Torsdag 25 augusti, prisutdelning, slutspel och final och årets varmaste kväll.

Vi inlder denna sköna kväll, även om det hänger nogra hotfulla moln vid horisonten, med prisutdelning. Först ut är Årnis om får mottaga priset för division 3 -segern. De vann storstilat med blott en förlust och 4 poäng till godo på tvåan PIF Mix


Stefan och Lars-Erik Årnfeldt, vinnare av div 3.

Sen har vi Postens Lantisera som vann sin serie med lite mer måttliga 1 poängs försprång till tvåan Bellis. Men att Bellis, som iofs är dokumenterat duktiga på rullunderlag, kniper andraplatsen före lag som Slussen och Par i Damer får väl ses som en liten skräll.


Postens Lantisar, Thomas W och Claes Å, tror jag, vann tvåan.

I divison 1 och i 4-manna är det kvällens slut- och finalspel som avgör var pengarna hamnar men plaketterna för seger i grundserierna ska först delas ut. I division 1 vinner SIAM klart med 3 poöng till godo före tvåan BengtÅkez.


SIAM, Ingvar och Somwang H vann div 1

4-manna vinner Aurora Dogs på 19 vunna matcher av 28 möjliga, med marginal till tvåan Boule PÅLEC, som de ikäll ska möta i finalen, på tre vinster.

Slutspel division 1
Lite svårt att kommentera slutspelet då jag själv spelade i 4-mannafinalen, men nåt snabbade jag ju alltid upp.

Semifinaler
Bengt-ÅkeZ – Labbe & Co 13 – 9
Trolle Boule – SIAM 13 – 7

Labbe & Co som ikväll mest bestod av Co, dvs Håkan J och Berra B hade nog inte någon av sina bästa kvällar för, i mina ögon var de favortier mot BegtÅkez. Favortiter får man väl även kalla SIAM som storstilat vanngrundserien men nu gick det inte mot Trolle. Skönt att de spelade på hyfsat snabbt för annars var detta en verklig ”högriskmatch” tidsmässigt sett.

Final: BengtÅkez – Trolle Boule 13-8
Om jag fattade rätt så hade Trolle ett grepp om matchen med 8-nånting men gick in i väggen och kunde bara se på när BengtÅkez poäng efter poäng klättrade ikapp och förbi till seger. Jag kallade det en skräll vid prisutdelningen men de blev ju trots allt tvåa i grundserien och har tydligen slagit Trolle två gånger nu på en vecka så det är på inga sätt orförtjänt.

Vinnarna BentÅkez, Åke L och Bengt-Olov G, flankerade av tvåorna Trolle Boule, Lennart P och Arne J.

Final 4-manna.
Singel: Mats L – Lasse P 12-13
Mats tar en stadig ledning över matchen går upp till och stannar där. Kunnandet verkar det inte vara något fel på så anitngen är det uthålligheten eller psyket som måste tränas upp.
Trippel: Johan, Gabriella, Janne – Catharina, Tommy, Per-Åke 13 – 10.
Aurora la in kula eftre kula som ”Pajen” sköt bort men i långa loppet vann Aurora på det bättre läggsepelet även om det falerade totalt i näst sista omgången då PÅLEC vid ställningen 9-5 till Auoror kande lägga in en 5:a. Om de förtug sig eller om det var ”Dogsen” som insåg stundes allvar vet jag inte men i omgången efter kontrades det bländande läggspel, Johan 1, Gabriella 1 och Janne 2 till 4 poäng och match.

Dubbel 1: Gabrielle, Mats – Catharina, ”Pajen” 13- 12.
Efter ett inledande mycket stabilt spel vilket ger en 12-3 ledning för Mats och Gabriella känns finalen avgjord. Vid lika 2-2 avgör klottdiff och att då skaffa sig typp 10 plus kan vara direkt avgörande. Men men, att stanna på 12 kan vara förödande. Ånyo slutar kulorna att rulla rätt väg och i en kombination av bra spel och lite lyckosamma kontringar kommern Pajen och Catharina närmare och närmare. Men till slut hittar Auroran in med sin sista poäng och vinner med 13-12.

Dubbel 2: Johan, Janne – Lasse, Tommy 13 -5
Vi spelar väl i ärlighetens namn något bättre och har ledningen matchen igenom. När det står klar att det blev 13-12 i den andra dubbeln inser vi att det ”räcker”  med att nå upp till för att vinna mötet och finalen. Vid ställningen 9-5 lägger jag in en kula som är så pass bra att den drar ut fem av PÅLECs klot och när Tommy spelar in sin sista till lillen ligger den farligt farligt nära densamma. Jannes skjuter och lillen gå iväg snett bakåt höger. 4 m att lägga på inget ivägen. Matchläge. Det missade vi inte.

 På andraplats i 4-manna, Boule PÅLEC, Pajen, Catharina, Lasse och Tommy.

 Vann 4-manna gjore Aurora Dogs, Gabriella, Mats, Janne och undertecknad Johan.

Tisdag 23 augusti, omgång 7, den sista och än bättre väder

På torsdag inleder vi med prisutdelning till vinnarna i de olika serierna. Denna går av staplen 17:45 och berör i division 1 – SIAM, division 2 – Postens lantisar, division 3 – Årnis och i 4-manna – Aurora Dogs.

Efter prsiutdelningen är det slutspel för de fyra topplagen i division 1 som gäller fördelningen av prispengarna och inteckningen i vandringspriset. För seger i grundserien erhåller div 1 och 4-manna plaketter. Pengarna spelas det om på torsdag. I 4-manna är det de två bäst placerade lagen som spelar final. De är Auorora Dogs och Boule PÅLEC. De möts i en ”vanlig” match, dvs 1 singel, 1 trippel och 2 dubblar. Vid lika avgör diffen. Är även den lika spelas en skiljeomgång med hela laget (4-man) och två klot vardera.

Slutspelet i division 1 går till som så att ettan, SIAM, möter fyran, Trolle Boule i den ena semifinalen, medan tvåan, BengtÅkeZ, möter trean, Labbe & Co, i den andra. Vinnarna möts i den slutliga finalen. Match om tredjepris spelas inte.


SIAM vinner div 1 och ska på torsdag spela hem vandringspriset
och prischecken eller?

I botten av division 1 hittar vi Bouletts och Upp till 13 som till nästa säsong flyttas ned till division 2. Utöver Postens lantisar har vi Bellis på andra plats som därmed tar steget upp till division 1 medan 013’s Grabbar och Vide åker ur. Årnis som vann trean går upp och det tillsammans med PIF Mix som trots den avslutande förlusten mot LDF A-lag håller undan för Mixed Logistik, som hade chans att gå om, men det hade krävt seger mot ”omöjliga” Årnis.


PIF Mix fixar andraplatsen i div 3 och följer med Årnis uppåt.

Välkomna till Tallbovallen på torsdag och till den stundande inomhussäsongen även om det är dryga två månader kvar till dess.

Tisdag 16 augusti, omgång 6, idel solsken över Tallbovallen

Näst sista omgången och det börjar dra ihop sig till slutspel för div 1, final för 4-manna och avgörandet om tät- och prisplats i div 2 och 3.

I toppen av ettan är det inte ett dugg spännande. SIAM leder med 4 poäng före tvåan BengtÅkez. Dessto tightare då runt slutspelsstrecket. Med en omgång kvar har Labbe & Co 3 pinnar bättre diff än Skyttarna och en vinst mindre än ttreorna Trolle och en vinst mer än The Only Ones på sjätte plats. Labbe och Skyttarna möts i sista omgången. Blir det avgörandet?


Mäktar Skyttarna Lennart och Willy med att ta sig till slutspel?

I tvån är det jämt, Två lag på åtta vinster och två på sju. Postens Lantisar, som nu ligger etta, möter bl a Boulejoker, på tredje plats och tvåorna, Par i Damer möter fyrorna Bellis. Känns som om dessa matcher är viktiga för slutställningen.


Ett par Lantisar som nu bara har att hålla undan för alla anstormande damer och ett par Jokers.

Årnis vinner trean medan det det står mellan de båda Mix-lagen PIF Mix och Mixed Logistik om vem som ska ta andraplatsen.

Aurora Dogs i fortsatt ledning i 4-manna efter 2-2 mot Gosa. Ledningen är så klar att Dogsen måste förlora allt mot Vi i Femman sist omgången medan Boule PÅÖEC måste vinna allt mot Gosa för att kunna gå om. Om så skulle ske är båda lagen klara för final. Men både Vi i Femman och Skrotkastarna, fjolårsfinalisterna mao, vill nog inte kasta in handuken än men det kräver bättre resultat än PÅLEC för att kunna gå om, mycket bättre, för PÅLEC har en rejäl positiv diff.


Dennus E må ha förlorat singeln mot undertecknad med 11-13 men fixade oavgjort i mötet genom att avgöra vid ställningen 11-12 mot Mats och Gabriella.

Tisdag 14 juni, omgång 5. Den sista innan sommaren.

Flytten till Linköping Arenas grusparkering gick över förväntan. Ett fåtal hade missat informationen på hemsidan, det gäller att hänga med, men blev visade rätt till slut. Underlaget betydligt lurigare än i Tallboda men utslagsgivande och man spelar ju trots allt på samma underlag som motståndarna, så varför klaga? Att man, som jag, kanske inte riktigt räcker till på så svårt underlag är väl inget att basunera ut, eller?


Idag var det en annan typ av cirkus som lade beslag på Tallbovallens grusplan.

Hur som helst så verkade de flesta nöjda med miljöombytet trots allt, kanske beroende på att det var en engångsföretelse. De som känner att utlägget för p-avgiften rubbar vardagsekonomin hör av sig till Johan N senast den 22.e juni så betalar Ljeonkulan p-avgiften. Mot uppvisaande av kvitto.

Hur gick det nu då och hur ser det ut i tabellerna inför sommaruppehållet?

Serieledande Aurora Dogs spelade 2-2 mot Boule PÅLEC. De behåller ledningen men Skortkulorna spurtar upp till andra plats efter 4-0 mot Tallbo EZ+ som ligger snäppet efter Boule PÅLEC men snäppet före Vi i femman.


Boule PÅLEC fixade oavgjort mot serieledande Aurora Dogs.


Detta ger följande slutomgångar:

Aurora Dogs – Gosa Boule
Skrotkulorna – Vi i femman
Boule PÅLEC – Tallbo EZ+

Aurora Dogs – Vi i femman
Skrotkulorna – Tallbo EZ+
Boule PÅLEC – Gosa Boule

Sen går de två främsta, ackumulerat nuvarande tabell, till final.

Hårt och stenigt, lurigt underlag.


Hur gick det då i 2-manna? Årnis fortsatt suveräna i trean. Två  nya vinster, 13-4 mot Vasa och 13-2 mot PIF Mix. Leder 3 poäng före Mixed Logistik, som förresten också vann dubbelt.

Div 2 den jämnaste av tabeller. Fyra lag i topp på 6 poäng vardera, följda av två på 5. PIF Ekhaga har 4, så de är inte på något sätt avhängda medan Vides 2 känns lite tunt. Postens Lantisar 30! pinnar bättre diff än Boulejokers och i topp.

Lika överlägsan som Årnis är i trean är SIAM i ettan. 9 vinster, två idag, och tre mer än tvåan Trolle som även de tog en dubbel. Sen är det jämt kring strecket. Fyra lag på 5 vinster. BengtÅkeZ och The Only Ones har lite bättre diff än Labbe och Skyttarna och är just nu på slutspelsplats, I botten och med ena foten i div 2, Upp till 13, som idag kom till 9 men inte längre, i båda sina matcher.

Nu tar vi sommaruppehåll. Ses igen den 16 aug, på Tallbovallen. Trevlig sommar.

Söndag 12 juni.
Spelplats på tisdag blir parkeringsplatsen invid Linköping Arena. Ett nog så annorlunda och utslagsgivande underlag för vårens sista omgång.

Tyvärr är detta en betaöparkering, 0-24, 10 kr/h. Så vill man inte chansa så betalar man för sin bil. Vill Ni ha pengar tillbaka så lämnar ni p-kvittot, med påskrivet lagnamn på baksidan, till mig, så betalar Lejonkulan p-avgift upp till 30 kr/lag. (2-manna). I möjligaste mån får Ni tillbkaka pengarna redan på tisdag, annars blir det i augusti. Samåkning är bra. Vi ska försöka styra upp var vi ska parkera och var vi ska spela. 18 p-platser går det åt till spel. Men tänk på att detta är en offentlig p-plats så det är bara att flytta sig och sitt spel om det kommer någon och vill parkera.

Vi kommer att kolla att ingen ”glömts bort” i Tallboda varför ett par matcher i 4-manna inte startar förrän 18:45. Om så visar sig nödvändigt.

…./Johan N

Tisdag 7 juni, omgång 4.
Så är då domänen uppdaterad och jag ska försöka mig på att uppdatera Linköping Bouleserie. Vi får se om det lyckas.

SIAM rycker i toppen av div 1 genom seger i ”lilla seriefinalen” över Skyttarna. När sen Skyttarna även får stryk av Bouletts och SIAM vinner över BengtÅkeZ är försprånget 2 poäng. The Only Ones på tredje plats mäktar inte heller med att hänga på utan förlorar dubbelt även dom.

Hur i he… läggar man till en bild?

Bellis firar nya triumfer i div 2. Nu senast genom vinster över de andra ”gamlingarna”. 13-10 mot Par i Damer och 13-9 mot Slussen. Ledning med en pinne över Postens Lantisar  som mosade 013’s Grabbar med 13-1 men fick ge sig mot Damerna.

Årnis har inga problem i div 3, 13-5, 13-4, två poäng och kvar i topp före PIF Mix som också tog en dubbel, 13-3 och betydligt knappare 13-12. Två pong ned till trean Mixed Logistik. Tellby och Berg sladdar lite.

Sladdar lite gör inte Aurora Dogs, 4-0 mot Skrotkulorna och en klar serieledningen inför sista grundomgången i 4-manna. Tallbo EZ+ som grejade en 3-1-seger över Vi i femman på andra plats.

Idag torsdag fick jag beskedet att Tallbovallen är ockuperad av en cirkus kommande tisdag. Detta tydligen utom kontroll för Tallboda IF, hmm? Vi söker efter en ny spelplats och kommer via hemsida, mail och telefonledes meddela vad som gäller så fort vi har det klart.

Gick väl så där… men jag saknar mina bilder.

Tisdag 31 maj, omgång 3.

Aurora Dogs går som tåget, 3-1 ,mot Vi i femman och bra diff på det räcker till en klar ledning i 4.manna. Tre poäng före ett koppel på fyra lag på 6 anförda av Boule PÅLEC.

CJB_160531_37
A Dogs trippellag vann till slut med 13-10.

Årnis i topp i trean trots förlust mot LDF B-lag med knappa 12.13. Vann dubbelt gjorde däremot PIF Mix som därmed avancerar upp till andraplats,

CJB_160531_40
PIF Mix här i lamp med Tellby hade en bra dag i kvällssolen,

Slussen förlorar lilla seriefinalen i division 2 mot Postens lantisar som därmed, och givetvis även tack vare segern över Boulejokers, lägger beslag på förstaplatsen i division 2. Men här är det tight så det förslår. Fyra lag på 4 poäng. Posten, Slussen, Par i Damer och Bellis.Blott några pinnars diff skiljer dem åt.

CJB_160531_20
Thomas Wrang leder sina lantisar mot toppen i div 2.

Slutligen division 1. SIAM raskade på ordentligt och vann två raka. Trolle och The Only Ones var det som fick smaka på ”käppen”. Skyttarna vann även de dubbelt och hänger på fint med bara 5 diffpinnar sämre läge. The Only på tredjeplatsen en seger bakom tätduon och ytterligare en seger mindre, dessvärre två förluster idag, bakom hittar vi BengtÅkeZ. Upp till 13 har en bit upp men en dubbel kan räcka långt.

Tisdag 24 maj, omgång 2.

Nu blev det bättre, alla på plats även om Vide enligt obekräftade källor spelade första matchen med halvt lag och av resultatet att döma, 0-13, kan det säkert stämma. En Klang starkare i andra matchen och iaf 10 poäng, men det räcker inte till någon seger och bottenplatsen i div 2 sitter som gjuten. I övrigt är det jämt i gruppen med flertalet lag på två vinster. I topp duon Slussen och PIF Ekhaga på 3.

Seriens långsammaste? lag hittar vi i div 1- SIAM. Sist färdiga i kväll igen, 21:20, men det är klart ska man vända underlägen till seger och vinna med 13-12 resp 13-11 tar det ju tid. Gruppen är olidligt jämn med fyra lag på tre vinster vardera och de andra fyra på var sin.

CJN_160524_178
Ingvar H långsammaste spelaren?

I div 3 hittar vi det enda obesegrade laget, Årnis. Fyra vinster, en bättre än Mixed Logistik. Under strecket ett knippe lag på 2 vinster och i botten Berg som fortfarande jagar sin första seger. Kom igen nu !!

Aurora Dogs håller undan i toppen av 4-manna med 6 vinster efter 2-2 mot Tallboda EZ+ i dag. Samma siffror för Vi i femman mot Boule PÅLEC. Skrotkulorna närmar sig underifrån efter 3-1 mot lite avhängda GOSA.

CJN_160517_52
Ett par Skrotkulor som börjat klättringen uppåt i tabellen?

Dagens regeltolkning: det är inte tillåtet att flytta ringen vid spel på öppna ytor pga att man inte har 11 m till dödlinje. Det finns nämligen ingen påbjuden spelriktning så så länge det går att kasta lillen 10 m åt något håll utan att komma närmare hinder än 11 m. Så är det bara att rita ringen runt lillens position. Ett skäl att flytta ringen är om den kommer närmare en annan ring än två meter.

Tisdag 17 maj omgång 1.

Tre lag lämnar wo – vad händer? Boulejokers är förlåtna för de har meddelat tävlingsledningen att de har förhinder. Halva ”Upp till 13” må väl också vara förlåtna då de dels är i Spanien (Ann), och spelar boule, och dels faktiskt var där (Kenneth) men en man gör inget lag. Var Vide höll hus är ingen som vet. Iaf ingen som var i Tallboda.

Hur som helst med det, vi som var på plats hade en riktigt trevlig kväll även om lovikavantarna kom fram på sina håll när solen dalade bakom Gärstadverket, men fram till dess var det riktigt skönt. Klart bättre än i går.

CJN_160517_45
PIF’arna vet hur man myser mellan klotkasten. Foto G Karp.

Svårt att dra några växlar efter en omgång men det är klart är man inte på plats blir det uppförsbacke direkt. Men att Par i Damer ihop med Slussen är obesegrade i div 2 råder det inget tvivel om.

CJN_160517_40
Gunilla R, en av damerna, mäter in poängen. Foto G Karp.

Lika obesgrade är The Only Ones och BengtÅkeZ i div 1 och Årnis och Mixed Logistik i div 3.

I 4-manna var det de långa gubbarna som i lag med Gabriella dominerade genom att ta omgångens enda 4-poängare, mot GOSA;


Långa män spelar trippel. Något kortare och snabbare tjej vann singeln
och fick fotografera. Foto G Karp.

Serieindelningen.

2-manna

Div 1
BengtÅkeZ
Bouletts
Labbe & Co
Siam
Skyttarna
The Only Ones
Trolle Boule
Upp till 13

Div 2
013’s Grabbar
Bellis
Boulejokers
Par i Damer
PIF Ekhaga
Postens lantisar
Slussen
Vide

Div 3
Berg
LDF A-lag
LDF B-lag
Mixed Logistik
PIF Mix
Tellby
Wasa
Årnis

4-manna
Aurora Dogs
Boule PÅLEC
Gosa Boule
Skrotkulorna
Tallboda EZ+
Vi i femman

På tisdag, den 17.e, Heja Norge, drar vi igång. Kom gärna i lite god tid så vi hinner dela ut programmen. Spelstart kl 18:30.