2010-03-01 Omg 8, den sista
Div 2 ligger ju lite före pga att det bara är en 16 lagsserie, ettan och trean är egentligen 18 lagsserier, även om de bara innehåller 17 lag. Idag var alltså sista omgången och det skulle avgöras vilka som som spelar vidare i de två förliggande kvalen och vem som vinner serien respektive tar jumboplatsen.


Tyvärr bjuder slutvändan på två WO. Boccia Brothers meddelade förtjänstfullt att de inte fick ihop lag och meddelade även sina motståndare så de slapp ge sig ut i vinterns värsta väglag och sladda i sk ogjort väder. Taxi Boule däremot tycks inte besitta den insikten eller också har de tömt sina mobiler.

Deras WO innebar nu att Bill & Boule seglade in på den sista kvalplatsen till div 1 före Lundby som förlorade sin match mot PIF Vet med minsta möjliga mariginal, trots ett massivt överläge i inledningen av matchen.

Tredjeplatsen kniper Dogs genom att visa grabbarna i Motståndarna att gammal trots allt är äldst, iaf än så länge. Men som grabbarna spelade i inledningen av matchen står det nog inte på förrän rollerna är de ombytta.

Tobias och Jon, lika glada som vanligt, trots
10-13 och en placering ”mitt i tabellen”.

Både HaBeCo och Genboule vinner sina matcher och därmed är HaBeCo seriesegrare. Det satt dock hårt åt, 13-11 mot X’en.

Nämnda X tillsammans med IBV, Taxi Boule och Slussen får spela kval för att undvika nedflyttning.

OBS att det smugit sig in en omöjlig situation i det annars så väl genomarbetade programmet. Det blir tämligen kinkigt att påbörja kvalet innan samtliga serier är klara. Samtidigt har vi ett begränsat antal veckor på oss för att genomföra kval och slutspel. Detta medför nu att kvalets första match spelas samma dag som div 1 spelar sin sista match. Dvs onsdagen den 17 mars. Spelstart tidigast kl 19.30.

För säkerhets skull upprepas vilka lag som spelar kval:

Till div 1
HaBeCo
Genboule
Dogs
Bill & Boule

Till div 3
X-Boule
IBV
Taxi Boule
Slussen

2010-02-08 Omg 7
Härliga tider – bara att avnjuta mina lagkamraters ”kross” av först PIF Vet (13-12, solklart, vem var orolig? – Jag, aldrig!) och sen Boccia Brothers något mera övertygande, men bara lite.

Boccia Brothers funderar på hur de ska rå på Bengas läggspel på den knepiga åttonde banan.I och med dagens ”nolla” spelade de bort chansen till forsatt spel i kvalet. I toppen av tabellen slåss HaBeCo och Genboule om den eftertraktade seriesegern (vem blir det som bjuder på bankett?). Båda lagen på 11 pinnar och båda vinner enligt mitt tips sina respektive sista matcher. Iaf ska de göra det ”på pappret”, och då tar HaBeCo hem serien på ointagligt bättre diff. Kampen om resterande kvalplatser står i praktiken mellan tre lag. Dogs, Lundby Boule och Sill & Boule (ett så roligt felskriv att jag inte bryr mig om att ändra) – alla på nio vinster. Skyttarna med enbart 8 är nog borta även om det teoretiskt kan gå hur som helst eftersom inga av de inblandade lagen möter varandra.I botten av tabellen återfinner vi de gamla ärrade kämparna i Slussen som denna omgång lyckas ta hem en dubbel genom seger över X-Boule och Taxi Boule.
Sthig varken står eller sitter, som synes, i ringen enligt reglerna. Men vad hjälper det? Iaf inte mot gubbarna Sluss som lägger in ”allt”. Mot Bill & Boule gick det lite bättre och X’en undviker nedflyttningsserien med 1 pinne tillgodo inför sista matchen. Då möter de serieledarna HaBeCo. Kvalserie nästa eller hjälpa Genboule till seriesegern – det är frågan? Rycker ifrån i botten gjorde Boulejokers, med tre man på plats, en mer än nödvändigt, tar de säsongens första dubbel och placerar sig därmed mitt i tabellen säkra för att undvika kvalserie i någon form. Snart färdigspelat för denna gång mao.

Patrik och Bosse med glada miner efter 13-5 mot Taxi och 13-9 mot 31:an.

Dags att avlutningsvis dra en lans för Cupen. Cupen är till för de lag i serien som inte vill veta av något sportlov utan vill vara hemma och rulla klot istället. Sålunda spelas den vecka 8 med start den 22 feb kl 18:30. Cupen spelas med divisionshandikapp. Anmäl Er på listan i hallen eller via mail till mig senast den 20 feb. Om ni inget hör så startar ni på måndagen. De som lottas till tisdagen meddelas via mail eller telefon. Lottningen anslås på denna hemsida söndag 21 feb.

Inget att vänta på – anmäl Er bums!

2010-01-25 Omg 6
Det är inte pga att Dogs, dvs mitt lag – alla lags moder, nesligen fick dubbelstryk som jag inte uppdaterar resultaten eller skriver om övriga matcher, utan det beror enbart på det faktum att resultaten är kvar i hallen och jag är på tjänsteresa. På torsdag kväll – kanske.

2010-01-11 Omg 5

Först ut på nya året är div 2 och klara först i första omgången är Dogs-Boulejokers, bara en sån sak. Hur ska detta sluta? Vi som har rykte om oss att spela så lååångsamt. Genboule dammar av Sopihe som får rycka in och stötta mormor när morfar blivit krasslig. En vinst räcker det till och serieledningen krymper. Under är det inte bara Dogs som jagar, utan även Lundby Boule och Boccia Brothers vinner dubbelt och ingår nu i den fem lag starka gruppen som bara är en pinne bakom ledande Genboule.
Taxi Boule och Slussen har det lite kämpigt i botten med var sin ynka poäng. Inga poäng i detta decenium och vägen upp till strecket är lång. Slussen kan väl kanske skylla på att deras 89-årig reserv, Kacka, som ersatte ryggskottsonda Fiskarn, var liter ringrostig. Annars är det lika ovisst runt det nedre strecket som kring det övre. Fyra lag på lika många poäng slåss om att undvika nedflyttningsspöket, eller?

2009-11-02 Omg 1

Div 2 börjar årets serie och första omgånge bjuder inte på några egentliga jätteskrällar. Iofs vänder Boulejokers ett 0-11 underläge mot Slussen till seger 13-12, vilket väl inte tillhör det vanliga. Topptippade Motståndarna förlorar dubbelt och parkerar sig istället i botten, men Tobias mådde inte riktigt bra och än är det ju långt kvar. I topp istället PIF Vet, Genboule och Bill & Boule.