Onsdag 2 mars, omgång 7 
Tightare än någonsin.
 Team Bel Azur behåller greppet om serien även om Par a’ Boule gör sitt yttersta för att komma i kapp. 13-1 och 13-2 idag – vad mer kan man begära? Azurerna nöjer sig med 13-3, 13-6, så lite sjönk diffskillnaden. Dock skiljer det så mycket att Azur måste förlora sista matchen samtidigt som PAB vinner för att det ska bli ändring i toppen.

PAB ska möta formstarka Labbe & Co, vilka ligger trea och mycket väl kan ta serientitlen, om de båda andra lagen förlorar. TBA möter Aurora B, som avslutade kvällen, vid pass nästan halv 10, med att slå V2 med 1 poäng, 13-12.

Aurora Bouleealis, bouleljusen från norr, kan stjälpa Bel Azur, de blå
från medelhavet, i sista matchen.

Vinner AB så klarar de sig till slutspel. Förlorar de kan de mycket väl bli omåkta av Aero P som ligger precis i hälarna och som har att möta jumbolaget The bnly Ones, som idag faktiskt tog sin tredje seger för året genom att besegra Aurora med 13-8.

Under undre kvalstrecket hittar vi det anrika laget Instrumentboulaget,
ett lag som varit med hur länge som helst.

Instrumentboulaget har ena benet i nedflyttningskvalet till div 2 och är bringda att slå Boules Eye i sista matchen för att chans att gå om Devil Heart, men det kräver nog att de sistnämnda samtidigt får rejält med stryk av Acer som redan är klara för slutspel efter att idag bl a slagit IB med 13-11.

Berra comebackade och spelade ihop med Håkan till sig 1 poäng i dag.

Lejongaps förlust mot Azer kostar dom förmodligen slutspelsplatsen. En teoretisk chans finns, men den är inte stor. Seger över Genboule i sisat matchen är vad som krävs till att börja med.

Onsdagen den 16 mars spelas bara en match, den sista, sen börjar slutspelet med kvartfinalerna onsdagen den 30 mars. I kvarten väljer tabellettan motståndare först och till skillnad mot hockeyn får dom välja bland de övriga sju.

Onsdag 9 feb, omgång 6 
Omskakningar i toppen. 
V2 som varit serieledare i 2 omgångar faller plötsligt och oväntat dubbelt. 9-13 mot Labbarna och efter den ”smällen” en än värre, 11-13 mot The ONly Ones. Feffes andra seger för säsongen. Det tar sig men än är det lång väg att vandra upp till säker mark. Tyvärr räcker väl inte antalet kvarvarande ”steg” till för att nå så långt.

The Only Ones hittar formen i elfte timmen efter en riktig
åthutning av Devil H, i dagens första, 1-13.

Vinner dubbelt, och övertygande, gör Team Bel Azur som efter 13-3 mot Lejongap följer upp med 13-0 mot Instrumentboulaget och därmed tar över serieledningen från V2. Inte för att marken i toppen verkar allför säker att stå på. Fyra lag på 9 vinster och ett på 9, med mycket bra diff, så än är det för tidigt att tippa slutsegraren.

Sten och Ulrika, Team Bel Azur, nya serieledare.

Aurora Bouleealis anförde någon form av förhinder och kallade in det unga gardet i laget, Mats S och Anton (kul att se Anotn på benen igen) och tur var kanske det- Dubbelvinst och nu på åttonde och sista slutsspelsplats. Nu blir det väl problem med laguttagningen, kan tänka.

Vinner dubbelt gör även The Råsanders, även kända som Azer P, först över Stålkulorna som tycks hade kämpigt denna vinter, inga poäng idag, och sen över Par a Boule. Detta trots att de sistnämnda vann lotten och valde bana 1, vilket tydligen denna kväll inte var ett bra val.

Har ni missat att anmäla Er till Cupen så var inte ledsna för det, än finns det tid – till den 19.e för att vara exakt.  

Onsdag 26 jan, omgång 5 
V2
 är ofina nog att först besegra pappa o mamma (Evas) i Genboule och sen klubbkompisarna från RPC i Devil Heart och behåller därmed greppet om serien. En pinne före Par a Boule och ytterligare en före Bel Azur. Båda dessa lag kostade på sig var sin förlust idag. PAB just mot Azur och Azurerna åkte oväntat på stryk av Stålkulorna. Deras tredje seger för säsongen.

Vann dubbelt gjorde också Aero P som nu har häng på slutspelet. Häng lär inte Hasse ha haft som i veckan ramlade ned, med stege och allt, när han skulle rensa hängrännor från is. Som tur var kom han undan med ett par brutna revben och lite blåmärken. Men det tycks inte hämma spelet.

Hasse & Conny, Aero P, snart i slutspel?

Only Ones har det tungt i botten och med bara en seger i bagaget är det nästan tvång att vinna dubbelt nästa omgång, om inte kvalserien ska bli ett faktum. 

Onsdag 12 jan, omgång 4 (vart tog omgång 3 vägen?)
V2 heter de nya serieledarna. De lyckas hålla undan för Par a’ Boule i toppen av tabellen trots de senares fantastiska frammarsch denna dag. De tappade ett (1) klot på två matcher. 13-0. 13-1. Vad mer kan man göra? Det fattas 6 diffpinnar upp till V2 som inte var mycket sämre de heller, 13-11 i lilla seriefinalen mot Boules Eye följs upp med 13-1 mot Instrumnetboulaget.

Eva och Ulf, V2, leder division 1.

Boules Eye förtog sig tydligen mot V2 för i matchen mot Genboule tycks det inte ha stämt alls. 5-13 och de forna serieledarna är nu nere på plats 5.

Både Labbarna och Bel Azurerna lägger sig i toppstriden genom dubbla vinster medan Genboule och Azer nöjer sig med var sin.

Lejongap håller sig över strecket med 2 diffpinnar bättre än Martin Dahlin som lite överraskande inte rår på Aero P på bana 1. MD hade det tungt idag som började med 0-13 mot Bel Azur och så detta…..

Stålkulorna vaknar äntligen till efter höstens poängtorka, två raka och sistaplatsen överlämnad till Only Ones.

Onsdag 24 nov, omgång 2

Boules Eye vinner, ihop med en kvartett bestående av Lejongap, Martin Dahlin, Azer och V2, dubbelt denna snöiga kväll och river som seriens enda obesegrade lag därmed åt sig förstaplatsen. Att dagens vinster sitter med 13-1 resp 13-2 sitter väl heller inte fel i ”diffpåsen”.

Johan B, ena halvan (tredjedelen) av Boules Eye,
fixade dubbla poäng i lag med Torkil denna gång.

V2 är dock värre när de ”ofint” nog krossar Aero P med 13-0 i första matchen, men sen blir det till att vänta på Par a’ Boule som efter en riktigt maraton till slut vinner över Stålkulorna med 13-9. V2 slår PaB med 13-8 efter en jämn inledning men en avslutning som lutade åt V2’s håll.

Som sagt vann även Azer och MD dubbelt och båda lagen är nu med i topp, medan dagens sista dubbelvinnare, Lejongap, tyvärr inledde säsongen för klent för att än vara med i toppen.

Att Stålkulorna ligger i bott med seriens enda nolla är väl lite överraskande, eller?

Onsdag 10 nov, omgång 1

Första omgången rullar enligt vad jag från min förkylingssoffa kan erfara på helt planenligt. The Only Ones, ett unikt lag i och med att de nu spelat i två divisioner under samma säsong, är tillbaka i ettan efter att Bill & Boule tvingats lämna återbud pga bruten handled? (Bröt han bägge?) Nåväl, alla kanske inte är så galna att de tycker det är lika kul, eller bättre, att spela med fel hand.

I topp bara ”kända” topplag som Team Bel Azur, Boules Eye och Par a’ Boule. Sen håller sig Labbe framme också, den gamle cupspecilalisten. Ska han skrälla i grundserien i år?