Boccia Brothers nya cupmästare

Länk till spelprogram och resultat

Boccia Brothers inleder finaldagen (24 feb) med att besegra Skyttarna i en jämnmatch som svängde fram och tillbaka innan den till slut bestämde sig för att luta åt BB. Skyttarna öppnade bäst, släpper upp och förbi BB, kommer igen men inte längre än till 11.

Lennart mäter in en skyttekula, men det fattas två för seger.

Ivka som är klara finlister sedan igår glider in och beskådar Boccia Brödernas framfart i semifinalen. Finalen spelas mitt i hallen, på det underlag som enligt många är det lättaste, bara att rulla in poäng. Jaha och missar man så är man oduglig blir kontenta av detta, för det finns ju inga stenar att skylla på. Fan tro’t. Alla kulor tycks av någon anledning inte hamna på lillen, inte för något av lagen, men Boccia B verkar har marginalerna på sin sida och tar poäng efter poäng. Då båda lagen spelar i div 2 finns det inget handikapp inblandat, så deras ledning med typ 5 poäng är av helt egen förtjänst. Ivka tar sig samman och efter ett välriktat skott av Ivan öppnas det upp för ett par poäng.

Boccias relpikerar raskt och det står inte på förrän matchläget uppenbarar sig. Ivan skjuter och bommar – kris men ett bra sistalägg ger visst hopp. Inte då, Ulf vill ha valuta för pengarna, nu när han missat sin kurs och allt. Lägger in och match – 13-5, inget snack.

Finalisterna i årets Cup, tvåorna Ivka, Karin och Ivan, och vinnarna Boccia Brothers, Ulf och Peter.

Grattis från tävlingsledningen och den fåhövade publiken, som avslutningsvis fick se sig angelägen att applådera båda lägen för fint spel.

—————————————————————————————- 

Nu har vi klarat av såväl åttondelar som den enda kvarten och på det även en semifinal. Tre lag återstår alltså och på torsdag kl 18:30 möter Boccia Brothers Skyttarna i den andra semifinalen och direkt avgörande för vem Ivka ska få möta i finalen.

´

Ivan, en halvan av Ivka, är klar för final.

Ivka vann dagens semifinal över Boulinerna, som till dess fortsatt att glänsa och förpassa än den ena än den andra ur turneringen. I åttondelen var det MEKA som via 13-7 fick känna på Lennarts ”vrede”.

Den andra semifinalen ligger en dag efter pga att för att komma till den krävdes att överleva en kvartsfinal, den enda i tävlingen i år faktiskt. Där möttes Boccia Brothers (vinst över QBIZ med 13-5 i åttondelen) och Par i Damer (som slog Marken med 13-3 i sin åttondel). Damerna som så här långt gått från klarhet till klarhet åkte nu på pumpen, detta favortibanan? (6-8) till trots. Ett klart grepp om matchen, 11-5, och Boccia Bröderna såg fram emot en torsdagskväll på LHC-match respektive fotokurs. Det lockade tydligen inte tillräckligt, för de vände och vann med 13-11 och förpassade därmed ”Siegfred och Roy” ur årets cup. (Sug på den ni). Gunilla fick trösta sig med sopkvasten.

Det gäller att hålla tungan rätt i mun om man vill avancera.

I denna kvarvarande semi möter Boccia Brothers som sagt Skyttarna. Skyttarna tog tillfället i akt och tog revansch på Par a’ Boule i åttondelen. En skaplig hög hkp-poäng plus bra lägg- och skytte, kombinerat med lite tur och skickligheten att konsekvent spela på långre håll än vad Håkan och Monica ville ha för att komma in i matchen ledde till slut fram till en klar 13-2-seger.

Ska Pelles skytte föra Skyttarna ända fram till slutseger?

I morgon avgörs det.


—————————————————————————————— 
 

Tisdagen den 22 februari, dag 2. 11 lag i tre pooler och sex nya klara till morgonens åttondelsfinal. Är det en skräll att Par i Damer går vidare i två raka? Troligen inte, de har ju hållit sig i toppen av div 3 mest hela säsongen, men å andra sidan, först 13-7 mot Labbe och sen 13-0 mot Ivka är ju resultat på gränsen till skräll, eller?

Gunilla och Inga, Par i Damer, vidare till åttondelen
där det blir Marken som står för motståndet.

Nästa lag att gå vidare i två raka blir fjolårssegrarna, Par a’ Boule. Efter en stark öppning mot The Only Ones kom Håkan och Monica av sig lite men repade raskt nytt mot och vann till slut med klara 13-6. Mot Skyttarna gick det än bättre, 13-5, trots 4 pinnars hkp till de sistnämnda. Till åttondel således och där ges Skyttarna chans till revansch. Skyttarna vann (krossade) Labbe med 13-0 och får möta Par a’ Boule igen i åttondelen. Så kan det gå med cirkelpoolandet.

Moninca koncentrerar sig för att skjuta Skyttarna av banan.

Som tredje och sista lag att gå vidare i två raka hittar vi Boulinerna som efter seger över Stålkulorna med 13-10 och QBIZ med 13-12 klart visar att det visst går att spela på bana 1-2. Tvåa i den poolen blir Ivka som till slut cirkulerat dit och slutar med att slå ut Stålkulorna.

Lennart försöker ”snuva” Astrid på poängen, eller vad gör han?

Oavsett vilket, kulorna gick till slut hans väg och de båda återfinns i morgon i åttondelen där de möter MEKA.

 —————————————————————————————–

Måndagen den 21 februari, årets inomhuscup drar igång. Tyvärr är deltagandet lägre än på många år, endast 18 lag. I fjol var vi 20. Men är det skidföre så är det.

En full 4-lagspool och en 3-manna spelade sina kvalmatcher i cirkelpoolsformatet i kväll. Direkt till åttondel går man som bekant om man vinner två raka, det gjorde Skrotkastarna och Boccia Brothers.

Skrotkastande bröder, de första att bli klara för åttondelen på onsdag.

I första matchen satt det hårt åt mot Bergbullarna. Matchen slutar till sist 13-12 i Skrotkastarnas favör. I vinnarmatchen mot Lundby som inledde med att slå Devil Heart i en sånär lika tät match (13-10) gick det inledningsvis lite trögare men rätt var det var så åkte proppen ur. 5 poäng och seger med 13-7.

Det andra laget att vinna två hade det lite enklare. de vann sin första på walk over, men så är det ju i en 3-lagspool. I vinnarmatchen ställs de mot Marken som klart manövrerade ut MEKA med 13-3. Nu är siffrorna nästan de omvända, Boccias vinner med 13-4.

Boccia Brotheres värmer upp luriga bana 1. En övning som uppenbart gav resultat. 13-4 mot Marken och avancemang till onsdagens åttondelsspel.

Cirkelpool innebär att man spelar skiljematch mot ett lag från en annan pool. Sålunda möter Marken Devil Heart och vinner så det står härliga till 13-2. MEKA vinner väl inte lika lätt över Lundby, 13-11, och då stod på 12 och stampade ett bra tag innan sista pinnen ligger på plats.

Ett lag åkte följaktligen i två raka men det tar vi inte mer om nu, utan nu tar vi sats mot tisdagens tre pooler i stället.

Lottningen klar.

Det något aviga deltagarantalet, 18 lag, till trots har vi nu fixat en lottning. Ett något annorlunda upplägg av årets cup om ni går vidare ur poolen.  Kolla spelschemat.

Preliminärt spelschema

Måndag och tisdag – poolspel
Onsdag – 5 st åttondelsfinaler, 1 st kvart och 1 semi
Torsdag – 1 semi och final

Speldag måndag, start kl 18:30

Pool 1
Devil Heart
Lundby Boule
Bergbullarna
Skrotkastarna

Pool 2
MEKA
Marken
Boccia Brothers

Speldag tisdag, start kl 18:30

Pool 3
QBIZ
Slussen
Stålkulorna
Boulinerna

Pool 4
The Only Ones
Par a’ Boule
SIEL
Skyttarna

Pool 5
Labbe & Co
Par i Damer
IVKA

Titelförsvarande Cupmästarna, Par a’ Boule, Håkan och Monica
Eriksson. Vem det är som skymtar i bakgrunden vet ingen,
men han är iaf inte med i årets cup.