Finalpasset inleds som brukligt med prisutdelning för samtliga insatser utom just själva finalen.

Tyvärr var det en del manfall bland pristagarna men tvåorna i div 4, JOGU, var där och fick sitt kuvert, likaså vinnarna i trean, GÖING, medan IBV väl får sitt kuvert vid ett senare tillfälle.

Div 2 representerades av Mats L i Aurora som hämtade hem glasplaketter och prispengar åt sin Gabriella medan Rasmus, Saga, Jakob, Björn, Stefan, Ann och vilka mer som spelat för The Saga Begins, inte var där och hämtade sitt pris för andraplatsen. Skulle vara intressant att se hur de ska dela.

Monica tog hand om pengarna åt Håkan, som är i Budapest, medan makarna Bolve gjorde gemensam sak av sitt 3.e-pris i division 1. När sen Gitten och Claes fått sina plaketter för segern i grundserien började finalen.

CJN_140403_28
Alla pristagare som var på plats fick sina priser. Här har vi, bakifrån, Birgit och Gunvor i JOGU, Ulf och
Eva
 i V2, Monica i Par a Boule, Ingemar och Göthe i GÖING och Mats representerande Aurora B.

Final Azer Petanca – Team Bel Azur.

Finalen var allt igenom thight och ineldningsvis spelade Ulrika mycket bra och pressade både Gitten och Claes med fina lägg. Sin vana trogen öppnade Azer klent men kom igen men tappade lite i de avgörande rundorna på slutet så TBA vann med 13-10.

I den andra matchen var mönstret likartat men denna gång släppter Azer upp TBA till 4-9 innan de får ordning på spelet och kan vända och vinna med 13-9. 1-1 i matcher. Publiksiffran, tävlingsledaren undantagen är nu nere på 4 men den avgörande matchen, som börjar på 8-8, kan man ju inte missa.

Efter en svajig inledning av Azurerna med den flesta läggen bakom lillen och något missat skott har Azer chans att avöra direkt, En femma är ju vad som krävs. Claes skjuter och träffar men får inte bort kulorna så det öppnar för ett matchläge men tre poäng blir det. Vändan efter lägger både Gitten och Ulrika bort sina förstakulor, sen lägger Ulrika bättre, Claes bommar ett skott och Sten lägger in en kula – två poäng till TBA och 11-10.

Nästa vända, som ska bli den sista, inleds med att Ulrika lägger en ”skaplig” kula. Skaplig nog för att Claes ska skjuta, men han bommar, sen lägger Gitten bort en kula innan hon hittar in. Då skjuter Sten bort båda och stannar. Skarpt läge. Claes skjuter bort TBAs bästa kula men Gittens lägg blir för kort och Claes står med endast en kula kvar mot motståndarnas fyra. Han söker en kloss men kulan viker av i sista stund.

Ulrika, med två kulor kvar, kan lägga för match men blir kort på den första men tar poäng med den andra. Sten skjuter bort en av Gittens kulor för match men flyttar lillen. Han har dock metern att lägg på för match och det missar han inte. Team Bel Azur bryter därmed Azers svit på vinster, två inomhus och två utomhus. TBA har vunnit förr och lovar avslutningsvis att detta är början på en ny svit. Den som lever får se.

CJN_140403_31

Årets tvåor, Azer Petanca, Claes Nilsson och Gitten Råsander, ser inte allt för bedrövade ut, förlusten till trots. Mer förståligt att slutsegrarna, Ulrika och Sten Alstander i Team Bel Azur ser nöjda och glada ut.

Med detta tackar vi för årets inomhusserie och välkomnar Er alla till Tallboda i maj. Den 14 maj är preliminärt startdatum men inbjudan kommer till alla med e-post eller s-post och läggs ut på vår hemsida innan påsk.

CJN_130813_028
”Moln över Tallboda” – i maj drar vi igång

Kvalserierna, omgång 3 & 4, mån- och onsdag 31 mars & 2 april
Då jag har varit ute och rest får vi ta till en sammanfattning av de båda sista omgångerna så här i efterhand.The Saga samlar ihop sig inför avgörandet och då menar jag inte spelarmässigt, för där är det hur spretigt som helst, utan resultatmässingt. Tre vinster av de fyra sista räcker till avancemang till ettan.
CJN_130408_030
Klara för div 1, ursprungsuppställningen, Rasmus och Saga, och det
bör väl påpekas att detta är ursprungsuppställnignen, i den händelse
att ni inte känner igen dom.

Snäppet bättre och kvar i ettan är Bergbullarna, trots stryk av Saga i årets sista match med 13–3.

Auororna höll sig i toppen av kvalserien redan från början och avslutar förvånandsvärt? nog med att slå Dogs i sista matchen med knappa 13-11 efter ett rejält underläge. Nåja, Dogs var ju inte sig själva, om man så säger.

Bäst i kvalet lyckas till sist Skrotkastarna som med 10 pinnars bättre diff spöar AB. Båda på 6 vinster vardera.

Ramlar ned till tvåan, eller stannar kvar där, gör således 31:an; Labbe & Co, Dogs och Boccia Brothers. Förmodlingen med blandade känslor.

CJN_140217_18
Labbe och Johan får prova lyckan i div 2 kommande inomhussäsong.

När det gäller att inte ramla ur tvåan lyckades Irro bäst med sin fem segrar. En av förlusterna kom mot CuBiZ i sista omgången, 4-13, vilket inte hjälpte CuBiZ som åker ur med minsta möjliga marginal. Tre vinster och -6 i diff. Över strecket hittar vi par i Damer, tre vinster, -5 i diff. Grymt tight mao. Även Boulerosorna stannar på tre vinster men med betydligt bättre diff, +4.

CJN_130610_056
Gunilla, en halvan av Par i Damer, klarade sig kvar i tvåan med
ett nödrop.

I botten, med blott två vinster, hittar vi Lawinerna, som till nästa år spelar i trean.

Semifinaler, onsdag 26 mars

Klart för final. Fjolårssegrarna, Azer Petanca, tog sig tämligen komfortabelt vidare till final i år igenom genom semifinalseger över V2 med 2-0 efter siffrorna, 13-6, 13-7. I båda matcherna började V2 bäst och tog ett par pinnars ledning innan Azer sin vana som trögstartade trogen, kom igång. Tyvärr spelade väl inte något av lagen på topp denna kväll och missarna duggade tätt både från Ulfs och Claes ”bössa”. Slutsatsen blir att Gittens läggspel på favoritbanan var vad som fällde avgörandet.

CJN_140326_04
Ulf hade nog gärna sett ett par träffar till för att kunna pressa Azer.

CJN_140326_36
Azer ser mer bekymrade ut än vad läget krävde. Seger i två raka och
klara för sin femte final på raken.

I den andra semifinalen möts Team Bel Azur och Par a Boule. Även här lutar det åt det ena hållet mest hela tiden och TBA vinner i två raka. 13-6, 13-6. Håkan och Monica glimrade väl till några gånger men även här var det för få för att pressa motståndarna. TBA i final alltså mot Azer, torsdagen den 3 april kl 18:30.

CJN_140326_26
Sten, här inramad av sina motståndare, skjuter sitt Team till final.

Torsdagen den 3 april kl 18 är det prisutdelning för grundserien och semifinalerna. Vi välkomnar Azer, V2 och Par a Boule till detta event. Prisutdelning fortsätter efter finalen.

Div 3, omgång 9, den sista, måndag 24 mars

Åkes som varit i topp hur länge som helst tappar allt när det är dags för avgörandet. 3-13 mot GÖING i den i princip avgörande matchen för vem som ska ta hem division 3 duger ju inte. När det sen följs upp med det något bättre 10-13 mot Vallaparken är debaclet ett faktum – trea!

CJN_140324_40
Dystra miner hos Åkes, som inte lyckade ”knyta igen”.

Bättre går det då för IBV som dagen till ära gick runt på alla tre spelarna och dessutom vann båda matcherna. 13-1 mot Bill & Boule och 13-9 mot det ena av två nedflyttningslag, Boulejokers.

CJN_140324_46
Hur ska vi göra nu då? tycks Göran och Kalle resonera, men de hittade
rätt till slut och tog andraplatsen och avancerar till tvåan till nästa säsong.

Vilket är tväremot vad Boulejokers gör. Blott 6 vinster och man får göra
JUB sällskap ned i fyran.

CJN_140324_07
Frasse is back och han må se skräckinjagande ut men det räckte inte
till några vinster denna kväll.

Men vem vann då? Jo det gjorde GÖING. Först krossar de som sagt Åkes med klara 13-3 vilket följs upp med en mycket knapp seger över JUB, där de faktiskt låg under större delen av matchen men på något sätt lyckas slingra sig ur på slutet. Det efter att JUB vid matchläge på 9 la bort två klot och stannar matchen och hela inomhussäsongen på 12. Nu var segern mest av akademisk betydelse, GÖING hade tagit hem seriesegern även med en 10-13 förlust.

CJN_140324_48
Ingemar och Göthe vinner div 3 och tar klivet upp till tvåan.

Torsdagen den 3 april kl 18 är det prisutdelning. Vi välkomnar GÖING och IBV till detta event.

Div 4, omgång 9, den sista, onsdag 19 mars

Malmkloten kostar på sig en förlust i sista matchen, mot Bellis, men vinner ändå division 4 komfortabelt på 13 pinnar, två före starkt spurtande JOGU, som i och med seger över både Bellis (13-7) och 013s Grabbar (13-11) snor andraplatsen före Flaming Boules med en ynka pinne bättre diff och samma skillnad i kolumnen ”så här många poäng tog vi i vinter”. Mycket jämnare kan det inte bli.

CJN_111105_6187
Ingvor och Birgit tycks förvånade över andraplatsen.

På tredje plats hittar vi således Flaming Boules som väl i princip legat över strecket hela säsongen men nu missar på mållinjen, trots seger över jumbon PIF Mix med 13-10 i sista matchen. Bellis tar fjärdeplatsen och Slussen blir nästjumbo. Övriga lag kämpade till sig platserna 5-8.

CJN_121205_005
Gunnel och Bengt i Malmkloten vinner div 4.

Torsdagen den 3 april kl 18 är det prisutdelning. Vi välkomnar Malmkloten och JOGU till detta event.

Kvalserierna, omgång 2, måndag 17 mars

Det förefaller som Aurora verkligen är sugna på att ta steget upp till ettan. Först besgras tidigare kvalserieledarna The Saga på alla deras älsklingsbana, bana 3, med 13-8. Sen tar de sig an Boccia Brothers, som tydligen tog helt slut efter maratondusten mot Dogs som de till slut vann med 13-12, och fullkomligt kör över dom, 13-0.

Upp på andraplats, precis som AB obesgrade, Bergbullarna, efter 13-12 mot Labbe och 13-9 mot 31:an.

CJN_130504_026
Går Berndtssons en ny vår till mötes? Så här såg han ut den förra.

Labbe och Skrotkastarna de övriga två lagen som för stunden har ena foten i divison 1. Men mer än halva kvalet återstår,

Hur har vi det då i den andra ”kvalserien”, den som går ut på att undvika nedflyttning till division 3? På nedflyttningsplats just nu finner vi CuBiZ och Skyttarna. Skyttarna lite avhängda med en nolla i vinstkolumnen men det finns tre lag över som bara har en etta. Det är förutom nämnda CuBiZ Perma och Par i Damer. Än är det för tidigt att räkna ut Lennart och Pelle i Skyttarna.

CJN_140217_14
Dags att vässa bössan Skyttar, annars väntar div 3.

Slutspel, kvartsfinal, onsdag 12 mars

Slutspelet börjar med att seriesegrarna väljer motståndare och bana, sen väljer tvåorna osv. Detta gav oss följande startfält.

På bana 3, Azer Petanca – Lejongap. Lejongap börjar bra och Azer är som vanligt, enligt egen utsago, trögstartade. Etfter tre rundor leder Lejongap med 6-0. Sen tar Azer en poäng. Sen fem poäng upp till 6-6. Lejongap är i gungning och plötsligt kommer missarna samtidigt som Gitten lägger på lillen allt oftare. Azer vinner i två raka, med 13-6, 13-0. 26 poäng på raken.

CJN_140312_18
Håkan J och Ivan S i Lejongap mäktade inte med att svälja Azer sedan
både Claes och Gitten väl fick ordning på spelet.

På bana 8, Team Bel Azur – Lundby Boule. Matchen är länge jämn och oviss och vi vädrar skräll när Lundby drar ifrån. Men längre än till 11-8 kommer de inte. Jag har inte koll på utvecklingen men det är väl inte otroligt att försiktighetsprincipen tog över i slutskedet av matchen. Något som brukar straffa sig. TBA vinner i två raka med 13-11, 13-4.

CJN_140312_23
Siv häpnar över Stens ”hatt”.

På bana 6 Par a Boule – Devil Heart. Även denna match är länge jämn och lagen följs åt upp till 8-8 om jag inte missminner mig. Men sen drar PaB i från och tar hem den första matchen med 13-8. Efter en liten paus går det dock inte att känna igen makarna Eriksson som verkar åka på en Fanny. De samlar dock ihop sig mot slutet av matchen och hyfsar siffrorna till 4-13. Skiljematch, den enda för kvällen faktiskt, och nu har Monica varit och fyllt på depåerna så det är bara full fart som gäller. Exakt hur denna fart tog sig ut hann jag aldrig se, men den måst ha fungerat bra då de tog en femma i första vändan och därmed avancerade till semifinal.

CJN_140312_19
Många av kvartsfinalerna var inedningsvis mycket jämna. Här är det
Par a Boule och Devil Heart som lägger tätt.

På bana 1-2 möter V2 Stålkulorna och även om det satt lite hårt åt med att vinna den första matchen, 13-9, så var det än värr i den andra. Underläge med 2-10 och skiljematchen tornar upp sig som ett spöke över gruset. Var Eva och Ulf hittade kraft för att vända detta vet ingen men det gjorde de och vinner i två raka, den sista med 13-10 och är därmed klara som sista semifinallag.

Om två veckor begynner semifinalspelet med att Azer väljer vilka av TBA, PaB eller V2 de vill möta. De två som inte får möta Azer får istället möta varandra.

Div 4, omgång 8, onsdag 5 mars

Oförändrat i toppen efter att alla topplagen vunnit en och förlorat en. Alla utom 013s Grabbar, som måhända inte är ett av topplagen med sin femteplats men i och med denna dubbelframgång, 13-12 mot Slussen och 13-8 mot Bridgespelarna, har de andraplatsen inom räckhåll. En omgång kvar och bara en pinne efter. Går det?

CJN_131218_23
013s Grabbar må se bekymade ut, men det är isf inte pga resultatet
i den senaste omgången.

Ett annat lag som tycks hittat formen så här i elfte timmen är Mixed Logistik som vinner över Bridgespelarna (som mao inte hade en bra dag) med 13-8 och tvåorna Flaming Boules med 13-10. Därmed får nog PIF Mix inrikta sig på jumboplatsen. Två poäng och 20 i diff blir tufft att hämta in på två matcher, även om det i teorin går.

Kvalserierna, omgång 1, måndag 3 mars

Bara en match i vardera serien så det är lite tidigt att sia om utgången. Dock verkar trenden vara att det fler som vill spela i div 2 än vad som finns plats.

Bäst gick det för The Saga Begins som begynte med 13-4 över 31:an och även om Aurororna tog tid på sig vann de till slut, dock med lite hjälp av motståndarna, med relativt klara 13-6.

CJN_130320_011
Claes i Skrotkastaran var ”hygglig” nog att spela in Auroras 13 poäng.

Dagens rysare stod CuBiZ för som mötte rullspecialisterna Perma på en rullbana men ändå lyckade knipa segern med 13-11.

Om fjorton dagar är det ”full” omgång.

Div 1, omgång 7, den sista, onsdag 27 feb

Azer håller undan för TBA med en dubbel men det så mörkt ut i inledningen mot V2 med 0-9 underläge. Enligt Gitten -”tog vi oss samman” och kunde vinna med 13-12. Välbhövligt för att klara förstplatsen då TBA spurtade allt vad tygen höll med 13-6 och 13-1 mot Lundby resp Labbe. En seger bakom Azer men med bättre diff. så ni kan ju räkna ut själva vad som hänt om Azer förlorat.

CJN_130320_010
Team Bel Azur, Ulrika och Sten, en hårsmån från serieseger.

Nu gjorde dom inte det och får välja kvartsfinalmotståndare först. Frågan är dom om de går på matematiken och väljer åttondeplacerade Stålkulorna eller om de anser sig ha bättre chans mot något av de andra kvartsfinallagen, som är Par a Boule, V2, Lundby Boule, Lejongap och Devil Heart.

Aero P och IB befinner sig i ingen mans land och således spelat färdigt i årets serie.

Till ett kvalfylt kval mot Aurora Boulealis, The Saga Begins, Boccia Brothers och Dogs går Skrotkastarna, 31:an, Labbe & Co och Bergbullarna. Skrotkastarna spurtade fint med en dubbel men det räckte inte trots att närmaste konkurrenten Istrumentboulaget förlorade båda klart. Avståndet var för stort.

Div 3 omgång 7, måndag 24 feb

Toppen plattar till sig när Åkes kostar på sig att förlora mot GOSA med 10-13 medan de övriga topplagen, GÖING och IBV båda vinner dubbelt. Fyra matcher och bar två pinnar mellan ettan och trean. Allt kan hända.

CJN_130504_036
Kamoflagekepsen är på, nu ska det jagas Åkar ända in i kaklet.

För JUB lär det nog inte hända så mycket då de har fyra pinnar upp till fast mark ovanför nedflyttningsstrecket. Blir nog svårt att ta på lika många matcher. Lite bättre läge då för anrika kämparna i Boulejokers som bara har en seger upp till Bill & Boule och PIF Ekhaga Ett som vi hittar straxt över strecket.

CJN_120522_8732
JUB må kämpa väl men i år räcker det inte.

CUPEN dag 3, onsdag 19 feb.

Dags för kvartsfinaler. Fri lottning, dvs man riskerar att möta vem som helst, även ”kompisar” från poolspelet. Lottningsordningen avgjordes av hur mycket man vann sin sista poolmatch med.

Först ut på bana 1-2, Boccia Brothers vs Doggi Boule. Boccias fina spel sedan tisdagen var tydligen som bortblåst och Doggi vinner komfortabelt med 13-4.

Lika komfortabel är Labbe & Co’s seger över Åkes.

CJN_140219_20
Labbe & Co, Johan Nordlander, vinner enkelt över Åkes.

JOGU däremot skakar om Par a Boule ordentligt och har en 9-0 ledning innan spelet plötsligt går i stå. PaB vinner med 13-9.

Skyttarna får ingen fason på varken skyttet eller läggen verkar det som. 6-13 mot Lundby Boule.

Semifinaldags och även dags för en ny lottning, PaB lottas mot Doggi och bana 6-8. Segertåget rullar på. 13-3.

Lundby behärskar uppenbarligen rullbanorna bättr än Labbe/Johan och vinner till slut en jämn match med 13-9.

final har vi då Par a Boule mot Lundby Boule och då de drar bana 3-5 ser väl Håkan inte helt nöjd ut. Men den eventuella oro han må ha känt för Lundbys rullskicklighet kom raskt på skam. 1-1-1-x-4-4 är poängen till PaB i de inledande sex omgångarna. Sen tillåts Lundby rulla/skjuta/rulla in en 3:a. Mer blir det inte, för vändan därpå sätter Håkan och Monica p för fortsatt spel i denna final genom att med klot kvar fixa till de två poäng som krävs för seger.

CJN_140219_34

Finallagen i Cupen 2014. Tvåorna, Lundby Boule, Siv och Bo Eriksson, samt vinnarna
Par a Boule, Håkan och Monica Eriksson (mig veterligen är de inte släkt de båda finallagen).

CUPEN dag 2 tisdag 18 feb.
Var inte där, har inte fått några rapporter och glömde till råga på allt resultaten i boulehallen. Ska iaf uppdatera spelschemat i morgon (torsdag).

CUPEN dag 1, måndag 17 feb.
Två pooler ut första dagen och i dom regerande mästarna såväl inomhus, Lejongap, som utomhus, Par i Damer. Men det blev inte mästarnas kväll skulle det visa sig. Pool A vanns av JOGU efter imponerande spel och 13-7, 13-10 över Bridgespelarna respektive Skyttarna.
I pool B hittar vi Åkes överst på tronen efter klara 13-3 mot Bellis som följs upp med en gastkramare mot Labbe & Co som till slut vinns med 13-12.

Till skilje 1 har vi då Labbe mot Par i Damer. Labbe och Johan verkar trivas riktigt bra på rullbana 3 och kan efter att i princip suttit i förarsätet under hela matchen till slut teckna seger till 13-4. Q’na som tidigare spelat lysande fick inte till det alls i denna match.

CJN_140217_30
Nu är goda råd dyra men inte ens de dyraste hjälpte denna kväll.
Regerande utomhusmästarinnorna från Cupen 2013 är utslagna.

Kvällens sista match, den andra skiljematchen, går mellan Skyttarna och Lejongap och där ser det länge ut som om Skyttarna till slut ska glida ifrån till en komfortabel seger. Men titelförsvaran kommer igen och vid ställningen 9-12 öppnar sig det första matchläget efter att Pelle R lagt bort alla tre. Men det stannar vid en etta efter ett par mediokra skott och inge bra lägg. Vändan efter har de ånyo chansen men skotten sitter inte och vi 12-12.

Skyttarnas första lägg staffar Håkans och sen lägger Lejongap bort resten och är ute ur turneringen.

CJN_140217_16
Skyttarnas Lennart och Lejongaps Ivan och Håkan, har bara att se på
medan Pelle R rullar in poäng. Lejongap faller på målsnöret.

Kvartsfinalklara till på onsdag k l18 är mao Åkes, JOGU, Labbe & Co och Skyttarna. Till den fria lottning som då inträder ska fyra lag vaskas fram i morgon också.

Cupen lottad och klar.

Pool A spelar måndag, start kl 18:30
JOGU
Bridgespelarna
Par i Damer
Skyttarna

Pool B spelar måndag, start kl 18:30
Åkes
Bellis
Labbe & Co
Lejongap

Pool C spelar tisdag, start kl 18:30
Doggi Boule
Lundby Boule
Slussen
Boccia Brothers

Pool D spelar tisdag, start kl 18:30
Par a Boule
Stålkulorna
013s Grabbar
Vakant

Div 4 omgång 7, onsdag 12 feb

Alla tre toppenlagen tappar i denna omgång men Bellis vinner dubbelt och tätar till striden om andraplatsen. Leder gör fortfarande Malmkloten, med två pinnar tillgodo på Flaming Boules, som kostade på sig en dubbelförlust. 2-13 mot Wasa och 5-13 mot Slussen, gör väl inte denna omgång till något att minnas för FB. JOGU håsar som i nacken, trots förlust mot Bridgespelaran med 7-13. Och så Bellis då, på fjärde plats om med lika många poäng som JOGU, 8.

CJN_120321_7577
Ska ”tant Bellis” sno åt sig andraplatsen i div 4?

PIF Mix och Mixed Logistik grupperar sig för en uppgörelse om jumboplatsen. Logistik just nu lite bätter med 3 pinnars bättre diff.

Div 3 omgång 6, måndag 10 feb

36:an lägger sig i toppstriden på allvar genom att besegra serieledande Åkes med 13-10 samtidigt som GÖING förlorar mot Bill & Boule. Åkes lär nog hålla undan i toppen med sina 2 poängs försprång, men man vet ju aldrig. Hårt om andraplatsen lär det nu i alla fall bli med ett lag på 8 (36:an) och två på 7 poäng (GÖING och IBV),

CJN_121126_014
36;an, nu på andra plats i div 3. Dock osäkert om det var med denna
laguppställning de nådde omgångens fina resultat.

Precis lika hårt är det runt nedflyttningsstrecket. Fyra lag på 5 poäng, PIF Ekhaga Ett, Boulejokers, Videparken och GOSA. GOSA under strecket, de övriga över. I botten JUB på två poäng. Ser mörkt ut.

Div 3 – uppdaterad spelordning och datum för kvalserien till div 1 och nedflyttningsserien i div 2.

Nu har alla omgångar fallit på plats och resterande matcher spelas enligt följande:

Omgång 6 den 10 feb
Omgång 7 den 24 feb
Omgång 8 den 10 mars och
Omgång 9 den 24 mars.

Ber om ursäkt för allt dribbel.

Kvalserien börjar av förståliga skäl när div 1 spelat klart. Detsamma gäller för nedflyttningsserien för div 2-lagen.

Omgång 1 den 3 mars. Enbart en (1) match.
Omgång 2 den 17 mars
Omgång 3 den 31 mars och
Omgång 4 den 2 april, samtidigt som finalen i div 1.

Div 1 omgång 6, onsdag 5 feb

Oförändrat i toppen då alla tre topplagen vinner dubbelt. Men Azer hade det ordentligt besvärligt mot Stålkulorna men gick till slutsegrande ur striden med 13-10. Sen tog man Par a Boule när man väl fått upp ångan med 13-1.

Azurerna slog IB och Bergbukkarna med klara siffror, inte mycket att säga om det, medan V2 slog Aero P och Devil H med liknande siffror.

Fortsatt spännande runt strecken dock. Med en (1) omgång kvar att spela innan slutspelet drar igång den 12 mars, har vi tre lag på 5 poäng som slåss om den sista slutspelsplatsen. Kvalserien är nog klar, det blir 31:an, Skrotkastarna, Bergbullarna och Labbe & Co som får ta sig an de hungriga div 2-lagen Aurora Boulealis, The Saga Begins, Boccia Brothers och Dogs. Kvalet börjar den 3 mars med en (1) match. Sen är det två matcher per kväll som vanligt.

Men vem tar nu de sista slutspelsplatsen? Instrumentboulaget ligger bäst till på bättre diff, men det skiljer bara 8 pinnar till sämst placerade Devil Heart. Däremellan har vi Aero P.

CJN_120603_8969
Aero P har chans till slutspel, men då gäller det att gasa på i sista omgången.

IB har sämst lottning av de tre i sista omgången. Par a B och Azer. Tufft. Devil H möter Stålkulorna och Aero P möter också Par a B men i första matchen möts de båda, dvs Devil vs Aero. Är det den avgörande matchen?

Div 3 omgång 5, måndag 3 feb

Åkes håller div 3 i ett järngrepp, även om IBV in i det längsta försökte lossa på det ikväll, men fick till slut ge sig med 11-13. Tidigare under kvällen tog Åkes hand om Videparken med 13-9 och har nu 9 poäng, tre mer än tvåan, GÖING, och trean 36:an.

I bottenstriden stärkte Boulejokers sina positioner lite genom att hänga på trion med 4 vinster var, även bestående av PIF Ekhaga och Bill & Boule, genom en klar seger över 36:an med 13-3. JUB förlorade mot GOSA och ligger nu sist medan GOSorna håller sig över nyss nämnda trio med sin 5 pinnar.

CJN_130504_049
Åkes (L) leder ihop med Roland (S) div 3.

Nästa omgång spelas redan nästa måndag, dvs den 10 feb, för att vi ska slippa spela den 7 april (då allt annat spel redan är avslutat). Å så glömmer Ni inte bort Cupen hoppas jag.

Div 4 omgång 6, onsdag 29 jan

Både Malmloten och Flaming Boules vinner dubbelt och när så Bridgespelarna missar en match, förlust mot just Flaming men snöpliga 12-13, är det JOGU som tar över att skugga ledarduon. Men det skiljer två matcher upp till prisplats så Birgit och Ingvor måste fortsätta på detta segertåg för att kunna hota på allvar.

CJN_131218_25
Ingvor och Birgit, vinner dubbelt och tar över tredjeplatsen.

Slussen vförlorar knappt mot nyss nämnda JOGU men vinner desto större över PIF Mix. PIF får även ge sig mot 013’s Grabbar och börjar nu bli lite avhängda i botten. Nya friska tag så är MIxed Logistik inom räckhåll. Tre omgångar återstår så än är det många poäng att slåss om. Däremot är det bara en omgång kvar innan Cupen och spelar man i div 4 har man så mycket handikapp som går att få. Anmälningslistan sitter uppe.

Div 2 omgång 6 , den sista, måndag 27 jan

Aurora Boulealis triumferar
Efter att i kvällens inledningsmatch slagit The Saga Begins, i vad som måste betraktas som en direkt avgörande match om seriesegern, med 13-10 hade AB ”bara” att kvar att slå Boccia Brothers. En nog så besvärlig uppgift kan man  tycka. BB ligger trots allt trea och är allt annat än lättbesegrade. Att Saga inte skulle slå bottenlaget Lawinerna var det nog ingen som ville satsa på.

CJN_120519_8567
Gabriella och Mats (han finns på bild längre ner, vinner div 2.

Aurororna spelar jämt med BB och det skiljer inte mer än en eller någon poäng dem emellan upp till 9-7 då Mats samlar ihop kulorna och tar den erforderliga fyrpoängaren och seger. Saga vinner planenligt över Lawinerna med 13-4, idag i lag med Stefan B, men det räcker inte. Lika – 9 vinster var, men AB har +66, Saga blott +53.

GR_090110_006_1aCJN_061118_6857
Rasmus får nöja sig med andraplatsen
Saga och(Arkivbilder).

på tredje plats hittar vi Bocci Brothers som inledde med en förlust mot Irro, 7-13, varefter lite av luften gick ur dom och dom insåg att inte ens en vinst över AB hade räckt. För dålig diff.

CJN_120130_6856-Redigera
Boccia Brothers precis utanför prisplats.

På fjärde och sista kvalplats hittar vi Dogs som efter en herosik vändning, 3-10 till 13-12 mot Doggi sen tog stryk av Jägarna, nej Skyttarna heter dom visst, med 13-7. En seger räckte dock för att hålla undan från starkt spurtande CuBiz.

CJN_131130_44
Ombytta roller. Denna kväll fick de här jägarna, Dogs, finna sig i att
bli jagade
av Skyttarna, Lennart och Lennart. Skyttarna vann.

I botten hittar vi Doggi, Perma och Lawinerna. Inga poäng idag men i mars börjar nedflyttningsserien och då är det bara att ta nya tag.

Div 1 omgång 5, onsdag 22 jan

Azer tappar sin ordinarie läggare Gitten pga ryggskott, men Janne Å hoppar in och tycks ha skött sig med den äran. Två vinster och fortsatt serieledning före TBA. TBA som kostade på sig en förlust, mot Lejongap, och därmed tappade lite av taget mot Azer. Tappar gör även Par a Boule efter förlusten mot V2, vilka å andra sidan tar in genom en rediger dubbel. 13-0 mot IB och 13-3 mot PaB.

CJN_090704_006
V2 närmar sig toppen.

Rysligast är det just nu runt slutspelsstrecket. 6 lag på 5 poäng. De två sämsta under strecket. Allt kan hända.

I botten är nu alla nollor släckta. Om jag inte minns fel så var det på Labbes bekostnad, som denna gång fick stryk av de båda andra bottenlagen. Tre lag på 1 pinne var, kvalserien nästa. Och har ni läst något datum om när den börjar så är det förmodligen fel.

Rätt är det däremot om Cupen som körs i vecka 8. På måndag kommer anmälningslistan upp. Anmäler Er i år. Det delas inte ut lika mycket hkp som tidigare år.

Div 3 omgång 4, måndag 20 jan
Så, efter en och en halv månads väntan, kom äntligen div 3 ut på banorna igen. Vem har lyckats bevara formen bäst över det långa juluppehållet? Åkes verkar ha tränat flitigt för de återfinns i topp efter två raka vinster. Den första satt dock hårt inne, 13-12 mot ett betydligts sämre placerats lag, Boueljokers. Lilla seriefinalen, kanske, mot GÖING, gick lite lättare, men 13-10 är ingen övertygande seger.

GÖING som sagt tvåa. Vann den andra matchen, mot IBV, men 13-8.

Närmaste hotet är dock 36:an som denna kväll närmar sig toppen genom en dubbel över Bill&Boule och JUB. JUB har det tungt och gör Boulejokers sällskap under nedflyttningsstrecket. Har det månne slarvats med julträningen?

Div 4 omgång 5, onsdag 15 jan

Oförändrat i toppen av tabellen när både Malmkloten och Flaming Boules vinner dubbelt. Bridgespelarna, som är det närmaste hotet mot toppduon, förlorade inledningsmatchen mot Slussen med knappa 10-13 och tappar mark i toppstriden.

CJN_130227_006-2

Gustav och Christian ligger tvåa efter Malmkloten. En vinst skiljer.

JOGU leder den trio med lag som följer efter de tre i toppen där alla har 5 poäng. 013s Grabbar förlorde dubbelt och tappar lite av toppkontakten.

Någon toppkontakt är det tyvärr inte tal om för PIF Mixs del, bottenkänningen förstärks efter två förluster men så var det ju också värsta tänkbara motstånd. De båda topplagen, Malmkloten och Flaming Boules.

Div 2 omgång 5, måndag 13 jan

Ulf Pettersson i Boccia Brot må ha haft en motidig dag men kvällen gick desto bättre, telefonproblem, trasig bil, kallt och eländigt, vad är det för futtialiteter jämfört med att vinna dubbelt i boulen? Och att dessutom slå serieledarna på deras favoritbana. Tungt.

Först seger över Par i Damer med 13-7 och sen över Saga med 13-6. Klara för kvalserien. Återstår bara att vinna serien.

CJN_130218_029

Ulf och Peter rycker närmare toppen.

Dock har The Saga Begins säkert inga planer att på att släppa någon förbi sig till serieseger med en omgång kvar att spela och en poäng bättre än tvåan Auorora. Norrskenen glittrade till ikväll, dom trivs väl i kylan, och spikade en tvåpoängare även dom. 13-2 mot Lawinerna och 13-3 mot Par i Damer.

CJN_130719_070

Mats säger sig ha hittat in på rullbanorna, men han gillar dom inte.

Dogs håller distansen två pinnar upp på femteplacereade Irro. Halva inne i kvalet.

I botten hittar vi Perma och Lawinerna som haft en tung vinter, även om Perma idag tog en fin skalp genom att besegra Doggi med 13-6,

I februari börjar lag 5-12 om på en ny serie. Där gäller det att undvika plats 7 och 8, för de leder till nedflyttning. Allt kan hända då alla lag börjar på 0. Enkelserie är det som gäller.

Div 1 omgång 4, onsdag 8 jan – 2014

Nu är äntligen helgerna över och vi får återgå till bouleserien. Skönt va? Först ut på det nya året är div 1 och där händer det minsann saker. I toppen tätnar det till ordentlig när TBA slår Azer med klara 13-4. Azer är dock kvar i topp, med en ynka pinnes bättre diff.

I botten spräcks en av de förhatliga nollorna när Labbe & Co vinner över 31:an med fina 13-2. Går Labbe en ny vår till mötes? Förmodligen, återstår att se hur den blir.

CJN_120106_6607
Labbe spräcker nollan.

Kvar i nollträsket hittar vi Skrotkastarna och Bergbullarna som inte tycks få ordning på kulorna alls.

Dagens utropstecken: Par a’ Boule, 13-1 mot Bergbullarna och 13-0 mot Lejongap. Tycks som makarna E tagit med sig formen från 13-dagssingeln.

SAKNAS: En klotväska modell svart tub försvann från typ bana 4-5. Claes vill gärna ha tillbaka den.

Div 4 omgång 4, onsdag 18 dec

Flaming Boules tvingas ta med en krasslig Cassandra i laget och det var tyvärr inget framgångsrecept. Noll poäng och FB tvingas lämna över förstaplatsen till Malmkloten. Malmkloten som gör en stark kväll med 13-5 och 13-8 i lilla finalen just mot FB.

CJN_131218_11
Bengt Rosen, Malmkloten, i serieledning över jul och nyår.

Bridgespelarna förlorar först mot 013’s men vinner mot PIF Mix med klara 13-3 och kniper därmed platsen precis under strecket före stark spurtande Wasa som i årets sista omgång tydligen kommit på hur man gör.

13-1 mot Slussen och 13-3 mot 013’s Grabbar. Fyra pinnar och häng på topplagen.

CJN_131218_15
Stig i Slussen har bara att se på när Jörgen i Wasa visar hur det ska gå
till. Och han såg och lärde. 13-2 i andra matchen mot Mixed Logistik och
därmed en placering bättre än just dom. Trea från slutet.

Vill Ni lätta upp all julmatsätande med lite boule så är det Annadagsflaska på annandagen. Anmälan på plats och spelstart kl 10. 20 kr kostar det att spela 4 omgångar med lottade lag och klubben bjuder på glögg och pepparkaka till alla så långt lagret räcker.

God Jul och Gott Nytt År

Div 2 omgång 4, måndag 16 dec

The Saga håller stilen och vinner igen. Sju spelade matcher, sju vinster – tror ni de leder?

På de tre efterföljande kvalplatserna återfinner vi en trio på fem segrar vardera, Aurora, Boccia och Dogs. Aurora kostade på sig en förlust i en mycket jämn dust med Irro. Annars var det idel vinster för trion i sista omgången inför helgerna.

CJN_131130_68
Dogs har hittat formen.

Alla lagen mellan strecken har 3 poäng och bäst av dem är Par i Damer, som idag fick bita dubbelt i gruset. Först mot Dogs och sen mot Saga, favortibanan? till trots.

Skyttarna i botten precis över nedflyttningsstrecket trots 13-1 segern över Perma.

Perma kamperar i botten ihop med Lawinerna på blott var sin pinne.

Det är bara att träna, träna och träna mera gärna på Annadagen eller varför inte i 13-dagssingeln?

Div 1 omgång 3, onsdag 11 dec

Azer fick det svettigt mot Bergbullarna som för dagen lockat med Johanna i laget. Detta taktiska genidrag räckte nästan enda fram men som bekant vinner man sällan på 11. Inte heller denna gång. Sen slog Azer Skrotkastarna och får fira jul som serieledare,

Tätt före ett koppel lag med en pinne mindre och med Stålulorna i spetsen på bättre diff före V2, IB, och TBA. Alla topplagen vann dubbelt denna omgång och följdaktligen ökar gapet till botten.

Hela tre lag har fortfarande kvar nollan i vinstkolumnen. Det finns inget annat att göra än att ordinera mera spel. Annadagsflaska och eller 13-dagssingel. Spela mera. Nästa omgång är den 9 jan.

Div 3 omgång 3, måndag 9 dec

Åkes håller undan i toppen med två fina skapler och tack vare att formstarka Videparken slår IBV som ligger tvåa. Videparken vinner dubbelt och rycker allt närmare toppen. Skuggar nu på fjärdeplats, en pinne efter trean GÖING som bara mäktade med en seger denna gång.

PIF Ekhaga Ett har de fortsatt jobbigt i botten men lyste upp i vintermörkret genom att slå just GÖING med klara 13-6. Tappade sen mot Åkes med liten marginal, 11-13, tungt. Boulejokers tycka ha gått i stå efter den fina inledningen. Ingen vinst mer i år för dom, för nu är det jul och nyårsuppehåll för div 3. Nästa omgång är inte som det står i programmet, den 23 dec, utan den först den 20 januari. Så kan det bli, men det går finfint att träna undere tiden. Annandagsflaskan är en lättsam tillställning där det ingår glögg i startavgiften och vill man ha lite mer allvar i spelet så är det 13-dagssingeln som gäller. Anmäl Er på SBF-online. Licens krävs.

Div 4 omgång 3, onsdag 4 dec

Flaming Boules i topp efter två övertygande vinster. Först 13-2 mot dokumenterat svårspelade Slussen, som nu faktiskt ligger näst sist? vilket följs upp av 13-6 mot minsta lika svåra Bellis, idag en vinst och fortsatt med i på den övre halvan.

På andraplats hittar vi Malmkloten som efter att ha förlorat på målfoto, 12-13 mot Wasa, inte rår på Flaming men håller sig över strecket och före Bridgespelarna, som också bara orkade med en seger (Bellis blev dem övermäktinga).

Botten av tabellen är outhärdligt jämn, fyra lag med två vinster vardera.

Div 2 omgång 3, måndag 2 dec

Saga kopplar greppet om tvåan efter två raka ikväll. Hittills obesegrade, trots att de inte spela med förstauppställningen än. Eller är det tack vare? Idag fick iaf Boulerororna och Dogs känna på hur det är möta Saga, dvs Rasmus och Jakob.

Hänger på gör Aurora Boulealis med en pinne mindre. En dubbel för dom bäddade för detta fina tabelläge. Skyttarna och Doggi-Boule försökte säkert men det räckte inte till.

Räcker till gör det däremot för damerna, två är dom till antalet och bildar således ett par. Ännu en dubbelvinnare och det med besked. 13-3 och 13-4. Perma och Boulerosorna är de olyckliga motståndarna.

Lawinerna har det fortsatt tungt i botten och jagar sin första seger.

Div 1 omgång 2, onsdag 27 nov

Fyra Fanny i en och samma omgång? Hur ojämn är div 1 egentligen? Annars det Azer som ångar på som vanligt och är ensamma om att vara obesgrade- I bottten är det desto jämnare, tre lag på noll poäng. Vad som fattas gamla anrika lag som Bergbullarna och Labbe & Co kan man ju undra. Inte många pinnar ihopspelade på de inledande tre matcherna där inte.

Div 3 omgång 2, måndag 25 nov.

Börjar röra på sig i tabellerna nu och det är väl dags att referera lite. I trean är det en trio som hittills är obesegrade och såleds kopplat grepp om tabelltoppen. Det är IBV, GÖING och Åkes. Inget har en nolla i vinstkolumnen men i botten hittar vi också en trio, med var sin seger. JUB, Videparken och PIF Ekhaga Ett. Bara att ta nya tag och de som känner på sig att de inte betalat startavgiften får gärna göra det nu.

Tre av fyra divisioner har nu spelat sin första omgång och det är bara division 1 kvar. De spelar på onsdag. Tyvärr uppdagas ett och annat ”tryckfel” i programmet allt eftersom spelet drar igång.

Bannumren är ett sådant som jag helt enkelt inte tänkte på. Glöm dom som står i programmet. Rätt bannummer finner ni i programmet på nätet, följ länken ovan, och i matchrapporterna som ligger finns i hallen.

Div 3 ville jag ha att spela dan före dan, det var det inte många som verkade sugna på kan jag säga. Rätt datum finner ni också i programmet på nätet.

Inbjudan hittar du här.

Serieindelningen, utan inbördes ordning

Div 1 – 14 lag, startar 13 nov
Skrotkastarna
Aero P
Lejongap
Team Bel Azur
Devil Heart
Instrumentboulaget
Labbe & Co
Par a’ Boule
Lundby Boule
31:an
Azer Petanca
Bergbullarna
Stålkulorna
V2

Div 2 – 12 lag, startar 4 nov
Dogs
Aurora Boulealis
Irro
Perma
Par i Damer
CuBiZ
Skyttarna
Boulerosorna
Lawinerna
Doggi Boule
The Saga Begins
Boccia Brothers

Div 3 – 10 lag, startar 11 nov
ÅkeS
IBV
PIF Ekhaga Ett
Bill & Boule
Boulejokers
36:an
Videparken
Göing
GOSA
JUB

Div 4 – 10 lag, startar 6 nov
Wasa
Bridgespelarna
Malmkloten
PIF Mix
Slussen
Bellis
Mixed Logistik
013’s Grabbar
Flaming Boules
JOGU