Omgång 8 + finalspelet, tisdag 31 augusti
Väder: iugnt, 15 gr, soligt, mygg.

Att dagens spel började kl 18 var det inte alla som uppfattat. ”Vi ska ju bara spela en match” är väl inte mycket till argument när vi därefter ska ha prisutdelning och sen finalen. Den blev nu färdigspelad fem i nio, så det blev ju inte så sent.

Nåja, de flesta kom till start och det är ju bra. Flaming Boules tycks däremot ha gått i vinteride ovanligt tidigt i år och lämnade nu WO igen. Sju WO av 15 möjliga måste väl vara någon form av rekord. Inte är det roligt för de tilltänkta motspelarna heller och tabellen blir ju lite konstlad när inte alla spelar efter samma förutsättningar.

Semifinalspelet kom igång skapligt tidigt och trots relativt stora siffror, till slut, tog båda matcherna rejält med tid. Faktiskt lyckades alla tre div 3-grupperna spela ikapp och förbi.

Boules Eye vann över seriesegrande Azer med 13-8 medan Stålkulorna besegrade V2, för dagen med Sophie i lag med Ulf, med nästan samma siffror, 13-7.

Boules Eye och Stålkulorna i final således.

Hur gick det då i de direkt avgörande matcherna om titlarna i ett par 3-divisioner?

Jo, 31:an besegrade tämligen komfortabelt JM med 13-7. Både ”Gute” och ”Harry” verkade taggade. När sen Kulan åker på däng av ÅGE behöver vi inte ens räkna klotdiff för att kora 31:an till seriesegrare. Bellis vann årets andrs seger, de vann den första förra veckan, snacka om slowstarter, men får ändå finna sig att besitta jumbotronen. Jumbotronen, en tron för jumbon, inte en bildskärm.

Göte lyckas hålla tungan rätt och spelar med hjälp
av Harriet sig tillbaka till div 2.

IVKA slår Boulinerna, som därmed ”slapp” gå upp till tvåan. Betydligt jämnare men 36 pinnar bättre diff är ju nästan lika bra som en hel vinst. The Brothers vinner över GTI med minimala 13-12 men då även Taxi avslutar säsongen på bästa möjliga sätt räcker det inte för att lämna sistaplatsen.

I 3E står kampen mellan Boule fur alle och Par i damer. Damerna stretar och tar i, kämpar med kulorna på långa håll och jag noterar ett och annat fotfel, men vad gör det en sån här dag? De räcker dock inte till utan får ge sig med 9-13 och seriesegern till Boule fur Alle. Strömboule slår Siel och tar tredjeplatsen. Siel håller undan för Flaming Boules som tack vare sin låga närvaro är klart sist.

Inga ”jobbar” för fullt, men kulorna lägger sig inte
alltid där hon önskar. Men en andraplats är väl inte illa?

Prisutdelning genomförs och alla seriesegrare får sina plaketter och pengakuvert, utom SIAM, vinnarna av 3B, som tyckte det var lite mycket att åka från Åtvid bara för detta. De får sitt pris vid ett senare tillfälle.

Här har vi dom, seriesegrare är vi allihopa (nästan). Gitten och Malin i Azer vann div1, Ulf kom trea både i grundserien och i slutspelet, Ivan och Karin, IVKA vann 3D, Peter G ena halvan av Bill & Boule som vann 3A, Jonas och Karin, Boule fur Alle, vinnnare av 3E, Göte och Harriet, 31:an vann 3C, Monica som ville tillbaka till ettan och alltså vann 2A får sällskap av Lundby Boules Siv och Bo i egenskap av vinnare av 2B

Sen vidtog då äntligen finalen. Tämligen omgående ser man vart åt det lutar. Efter tre vändor har Janne/Johan i Boules Eye ryckt till 7-0. Om de sedan slåpper in Lars-Olof/Kalle i påföljande vända eller om de väntar en till, låter jag vara osagt, men 9-2 har de iaf. Lite överoptimiskt skytte från BE bäddar för ytterligare stålpoäng, 9-3. Stålkulorna byter läggare och försöker sig på att spela på långt håll. Det straffar sig direkt. Johan har matchskott men missar och de går upp till 11. Några vändor till sen sitter kulan där som ställer till det för Stålkulorna för gott. Sista lägget tar poäng men då har Johan sina tre kvar och det räcker med ett. 13-5 skriver som slutresultat.

Tvåorna, Stålkulorna, Kalle Karlsson och Lars-Olof Öhberg. Vinnarna, för andra året i rad, Boules Eye, Janne Åsberg och Johan Bredin, men Johan var inte med i fjol. 

I och med detta var årets utomhusserie avslutad och om någon månad bjuder vi väl in till motsvarande begivenhet inomhus. Tills dess – ha det så bra.  

Omgång 7, tisdag 24 augusti
Väder: blåsigt, 16 gr, mulet, uppklarnande, inte mycket mygg.

Då så, serierna färdigspelade för de flesta. De tre 6-lagsserierna har var sin match kvar och slutspelslagen i div 1 har minst en match kvar, två av dem får dessutom spela final.

Efter några måhända oväntade resultat i slutomgången vänds det mesta ”upp och ned” i slutspelet. Suveräna Stålkulorna som innehaft förstaplatsen ända från och med första omgången får dubbelstryk (Azer 11-13 & The Flying Dogs 10-13) och detta i kombo med att Azer även slår Boules Eye (13-10), vilket för övrigt även ”Hundarna” gjorde, med samma siffror, innebär att Azer Petanca till sist står som seriesegrare. Boules Eye, som alltså förlorade dubbelt som uppvärmning inför slutspelet, byter plats med V2, som vann båda och åker ned till fjärdeplatsen.

Semifinalerna på tisdag ser alltså ut så här:
Azer Petanca – Boules Eye
Stålkulorna – V2

Idel glada miner, förlusterna till trots.

The Flying Dogs säkrade sin div 1-plats och tar sig tom förbi Bergbullarna genom dubbla segrar och detta får till följd att Trolle och X-Boule får kliva ned till div 2 mästa år.

Att Par a’ Boule skulle vinna 2A stod klart redan förra veckan att Genboule skulle vakna till i sista omgången och vinna dubbelt och knipa andraplatsen var väl inte lika klart om dock inte oväntat. Lejongap tvålar till Par a Boule bara för att sen åka dit mot Genboule i kampen om andraplatsen. De får låta sig nöja med den tredje.

Motståndarna, dagen till ära med Emil istället för Jon, bjöd namnet till trots inte på något av den varan, utan åkte dit med knappa 12-13 i nedflyttningsfinalen mot Only Ones. Sen gick väl luften ur dom. Sällskap nedåt i seriesystemet har dom av Boulerosorna som inte rosat marknaden på samma sätt som i fjol.

Jag blandade tydligen ihop begreppen lite i förra veckans skrift. Får väl skylla på att det tar av koncentrationen att spel på topp en hel kväll :-). Det är Lundby som är klara seriesegrare i 2B och Labbe som hade en liiiten chans att gå om. Nu vann Lundby dubbelt och då var den chansen inte ens liten längre, den var inte alls. Perma på tredjeplats. Slussen vinner bottenmötet mot PIF Vet, men får ändå gör dem sällskap ned till trean.

Labbe får nöja sig med att bli tvåa i tvåan. Nya
Companiet ser inte så missbelåten ut över det.

Att Bill & Boule skulle vinna 3A var däremot korrekt, vet inte om detta tillstånd kan förklara dagen 0-13 mot Boccia Br och knappa 12-13 mot Vikingarna, som därmed slapp jumboplatsen. Den gick istället till PIF Ekhaga 2. Saga höll undan och en seger räckte till att försvara sin andraplats.

Ja SIAM är det inte mycket att säga om. Sist in i serien – mest överlägsna seriesegern. Tre poäng upp på PK_Chans, Cupvinnarna och ännu en till Plus P. Ännu ett PIF i botten. Denna gång är det Oskarsgatan som inte fått kulorna rätt. Nej Posten – kanske dags för ett träningsläger?

Bellis vinner äntligen årets första match och spräcker den förhatliga nolla och vilken vinst sen, 13-11 mot serieledande Kulan som nu står på samma poäng som 31:an. En match kvar, dom möts inte, skillnad i klotdiff 4 pinnar – drama. Den som vinner med mest vinner troligen serien.

Boulinerna går om IVKA i och med att IVKA kostar på sig att få stryk av Wasa. Direkt avgörande i sista matchen då de möts.

Precis lika spännande är det i 3E (ledsen för at tjag fick med mig resultatblankett förresten, men det ordnade ni ju ändå) där Boule fur alle och Par i Damer är i topp med 11 vinster var. Flaming Boules har tydligen slocknat och jag hoppas de inte tänker avsluta serien lika tråkigt som de inledde den, dvs men ytterligare wo’n. Det räcker med tre omgångar sju. Att de ligger sist är ju inget konstigt.

Väl mött på tisdag. Efter semifinalerna och sista omgången för 6-lagsserierna förrättas prisutdelning för samtliga seriesegrare och treorna i slutspelet. Finalisterna får vänta ett tag till på sina priser. 

Omgång 6, tisdag 17 augusti
Väder: ingen vind, 18 gr, mulet, hög luftfuktighet och mot slutet mygg.

En omgång kvar för de högre divisionerna och det börjar redan bli klart vilka som gårt vart. Exempelvis är slutspelet klart i ettan. Bergbullarna åkte på en dubbeldäng idag och har nu två pinnar och 67 i diff upp till slutspelsplats. En omöjlig uppgift. Vilka som åker ur är däremot en öppen historia.

Par a’ Boule vann dubbelt och säkrade därmed seriesegern i div 2A. Att Boulerosorna åker ur är det nog ingen som ifrågasätter efter deras förlust i bottenmötet mot Motståndarna med minsta möjliga marginal. Sen är det tre lag som försöker undvika den andra nedflyttningsplatsen, Motståndarna, The Only Ones och Devil Heart,.

Monica, ena halvan av Par a’ Boule, förmodat nöjd
med att låta div 2-sejouren bli ettårig.

Lundby har nog säkrat sitt avancemang till ettan, har efter en vinst i dag 2 pinnar och 40 i diff till godo på Labbe. Men en liiiiten chans har Labbe.
Slussen och PIF Vet får nog rikta in sig på trean.

Sagas lag vann båda i dag med minsta möjliga, 13-12, men det räcker inte. Avståndet till Bill & Boule är för stort, så Bill & Boule återfinner vi i tvåan 2011.

Likaså SIAM har säkrat upp en serieseger med tre poäng tillgodo på cupvinnarna, PK-Chans.

I 6-lagsgrupperna återstår tre matcher, varför det är lite svårar att utse någon klar favorit redan nu. I 3C är det två lag i topp på 9 vinster Kulan och 31:an lär väl göra upp om seriesegern även om ÅGE säkert inte gett upp än.

Lika tätt i 3D, IVKA lite före Boulinerna på bättre diff. Övriga lag avhängda.

Sist men inte minst, framför allt inte minst spännande. 3E Boule fur alle och Par i Damer, båda p å9 vinster. Strömboule skuggar med 7.

Cupen, semi- och final, onsdag 16 juni
Väder: svag vind, 19 gr, soligt

Fyra lag till semi och efter lottningen drabbar IVKA och Par a Boule samman i den ena och PK-Chans QBIZ i den andra.

Sett till siffrorna är det aldrig någon match, i nån av semifinalerna. IVKA vinner med sitt handikapp, Rolands precisa lägg och Ivans skott (som inte alltid blir som han troligen tänkt, men bra blir det) med klara 13-5.

PK-Chans och QBIZ ”gömmer sig” mitt på gruset långt borta från kaffe, granskande tävlingledning och framför allt priserna, så jag har inte mycket att säga om den matchen mer än att långt tycks vara dagens melodi och båda lagens affekt för lilleflytt går inte att missta sig på. Inte många rundor slutade med lillen under de tio? PK vinner hur som helst klart med 13-2.

Frågan inför finalen: ska LEJ-dödare IVAN ta ännu en skalp att hänga i bältet där redan, Janne, Johan, Johan, Sec, Håkan och slutligen Monica nu hänger?

Ivan, LEJ-dödaren

Icke – ett lag av samma skrot och korn och då Roland plötsligen inte lägger alla kulor på lillen får IVKA i gungning. IVKA öppnar bäst men snart är PK-gubbs i kapp och med en rask 5:a leder man med 10-5. Ett par vändor senare tar det slut när Pelle bankar bort en Ivankula och öppnar för Lennart, som egentligen är skytt – men det är en annan historia, att lägga för match. Sagt och gjort, 13-7 och nya intecknare i Festivals Cupen, som den från början heter, är PK-Chans.

Till vänster Roland och Ivan, IVKA, tvåa i årets cup och till höger vinnarna, PK-chans, Lennart och Pelle.

Cupen, sextondels-, åttondels- och kvartsfinal, tisdag 15 juni
Väder: måttlig vind, 19-13 gr, uppehåll och växlande molnighet.

Om det är rekord låter jag vara osagt men 30 lag är iaf bra, över hälften av de deltagande lagen annammar uppmaningen att avsluta vårsäsongen med en cup.

Fri lottning och divisionsbaserat handikappp, direktutslagning, mycket kan hända. Gjorde det det?

Javars, Bellis slår ut Only Ones, Par i damer slår ut Perma, serieledande Stålkulorna gör en blekis mot Boules Eye, Aurorar åker hem tidigt, bara en sån sak och några lag mäktar inte med mer än sitt handkapp. Nåja de slipper ju den förargliga nollan.

I åttondelen börjar det hetta till och mest skrällvarning är det kanske på Lejongap – Genboule, nej förresten Lejongap har visat fin form så det är nog ingen skräll att slå ut Genboule troligen tagna efter helgens dubbelfirande. IVKA med lurige Ivan i spetsen och till dagen i lag med Roland Nyberg betvingar Boules Eye. Det är väl iaf en liten skräll. Par a’ Boules wo-seger faller inte under skrällrubriken.

Kvarten består mest av jämna matcher, undantaget är Lejongap som måhända förtog sig mot Genboule. Nu blir det en ynka fyra mot QBIZ och respass. Samma öde drabbar även Flying Dogs 9 mot IVKA, Kulan 8 mot PK-Chans och Siel som pressser PaB till 11.

I morgon drar vi igång semifinalerna klockan 18:15. Kom i tid!

Omgång 5, tisdag 8 juni
Väder: svag vind, mulet, 18 gr inledningsvis något stänk, uppehåll – nästan perfekt bouleväder.

Sista ordinarie omgången före sommaruppehållet. Bara Cupen kvar nästa vecka. Ingen föranmälan krävs, även om det är bra om ni gjort det i pärmen, så det är bara att komma på tisdag.

OBS att anmälningstiden går ut klockan 18:15, sen lottar vi.

Hur är då läget i tabellerna inför sommaren?

”Omöjliga” Stålkulorna håller ettan i ett stålgrepp. Två nya pinnar i dag och nu en lucka på två poäng ned till Azer. Flyghundarna klämmer åt först ”Castro” och Ulf, våra X-men, och sen krånglar vi oss ur ett strypgrepp av Trolle och vinner med 13-12. Arne och Lennart inte nöjda med dagen och får ihop med X’en fira midsommar under strecket. För att citera Arne -”Det har gått Trolle i spelet”.

Stålkulorna leder div 1.

I 2A händer det saker, i stället för att på allvar ta upp kampen om förstaplatsen med PaB går Lejongap och förlorar dubbelt. Bland andra Boulerosorna, som idag äntligen spräcker nollan, står för motståndet. PaB har nu en lucka på två pinnar även de.

Boulerosorna spräcker nollan men har ändå en bit
kvar till strecket.

Två pinnar upp till tvåan är tydligen tidens melodi, för det är vad även Lundby har. Labbe & Co heter tvåan, som i sin tur har två pinnar till godo på Aurora, laget som envisas med att radda upp knappa förluster. Detta alltså i 2B.

Börjar bli tjatig nu, men två pinnar skiljer mellan Bill & Boule och Sagas lag i 3A. Båda lagen vann dubbelt idag.

Saga, med sitt lag, jagar Bill & Boule.

Ja, ni förstår – Siam 9, 013’s Grabbar 7, vad annars? I 3B återfinner vi seriens enda nolla. Det är PIF Oskarsgatan som hittills kammat noll. Prova lite cupspel som träning. Handikapp ingår.

3C: Kulan och 31:an i topp på lika många poäng, övriga avhängda. Blir det Harriet eller Rolf som drar det längsta strået?

Jaha, nu har jag hittat ett nytt mönster. 8-8 även i 3D. Lagen i detta drama heter IVKA och Boulinerna med fördel IVKA som idag slog just Boulinerna. Övriga lag får nog lägga till en manke om de ska kunna komma ifatt. Men vad gör Wasa? Nu är de iaf på banan, men 3 pinnar på två matcher? Jörgen?

Slutligen har vi Boule für alle i ledningen av 3E, en seger före Par i damer och ytterligare en före QBIZ. Här kan det hända mycket i augusti.

Glöm nu inte bort att spela cup i nästa vecka. Det är gratis (ja, det ingår i startavgiften) och feta penningpriser utlovas.

Omgång 4, tisdag 1 juni
Väder: ingen vind, mulet, 18 gr uppehåll – perfekt bouleväder.

Ny pärm, som vattensäkrats, då klarar man sig från det utlovade regnet. Men vart tog min penna vägen? Det kommer en del kommentarer om poängen sedan tidigare omgångar. Så vitt jag kan se är allt OK, men, vilket är föga troligt, jag kan ha fel.

I ettan håller sig Stålkulorna kvar i toppen efter dubbla vinster i dag. Mot Dogsen såg det länge ut att bli en lätt match, men efter en femma i baken står det plötsligt 10-10. Nerverna under kontroll i komb med hårda precisa skott och fint läggspel borgar för en seger med 13-10. Mot V2 blev det ännu tightare, 13-12. Både Azer och Bergbullarna vinner dubbelt varför denna trio nu börjar dra ifrån lite, men än är knappt halva serien kvar.

Par a’ Boule tappar sin första pinne och det ordentligt, 5-13 mot Only Ones. Gapet till Lejongap, som vann dubbelt, krympte därmed. I botten av 2A hittar vi Boulerosorna, som tycks ha svårt att nå upp till fjolårsformen. Kommer första segern på tisdag eller väntar ni tills Cupen?

Lundby forsätter att vara taskiga mot sin medtävlande i 2B och vinner allt. Aurora får sig slagna med 13-7 och tappar i tabellen. Labbarna vinner dubbelt och tar över andraplatsen.

Mats koncentrerar sig för ett matchavgörande lägg
mot Slussen. Det går vägen och Aurora vinner med
13-12.

Bill & Boule får oväntad draghjälp av en vårkonsert då Saga tvingas lämna WO. Klar ledning i 3A.

Siam fortsatt starka i 3B, vinner dubbelt, om än knappt över PK-Chans luriga gubbar, 13-12, men 013’s Grabbar bara en diffpinne bakom.

Göte och HArriet vill tillbaka till div 2, det är helt klart. Två nya poäng, bl a seger över Kulan och ombytta roller i tabelltoppen.

Boulinerna behåller serieledningen i 3D trots stryk av Wasa med minsta möjliga marginal, 12-13. Om nu resultaten är rätt.

Och sist men inte minst Boule für alle knappt före Par i damer i 3E. Båda lagen på 6 vinster. PaD består till 50% av Petersson, Inga Petersson och ingen annan.

Omgång 3, tisdag 25 maj
Väder: svag vind, 8 gr, ihållande regn.

Inte kul att spela under dessa omständigheter, än mindre kul att spela och försöka hjälpa andra med att få in resultatet i pärmen. ”Det går inte att skriva på blött papper”, Nej, så är det nog. Får gardera med plast till nästa gång. Och inte blir det bättre av att somliga lägger pärmen i gräset?

Det föreligger ett par ”kråkfötter” i protokollen, men berörda är vidtalade så det ska nog stämma vad det lider. Däremot sa man två gånger ett resultat till mig när jag stod och skrev (lagom irriterad det medges, hoppas jag inte stötte mig med nån) men det står det motsatta i det blöta protokollet. Signerat protokoll gäller, även om det är blött.

Hur gick det då? Ja säg det, inte direkt läge att kolla in någon välspelad, fanns det nån?, match.

Stålkulorna får stryk av Boules Eye men behåller ledningen i ettan. Azer på andraplats trots en vag insats i regnet.

PaB fortfarande obesgrade i 2A, klara siffror trots att det inte direkt var Monicas favoritföre.

Lundby vinner vidare i 2B och har en pinne till godo på skuggande Aurora och Labbe.

Bill & Boule slåss med Saga om tabelltoppen i 3A. B&B har 6 pinnar bättre ”diff”.

Siam tappar sin första match i en liten final mot 013s grabbar. Båda nu på 5 pinnar men Siam något bättre ”diff”.

Även Kulan kostar på sig en förlust denna dag. Även här i en liten final mot ÅGE. Båda lagen i toppen av 3C

3D toppas av Boulinerna före IVKA om nu resultaten är de rätta?

Nu har Flaming Boules också hittat till Skarpan. En vinst och en förlust i premiären, men bottenplatsen får de behålla även om steget upp till Siel inte är så långt. I toppen Boule für alle, en match bättre än Par i Damer.

Omgång 2, tisdag 18 maj
Väder: halvklart, svag vind, 24-20 gr, uppehåll.

Flaming Boules och Wasa. Att lyckas med bedriften att lämna wo båda inledande omgångarna utan att meddela vare sig tävlingsledning eller motståndare måste vara något slags rekord. Får verkligen hoppas att de dyker upp nästa vecka.

Stålkulorna och Axer har fått ordning på stålet så här i inledningen av serien och är båda obesgrade i ettan. Trolle och X’en, båda semifinalister i fjol går kräftgång. Sthig hade dagen till ära förstärkt med barnbarnet Eddy som tyvärr inte kunde hjälpa morfar till några nya poäng.

Eddy och Sthig kämpade men inga poäng idag.

Par a’ Boule vill tillbaka till ettan helt klart, men skuggas av Lejongap, som säkert inte har lägre ambitioner. Boulerosorna sladdar.

Näst sist i 2A, men Aero P fick pisk. Dags att börja
tugga pinnar nu Motståndarna, Tobias & Jon.

I 2B finns inget obesgrat lag och ingen ”ägghandlare”, men däremot 6 lag på två poäng. Lundby Boule och PIF Veternaerna utmärker sig genom att ha en mer respektive mindre poäng.

Bill & Boule toppar 3A efter tidig seriefinal? mot Marken, 13-5. ”Nykomlingarna” Sagas lag och är dom i hälarna.

Sist anmälda SIAM fortsätter att övertyga, 13-11 mot RPC-kompisarna i Plus Proche följs upp med 13-5 mot MEKA. 6 av 8 matcher i denna grupp gick till tvåsiffrigt, Jämnt, eller?

Kulan ångar på och avslutar dagen med att mosa till Bellis, som än så länge inte fått med sig några pinnar hem. Vet inte om det var ordinarie lag i dag, men vad har isf hänt med dessa annars så säkra damer?

Boulinerna leder 3D, måhända hjälpta av att The Brothers slog IVKA. Sen har vi wo-lämnande Wasa i denna 6-lagsgrupp, vilket gör det hela lite mer lottobetonat.

i 3E finner vi det andra WO-laget, Flaming Boules, som i dag skulle ha mött Boule für alle och Par i damer. Två lag som nu ligger i topp i tabellen, men det hade dom nog gjort även utan wo-poängen.

Omgång 1, tisdag 11 maj
Väder: mulnande, avtagande vind, 13-10 gr, uppehåll.

Så var vi då igång, med historiens största startfält, hela 58 lag. Ja, iaf på pappret. Två lag, Flaming Boules (som anmälde sig ”på övertid”) och Wasa (som anmälde sig nästan först), lyckades med bedriften att lämna wo i första omgången. Inte kul för motståndarna och inte bra för det egna tabelläget. Men det fanns säkert någon bra förklaring till detta.

Det är detta vi tävlar om.

Hur avlöpte då premiäromgången för de lag som var på plats. Noterbart kankse att fjolårssegrarna Boules Eye förlorar dubbelt och att nykomlingarna Bergbullarna vinner dubbelt i div 1.

En fjolårsvinnare som hittills inte vunnit nåt, Janne,
och en nykomling i ettan som vunnit allt, Malin.

Motståndarna som bara får till en ”riktig” match pga sen ankomst förlorar den också och laget, som i fjol gick under namnet Bouligans och nu stod på tur för uppflyttning till div 1, ligger i stället sist i 2A. Leder på dubbla vinster gör nya lagkonstellationen Lejongap, Håkan J och Inger B före Par a’ Boule, vilka säkert vill tillbaka till ettan. Nykomlingarna Aero P, som inte direkt är nya, om man så säger, hittar vi på tredje plats, obesgrade även de.

Div 2B är inte mycket att säga om, alla lagen på 1 poäng och mellan +6 och -6 i diff.

PIF Ekhaga Ett i topp och kompisarna PIF Ekhaga 2 i botten av 3A. Marken och Bill & Boule obesgrade på andra resp tredje plats.

Nystartande SIAM vinner dubbbelt och leder 3B före 013’s Grabbar. Tillika nystartande Kulkastarna inte lika framgångsrika utan parkerar sig i botten.

Kulan vinner allt och Bellis, för dagen med två reserver, inget i 3C. De andra lagen gjorde som de flesta, vann en och förlorade en.

Att Ivan och Karin leder, knappt före Boulinerna, 3D känns inte som någon skräll. Inte heller att Wasa ligger sist, i synnerhet eftersom de inte ens kom till start.

Så här såg Wasa ut i fjol, någon som sett dem i år?

Sist men inte minst, 3E, Strömboule i topp mha? en wo-seger. och frånvarande Flaming Boules i botten. Däremellan övriga lag på en pinne. Nybildade duon Par i Damer kommer inte riktigt igång mot QBIZ i sin första match men betvingar rutinerade damerna i SIEL, som inte fick chansen att värma upp pga sin wo-seger, med 13-10.

Länk till Inbjudan 

Anmälda lag: 58 lag till sist. Nytt rekord.
Vilket innebär att vi får fem st 8-lagsgrupper och tre st 6-lagsgrupper

Så här är lagen indelade i de olika divisionerna/grupperna:

Div 1
AZER PETANCA
BERGBULLARNA
BOULES EYE
STÅLKULORNA
THE FLYING DOGS
TROLLE BOULE
V2
X-BOULE

Div 2A 
AERO P
BOULEROSORNA
DEVIL HEART
GENBOULE
LEJONGAP
MOTSTÅNDARNA
PAR A’ BOULE
THE ONLY ONES

Div 2B
AURORA BOULEEALIS
BOULLETS
INSTRUMENTBOULAGET
LABBE & CO
LUNDBY BOULE
PERMA
PIF VETERANERNA
SLUSSEN

Div 3A
36:AN
BILL & BOULE
BOCCIA BROTHERS
MARKEN
PIF EKHAGA 2
PIF EKHAGA ETT
SAGAS LAG
VIKINGARNA

Div 3B
013’S GRABBAR
BOULEJOKERS
KULKASTARNA
MEKA
PIF OSKARSGATAN
PK-CHANS
PLUS PROCHE
SIAM

Div 3 C
31:AN
BELLIS
IBV
JM
KULAN
ÅGE-BOULE

Div 3D
BOULINERNA
GTI
IVKA
TAXI-BOULE
THE BROTHERS
WASA

Div 3E
BOULE FÜR ALLE
FLAMING BOULES
PAR I DAMER
QBIZ
SIEL
STRÖMBOULE

8-lagsgrupperna spelar dubbla inbördes möten, dvs 7 omgångar medan 6-lagsgrupperna, precis som i fjol, spelar tre inbördesmöten över 8 omgångar. Den sista spelas samtidigt som finalspelet i div 1.