Länk till: Spelprogram och resultat.

2024-04-19. Avslutande kortlek, en match och Micke pallade inte för favorittrycket utan föll ihop med Per mot Årnis och Ann med 13-5, vilket gav hela fyra spelare på 6 vinster av 7 möjliga. De tre på pallen fick pris, vilket även fyran fick, om än ett lite mindre. De var Hasse H, Årnis, Micke och Lennart.

Hasse H, vinnare av kortleken på bättre klotskillnad, men alla tre priserna i toppen var lika.

Efter dagens enda match vankades det paj, hur många olika som helst att välja på, lättöl eller annan lämplig dryck och som avslutning kladdkaka med vispgrädde och kaffe. Mycket förtjänstfullt anordnat av Lejonliga-gruppen Curt, Per, Inger N och Ingvor.

Lejonliga-gruppens härförare Curt agerade prisutdelare och Johan fick pris för Maahes andraplats i A-slutspelet och en lite ”uppmuntran” som tack för sin administrativ insats.
Även om Micke inte fick vinna kortleken så vann han och Wolfram A-slutspelet,
en inteckning i vandringspriset och en liten ”minnesbouleare”.
Tredjepris i A gick till Holy Rolers, Staffan och Richard.
Sten-Magnus har inte varit med så mycket under vintern men den ende från IBV som
var på plats denna dag och fick då mottaga pris för segern i B.

Lejonliga-gruppen kammade inte hem något pris för vare sig stordåd på banorna eller än större dåd med själva avslutningen, för att inte förglömma julavslutningen, så det utlovades på stående fot en gemensam lunch som tack för deras fina arbete och som lockbete för att de fortsätter i samma anda till hösten.

Men innan dess har vi en utomhussäsong med allt från Boule 2024, DM, seriespel, SM och alla andra tävlingar att ta oss an. Lycka till!

2024-04-12. Omgång 9 och slutspelen är färdigspelade. A-slutspelet vanns av Wofram som genom två raka höll undan för för jagande Maahes som också vann dubbelt men var beroende av att Wolfram skulle förlora en match. Det gjorde dom alltså inte utan stannade på 12 vinster, en bättre är Maahes.

Hela Wolfram-klanen, Göken, Lennie och Micke. Lennie snart tillbaka på banorna hoppas vi.
Maahes, Labbe och Johan, nådde inte ändra fram men säkrade en andraplats på bättre diff.

På samma poäng, dvs 11, hittar vi också Holy Rolers som idag stod över en match och därmed hade det tufft för att nå toppen men fick å andra sidan hjälpa av Årnis som avslutade med att slå Boulette som annars hade tagit tredjeplatsen, nu blev de fyra framför Årnis.

Holy Rolers, Staffan och Richard, tog brons.

I B var det aldrig något snack, IBV ledde klart och vann två till i dag, den första må vara knappt, 13-12 mot Pessimisterna men 13-5 i ”finalen” mot Astarte talar sitt tydliga språk. Astarte tvåa en pinne före Bouletime och Bouleshit.

IBV, Sven-Erik och Charles, tog hem B-slutspelet i överlägsen stil.

Nästa vecka kör vi den avslutande matchen i ”kortleken” sen blir det avslutning med prisutdelning.

2024-04-05. Omgång 8 av 9 i slutspelet. Wolfram tar över ledningen efter Boulette i A genom att vinna dubbelt idag. Boulette förlorade båda, vann båda gjorde även Holy Rolers som nu är tvåa och Maahes åkte ned till fjärdeplatsen efter snöpliga 12-13 mot Lundby.

Göken på plats och hjälper Wolfram till en dubbel. Arkivbild,om någon undrar 🙂

I B håller IBV kvar sitt grepp om slutspelet trots att de stod över en match idag. Betryggande ledning inför nästa vecka men det finns en teoretisk chans för Astarte men den kräver bl a vinst i sista matchen, mot just IBV.

2024-03-22. Kortlek, tredje omgången. En (1) match kvar som spelas avslutningsdagen. Inför denna är det fortsatt Micke i topp, nu ensam med sex vinster men det är en sextett med fem segrar vardera som är honom hack i häl. de är: Lars-Erik, Lennart, Hasse, Leif, Richard och Staffan G.

Micke, till vänster, obesegrad, så och Labbe men han har missat en omgång, så han kan inte
komma ikapp. Det kan inte Gitten heller men idag vann hon dubbelt.

Nästa vecka är det påsk och då har vi uppehåll. Omgång 8 blir således den 5.e april.

2024-03-15. Svängningar i A-slutspelet. Holy Rolers tappar i Staffans frånvaro dubbelt och rasar till fjärdeplats. Ledningen tas över av Boulette efter två övertygande segrar, den ena mot just Holy. Wolfram tappar en match och får se sig omsprungna av Maahes som vinner för deras del dagens enda match klart, 13-4, och går om på bättre klotdiff.

Hasse, Boulette, leder. Labbe, Maahes, ligger tvåa.

I B kostar IBV på sig en förlust mot Bouleshit men behåller ändå ledningen klart. LHS klättrar i tabellen efter två vinster, må vara att den ena var mot ett vingklippt Pessimisterna. Pessimistiskt i överkant att ställa en ensam reserv på banan.

LHS klarade av att gå ända in i kaklet denna gång.

Nästa vecka är det ”kortlek” igen.

2024-03-08. På banan igen och fullt hus, trots att två lag står över. Är det någon gång vi skulle behöva ett par banor till så är det när Lejonligan spelar. Holy Rolers tar sig samman efter den inledande förlusten mot Maahes och slår Björnarna och ligger i topp, dock jagade av en trio med blott en vinst mindre och två lag i denna trio har dessutom en match mindre spelad. Dramatik utlovas.

Micke i Wolfram, en av de jagande, i samspråk med Staffan, jagad.

I B har IBV, som var i brygga mot LHS med slank ur med 13-12, två pinnar upp på för dagen starka Bouletime. 13-3, 13-1.

2024-03-06. Vi missade en fredag pga pumpbytet så spelschemat är uppdaterat , så och hallvärdsschemat, se hemsidan eller anslagstavlan i hallen.
Kortleken den 22 mars ligger kvar och vi tar en extra omgång efter påsk och avslutar säsongen med en sista omgång kortlek och lite festligheter samt prisutdelning, den 19 april.

2024-02-23. Kortlek igen. Slumpen styr och i bland får man tufft motstånd, ibland inte men oavsett motstånd har vi så här långt tre som är obesegrade. Lars-Erik, Lennart och Micke. Dom får vi jaga nästa gång det beger sig och det är den 22 mars.

Lennart A, lovligt ”villebråd”.

Tabellen redovisas utan hänsyn till klotdiff.

2024-02-16. HR vinner dubbelt, bl a ”lilla seriefinalen” mot Årnis och tar över ledningen på 7 vinster framför en trio på 6.

Holy Rolers, Staffan G och Richard H, närmast kameran, leder A.

IBV tar också en dubbel och leder nu B-slutspelet med hela 8 vinster, 1 mer än LES PETANTES.

Nästa vecka är det dags att samla individuella poäng igen. Kortlek omgång 2.

2024-02-09. Årnis i topp, igen! Årnis och Wolfram tog en dubbel, forna ledarna Boulette vann en liksom Holy och Maahes. Optimisterna förlorade dubbelt. 6 lag på 5 resp 4 poäng.

I B vann IBV lilla finalen mot LES PETANTES, trots att de senare kallat in Anders som förstärkning, med 13-12. IBV vann dubbelt medan Astarte tappade en. 4 lag på 6 resp 5 pinnar.

Jämt i toppen av båda slutspelen mao.

2024-02-02. Slutspelet rullar igång igen och i A har vi tre lag i topp med 4 vinster vardera, må vara att Holy Rolers har en match mer spelad än Boulette och Optimsiterna.

Bekymrade miner hos Wolfram på bana 1. Boulette vann till slut med 13-8.

I B är det i princip lika jämt, 5 lag i topp, med 4 vinster vardera å så LES PETANTES överst med fem, men med en mer spelad match.

Är det inte nära lillen som gäller?

2024-01-26. Uppehåll i slutspelet och lite kortlek som omväxling. Det gäller, som vanligt, att vinna och är man hallvärd får man en vinst i kavaj, om man så säger. Efter första kortleksdagen är ställningen enligt nedan.

2024-01-19. LES PETANTES och Bouleshit ”chockar” B-slutspelet och jämnar till tabellen betydligt genom att vinna dubbelt. På IBVs bekostnad, som ändå leder B.

LES P, Inger N och Brigitta Z, hade en bra dag.
Och det hade Bouleshit, Peter J och Ami S, också.
Optimisterna, CarlEric och Birgitta S delar ledningen i A med Holy Rolers.

Nästa vecka är det ”kortlek”. Läs på i programmet vad som gäller men kortfattat är det ett antal omgångar med fri lottning inför varje match. Flest vinster när det är slut vinner. 20 kr pp för hela våren. Anmälan till Curt.