Tisdag 22 augusti, mycket bra bouleväder, ingen vind att tala om, växlande molnighet, 15 grader kl 20:30
Kvällen inleds med prisutdelning för de olika seriesegrarna som slutit upp mangrannt. Först ut är vinnarna av div 3, IBV, som med väldigt liten marginal slog Boulebröderna, en pinne bättre diff.


IBV – idel glad miner efter div 3-segern.

Nästa lag att hedra är vinnarna i 2B, Nedslaget, Håkan E och Ivan S som går till historien som 2017-års mest dominanta lag. 5 poäng mer än tvåan Stålkulorna och för säkerhets skull dryga tre gånger bättre diff.

Nedslaget ser inte så nedslagna ut. Ivan och Håkan snarare
skiner ikapp med solen.

Div 2A vanns av undertecknad men någon lagmedlem infanns sig inte för hämta priset. I denna grupp var segermarginalen än mindre än i trean. Lika många poäng, samma diff, men Dogs har spelat ihop 166 p, Bouletts ”bara” 163.


Ann, som spelade i Dogs de sista omgångarna, bidrog starkt till slutsegern.

Slutligen priset till förstaplatsen i division 1’s grundserie som går till Labbe & Co, en poäng före Siam och ytterligre en före BengtÅkez och Skyttarna.

Sen är det dags för slutspel. Labbe & Co möter i den ena semifinalen Skyttarna och gör processen förvånande kort med Willy och Lennart. 13-6 vill dom minnas att det blev. I den andra semin går det lite långsammare men till slut lyckas Siam nöta ned titelförsvarande BengtÅkez med 13-8 och det är i den nedgående solens sken nu dags för final. Måtte vi hinna innan det blir mörkt. Vi abonnerar inte på belysning i år och lagen Labbe och Siam är ju inte direkt kända för att vara först färdiga på kvällarna.


På delad tredje plats, Skyttarna Willy och Lennart


som de delar med BengtÅkez, Bengan och, ja just det, Åke.

Nu rullar det på rätt bra för Labbarna, Labbe själv och Staffan, påhejade av Anna, även om det går i ”stå” ett tag vid ställningen 10-4. Men snart är de loss igen och Staffans läggspel drar ut Siamkulor. 13-5 och Labbe & Co skulle kunna höja pokalen, men den var av någon anledning inte med ikväll, så de får höja den efter att vi ombesörjt gravyren och i kväll trösta sig med kuvertet.


Årets finallag. Tvåorna Siam, Sumwang och Ingvar H och vinnarna Labbe & Co, Labbe L själv, Anna L och Staffan G.

Därmed får vi tacka för årets utomhussäsong och hälsa välkomna till inomhusserien som beräknas starta i början av november.
Inbjudan kommer i oktober.

Tisdag 15 augusti. Växlande molnighet, mest sol, svag vind, perfekt bouleväder, 19 gradet kl 20:50.
Seriespelet är över för denna gång, återstår bara finalomgången för div 1 och den spelas på tisdag i nästa vecka, dvs den 22. med start kl 18:00. OBS tiden! Vi vill inte spela i mörker. Prisutdelning för övriga divisioner och grundserien i div 1 inleder vi kvällen med. Välkomna kl 17:45. Men vilka var det nu som vann? Hur gick mina tips?

Facit:

Div 1 vanns av Labbe & Co som sedan omgång 3 legat och lurat i ”vinnarhålet” och nu i sista omgången genom en dubbel 13-6 mot Skyttarna och 13-10 mot The Only Ones tar sig förbi Siam som trots seger mot Trolle med 13-4 får ge sig mot ett formstarkt Aurora med samma siffror. Mitt tips på Siam gick således inte in och Labbes laddade bössa drog det längsta strået. Återstår att se hur det gåi slutspelet. Labbe & Co ställs där mot Skyttarna som kom fyra och Siam mot treorna BengtÅkez, titelförsvararna. Vinnarna gör upp om slutsegern. I botten och degraderade hittar vi Postens Lantisar och Trolle Boule.


Thomas Wrang, en av Postens Lantisar, åker ur ettan trots en
Fanny mot Trolle. (Fast de fick å andra sidan en av Aurora också).

Att det skulle bli jämt i div 2A siade jag om redan förra veckan och mitt tips var att Dogs i och med sin bättre diff skulle hålla undan för Boullets, i synnerhet eftersom motståndet var detsamma. Boullets vinner över Boulejokers med 13-2, Dogs slår med nöd och näppe PIF Mix och det mycket tack vare de senares sista vända då 5 av de sex kloten hamnade långt bakom lillen och Dogsen lägger in en 5:a för match. Omvända roller, Dogs (läs undertecknad) missar vid ställningen 9-4 det första matchläget och går upp till 12. Samma spelare (läs undertecknad) missar sedan skott för match och tar med lillen till två motståndarpoäng. Till slut drar Anns förstalägg ut så många Jokerkulor att undertecknad kan lägga in den matchavgörande kulan. 13-9. Nu räcker det med att PIF Mix tar poäng mot Boullets så har Dogs vunnit serien. Det gör dom inte! Utan åker på en Fanny. -”Vi skulle inte ha tagit den där fikapausen” var Mias kommentar efter matchen. 12 poäng var, +73 i diff för båda men 166 tagna poäng av Dogs mot Boullets 163. Kan det bli jämnare? Ja, men inte mycket. (Undrar vad jag gjort om det varit lika även där? Inbördes möte 1-1 med +3 (där har vi dom ) i Dogs favör. Outstanding på tredjeplatsen är Azer och 013’s Grabbar, trots fin spurt med två vinster idag fattas det 4 pinnar i diffkolumnen för att hänga kvar, gör sällskap med Bellis nedåt i systemet.


Joakim Asplund i Boulejokers avgjorde, utan att veta om det
div 2A genom att ta 2 pinnar på Boullets. Hade han bara tagit
hade Boullets vunnit serien, Nu vann Dogs.

Att Nedslaget skulle vinna 2B var klart sedan länge och det gjorde dom. Stålkulorna hade två vinster upp på en Slussen och Doggi och det behövde dom för att knipa andraplatsen. 3-13 och 0-13 rosar ju inte precis men då Doggi åker dit mot Nedslaget, 12-13!, är det klart. Årnis, som förlorar bottenmötet mot Par i Damer men 13-7, och Mixed Logistik dalar mot trean.


Håkan E har inte bara tur med Nedslaget, han har en ring också.

Trean vinner IBV med lite mer marginal än vad Dogs tog 2A med, 1 pinne bättre diff än Boulebröderna som de turats om med att ligga etta de senaste omgångarna. Där satt mitt tips som en smäck. PH:s 13-0 mot Boulebröderna visar sig bli mycket dyrt för bröderna men det för PH:s upp till tredjeplatsen. I botten Wasa och Tellby och de kan trösta sig med att stå på en fast botten.

Vi välkomnar således Dogs, Nedslaget, och IBV att komma och hämta sina priser på tisdag.

Tisdag 8 augusti och sommaruppehållet är över. Mulet och varmt, 21 grader kl 20:45.
Nu återstår endast en omgång och slutspelet i division 1 sen är denna utomhussäsong över. Hur är tabelletläget efter dagens spel och inför den sista och avgörande omgången. Ska jag våga mig på några tips?

Div 1 leds av Siam trots dubbelstryk i kväll av både The Only Ones och Postens Lantisar. Labbe vinner dubbelt, må vara den ena på en halv walk over, Janne spelade ensam i Aurora. Tips: Siam tar sig samman och vinner serien.


Labbe laddar bössan men räcker det till serieseger?

I div 2A förlorade Dogs lilla seriefinalen mot Boullets men behåller ändå ledning på bättre diff. Båda lagen har samma motstånd sista omgången, nämligen Boulejokers och PIF Mix vilka i dag mäktade med var sin seger. Tips: Dogs vinner i kraft av bättre diff (men det kan vara ett önsketänkande).


Boullets vann över Dogs med 13-6 men räcker det för att ta hem div 2A?

Att Nedslaget kommer att ta hem div 2B är inte ens ett tips, det är ett faktum. Tre pinnar upp på tvåan, Stålkulorna, som med nöd och näppe besegrades ikväll, gör försprånget ointagligt. Får tippa på att Stålkulorna kommer tvåa istället och inte ens det är säsrkilt riksfyllt, de har två pinnar upp på Slussen.


Håkan skjuter för match mot Par i Damer och det blev match
vad det led men den la Ivan in till 13-2. Mot Stålkulorna var det
tuffare 
men det gick det med, 13-10.

Årnis kämpar på i botten av 2B och har chans att svinga sig över nedflyttningsstrecket i kraft av på pappret enklaste möjlig motstånd i sista omgången. Laget precis över strecket och jumbolaget. Men då måste de ha poängen med sig lite bättre än i dag. 1 vinst och sammlagt +1 i diff.


Stefan i Årnis kämpar på och efter 13-11 mot Doggi lever hoppet
om att slippa nedflyttning.

I div 3 är det desto mer ovisst. Att det står mellan Boulebröderna och IBV råder ingen tvekan om. De har tre pinnar upp på de bakomvarande lagen LDF och PH:s. Bröderna leder på några pinnars bättre diff. Tips: IBV går om i och med på pappret lättare motstånd och vinner på bättre diff.


IBV-grabbarna vann över serieledande Boulebröderna med
13-4. Var det matchen som kommer att fälla avgörandet?

Tisdag 13 juni, soligt och perfekt bouleväder, 15 grader, kl 21:33
Och vem är det som är sist kvar, igen?

Jo Siam och BengtÅkez, alla andra har åkt hem och tagit sommaruppehåll.

Hur gick det då i det fina vädret? Något att höja ögonbrynet över?
I trean tar IBV över serieledningen från Boulebröderna efter två övertygande segrar ikväll med bröderna fick däng av Vägboulerna med 12-13 men vann sedan över 31:an med samma siffror.

Nedslaget fortsätter sitt segertåg i 2B och utökade sitt försprång före Stålkulorna som fick stryk, och det ordentligt också, av PIF Ekhaga, 1-13. Par i Damer hyfsade sin tabell genom en dubbelseger. 13-3 mot Slussen följs upp av 13-8 mot Doggi.


Framgångsrika damer denna afton. Inga och Gunilla.

I 2A fortsätter Dogs att vinna, två vinster för nya lagkonstellationen Johan-Ann blev det. Först revansch på Gosa och sen 13-8, i en jämnare än vad siffrorna visar och stundtals mycket välspelad, av båda lagen, match, mot Azer. Bouletts jagar en pinne bakom medan de övrig lagen mer eller mindre är avhängda redan. 4 poäng ned till trean, Gosa. PIF Mix, som åter tog en dubbel och Azer. Alla på fem vinster.

Slutligen, i dubbel bemärkelse, division 1. Alltid? sist kvar. Det är som i den stroa boulevärlden – ju högre division desto långsammare spel. Undrar varför det är så? Siam lyckas vände underläge till seger med 13-12 och då hade Bengan skott för match vid ställningen 12-9, skjuter eget – 3 poäng till ”fel” lag, 12-12, och sen tog det slut. Siam utökar därmed sin ledning till två poäng före trion BengtÅkez, Skyttarna och Labbe. Aurora på femteplats med en poöng mindre har nog inte gett upp slutspelsdrömmen.


Bengan skjuter fel klot. Inte bra.

Nu tar vi sommaruppehåå och ses igen den 8.e augusti. Lira mycket boule i sommar!

Tisdag 30 maj, regn, sol och slutligen lite kalla vindar, 14 grader, kl 21:20
Omgång 3 klarade ni av utan min medverkan så nu koncentrerar vi oss på dagens omgång, den fjärde och tillika den i vilken serierna vänder.

Div 3 fylldes ut med det åttonde och sista laget redan förra veckan då Vägboulerna tog den vakanta platsen. Kanske tur för övriga deltagare i divisionen att de inte var med från början för nu vinner de om inte allt så det mesta. Två vinster i dag och jakten på tabelltoppen har inletts, men det är en bra bit upp till ledarduon Boulebröderna och IBV som ligger i topp på vardera 6 vinster. Båda vann också dubbelt idag även om IBV hade det svettigt mot LDF och kom undan med minsta möjliga marginal, 13-12. Vägboulerna har frågat om det är OK att spela matcher som pga att de inte var tidigare aldrig kom till stånd och ur tävlingslednings perspektiv möter det inga hinder så länge de berörda lagen vill spela. Ett villkor dock: matcherna ska spelas under juni, så vi har klara förutsättningar inför de sista omgångerna.

I 2B fortsätter Nedslaget sitt segertåg. En förlust så här långt men inte idag, utan nu blev det två vinster, klara 13-3 mot Slussen och lite svajigare 13-9 mot PIF Ekhaga. De sistnämnda i botten ihop med det enda laget som tagit poäng av Nedslaget, Par i Damer.


Inte nedslagna ett dugg, Nedslaget, Håkan och Ivan leder div 2B.


De enda som vet hur man tar poäng av Nedslaget, Par i Damer. Fråga dom!

Dogs leder 2A efter en stark period. Att våra damer kunde vinna dubbelt förra veckan är inte mycket att snacka om, men att att vi idag med otränade undertecknad i laget ihop med Bengt som inte kastat ett klot sedan i februari, typ, lyckades upprepa dubbeln känns ju gött. En poäng före Bouletts, en till före Azer och ytterliggare en före Gosa som idag förlorade dubbelt och därmed tappade kontakten med toppen. Övriga topplag vann dubbelt.


Bengt kan skjuta också, men på boulebanan
gör han sig bäst som läggare.

Slutligen division 1 där Siam nu sedan förra omgången tagit över i toppen men idag tappade lite genom förlusten mot Skyttarna. Tabellen är därmed den jämnaste, i alla avseenden faktiskt. Tre lag i topp på 6 poäng. Siam, Labbe & Co och BengtÅkeZ. Tre lag i mitten på 4 poäng, Aurora, Skyttarna och The Only Ones och två lag i botten på var sin pinne. Trolle, som inte vunnit sedan omgång 1, och Postens Lantisar som idag äntligen spräckte nollan. Wrang sken som en sol i den kyliga kvällsvinden trots förlusten mot BengtÅkez med knappa 11-13, nära en dubbel, i kvällens absolut sista match. Poängen tog de mot just nedflyttningskamraterna Trolle.


Wrang koncentrerar sig och i kväll gav det utdelning.

Än är nästan halva serien kvar så mycket kan hända i samtliga divisioner.

Nästa vecka firar vi nationaldag så då är det upphåll. Den 13 juni kör vi sista omgången innan sommaren. Väl mött då.


Tisdag 16 maj, mulet, lite vind, 12 grader kl 20:45
Omgång 2 är avklarad och de obesegrade lagen har reducerats till två. Labbe & Co i ettan som idag slog Postens Lantisar och Aurora med 13-6 resp 13-8 är det ena, det andra hittar vi i div 2B, se nedan. Hoppas att inte hela matcherna gick i samma anda som sista mot AB när Labbe sköt fel klot men fick poängen iaf.

Labbe laddar bössan.

Postens Lantisar har det tuft i botten utan någon vinst än, ihop med Trolle som iofs vann en match förra veckan men idag inte mäktade med mer än 8 poäng i någon av matcherna.

I division 2A har vi en trio på tre i topp, Gosa, Dogs och Boullets. Både Gosa och Boullets kostade på sig var sin förlust medan Dogs tog en dubbel, bland annat mot bottenlaget Bellis. En dubbel, en dubbel Fanny tom, fixade PIF Mix till genom segrar över Bellis och Azer Petanca.


Lotta och Mia i PIF Mix har hittat storformen.

Stålkulorna är det andra obesgrade laget och dom hittar vi i toppen av tabell 2B, en vinst mera än Nedslaget, som lite oväntat får jag säga, fick stryk av Par i Damer med 11-13 och Slussen som idag slog Mixed Logisitk och vann på WO mot saknade PIF Ekhaga.

Boulebröderna slog både 31:an och IBV och är nu i ensamt majestät i toppen av div 3 en pinne före bland andra LDF.


Boulebröderna, Martin och Peter, leder div 3.

I trean har vi haft en vakans, nu är det ett lag på väg in att ta den platsen så IBV får inte ta ”sovmorgon” nästa i tisdag i tron att de vinner på WO. Kom i tid.

Nästa vecka är jag på semester så uppdatering av tabeller och hemsida efter omgång 3 får anstå till den 29.e.

Tisdag 9 maj, mestadels mulet, lite sol, lite snö, 4 grader och klara kl 21:08.
Nu är vi igång. Vädret blev inte så hemskt som befarat men det var kallt. Nästa vecka är det varmare och då får ni ett lite mer fylligt reportage. Nu nöjer vi oss med att konstatera att följande lag: BengtÅkez, Labbe & Co, Boullets, Gosa Boule, Stålkulorna, Nedslaget och IBV är obesegrade så här långt.

 
Full fart på banorna trots att snön stundtals hängde i luften.

Nu är det klart, i elfte timmen står det klart att vi inte får ihop mer än 31 lag. De fördelas enligt följande:

Division 1
Aurora Bouleealis
BengtÅkez
Labbe & Co
Postens Lantisar
Siam
Skyttarna
The Only Ones
Trolle Boule

Division 2A
013’s Grabbar
Azer Petanca
Bellis
Boulejokers
Bouletts
Dogs
Gosa Boule
PIF Mix

Division 2B
Doggi-Boule
Mixed Logistik
Nedslaget
Par i Damer
PIF Ekhaga
Slussen
Stålkulorna
Årnis

Division 3
31:an
Boulebröderna
IBV
LDF
PH:s
Tellby
Wasa
Vakans

Om någon vill ha den vakanta platsen är det bara att höra av sig.

Att indelningen ser ut som den gör beror på att 4-manna försvunnit och de lag som kvarstår därifrån har tagit de platser som fanns tillgängliga uppifrån och ned. Aurora vann 4-manna och får därmed en plats i div 1 som blivit tillgänglig i och med att Bellis avsagt sig sin division 1-plats. Övriga 4-mannalag, Azer, Dogs, Gosa, Doggi, Stålkulorna och ett nytt lag, Nedslaget, tar plats i den till två grupper utökade division 2. Principen att lag som åker ned eller går upp ska spela i ”rätt” division har tillämpats så långt möjligt.

Vi ses i Tallboda imorgon, den 9.e kl 18:15 (spelstart kl 18:30) så får ni se vilka ni möter i första matchen. Bara att hoppas på att vädret inte blir så hemskt som utlovat.