Länk till: Spelprogram och resultat.

2023-04-05. Finaler både i 2- och 4-manna. Finalen i 4-manna flyttades av olika anledningar och hamnade på samma dag som finalen i 2-manna. Som tur var var det ingen spelare som behövde delta i båda men finalerna blev nog så trånga ändå när Boulibompa, som vann lotten om att välja först, valde bana 8 och Ring så spelar vi tydligen också bedömde sina vinstchanser som störst bland stenarna valde bana 6-7. Viss irritation men det var ju lika trångt för alla. Även om det är trevligt med mer spel än en final samtidigt var ambitionen att de skulle spelas på olika dagar just pga av risken att någon går till final i båda klasserna. Får se till att det blir så till nästa gång.

Kvällen inleddes med prisutdelning till alla lag som hamnat på prisplats men inte nådde till eller fick spela final. Glädjande att alla pristagarna var representerade och de var:

Lars-Erik och Inger Å, Årnis, semifinal div 1, Thomas och Lotta, Team TLC, vann div 2B, Kalle K,
Stålkulorna, tvåa i div 2A. I bakre raden Joakim och Inger Tollin, längst ut på varsin kant,
Ingers grabbar, tvåa i div 2B och Labbe och Staffan som åkte i semifinal i div 1.

4-mannafinalen blev inte lika dramatisk som 2-manna och avgjordes på betydligt kortare tid. Kvällens meste vinnare var Henke som slog Johan B med klara 13-2 i singeln men nästa lika mycket vinnare var Rasmus, Janne och Stefan som tog trippeln med 13-3. Efter att ha låtit sig väl smaka av Inger Ts för dagen hemlagade tårta gick de igång med dubblarna.

Henke gav aldrig Johan någon chans i singeln utan vann komfortabelt.

Nu fick Johan revansch och kunde efter bra spel och med lika gott stöd i Janne ta hem den första dubbeln med klara 13-3 och då Rasmus/Staffan ledde med 6-3 var saken klar, Ring så spelar vi kunde i inte gå om på klotdiff, så matchen avbröts och resultatet skrivs till 3-1 till Proppen Petanque som nu har tre inteckningar i vandringspriset, lika många som Murphys lag. Inget annat lag har vunnit 4-manna inomhus.

Finallagen i 4-manna, till vänster för PP, Johan B, Rasmus K, Janne Å och längst fram
Stefan B, till höger i bakre raden för Ring så spelar vi, Daniel L, Thomas W och
Joakim T och längst fram till höger Henrik Å.

2-mannafinalen, på bana 8, blev en betydligt mer oviss historia och som spelades både länge, och stundtals får jag nog tillägga, väl. Första matchen, man spelar bäst av tre, vann Boulibompa efter drygt två timmars spel och med kappa 13-10 efter att ha blixtrat till med en trepoängare i sista omgången. De hade då länge gått kräftgång medan Par á Boule från underläge 2-9 tog in den ena poängen efter den andra upp till 10-10. Båda lagen blandade rätt frisk mellan riktiga färgbytare och ordentliga tvärstopp och stenträffar, men det är väl det som är tjusningen med bana 8.

Efter en omgång tårta drog de igång match två, Boulibompa trivdes väl på banan, de hade möjlighet att få byta om de önskat, men det gjorde de inte. Denna match var i mycket lik den första även om det PáB som började bäst och tog ett par pinnars ledning inledningsvis men sen kom Boulibompa tillbaka in i matchen, gick ikapp och förbi och började dra ifrån. Frågan är om de inte avgjorde med en trea även denna gång efter att PáB tillåtits ta några poäng till. 13-8 blev det iaf och nu tog inte matchen lika lång tid men klockan har passerat 22 när det var dags för kvällens sista prisutdelning.

Håkan och Monica E, Par á Boule och slutsegrarna Boulibompa, Peter B, Jakob J och lagledaren,
Anton G, som är rädd för att inte komma med på bilden.

Med det stänger vi inomhusserien för denna gång och väntar på inbjudan till årets utomhusserie. Spelplats blir parkeringen invid boulehallen och vi hoppas att kunna erbjuda plats för hela serien inom ett och samma område. Inbjudan kommer i andra halvan av april och spelstart blir troligen den 16 maj.

2023-04-03. Sista omgången av kvalserien. Både Team TLC och Boules Eye vann sina inledande matcher och därmed dog den eventuella spänning som kunde ha skapats i mötet dem emellan. Nu blev matchen i stället betydelselös för vilka som skulle ta div 1-platserna, båda lagen var redan klara för avancemang. BE började bäst men TLC kom igen och tog sig förbi på poängtavlan mycket tack vare Wrangs fina doublé. Sen såg jag inte resten av matchen men med tanke på slutresultatet, 13-11 till BE, så kunde det nog ha slutat hur som helst.

Boules Eye, Johan, Janne och Stefan, klara för div 1.
Vilket även Team TLC är, Claes, Lotta och Thomas.

Närmast under strecket hittar vi det forna div 1-laget, The Only Ones, som genom dubbla vinster i kväll visade att de minsann kan de också. Skrotkastarna slog det andra div 1-laget, Stålkulorna, och gick därmed om dem. Sist hamnade Boulebröderna som denna kväll varken hade stenar eller lilleflyttar med sig.

Feffe begrundar läget precis innan lilleflytten som sedermera ger dom vinsten.
Peter tycks ana oråd trots sitt fina lägg medan Martin som vanligt är glad.

2023-03-29. Semifinaler 2-manna. Boulibompa tar revansch på Årnis och vinner den ena semifinalen. Dock inte utan problem även om första matchen, 13-1, var övertygande så lyckades Årnis ta den andra med 13-7. I skiljematchen var det sen spel mot ett mål, som man brukar säga, och Boulibompa vann med 13-8. Matchen började på 8-8.
Boulibompa möter i finalen Par á Boule som är i final för gud vet vilken gång i ordningen, denna gång efter att ha slagit Labbe & Co i två raka. Den första, på pappret den jämnaste, med 13-11 och den andra mer överlägset med 13-4, men på pappret säger ju inte allt.

En nöjd Labbe efter seger i Lejonkulan International Singel Championship.
I inomhusserierna är det dock färdigspelat för denna säsong.

På onsdag spelas finalen parallellt med finalen i 4-manna. Eftersom högst rankat lag väljer bana och det inte går att avgöra vilket lag i de två grupperna som högst rankat kommer vi att lotta om vilket lag som välja först. Bolibompa eller Ring så spelar vi. På onsdag inleder vi, kl 18:15, med prisutdelning till samtliga pristagare utöver finallagen.
Det gäller: Årnis, Labbe & Co, Boules Eye, Stålkulorna, Team TLC och Ingers grabbar.

2023-03-27. Kval till division 1, andra omgången. Väl hemma i Sverige igen kan jag uppdatera tabellen och inser att det mesta talar för att Team TLC och Boules Eye, dvs vinnarna av de båda division 2-serierna, tar steget upp till ettan till hösten. Men de möts i sista matchen, så då förlorar ett av lagen och det kan öppna upp för The Only Ones som ligger trea och därmed har bäst chans. Men det kräver att det aktuella topplaget förlorar sin andra match samtidigt som TOO vinner båda. I teorin kan även Stålkulorna och Boulebröderna blanda sig i leken, men det kräver vinster och förluster med höga poäng. För Skrotkastarna gick dock tåget i8 och med förlusten mot TLC med 12-13. En vinst där hade rört om i ovan resonemang.

2023-03-20. Kval till division 1, första omgången, en match. Suveräna Boules Eyes fick det tuffare än vad vi trott i mötet med Stålkulorna men lyckades till slut vinna med 13-12. Samma siffror i mötet Skrotkastarna – Boulebröderna med det längsta strået till bröderna. I topp efter denna inledande match hittar vi segrarna från div 2B, Team TLC, idag representerade av Wrang och Claes. 13-8 över The Only Ones som följaktligen ligger sist, men det återstår fyra möten, så allt kan….

Kalle i Stålkulorna höll på att ställa till med en skräll? men stannade på 12.

2023-03-15. Så var då även division 1 färdigspelad och därmed alla grundserier. Om det var närvaron av fotografen som skulle föreviga de obesegrade eller om de bara slappnar av så här i inomhussäsongens sista skede låter jag vara osagt men idag förlorade Boulibompa för första gången och de gjorde det dubbelt till och med. I första matchen låg de under mot Årnis men sqamlade ihop läggen på den dokumenterat svårlagda bana 1-2 och gick ikapp och förbi och upp till 12-8. Jakob drog med lillen lite med sin sista kula och tog bort en pinne men la in en annan. Två och 12. Sen skjuter Årnis och stannar på det mesta medan Inger lägger på lillen mest hela tiden. 4 poäng och 12-12. I den sista omgången ligger lillen i vad som skulle kunna beskrivas som motsatsen till ett svart hål. Allt som kommer i dess närhet stöts bort. Ingers lägg på dryga metern håller efter att Årnis skjutit bort två kulor som vågade sig närmare. 13-12 till Årnis.

Boulibomporna tror inte sina ögon. Går det att lägga så här illa?

Sen förlorade Boulibompa med 8-13 mot Par á Boule av bara farten. Årnis däremot vann igen, nu över The Only Ones, som då redan var klara för kvalserien, och nu med betydligt klarare 13-1. Årnis svingar sig därmed upp till fjärde plats och slutspel på bekostnad av Cobra som kammade noll denna afton. De fick se sig besegrade även av Bergsprängarna som kom starkt med två avslutande vinster och slutar femma.

Per och Ulf, till höger, Raging Boules, ”missade” kvalet.

Raging Boules tog också en dubbel och säkrade kontraktet utan att behöva spela kval, så till kvalet går The Only Ones och Boulebröderna.

Om två veckor, dvs den 29 mars, spelas semifinalerna. Där möts:
Boulibompa – Årnis och Par á Boule – Labbe & Co. Först väljer Boulibompa bana och sen Par á Boule. Man får byta bana till match 2 men en eventuell skiljematch, som spelas från 8-8 ska spelas på samma bana som match 2. Vinnarna går till final som spelas parallellt med finalen i 4-manna den 5.e april. Match om tredjepris spelas inte.

2023-03-13. Division 2 är nu färdigspelad i sin helhet i och med kvällens omgång i 2B, den nionde och sista. Att Team TLC och Ingers grabbar skulle lägga beslag på både pengarna och kvalplatserna var redan klart men vem skulle vinna serien? Det skulle avgöras med sista matchen då de bägge möts. Som Joakim sammanfattade det hela så var det jobbigt när Claes la bra och Wrang träffade det mesta. 13-3 till TLC talar kanske sitt tydliga språk och Team TLC vinner division 2B på 13 vinster, lika många som tvåan, Ingers grabbar, men med 31 pinnar bättre klotdiff.

Team TLC med T som i Thomas, L som i Lotta och C som i Claes, vann div 2B.
Ni får själva räkna ut vilka som är med på bilden 🙂

Underdogs slog Vägboulerna och lyckade hålla undan från jumboplatsen då Lundby förlorar dubbelt och slutar sist i den vingklippta tabellen. Ett lag har dragit sig ur. Mellan LOG på tredjeplats och Vägboulerna på sjunde skiljer endast 2 poäng så där kunde det ha svängt lite om Azer t.ex. hade slagit LOG med 13-3 istället för 13-4 som det blev. Att Hälsenan tappade sin ledning över Vägboulerna och fick stryk med 12-13 hade däremot ingen som helst betydelse för sluttabellen. VB hade behövt vinna med 13-4 för att gå om.

Nästa måndag drar kvalserien igång med en (1) match. Sen ar det som vanligt två matcher per måndag som gäller i ytterligare två omgångar. Team TLC och Ingers grabbar är klara från 2B. Från 2A kommer Boules Eye och Stålkulorna och i botten av div 1 hittar vi Boulebröderna som jumbo och klara för kvalet. Vilket det andra laget blir återstår att se men det står mellan The Only Ones, Raging Boules och i teorin även Bergsprängarna. På onsdag kväll vet vi.

2023-03-08. Semifinaler i 4-manna. Tabellettan, Ring så spelar vi, möter Labbe & Co och får i egenskap av högre placering välja banpar. De väljer bana 7-8. Labbe håller liv i matchen genom att i singeln besegra Henke med 13-8. I trippeln tycks det ha varit mera spel mot ett mål där RSSV vann med 13-5. I dubblarna möter Henke/Joakim Anneli/Bengan och kan efter bättre läggspel ta hem segern med 13-9. Då det nu kan avgöras på klotdiff, förutsatt att Labbe/Staffan vinner, räknas det febrilt och Joakim kommer fram till den Daniel/Wrangn måste upp till 7 för att säkra segern. Vid 6 blir det skiljeomgång och vid 5 vinner Labbe & Co mötet. Matchen lever länge men Daniel/Wrang mal på och tar sig förbi både 5, 6 och 7 poäng. Trots att mötet är avgjort vill de fullfölja och Labbe/Staffan vinner till slut med 13-10 och putsar resultatet till 2-2 men förlorar på 8 poäng sämre klotdiff.

Ring så spelar vi är klara för final.

I den andra semifinalen möter Murphys lag Proppen Petanque och har valt bana 3-4. PP tar kommandot direkt genom att vinna både singeln, Johan B vs Håkan E, och trippeln med 13-6. När sedan Stefan/Johan leder över Håkan/Monica med 8-1 är det klart i och med att Rasmus/Martin har 5-5 mot Eva/Ulf. PP kan inte få sämre klotdiff än +1 och ML inte bättre än -1. Båda matcherna avbryts därför och PP vinner med 3-0. (De ledde den ena med 8-1, det räknas som en seger, och i den andra stod det 5-5 vilket inte ger seger till något av lagen).
Nu återstår bara för finallagen att enas om vilken dag de ska spelafinalen. Vi återkommer om det så fort möjligt.

2023-03-06. Så har då den första 2-manna divisionen gått i mål och vi kan konstatera att Boules Eye och Stålkulorna hamnar på prisplats och även spelar vidare i kvalet som börjar måndagen den 20 mars. Motståndare vet vi inte fullt ut än, först ska division 1 spela sin sista omgång och det gör dom på onsdag i nästa vecka och två dagar innan avslutar 2B sitt seriespel.
Hur gick det sisa omgången då? Till prisplats var det för långt för både Gubbarna och L.Tejonen. De sistnämnda tar fjärdeplatsen bakom Gubbarna, som alltså kom trea, trots seger med 13-11 dem emellan i näst sista matchen. Båda lagen vann sedan över Wasa respektive BouleJokers. LHS slog Wasa i kvällens första match och svingade sig därmed upp i topp av de tre bottenlagen. Det var nära att räcka till en dubbel denna kväll men stannade vid 11 mot 013’s Grabbar. Den förlusten, eller segern, påverkade inte tabellen.

2023-03-01. Mars, är det vår nu? det är iaf bara en omgång kvar av division 1 och dagens, tillika den näst sista således, gav inga större förändringar i toppen av tabellen men Cobra tar sig upp på slutspelsplats genom seger över The Only Ones på bekostnad av Mountinstreams som förlorade dubbelt. Båda dessa lag förlorade mot omutliga Boulibompa som fortfarande är obesegrade. Cobra har nu 8 poäng medan de båda lagen närmast bakom har 7. Skillnaden i klotdiff är så liten att den kan sakna betydelse inför sista omgången.

Lite mer i klottdiff skiljer det mellan åttan, Raging Boules, och nian, nu på kvalplats efter två förluster ikväll, The Only Ones. Den sista, mot Cobra, med 11-13 bäddade för dessa meningar.

Som vanligt? har det smugit sig in lite fel datum i programmet vad gäller slutspelen.
Detta gäller: 8 mars semifinaler 4-manna. 15 mars omg 9 div 1. 22 mars final 4-manna. 29 mars semifinaler 2-manna och 5 april final 2-manna.

2023-02-27. Div 2B fortfarande tätt i toppen med TLC i topp på 12 vinster. 21 diffpinnar bakom men också med 12 vinster Ingers grabbar. Sen är det 4 poäng ned till trean LOG så vilka lag som tar kvalplatserna från denna division råder det ingen tvekan om. Med en omgång kvar att spela har dock Ingers god chans att sno åt sig förstaplatsen då TLC står över en match och sen möts de båda i säsongens sista.
I botten av tabellen vände Underdogs 2-8 mot Skrotkastarna till seger med 13-8 och följer sen upp det med att bjuda Lundby på en Fanny. I och med detta ryck avancerar ”hundarna” upp till näst sista plats och överlåter jumbo-diton till Lundby.

Så här glad kan man bli om man vinner med 13-0.
Tror inte Anna gjorde det under SM men väl mot Lundby.

2023-02-22. Cupen dag 3 final. Gubbarna fortsätter sitt vinstgivande spel och nu bland stenarna på bana 8, mot Par á Boule. Håkan träffade stenar och Hasse träffade motståndarklot, löd sammanfattningen efter förlusten, 9-13. Gubbarna till final där de möter Ingers grabbar som trots underläge med 4-10 går i kapp och förbi och vinner med 13-10 över JODA-Boule.

Daniel i JODA skjuter ibland så det står härliga till men mot Ingers grabbar räckte det inte
denna kväll. De tappar istället en till synes betryggande ledning till förlust.

Finalen, som spelas på mittbanorna blir segdragen, lägg därtill att Ingers grabbar även hade en lång dust mot JODA men de börjar bäst och tar tvåpoängare medan Gubbarna nöjer sig enpoängare. Det står 11-4 och det ser ut att vara på väg att ta slut men då vaknar Gubbarna till och tar plötsligt en trea, fyller på med den ena poängen efter den andra. IGs fina spel är som bortblåst även om både Joakim och Henke lyckas med någon kula då och så räcker det inte mot Gubbarna som nu fått upp farten. 11-11. Med poängen inne och fyra kulor kvar tror vi, tävlingsledaren och hallvärdarna (den enda publiken) att nu tar det slut, men Curt missar sitt sista lägg och då det börjar bli allt mer ont om väg in till poängen och matchen missar även Hasse sina försök, 11-12. I nästa vända har Joakim hittat tillbaka till lillen och när sedan Henke skjuter och stannar har de två kulor och match på plats. Hasse missar sitt sista lägg och saken är klar. 13-12 till Ingers grabbar. Klockan är nu 21:40.

Tvåorna, Curt och Hasse i Gubbarna, ser väl lite piggare ut än ungdomarna i vinnarlaget
Ingers grabbar, Joakim och Henke
. Frågan är vilka som är gladast? Inte Curt iaf.

2023-02-21. Cupen dag 2. Sist på plats men först klara är Par á Boule som aldrig släpper in Labbe & Co 4:2, dvs Anneli och Bengan, i matchen utan vinner komfortabelt med 13-1. Lite mer motstånd ger i Labbe & Co 4:1, Anna och Labbe i kvarten, men det räckte inte längre än till 4 poäng. Par á Boule klara för semi i morgon, onsdag, då de möter Gubbarna.

Kabang! – Monicas träff som bäddade för PaB seger över Labbe & Co 4:1
Labbe och Anna som hade det tufft redan i första matchen men
lyckades vinna över Vi i femman med 13-12.

Gubbsen hamnade tidigt i underläge men reste sig ur askan och tog sig, via en femma, tror jag det var, upp till 6 lika. Väl inne i flowet ångar de på upp till 9-6 innan Boules Eye, för dagen representerade av Johan B och Janne Å, fick hålla i lillen. Sen spelar de tämligen jämt, en poäng hit en dit, men eftersom Gubbarna leder når de då 13 först och vinner, överraskande? med 13-9.

Johan & Janne funderar i underledning.

Semifinaler onsdag kl 18:30: Ingers grabbar – JODA Boule och Par á Boule – Gubbarna.
Kom och titta och hjälp till med att rama in finalkvällen. Om inte annat så kan ni bjuda tävlingsledaren på kaffe.

2023-02-20. Cupen dag 1. Ingers grabbar tar tag i matchen mot titelförsvarande The Only Ones och går via en 5-poängare upp mot en till synes klar seger. Men man ska inte ropa hej…, En 5-poängar till TOO och ställningen är plötsligt 12-11. Joakim och Henke samlar dock ihop sig och kan till slut avgöra. I kvartsfinalen ställs de mot LOG som även de sett en berggrundsförankrad ledning krympa ihop allt mer i matchen mot L.Tejones. Jag tror de hade 9-0 ett tag men efter en vända, som vi som tittade på unisont korade till en av de sämsta vi sett, av båda lagen, och där Lennart hade två kulor på sig för match men Ingers klot typ 55 cm bakom, vilket var det enda klotet som var något sånär nära lillen (inga skott i vändan), räckte för poäng och 12-11 även här. En lilleflytt och en massa klot i vägen bäddade sedan för 13-11 till LOG. I kvartsfinalen var Ingers det bättre laget även om Lennart och Gunilla stretade emot länge med sina besvärliga lägg, men Henkes skytte gav till slut utdelning. 13-8.

The Only Ones i bryderier.

På den andra halva gick det desto smidigare för Team TLC som komfortabelt, får man väl säga, slog ÅkeS med 13-3 bland stenarna på bana 8. JODA-Boule hade det lite kämpigare mot Labbe & Co 2 (de representerar 2-mannalaget) vilka inledde matchen bäst. Tyvärr, för Staffan och Bror som spelade i Labbe-laget, var det Daniel och Johnny som spelade bäst i slutet av matchen vilket också gav dem segern, 13-7.

DAniel i JODA hoppas på mer medan Staffan och Bror hoppas på en stenträff.

Team TLC stod stundtals inte alls att känna igen i kvarten mot JODA, saknade de stenarna? för nu spelades det på mittbanorna. Även om Daniel missade ett matchläge vid ställningen 8-8, Johnnys alla tre kulor på poäng och Daniel har sina kvar, räcke med att lägga in 2 för match. Det blev en (1) och 12-8. Vändan efter tog det slut.

Till semi på onsdag Ingers grabbar och JODA-Boule.

2023-02-19. Cupen är lottad och även om vi inte fick ihop stipulerade 16 lag, det stannade vid 14, så kör vi som planerat. Det får dock till följd att ett lag står över kvartsfinal och vid vinst går direkt till semi. Så här utföll lottningen:

Måndag 20.e feb kl 18:30
The Only Ones – Ingers grabbar
L.Tejones – LOG
Team TLC – ÅkeS
JODA Boule – Labbe & Co 2

Tisdag 21.e feb kl 18:30
Labbe & Co 4:1 – Vi i femman
Par á Boule – Labbe & Co 4:2
Gubbarna – Boules Eye
Vakant

Vinnarna går till kvartsfinal som spelas så snart det finns motstånd. Tävlingsledningen lottar banor. Lag som spelar i division 2 har 3 poäng i handikapp gentemot övriga lag.

Onsdag 22.e feb kl 18:30
Semifinaler
Final
Prisutdelning. Finallagen får pris. Match om tredjepris spelas inte.

2023-02-17. 4-manna har spelat sista omgången och klara för slutspelet, som börjar onsdagen den 8 mars med att Ring så spelar vi, som höll undan för Murphys idag genom 2-2, möter fyran Labbe Co, som i sin tur inte tog sig om Proppen trots 4-0 mot Par i par. Det fattades 16 pinnar klotdiff. I den andra semifinalen möter således Murphys Proppen Petanque. Vinnarna möts i finalen som spelas onsdagen den 27.e mars. IBV närmast under strecket men med fem poäng upp till fyran var det aldrig något snack.

Nästan alla slutspelslagen på samma bild. I förgrunden Henke som spelar i Ring så spelar vi och i bakgrunden skymtas både Labbe & Co- som Proppen-spelare.

I finalspelet väljer högst placerat lag banpar först och och kastar ut lillen. Vid lika efter fullt möte, dvs 2-2, avgör klotdiff. Är den också lika spelas skiljeomgång med alla fyra spelarna med ett (1) klot vardera. Bana lottas.

Det drar ihop sig till Cupen. Inbjudan finns anslagen i boulehallen och du hittar den även här. Anmäler ditt lag gör du via formuläret på hemsidans startsida. Gör det nu!

Finallagen i 2022-års upplaga av Cupen med vinnarna The Only Ones i mitten.

2023-02-13. Med en omgång kvar att spela i division 2A kan vi konstatera att Boules Eye är klara för spel i kvalserien. Stålkulorna har dock fortfarande chans att snuva dem på seriesegern samtidigt som både ÅkeS och Gubbarna kan snuva Stålkulorna på avancemanget. Övriga lag får finna sig att spela om placeringarna och i botten har det hårdnat till ordentligt i och med att Wasa i dag vann över 013’s Grabbar medan LHS förlorade mot JODA med knappa 12-13. Båda lagen på tre vinster vardera, vem drar det längst strået när de möts i näst sista matchen?

Har ingen färsk bild på mister Wasa själv, Jörgen, så det får bli en med fem år på nacken.

2023-02-08. I division 1 förändrades inte mycket efter den sjunde omgången. Boulibompa vann ånyo dubbelt och är fortfarande obesegrade med sina 14 poäng. Klara för för slutspel får vi anse att Par á Boule är efter att ha slagit slutspelskonkurrenten Labbe & Co med 13-10. Med hjälp av Håkan i PaB kan kvällen sammanfattas så här: Raging Boules, ikväll med Ulf B och Pär Lundin, vinner båda, en jämn match mot Årnis och sen en storseger över Boulebröderna. Cobra vinner slutspelsstreckmatchen mot Mountinstreams, men ligger steget bakom och under strecket efter förlust mot Årnis samtidigt som Mountinstreams slår Bergsprängarna. Boulibompa slog också Bergsprängarna men det satt betydligt hårdare åt än vad siffrorna visar. Det tog en och en halv timme innan slutresultatet 13-7 kunde skrivas. PaB vann slutligen även över The Only Ones efter att ha vänt 0-9 och 2-11 till 13-11. Spänningen kring de båda strecken med Lountinstreams och Cobra i den ena och Raging Boules med 4 pinnar under det nedre men med tre lag på 5 precis över. I teorin är det enda som är klart Boulibompa och PaB.

Magnus, Mountinstreams, ligger fyra.

2023-02-06. Team TLC tar över ledningen i division 2B efter att ha mosat Vägboulerna med en Fanny som resultat och en wo från Skrotkastarna. Vägboularna hämtade sig dock efter den inledande utskåpningen och slog Ingers grabbar med minsta möjliga marginal, 13-12, vilket i allra högsta grad bidrog till att TLC kunde gå förbi Ingers grabbar i toppstriden. LOG vann dubbelt, ligger trea och tog in lite på topplagen men med blott tre matcher kvar att spela vill det till att allt går vägen om de ska kunna komma ikapp.

Underdogs, som nu gett upp och säger sig koncentrera sig på det de lärde sig av Patrik, lyckades äntligen spräcka nollan. 13-7 mot Azer och att koncentrera sig på tekniken kanske inte är så dumt.

Anna och Ann i Underdogs deltog även utomhus. ”Bara” dryga tre månader kvar.

2023-02-21. 4-manna omgång 6. Både Ring så spelar vi och GOSA visar varför de ligger i var sin ände av tabellen. Ring vinner med 3-1 och gör det klart i alla matcherna så lite förvånande då att GOSA vinner den sista dubbeln med 13-2!

Både Murphys och Proppen, två av de fyra lagen över strecket vinner med samma siffror, även om det i Proppenfallet var nära ögat. Lennie vinner singeln över Martin med 13-9 och är så när på att sno poängen i den sista dubbeln också men stannar på 12. Då Labbe & Co var ett av de förlorande lagen tar Vi i femman in en poäng i jakten på slutspel i och med oavgjort mot Par i par.

Lennie hade trots allt en bra dag i boulehallen.

2023-01-30. Först skräller BouleJokers genom att slå JODA med 13-6 bara för att sedan åka på oväntat stryk av WASA med 3-13. Skräller gör inte Boules Eye utan de vinner planenligt två matcher och då den ena var mot tvåan Stålkulorna, med 13-3, stärker de sitt grepp om förstaplatsen. Två pinnars försprång och ytterligare en ned till trean. Vi kan nog redan nu kosta på oss att konstatera att BE är klara för kvalet. Stålkulorna har ett litet försprång framför ÅkeS, Gubbarna och L.Tejones som tappade lite av kontakten med toppen genom förlusten mot LHS. 3-13. Var det träna med Patrik-effekten som slog till?

Boules Eye, om det var dessa båda grabbar denna gång förtäljer dock inte historien.

2023-01-25. Div 1. Boulibompa håller stilen, vinner dubbelt, tappar blott 6 pinnar och har division 1 i ett järngrepp. Tre pinnar upp på tvåan, Par á Boule, som också vann dubbelt, och trean Labbe & Co som tappade en poäng efter förlust mot Mountinstreams som i och med vinsten klarar sig över strecket trots den inledande förlusten mot The Only Ones. Precis under strecket har vi Cobra som fick stryk av PaB med knappt, 13-12, slog Boulebröderna.

Eller som en av deltagarna ser det: Anton-Peter-Jakob i Boulibompa går fram som en snöplog och mosar alla motståndare. Idag 13-4 och 13-2. De är redan klara för semifinal i slutspelet och Par a´ boule och Labbe & Co bevakar sina slutspelplatser 3 poäng därbakom. Spänningen finns kring de båda strecken där fjärdeplatsen med Mountinstream och Cobra ligger bäst till just nu. Kring det nedre strecket ser det ut som om Raging Boule ska göra som ifjol och få spela i kvalserien , men det är nog inte att rekommendera då motståndet från div 2 är tuffare i år. Only One tog en viktig poäng när de vann 13-8 mot Mountinstream och är just nu över kvalstrecket. Kvällens snyggaste skott var väl annars Cobra-Håkan som sköt lillen till 4 poäng mot Par a´Boule, även om det inte räckte för seger.

Av Håkan J.

Boulibompa, Jakob och Peter, saknas på bild gör Anton G.

2023-01-23. Div 2B. Det blir lite ödsligt i hallen då det spelas en match mindre hela tiden, men å andra sidan blir det sällan kö till kaffet. Ingers grabbar, både med och utan Inger, går som tåget, Vinner dubbelt, Underdogs 13-6 och Skrotkastarna 13-3. De leder serien en pinne före Team TLC som också tog en dubbel ikväll. 13-7 mot Lundby och 13-1 mot Underdogs. Underdogs har det tungt i botten som enda lag på noll. Skrotkastarna Azer och LOG jagar men har nu två poäng upp till strecket.

Inger och iaf en av grabbarna, Joakim.

2023-01-18. 4-manna. Ring så spelar vi behåller ledningen men avståndet till de jagande lagen krympte något idag. RSSV fick nöja sig med 2-2 mot Labbe & Co efter att ha förlorat singeln men vunnit trippeln, vilket följdes upp av en seger i den första dubbeln och en nagelbitare som till slut slutade med seger för Joakim och Daniel med 13-11.
Murphys tar in en pinne genom 3-1 mot Vi i femman, där den enda förlusten var i den tyngsta klassen, Trippel.
Proppen svingar sig över strecket efter klara 4-0 mot GOSA. De tappade blott 21 poäng på fyra matcher, dvs typ 5 per match. Stabilt. IBV må vinna med 3-1 och tar isg förbi Vi i femman men upp till PP som nu ligger på fjärdeplats ökade avståndet till 3 poäng.

75% av mötet Labbe & Co vs Ring så spelar vi som slutade 2-2.

2023-01-16. Div 2A. Boules Eye drar ifrån Stålkulorna lite men båda har serien i ett järngrepp. BE vinner dubbelt, först över Wasa med klara 13-1 men lite mer kärvt mot JODA, 13-10. Stålkulorna förlorar mot ÅkeS med 9-13 men revanscherar sig mot L.Tejones, 13-3. Två pinnar ned till trean, som är just ÅkeS (som vann stort över 013’s Grabbar, 13-2), och som säkert inte gett upp i jakten på en plats över strecket än. LHS och Wasa har det tungt i botten men inte lika tungt som det är i botten av div 2B. 🙂

2023-01-12. Boulibompa håller stilen in på det nya året och leder klart efter två nya vinster. Klara 13-4 mot Par a’ Boule följs upp med 13-5 mot Boulebröderna. Labbe & Co hade också konserverat formen över helgerna och tog två viktiga poäng i kampen om slutspelet. Tvåa på åtta poäng, två efter ledande Boulibompa och en före trean Par a’ Boule. Fyran sladdar lite och det är otroligt jämt mellan Mountinstreams och Cobra som ligger femma. Båda på fem poäng. I botten hittar vi Raging Boules och Boulebröderna, båda på två poäng.

2023-01-09. Div 2B ut som andra division för året men tyvärr inleds det med att Tobbelika drar sig ur serien. I och med det nollställs alla deras resultat och tabellen måhända möbleras om lite. Nu vann Tobbelika ingen match men det var det ju andra som gjorde, på spel eller på WO.
I kväll var dessutom ett lag på resande fot, men de hade spelat sin ena match i förväg och den andra skulle gått mot Tobbelika, så…. Ganska luftigt i hallen med andra ord.
Skrotkastarna tycks ha hittat formen över juluppehållet och släpper blott 5 pinnar sammanlagt mot Lundby och Azer. Hälsenan är nu intakt efter en skadeperiod och vann även de dubbelt, 13-8 mot Vägboulerna och 13-7 mot Underdogs. Underdogs som nu ligger sist med noll poäng efter att förlorat den enda man hade, mot Tobbelika, var dock nära att spräcka nollan mot tredjeplacerade LOG men stannade på 12. Bildarkivet ”vilar” veckan ut.

2023-01-02. Knappt har man lärt sig att skriva ”23” förrän det är dags för första omgången för året. Först ut är div 2A och även om det var tätt inpå helgerna kom alla till start denna regntunga måndag. Över helgerna hade vi fyra lag i topp p 6 poäng vardera men topplagen visar sig variera formen in på det nya året. Bäst sköter sig Boules Eye som vinner två raka och tar över serieledningen från JODA som å sin sida förlorar båda om än knappt. 11-13 mot Stålkulorna, som också vann dubbelt och nu är tvåa, och 12-13 mot 013’s Grabbar. L.Tejones vann en och nu trea. I botten tog sig BouleJokers samman och vann dubbelt. Det var knappt i båda och nog lit skrällvarning när de slår först Gubbarna med 13-12 och sen L.Tejones med 13-11. Vasa hade en tung kväll och ligger nu sist.
Datorn är på ”verkstan” så jag kommer inte åt mitt bildarkiv på några dagar så det får bli en bild från bildspelet jag körde på 30-årsfesten.

Tur vi inte spelar utomhus. 🙂

2022-12-21 En knapp timme kvar till midvintersolståndet och säsongen är till ända för i år. Sist ut innan julfirandet drar igång på allvar var 4-manna. Ring så spelar vi i topp efter 3-1 mot Proppen. Proppen håller sig dock över det berömda strecket men marginalen till femman, som är just Vi i densamma baseras blott på klotdiff. Må vara 17 pinnar men flåset borde kännas i nacken. Murphys gjorde processen kort med IBV och vann klart med 3-1 och var så vitt jag kan förstå nära att ta den sista också, men den slutade 12-13. IBV gör sällskap med GOSA i botten, ett GOSA som, med lite mer av vad det nu var som fattades, kunde ha fixat en seger över Par i par, men på 10 resp 11 vinner man som bekant inga matcher.

Nu tar vi helg. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

Man tar vad man har: från vänster Larry som vad jag vet inte varit med men det har Pär som nu
spelat i stället för Ulf ett par gånger i Murphys. Själv är jag ”bara” skribent.

Bilden tagen vid DM i Gränna. Guld till vänster, silver till höger.

2022-12-19 Ingers grabbar får fira jul som serieledare. Efter två raka i kväll är de ensamma på 7 poäng men tätt följda av Team TLC och LOG som också vann två, må vara på var sin på WO, men det räknas ju det också. LOG tar sen den andra mot Azer i en riktig rysare. 13-12. Vägboulerna vinner också dubbelt och även där en rysare mot Underdogs som till slut vinns med 13-11 efter matchlägen år båda håll. Med tanke på hur bra stundtals VB spelar är det synd, eller kanske tur för oss andra, att det taktiskt finns en hel del övrigt att önska. Den första segern tog de mot Azer som nu rasat till fjärde plats.

Bosse i Lundby har vi inte nämnt men denna gest betyder en vinst, en förlust och
fortsatt placering på undre halvan. Nu bär det i väg till Kanada.

2022-12-14 Alla topplagen vinner dubbelt. Boulibompa, fortsatt i topp, slår Mountinstreams i en väldigt jämn match som kunde slutat hur som helst men det blev till slut 13-11 och följer upp det med att besegra Årnis i en inte lika jämn match, 13-5. Par á Boule vinner över Bergssprängarna i en lika tät match dom också, 13-11, efter att ha vänt ett 3-10-underläge och slår sen Mountinstreams av bara farten, 13-4. Slutligen Labbe & Co som med minsta möjliga marginal slår Raging Boules, 13-12, som bytt in Pär Lundin isf skadade Ulf B, och med största möjliga marginal, 13-0, slår Boulebröderna. Detta innebär att Bergsprängarna dalar till fjärde plats medan Cobra, som också vann dubbelt denna afton, kommer underifrån och nu är femma blott 5 diffpinnar bakom Bergsprängarna. Tack till Håkan E som bistått med kommentarer.

Huruvida det var Peter och Jakob som spelade igår har jag inte koll på men för fjorton dagar
sedan var det dess båda herrar som representerade Boulibompa
.

2022-12-12 Tätt så det förslår i toppen. Fyra lag på 6 poäng vardera och ett på 5. Kan inte bli mycket jämnare i div 2A. JODA leder i kraft av 4 pinnar bättre diff än tvåan Boules Eye. Fannyn mot LHS bidrog. Både BE och trean Stålkulorna vann på var sin WO. Det bidrar också och även för de som lämnar wo. Är man inte på banan vinner man inget. BouleJokers i botten på noll. L.Tejones hade slagläge att bli enda lag på 7 vinster men förlorade mot Gu/bbarna med 11-13 och släppte upp dom till femteplatsen. Beklagar att denna uppdatering blev några dagar sen men får jag inte in resultatet så….

Vet inte om denna norska boulespelerska heter Fanny men oavsett det så är det
även namnet på ett begrepp, att förlora med 13-0.

2022-12-07 Ett sargat Murphys dominerar. Med båda Bolvarna i ”sjukstugan” vinner Murphys över GOSA med förkrossande 4-0 och +34. Det räcker dock inte för att komma ikapp Ring så spelar vi som iofs nöjde sig med tre segrar mot Vi i femman men matcherna var lika ojämna här, åt båda hållen. Proppen tog också en 3-1 seger, mot Par i Par och svingade sig därmed förbi Vi i femman och upp på sista slutspelsplats, dock med två pinnar upp till trean, Labbe & Co.

Ett par glasögon upphittade. Återfinns i caféterian.

Monica, tidigare långtidsskadad, men nu tillbaka i Murphys.

2022-12-05 Team TLC knappar in. Genom två vinster ikväll, den sista mot tabellettan Azer, 13-7, krymper de avståndet till toppen som nu är blott en pinne och några sämre i diff. Ingers grabbar vinner övertygande två matcher och ligger tvåa och lämnade genom segern över LOG dom lite på efterkälken i toppstriden. Tyvärr tvingas Hälsenan att lämna WO pga sjukdom vilket ger Lundby en frisläng och de närmar sig nu underifrån. På tal om under så vann Underdogs jumbofinalen mot Tobbelika med 13-7 men rådde inte på Skrotkastarna.

Azer Petanca, Malin och Gitten

2022-11-30 Boulebröderna spräcker nollan! Först en tight match mot Raging Boules på rullbanorna som de till slut vinner med 13-10. Som kontrast spelas andra matchen på bana 8 och motståndarna heter Par á Boule. PaB tar ett rejält grepp om matchen och har i ett läge iaf 8-2, men BB ger inte upp utan vänder, jag tyckte mig höra något om en ”femma”? och vinner med 13-10. Tack vare denna forcering tar de sig upp över kvalstrecket och har bara 6 diffpinnar upp till sjätteplats. PaB ligger tvåa och bäst till i en trio på 4 poäng.

Peter Ström, den ena boulebrodern, laddar för ett rull.

I toppen alltjämt Boulibompa som enkelt slog Labbe & Co med 13-1 men fick det betydligt kämpigare mot Cobra i en match som så vitt jag kunde bedöma på det stora hela spelades mycket bra av båda lagen, men Bompa vann till slut med 13-11 efter en mycket fin placerad sista kula av Peter. Cobra hade inte stenarna med sig denna kväll och fick se sig slagna med 12-13 och 11-13. Surt.

2022-11-28 Wasa spräcker nollan i en tät drabbning mot bottenkollegorna BouleJokers genom siffrorna 13-11. Samtidigt har de ”gamla rävarna”, ÅkeS, L.Tejones och Gubbarna fått fart på kulorna och vinner i dag dubbelt allt tre och med stora siffror. Boules Eye slår serieledande Stålkulorna och tur var nog det annars hade det plötsligt blivit långt upp till strecket för både de och JODA som nu ligger femma resp sexa men det skiljer bara en (1) poäng till toppen. Många poäng kvar att spela om.

Vet inte hur Wasa såg ut i kväll, men för fem år sen såg de ut så här.

2022-11-23 Ring så spelar vi och Labbe & Co i topp. Båda lagen gör en helgjuten insats denna kväll och vinner med 4-0. Ring över Par i par och Labbe över GOSA.Vi femman spelar oavgjort mot IBV och Proppen förlorar, oväntat? mot Murphys med 1-3. Toppen må vara jämn men botten av tabellen skäms inte för sig den heller. Tre lag på två poäng.

Joakim T anförde sitt Ring  så spelar vi till en storseger över Par i par.

2022-11-21 Azer ensamma i toppen efter två segrar. Först Hälsenan som länge stretade emot men fick till slut ge sig med 8-13, sen stod Underdogs för motståndet. Inte mycket till motstånd dock, 13-4 till Azer. Ingers Grabbar hade läge att hänga på som obesegrade men förlorade kvällens sista match, mot Hälsenan, med 12-13. Hälsenan nu fyra tätt bakom LOG. I botten de båda ”ägghandlarna” Tobbelika och Underdogs.

2022-11-16 I andra omgången  av division 1 tog Boulibompa, Labbe & Co och Cobra varsin dubbelseger. Boulibompa tog många poäng genom Antons fina lägg och Labbe & Co firade segrarna som om de vunnit KM. Cobra plockade in sin reserven Ivan när sjukdom hade däckat Peter J. Ivan är ju van vid att spela läggare ihop med Håkan J. Bergsprängarna åkte på sin första förlust mot de nya serieledarna Boulibompa. Raging Boule hade två stenhårda duster med siffrorna 11-13 mot Par á Boule och 13-12 mot Årnis. Det är nu bara Boulebröderna som är utan poäng i tabellen. (Tack till Håkan J för kommentarerna, själv var jag på pensionärsträff).

Håkan J tog ihop med sin gamla parhäst Ivan två viktiga poäng.

2022-11-14 Tronskifte i div 2 A. Två toppmöten denna kväll. Stålkulorna slår L.Tejones och tar sen även Gubbarna av bara farten. Är nu det enda obesegrade laget i toppen av tabellen. I det andra toppmötet figurerade Boules Eye, det gamla rutinerade laget som ”vatt mä förr”, må vara att Johan B inte varit med lika länge som Janne, som favoriter mot nykomlingarna JODA-Boule men där kan vi räkna in årets första skräll? JODA vinner med 13-8. Båda lagen vinner sina andra matcher övertygande och ligger nu tvåa, BE, resp trea, JODA, i tabellen. Aningen före L.Tejones på bättre diff.

2022-11-09 ”Sista paret ut” – 4-manna och alla grupperna är igång. Gruppen tjuvstartade med en match redan igår pga att Håkan E inte ville fira sin högtidsdag i boulehallen. Förståeligt. De, dvs Murphys lag, förtidsfirade lite genom att vända 0-2 till 2-2. När väl dagens matcher avgjorts visar det sig att just 2-2 är ett gångbart resultat så här i en lite trevande inledning. Alla matcher slutar 2-2 utom en och det är IBV som åker på ordentligt med pisk av Ring så spelar vi och då hade de ändå förstärkt laget för dagen med Göken. GOSA gjorde en Murphy, dvs vände 0-2 till 2-2 mot Vi i femman medan Proppen och Labbe vann i princip varannan match.

Martin försöker mäta in ett ”skott för match”-läge mot Labbe
i ÖD2 men det gick inte och inte heller matchen men det var
nära. 11-13.

2022-11-08 Vecka två är igång och först ut är division 2B där Hälsenan trots ”ankarets” frånvaro tar en dubbel och placerar sig, om inte etta så iaf mitt i en trio av obesegrade lag. Där finner vi utöver Azer, som leder, även Ingers grabbar som snuvade Underdogs på poängen trots ett 4-12 underläge.

Hälsenans Sjoerd och Felicia behärskade uppenbarligen rullunderlaget bäst och slog
Underdogs, Anna och Ann, med klara 13-1.

2022-11-03 Nu har även division 1 provat på banorna , med varierat resultat. Tabellen efter en (1) omgång, kanske inte mycket att dra växlar på, är tydligt uppdelad i fyra lag som vann dubbelt, fyra lag som inte vann alls och två lag i mitten som vann en match. Bäst gick Mountinstreams som bara tappade 5 klotpoäng.

2022-11-03 Nu har även division 1 provat på banorna , med varierat resultat. Tabellen efter en (1) omgång, kanske inte mycket att dra växlar på, är tydligt uppdelad i fyra lag som vann dubbelt, fyra lag som inte vann alls och två lag i mitten som vann en match. Bäst gick Mountinstreams som bara tappade 5 klotpoäng.

Annika och Magnus Mountinstream.

2022-10-31 Serien är i gång och först ut är division 2A. Boules Eye gör comeback och vinner komfortabelt sina båda matcher. Boulejokers missar att serien börjar denna dag och inleder med två lämnade WO vilket ger ett tufft läge inför fortsättningen.

013’s Grabbar tar sig an det nya laget för säsongen, JODA-Boule medan lagen i bakgrunden har varit med sen förra seklet (minst?), Wasa och Stålkulorna.