Länk till: Spelprogram och resultat.

2023-01-30. Först skräller BouleJokers genom att slå JODA med 13-6 bara för att sedan åka på oväntat stryk av WASA med 3-13. Skräller gör inte Boules Eye utan de vinner planenligt två matcher och då den ena var mot tvåan Stålkulorna, med 13-3, stärker de sitt grepp om förstaplatsen. Två pinnars försprång och ytterligare en ned till trean. Vi kan nog redan nu kosta på oss att konstatera att BE är klara för kvalet. Stålkulorna har ett litet försprång framför ÅkeS, Gubbarna och L.Tejones som tappade lite av kontakten med toppen genom förlusten mot LHS. 3-13. Var det träna med Patrik-effekten som slog till?

Boules Eye, om det var dessa båda grabbar denna gång förtäljer dock inte historien.

2023-01-25. Div 1. Boulibompa håller stilen, vinner dubbelt, tappar blott 6 pinnar och har division 1 i ett järngrepp. Tre pinnar upp på tvåan, Par á Boule, som också vann dubbelt, och trean Labbe & Co som tappade en poäng efter förlust mot Mountinstreams som i och med vinsten klarar sig över strecket trots den inledande förlusten mot The Only Ones. Precis under strecket har vi Cobra som fick stryk av PaB med knappt, 13-12, slog Boulebröderna.

Eller som en av deltagarna ser det: Anton-Peter-Jakob i Boulibompa går fram som en snöplog och mosar alla motståndare. Idag 13-4 och 13-2. De är redan klara för semifinal i slutspelet och Par a´ boule och Labbe & Co bevakar sina slutspelplatser 3 poäng därbakom. Spänningen finns kring de båda strecken där fjärdeplatsen med Mountinstream och Cobra ligger bäst till just nu. Kring det nedre strecket ser det ut som om Raging Boule ska göra som ifjol och få spela i kvalserien , men det är nog inte att rekommendera då motståndet från div 2 är tuffare i år. Only One tog en viktig poäng när de vann 13-8 mot Mountinstream och är just nu över kvalstrecket. Kvällens snyggaste skott var väl annars Cobra-Håkan som sköt lillen till 4 poäng mot Par a´Boule, även om det inte räckte för seger.

Av Håkan J.

Boulibompa, Jakob och Peter, saknas på bild gör Anton G.

2023-01-23. Div 2B. Det blir lite ödsligt i hallen då det spelas en match mindre hela tiden, men å andra sidan blir det sällan kö till kaffet. Ingers grabbar, både med och utan Inger, går som tåget, Vinner dubbelt, Underdogs 13-6 och Skrotkastarna 13-3. De leder serien en pinne före Team TLC som också tog en dubbel ikväll. 13-7 mot Lundby och 13-1 mot Underdogs. Underdogs har det tungt i botten som enda lag på noll. Skrotkastarna Azer och LOG jagar men har nu två poäng upp till strecket.

Inger och iaf en av grabbarna, Joakim.

2023-01-18. 4-manna. Ring så spelar vi behåller ledningen men avståndet till de jagande lagen krympte något idag. RSSV fick nöja sig med 2-2 mot Labbe & Co efter att ha förlorat singeln men vunnit trippeln, vilket följdes upp av en seger i den första dubbeln och en nagelbitare som till slut slutade med seger för Joakim och Daniel med 13-11.
Murphys tar in en pinne genom 3-1 mot Vi i femman, där den enda förlusten var i den tyngsta klassen, Trippel.
Proppen svingar sig över strecket efter klara 4-0 mot GOSA. De tappade blott 21 poäng på fyra matcher, dvs typ 5 per match. Stabilt. IBV må vinna med 3-1 och tar isg förbi Vi i femman men upp till PP som nu ligger på fjärdeplats ökade avståndet till 3 poäng.

75% av mötet Labbe & Co vs Ring så spelar vi som slutade 2-2.

2023-01-16. Div 2A. Boules Eye drar ifrån Stålkulorna lite men båda har serien i ett järngrepp. BE vinner dubbelt, först över Wasa med klara 13-1 men lite mer kärvt mot JODA, 13-10. Stålkulorna förlorar mot ÅkeS med 9-13 men revanscherar sig mot L.Tejones, 13-3. Två pinnar ned till trean, som är just ÅkeS (som vann stort över 013’s Grabbar, 13-2), och som säkert inte gett upp i jakten på en plats över strecket än. LHS och Wasa har det tungt i botten men inte lika tungt som det är i botten av div 2B. 🙂

2023-01-12. Boulibompa håller stilen in på det nya året och leder klart efter två nya vinster. Klara 13-4 mot Par a’ Boule följs upp med 13-5 mot Boulebröderna. Labbe & Co hade också konserverat formen över helgerna och tog två viktiga poäng i kampen om slutspelet. Tvåa på åtta poäng, två efter ledande Boulibompa och en före trean Par a’ Boule. Fyran sladdar lite och det är otroligt jämt mellan Mountinstreams och Cobra som ligger femma. Båda på fem poäng. I botten hittar vi Raging Boules och Boulebröderna, båda på två poäng.

2023-01-09. Div 2B ut som andra division för året men tyvärr inleds det med att Tobbelika drar sig ur serien. I och med det nollställs alla deras resultat och tabellen måhända möbleras om lite. Nu vann Tobbelika ingen match men det var det ju andra som gjorde, på spel eller på WO.
I kväll var dessutom ett lag på resande fot, men de hade spelat sin ena match i förväg och den andra skulle gått mot Tobbelika, så…. Ganska luftigt i hallen med andra ord.
Skrotkastarna tycks ha hittat formen över juluppehållet och släpper blott 5 pinnar sammanlagt mot Lundby och Azer. Hälsenan är nu intakt efter en skadeperiod och vann även de dubbelt, 13-8 mot Vägboulerna och 13-7 mot Underdogs. Underdogs som nu ligger sist med noll poäng efter att förlorat den enda man hade, mot Tobbelika, var dock nära att spräcka nollan mot tredjeplacerade LOG men stannade på 12. Bildarkivet ”vilar” veckan ut.

2023-01-02. Knappt har man lärt sig att skriva ”23” förrän det är dags för första omgången för året. Först ut är div 2A och även om det var tätt inpå helgerna kom alla till start denna regntunga måndag. Över helgerna hade vi fyra lag i topp p 6 poäng vardera men topplagen visar sig variera formen in på det nya året. Bäst sköter sig Boules Eye som vinner två raka och tar över serieledningen från JODA som å sin sida förlorar båda om än knappt. 11-13 mot Stålkulorna, som också vann dubbelt och nu är tvåa, och 12-13 mot 013’s Grabbar. L.Tejones vann en och nu trea. I botten tog sig BouleJokers samman och vann dubbelt. Det var knappt i båda och nog lit skrällvarning när de slår först Gubbarna med 13-12 och sen L.Tejones med 13-11. Vasa hade en tung kväll och ligger nu sist.
Datorn är på ”verkstan” så jag kommer inte åt mitt bildarkiv på några dagar så det får bli en bild från bildspelet jag körde på 30-årsfesten.

Tur vi inte spelar utomhus. 🙂

2022-12-21 En knapp timme kvar till midvintersolståndet och säsongen är till ända för i år. Sist ut innan julfirandet drar igång på allvar var 4-manna. Ring så spelar vi i topp efter 3-1 mot Proppen. Proppen håller sig dock över det berömda strecket men marginalen till femman, som är just Vi i densamma baseras blott på klotdiff. Må vara 17 pinnar men flåset borde kännas i nacken. Murphys gjorde processen kort med IBV och vann klart med 3-1 och var så vitt jag kan förstå nära att ta den sista också, men den slutade 12-13. IBV gör sällskap med GOSA i botten, ett GOSA som, med lite mer av vad det nu var som fattades, kunde ha fixat en seger över Par i par, men på 10 resp 11 vinner man som bekant inga matcher.

Nu tar vi helg. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

Man tar vad man har: från vänster Larry som vad jag vet inte varit med men det har Per som nu
spelat i stället för Ulf ett par gånger i Murphys. Själv är jag ”bara” skribent.

Bilden tagen vid DM i Gränna. Guld till vänster, silver till höger.

2022-12-19 Ingers grabbar får fira jul som serieledare. Efter två raka i kväll är de ensamma på 7 poäng men tätt följda av Team TLC och LOG som också vann två, må vara på var sin på WO, men det räknas ju det också. LOG tar sen den andra mot Azer i en riktig rysare. 13-12. Vägboulerna vinner också dubbelt och även där en rysare mot Underdogs som till slut vinns med 13-11 efter matchlägen år båda håll. Med tanke på hur bra stundtals VB spelar är det synd, eller kanske tur för oss andra, att det taktiskt finns en hel del övrigt att önska. Den första segern tog de mot Azer som nu rasat till fjärde plats.

Bosse i Lundby har vi inte nämnt men denna gest betyder en vinst, en förlust och
fortsatt placering på undre halvan. Nu bär det i väg till Kanada.

2022-12-14 Alla topplagen vinner dubbelt. Boulibompa, fortsatt i topp, slår Mountinstreams i en väldigt jämn match som kunde slutat hur som helst men det blev till slut 13-11 och följer upp det med att besegra Årnis i en inte lika jämn match, 13-5. Par á Boule vinner över Bergssprängarna i en lika tät match dom också, 13-11, efter att ha vänt ett 3-10-underläge och slår sen Mountinstreams av bara farten, 13-4. Slutligen Labbe & Co som med minsta möjliga marginal slår Raging Boules, 13-12, som bytt in Pär Lundin isf skadade Ulf B, och med största möjliga marginal, 13-0, slår Boulebröderna. Detta innebär att Bergsprängarna dalar till fjärde plats medan Cobra, som också vann dubbelt denna afton, kommer underifrån och nu är femma blott 5 diffpinnar bakom Bergsprängarna. Tack till Håkan E som bistått med kommentarer.

Huruvida det var Peter och Jakob som spelade igår har jag inte koll på men för fjorton dagar
sedan var det dess båda herrar som representerade Boulibompa
.

2022-12-12 Tätt så det förslår i toppen. Fyra lag på 6 poäng vardera och ett på 5. Kan inte bli mycket jämnare i div 2A. JODA leder i kraft av 4 pinnar bättre diff än tvåan Boules Eye. Fannyn mot LHS bidrog. Både BE och trean Stålkulorna vann på var sin WO. Det bidrar också och även för de som lämnar wo. Är man inte på banan vinner man inget. BouleJokers i botten på noll. L.Tejones hade slagläge att bli enda lag på 7 vinster men förlorade mot Gu/bbarna med 11-13 och släppte upp dom till femteplatsen. Beklagar att denna uppdatering blev några dagar sen men får jag inte in resultatet så….

Vet inte om denna norska boulespelerska heter Fanny men oavsett det så är det
även namnet på ett begrepp, att förlora med 13-0.

2022-12-07 Ett sargat Murphys dominerar. Med båda Bolvarna i ”sjukstugan” vinner Murphys över GOSA med förkrossande 4-0 och +34. Det räcker dock inte för att komma ikapp Ring så spelar vi som iofs nöjde sig med tre segrar mot Vi i femman men matcherna var lika ojämna här, åt båda hållen. Proppen tog också en 3-1 seger, mot Par i Par och svingade sig därmed förbi Vi i femman och upp på sista slutspelsplats, dock med två pinnar upp till trean, Labbe & Co.

Ett par glasögon upphittade. Återfinns i caféterian.

Monica, tidigare långtidsskadad, men nu tillbaka i Murphys.

2022-12-05 Team TLC knappar in. Genom två vinster ikväll, den sista mot tabellettan Azer, 13-7, krymper de avståndet till toppen som nu är blott en pinne och några sämre i diff. Ingers grabbar vinner övertygande två matcher och ligger tvåa och lämnade genom segern över LOG dom lite på efterkälken i toppstriden. Tyvärr tvingas Hälsenan att lämna WO pga sjukdom vilket ger Lundby en frisläng och de närmar sig nu underifrån. På tal om under så vann Underdogs jumbofinalen mot Tobbelika med 13-7 men rådde inte på Skrotkastarna.

Azer Petanca, Malin och Gitten

2022-11-30 Boulebröderna spräcker nollan! Först en tight match mot Raging Boules på rullbanorna som de till slut vinner med 13-10. Som kontrast spelas andra matchen på bana 8 och motståndarna heter Par á Boule. PaB tar ett rejält grepp om matchen och har i ett läge iaf 8-2, men BB ger inte upp utan vänder, jag tyckte mig höra något om en ”femma”? och vinner med 13-10. Tack vare denna forcering tar de sig upp över kvalstrecket och har bara 6 diffpinnar upp till sjätteplats. PaB ligger tvåa och bäst till i en trio på 4 poäng.

Peter Ström, den ena boulebrodern, laddar för ett rull.

I toppen alltjämt Boulibompa som enkelt slog Labbe & Co med 13-1 men fick det betydligt kämpigare mot Cobra i en match som så vitt jag kunde bedöma på det stora hela spelades mycket bra av båda lagen, men Bompa vann till slut med 13-11 efter en mycket fin placerad sista kula av Peter. Cobra hade inte stenarna med sig denna kväll och fick se sig slagna med 12-13 och 11-13. Surt.

2022-11-28 Wasa spräcker nollan i en tät drabbning mot bottenkollegorna BouleJokers genom siffrorna 13-11. Samtidigt har de ”gamla rävarna”, ÅkeS, L.Tejones och Gubbarna fått fart på kulorna och vinner i dag dubbelt allt tre och med stora siffror. Boules Eye slår serieledande Stålkulorna och tur var nog det annars hade det plötsligt blivit långt upp till strecket för både de och JODA som nu ligger femma resp sexa men det skiljer bara en (1) poäng till toppen. Många poäng kvar att spela om.

Vet inte hur Wasa såg ut i kväll, men för fem år sen såg de ut så här.

2022-11-23 Ring så spelar vi och Labbe & Co i topp. Båda lagen gör en helgjuten insats denna kväll och vinner med 4-0. Ring över Par i par och Labbe över GOSA.Vi femman spelar oavgjort mot IBV och Proppen förlorar, oväntat? mot Murphys med 1-3. Toppen må vara jämn men botten av tabellen skäms inte för sig den heller. Tre lag på två poäng.

Joakim T anförde sitt Ring  så spelar vi till en storseger över Par i par.

2022-11-21 Azer ensamma i toppen efter två segrar. Först Hälsenan som länge stretade emot men fick till slut ge sig med 8-13, sen stod Underdogs för motståndet. Inte mycket till motstånd dock, 13-4 till Azer. Ingers Grabbar hade läge att hänga på som obesegrade men förlorade kvällens sista match, mot Hälsenan, med 12-13. Hälsenan nu fyra tätt bakom LOG. I botten de båda ”ägghandlarna” Tobbelika och Underdogs.

2022-11-16 I andra omgången  av division 1 tog Boulibompa, Labbe & Co och Cobra varsin dubbelseger. Boulibompa tog många poäng genom Antons fina lägg och Labbe & Co firade segrarna som om de vunnit KM. Cobra plockade in sin reserven Ivan när sjukdom hade däckat Peter J. Ivan är ju van vid att spela läggare ihop med Håkan J. Bergsprängarna åkte på sin första förlust mot de nya serieledarna Boulibompa. Raging Boule hade två stenhårda duster med siffrorna 11-13 mot Par á Boule och 13-12 mot Årnis. Det är nu bara Boulebröderna som är utan poäng i tabellen. (Tack till Håkan J för kommentarerna, själv var jag på pensionärsträff).

Håkan J tog ihop med sin gamla parhäst Ivan två viktiga poäng.

2022-11-14 Tronskifte i div 2 A. Två toppmöten denna kväll. Stålkulorna slår L.Tejones och tar sen även Gubbarna av bara farten. Är nu det enda obesegrade laget i toppen av tabellen. I det andra toppmötet figurerade Boules Eye, det gamla rutinerade laget som ”vatt mä förr”, må vara att Johan B inte varit med lika länge som Janne, som favoriter mot nykomlingarna JODA-Boule men där kan vi räkna in årets första skräll? JODA vinner med 13-8. Båda lagen vinner sina andra matcher övertygande och ligger nu tvåa, BE, resp trea, JODA, i tabellen. Aningen före L.Tejones på bättre diff.

2022-11-09 ”Sista paret ut” – 4-manna och alla grupperna är igång. Gruppen tjuvstartade med en match redan igår pga att Håkan E inte ville fira sin högtidsdag i boulehallen. Förståeligt. De, dvs Murphys lag, förtidsfirade lite genom att vända 0-2 till 2-2. När väl dagens matcher avgjorts visar det sig att just 2-2 är ett gångbart resultat så här i en lite trevande inledning. Alla matcher slutar 2-2 utom en och det är IBV som åker på ordentligt med pisk av Ring så spelar vi och då hade de ändå förstärkt laget för dagen med Göken. GOSA gjorde en Murphy, dvs vände 0-2 till 2-2 mot Vi i femman medan Proppen och Labbe vann i princip varannan match.

Martin försöker mäta in ett ”skott för match”-läge mot Labbe
i ÖD2 men det gick inte och inte heller matchen men det var
nära. 11-13.

2022-11-08 Vecka två är igång och först ut är division 2B där Hälsenan trots ”ankarets” frånvaro tar en dubbel och placerar sig, om inte etta så iaf mitt i en trio av obesegrade lag. Där finner vi utöver Azer, som leder, även Ingers grabbar som snuvade Underdogs på poängen trots ett 4-12 underläge.

Hälsenans Sjoerd och Felicia behärskade uppenbarligen rullunderlaget bäst och slog
Underdogs, Anna och Ann, med klara 13-1.

2022-11-03 Nu har även division 1 provat på banorna , med varierat resultat. Tabellen efter en (1) omgång, kanske inte mycket att dra växlar på, är tydligt uppdelad i fyra lag som vann dubbelt, fyra lag som inte vann alls och två lag i mitten som vann en match. Bäst gick Mountinstreams som bara tappade 5 klotpoäng.

2022-11-03 Nu har även division 1 provat på banorna , med varierat resultat. Tabellen efter en (1) omgång, kanske inte mycket att dra växlar på, är tydligt uppdelad i fyra lag som vann dubbelt, fyra lag som inte vann alls och två lag i mitten som vann en match. Bäst gick Mountinstreams som bara tappade 5 klotpoäng.

Annika och Magnus Mountinstream.

2022-10-31 Serien är i gång och först ut är division 2A. Boules Eye gör comeback och vinner komfortabelt sina båda matcher. Boulejokers missar att serien börjar denna dag och inleder med två lämnade WO vilket ger ett tufft läge inför fortsättningen.

013’s Grabbar tar sig an det nya laget för säsongen, JODA-Boule medan lagen i bakgrunden har varit med sen förra seklet (minst?), Wasa och Stålkulorna.