2022 Utomhus

Serier, resultat och tabeller  serien.lejonkulan-pc.se

2022-08-23 Dags för finaler!
Ännu en skön kväll för boulespel, iaf till en början, sen kom kylan krypande kring oss i publiken. En tämligen månghövdad publik för att vara i dessa sammanhang men så hade vi också lagt all prisutdelning till efter finalerna.

Kvällen inleds med att Pantertanter & Martin gör processen kort med Peroper i den ena A-semin. 13-4 skriver vi i resultatkolumnen för den matchen. Samma siffror men på betydligt längre tid kan vi notera för Azer Petanca mot Bengt-Åkes i den andra semin.

CJN_220823_6.jpg
Azer, ikväll representerade av Inger B och Gitten R.

Samtidigt vinner Ring så spelar vi över Tre Lejon men 13-8 efter en knackig inledning medan Hälsenan stretar emot mot Team TLC både länge och väl i vad som kom att bli kvällens längsta match men fick till slut ge sig med 6-13. -”Wrang sköt och stannade på allt”, var Gabriellas kommentar efter matchen ”och då blir det jobbigt”.

CJN_220823_17.jpg
Hälsenan, glada miner trots förlusten. Gabriella, Sjoerd och Felicia.

Finaldags. I B-möter Ring så spelar vi Team TLC som nu bänkar Lotta till förmån för Claes. Matchen inleds trevande med poäng än hit och än dit. Lagen följs åt upp till 6-6 sen rycker Ring så… ifrån och kan efter ytterligare en 1-poängare gå upp till 12-8. I slutvändan stannar inte Wrang på allt, han stannar inte på nåt och goda råd är dyra när Claes på något mirakulöst sätt lyckas få bort ledarkulan och ersätta den med sin eget, tillika lagets sista. Daniel skjuter och träffar men backar lillen dock inte mer än att det räcker till seger. 13-8 till Ring så spelar vi.

CJN_220823_12-2.jpg
Tre Lejon, Birgit, Ingvor och Berit. Även de ute i semi.

I A-finalen går det i princip till på samma sätt även om det där var än jämnare. Båda lagen följs åt inledningvis till dess att Pantertanterna gör ett ryck. Säg den glädje som består för evigt. Azer rycker tillbaka omgående och det står typ 10 lika. Men i de avslutnade vändorna är det P&M som lägger bäst och vinner till slut med 13-10.

Vi avslutar med att dela ut priser till såväl divisionssegrare i serien och vinnarna i Cupen.

CJN_220823_19.jpg
Pristagare är vi allihop. Anne-Marie och Michael, AMI vann div 3. Thomas, Lotta och Claes, Team TLC vann div 2, Joakim,
Daniel och Henke, Ring så spelar vi, vann div 1 och B-Cupen, Martin, Mari och Ann, Pantertanter & Martin vann A-Cupen.
På bilden saknas representation av Underdogs, som vann div 4, men fotografen får väl räknas. 

Med detta tackar vi deltagarna för den gågna säsongen och önskar välkomna till vinterns inomhusspel som beräknas dra igång lite tidigare än vanligt för att splippa ”trängseln” som brukar uppstå i slutet av säsongen. Inbjudan kommer i början av oktober.

2022-08-16 CUPEN
Efter några avbokningar samlades så när det perfekta antalet lag, 16, för att spela årets Cup. Nu blev vi ”bara” 15 men ett (1) avancemang på WO kan vi leva med. Åskregnet hängde inledningvis i luften denna varma augustitisdag men det drog bort mot Vättern.

Så här gick startomgången efter genomförd lottning:
Bengt-Åkes – Labbe & Co  13-10
IBV – Ring så spelar vi  13-2
Tre Lejon – 013’s Grabbar  5-13
Azer Petanca – Bergsprängarna  13 -9
Underdogs – Hälsenan  13-8
GOSA – Pantertanter och Martin  6-13
Peroper – TLC  13-8
Bouletts – Vakant  13 -WO

A-slutspel
Bengt-Åke – IBV  13-3
013’s Grabbar – Azer Petanca  6-13
Underdogs – Pantertanter & Martin  5-13
Peroper – Bouletts  13-9

CJN_220816_14.jpg
Bengt-Åkes och IBV funderar på vem som har poängen. I detta fall var det IBV.

B-sluspel
Labbe & Co – Ring så spelar vi  4-13
Tre Lejon – Bergsprängarna  13-5
Hälsenan – GOSA  13-7
TLC – Vakant  13-WO

Kommentarer:
Labbe & Co hade völ inte stenarna på sin sida denna kväll utan åker i två raka ett öde de delar med Bergsprängarna. Där försvann två förhandsfavoriter- Att Azer vinner två raka är kanske inte så förvånande men att nykomlingarna Peroper gör det är desto mer överraskande. Iofs var den ene Peren ersatt av den gamle räven Lennart, så det gav väl rutinen som behövdes.

CJN_220816_18.jpg
Malin och Gitten, Azer, vidare i A-slutspelet.

CJN_220816_16.jpg
Liksom Per-O och Lennart, som ersatte sjukskrivne Per.

Till A-semi gick också Martin & Pantertanter på Underdogs bekostnad som trots fullt handikapp inte rådde på ”rulltanterna”. De försvann som en oljad blixt då de fick syn på kameran,

Nästa vecka avslutar vi säsongen med semifinaler och finaler och därefter prisutdelning både för serierna och Cupen.

Spelstart kl 18:30. Banor lottas på plats.

A-slutspel
Bengt-Åkes – Azer Petanca
Pantertanter & Martin – Peroper

B-slutspel
Ring så spelar vi – Tre Lejon
Hälsenan – TLC

För er som ska hämta seriepris: kom gärna och titta på finalerna, vi drar inte igång prisutdelninge förrän de är klara men var på plats senast kl 20:00.

2022-06-14 Seriens sista omgång och idag hängde det inget regn i luften, även om det såg åskmörkt ut över Roxen, det var tvärt om en dag perfekt lämpad för lite boulespel. Och vilket spel det blev. Hög dramatik i flera av divisionerna. Eller vad sägs om division 1 där fyra lag delar på samma poäng, 6, och det skiljer enbart 20 klotpoäng mellan ettan och fyran. Vinner gör Ring så spelar vi trots en avslutande förlust mot Mountinstreams med 6-13. Par a’ Boule kommer tvåa efter en stark insats idag, 13-2 mot Bergsprängarna och 13-3 mot Pantertanter och Martin. Bergsprängarna kammade noll och föll genom sina stora siffror i baken ned till tredje plats. Labbe & Co fyra. På nedflyttningsplats Mountinstreams och Pantertanter och Martin.

CJN_220614_1.jpg
Ring så spelar vi, här representerad av Joakim T, vann div 1 ihop med Henke Å
och Daniel L.

Division 2 höll på längst, in emot 21:30 faktiskt, men de tyckte väö det var skönt där under eken, men  det var direkt avgörande seriefinal som spelades, mellan Team TLC och Azer Petanca. TLC vann till slut med 13-9. Azer kom två genom betydligt bättre klotdiff, +37, är trean Bouletts, +7, och fyran Boule1, +3. På nedflyttningsplats BengtÅkes och Slussen.

CJN_220614_8.jpg
Team TLC, här saknas L’et Lotta, vann div 2.

I trean har IBV och AMI turats om att inneha ledningen och när AMI slog IBV med 13-10 i kvällens första match och de båda vann sin andra match tog AMI över täten och höll den ända in i kaklet. På nedflyttningsplats Hälsenan och GOSA.

CJN_220528_10.jpg
AMI, Michael N och Anne-Marie S, vann div 3.

I fyran som åter drabbades av wo, Tobbelika lämnar wo för tredje gången! var det otroligt jämt i och med att Peroper vann på wo, Underdogs underpresterade mot BouleJoker medan Tre Lejon överpresterade mot Donalda. I halvtid såg tabelltoppen ut så här: Peroper 6 +22. Underdogs 6 +15 , Donalda 6 +13. Peroper möter Donalda, Underdogs Tre Lejon. Underdogs måste vinna, helst med fler poäng än vad vinnaren mellan Peroper och Donalda tar. Denna kväll går det Underdogs väg och vi höjde nivån ett par snäpp och slår Tre Lejon med 13-3 samtidigt som Peroper förlorar med 12-13!  Underdogs vinner fyran före Donalda på 11 pinnar bättre klotdiff. Ingen nedflyttningsplats i denna division men Tobbelika, som var med två gånger kom sist.

CJN_220614_6.jpg
Underdogs, Johan N och Ann S, spelar även ihop med Anna O, vann div 4.

Välkomna tillbaka den 16.e augusti då startar vi upp en cupturnering som avslutning på säsongen. Vi inleder med prisutdelning för serierna och sen lottar vi.

Upplägget är beroende på antal lag men 16 ska vi väl få ihop?

2022-06-07 Regnet hängde i luften mest hela kvällen men det höll uppe till dess jag på hemvägen svängde in på Kaserngatan. Bra. I övrigt var det inte mycket som var bra för mig och mitt lag denna kväll. Det var division 4’s tur att spela på Hundklubben. Ett underlag som minst sagt är bevärligt och vi behärskade det inte alls. Vi fick dock en seger på WO men dels är det tråkigt att inte få spela och dels berodde den på en bilolycka som förhindrade våra motståndare att delta. Några allvarliga personskador har som väl är inte rapporterats. Behärskade underlaget bättre gjorde Donalda som förutom en WO även knep en seger mot BouleJoker, som snöpligt förlorade mot Tre Lejon efter att ha haft matchen på plats två gånger. Inför sista omgången har nu Underdogs och Donalda 6 vinster var och skuggas av Peroper på 5.

CJN_220607_105.jpg
Donalda, Roger och Kjell, nu nästan ikapp Underdogs i div 4. Det skiljer 3 poäng i
klotdiffkolumnen.

I trean blev det skifte i toppen efter att IBV vann dubbelt, mot Hälsenan och GOSA medan AMI förlorade mot Hälsenan efter att ha besegrat 013’s Grabbar. Tre lag i topp på fem vinster var, IBV, AMI och PIF Ekhaga, de sistnämnda med en stark dubbel, 13-11 och 13-12.

Division 2 leds av Boule1, en vinst före Azer och Team TLC. Team TLC missade chans till toppkänning genom förlust mot nästjumbon BengtÅkes medan Azer tog vara på chansen och slog ledande Boule1 med 13-1. 

Även i div 1 skede ett skiftet på tronen. Bergsprängarna är tillbaka efter 13-6 mot Pantertanter och Martin och 13-5 i seriefinalen mot Ring så spelar vi. De har nu en match upp på Ring… och Labbe & Co som idag vann dubbelt. Nästa vecka avgörs serien för division 1’s del på Hundklubben. Allt kan hända!

2022-05-31 Regn i luften men till slut tittade solen fram och det blev riktigt trivsamt när det även mojnade. Tyvärr tvingades Mountinstreams lämna WO denna kväll och föll som en sten i tabellen. Serieledningen tas nu över av Ring så spelar vi knappt före Bergsprängarna i kraft av bättre diff.  Tre lag på tre vinster jagar tätduon och blott Pantertanter och Martin förefaller lite avhängda. Boule1 tar över ledningen i div 2 från ”namnen” Bouletts genom dubbla vinster mot dubbla förluster. På andra plats Team TLC som också tog två raka i kväll. I div 3 händer det egendomliga att båda topplagen, AMI och IBV, behåller sina placeringar i tabellen trots dubbelstryk, men tabellen är nu ordentligt tillplattad så allt kan hända. Underdogs åker på ett par olycksaliga lilleflyttar mot Donalda och förlorade toppmötet i div 4 med 9-13. Dogsen behåller dock serieledningen genom seger över Tre Lejon samtidigt som Peroper slog Donalda.

CJN_220517_6-2.jpg
Boule1 leder div 2. Per N, reserv i omg 1 då bilden är tagen, och Hasse H. Ordinarie i laget är Ulf L.

2022-05-24 Regnet kom av sig. Det hade utlovats ihållande regn i stora mängder denna kväll men det blev inte så mycket med det. Det började regna på allvar först på hemvägen, dvs runt halv 10. Ett par sega matcher bidrog till den sena timmen. Sist klara var IBV vs AMI i div 3 där de sistnämnda till sist kunde komma igen efter att ha varit snubblande nära att förlora matchen i den nästnäst sista omgången då IBV missade ett megamatchläge. 12:an på plats, motståndarna tomma och fem klot kvar men ingen mer poäng. AMI vann med 13-12 och är därmed ett av de två lag som så här långt är obesgerade. Det andra är Underdogs som i div 4 idag besegrade Peroper med 13-3 och BouleJoker med 13-8.

Div 1 leds av Mountinstreams på tre vinster men skuggas av en hel hop lag med 2 vinster. Det lär bli ändringar i tabellen nästa vecka då Mounitinstreams avviserat dubbla wo pga en 70-årsdag.

I tvåan är det lagen med nästan samma namn som är i topp på tre vinster vardera, Boulettes och Boule1. I botten Slussen utan vinster, ett läge som delas med Tobbelika i div 4, men de tvingades till en wo förra veckan pga sjukdom.

CJN_220524_11.jpg
Att regnet hängde i luften råder det ingen tvekan om däremot var det ovisst om poängen i matchen mellan Labbe & Co och Ring så spelar vi. Tight in i det sista när Labbe vann 13-11.

2022-05-17 Första omgången avklarad, i strålande solsken även om det blev nog så kyligt när skuggan infann sig. Div 1 först ut med spel på Hundklubben och inomhusseriens suveräner, Bergsprängarna, håller stilen. Det enda laget med två vinster. Tvärt emot Labbe & Co som inte fick till det alls och kammande noll.

I tvåan är det återigen rutin som fäller avgörandet. Ena halvan av vinterns ”Gubbar” spelade i kväll ihop med Per N och vann båda. Slussen kammade noll medan övriga lag tog ”en av var sort”.

I div 3 är det ojämnare. Två lag med full pott, IBV och AMI medan 013’s Grabbar och GOSA sladdar med var sin nolla.

CJN_220517_5-2.jpg
Anne-Marie, ena halvan av AMI, obesegrade och tvåa i div 3 efter ledande IBV. 

Tyvärr drabbades Tobbelika av sjukdom och tvingades lämna walk over. Underdogs drog nytta av den ena och vann sin premiärmatch med 13-10 över Donalda. Övriga lag på en pinne vardera bl a nykomlingarna Peroper som slog Tre Lejon med 13-7. 

CJN_220517_1.jpg
Underdogs leder div 4, här representerade av spinnsidan, Anna och Ann.

CJN_220517_7-Redigera.jpg
Nöjda miner? borde det iaf vara efter att ligga trea efter sin första omgång någonsin, Per och Per (-Ove).

2022-05-16 Nu är serieindelningen klar och i morgon, den 17.e drar vi igång, på två spelområden. Samling kl 18:15 utanför boulehallen. Spelstart kl 18:30.

Information om årets serie och tillhörande Cup hittar ni här. Informationen finns även i programbladet där ni också hittar kontaktuppgifter till de deltagande lagen.

Deltagande lag och divisionsindelning

Div 1
Ring så spelar vi *
Labbe & Co
Bergsprängarna
Mountinstreams
Par a Boule
Pantertanter & Martin

Div 2
Boulettes
BengtÅkes
Slussen
Boule1
Azer Petanca*
Team TLC

Div 3
PIF Ekhaga
Hälsenan
013’2 Grabbar
IBV
GOSA
AMI *

Div 4
BouleJoker
Underdogs *
Tre Lejon
Tobbelika
Donalda
Peroper

Serieindelningen baseras på resultat i årets serie inomhus, tidigare resultat utonhus och bedömd spelstyrka. 

Spelet sker i huvudsak på P-platsen till boulehallen men en division spelar varje gång på Hundklubben i följande ordning: Div 1, div 2, div 3, div 4, div 1.

Lag markerat med * ansvarar för att hämta och lämna resultatpärmen hos tävlingledaren vid spel på Hundklubben. För spel på P-platsen ansvarar tävlingsledaren för reultatpärmen.