Boulinerna vinner division 3

Omgång 7, 4 mars Boulejokers punkterar spänningen i toppen genom att inte ens komma till start. Stackars Frasse får spela själv, mäktar med 1 pinne mot Boulinerna som därmed i praktiken avgör serien då J.G.B samtidigt får storstryk av The Saga Begins, 13-2. Båda lagen vinner sen planenligt sina sista matcher men trots att J.G.B slår Åkes med 13-4 är de nu för långt efter i diff för att kunna rubba Boulierna.

CJN_130304_013
Den ena Boulinen, Lennart,  hjälper kulan till rätta i matchen mot 36:an,
13-9 räcker med god marginal till serieseger.

Trots att Saga spurtar med två raka segrar är man för långt efter för att nå toppen och slutar på en tredjeplats efter 13-2 mot J.G.B och 13-10 mot Wasa. Som föresten kom sist och får ladda inför nästa veckas kvalseriestart.

CJN_121126_030
Saga och Rasmus får nöja sig med tredjeplatsen men har siktet inställt
på avancemang till tvåan. På måndag, den 11 mars, börjar det kvalet.

Fjärde lag till kval är CuBiZ som med en avslutande dubbel inte lämnar någon chans kvar till jagande Siel, som dessvärre fick stryk i kvällens inledningsmatch och därmed var bort från kvalchans, utan de får nöja sig med den försmädliga femteplatsen. Dock med en seger mer än en kvartett med lag med Slussen överst.

CJN_130304_021
Birgitta och Curt (det är han med örat) kniper fjärdeplatsen och får
kvala för spel i tvåan.

Längre ned i tabellen hittar vi lagen som får kvala för att hålla sig kvar i trean. IBV var närmast att slippa men den avslutande segern mot Slussen hjälpte inte. En seger mot Åkes hade krävts. Videparken Nord drar det kortaste strået i ”klubbmästerskapet” mot dito Syd och då de inte heller rådde på Wasa så blir det till att spela kval för Wrigsjö & Co. Var var han ikväll när han behövdes som bäst? hemma och firade 40? Boulejokers, som inte ens kom till start hade väl i och med detta inte så stor chans att svinga sig över kvalstrecket men håller sig iaf en pinne före Wasa.

Kval till div 2 börjar med en (1) match på måndag, den 11 mars. Sen är det fritt fram för att träna fram till kl 21.

Kvalet är inte lottat än men består av följande lag:
Skyttarna, Bill & Boule, Kulan, Boulerosorna, Boulinerna, J.G.B, The Saga Begins och CuBiZ. Alla möter alla en gång.

Kval till div 3 börjar med en (1) match på onsdag nästa vecka, den 13 mars. Sen är det fritt fram för att träna fram till kl 21.

Kvalet är inte lottat än men består av följande lag:
IBV, Videparken Nord, Boulejokers, Wasa, Flaming Boules, Småglinen, Ådala och PIF Ekhaga Ett. Alla möter alla en gång.

Omgång 6, 11 feb J.G.B åter i topp. När Saga slår Boulinerna i toppmötet och sen får stryk av IBV, årets div 3-skräll? så öppnar det vägen för J.G.B att genom en dubbel ta tillbaka serieledningen lagom till sista omgången. CuBiZ vinner också dubbelt och då Slussen, som tycks ha hittat storformen (12-13 och 13-11) slår Siel är det nu ett stort steg, två poäng, upp för Siel till kvalplats. Och med bara en omgång kvar, så….

CJN_121126_023

Slussen har hittat formen och har nu i praktiken säkrat fortsatt div 3-spel.

I den mindre eftertraktansvärda kvalserien har Wasa tryggt och säkert förankrat sig medan de tre andra lagen, Boulejokers och de båda Videparkarna, fortfarande har chans att kravla sig över strecket. Videparken N och S möts dessutom i sista matchen, så där har ett av lagen en säkrad poäng. Frågan är bara vilket och om det räcker för att undvika kvalet. Den 4 mars vet vi. Men innan dess är det Cupspel och har ni inte anmält Er till den så sitter listan uppe ett par dagar till och det går även bra att anmäla sig via mail till Johan.


Omgång 5, 28 jan Ingen datorkrasch kanske, men en hel del strul senare är jag nu på banan igen. Man kanske skulle skaffa sig en Mac? Tabellerna är uppdaterade. 

Boulinerna släpper inte till någonting och är efter två nya vinster kvar i toppen. De övriga topplagen, dvs J.G.B och The Saga, vinner också dubbelt medan Siel tappar en och lämnar en lucka uppåt, dock fortfarande på kvalplats.

CJN_121126_047
Ska Saga fixa seriesegern, eller?

I botten går det inget bra för Videparkens båda lag utan de camperar ihop med Boulejokers och Wasa på kvalplats mot 4:an. Men det är två omgångar kvar och inte långt upp till ”säker mark”. Allt kan hända.

Omgång 4, 14 januari 2013

Först ut på nya året är div 3. Boulinerna åter i topp efter två starka insatser. 13-8 mot Slussen följs upp av 13-5 mot Siel. J.G.B vill inte vara sämre dom utan svarar med 13-11 mot Videparken S och 13-8 mot IBV. Dessa båda lag leder nu serien tätt följda av Upp till 13, som även de tog en dubbel och The Saga, dubbel även där även om det satt hårt åt mot farbröderna i Slussen, 13-11.

CJN_121126_058
Ann må se bister ut men jublar nog inombords. Två övertygande segrar och
häng på tabelltoppen.

Siel vinner över Wasa oc

h tar sig därmed även dom förbi CuBiZ som firade nyår som serieledare. Måhända firade de för tungt för nu stämde inget, 5-13 mot både Åkes och Videparken N och de rasar till sjätte plats.

Boulejokers tar sig samman och vinner två raka. Årets första vinster! och tar häng på att slippa kvalserien mot div 4. Samma poäng som en duo över strecket men lite sämre diff.

I botten IBV, Videparken N och Wasa. Wasa som förlorade även dagens andra match, 4-13 mot Upp till 13, ligger illa till, dags att ta fram rutinen.

Omgång 3, 10 december

CuBiZ tar över serieledningen efter att Boulinerna tappade mot J.G.B (8-13). J.G. B som även slog Boulejokers med klara 13-1 lägger sig nu i tätstriden och är tvåa tätt före nämnda Bouliner och Siel.

CJN_121126_071

Ingvor i J.G.B ser lite molloken ut men varför då? Alla kulor behöver inte bli bra för att det ska räcka till seger, och det gjorde det ju, två stycken t o m.

Även Siel gjorde en stark måndag genom vinster över både The Saga Begins, 13-10 skräll? och Upp till 13, 13-6 skräll igen? I och med det får de fira jul som varande fjärde och sista kvallag med 7 pinnar bättre diff än femman, 36:an.

CJN_121126_003

Siel vrider till det och det med besked- det räcker ju till seger. Två fina skalper ikväll.

I det undre skicktet, de som riskerar kval till div 4, hittar vi IBV och Wasa på var sin poäng och Boulejokers och Videparken N med inga poäng alls. Kanske dags för ett träningsläger i julhelgen? Om inte annat så arrangeras sedvanlig Annandagsflaska på annandagen med spelstart kl 10. Kom då och få glögg och pepparkaka till spelet.

Omgång 2, 26 november

Boulinerna i topp och då är de inte ens där! Oavsett vilka reserverna nu må vara så sköter dig sig med den äran. 13-8 mot normal tunga Upp till 13 som följs upp med en reprisering av resultatet men nu mot IBV.

CJN_121126_020
En okänd Boulin mot en desto mer känd IBV’are, Calle Strömfelt.

På andra plats, likväl obesgrade menmed lite sämre diff, hittar vi CuBiZ. Efter dagens första enligt resultatet enkla seger, 13-7 över J.G.B blev det tufft så det förslår mot Slussen. 13-12 till slut och seger, men som sagt så mycket diff ger det ju inte.

CJN_121126_048

Curt i CuBiZ spelar ”mental boule” medan Sten i Slussen bara har att se på.

Sedan Martin Dahlin åkte ur div 1 och därmed drog sig tillbaka, nåja jag är inte säker på att det var just därför, är Wasa och Boulejokers de lag i serien som varit med längst, sedan utomhus -95. (MD var med redan år 1, dvs inomhus -94). Idag möttes dessa giganter och det blev precis så spännande som man kan förvänta sig av ett dylikt möte.

CJN_121126_063

Wasa i förgrunden, Boulejokers längre bak. Något som även gällde kvällens resultat.

Efter en lång envig på det luriga rullunderlaget på bana 6 står det 11-11 och det är dags för den slutliga kraftmätningen. Wasa har chansen med 12 på plats och kulor kvar men lyckas inte ”knyta ihop”. Nästa vända lägger Boulejokers i princip på lillen men Wasa knuffar undan med ett smyglägg och då varken Jocke eller Bosse lyckas lägga bättre hjälper inte ens sett sista desperat skott. 13-11 till Wasa i denna prestigefyllda match mellan seriens mest rutinerade lag. Tyvärr verkar det vara lite si och så med just rutinen. Detta var Wasas första seger och Boulejokers ligger näst sist utan någon seger alls. Kom igen nu!