Rapport från Gotland

Helgen 11-12/6 spelades första omgången av årets seriespel. En av spelplatserna var ALMedalens bouleanläggning på Gotland. Vi var där.

Vi som representerade LEJ i division 1 Norra Veteran var Ann Gustavsson, Thomas Wrang, Monica Eriksson, Håkan Eriksson, lagledare (lagdel 1). Micael Nilsson, Lennie Arneson, Ulf Bolve, Eva Bolve (lagdel 2) Vi bestämde att  varje lagdel fick avgöra vilka som skulle spela och vem som var avbytare  Första mötet på lördagen mot 018 (Uppsala), efter 2 jämna och 2 ojämna matcher slutade mötet 2-2. Möte 2,  BVP (Motala), lagdel 1 underpresterar och förlorar båda sina matcher, lagdel 2 spelar bra och vinner sina. 2-2 igen. 3.e mötet mot CAL (Kalmar). Nu har lagdel 1 fått ordning på sitt spel och vinner båda matcherna efter ett stort underläge i första matchen och 13-0 i andra.  Lagdel 2 fortsätter spela bra och vinner en match mot duktiga CAL. 3-1 till LEJ i mötet! Underlaget i de 3 klubbmötena var utmanande med ett  tjockt lager med ganska stora stenar som gjorde att läggen kunde stanna väldigt fort och skotten, även om de var ”på järnet”, inte fick riktigt önskad effekt! Nästintill omöjligt att markera lillen! 

CJN_220612_1.jpg
Truppen: Lennie, Wrang, Michael, Ann, Ulf, Eva, Monica och Håkan. 
Foto: säg det?

Pga färjetid att passa på söndagen så ska vi spela ett halvt möte till på lördagen. Vi fick byta spelområde till hårda banor där kloten rullade väldigt mycket, men ändå en hel del grus på banorna. Motståndare MAL (Malmköping). Lagdel 1 fortsätter ånga på och vinner stort mot MAL som var kraftigt påverkade av en lång dag och en sol som lyst på oss hela tiden. Lagdel 2 får inte till sitt spel och förlorar. 1-1 efter två matcher och klockan var runt 20.30. Snabb inhandling av lite mat och återfärd mot huset där vi bodde,  ca 2 mil från Visby. Tack Labbe ! för en bra bokning! Alla var mer eller mindre trötta så efter några timmars samvaro så blev det godnatt. 

Söndagen fortsatte med 2 matcher mot MAL som kvicknat till rejält och vann båda matcherna mot oss. 1-3 i mötet, kändes tungt med poängtapp! Dags för sista mötet mot MAR (Stockholm).  Favoriter till att vinna serien, med flera duktiga spelare som haft stora framgångar. Efter att vi hälsat på motståndarna så kom förslaget/tanken upp att vi skulle göra om lite med våra lag. På 2 minuter blev det bestämt att Monica, Ulf och Eva spelar ihop, ett lag som spelat en hel del tillsammans tidigare och Håkan, Michael och Thomas gör premiär som lag. Ett mycket lyckat byte! HMT spelar på en mycket hög nivå och lyckas med många klot i svåra lägen! Måste bara nämna Michaels fantastiska carreau där han på nåt sätt lyckas med att själv stanna kvar med sitt klot i ett mycket trängt läge och Thomas ”dyngkalle” på ca 12 meter där han nog knäckte motståndarna! MUE lyckas efter stort underläge knapra ikapp och står till slut som segrare med 13-12! Riktiga vinnarskallar! Stor glädje och lunchdags. De två sista matcherna förlorar vi tyvärr men 2-2 i mötet är vi ganska nöjda med! 5 poäng totalt och en 3e plats i tabellen. 

Reflektion från en spelande lagledare: en mycket lyckad helg för laget totalt! Vi höll humöret uppe, stöttade och peppade varandra. En bra mix av rutinerade och nyare spelare, mycket rotation i lagdelarna. Djupa dalar men också höga toppar i spelet!
// Håkan (nöjd lagledare)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *