Slutspelet, finalerna onsdagen den 5 april.
Både final för division 1, där seriesegrande Team Bel Azur ska möta Par a Boule och i 4-manna där seriesegrarna, Murphys lag ska möta Järnfyra. Men först prisutdelning för alla andra.
Divivsion 2 först ut men ingen är på plats. Vann gjorde hur som helst IBV och tvåa blev Postens Lantisar. De får sina plaketter och kuvert vid ett senare tillfälle.
Seriesegrarna i både division 1 och 4-manna finns dock på plats för att spela final, så de erhåller var sin glasbit att pryda bokhyllan med och innan spelet begynner har de delade treorna, dvs semifinalförlorarna, Bergsprängarna och Aurora Bouleealis skickat var sin representant att ta hand om pengakuvertet. Vi får hoppas att de delar med sina respektive lagkamrater.


Arne J, Bergsprängarna, och Mats Lindgren, Aurora Bouleealis, välförtjänta tredjepristagare.

På tal om delar så har det inte fallit sig bättre, eller det kanske är fel ord, än att Håkan och Monica Eriksson gått till final i både 4-manna och division 1. Det är ju bra! Nu har de haft reserver i båda lagen undere sin Australien-turné och väljer att själva spela 4-manna medan Stefan B och Peter B får ta sig an Sten och Ulrika A i division 1-finalen.

Division 1-finalen blir inledningsvis en seg historia. Båda lagen spelar mycket bra, på såväl skytte som lägg och tar omväxlande väldigt få poäng per vända. Frågan är om inte 4-manna i det närmaste klarat av båda omgångarna innan Par a Boule spelar hem matchen med en tvåpoängare och 13-12 efter att TBA vändan innan missat att ta fyra poäng vid ställningen 9-11. Det har då gått två timmar och en kvart! TBA har valt att spela på den svårspelade banan 3-5, ska de falla på eget grepp?

I 4-manna kopplar Murphy ett ”järngrepp” om fyrorna  genom att vinna både singeln och trippeln och med hyfsade 9 pinnars diff i bagaget. När sedan Håkan och Monica tar sin dubbel med 13-8 gör det inget Eva och Ulf förlorar sin med 5-13. Slutresultat 3-1.


Murphys lag, Eva B, Håkan och Monica E och Ulf B, försvarar sin titel från i fjol och är tillsvidare de enda som har inteckningar i vandringspriset.


Järnfyra, ja vad heter han? Johan N, Marianne B och Lars ”Labbe” L, spelar hem andraplatsen i 4-manna.

Den andra matchen i mötet mellan TBA och PaB går desto snabbare, 13-3 till TBA. Även skiljematchen raskar på och då den börjar på 8-8 och TBA pangar in en fyra direkt och sen efter PaBs troligen sämsta vända på hela kvällen ytterligare en etta är den slut. Trots detta går klockan på 22:30 innan vi kan stänga igen hallen efter denna avslutningskväll av årets inomhusserie.


Även Team Bel Azur försvarar sin titel från i fjol, Sten och Ulrika A, medan Peter B och Stefan B, reserver i Par a Boule så när nådde ända fram.

Tack för denna säsong. Nu flyttar vi ut och ses väl i Tallboda i början av maj? Inbjudan kommer innan påsk.

Kval till division1, omgång 4 den sista, 3 april
Att Raging Boule redan är klara för högsta divisionen visste förra veckan men nu står det klart att de även ”vann” kvalet, trots en avslutande förlust mot Postens Lantisar. Postkillarna följer i och med denna ”klara” seger, 13-5 med upp till ettan i kraft av en tredjeplats. På andraplatsen hittar vi Åkes som genom en stark spurt, två raka och slutligen seger över Lundby med 13-12, bara är en seger bakom Raging. På tal om Lundby, tack vare blott minus en pinne isista matchen tar de den sista platsen till ettan före PIF Ekhaga på tre pinnars bättre diff.

Under strecket och därmed rankade till division 2 nästkommande vinter hittar vi PIF Ekhaga, IBV, Killer Dogs och J.G.B. Men det är rankningen det, sen får vi se vilka som anmäler sig.

Kval till division1, omgång 3, 27 mars
Raging Boules är klara för division 1 till nästa säsong. Efter en riktig rysare, 13-12, mot IBV som följs upp av desto klarare 13-2 mot PIF Ekhaga, står det nu klart att de med sina 5 poäng inte kan komma sämre än på tredje plats av de fyra som får spela i ”ettan” nästa år. Sen är det mera ovisst och det enda som är ristat i sten, vem gör sånt nu för tiden?, är att PIF Ekhaga inte spelar i den högsta divisionen nästa vinter. För övriga lag blir nästa omgång, den sista, helt avgörande.

På andra plats hittar vi Åkes, som idag bröt mot tävlingsbestämmelserna genom att använda sig av en spelare som deltagit i ett annat lag. Det är tillåtet att spela i 4-manna och 2-manna, som är två olika tävlingsformer men inte i flera lag i samma tävlingsform. Det får nämligen inte uppstå en situation där man så att säga kan möta samma spelare fast i olika lag eller att man får möta sig själv. Nu tycker tävlingsledningen att det är bättre att fria än att fälla, så spelade resultat gäller, men jag kan ju tycka att en skärpning inför slutomgången är på sin plats.

Fyra lag ligger på två poäng, minst ett av dessa hamna över strecket till slut. Blir det IBV, Lundby, Killer Dogs eller J.G.B. Om en vecka vet ni – själv är jag på semester.

Slutspelet, semifinalerna onsdagen den 22 mars.
Team Bel Azur väljer att möta Bergsprängarna på bana 7 och även om de för ett ögonblick slappnar av och släpper en femma till typ 6-6 i första matchen är det egentligen aldrig något snack om hur det ska gå.  Lite snack om hur man ska placera ut ringen var det dock och den ska placeras ut så här:

”I nästa omgång görs utkast från en ring ritad eller placerad kring den punkt där lillen befann sig i slutet av föregående omgång, utom i följande fall:

Ringen kommer att hamna mindre än 1 meter från ett hinder.
Lillen kan inte kastas ut inom de fastställda avstånden.
Om, vid fria spelytor, ringen hamnar mindre än 2 m från en annan utnyttjad ring.

I det första fallet ritar eller placerar spelaren ringen på reglementsenligt avstånd från hinder.

I det andra fallet kan spelaren flytta ringen i föregående omgångs spelriktning, dock ej längre än vad som krävs för att kunna kasta ut en godkänd lille på det maximala kastavståndet. Denna möjlighet erbjuds endast om lillen inte kan kastas i någon riktning till det maximala kastavståndet.”

Om man ska flytta ringen ska det alltså ske i föregående omgångs spelriktning och kastavståndet, 10m + 1m till dödlinje, ska räknas till banans bortre hörn från ringen sett. Inte parallellt med banmarkeringen. Med hinder avses vägg ed.

Så var det med det och TBA’s segersiffror skriver vi till sist som 13-7 och 13-2.

I den andra semifinalen möter Aurora Bouleealis Par a Boule och inledningsvis är det ”spel mot ett mål”. Jag vill minnas att AB leder med 8-0 innan PAB, även idag representerade av ”reserverna” Peter och Stefan, kom upp på poängtavlan. Men sen gick det i stå. PAB tar in pinne efter pinne och allt eftersom de spelar bättre dalar spelet för Mats och Gabriella. 13-11 blir resultatet till PABs favör. Efter en stärkande kopp och beskedet från undertecknad att hade vi haft en domare på hugget på plats, så hade hen, med stöd i de nya spelreglerna som vi numera tillämpar, kunnat dela ut 6 varningar vardera till lagen. Allt från fotfel, brott mot enminutersregeln till avsaknad av mätutrustning. Inte många doamre är så energiska/effektiva men det borde ge de inblandade en tankeställare.

Inför returmötet vill AB byta bana och går från bana 2 till bana 6. Om det berodde på det eller något annat låter jag vara osagt, men det hjälpte iaf inte. 13-1 till PAB som nu är klara för final. TBA-PAB, hur många gånger har dom möts i finalen? Den 5 april får vi reda på vem som vinner i år.

Kval till division1, omgång 2, 20 mars
Raging Boules håller stilen och är så här långt obesegrade i kvalserien, tvärt emot Lundby Boule som faktiskt inte vunnit någon match ännu. Däremellan tre lag på två poäng och lika många på en. Men det är fyra matcheer kvar så ”allt kan hända”.

Kval till division 1, omgång 1 – 1 match, 13 mars
Två ojämna, en halvojämn och en väldigt jämn match inledde kvalserien. IBV och Åkes tar tag i taktpinnen dirket och vinner sina matcher med klara 13-2. Motståndarna som fick bita i gruset var Postens Lantisar och PIF Ekhaga. Betydligt jämnare mellan Raging Boules och J.G.B. 13-7 på rullbanorna 3-5. Raging B fick därmed revasch efter nederlaget i grundserien. Revansch tog även Killer Dogs på Lundby, för dagen ”förstärkta”? med Ulf L som ersatte en skadad Siv. Bra eller dåligt får vi aldrig veta men att de stannade på 12 vet vi och Dogsen tog sin tredje seger för säsongen. Urban euforisk och enligt egen utsago kommer detta tillstånd att stå sig veckan ut.


Urban, den lycklige boulespelaren.


Slutspelet, kvartsfinalerna onsdagen den 8 mars.
Seriesegrarna Team Bel Azur väjer att få möta Devil Heart på bana 7. Förmodar att de såg just Devil Heart som den lättaste motståndaren och följaktligen blev lite snopna när DH vinner första matchen med klara 13-5. Skärpning, tänkte väl Sten, och så skärpte de upp spslet och vann match 2 med 13-8. I skiljematchen, som startar på 8-8, gavs DH aldrig någon chans och eftr 13-8 är TBA klara för semifinalen onsdagen den 22 mars. Där de åter har att välja motstånd och det blir då något av dessa tre lag.

Aurora Bouleealis som av siffrorna att döma mer eller mindre ”körde över” Årnis. 13-3, 13-1.
Par a Boule, som iofs är på andra sida jorden men skaffat sig ett par tunga ersättare i forma av Stefan B och Peter B, 13-2 mot Azer gick ju lekande lätt. Lite svårare i den andra matchen som slutar 13-12, men iaf vidare till slut.
Och slutligen Bergsprängarna som repriserade PaB’s siffror, 13-2 och 13-12 men mot Rolf & Agneta.

Inget lätt val.

Slutspelet börjar onsdagen den 8 mars kl 18:15 med att Team Bel Azur väljer motståndare och bana. Sen väljer Aurora B och så vidare. Spelstart kl 18:30.

Semifinalerna spelas på motsvarande sätt genom att högst placerat lag i grundserien väljer motståndare och bana. Spelstart kl 18:30 onsdagen den 22 mars.

Slutligen spelas finalen och även den genom att dethögst rankade laget väljer bana. Parallellt spelas finalen i 4-manna. Lotten avgör om 2- eller 4-manna väljer banor först. 2-manna enligt ovan och i 4-manna lottas tilldelning av bangrupp. Finaleran spelas med start kl 18:30 onsdagen denm5.e april.


Måndagen den 6 mars, omg 7, 4-manna, sista omgången
Nu är även 4-manna färdigspelad och höll undan och vann gjorde Murphys lag. Med två poängs marginal till tvåorna, Järnfyra. Båda lagen behöll sin inbördes relation genom att spela 2-2 sista omgången även om Murphy var närmast ett annat slutresultat med både en 13-12 och en 12-13 i resultatet.


Eva och Ulf, ena halvan av Murphys lag, den andra halvan, Håkan och Monica, är är nu på
resande fot till andra breddgrader där väl vädret är mer som på denna arkivbild.

I familjen Erikssons frånvaro var det Göken och Janne som hoppade in. Två givna Murphar.

Båda dessa lag, med ytterligare två poängs marginal ned till treorna, Boule PÅLEC, ska nu spela final. Se ovan. Finalen spelas som en vanlig match och blir det 2-2 avgör diffen. Skulle det vara lika även där spelas en avgörande omgång ”4-manna” med var sitt klot.

Kvalserien börjar måndagen 13 mars kl 18:30 med en match. Spelschemat är inte klart än.

Onsdag 1 mars div 1 sista omgågen.
Så har då även division 1 spelat klart och de åtta slutspelslagen är framvaskade. De är Team Bel Azur, son vinner grundserien före Aurora Bouleealis och Par a Boule. Bergsprängarna hade chans på andra platsen men det hade krävt seger över bottenlaget Kille Dogs med stora siffror. Nu blev det tvärt om, 13-1 till Dogsen som inte avancerar från sin jumboplats emn iaf visar att dom kan. Att Torkil och Arne skulle ha underskattat motståndet är väl föga troligt, eller? Snarare så tog dom väl ut allt i i matchen mot Par A Boule som vanns med överraskande klara 13-3.
Ett gäng på tre lag med 9 vinster vardera leds av Azer Petanqa som efterknappt stryk av Årnin, 11-13, var illa ute även i sista matchen. 1-4 i klot vid ställningen 12-12 och poängen är ÅkeS. Då kliver Nemo in i ringen och flyttar resolut ned lillen till Azer-kloten. Tre på plats och efter en kanonad av skott från ÅkeS ligger poängen kvar. Azer är alltså det första av de fyra lagen på undre halvan. Vem väljer att få möta dom i kvarten? Övriga lag att välja på är Årnis, Devil Heart och Rolf & Agneta, somtorts WO förra omgången kom tillbaka starkt med 13-0 , 13-0 i kväll. Vem vill möta DOM? 


Nemo fixar seger åt Azer i sista grundspelsmatchen.

I ”ingen mans land” hittar vi V.o.f.f., Slussen, Team Obut och Boa. Under kvalstrecket och som får ta sig an de hungriga div 2-lagen, se nedan, har vi Lundby Boule, Åkes, PIF Ekhaga och Killer Dogs.

Måndag 27 feb div 2 sista omgången.
Stark avslutning av samtliga topplag men bäst av vinnarna IBV som efter 13-1 och 13-3 befäste sin position och det genom bättre diff än  Postens Lantisar och J.G.B, som båda stannade på samma poäng som IBV men med betydligt sämre diff. På fjärde plats och sista lag till kvalet hamnar Raging Boule, med god marginal ned till femman, under strecket, nykommlingarna Vägboulearns som trots en avslutande förlust mot Bellis klarat sig bra detta första år i serien.


IBV vinner division 2.

Par a’ Boule vann Cupen
Efter en mindre dramatisk final, seger över Lundby Boule med 13-5 på Siv och Bosses ”favoritunderlag”, bana 3-5, står de där som vinnare igen. Utan att ha forskat för mycket tror vi oss veta att det är typ Par a’ Boules tredje inteckning i vandringspriset. Men det började tuffare. I kvarten ställs de mot Vi i femman II, Gitten och Arne, och av siffrorna att döma var utgången i den matchen betydligt mer oviss. 13-10. Sen gick det som på räls. 13-5 även i semin mot Järnfyra A och så finalen med samma siffror.


Årets finalister, Bo och Siv Eriksson, Lundby Boule kom tvåa. Vinnarna Monica och Håkan
Eriksson, Par a’ Boule, vann. (De är inte släkt).Årets ”skrällag” Bellis åkte i kvarten mot Fyrklövern men det satt hårt åt 11-13.


Slussen, som på ett envetet viss lyckas kryssa fram bland blindskären
på boulebanorna åkte på pumpen i kvarten där Lundby Boule gav
dem på nöten, 13-5.

På måndag den 27.e är det seriespel igen – division 2.

Poolspelet är avklarat.
i måndags spelade pool 1 och 2 och vidare därifrån har vi Järnfyra A som gjorde processen kort med Skrotkastarna, 13-1, i den första vinnarmatchen. I den andra drar Lundby Boule det längre strået mot Raging Boules som slutar på 8.
Skiljematcherna, där man som bekant byter pool när det spelas cirkelpool, vanns av Vi i Femman II som fick ta sig an Raging Boules som inte hade mycket med sig gratis i den matchen utan åker med blott 5 poäng. I den andra poolen är det Skrotkastarna som i en tight tillställning slår Järnfyra B med 13-11 och är vidare till onsdagens kvartsfinaler. Där gäller fri lottning så motstånde kan bli vilket som helst av de andra sju kvalificerade lagen.
Utslagna dag 1 utöver ovan nämnda blev även Dogs Unlimited, som snart får byta namn till Limited och Tellby.

På tisdagen var det dags för poolerna 3 och 4, nästan bara LEJ-spelare på banan. Blott Slussen hade smugit sig in det lejontäta startfältet. Men vad gjorde det dom? Först en klar seger över W.o.f.f. med 13-7 och sen så när en riktigt skräll. Efter mycket bra spel, stannskott och fina lägg får de till sist ge sig mot poolettorna i pool 4, Par a’ Boule, med 12-13. Skiljematchen mot ÅkeS blev väl aldrig någon riktig match då Slussen vinner med 13-4 och är vidare till kvarten.


Håkan, och hans Monica, var trots stundtals riktigt fint läggspel
i brygga mot Slussen med de slank ur och lyckades till slut vinna
med 13-12.

Vidare via skilje har vi väl iaf årets skrällis Bellis. Så när att de vann vinnarmatchen i pool 3 mot Fyrklövern A, förlust med 12-13, efter att inledningvis ha slagit ÅkeS med 13-7. I skilje möter de nu W.of.f. som nyss slagit ut Boa och ännu en gastkramare för Maj-Britt och Lisa men den här gången står de som segrare med 13-12. Snacka om ”valuta för pengarna”.
Utslagna blev även Vi i femman I efter blott 8 poäng sammanlagt. Dogsklass.

Således inleds onsdagens spel, kl 18, med lottning av kvartsfinalerna mellan följande lag:
Järnfyra A
Lundby Boule
Vi i femman II
Skrotkastarna
Fyrklövern A
Par a’ Boule
Slussen
Bellis

Kom och heja och ta en kopp. Vi har goda bullar också.


Fjolårsfinalisterna får svårt att försvara sina bedrifter då
de inte återfinns i årets startfält. Ulf B är med, men i ett annat
lag, så han har iaf chansen.

Till slut får vi ihop precis det minimala och tillika väldigt bra deltagarantalet, 16 lag. Efter hänsyn tagits till vilken startdag vissa lag föredrar har lottningen utfallit enligt följande:

Måndag 20 feb kl 18:30
Pool 1
Vi i femman II
Järnfyra A
Skrotkastarna
Dogs Unlimitied

Pool 2
Lundby Boule
Järnfyra B
Raging Boules
Tellby

Tisdag 21 feb kl 18:30
Pool 3
Bellis
ÅkeS
Fyrklövern A
Vi i femman I

Pool 4
W.o.f.f.
Slussen
Par a Boule
Boa

Spelformen är cirkelpool, vilket innebär att skiljematchen går mot lag från den andra poolen. Två lag ur varje pool går vidare till onsdagens slut- och finalspel.

Onsdag 22 feb kl 18:00 OBS tiden!
Kvartsfinal (fri lottning – vilket innebär att man kan få möta vilket som helst av de sju andra lagen, oavsett tidigare placering)
Semifinal (fri lottning)
Final

Vem som är vem i lagdelarna I, A, B osv är upp till respektive lag, men man får inte spela i flera lag.

13 feb 4-manna omgång 6
Det tätnar till samtidigt som det dras isär. Efter förra omgången spådda jag att det måhända redan var klart vilka två lag som sedemera ska spela final men i och med Boule PÅLECs 4-0-seger över GOSA och Järnfyras 1-3 förlust mot Skrotkulorna är det plötsligt ovisst runt strecket medan Murphys lag, som idag slog Fyrklövern med 4-0 väl i praktiken nu är klara för final. Iofs kan Boule PÅLEC gå om men det kräver en 4-0 seger i den direkt avgörande matchen dom emellan.


Eva och Ulf B, halva Murphys lag. Den andra halvan Monica
och Håkan E ”står på andra sidan”.

Stora siffror idag, det var bara ”derbyt” som slutade 2-2.

8 feb div 1 omgång 6
Team Bel Azur besegrar Aurora i den lilla finalen och tar i och med segern över Åkes över topplaceringen i tabellen. Aurora, som även fick stryk av V.o.f.f. halkar ned till andraplatsen. Där är det tätt så det förslår. Tre lag på 8 poäng men i princip klara för slutspel, eller? Par A Boule och Devil Heart är de båda andra.

Runt slutspelsstrecket är det dessto mer ovisst. Fem lag på 6 poäng. Tre över strecket och två under och sen Boa, som till slut lyckades vinna över Killer Dogs med 13-11, på 5 poäng. Med fyra matcher kvar det hända mycket.

I botten klarar sig Lundby för stunden ifrån kvalplats men endast i kraft av bättre diff än de tre lag som jagar. Inget utrymme för misstag där inte.  Dock krävs att ett under ska till för K Dogs ska slippa kvala.


Lundby Boule med ena benet i kvalet.

6 feb div 2 omgång 7
Dramatiken i tabelltoppen tätnar och är nu närmast i paritet med vilken nagelbitare som helst. På fjärde plats och med bäst diff, Raging Boules, en (1) poäng efter de tre lagen i topp med nya ledarna IBV överst. IBV grundade för detta genom dubbla segrar i kväll, 13-5 mot Wasa följs upp av 13-8 mot forna ledarduon Raging Boules.

Postens lantisar klarade inte av postderbyt mot Mixed Logistik utan fick däng i en tät match, 11-13, men  J.G.B. som med samma siffror, dvs 13-11, betvingade både Bellis och Vägboulerna vill nu vara med i toppen de också.

Cup-dags
Vecka 8, dvs med start måndagen den 20 februari spelas Cupen. Prelimninärt upplägg är cirkelpool med minst två pooler per kväll måndag och tisdag. Sen slutspel. Förutsättningen är dock att det anmäler sig minst 16 lag. I den bästa av världar blir vi så många att vi måste hitta på någon alternativ spelform, det vore ju kul – så se nu till att anmäla Er på listan i hallen. Den sitter upp 1 feb tom 16 feb. 4-mannalagen får anmäla två lag till Cupen om de så önskar men spelarna får inte hoppa emellan de båda lagen.

30 jan 4-manna omgång 5
Redan avgjort? Två omgångar kvar och gapet mellan andraplatsen och den tredje, dvs streckstriden, är 4 poäng. Inte omöjligt att ta in för Vi i femman eller Boule PÅLEC som i princip är på delad 3.e plats. Men tvåorna Murphys får nog drabbas av sin egen lags förbannesle för det ska vara möjligt. Järnfyra har imponerat på sistonde och vann nu över Dogsen med 3-1 och återfinns i ”poolposition” inför avslutningarna.


Johan N leder sina Järnfyror till serieledning. Är finalplatsen klar?

”Lika” klart, dvs det skiljer fyra poäng upp till Fyrklövern, är det att GOSA blir jumbo.

25 jan division 1 omg 5
Aurora Bouleealis lämnar landet och sätter in ett par ”avbytare” och vips – serieledning. 13-8 mot både Slussen och Team Obut bäddade för detta.Bel Azur på andra plats som missade ledningen genom att inte lyckas ”knyta igen säcken” mot Azer trots ett rejält övertag. Råsanders med Claes kom igen och knep poängen med en trea i sista omgågen och 13-12.
Rolf och Agneta, för dagen representerade av far och dotter Björn/Saga vann dubbelt och svingade sig därmed över slutspelsstrecket. Vi får se hur långt det räcker.

Björn visade att han minsann har spelat förr.

23 jan division 2 omg 6
Raging Boules tappar sin serieledning efter en oväntad? förlust mot 013’s Grabbar med 9-13. Istället tar Postens lantisar över ledningenen efter dubbla segrar där det satt väldigt hårt åt i sista, 13-12 mot LDF A-lag.

Om Wrang spelade i måndags vet jag inte, men att han är 
en lantis står utom allt tvivel. Ja, Postens då.

Men det är på intet sätt avgjort ännu. Tre lag på en poäng bakom jagar och yttreligare tre på två poäng sämre än ledarna så slutspurten kring kvalstrecket bör bjuda på en del dramatik.
Tellby spräckte sin vinstnolla genom att slå topplaget, på femte plats, Boulejokers med 13-9 men behöver ett par vinster till för att avancera i tabellen.

9 jan division 2 omg 5
Nytt år och nya tag. Har slarvat lite med rapporteringen från serien men nu när jag ikväll får resultatet på mailen så bara måste jag ju uppdatera. Så division 2 är uppdaterad och topppen av tabellen är jämnare än någonsin eller vad sägs om hela fem lag på 7 vinster vardera? Jagade av två lag på 6.
Bäst går Raging Boules som en ”Fanny” bättre i diff än J.G.B. och några pinnar till före IBV och Postens lantisar.


Raging Boules, leder division 2.

De sistnämnda hade chans att ta över tronen i kväll men fick ge sig mot tidigare berg-och dalbanelaget Boulejokers som bruka spela bra och dåligt om vartannat. I år spelar de oftast bra och är ett av 6-poängslagen. 13-7 mot Posten. De övriga topplagen vann dubbelt och många stort. Två Fanny noteras, det var LDF- A och LDF-B som fick smaka den beska kalken. Vägboularna är det femte 7-poängslaget men de vinner lite för knappt för att hänga på i diffstriden.

30 nov division 1 omg 2
Det är inte var dag vi noterar en dubbelfanny i baken men nu lyckades undertecknad med ”bedriften”. Bara att bryta ihop och komma  igen. Det kan ju iaf inte gå sämre.
Några Fanny åker däremot inte Aurora på som med +27 av 39 möjliga ligger i topp efter idel vinster. Vinner gör även Par a Boule, som väntat? och Team Bel Azur, som väntat? så där har vi topptrion. Tre lag jagar bakifrån med var sin förlust i bagaget. Det är V.o.f .f., Boa och Azer. Sen ligger de övriga på 1 poäng vardera utom ….. 🙁

28 nov division 2 omg 3
Jodå både Postens Lantisar och Vägboulerma håller sig bland de fyra lagen över strecket men då de båda kostade på sig var sin förlust i dag, mot ELPE med 9-13 för Lantisarna och mot IBV med knappa 12-13 för Vägboulerna, är det nu betydligt jämnare. Samtliga fyra topplag på fyra vinster var och i topp Raging Boules som idag bjöd PIF Mix på en Fanny. ELPE avrundar kvarteten efter 13-11 mot Mixed Logistik och segern mot Lantisarna.

LDF’s B-lag och Ådala ligger i botten ett snäpp före Tellby som fortfarande väntar på första vinsten.

Nu har samtliga divisioner startat. Några har tom spelat två omgångar, division 2, och där verkar det som om nya laget Vägboulerna tillsammans med Postens Lantisar tänkt sig att dominera serien. De är hur som helst obesegrade så här långt, men det är ju mycket kvar att spela om.

Division 1 och 4-manna har bara spelat var sin omgång så där inskränker jag kommentarerna till att vi vann med 4-0 och hänger på Järnfyra i toppen, men som sagt, det är långt kvar även där.

4-manna. 8 lag. Spelstart måndagen den 21 november, kl 18:30.
Boule PÅLEC
Dogs Unlimited
Fyrklövern
Gosa Boule
Järnfyra
Murphys lag
Skrotkulorna
Vi i femman

2-manna

Division 1, 16 lag. Spelstart onsdagen den 16 november, kl 18:30.
Aurora Boulealis
Azer Petanca
Bergssprängarna
Boa
Devil Heart
Killer Dogs
Lundby Boule
Par a’ Boule
PIF Ekhaga
Rolf & Agneta
Slussen
Team Bel Azur
Team Obut
V.o.f.f.
Åkes
Årnis

Division 2, 16 lag. Spelstart måndagen 7 november, kl 18:30.
013’s Grabbar
Bellis
Boulejokers
ELPE
IBV
J.G.B.
LDF A-lag
LDF B-lag
Mixed Logistik
PIF Mix
Postens lantisar
Raging Boules
Tellby
Vägboulerna
Wasa
Ådala