Finalkväll, torsdag 26 augusti. I kväll ska det avgöras hur prispengarna ska fördelas och SMHI har utlovat regn. De höll vad de lovade men de på förhand något favortityngda gruppettorna föll båda.

Kommentarer förda i OneNote, i regnet under paraply, utan läsglasögon. Något justerade.

Gökboet 1-1 sen 1-2 och 1-3 Torkil korta lägg. Åke lägger perfekt kort lillen, Görken bommar två skott, Torkil fortsätter lägga bra men det fattas lite, Bengan lägger bort 1-4, nu regnar det på riktigt ☹, vilket tycks gynna BengtÅkes som tar en fyra 1-8. Torkil bra lägg, Bengt skjuter eget, Åke lägger in, Göken skjuter eget 1-10.

Torkil problem på de tunga banorna men det räcker till en tvåa. 3-10.


Torkil blev inte vän med underlaget denna regniga afton.

Bengt-Åke lägger bättre, kniper genom en lilleflytt en tvåa till 3-12. Skarpt läge på båda banorna nu. Tillfälligt uppehåll i regnandet.

Torkil fortsatt kort och sen lång, men får in en som ger en välbehövlig pinne till 4-12, Göken hade chansen på två till men blev kort.

Torkil lägger bättre, Bengan bommar, Åke lägger in, Göken duttar in den på lillen och bommar sen två skott. Svårt läge Torkil, skjuter och stannar, Bengt bommar 3-1 i klot, Åke bommar och lägger bort. Bengt missar sista kulan och Torkil fixar en tvåa till 6-12. Göken och Torkil byter men det funkar inte det heller. Torkil får lägga in men Bengt sätter andra skottet på järnet. Torkils lägg vrider ut, men han lägger in sitt sista på lillen. Bengt på järnet igen. 6-13.

Samtidigt på banan Invid:

von K 3-0, Annika lägger kloss problem för Tomas skjuter eget 3-1. Bländande läggspel fyra  till 7-1. Staffan lägger så när in på Annikas fina lägg, Magnus missar skott, spelar in motståndarna till 8-1. Svårt i regnet nu, en tvåa till von 10-1. Magnus bommar, Annika lägger in, Tomas bommar, Magnus missar men 1 poäng 10–2.1


Muntinstreams kom inte heller överens med vare sig väder eller banor men visade gott mod motgångarna till trots.

Annika lägger in, Tomas träffar på andra. Magnus lägger bort två men får den sista framför. Tomas skjuter och tar med lillen vilket bäddar för en tvåa av Staffan. 12-2.

Inspel, två på plats trots Magnus träff räcker det inte 13-2.

Båda grupptvåorna till final.

Finalen

BengtÅkes öppnade  bäst och leder med 3-0. Sämre vända men Bengan spelar in med sista. Tomas bommar tre skott och Staffan ett lägg och ett skott. 4-0. Nu regnar det igen.

Staffan lägger på lillen, Bengan bommar två, klotöverläge och Tomas fixar med två lägg till en trea. 4-3

Staffans halvbra förstalägg drar ut fem men då spelar Bengt in en tvåa. Tomas skjuter eget och på järnet på ledarkulan. Staffan lägger bort, så även Tomas. Men det gör inte Bengt fyra på plats. 8-3.

Åke lång. Staffan på poäng. Åke ånyo lite lång. Lägger in. På lillen. Tomas backade och så även lillen efter studs på ledarkulan. Bengt lägger in, Tomas snuddar med första och järnträffar med andra. Bengt lång men sista på. Poäng. Staffan bommar två. 9-3.

Åke kastar lillen på dryga 9 m blir kort. Staffans bättre, Åke kort igen. Två ggr. Bengt följer upp med tre korta till. Ingen bra vända. Staffan lägger in en av två med lite vall. Och Tomas blir kort kort kort. Två 9-5.

Staffans lille på typ sju. Bra första lägg. Bengt kort och sned. Skjuter bara ett på en kula 12 cm från lillen? Åke så när att fastna men blir lång kort kort. Bengt lång på båda men tar med lillen på sista vilket ger tre på plats. Tomas kort skott tre ggr. Staffans lång sned två pinnar till BengtÅkes. 11-5,

Åke lillen på nio, kanonlägg. Tomas träffade men stannar inte, Staffans tar åkes plats. Åke lägger in, strax bakom Staffans. Nytt lägg av Staffan på lillen. Bengt bommar, två båda korta och studsar snett i pölarna. Åke lägger bort och Bengt blir lång. von tre kvar, Tomas bommar skott, Staffans lägger näsan in, blir lång, Tomas skott för fyra. Träff! kontrar nåt men det blir en fyra. 11-9.

Staffans 40 cm kl åtta om lillen drar alla Åkes. Korta och Bengan som varierar sig med två korta och en lång  

Staffa lägger nästan in och blir långsned på sista. Tomas håller ut till höger, rejält, en poäng  trots femklotsläge. 11-10.

Kortare lille, knappt åtta. Staffan till vänster om lillen, Åke till höger något sämre. Sen kort, kort. Bengt kort, lång men flyttade lillen, mätning räcker inte, kort och matchläge för Kloten. Staffan lägger in, men blir kort med sista. Tomas fastnar på en kula. Lägger snett vänster, sista chansen – fastnar i högen framför. 11-12.


Mot slutet av matchen gick det mesta von Klotens väg, t ex mätningarna.

Lillen på 6.18 Staffans perfekt 15 cm framför. Bengan bommar men tar lillen till 7.30 typ. Åke lägger 40 cm bakom lillen, Staffan 25 cm bakom. Åke lägger in 20 cm snett till vänster bakom. Tomas kort skott följs av träff. Bengan skjuter kort två ggr, Åke bommar, von Kloten de har vänt och vunnit. 11-13.


Blöta men trots allt nöjda finalister. Från vänster tvåan BengtÅkes genom just Bengan Gladén och Åke Lindell. Till höger slutsegrarna, von Kloten, Staffan Gustavsson och Tomas Petersson.

Tack för denna säsong och vi ser fram emot och hoppas kunna arrangera en någorlunda normal serie inomhus i vinter.

Omgång 4, Grupp B. Undrens tid är inte förbi – av det utlovade regnandet blev intet. Det regnade ordenligt på eftermiddagen men under de blott två matcherna denna kväll höll det upp, men banorna var tunga av allt regnande. Gökboet, som redan innan kvällens match var klara för semifinal tycktes till en början göra processen kort med Labbe & Co. Jag anade i ögonvrån en ledning med 12-3 när Labbe och Peter fick lite luft under vingarna. Men det blev kortvarigt, 13-7 skriver vi slutresultatet till.


Två tredjedelar Gökbo, Torkil och Göken själv. Idag hade de bänkat ”ankaret” Arne, men
det gick bra ändå. Arne lär dock dyka upp till morgondagens slutspel.

Vem som skulle ta den andra slutspelsplatsen, läs komma tvåa efter Gökboet, var det i princip aldrig någon diskussion om. det räckte nämligen för von Kloten att ta 7 poäng i matchen mot Ok.. för att säkra andraplatsen. De behövde således inte ens vinna. Nu drabbades tyvärr Mari av akut sjukdom och tvingades lämna återbud och Martin lyckades trots idoga försök, får man förmoda, inte få tag i en ersättare. von Kloten vinner alltså på WO och tar andraplatsen före Wolfram som kvällens seger över Wolfram, 13-9, till trots inte kommer ikapp.


Tomas och Staffan, vidare till semifinal med sitt von Kloten.

I morgon, utlovat än mer regn men den som lever får se, drar vi pga augustimörkret igång redan klockan 18:00. I de båda semifinalerna möts Mountinstreams – von Kloten och Gökboet – BengtÅkes. Vinnarna gör upp om prispotten i finalen. Match om tredje pris spelas inte.

Välkomna!

Omgång 4, Grupp A. Grupp A fick avsluta serien under bästa tänkbara förhållanden, dvs behaglig temperatur, näst intill vindstilla och få mygg. Resultaten gick som förväntat, ber om ursäkt till oss som inte vann och säkert förväntade oss ett annat utfall, med seger till Ring så spelar vi över Ladies men det räcker inte till avancemang då Wonderdogs inte mäktade med att slå Mountinstreams även om det var nära. I en en och en halv timme lång match hände det mesta som kan hända i en boulematch, stenträffar, tvärstopp, skjutna lillar, av misstag, och skjutna egna klot, men då stannar man som bekant. Trots att Wonderdogs tog ikapp ett 1-8-underläge och ett tag ledde räckte vi inte ända fram. Därtill var vi för ineffektiva i några avgörande vändor som inte utnyttjades optimalt. 13-11 till Mountinstream som därmed ihop med BengtÅkes, som stod över idag, är klara för torsdagens semifinaler. Spelstart kl 18!


Mountinstreams, Magnus och Annika, klara för slutspel men mot vem får vi se först på onsdag.

Ring så spelar vi lyckades till slut kämpa ned Ladies, 13-8, men det gick inte så lätt som de kanske hoppats. Lätt har definitivt inte Lundby Boule haft det denna säsong och trenden höll i sig in i det sista, 5-13 mot TLC som i dag bestod av T som i Tomas och L som i Lotta.


Ring så spelar vi gjorde vad de skulle, slå Ladies, men fick inte hjälpen de behövde
av Wonderdogs (de betalade för lite :-)) och får nöja sig med tredjeplats i Grupp A.

På onsdag avgörs vilka som kommer till semifinalerna från Grupp B. Redan klara är Gökboet och en riktig lågoddsare är von Kloten, men de får inte åka på en Fanny. De kan till och med gå om Gökarna men det är en riktig högoddsare.

Omgång 3, Grupp B. Så fick då även grupp B känna på hur det är att spela i regn, mycket regn.


Regntunga skyar över Kungsbrohov och regntunga banor under kvällens spel.

Serieledande Gökboet behärskade underlaget och de våta trasorna väl och försvarade sin ledning genom dubbla vinster. 13-3 i seriefinalen mot von Kloten och samma siffror mot notoriska bottenlaget Ok….  von Kloten som hade chans att gå om Gökboet får nöja sig med en seger i kväll, över Labbe & Co med envisa 13-3. Nu gäller det att hålla undan för jagande Wolfram i nästa veckas enda match. von Kloten möter Ok… och Wolfram IBV. För att tappa semifinalplatsen krävs att von Kloten förlorar och Wolfram vinner samtidigt som man förbättrar den inbördes skillnaden i diff med 19 pinnar. Inte omöjligt, men sannolikt?

Azer och Ok… hade det extra tungt i regnet med dubbla förluster. Azer med snöpliga 12-13 och 10-13, OK… som sagt med mer klara 3-13 och 3-13.

Nästa vecka avgörs det med en match på onsdag och sen blir det semifinaler på torsdag med start kl 18. Kvällarna börjar bli mörka, även om det inte regnar.

Omgång 3, Grupp A. Mycket regn under dagen resulterade i tunga banor men vi klarade oss torrskodda genom kvällen men det började bli mörkt på slutet. En av stolparna på bandyplan hjälpte till med att spride lite ljus över hjortlortarna på banan. Berg invanderas av dovhjort, som äter allt som är grönt i vår trädgård.

Grönt är det ljus är det för BengtÅkes i kampen om slutspel. De leder just nu efter en lång drabbning mot Ladies, det är alltid svårt att möta familjen, som de till slut vann med 13-11. Förlust sedan mot Ring så spelar vi med 13-7. De står över sista matchen men leder på ointagliga 5 vinster. INte ointagliga för Mountinstreams som har fyra och bättre diff men Ring så spelar vi kan inte komma i kapp. De kan komma ifatt Mountinstreams men måste då plocka in 12 poäng i diff genom vinst över Ladies samtidigt som Mountinstreams förlorar mot Wonderdogs. Omöjligt? Nej. Troligt? Döm själv.

 
Mountinstreams har avgörandet i egna händer inför den avslutande matchen nästa måndag.

Wonderdogs tog ett skutt uppåt i tabellen genom seger över Lundby, 13-7, som fortfarande ligger i botten med noll vinster. Däremellan hittar vi Ladies på en vinst. WOnderdogs hade kunnat avancera förbu även Team TLC men fick inte ordning på kulorna i slutvändorna och förlorade med 8-13.

Omgång 2, Grupp B. Kaononväder för boule och en mycket skön kväll på banorna i Berg. Mest skönt kanske för serieledande Gökboet som ligger i topp på 3 poäng, de har bara spelat tre matcher, men von Kloten, också med tre spelade matcher och lika många vinster, är dom i hälarna.


IBV öppnade starkt mot Gökboet och hängde med till 6-6 men sen gick det mesta Gökboets väg, även om Arne här tycks ha hittat en egen väg 🙂

Sämre ggår det för Labbe & Co och Ok… som båda kammade noll denna afton. Må vara att Labbarna bara spelade en match men Ok… släppte om IBV i botten mötet genom att förlora med 11-13.


Mari och Martin hänger med bra med i matcherna men får inte till det riktigt i de avgörande stunderna.
Varför vet de nog bäst själva.

Omgång 2, Grupp A. Betydligt bättre väder även om det till en början klart och tydligt framgick vad banorna fått utstå i gårdagens åskoväder. BengtÅkes fortsätter sitt segertåg är är fortsatt obesegrade i toppen av tabellen. 13-4 mot Wonderdogs och 13-5 mot Team TLC. Team TLC som slog Ring så spelar vi i första matchen med 13-11. Ladies log Lundby med siffrorna 13-10 och gick därmed förbi Wonderdogs i ”bottenstriden” då Wonderdogs bjöds på en Fanny av Ring så spelar vi. Fortsatt i botten dock Lundby på noll poäng.

Inledningsomgången av grupp B bjöd på betydligt bättre väder än vad måndagen gjorde för grupp A men resultatmässigt blev omgången mer spretig. I topp och obesegrade hittar vi von Kloten, vinst över Azer med 13-10 efter att Azer vänt 0-6 till 9-6 för att sedan gå i stå. Mot IBV gick det lättare, 13-7.

Vände underläge 3-5 till seger med 13-6 gjorde Gökboet, det enda laget som hittills spelat med en trippelsuppställning.


Gökboet: Göken, Torkil och Arne.

Labbe och Azer vann en och förlorade en, i Azers fall vinst just mot Labbe. IBV och Wolfram kammade noll, vilket även Ok… gjorde, men de spelade bara en match.

Mycket jämn förstaomgång i grupp A. Mountinstreams får ge sig i en tät drabbning mot BengtÅkes med 12-13 och med nästan samma försmädliga resultat, 11-13, får Lundby Boule stryk av Ring så spelar vi. Lundby hade inte stenarna på sin sida denna blöta kväll, det var uppehåll under hela spelpasset men det regnade ordentligt vid inbollningen, utan fick se sig slagna med samma siffror även i den andra matchen, mot BengtÅkes.


SivBo i Lundby kämpade väl men kom aldrig längre än till 11.

Wonderdogs håller stilen genom att spela kvällens längsta match, seger över Ladies efter en och en halv timma, 13-10. Team TLC hade med sig landslagsmeriterad publik vars moraliska stöd räckte för att komfortabelt, 13-3, besegra samma Ladies.

BengtÅkes obesegrade före en radda lag med en vinst vardera och i botten, utan vinster, Lundby och Ladies.

UPPDATERAD: 02 AUG 2021 14:40Skribent: Lejonkulan
E-post: Adressen Gömd

Fler