Inställt!

Ännu en gång ställer pandemin till det för oss boulespelare med inställda tävlingar som följd men det ser inte lika mörkt ut som för ett år sedan.

I går, dan före dan, trädde de senaste restriktionerna i syfte att bromsa smittspridningen i samhället i kraft och som varande del av SBF och en ideell förening har vi bara att rätta oss efter vad som gäller, vilket innebär att vi kommer att begränsa antalet samtidiga besökare i boulehallen till 30, varav 24 på banorna. Skylta upp än tydligare om vikten av att hålla avstånd och att inte kindpussa sin motståndare samt utöka antalet handspritsbehållare.

I praktiken innebär det att 13-dagssingeln är omöjlig att genomföra och den är inställd. Anmälda får detta dystra besked via sms.

Vi väljer att inte arrangera något kortleksspel med jultillbehör på annandagen även om det skulle kunna gå med tanke på vad som gäller, men dels är ”tävlingen” delvis av den typ som ska undvikas, dvs den samlar mäniskor som normalt inte samlas, och dels blir det svårt att få till hallen enligt ovan nu under helgdagarna.

På den ljusare sidan finns än så länge, vi vet inte hur detta utvecklas, möjlighet att träna i de grupper som vi normalt gör och spela både inomhusserien och Lejonligan om vi bergänsar oss till 24 spelare. Det innbär att den möjlighet att spela trippel som finns i båda dessa serier kommer att tas bort. I januari är det således enbart dubblar som gäller. Jag ser heller inga praktiska hinder för de grupper som spelar på dagtid att fortsätta med det, om de vill.

Det är tillåtet att spela på egen hand under helger och mellandagar men tänk då på att den som låser upp påtar sig ansvaret som hallvärd och att det nu utökats med att tillse att restriktionerna efterlevs.

Avslutar med att trots allt önska er alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *