2010-03-16 Omg 9
Nu är även div 3 färdigspelad och dramtiken om kvalplatserna stod sig in det sista. Enligt uppgift hade IVKA fått ”order” av Rosorna att slå Kulan, sen var det bara för Rosorna att besegra Marken så skulle de vara i kvalet. Inget gick som planerat för dessa lag.

IVKA förlorar mot Rolf och Kars i Kulan och tappar därmed seriesegern till MEKA. Detta trots att att MEKA också förlorar sin sista match, men med för diffen betydligt mer hälsosamma 12-13. Än en gång är det Bergmans damer, Bellis, som skördar en skalp.

SIEL håller nerverna på plats och klämmer till JUB, som annars övertygat i slutomgångarna, med klara 13-4 och tar därmed tredjeplatsen framför Kulan på fjärde.

Under strecket med 4 pinnars sämre diff hittar vi Marken, som alltså inte ingick i den ovan nämnda planen och tvärtemot övriga inblandades önskemål gick och vann. 13-10 mot Boulerosorna är iofs en vinst, men som sagt med för lite. 13-6 och de hade gått förbi Kulan. Boulerosorna får nu nöja sig med en sjätteplats.

Håckla tar sig samman och vinner över 36:an. Mona och Birgitta får därmed finna sig i att bli sist. Nu kan det bara bli bättre, så träna på. Även Malmkloten och Flaming Boules befäster sina bottennapp. De sistnämnda kom ju inte ens till start och då är det ju inte lätt att vinna.

På onsdag, i morgon, drar kvalet igång. Start kl 19:30, tidigast.

Så här börjar det:


X-Boule -MEKA
IBV – IVKA
TAxi Boule – SIEL
SLussen – Kulan

2010-03-11 Omg 8
Spelades ju redan i måndags, dvs den 8.e, på kvinnodagen. Inget att celebrera tyckte Boulerosorna, och la sig? mot JUB, 0-13. Desto bättre gick det för Rosorna i kvällens första match – seger över Kulan med 13-12. Det kanske var det som drog musten ur dom.

Båda nämnda lag är inblandade i en mycket jämn strid om de sista kvalplatserna. Fyra lag på 10 poäng och strcket skär som en varm kniv i smör rakt genom denna kvartett. På ”rätt” sida just nu: SIEL och Kulan, under: Marken och Boulerosorna. I topp och klara? IVKA och MEKA på 11 pinnar.

En omgång kvar och då spelas bara en match. IVKA möter Kulan, en dirket avgörande match. Marken och Boulerosorna möts – ett av dessa lag kommer således att hamna på 11 poäng vilket räcker till kvalspel, vilket? SIEL möter JUB och är piskade att vinna för att vara på den säkra sidan även om en hedersam förlust kan räcka. På måndagkväll vet vi vilka som spelar kval på onsdagkväll.

I botten gör nu 36:an ett sista ryck – vinner dubbelt nu mot PIF Ekhaga Ett och Bellis och tar sig upp jämsides med Malmkloten. En seger till på måndag och sista platsen kan gå till Flaming Boules som efter tidigare starkt spel åter börjat gå kräftgång.

2010-02-15 Omg 7
Flaming Boules har sprängt sig? Tyvärr mäcktade de inte med att bevara stroformen och två raka nollor denna vecka gör avståndet till kvalet ointagligt. Bättre går det för Boulerosorna som nu vann dubbelt och på allvar lägger sig i tätstriden. En synnerligen tacksam uppgift när de övriga lagen i toppen envisas med att slå varandra.

Marken som vann sin enda match är närmast under strecket, det är tre lag där på 9 vinster. Under ligger SIEL och lurar med 8.

I botten gjorde Malmkloten ett ryck och gick förbi dubbeltorskande Boulinerna. Närmast över är nu Flaming Boules som måste hitta formen till de avslutande matcherna för att inte dala ytterligare placeringar. 

2010-02-01 Omg 6
Flaming Boules tycks ha hittat formen igen och lägger nu i midvinterna två nya segrar till pluskontot. 5 poäng och avståndet till kvalstrecket känns plötsligt inte oöverstigligt.

Flaming Boules, dvs Chrsistian och Gustav, vars träning nu börjar ge resultat.

Vinner dubbelt gör också Håckla som visar upp gammal fin form och faktikst är en pinne närmare strecket än FB.

Boulerosorna, två platser under strecket går också som tåget och vinner övertygnade två raka.

Av topplagen vinner inget två matcher denna dag, så tabellen ”plattades till” lite inför omgång 7.

I botten finner vi 36:an och någon avsaknad poäng kan iaf inte jag finna.

2009-12-21 Omg 4
Nu är alltså min nya dator igång och det är bara att ta nya tag. Div 3 avlsutar hösten med att dan före dan för dan spel omgång 4. Även om ett fåtal matcher sladdar lite är det påfallande många som går till dubbelt tvåsiffrigt och i dessa lägen ska det normalt inte vara spelskickligheten, utan nerverna, som fäller avgörandet. Fast det är klart, slumpen verkar ha ett finger med i spelet även här.

Flaming Boules vinner två raka. Starkast att vända ett massivt underläge mot serieledande Kulan i första matchen och ta en fyra för utgång vid ställnigen 11-9. MEKA vinner över Marken och tätar därmed till toppen ytterligare. Från 3.e plats ned till 12.e skiljer det 1 poäng!
Nu tar vi juluppehåll, men missa inte Annandagskortleken, kl 10 – var det!

2009-11-23 Omg 2

Pga problem med min dator kan jag inte komma åt programmet som skapar tabellerna. Jag jobbar på en lösning.

2009-11-09 Omg 1

Div 3 har nu startat och jag har fått igång hemsidan för tabellerna. Tyvärr inga resultat än. Jag hörde dock att ÅGE vann dubbelt, så de är väl med i toppen.