Måndagen den 28 februari, omgång 8

Serieledarna förlorar ! Dogsen gick inte att känna igen mot MEKA. Ett för långt uppehåll kanske, gentemot MEKAs övningskastande i Cupen kan ha varit vad som fällde avgörandet. För nog var det på dåligt spel Dogs till slut fick ge sig med 10-13. Men inget ont som inte för något gott med sig, som det brukar heta. Tabelltoppen är nu så jämn och oviss som den bara kan vara och då återstår en säger en match.

Undertecknad själv, gjorde inte många rätt mot MEKA.

Både Bouligans, 13-8 mot Boulejokers och 13-5 mot 31:an, och Lundby Boule, 13-7 mot Ivka och 13-9 mot Boccia Brothers, vann dubbelt och går där med i kapp Dogs, som till sist tog sig samman, bytte ut halva laget och bytte även skytt, vilket gav till resultat att Håkan sköt hem matchen mot Skrotkastarna vid ställningen 10-7. Alla dessa tre står nu på 11 poäng och Dogs leder knappt (+4) före Lundby och ytterligare +9 ned till Bouligans. En match kvar som sagt.


Bouligans, Emil och Tobias ihop med den halva av Lundby som heter Siv, aspirerar alla på serieseger.

Skyttarna har en teoretisk chans (inte en PK mao) att ta hem serien, men det kräver att alla tre ovan nämda lag förlorar.

Till kvalplats kan däremot Boccia Brothers mycket väl lyfta sig. Det kräver iofs seger över Töras, vilket en kväll som denna inte var svårt då de inte ens kom till start, samtidigt som Skyttarna får stryk av Lawinerna.

Bergbullarna, som ligger straxt under strecket, lär bli kvar där för de står över sista omgången.

I botten då? Vilka får kvala för att vara kvar? Töras och Doggi-Boule har väl en så liten teoretisk chans att den i det närmaste inte finns. Det krävs att MEKA, Lawinerna och Boulejokers förlorar med 13-0 samtidigt som de båda måste vinna med motsvarande siffror. Inget jag kommer att satsa pengar på, om man så säger.

Nej kvalplatserna kommer att tillfalla dessa två och de två som lyckas sämst av Kulan, Boulejokers, MEKA och Lawinerna. Boulejokers möter Ivka och Kulan Skrotkastarna.

TIPS:

MEKA får stryk av Lundby, tyvärr, och Lawinerna rår inte på Skyttarna, så mitt tips blir att dessa två följer med Doggi och Töras till kvalet.

Dogs slår Doggi, förhoppningsvis med tillräckligt mycket mer än vad Lundby slår MEKA med och vinner då serien, för gör dom det räcker inte Bouligans fram även om dom slår PIF Veteranerna och sista kvalplatsen till SKyttarna.

Om fjorton dar vet ni om jag fick rätt. Själv får jag vänta ett par dagar till pga tjänsteresa.

Glöm nu inte att sista matchen har spelstart klockan 19:30.

Måndagen den 7 februari, omgång 7

Harriet ångar på. Solklara 13-0 mot Doggi följs upp med 13-9 mot kvalspelsaspirerande Skyttarna och 31:an är nu upp på 8 poäng, vilket skulle räcka till en kvalplats om det inte vore för att det fattas typ 30 pinnar i diff. Bergbullarna tappar oväntat mot MEKA men håller sig kvar på sista kvalplatsen som varande bäst i en kvartet på 8 vinster. 9 vinster har bara en duo bestående av Bouligans, som idag spelade en match, vann och försvann, och Lundby Boule som raskt revanscherar sig från förra omgångens debacle genom en dubbel i dag. Boulejokers och PIF Vet är det som får bita i gruset.

Harriet, och Göte, närmar sig kvalserien med sitt 31:an.

Dubbelt vinner även serieledande Dogs, men det satt hårt åt. Ett underläge på 0-6 mot IVKA vänds till 8-6 innan IVKA vaknar till, men med inte så lite tur i slutvändan (nåja det sägs ju att sånt ska jämna ut sig) rycker hundarna till och vinner med 13-10. Än värre mot Boccia Brothers där Dogs leder i stort sett rakt genom hela matchen, öppningsrundan undantagen, men stannar upp lite väl länge på 12. 12-5 är det nog som bäst och rätt som det är står det 12-12. Kris. Varför inte BB sköt bort Håkans ledarkula med 3-1 i klotöverläge får vi väl aldrig veta. De valde att lägga bort alla tre kulorna. 13-13 till Dogs som är enda laget på 10 vinster.

I botten är det ovisst så det förslår. 6 lag på fyra poäng som slåss för att undvika? nedflyttningskvalet. Som om inte det vore nog är det ett hopp på två pinnar upp till nästa lag, så mitt tips blir att kvalspelarna återfinns bland dessa sex.

Tre matcher kvar. I programmet står att både div 2 och div 3 spelar måndagen den 14 mars. Rätt – div 3 klockan 18:30 och div 2 när banorna blir lediga. Officiell spelstart klockan 19:30. Vidare står att kvalets omgång 4 spelas onsdagen den 11 april – fel, det ska givetvis vara måndagen den 11 april. Att sen semifinalerna i div 1-slutspelet påstås gå av staplen den 4 april är lika fel det, det ska vara den 6.e, men det är en helt annan historia.

Hoppas det blev rätt nu och slutligen – glöm inte att anmäla er till Cupen.

Måndagen den 24 januari, omgång 6

För en månad sedan var det julafton, snart står det väl inte på förrän det är midsommar, men några kulor ska vi väl hinna med att kasta däremellan. Kastar står det står härliga till gjorde Bergbullarna denna kväll. En dubbel och tillika en dubbel 13-1 är ju inte fy skam. Upp över strecket med Bullarna på klart bra diff före PIF Vet och Boccia Bro som vardera fick nöja sig med ett poäng ikväll.

Bergbullen, Janne B, tar upp sitt lag till kvalplats.Sämre gick det för Bo E i Lundby som föll från serieledning till plats fem (under strecket).

Lundby Boule som innan dagen ledde serien hade en tung kväll. Först tappar man en klar ledning mot serietvåorna Bouligans till förlust med 10-13. Att sen avsluta kvällen med 12-13 mot Töras, nästjumbon, torde göra vägen till Lundby om möjligt än längre.

Boulejokers ena halva levde i tron att vi spelar på tisdagar. Det är utomhusserien som går på tisdagar, inomhus är det måndag och onsdag som gäller. Väl på plats vid pass 18:45 ligger man sålunda under med 0-7 mot Dogs. Trots detta försprång verkar ”hundarna” lite osäkra och släpper in Jokers i matchen innan Bengt åter börjar mata lillen. 13-4 till Dogs. Ett resultat som tydligen passade, för med samma siffror besegras sedan PIF Vet på samma bana. En insats som för upp Dogs i serieledning.

 
Håkan W, lyckosam läggare mot PIF Vet. 

Göte P i 36:an, tar med sin Harriet en dubbel i kampen för
att hinna med ”sista tåget” mot kvalserien.

En trio på 8 pinnar i topp, följs av en kvartett på 7 och två lag på 6. Ett av dessa, 36;an vann idag dubbelt och med klara siffror, 13-4 och 13-5 och vill väl hänga på i jakten om kvalspelsplatserna innan det är för sent. Fem matcher återstår.

Och för att göra det hela än mer jämt så är det fyra lag i botten under det strecket på 3 poäng. Två lag straxt ovanför med 4. Lawinerna förefaller ha det jobbigast just nu, men men….. 

Måndagen den 11 januari, omgång 5

Så var vi då igång igen efter juluppehållet (och en dags datorstrul, men nu går det igen). Lundby Boule drar längsta strået, tyvärr, i toppmötet mot Dogs 13-10 i en match som tog drygt en och en halv timme. I och med detta bäddar de för serieledning och fullföljer genom att i dagens andra match tvåla dit Kulan med klara 13-2.

Bo och Siv från Lundby, leder div 2.

På andraplats efter övertygande spel hittar vi Bouligans. En tuff match mot Kulan, mest tufft för Kulan dock som inte får med sig någon pinne hemma denna dag, följs upp med en klar seger över Doggi, 13-2. De jagas av en kvartett på samma poäng och nästan samma diff. Tätt runt strecket så här långt mao.

Lite mera utspritt runt bottenstrecket, Boulejokers ligger på ”rätt” sida, mycket tacka vare den fenomenala vändningen mot Bergbullarna. 6-12 blev 13-12. Berndtssons har varit gladare än efter den förlusten.

På andra sidan hittar vi Lawinerna, som trots seger över just Boulejokers med samma förargliga siffror, 13-12, ändå inte kommer förbi. 9-13 mot Töras i dagens första match äro orsaken till detta.

MEKA, Kulan och Töras släpar i botten, MEKA och Töras tog var sin viktig pinne idag men det krävs mer för att komma ifatt och förbi lagen precis över strecket.

Måndagen den 13 december, omgång 4.

PIF Veteranerna får fira jul som fortsatta serieledare. Trots att de bara spelade en match idag och därmed öppnade upp för Lundby Boule, Boccia Brothers och Bouligans vilka alla hade chansen att ta över serieledningen genom att vinna dubbelt, men det gjorde dom inte. En vinst vardera och de stannar på 5 vinster. Iofs lika många som PIF men med sämre diff. La sig i tätstriden på allvar gjorde istället Skyttarna, Dogs och Marken som alla vann dubbelt och som därmed också står på 5 vinster. Sju lag i topp på 5 vinster således.

Marianne Blixt, Marken, behöver inte se så bekymrad ut,
två vinster idag och klart häng på toppen. En pinne bättre
mot Lundby och de hade bytt plats i tabellen.

I botten är det MEKA och Töras som har det jobbigast medan trion Lawinerna, Kulan och Boulejokers har det lite lättare. Lawinerna hyfsade till julfriden lite genom att vinna bottenmötet mot Kulan med 13-7 efter att Kulan haft ledningen med 7-1. Kulan ledde sedan med samma övertygande siffror, 7-1, även mot Dogs, men vek ned sig på slutet och förlorade med knappa 11-13. 

I mitten av tabellen är den gamle Bergbullen tillbaka efter sin snöskottningsincident och spelsuget är tydligen intakt. 13-3, 13-1 blev dagens facit. Lundby Boule och Töras var de olyckliga, på bana 2. Favobanan!

Måndagen den 29 november, omgång 3.

PIF Veteranerna i topp. Efter dubbla 13-3, först mot Doggi och sen mot Skyttarna och tillika på olika underlag, går PIF Veteranerna upp i topp av den kvartet som leder serien med 4 poäng vardera. De övriga är Boccia Brothers, också dubbla vinster idag, Lundby Boule, dubbla vinster och Bouligans, som kostade på sig en förlust och därmed brände serieledningen. Förlusten kom lite oväntat mot MEKA som i och med en klar seger på svårspelade bana 2, 13-5, tog sin första seger för säsongen. Därmed är alla nollor spräckta.

Johnny Andanius, PIF Vet, vet minsann hur man ska
sitta i, inte på, ringen. Synd att inte alla greppat denna
enkla regel. Men så leder han serien också, det gör
inte de andra.
 

31:an som förra omgången var med i toppen fick idag inte till det alls utan gick ”in i kaklet” på tok för tidigt. Boulejokers, med urtruppen på plats, spelade bara en match, förlorade och närmar sig allt mer ”fel” streck.
Bergbullen själv, mr Berndtsson, hade haft en dust med snön ute i Berg med så olycklig utgång att han tvingades stå över med ont i armen. Vi hoppas att han snart är på banan igen. Hans ersättare la med den äran och det var på håret att de slog Kulan, men fick nöja sig med 10. Det som saknas i Jannes frånvaro är skyttet. Och Dogs var ofina nog att bjuda Lawinerna dagens Fanny.

Måndagen den 15 november, omgång 2.

Förra omgångens suveräner, Boulejokers, hittar inte alls rätt i gruset denna dag utan får nöja sig med en nolla i bagaget. Matchen mot Skrotkastarna vill de nog helst inte ha omskriven men mot Doggi-Boule stretades det emot lite bättre. 10-13. Dogs kostade också på sig en ”dubbelgunnar” men annars är det rätt spridda skurar i divisionen. Inget lag är obesegrat, och det bara efter två omgångar och bara två ”äggsamlare” varav det ena bara spelat en omgång då de gled in på fribiljetten efter The Only Ones som begick bedriften att avancera till ettan redan efter en omgång.

Göte och Harriet, 31:an, vinner dubbelt i dag och
tar plats som ett av de tre topplagen på tre vinster.

Måndagen den 1 november, omgång 1.

Lagom till att man ska hämta ut årets programblad från tryckeriet får jag besekedet att ett lag i ettan drar sig ur pga skada. Måste då fråga div 2-lagenn om något kan tänka sig spela i ettan, det är ju inte värst optimalt att ha 15 lag i div 1 och 17 i div, eller? The Only Ones kan tänka sig att göra comeback per omgående så att säga. De åkte ur ettan i våras. Stärkta av denna tro vinner de dagens två matcher så att deras beslut ska framstå som det enda rätta, nå jag vara osagt, men det ser ju bra ut inför spel i en högre division.

Boulejokers öppnar annars starkast och är i topp ihop med nykomlingarna från div 3, Ivka.

Med lite mer koncentration kanske Bouligans
lyckats vinna dubbelt – nu blev det bara en.

I skrivande stund är det klart att Töras, Per-Inge Malm och Ingegerd Johansson tar den vakanta platsen efter TOO. Även om 16 lag på pappret må vara bättre än 17 gäller inte det om redan har spelats en omgång. Vad som däremot gäller beträffande Töras är att de börjar på noll medan de lag som fick stryk av TOO i första omgången, MEKA och Skrotkastarna, får behålla sina minuspoäng.