13-3
över The Only Ones.

Måndag 3 dec, div 2 omg 3
Efter ytterligare vardera två vinster, Björåsa med 13-10 över PC Norzie och 13-9 över Tellby och LDF 1 över Vägboulerna med 13-12 och i ”derbyt” mot LDF 2 med 13-9 har vi nu dessa båda två lag obesegrade i topp.


Felicia, kvar i toppen.

Tre lag på fyra vinster skuggar och bäst, och över strecket, är Postens Lantisar och Boulebröderna tätt fäljda av PHs. PHs vann dubbelt bl a över Postens L och tightade därmed streckstriden. Glädjande nog har vi inget lag på noll poäng.

Måndag 26 nov.
4-manna omgång 2. La Famiglia spelar oavgjort mot Murphys lag och båda dessa lag, som väl får betraktas som tillhörande förhandsfavoriterna beträffande de fyra till slutspel, håller sig nu över detta streck tillsammans med Skrotkulorna, som spelade oavgjort mot Vi i Femman, och topplacerade Proppen Petanque som slog Par i Par med 3-1.


Martin i Proppen P hade en bra dag på banorna med
två vinster. Det var i singel som den missade poängen,
i dubbel bemärkelse kom, 12-13, men den spelade
inte han.

Vann med 3-1 gjorde även Dogs Unlimited, nu på femte plats, som slog Lejonungarna i alla matcherna utom singeln, som Nemo tog hem med 13-6 över Ann.


Mari i Dogs U var på hugget denna måndag med två
vinster, även om 
den i trippel var på håret, 13-11.

Onsdag 21 nov.
Division 1, full omgång, full rulle – bra tryck på ”kökspersonalen” Rasmus och Martin för dagen förstärkta med lite hjälp från Felicia.
Så här långt är det Aeros som dominerar div 1. Håkan J och Hasse H efter en knapp seger över Par a’ Boule, 13-11, följs upp en dessto klarare, 13-0, över Bergsprängarna.


Håkan skjuter mot sin namnes kula men missar denna gång,
men något skott satt nog efter ha vunnit med 13-11.

Bergsprängarna får vi väl utnämna till kvällens ojämnaste lag, först 13-0 mot Labbe och sen alltså 0-13 mot Aeros. De höll ju nere diffen iaf.


Torkil koncentrerar sig mot Labbe. Tog han ut sig helt?

013’s Grabbar spräckte nollan mot Lundby som nu sällskapar med Åkes och Slussen i botten. Däremellan 8 lag på två vinster och 5 på en. Än kan mycket hända, brukar det ju heta.

Måndag 19 nov.
Division 2 spelar sin andra och tillika sin första fulla omgång. Tre lag i topp efter denna jämna kväll då tre matcher slutar 13-12, två 13-11 och en 13-10. Ingen Fanny i sikte. de tre i toppen är Björåsa, LDF 1 och Postens Lantisar som alla är obesegrade. Björåsa vann familjedrabbningen med klara 13-2 över Klara. 


Martin i Boulebröderna har häng på kvalstrecket med Görans
IBV hack i häl.

Sen har vi tre lag på två vinster och en hel radda på en. Utom Wasa som ligger i botten och ruvar på det enda kvarvarade ”ägget”. Men det var nära mot PH:s, 12-13.

Måndag 12 nov.
Nu har samtliga grupper spelat sin första omgång men jag hade bara tillfälle att närvara vid två av de tre gruppernas säsongsstart. Det första, när division 2 gick i elden, med blott en match, var för exakt en vecka sedan. Inga slutsatser går att dra efter en match men bäst gick det för Postens Lantisar som direkt bjöd Vägboulerna på en Fanny. Bra gick det även för juniorerna, Björåsa, som slog PH:s med klara 13-6 och Krockarna, som inte bara är juniorer, ska väl tilläggas, slog Tellby med 13-8.


Björåsa, heta i division 2-debuten.

Inte lika heta, men nästan var Aeros, som slog nykomlingarna i division 1 013’s Grabbar med 13-1. Heta var även Azer som vid ställningen 8-8 först tappade en fyra (föga hett iofs) men sen kontrade in en femma och match mot Mats och Gabriella. Hur många förluster på 12 har Aurora under året? Utomhussäsongen inkluderad alltså.

Ikväll var det så 4-manna som skulle göra debut. Intresset för 4-manna har glädjande nog ökat så till den milda grad att hela gruppen inte får plats i hallen. Två lag står över varje omgång och först ut, i kylan, var Dogs Unlimited och Vi i femman. Inget lag tog full pott men La Famiglia och GOSA knep var sin trepoängare.


75% La Famiglia, Jon, Monica och Emma. 3-1 mot Par i Par.


Felicia räddeade en pinne till Lejonungarna i
matchen mot GOSA genom singelseger över Ola.