Onsdag 4 april, slutspel, final
Kvällen inleds med prisutdelning för samtliga grupper innan den avslutande finalen mellan Team Bel Azur och Par a Boule tar vid. Test


Hans H fick representera Aeros, vinnarna i div 2,
då Ivan S låg hemma i influensa.


Mikael D är PIF Ekhagas representant. Roger A var
utomlands. De kom på andraplats i div 2.


Balireau, Inger och Johan Björling, på plats för att ta emot
priset för segern i div 3.


Och slutligen Lotta och Tommy P, tvåor i div 3 med sitt PH:s.

Plaketter även till Sten och Ulrika A i Team Bel Azur för seger i grundserien div 1 och Håkan och Monica E som representanter för Murphys lag, som de vann 4-manna ihop med Eva och Ulf Bolve.

Team Bel Azur anför takten genom framförallt bättre skytte även om det till slut kanske var just skyttet som vände matchen till Par a Boules favör, och då pratar jag inte om ett i alla avseende 100%-igt skytte.
Först skjuter Sten, efter att ha missuppfattat situationen, fel klot. Ett väldigt snyggt skott som dessutom stannade för en femma, trodde Sten, men PaB hade ledarkulan på plats och det var inte den Sten sköt bort, så istället blev det en etta till PaB. När sedan Monica skjuter lillen död, oavsiktligt iofs men det fanns med i tanken då klotet som skulle skjutas låg så till att en miss bjöd in till ett lilleskott, för fyra poäng vänder matchen och Pab vinner till slut med 13-10.

Efter en kort paus vidtar match två. I den är det aldrig något snack. TBA tar i princip hem matchen med raka trepoängare. 13-1.

Skiljematch, som börjar på 8-8. PaB har hämtat sig och börjar bäst genom att gå upp till ledning med 10-9. Håkans öppningslägg i den påföljande vändan blir lite långt varvid Ulrika raskt är där och läggere på poäng. Moncia ”halvträffar”, dvs det är en träff men inte tillräckligt hård för att klotet ska försvinna utan det ligger bara lite sämre men fortfarande på poäng. Sen lägger PaB sina återstående fyra klot utan att vare sig lägga in eller sig i vägen. Det gör däremot TBA. Ulrika lägger in båda sina återstående klot och Sten har nu tre klot på sig att lägga in ett för match. Han gör det med sitt första. Så om det var skyttet som spelade roll i den första matchen var det läggspelet som avgjorde finalen.

Vi grattar Team Bel Azur till årets seger och sin åttonde inteckning i vandringspriset.


Årets finalister, tvåorna Par a Boule, Monica och Håkan Eriksson och vinnarna Team Bel Azur Ulrika och Sten Alstander.

Nu är det bara att jura ihop sig och invänta maj, då vi drar igång utomhusserien. Inbjudan kommer inom kort.

Onsdag 28 mars, slutspel, semifinaler
Ingen kom! Publik alltså. De fyra lagen var där och så undertecknad, tävlingsledare och kaffekokare. Team Bel Azur hade varslat om sen ankomst men meddelat att de avsåg möta Bergsprängarna på bana 7, så Arne och Curt kunde i lugn och ro bolla in sig på underlaget. Nu dök TBA upp 18:27, om än inte i god tid så iaf i tid, så spelet kom igång på tämligen korrekt tid. Startat hade då den andra semin, mellan Devil Heart och Par a Boule redan gjort, på banan 6. De duktiga spelarna bryr sig uppenbarligen inte om lite sten på banan. Om det mötet är inte mycket mer att säga än att det passar in under rubriken ”spel mot ett mål”. PaB vann båda matcherna med 13-2 och så var de klara för final, igen.


Håkan och Monica var riktigt i stöten, trots att Monica led av
en förkylning.


Tommy C fick inledningsvis ordning på sina lägg, men
dom sköt Monica bort, sen var det mest dystert även
om Devil Heart till slut ändå är nöjda med sin tredjeplats.

TBA hade det lite besvärligare mot Bergsprängarna även om de körde över dom, 13-1, i fösta matchen. Den andra vinner de också men nu stretade gubbarna emot lite bättre. 13-7.

Team Bel Azur vs Par a Boule i final. För vilken gång i ordningen? På onsdag nästa vecka, den 4.e april inleder vi med prisutdelning klockan 18:15, förhoppningsvis kommer det någon mer då, och sen blir det final.

Till dess GLAD PÅSK.

Måndag 26 mars, kvalserierna 4.e och sista omgången
Det blev till viss del som jag spådde om vilka som ska spela i ettan kommande säsong. Från tvåan klarade Aeros det hela galant även om de förlorade sista matchen mot kvalets stora överraskning, vågar jag väl säga, 013’s Grabbar. De kom med till kvalet i sista stund genom 13-10 mot, jaja ni vet vilka 🙁  men väl där vinner de fyra matcher av sju och i kraft av bättre klotdiff än både V.O.F.F. och Aurora Boulealis, båda forna div 1-lag, kniper de fjärdeplatsen och spelar således i ettan nästa säsong. Tidigare mer eller mindre uträknade Labbe & Co reser sig och tar två imponerande segrar, båda med 13-3 och kommer tvåa i tabellen. På tredje plats hittar vi Åkes som kanske tack vare sin WO-vinst i första matchen fixar nytt kontrakt. Fast det är klart, de hade väl slagit Vägboulerna alla dar i veckan?


Stark spurt av Labbe & Co gav en andraplats och förnyat
div 1-kontrakt.

Till tvåan går Aurora, V.O.F.F. PIF Ekhaga och Vägboulerna.


Seriens ojämnaste lag, omg 2: 2-13, 13-1 omg 4: 0-13, 13-1.
Aurora Boulealis. Gebbe, Gabriella och Mats.

Blaireau sätter alla matcherna även om det satt hårt åt i den sista, och direkt avgörande om vilket lag som skulle få titulera sig obesgrade i kvalet, mot Ridel. Seger med 13-12! Rudel tvåa med marginal ned till PH:s som spurtade till sig två segrar, båda med 13-7, och därmed tar steget utpp till tvåan. Stannar kvar gör Mixed Logistik medan PIF Mix och Boulebröderna får se sig degraderade. Närmast under strecket  hittar vi Tellby med på tok för dålig klotdiff för att rå på Mixed.


Helt suveräna Blaireau med blott en liten etta i fölustkolumnen
för hela säsongen. Johan med mamma Inger.

Däremed är kvalserierna färdigspelade och vi grattar de lag som tar klivet upp till de högre divisionerna. Återstår bara att straxt innan finalen i division 1 nästkommande onsdag, dvs den 4.e april, dela ut priser för prestationerna i grundserierna.

Klockan 18:15 kör vi och hälsar Aeros och PIF Ekhaga från division 2 samt Blaireau och PH:s från division 3 välkomna att hämta sina priser.


PH:s spurtade också fint och fixade i och med två vinster till
avancemanget till div 2, Tommy och Lotta Ph.


Lite sämre gick det för Boulebröderna? som trots idogt kämpande
fick ge se mot Mixed Logistik i sista matchen för säsongen. ML är
säkert glada för det, för det förde upp dom överstrecket på Tellbys
bekostnad.

På onsdag kör vi semifinaler i division 1-slutspelet. Kom och håll mig sällskap!


Onsdag 21 mars, slutspel, kvartsfinaler
Grundserievinnarna, Team Bel Azur, väljer Slussen som motståndare i den första kvartsfinalen och ingen är väl egentligen förvånad över det valet, även om Slussengubbarna till och från kan prestera nog så bra. De stretade emot lite i första matchen, 13-10, men sen förefaller det ha varit spel mest mot ett mål, 13-1, och TBA är klara för semi.
Serietvåorna väljer Lundby Boule som motståndare och ineldningsvis verkar det vara ett bra val, 13-10, men i andra matchen vaknar Lundby till och kvitterar mötet till 1-1 genom 13-8. En tredje och avgörande match ska till och där dominerar Bergsprängarna ånyo. De faktiskt nollar Lundby då matcehn, som började vid 8-8, slutar 13-8 i Bergsprängarnas favör.
Devil Heart väljer att bland de återstående lagen att ta sig an Lejontass. Ånyo ett framgångsrikt val även om detta möte visade sig bli det jämnaste av de fyra. 13-9, 8-13 och 13-11 till Devil och tre av fyra semifinalister är klara.
Att Par ’a Boule skulle välja Raging Boules är väl iofs inte uteslutet men nu fanns det liksom inte mycket annat att välja på, så då fick det bli så. Och det gick vägen även i denna match för ”hemmalaget”. 2-0 i matcher efter 13-8 och 13-10.


Team Bel Azur, Ulrika och Sten A, klara för semi.

På onsdag är det dags för semifinaler och då får vi se vilka TBA väljer bland dessa tre taggade motståndare: Bergsprängarna, Devil Heart och Par a’ Boule?

Måndag 19 mars, kvalserierna omg 3
Förra veckans beröm till V.O.F.F. fick motsatt effekt – segerraden avslutades abrupt med 2-13 mot Labbe och 5-13 mot Aeros och vips hittar vi V.O.F.F. under strecket. Krävs lite skärpning nu på måndag om man vill hänga kvar i ettan. I nuläget är det Aeros och 013’s Grabbar från tvåan som aspirerar på var sin plats i högsta serien på bekostnad av ovan nämnda V.O.F.F och Labbe.


Ska 013’s Grabbar, Raoul och Peter, ta plats i ettan på Labbes bekostnad? Staffan i Labbe har
bara att se på och hoppas på det bästa.

Med ett lag kort i serien, vilket i sig inte påverkar resultatet för varken Blaireau eller Rudel som med 4 vinster vardera redan är klara för spel i tvåan nästa säsong, är det en öppen historia för fem lag. Både Tellby och PIF Mix, som båda just nu ligger på ”rätt” sida om strecket, står över en match och är således piskade att vinna sin match för att vara på den säkra sidan. Den matchen går i båda fallen mot PHs, så att säga att PHs har saken i egna händer är nog ingen överdrift. Men både Boulebröderna och Mixed Logistik har chansen. Öppen in i det sista mao.

Onsdag 14 mars, kvalserierna omg 2

V.O.F.F. går som tåget och har inlett kvalserien med tre raka vinster. Det har inget annat lag mäktat med, inte ens Aeros som idag åkte på säsongens första förlust. 11-13 mot Åkes efter att Hasse olyckligtvis spelade in en motståndarkula med sitt sista klot och Åke var inte sen att ta vara på denna bjudning. Lägger in sin sista för tre poäng och match vid ställningen 10-11. Vägboulerna och PIF Ekhaga sladdar lite i botten annars är kvalet till div 1 väldigt jämt så här långt.


V.O.F.F regerar i kvalet till div 1. Tre vinster av tre möjliga.


Willy, och Åke, i Åkes blev de som spräckte Aeros seger-
svit.

I kvalet till div 2 nås vi av budskapet att Stefan i Årnis gått bort och att Årnis därmed inte hittar motivation till att fortsätta utan meddelar att de drar sig ur. Ett beslut vi givetvis respekterar i denna svåra stund och vi delar Lars-Eriks och Ingers sorg. Deras matcher nollställs.
Var Boulebröderna höll hus vet ingen, men inte var de i boulehallen, så med två lag frånvarande blev det lite glest i detta kval denna kväll. Blaireau höll stilen och tog revansch på PHs, som slog dem i serien. Rudel och Tellby gör dem sällskap på två poäng.

På måndag  kör vi omgång 3, men då jag är på tjänsteresa nästa vecka får ni vänta till på torsdag innan det skrivs något om den i detta forum.

Måndag 12 mars, kvalserierna omg 1
Så har då kvalen dragit igång. En liten försiktig start med blott en (1) match per lag, men redan på onsdag är det ny, och full, omgång. Sen återstår det två måndagar fram till påsk innan vi vet vilka som klarar av att hålla sig kvar, åker ur eller tar steget upp.

Bäst gick det det denna afton för Aurora Boulealis i kvalet till div 1 som slog PIF Ekhaga med 13-1 och i kvalet till tvåan var det ånyo Blaireau som visade framfoten, 13-2 mot PIF Mix. Noterbart är att Aeros fortsätter att vara obesegrade genom 13-9 över Labbe & Co.


Gebbe ledde Aurora till en klar seger i inledningsmatchen.

Måndag 5 mars, div 2 sista omgången
Precis som i div 3 hade vi i div 2 en seriesegrare klar sedan länge. Det är Aeros som går obesegrade genom serien. 13 matcher 13 vinster. Imponerande och så 5 poäng före tvåan PIF Ekhaga och trean 013’s Grabbar. Grabbarna som vann sin sista, och hela seriens sista och direkt avgörande för vem som skulle ta kvalplatsen, match över Killer Dogs med 13-10, efter att Dogs vid ställningen 10-10 inte gjorde ett rätt. Fjärde och sista kvalplatsen går till Vägboulerna trots den avslutande förlusten mot Mixed Logistik med 13-12.


Hasse och Ivan, suveräna slutsegrare i div 2.

Vägboulerna fick ihop 7 poäng, vilket fyra andra lag också mäktade med, men med sämre klotdiff. Jämt så det förslår runt det strecket mao.

Runt det nedre strecket var dramtiken inte mindre. Tre lag slutar på 5 poäng, Bäst i denna trio, trots dubbla WO nu senast är Boulejokers med -26. 3 pinnar bättre än Boulebrödernas -29 och Mixed Logistks -40. Dessa båda lag får ihop med PIF Mix och Årnis rikta in sig på kvalspel som drar igång med första matchen redan på måndag.

Onsdag 28 feb, div 3 sista omgången
Div 3 har spelat färdigt och så har även de fyra lagen i botten gjort. De som lyckades hålla sig på den övre halvan av tabellen har nu en kvalserie att se fram emot.

Där, och allra överst, finner vi, vilket stått klart sedan länge, Blaireau. Helt i en klass för sig och med 13 poäng av 14 möjliga. Inte illa. Återstår att se hur de klarar sig mot de som hamnar under strecket i div 2, vilket avgörs nu på måndag då de spelar sin sista omgång. Att det blir Årnins och och PIF Mix råder ingen tvekan om, men sedan är det fortfarande en öppen histora mellan Boulejokers, J.G.B. Boulebröderna och Mixed Logistik, men de två förstnämnda har ett litet försprång om målet är att undvika kvalserien.


Johan må se bister ut men de flesta av hans klot hamnade nog
som avsett,

Kvalserien börjar måndagen den 12.e mars för att sedan direkt köra en omgång även på onsdagen i samma vecka, dvs den 14.e. Sedan blir det spel på måndagarna den 19.e mars och den 26 mars.

Till kvalserien går från div 3 även PH’s som trots förlust mot Wasa i sista omgången håller undan för Rudel, som fick stryk av Blaireau. På fjärde och sista kvalplats hittar vi Tellby. Precis under strecket hamnar Wasa, en pinne före Malmkloten och två före de båda LDF-lagen där tvåan slår ettan.


Wasa missade kvalet med minsta möjliga marginal.

Måndag 26 feb, Final 4-manna
Seriesuveränen Murphys lag tar efter en tämligen odramatisk finalkväll hem sin tredje raka inteckning i vandringspriset genom att besegra Vi i femman med 3-1. Den enda poängförlusten kom i den inledande singeln, som faktiskt tog längre tid än trippeln, vilket ju inte hör till vanligheterna, där Håkan och Bosse följdes åt genom hela matchen och ledningen var aldrig större än 3 poäng och båda turades om att sitta i förarsätet. Att Bosse inte sköt för match vid ställningen 11-11 med ett klot kvar och tvåan och trean på plats begriper nog ingen. Istället kom ett lägg som inte orkade fram och vi  trodde nog lite till mans att nu har Bosse ”sålt taskarna till räven”. Men inte då, han tar sig samman och kan i vändan efter knipa tvåan som krävs för 13-12. I övrigt var det Murphys för hela slanten, 13-3, 13-1 och 13-4.


Segrande Murphys lag längst bak, Eva B, Monica E, Ulf B och Håkan E. I förgrunden
finalmotståndarna och tvåorna Vi i femman, Inger B, Ulf L, Bo E och Arne J.

Onsdag 21 feb, Cupen – finalspelet
Åtta lag till kvartsfinal, fri lottning och den utföll som så att Vi i femman tar sig an Blaireau på bana 1-2. Även om de sistnämnda går ut hårdast och börjar med att späda på sin handikappledning är det Gitten och Arne som tar över allt mer och som till slut vinner med 13-7. På bana 3-4 är det PH’s som har en svettig uppgörelse med Labbe & Co som Labbarna går segrande ur med siffrorna 13-11.


Labbe & Co får ge sig i semi mot Lejontass.

Men värre ska det bli. Årnis förlorar mot Lejontass med minsta möjliga marginal, dvs 12-13, efter att Årnis själv skjutit bort ”allt” som Bengan och Håkan la in. Även Stefan satte skott och det såg länge ut som om Årnis skulle dra det ”långa strået”, men så blev det nu inte. Dra det ”långa strået” trodde vi nog att Dogs Unlimited skulle göra mot The Only Ones när de hade kopplat greppet med 12-5. Men istället gick spelet i stå och TOO vänder matchen till seger med 13-12.


Trots stor ledning lyckas inte ”hundarna” skicka ut
The Only Ones ur turnerningen utan släpper ledningen
och motståndarna går sen hela vägen till Cup-seger.

I semi ställs dessa enda (namnet taget efter ett engelskt kultband på 70-talet, The Only Ones – enligt Feffe) mot Vi i femman som direkt hamnar i brygga. Handikappunderläge kombinerat med dåligt spel är ingen bra kombo, så The Only Ones tillåts leda med 9-0 innan Arne och Gitten vaknar till. Men det är försent. 13-11 till Feffe och hans medspelare. I den andra semin har Lejontass det lite lugnare med Labbe och vinner med 13-8.


Feffes lagkamrat, Sven Rådman, numera Cupmästare.

Final således mellan Lejontass, Håkan J och Bengan G, mot The Only Ones, Feffe K och Sven R TOO öppnar starkt och har med hjälpa av sitt handikapp snart kommit upp i 7-0, men Lejonen tassar på och är efter ett par vändor till ikapp. Sen följs lagen åt och har båda var sitt litet matchläge. Håkan skulle ha kunnat skjuta för match vid ställningen 8-7, men det hade krävt ett stannskott, vilket ju inte är det lättaste på bana 3, för en 5:a och seger. Han la in en trea. Vändan efter  lägger varken Håkan eller Bengan in några klot och TOO har chans att lägga för sex poäng och match. Men det mäktade de inte med. Vill minnas att det bara blev en två-, eller möjligen en trepoängare. Vid ställningen 12-11 lägger Feffe in sitt andra klot som renderar i fyra missade skott men Håkan träffar med sitt sista klot och vips har Lejontass två poäng på plats och match. Feffe har ett klot kvar och han lyckas med det ”omöjliga” – att lägga mot Håkans klot för en poäng och plötsligt är matchen i The Only Ones händer. Vi gratulerar till deras tredje inteckning i vandringspriset. Ett antal som delas med fjolårssegrarna Par á Boule. Vem blir först med fyra?


Cupvinnarna, The Only Ones, Fredrik Kjellman och Sven Rådman, jämte tvåorna, Lejontass,
Håkan 
Johnsson och Bengan Gladén.

Måndag 19 feb, Cupen
Pga för litet intresse omdanas årets cup men vi blir ändå 13 lag till start, dvs lika många som var anmälda från början, men nu till kvalspel enbart på måndagen.
Sist att anmäla sig blev jourduon Håkan och Göran som med ”hallklot” inleder lite trevande och får styrk av Killer Dogs med klara 13-5. Den förlusten går inte bara att skylla på handikappet. Cirkelpool är det som gäller och då får Dogs Unlimited, som de representerar, möta Par a Boule som litet oväntat fick stryk av PH’s i vinnarmatchen i pool 2. Håkan/Göken spelar som i trans och vinner med 13-9 efter att ha tappat lite på slutet, jag tror de hade 12-5 ett tag. Titelförsvarande Par a Boule har därmed fått respass ut ur årets turnering.


Håkan och Göran, två spelare med internationell rutin.

Det har även fjolårets finalmotståndare, silvermedaljörerna Lundby Boule, fått. Efter 6-13 mot Tellby och 4-13 mot Labbe & Co var deras saga alla för detta år. Labbe tar sig sedan vidare genom att slå Killer Dogs i skiljematch i pool 1 med 13-8. Från pool 1 gick Blaireau vidare i två raka.
Lejontass tar två raka i pool 3 och The Only Ones gör samma sak i pool 4, vilket ger följande startfält till onsdagens kvartsfinaler.

Blaireau
PH’s
Lejontass
The Only Ones
Vi i femman
Årnis
Dogs Unlimited
Labbe & Co

Fri lottning kommer att tillämpas i finalspelet, som drar igång på onsdag kl 18:30. Kom och heja och drick en kopp garanterat gott kaffe.

Onsdag 14 feb, div 3
Så faller då till sist även Blaireau och vi har inget obesegrat lag kvar i någon av divisionerna, men det tog ända till näst sista omgången. Imponerande. Det var PHs som med stundtals betydligt vassare läggspel på den svårbemästrade bana 4 lyckades betvinga Blaireau med siffrorna 13-9.

Även i dagens andra match förefaller Johan och Inger haft det jobbigt men kunde till slut gå segrande ur kanpen mot Tellby med 13-10.


PHs, Lotta och Tommy, slog Blaireau.

PHs vann även mot LDF1 och tar nu över andraplatsen från Rudel som i Elsies frånvaro nollades, dvs vann ingen match, denna kväll. Bland annat av Malmkloten men då dessa inledningsvis fick ge sig mot Wasa står streckstriden inför slutomgången mellan Tellby på 6 poäng och över strecket just nu och Malmkloten på 5 poäng och på femteplats. Teoretsikt kan säkert Rudel ramla ner och Wasa ta sig upp, men jag tror inte det sker i praktiken.

Måndag 12 feb, 4-mannaSå var då 4-mannagrundserien färdigspelad och den vanns av Murphys lag i storstilad form. 4 pinnar tillgodo på tvåan och blivande finalmotståndarna Vi i femman efter att ha tappat seriens abslolut sista match till Dogs Unlimited med 9-13. Men mötet vann Murphy med 3-1.


En fjärdel Murphy, Eva B, lägger både in och skjuter bra.

Vi i femman går således segrande ur streckstriden med Skrotkulorna genom att besegra Birgits kanoner med 3-1 medan Skrotkulorna ”enbart” klarar oavgjort, 2-2, mot GOSA och tappar därmed den sista och ack så viktiga pinnen som hade krävts för att ta den andra finalplatsen.

Därefter följer Dogs Unlimited i ensamt majestät på 14 och tre lag, Boule PÅLEC, Birgits kanoner och GOSA Boule på 12 vinster medan PP sladdar i botten med 5.


Tack för i år – nu är det bara finalen kvar och att anmäla sig till Cupen som spelas i nästa vecka. Ni har tom lördag på er.

Onsdag 7 feb, div 3Börjar bli lite tjatigt att skriva om Blaireaus framgångar, två nya vinster, båda 13-3, och givetvis en grundmurad serieledning. Tre pinnar upp på Rudel och fyra kvar att spela om. Teoretiskt kan de tappa serieledningen, men i praktiken? Nej.

Rudel hänger iaf på och vinner även de dubbelt men med betydligt tuffare siffror, 13-12 och 13-10. PHs vinner en medan Tellby vinner två, den ena mot just PHs och skapar ett glapp runt kvalstrecket ned till femteplacerade Malmkloten på 2 poäng. Ska det räcka för att kvallagen redan ska vara klara? Det är däremot mera ovisst.


Ska Tellby orka hålla undan för Malmkloten i
jakten på kvalet. Två pinnar tillgodo och fyra
kvar att slåss om.

Måndag 5 feb, div 2
Aeros fortsätter sitt segertåg i tvåan, ikväll med förkrossande 13-1 mot J.G.B. och med desto mindre marginal i rysaren mot OBV, 13-11. En omgång kvar och med en ledning på 4 poäng är det således klart. Aeros vinner div 2 och är givetvis vidare till kvalserien. Med sen är det desto ovissare. Två lag på 7 vinster har lite fördel över de fem lagen på 6 poäng som flåsar dom i nacken. Lite sämre läge för det ena Killer Dogs, som är lite magra i diffen. Bokom detta koppel av lag ligger två lag på fem vinster och balanserar på att hamna i nedflyttningsserien, klara sig kvar i ”ingen mans land” dvs mellan strecken eller kanske genom en hjälteinsats ta sig kvalet till division 1. Boulejokers har bäst chans. Två vinster och ett tungt påfyll av diffen så kan det gå.


PIF Ekhaga, klara för kvalet? Bilden från en annan tid men
snart är det vår igen.

PIF Ekhaga, på andraplats, vann också dubbelt och stärkte sin position gentemot trean, Killer Dogs, som vann en, trots underläge med 9-1 vände de till seger med 13-9, ochj förlorade mot The Only Ones. 31:an för närvarande på fjärde och sista kvalplats försämrade sin chanser genom dubbelstryk medan Vägboulerna, på femte plats precis under strecket, förbättrade sina genom en dubbelseger.

En omgång kvar, men däremellan kommer Cupen. Inbjudan finns anslagen i hallen och likaså anmälningsblanketten. Om det inte framgick att Cupen spelas med handikapp så påminner jag om det nu. Div 1 och 4-manna har inget hkp. Div 2 har mot dessa 3 poäng och div 3 har 4 poäng. (3 mot  div 2).

Bara att anmäla sig!

Onsdag 31 jan, div 3
Med två omgångar, dvs fyra matcher, kvar i grundserien grävs det näst intill ett smärre mirakel för att inte Blaireau ska vinna serien. Obesegrade och 3 vinster före tvåan, Rudel – say no more. Rudel å sin tur har ett litet grepp över andraplatsen och torde de också klara sig till kvalserien. Fördel även för PH:s och Tellby som ligger trea resp fyra och har två pinnar upp på femman, Malmkloten. Malmkloten hade en tung onsdag och förlorade två och därmed känningen på kvalet. Men med fyra poäng kvar att slåss om, bl annat mot de tre topplagen, finns chansen kvar, men det lär inte bli lätt.


Tommy i PH:s fick ge sig i toppmötet mot Tellby men
behåller ändå tredjeplatsen.

LDF 2 var nära att knipa säsongens andra seger men stannade på 12 mot Tellby och får fortsätta att vara jumbo.

Måndag 29 jan, 4-manna
Streckstriden hårdnade till inför sista och avgörande omgången om två veckor i och med att Vi i femman tar blott en pinne på Murphy medan Skrotkulorna tar en storslam, fyra poäng, mot PP.


Lars-Olov och Kalle i Skotkulorna tog chansen att hänga på i jakten
om finalplatserna.

Vi i femman fortsatt på finalplats men enbart i kraft av 6 pinnar bättre klotdiff. Sista omgången möter Vi i femman Birgits kanoner och Skrotkulorna möter GOSA.  Fördel till vem?

Dogsen spelade oavgjor mot Birgits och har väl en teoretisk chans att nå final men då ska de dels slå Murphy samtidigt som varken Vi femman eller Skrotkulorna tar poäng – inte troligt. Murphy är i princip klara för final och att de skulle missa den är om möjligt än mindre troligt.


Mari vaknade till och ledde Ann till en klar seger över Birgit o Calle
i Birgits kanoner.

Onsdag 24 jan, div 1
Enligt Corren årets fattigaste dag och för V.O.F.F, Labbe & Co och Åkes blev den än fattigare då de inte lyckades vinna några matcher denna kväll. Bättre gick det då för Team Bel Azur som genom en dubbelseger tar över ”ledartröjan” från Lejontass, som förlorade mot Raging Boules men håller sig kvar i topp med en andraplats. På tredje plats hittar vi Devil Heart som efter en stark säsong så här långt mötte Par a Boule, som i motsats har en oväntat svag säsong bakom sig, men nu kanske det vänder? 13-1 till PaB.


Ulrika TBA lägger in poäng medan Sten skjuter
bort så bra att de nu leder 
serien före Lejontass.

Azer vann dubbelt och svingade sig upp till sista slutspelplats. Vann dubbelt gjorde även Slussen som lämnade de övriga bottenlagen lite och nu kämpar med främst Par a Boule och V.O.F.F om att undvika kvalserien.


I Slussen är det däremot Sten som lägger medan
Roland svarar för skyttet.

Måndag 22 jan, div 2
Div 3 är uppdaterad, se nedan.
Div 2 bjuder på en midvinteromgång som om möjligt komprimerar tabellen än värre. Det är bara serieledande Aeros som till sysnes ostoppbart ångar på. 13-7 mot Killer Dogs följs upp med samma siffror mot The Only Ones. Yhe Only hade det tufft med dels denna förlust och även en noll poäng i första matchen, mot Vägboulerna, 6-13, och de faller i den otroligt jämna tabellen.


Ivan i topp ihop med Hasse.

Efter suveräna Aeros på 9 vinster följer ett koppel av lag, totlat 8 stycken på 6 resp 5 vinster. På sista kvalplats just nu, efter 31:an och Killer Dogs hittar vi IBV med lika många poäng, 5, som PIF Ekhaga, samma diff men 103 slagna poäng mot 101. Jämt så det förslår. Och detta trots att IBV kostade på sig en förlust mot Årnis! Årnis sätter därmed sin andra seger för säsongen och tar upp jakten på PIF Mix om att inte inneha jumboplatsen. Dagens jobbigaste stod väl Martin för som fick ge sig mot Mixed Logistik med 1-13 efter att fått spela ensam. Att de tidigare under kvällen, med fullt lag, bara fick 10 poäng mot J.G.B. är nog ingen tröst.

Onsdag 17 jan, div 3
Det hade rapporterats en ett felaktigt matchresultat, så texten är uppdaterad.
Blaireau ångar på och vinner dubbelt, igen, idel vinster och självklar serieledning med tre pinnar tillgodo på tvåan Rudel (som besegrades idag med klara 13-3 vilket de följer upp med att  bjuda LDF 1 på en Fanny).
Malmkloten passade på att avancera lite i tabellen och ligger nu på fjärde och sista kvalplats men blott bara 1 pinne bättre diff än femman, Tellby. Två vinster blev facit idag, 13-5 mot Tellby och 13-10 mot LDF 2. Tellby svingade sig förbi Wasa och upp på femteplatsen genom seger med 13-12.


Ett par Malmklot, dock osäkert om de spelade
just denna kväll.

Då övriga lag vann en och förlorade en, eller två, så rörde det sig inte så mycket i tabellen i övrigt.

Måndag 15 jan, 4-manna
Murphys Lag fortsätter sitt segertåg även in  på det nya året. Även om Birgits kanoner till sist besegrades med 3-1 i matcher var nog fölusten i trippeln ett streck i räkningen.


3/4 Murphy, började bra i trippeln med 1-0 men sen kärvade det till sig och det blev förlust
med 9-13. Samma siffror, fast omvänt i singeln och det var oavgjort i halvtid.

Streckmatchen mellan Vi i femman och Dogs Unlimited slutade, om du frågar mig, tyvärr med seger för ViV med 3-1. Enda glädjeämnet för Dogsen var att de fick bjuda på en Fanny i trippeln, annars var det mest öken – stenöken. I och med denna seger ökade gapet runt strecket. 3 pinnar mellan tvåan ViV och trean Dogs U. ViV har två pinnar att ta på Murphys men det räcker ju att komma tvåa för att få lira final.


Inger visade vägen genom att vinna singeln över Ann
med 13-7.

I botten tog GOSA sig samman och besegrade PP med 3-1. PP ligger nu ohjälpligt och ensamt i botten med sina 3 poäng. GOSA lyfte till 7.


Det hjälper inte hur mycket Sven än försöker. PP lyfter inte.

Onsdag 10 jan, div 1
En division som nu liknar rena rama getingboet, eller vad sägs om sex lag i topp på vardera 5 poäng, tätt följda av två på 4? Sedan hittar vi i ”ingen mans land” dvs läget mellan strecken, Par a Boule på 3 poäng, som i och med förlusten mot Lundby tappade en pinne, oklart dock om det räckt till en slutspelplats med tanke på deras diff som inte är den bästa, -14. Azer ligger också mellan strecken, även dom med 3 vinster efter dagens ”nolla”. Deras diff är än sämre, -21. Slussen gick segrande ur bottenmötet mot Aurora och skaffar sig lite fördel gentemot de övriga tre lagen i botten, som utöver dessa båda är Åkes och Labbe.


Bekymrade miner hos ”ljusen från norr”.

Leder hopen av 5-poängslag gör nu Team Bel Azur efter dubbla vinster som gav +16 mera i diff. Tvåa är Devil Heart, trots en förlust ikväll, 9-13 mot Nr 10 (på åttonde och sista slutspelsplats) men seger över Raging Boules med klara 13-2.


Dennis E var med och ledde Devil Heart till två nya poäng.

Bergsprängarna får stryk av Par a Boule men besegrar Åkes medan såväl Lundby, V.O.F.F, som Nr 10 sätter en dubbel och bidrar till den jämna tabellen.


Två nya poäng även till Nr 10, Saga och Björn, som nu är uppe
på slutspelsplats.

Måndag 8 jan, div 2
Division 2 inleder det nya bouleåret med sin fjärde omgång och Aeros behåller greppet om serieledningen efter två nya triumfer. 13-3 mot Mixed Logistik följs upp av 13-8 mot Årnis. Ett Årnis som inledde vårsäsongen med att spräcka den förhatliga nollan. 13-10 mot PIF Mix i en svänging och lång match innan Stefan och Lars-Erik till sist kunde spika igen.


En arkivbild på L-E Årnis, någon som vill
gissa på året?

Tre lag på fem vinster vardera skuggar Aeros, PIF Ekhaga bäst, trots den inledande förlusten med 7-13 mot Vägboulerna. Killer Dogs svingar sig upp över strecket efter seger över både Boulebröderna och IBV. I den verkliga ”streckmatchen” den mellan The Only Ones och 31:an drar sig ONE ur som segrare med knappa 13-12 och lämnar 31:an under strecket på fyra vinster.


En något färskare bild på 31:an, som efter två förluster nu ligger
på femteplats.

PIF Mix tar sin andra seger för året genom att ”mosa” 013’s Grabbar med 13-1. Jumboplatsen har tagits över av Mixed Logistik som inte rådde på J.G.B. heller, 7-13.

Onsdag 20 dec, div 3
Sista ”paret” ut för hösten är div 3 med obesegrade Blaireau i topp inför denna den tredje omgången. Hur gick det nu då? Jo då, de håller stilen. 13-4 mot Tellby följs upp av 13-10 mot Malmkloten. I den sista matchen satt det betydligt hårdare åt enligt Johan, men till slut fick de hål på motståndarna och kunde avgöra denna jämna match.
Rudel, som skuggat Blaireau ända från start, fick ge sig mot nyss nämnda Tellby med 13-9 och tappar i och med det lite av kontkaten med Blaireau men behåller ändå andraplatsen, en pinne före PH’s, som avslutade hösten med en ”dubbel”. PHs i och med det på kvalplats ihop med Wasa och de två topplagen.
Avslutade med en ”dubbel”, tyvärr då av fel sort, gjorde även LDF 2 som så här långt är nollade, men det finns ju fyra omgångar kvar 2018 för att ändra på det.


Jörgen S och hans Wasa, nu på fjärde och sista kvalplats.

Gott slut på 2017, så ses vi en bit in på det nya året.

Måndag 18 dec, 4-manna
Höstsäsongen lider mot sitt slut, vilka ska få fira jul som serieledare, vilka får träna extra?
4-mannas sista omgång blev en tämligen ojämn sådan. Trots att Boule PÅLEC kniper en match med 13-4 är det annars mest spel mot ett mål i matchen mot Murphy. 3-1 till Murphy och PÅLEC får i de tre övriga matcherna inte ihop poäng så det hade räckt till en (1) seger. En Fanny i protokollet se ju inte bra ut.

Vi femman fick inte till spelet mot GOSA eller så var det GOSA som fick till sitt spel, 2-2 och GOSA fördubblar sin poängskörd. Vi i femman tappar mot Murphy men behåller  andraplatsen över helgerna, trots en stark säsongsavslutning av Dogs Unlimited som tvålar dit PP med 4-0. Även där hittar vi en Fanny i en av dubblarna.


Mari är med och stänger 2017 med en Fanny mot PP.

Dogsen på tredjeplats. Samma siffror i matchen mellan Skrotkulorna och Birgits kanoner. Skrotnissarna närmar sig topplagen medan kanonerna dalar till en femteplats.

Nu tar 4-manna julledigt och tar sig an det nya året med omgång 5 den 15 januari. Men för den spelsugne finns det alltid både kulor, glögg och pepparkakor att tillgå på annandagen. Välkomna!

Onsdag 13 dec, div 1
Luciadagen måhända inte är optimal för seriespel, många spelare saknas, en del ordnar reserver, andra inte. Bäst gick det för Bergsprängarna som i Torkils frånvaro vinner dubbelt, bl a avslutar hösten med att bjuda Slussen på en Fanny. Slussen som å andra sidan började dagen med höstens första seger, må vara på wo. Tyvärr fick inte Nr 10 tag i Slussen-gubbsen och kunde meddela att de inte kom, men så går det när de angivna telefonnumren inte stämmer.


Arne J, en Bersprängare på topp.

En kvartet på vardera fyra poäng hittar vi i toppen, vilket möjligjordes av att Devil Heart slog Lejontass och att Raging Boule vann dubbelt. Under det nedre strecket var det inte bara Slussen som spräckte nollan, det gjorde även Aurora som daskade dit Åkes med kvällens andra Fanny. Nu är det bara Åkes kvar på noll och de får helt enkelt ta juluppehållet i akt för att träna mera. Går det? Kanske inte, men bättre träning går säkert att få till.

Måndag 11 dec, div 2
Ett lag ensamt i topp med maximala fem segrar, Aeros, skuggas av två på fyra. 31:an som ikväll fick ordning på kulorna och vann, om än knappt, mot Vägboulerna med 13-12. Mot Mixed Logistik gick det lättare, 13-1.


Harriet, 15,5 eller vad det nu blir, ena halvan av 31:an, avslutade
året skarpt.

PIF Ekhaga tappar tätkänningen genom förlust med 9-13 mot 013’s Grabbar men vinner rysaren mot Boulejokers med 13-11. Varken Vägboulerna, Mixed Logistik, Boulejokers eller Årnis lär väl se tillbaka på denna 2017-års sista omgång med någon större värme då de avslutade året med var sin dubbelnolla.

PIF Mix fick revansch på undertecknad sedan i somras genom vinst med 13-10 i en segdragen tillställning, tom så lång att korven höll på att ta slut. Men detta tillfälliga? neddrop gick ut över Vägboulerna som besegrades med 13-6 och Anna sken som en sol.


Anna placerade sin kulor väl och när sen mina skott för
en gångs skull gjorde vad de skulle avslutade Killer Dogs
året med en seger.

Onsdag 6.e dec, div 3
Blaireau och Rudel fortsätter sitt segertåg, 4 vinster av lika många möjliga och klart i topp före en kvartett på två vinster, anförda av Tellby i kraft av bäst, lite bättre än Wasa, diff.


Elsie B och Rudolf P, Rudel, gjorde rycket, men Blaireau hängde på.

Måndag 4.e dec, 4-manna
Murphys lag går fram som en ångvält och även om GOSA var uppe och nosade på en vinst genom 12 poäng i singeln var det sedan aldrgi något snack. 4-0 till Murphys. GOSA fick 6 poäng sammanlagt i de tre andra matcherna!Murphys lag finns även i arkviet, fast på den tiden, 2011, hette
de nog något annat, men Håkan, Monica, Ulf och Eva var i
alla fall förnamnen.


Vi i femman klarade ”bara” oavgjort mot Boule PÅLEC och tappar därmed lite kontakt med ledande Murphys. Oavgjort klarade förresten alla andra lag också denna kalla månskenskväll. PP-Birgit, Dogs-Skrot, och Vi 5-BP slutar alla 2-2. Två Fanny hann vi med, men jag nämner inga namn.


Mera ur arkivet (dags att ta med kameran någon kväll) 2/5
Vi i femman, Gitten , Ulf och Inger.

Onsdag 29 nov, div 1
Tabellen håller på att formera sig nu efter tre spelade matcher och för lag som Lejontass och Azer som är obesegrade ser det onekligen ljusare ut för än för de tre i botten av tabellen, de sk ”ägghandlarana”. Lejontass, dvs Håkan J och Bengan G vann tämligen enkelt över V.O.F.F. med 13-4 medan Lundby mäktade med lite mer motstånd, 10.


En manipulerad arkivbild, Bengan och Håkan, Lejontass,
toppar div 1 efter två omgångar.

Desto svettigare då för tvåan, Azer, som vann båda sina matcher med 13-12, mot Slussen resp Devil Heart.

Det här var ju pinsamt, jag har uppenbarligen inte koll på vem som är vem. Får läsa på helt enkelt, eller kan jag komma undan med att jag inte har någon bild med Bengan och Håkan? Hur som helst, rätt ska vara rätt och nu är det förhoppningsvis det. Att jag inte omnämnde Bengans fina läggspel må väl vara förlåtet, då jag inte såg det, men jag bevittnade det i dag på träningen. Att de sedan inte har koll på kulorna och dessutom skjuter för lite är en helt annan historia som inte har något med Lejontass att göra.

Måndag 27 nov, div 2
Efter tre matcher hittar vi fyra lag i topp, obesegrade. IBV, Aeros, The Only Ones och PIF Ekhaga och fyra i botten utan vinst. Mellan strecken finns de som ömsom vinner och ömsom förlorar, så som Killer Dogs som inledningsvis och på 20 minuter bjöds på en Fanny av Boulejokers, inte roligt om ni frågar mig, bara för att sen vara sist kvar i hallen, kl 20:50, men med en seger mot Mixed Logistik i bagaget. 31:an som inledde säsongen med en förlust lyckade i dag sätta båda. 13-4 mot PIF MIx och samma siffror mot Boulebröderna som i sin tur vann en, mot Årnis. 


Göran och Calle i topp med sitt IBV.

Onsdag 22 nov, div 3
Nu har vår sista grupp, division 3, också kommit igång och då de kör med dubbelmöten blev det två matcher direkt första kvällen. I topp hittar vi Blaireau som till slut lyckas vända matchen mot LDF 1 till seger med 13-10 och sen av bara farten även vinner över LDF 2 med klara 13-1.


Inger och Johan Björling, Blaireau, i topp efter omgång 1.

Obesgrade efter första omgången är även det nya laget Rudel, även om Elsie B varit med förr, och Malmkloten. Eftersom Malmkloten gjorde samma resa som Blaireau, fast tvärt om, hittar vi LDFs båda lag i botten av tabellen, men än finns det mycket kvar att spela om så det är bara att bita ihop och ta nya tag.

Ett par tag som alla, kanske inte bara division 3, kan ta är att tänka på de regler som faktiskt finns i boule. Ex vis den om att man inte får befinna sig mellan ringen och lillen då motståndarna spelar. Och då spelar det ingen roll om man står utanför banan eller bakom en pelare. Nej, bakom ringen eller ännu hellre bakom lillen, fast inte rakt bakom, är det som gäller.


Kan tyckas ovidkommande, men det finns regler för var man får stå och inte. Bernt, i bakgrunden, står helt rätt – bakom lillen och vid sidan om spellinjen.

Att man ska sudda ut ringen eftet avslutad vända när sådan ritats i gruset känner väl dom flesta till. Det tycks vara lite sämre med kännedomen om att detta givetvis även gäller ringmarkeringar. Skärpning.


En markering av detta slag kan faktiskt påverka ett rullande klot.
Sudda ut!

Måndag 20 nov, 4-manna

4-manna går som första grupp in i omgång 2, innan div 3 börjat öht. Murphys Lag med halva ordinarie truppen på inbternationellt uppdrag får nöja sig med oavgjort mot Skrotkulorna och då passar ett för kvällen hett ”Vi i femman” på att gå om med en 4:a i ryggen efter mötet med PP. Birgits kanoner håller stilen och tar Gosa med 3-1 och tredjeplatsen. I botten jag PP sin första poäng.


Eldledaren själv, Birgit, leder sina kanoner mot nya mål.

Samtliga grupper utom div 3 har spelat sin första omgång, bestående av en match. I morgon måndagen den 20.e spelar 4-manna sin andra omgång och efter den första leder, inte helt oväntat, fjolårssegrarna Murphys Lag på maximala 4 poäng före tre lag på tre poäng.

Div 1 leds av nykomlingarna Raging Boules som inledde med en liten skräll? Seger över Par a Boule med 13-2.


Gunilla R och Lennart A i V.O.F.F. håller sig
på den övre halvan av div 1 efter seger över
Åkes med 13-10,

I div 2 hittar vi PIF Ekhaga i topp som var ofina noga att bjuda postkompisarna? Mixed Logistik på en Fanny redan i första matchen.

På onsdag drar div 3 igång och de börjar, till skillnad mot övriga 2-mannagrupper, med ett dubbelmöte.

4-manna 8-lag enkelmöten, startar 6.e nov
Boule PÅLEC
Dogs Unlimited
Gosa Boule
Murphys lag
PP
Skrotkulorna
Vi i femman
Birgits kanoner

Division 1 14-lag enkelmöten, startar 15.e nov
Team Bel Azur
Aurora Bouleealis
Par a Boule
Bergsprängarna
Azer Petanca
Devil Heart
Lejontass
Raging Boules
Åkes
Nr 10
Lundby Boule
V.o.f.f.
Slussen
Labbe & Co


Division 2 14 -lag  enkelmöten, startar 13.e nov
PIF Ekhaga
IBV
Vägboulerna
Boulejokers
013’s Grabbar
Mixed Logistik
PIF Mix
Årnis
Aeros
Boulebröderna
Killer Dogs
The Only Ones
J.G.B.
31:an


Division 3 8-lag dubbelmöten, startar 22.e nov
LDF Lag 1
Blaireau
LDF Lag 2
Wasa
Tellby
Malmkloten
PH:s
Rudel

Banhyra vid seriespel:
25 kr per person och match, dvs 50 kr per kväll.
Om betalning sker i förskott:
2-manna 600 kr/lag, inkl ev kval eller slutspel.
4-manna: 1 000 kr/lag, inkl ev final.
Medlemmar Lejonkulan:
Betalar enligt gängse klubbtaxa