Tisdag 30 augusti hotfulla moln, dyngblöt bana, ingen vind, 15 gr
Så var det då dags för avgörandet, dvs slutspel för de fyra bästa division 1-lagen. Men först prisutdelning för de lägre divisionerna och glädjande nog hade alla trotsat det hotfulla vädret, men vi hade uppehåll hela kvällen, och samtliga lag var representerade av två spelare.

CJN_110830_5421
Samtliga pristagare, utom Boules Eye, samlade för gruppfotografering, fr v Slussen 3A, PK-Chans 3B, PIF Oskarsgatan 3C, Nybörjarna 3D, 31:an 2B och Perma 2A.

Sen drog vi igång semifinalerna. De gick snabbt. Torkil/Janne höll så när på att avgöra i tre vändor, men lugnade ned sig lite och släppte till några poäng till Janne/Liselott i Bergbullarna. Men det var aldrig någon tvekan om åt vilket håll det lutade och resultatet blev 13-4 i Boule Eyes favör.

CJN_110830_5426
Det mesta går Boules Eyes väg och med det läggspel Torkil fick
till på det mjuka underlaget hade Janne bara att hänga med
med ett och annat ”konstskott”.

Den andra seminfinalen tog lite längre tid, även om siffrorna skvallrar om motsatsen. 13-0 till Par a Boule torde väl tala sitt tydliga språk men fullt så ojämnt var det förmodligen inte. Par a Boule var iaf för kvällen det bättre laget och som de nykomlingar (ja iaf återvändare) de är i division 1 är det väl helt OK att gå till final.

CJN_110830_5424
Besvärligt läge för V2:orna. Vad gör vi nu?

Final då mellan Boules Eye och Par a Boule – med publik, det ni. I början står det och väger och poängskördarna blir måttliga, men Torkil får ånyo fason på sina höga lägg samtidigt som läggen inte alls funkar för Håkan. De få skott Monica skjuter träffar, det är järnträff som gäller, eller möjligen någon form av studsrasp, men det senare är som bekant inget som ligger för Monica, så Håkan och Monica byter positioner, för den initierade ett säkert tecken på att något inte stämmer.

CJN_110830_5436
Det här ser inte bra ut, tycks de tänka.

De försöker när de får tag i lillen att spela på 9 meter, men Torkil lägger in där också. Ett par vändor har de riktiga lägen att riva in poäng i och med klotöverlage, men kulorna studsar helt enkelt inte deras väg ikväll. Det gör däremot Jannes som avslutar matchen med ännu ett konstskott. 13-7 blir det till slut.

Välförtjänta applåder till de båda finallagen från den månghövdade och krävande publiken.


CJN_110830_5433
Den månghövdade och krävande publiken.

Vi avslutar med prisutdelning till finallagen och kan konstatera att detta är Boules Eyes tredje raka inteckning. Tur att pokalen är ständigt vandrande.

CJN_110830_5449
Glädjande nog är de utslagna kvar och tittar på finalen varför vi kan ta detta gruppfoto på samtliga slutspelslag. Janne/Lieslott-Bergbullarna, Torkil/Janne- Boules Eye, Håkan/Monica-Par a Boule och Ulf/Eva-V2.

Avslutningsvis en tacksamhetens tanke till vår egen kaffegubbe, Roland, som även denna vecka såg till att det fanns kaffe och annat godis att värma sig med. Irma har väl under säsongen bidragit hon med, så även om hon inte var med ikväll tackar vi för kaffet.

CJN_110729_4640
Roland, cool kaffegubbe.

Välkomna till inomhussäsongen 2011-2012. Serien börjar nog v 44 eller 45. 

Tisdag 23 augusti växlande molnighet, ingen vind, 19 gr
Så var årets seriespel, slutspelet i division 1 undantaget, slutspelat och jämnare tabeller med så många avgöranden på målinjen har vi nog inte skådat i vår sjuttonåriga historia.

CJN_110816_5216
Boules Eye vann div 1-grundserien. Janne och Johan har spelat
ihop hela sommaren men då Johan nu flytt till norrland tog
Torkil hans plats. Så här långt med bravur.
 

Att Boules Eye skulle vinna ettan var ingen högoddsare, men vilka skulle följa med till slutspelet? Det blev till sist V2, (tror jag efterson det står vad jag tror är fel resultat på blanketten), Par a Boule och Bergbullarna. De sista spurtade bäst och klarade med två raka att gå om The Flying Dogs vars 1-13 mot Boules Eye blev ödestigert. Fyra lag på 8 poäng och plus 6 i Bullarna, plus 2 till Dogs.

CJN_110531_3570
Berndtssons som i ett skimmer efter ha snuvat Dogs på sista
slutspelsplatsen.

Semifinal på tisdag kl 18:30 Boules Eys-Bergbullarna och V2-Par a’ Boule.

Att Stålkulorna och Lundby åker ur kom inte som någon överraskning då inget av lagen varit i närheten av sitt kunnande under säsongen som varit.

Perma som i princip var klara redan förra veckan avslutar med två raka och spikar igen div 2A med två vinster till godo på tvåan Bouletts.

Devil Heart får göra Bill & Boule sällskap ned till 3:an men det var nära att det forna storlaget Irro åket ur. De klarade sig på bättre diff.

Göte och Harriet håller undan och vinner 3B trots förlust mot värsta konkorrenten Aero P i sista matchen med knappa 12-13. I botten och klart distansierade av de övriga Lejongap och Labbe på vardera 4 vinster.

Att Slussen redan vunnit 3A visste vi ju och en seger över Wasa 13-7 (tror vi att det blev. Att det ska vara så svårt att fylla i resultaten?) spikade detta ytterligare. Förlusten, skrällen? med 12-13 mot Boulejokers kan gubbarna bära. Närmast bakom, tre poäng, hittar vi ÅGE och Saga.

CJN_110816_5222
Pelle Rehnholm, PK-Chans, vinner 3B.

PK Chans missa chansen att avgöra i första matchen och får nesligt se sig slagna med 12-13 av QBIZ. Vad gör då PIF Vet, som har chans att gå om? Jo tar stryk av The Brotehers med 9-13. Nerverna gör sig ånyo påminda men Pelle-Lennart kan få till slutkulorna mot Mona & co i 36:an och vinna med 13-11. PIF Vet springer på ett sent i formkommet Kulkastargäng, det var väl inte underskattning mot jumbolaget? 1-13 och PK-Chans vinner serien på bättre diff.

3C jämnast av dom alla, tre lag i topp på 10 vinster, två lag på samma diff, +45 och överst PIF Oskarsgatan i kraft av 161 ihopspelade poäng mot Boulerosornas 152.

Tre lag i topp även i 3D. Denna gång på 9 vinster vardera. Nybörjarna visar sig vara nåt helt annat och drar det längsta strået med +28 i diff. Tätt bakom Vikingarna med +24 och på tredjeplats Boulinerna +19.

Det var det hela på tisdag som sagt slutspel men innan dess, typ 18:15, är det prisutdelning. Så ni som vunnit en serie, dvs Perma, 31:an, Slussen, PK-Chans, PIF Oskarsgatan och Nybörjarna är välkomna till Skarpan för att hämta välförtjänta plaketter och priskuvert.

Tisdag 16 augusti växlande molnighet, svag vind, 19 gr
Så var sommaruppehållet över. Flear av oss har varit i Uppsala och bärgat hem SM-medaljer till stan. Grattis alla, ingen nämnd, ingen glömd. I helgen var det seriespel på ”riktigt” och även där skördade Linköpingslagen framgångar, både i öppen klass och i veteran.
Men nu stundar allvaret i vår lokala serie. Två omgångar kvar innan dagen och nu börjar slutresultatet utkristalliseras. I något fall är seriesegrarna redan klara.

I ettan är Boules Eye i princip klara seriesegrare och lika i princip klara för nedflyttning är Stålkulorna och Lundby Boule. Desto ovissare är det då om vilka lag som ta de tre återstående slutspelsplatserna bakom ”Ögat”. Tre lag har lite försprång efter som de står på 7 vinster medan Begbullarna och Azer bara har 6. V2 har dessutom så bra diff så de anser jag klara och då självförtroende är bra att ha så tippar jag på att The Flying Dogs och Par a Boule håller undan och tar de båda andra platserna.

Perma är i teorin klara seriesegrare i 2A, 2 pinnar upp på Irro och 16 pinnar bättre diff, men osvuret är bäst. Årets negativ skräll – Siam på nedflyttningsplats? Nåja serien är ett getingbo med alla lag, utom Perma, på 6 eller 5 poäng. Sista omgången avgör allt utom då möjligen vem som vinner serien.

Nästa neggis, Labbe ligger sist i 2B. Han som nästan vann SM? Dubbelstryk i dag stärkte ju inte direkt det Liliqvistska aktierna. 31:an tappade en match, mot Trolle, men ligger ändå i topp inför slutomgången. Ska Gote & Harry ta steget upp i ettan? Doggi och Aero P ligger i hasorna och försöker säker sätta käppar i hjulen för 31:an. Sen har vi även Lejongap på nedflyttningsplats. Vad händer?

Slussen är klara seriesegrare i div 3A. 10 poäng, 3 fler än ÅGE och Saga. Dubbla vinster i dag grundlade den segern. De orkar knappt stå på banan men spela kan de, de gamla rävarna och tillika cupmästarna.

I 3B har ett par andra gamla rävar greppat ledningen före en tredje uppsättning gamla rävar. Det är PIF Veteranerna som har en pinne upp på PK-chans. IBV saknar ytterligare en pinne och får nog svårt att sno åt sig serien, men omöjligt är det nog inte. 

Ett annat PIF-lag, nämligen det från Oskarsgatan, leder 3C och de är också jagade, men så ska det väl vara om man ligger i topp. Här är det ett gäng vassa damer som står för drevet, Boulerosorna och SIEL. Står PIF’arna pall?

Nybörjarna visar sig inte vara några nybörjare, tvärt om visar du upp ett stabilt kunnande och leder 3D. Här är det dock tightare. Tvåan, Boulinerna som nog gärna hade slagit Nybörjarna idag men som fick ge sig med 8-13, ligger två på samma pongskörd, 8 och två lag ligger och lurar i slagläge med en poäng mindre, Vikingarna och så ännu ett PIF-lag, Ekhaga Ett. Har de varit på Postens träningscamp på Bosön eller nåt?

Om en vecka vet vi allt.

Tisdag 14 juni och onsdag 15 juni, blåsigt, soligt, inga mygg men Cup.

Enbart 21 lag ställde upp i årets Cup. Lite lite kan jag tycka, som inte var med själv ens, men med tanke på att det totalt finns 56 lag att välja mellan så får nog 21 anses som lite. I fjol var vi 32. Vi skyller väl på skolavslutningarna. För inte är det väl så att deltagandet skulle bli större första veckan i augusti?

Tre inledande omgångar, varav den sista kvartsfinal och tillika utjämningsomgång spelades på tisdagen. Noterbart att MEKA slår ut Devil Heart. Trots att de sistnämnda ”säkrat” lillen i sista omgången, lyckas MEKA-gubbarna lägga in fyra och gör match. Inte vårt år i år, sa Tommy.

Vad som hände med Trolle när de fick respass av Kulan är höljt i dunkel, men Trolle gör väl inte heller sin bästa säsong. Slussen visade redan i första omgången att man ville vara med och leka. 13-3 och PK- var utan chans. Största skrällen utser jag till Doggis seger över Par a Boule, i synnerhet med en i laget som aldrig spelat tidigare.

I åttondelen händer inget direkt anmärkningsvärt, samtliga matcher slutar typ 13-7, 8 eller 9. Det är bara MEKA som inte hänger med utan får se sig lätt utmanövrerade av Lejongap.

Kvarten är utjämningsomgång och släpper alltså iväg Kulkastarna och Boules Eye till semi på wo. Slussen slår Labbe i en tät tillställning med 13-10 medan Lejongap mosar till Doggi med 13-3.

Onsdag och semifinaldags. Kulkastarna drar första lotten och när sedan Slussen lottar in sig på rakt motsatt sida blir det Lejongap som får avgöra spelordningen. De lottar sig mot Kulkastarna och återstår bara Boules Eye som då får möta Slussen.

Båda semifinalerna avgörs genom fint läggspel. Far och son i Kulkastarna rullar in kula efter kula och Håkan och Per-Inge Lejongap får till sist se sig slagna med 13-7.

CJN_110615_3811

Håkan mäter, men det hjälper inte. Kulkastarna vinner.

Slussen, som har 5 i hkp mot Boules Eye, börjar med att lägga på lillen direkt. I en kombination av bra läggspel och lite tur med skott från Johan som väl inte blev direkt som han ville ha dem, rycker de upp till 9-0 innan Boules Eye släpps in på protokollet. Nu spelas det på 6 meter istället för 9.5 och jakten tar sin början. Vid ställningen 10-9 i Slussfavör, lägger Hasse en kula på lillen som Johan bommar. Janne lyckas inte stänga till och slussen står öppen för en trea. Klart. Final mellan Slussen och Klotkastarna. Hur många hade tippat på det?

CJN_110615_3804

Bekymrade miner från Janne/Johan. Hur ska vi rå på dessa
läggmaskiner?

Finalen präglas av att Slussen lägger, bra, Klotkastrna lägger också bra men inte lika, å andra sidan skjuter dom, tyvärr inte tillräckligt bra. Slussen knallar ifrån. Två vändor har Klotkastarna kniven på strupen när Slussen är uppe på 12, men slinker genom skott som med en gnutta tur räddar dom undan avgrunden. Matchen kommer till slut att avgöras genom ett slumpskott. Slussen har poängen och en kula kvar. Klotkastarna har tre och skjuter. Lillen går till typ 15 m och Hasse läggger Slussens sista kula – 40 cm från lillen. Det räcker för att Harald inte ska få in någon av sina två återstående kulor, även om den sista var på god väg. 13-8 till Slussen och årets Cupmästare är korade. Grattis. Grattis.

CJN_110615_3825

 Årets Cupfinalister, tvåorna Kulkastarna, Harlad Suhonen och Johan Erlands, samt vinnarna, Slussen, Hasse ”Fiskarn” Nilsson och Stig Johansson. Va det nån som sa nåt om gammal och äldst?

Tisdag 7 juni, omgång 5, hotfullt, regn, varmt, inga mygg.

Så kom då äntligen regnet. Vissa gillar att spela i regn, andra inte. Ingen gillar att spela i åska. Åska är faktiskt det enda skälet till att avbryta spelet pga väder, översvämning undantagen (men det är inget väder, bara en följd av), som normalt tillämpas. Nu höll sig som väl var åskan på betryggande avstånd, jag ”klockade” den aldrig närmare än 5 km, för några reservtider för avbrutna matcher är inte lätta att hitta, även om man kan tillämpa den sk Ölandsmodellen. (Spela till man inte längre ser lillen).

Det om förutsättningarna inför denna sista omgång innan sommaruppehållet. Vem får vila som serieledare och vilka måste träna på bättre skytte och framförallt lägg, för det är dom som i regel avgör matcherna? Jo:

div 1 behåller Boules Eye greppet om serien även om Par a’ Boule snuvade dom på en seger. Bergbullarna slår V2 men får stryk av Flying Dogs. V2 slår Stålkulorna och Azer Lundby vilket får till följd att vi har tre lag på 6 poäng på slutspelsplats utöver ”Ögat” på 8. Under strecket, på 5, PaB och på 4 Bergbullsen. Lundby behöver vinna återstående matcher för att säkra kontraktet.

CJN_110604_3722

Boules Eyes B-Johan i koncentrationstagen,
Inte underligt att det dom som leder serien. DM-bild.

Perma åker på däng av bottenlaget Devil Heart så det står härliga till men leder ändock div 2A. Knappt är knappast en överdrift, 1 pinne bättre diff än tvåan The Only Ones, vilka vann en i dag, med 13-12 (ger ju ingen vidare diff, å andra sidan förlorade man den andra med 12-13, så det jämnare väl ut sig). Tätt så det förslår bakom med fyra lag på 5 vinster och inte ens nedflyttningslagen, på fyra poäng, Devil Heart och Bill & Boule, går att räkna bort som seriesegerkandidater.

CJN_110604_3748

Aurora Bouleealisarna, Mats & Gabriella var i dag lika glada som
på Öland. Om det berodde på segern över Harry eller på att de
för en gångs skulle inte var sist kvar på gruset, låter jag vara osagt. DM-bild.

Aurororna slår 31:an, som trots detta leder 2B,  i en jämn, och iaf vad jag så, välspelad match och håller sig däremed och mycket tack vare segern över Labbe ifrån bottenstriden. Desto mer av den varan för Labbe som nu är ensam på två vinster sedan Trolle i dag äntligen vaknat till (väckat av åskan?) och tog en dubbel. Doggi vinner dubbelt och hänger med som tre i toppen efter Aero P. Vad betyder P?

CJN_110604_3652CJN_110604_3704
Labbe, den gamle och kulan, vad är det som inte stämmer på Skarpan? På Öland gick det ju bra, med DM-guld och allt. DM-bild.Inger B som varit på Öland och storspelat håller i igång och vinner dubbelt med sitt Doggi. DM-bild.

Par i Damer dalar i 3A medan Slussen håller ställningen i toppen. En vinst räcker till fortsatt klar serieledning. ÅGE och Saga närmaste hoten.

PIF Veteranerna, som leder 3B, kostar också på sig en förlust, men har ändå två pinnar tillgodo på PK-Chans och IBV. IBV tog en dubbel och hänger på så sätt med i toppen inför slutomgångarna.

PIF Oskarsgatan gör som de flesta, en vinst och en förlust, men i deras fall räcker det ledning i div 3C. Dagens enda Fanny svarar dom för genom att slå Boulerosrona med 13-0. Lite bakom, om man får säga så, är Siel och JGB, som båda har samma poäng som PIF O, 7, men sämre diff.

Och slutligen i div 3D har Boulierna äntligen fått kulorna på plats och rycker genom två venster från femte plats till serieledning inför sommaren. Kan det bli bättre? Det kan det säkert, iaf om vi frågar PIF Ekhaga 1 och Nybörjarna som är de två lag som skuggar närmast bakom. Nybörjarna slog PIF E1, annars hade vi haft ett PIF lag till i topp.

Nästa vecka är det Cup. Som väl alla förtstått vid det här laget är det skrivfel i programmet och Cupen start på samma tid och dag som vanligt, dvs tisdag kl 18:30. Däremot går anmälningstiden ut kl 18:15, så om man inte anmäler sig innan per mail eller telefon, så måste man vara där sensast 18:15.

Ja, då ses vi väl då, eller?

Ja just det, en upphittad klotväska, kan fås mot beskrivning, även om jag har mina aningar om vems den är, på tisdag. Kan man inte vara utan den så länge så hör av sig.

Tisdag 31 maj, omgång 4, varmt, soligt, svag vind, inga mygg.

Som utlovat vände vädret till att serierna skulle göra detsamma och bjöd på en riktigt skön kväll uppe på Skarpan. Hörde faktiskt ingen som klagade, iaf inte på vädret. Möjligen då på banorna som nu har satt sig ordentligt och detta i kombination med lite elefantskit, elller vad det nu var som cirkus lämnat efter sig för doftspår, gjorde rullandet måhända lite vanskligare än vanligt.

Inget som bekom Boules Eye tydligen, två raka och serieldening behålls. Numer är den än klarare, 2 pinnar upp till tvåan, V2 och trean Azer. De senare slog de först nämnda och tabellen plattades till. Plattades till ytterligare gjorde den genom att Par a Boule knep sista slutspelsplatsen före Flying Dogs genom en dubbel i dag. Dogs fick nöja sig med att slå Stålkulorna. 

I 2A tappar Perma serieledningen till SIAM, detta trots att SIAM förlorade mot Boullets. Perma förlorade dubbelt! När hände det senast? Devil Heart kämpar för att ta sig över nedflyttningsstrecket, kvällens vinst över Irro satt fint för den kampen. Annars hade det börjat osa katt.

31:an är obevekliga i 2B och slår sig till serieledning genom att snuva Aero P på nollan i förlustkolumnen och följer upp det med 13-5 mot Doggi-Boule. Aero P-gubbarna är skakade, inte rörda, och tappar av bara farten även kvällens siiista match, mot Aurora B, vilka annars är kvar sist? Aero ändock tvåa i tabellen klara två pinnar före Lejongap. Fornstora topplag som Labbe & Trolle kämpar i botten. 

Slussen har det lätt just nu. Först kommer inte deras motståndare i tid och dom vinner med 13-10. Om det berodde på förseningen eller inte vet jag inte, men det brukar ju inte vara något framgångsrecept att inte vara på banan. Sen vinner de på walk over och behåller givetvis greppet om 3A med två poäng upp till Par i damer. Damerna var i dag förstärkt med Eduard B och han skötte sig uppenbarligen väl för den matchen de spelade, de vann de första på WO, vann dom.

CJN_110531_3587

PIF Veteranen, Lennart, ”jobbar in” ett lägg.

PIF Veteranerna går som tåget och efter seger över PK-Chans i en liten seriefinal ser det ljust ut. En pinne till godo på nämnda PK och ytterligare två ned till ett koppel av lag som förgäves försöker komma närmare, Marken, IBV och QBIZ.

I 3C vinner alla tre topplagen dubbelt och SIEL är således kvar i toppen, följda av PIF Oskarsgatan och Boulerosorna med 1 resp 2 pinnars marginal.

CJN_110531_3590

SIEL, fruktade av alla?

3D är jämnast. Två lag på 5 vinster och 5 lag på 4. Båda topplagen, Boulinerna och PIF Ekhaga Ett, vinner dubbelt och behåller glappet ned till övriga. Vikingarna tar en dubbel och blandar sig i striden medan Boccia Brothers kunde varit med i toppen om de inte varit gentila nog att låta Bellis få sin andra sger för säsongen.

Tisdag 24 maj, omgång 3, kallt, växlande molninghet och blåååsigt, inga mygg.

Vädret tycks bli sämre och sämre för varje omgång, men nu vänder det till nästa vecka. Ja nästa vecka vänder iaf serien. Efter första matchen har alla mött varandra en gång och det återstår bara sju matcher. Hur är då ställningen och formen i detta läge?

Jo sämst går det för Wasa, Siam och Sagas lag som har det så knackigt att de inte betalat startavgiften än. Lite märkligt kan man tycka då snart halva serien är avklarad. I övrigt är det bara positiva tongångar – för nu har alla lag smakat på hur det känns att vinna.

I div 1 faller serieledande V2 dubbelt och släpper därmed om Boules Eye som ”bara” förlorar en, mot Lundby. Fd tätkännarna Par a’ Boule har nu efter fyra raka förluster förpassat ned till bottenstriden men har säkert för avsikt att komma igen. Ur bottenträsket lyfte sig både Azer och flyghundarna genom dubbla vinster medan Lundby och Stålkulorna tätade till botten med var sin seger.

Perma tycks omöjliga, igen, i div 2A. Två övertygande vinster, 13-4 i båda, och klar serieledning före Siam som litet oväntat (törs man skriva det Tommy?) fick stryk av Devil Heart. DH tog sig genom denna seger över nedflyttningsstrecket. Under detsamma finner vi Bouletts och Bill & Boule. B&B slog Irro men får ändock finna sig i sin jumboplacering.

I div 2B hittar vi seriens enda obsegrade lag. Aero P på maximala 6 poäng. Två nya idag således, mot Lejongap, 13-9, och Labbe & Co, 13-4. Labbe verkar ha lagt storformen på träda för has lag hittar vi näst sist och på farlig väg mot trean. När kommer rycket? 31an, Göte och H orkade inte med Håkan och Per-Inge Lejongap och tappade därmed en pinne på ledande Aero-gubbsen. Doggi vinner dubbelt och tar upp jakten på ledartrion.

CJN_100518_015

Harriet har ordning på allt. dags att ta över i toppen nu, eller?

Slussen överraskar alla, tom sig själva, genom att spela ett näst intill perfekt spel. Andra 13-0’an på raken i dag mot PIF Ekhaga 2 följs upp med 13-9 mot Wasa och en klar ledning, nåja iaf en pinne före, ÅGE. I botten Wasa, Boulejokers och PIF Ekhaga 2. Två av dagens Fanny tar sin tillblivelse i denna grupp, utöver Slussen är det ÅGE som golvar Sagas lag med maxsiffrorna. Vad hände där Björn?

CJN_100518_019

Efter den senaste tidens framgångar lär Slussen fundera på
att byta namn till ”Tåget” 

Att PK-Chans leder 3B kommer väl inte som någon stor överraskning, inte heller att tvåorna heter PIF Veteranerna och tyvärr inte att det är Klotkastarna som lämnar årets första WO heller. Tråkigt, men förhoppningsvis av nöden tvunget. QBIZ skickade reserverna idag och det funkade inte alls medan Marken behöll kontakten med toppen genom 13-4 mot 36:an efter en kross av PK, 2-13, men då var dom bara en spelare i laget, så det må väl vara förlåtet.

Siel ladies i topp i 3C efter knapp seger över PIF Oskarsgatan i ”lilla seriefinalen”, 13-11. På andra plats PIF O och på tredje JGB på samma poäng, 4. I bottenstriden stärker 013’s grabbar sina chanser till kommande klättring i tabellen genom att bärga årets första seger, 13-11 mot JM.

Jämnaste toppen har 3D med tre lag på 4 poäng vardera. JUB, vann dubbelt idag, överst med +6, MEKA tvåa på +4 efter två förluster i dag 6-13 och 12-13 (aj, aj, aj) mot Nybörjarna och trea Nybörjarna som utöver nämnda vinst passade på att få stryk av Boulinerna. Bellis i botten med en ynka pinne.

Tisdag 17 maj, omgång 2, kallt, mulet och blåsigt, inga mygg.

Vår andra omgång bjöd inte på lika fint väder som förra veckan men det var iaf uppehåll och till nästa vecka är det utlovat värembölja.

Facit så här långt: 6 obesegrade lag, 1 lag utan vinst, 4 Fanny idag (inga omgång 1) och 5 lag som inte betalat startavgitften (nästa vecka talar jag om vilka).

Div 1 Två lag i topp på max 4 poäng, V2 och Boules Eye. I botten rena kaoset med fyra lag på 1 pinne vardera.

Div 2A Nykomlingarna SIAM spelar bäst och har serieledningen före Perma på bättre diff. Devil Heart verkar ha svårt att komma igång. Kan det vara kylan?

Div 2B Aero P och nykomlingarna 31:an i toppen, skiljer 5 pinnar diff, båda obesegrade. Jämt i botten med fem lag på 1 pinne. Både Aurora och Trolle under strecket, vilket kan förvåna.

Div 3A Sagas lag spelar bäst och är enda obesegrade laget i denna grupp. Slussen utklassade Par i Damer i  en liten seriesemi med 13-0.

Div 3B Jämt i toppen med PK-Chans högst upp i en ”vettrio” bestående även av PIF Veteranerna och QBIZ.

Div 3C PIF Oskarsgatan leder före en ”damduo”, Boulerorsorna och Siel. 013’s Grabbar i botten, med den enda nollan, tycks inte fått ordning på kulorna. Lossnar nog nästa vecka.

Div 3D Efter att ha missat att det inte finns någon vakans i serien längre och att man därför måste vara på plats till klockan 18:30 förlorade Bellis med 12-13 mot Nybörjarna, som tog den vakanta platsen redan innan första omgången. Så om man bara kollar i protokollet när man signerar sitt resultat så ser man det inte finns några luckor. Namnet till trots ligger Nybörjarna tvåa i tabellen, endast med till synes omöjliga MEKA framför sig.

Tisdag 10 maj, kanonväder, svag vind, få mygg

Vi har startat serien och bättre förutsättningar kunde vi inte ha fått. Tur jag inte lysnade på dom som ville börja förra veckan.

Tabellerna är uppdaterade.

Serieindelningen klar. Anmälda 56 lag är fördelade sålunda: (i bokstavsordning)

Div 1

Azer Petanca
Bergbullarna
Boules Eye
Lundby Boule
Par a’ Boule
Stålkulorna
The Flying Dogs
V2

Div 2A

Bill & Boule
Boullets
Devil Heart
Irro
Ivka
Perma
Siam
The Only Ones

Div 2B

31:an
Aero P
Aurora Bouleealis
Doggi-Boule
Instrumentboulaget
Labbe & Co
Lejongap
Trolle

Div 3A

Boulejokers
Lawinerna
Par i Damer
PIF Ekhaga 2
Sagas lag
Slussen
Wasa
ÅGE-Boule

Div 3B

36:an
IBV
Kulkastarna
Marken
PIF Veteranerna
PK-Chans
QBIZ
The Brothers

Div 3C

013’s grabbar
Boulerosorna
JGB
JM
Kulan
PIF Oskarsgatan
SIEL
Ådala

Div 3D

Bellis
Boccia Brothers
Boulinerna
JUB
MEKA
Nybörjarna
PIF Ekhaga Ett
Vikingarna

På tisdag börjar vi. Kom gärna i tid så ni hinner få Ert program.

Kan Ni inte vänta så kolla in under Arkiv – Tävlingar. Där finns tryckorginalet. Lite märkligt format måhända, men fullt läsbart.

Tryckfel och kompletteringar:

Vår sekreterare heter Mats Lindgren och inget annat. Vill ni nå honom svarar han förhoppningsvis på telefon 013160636.

Ett lag har tillkommit sedan i går och tar sålunda den vakanta platsen i div 3D. Tyvärr var detta för sent för att komma med i programmet så vi tar laguppgifterna här istället:

NYBÖRJARNA
  Bengt-Ove Samuelsson   tel 014220510
  Zeljko Milevic                 tel 0768729852