Sv Cupen Öppen

Lördagen den 19 februari spelades kvalomgångarna i Svenska Cupen Öppen och Lejonkulan for till Skövde.

Spelande lagledare var Magnus B som nu även gjorde sin debut som ena halvan av vår UK-duo. Den andra halvan är Håkan E och vi hoppas på en tredje ledamot som kan hjälpa till med att bevaka våra pensionerade talanger inför kommande uttagningar till såväl veteranserier som Svenska Cuper.

”Som vanligt”, törs man skriva så? omgärdades uttagningen av en viss turbulens med ett par avhopp som följd och andrahandsuttagningar som avböjde men till slut mönstrades en sjumannatrupp, se annan nyhet, som åkte till Skövde på fredagseftermiddagen för att på lördag morgon ta sig an, på hemmaplan spelade, BonBon. 

Magnus B sammanfattar detta uppdrag: det var en taggad och laddad grupp spelare som åkte till Skövde och som efter en god natts sömna så fram emot att få möte BonBon. Ett bra lag men inte omöjliga att slå.

Monica spelade damsingel och grabbarna delade på de öppna- och herrsinglarna. 3 lika efter singelspelet och mötet lever i högsta grad. Vi hade hopp om att kunna vinna två av dubblarna efter tämligen stabilt spel i singlarna men därav blev intet. Magnus och Monica som spelade MxD fick inte ordning på läggspelet och satte således ingen press på motståndarna. De få poäng som togs kom i de vändor då läggen hittade rätt. Samma visa för Tomas/Henke gör att de hela tiden får försvara sig och kan aldrig hota Bon. Jakob/Peter spelade bäst av våra dubblar och var snubblande nära att avgöra men tyvärr förlust i alla tre. Nu var det bara att vinna båda tripplarna som gällde, annars respass.

CJN_220224_1.jpg
Hela truppen samlad, Monica, Anna, Tomas, Magnus, Henke, Jakob och Peter.

Tyvärr får vi i MxT, Magnus, Tomas och Monica, ingen ordning på läggen på de svårspelade banorna nu heller och poängen rinner iväg och till slut matchen och hela mötet. 7-13 och då bryts den andra trippeln eftersom mötet i praktiken är klart, men där ledde vi faktiskt med 9-3.

Slutsatsen måste bli att vi förlorar på för dåligt läggspel och detta trots att vi tränar i en hall där det inte alltid är så lätt att lägga. En liten höjning av lägsta nivån hade förmodlingen räckt för att ha vunnit mötet mot BonBon och fått möta Sörbyängen. Hur det isf hade gått får vi aldrig veta, men BonBon var chanslösa.

Vi i UK hoppas på god uppslutning på våra träningar och andra speltillfällen nu under våren till dess det blir dags att ta ut lagen till seriespelet i början av juni. Det gäller att vara med och visa upp sig om man vill bli uttagen. Enligt ett hett insidertips från styrelsen kommer vi att anmäla fyra lag till seriespelet, två öppna och två veteran, det är inte gjort än men blir det så så gäller det fylla upp lagen med spelare och vi i UK vill ha många att välja mellan.

UK, lagledaren och spelarna kommer inom kort att träffas och analysera den gångna helgen.