Inget avancemang i den enda cupen

Som tidigare meddelats kunde klubben blott få ett lag på banorna till höstens cuper och det blev i V65 där vi hade ett brons att försvara från i fjol.

Svenska cupen för veteraner avgjordes i helgen, för Lejonkulans del så var spelplatsen Skövdes nya hall. Det blev bara två trelagsgrupper där och vi hamnade i en grupp tillsammans med hemmaklubben Bonbon och Sällskapet Mariestadsboulearna och som förövrigt även inledde gruppspelet. Vi fick alltså stå över första mötet vilket innebar att vi kunde åka på lördag morgon och det var 8 laddade spelare som gav sig iväg. Laget som spelade var Gitten, Inger, Göran G, Göran C, Michael, Peter, Lenny och Janne som spelande lagledare.

Det inledande mötet mellan Bonbon och Mariestad slutade i en 4-1 seger för Mariestad vilket då innebar att vi fick ta oss an Bonbon. I de inledande tripplarna spelade Gitten, Michael och Janne den mixade och Göran G, Göran C och Peter den öppna. Mixlaget lyckades inte besegra sitt motstånd men det gjorde däremot den andra halvan, där Lenny gjorde ett starkt inhopp som ersättare för Göran C. Oavgjort inför dubblarna där Inger och Peter spelade mixeddubbeln, Göran G och Lenny den ena öppna och Gitten och Janne den andra. Inger och Peter var de som först avgjorde och en stund efter så besegrade även Göran G och Lenny sina motståndare och segern var då i hamn. Gitten och Janne var sist klara och hade en hård kamp i sin match men åkte dit med 12-13. Seger med 3-2 totalt och en direkt avgörande match mot Mariestad.

Vi ställde där upp med Gitten, Göran C och Janne i mixedtrippeln och Lenny, Göran G och Peter i den öppna. Vi lyckas inte få någon ordning på spelet, byten i båda lagen lyckas delvis ändra matchbilden och det var i det öppna laget som gjorde en stark upphämtning efter inbyte av Inger men ett missat skott som istället tog eget satte stopp även i den matchen. Surt sa räven och ett underläge med 0-2 inför de avslutande dubblarna. Ganska jämt där i båda öppna dubblarna men dessvärre så rann det iväg lite fort i mixeddubbeln där Inger och Peter kämpade på men inte ens ett inbyte av Michael kunde stoppa Mariestads framfart. 3-0 i matcher och de andra två matcherna bröts.

Man kan ju lugnt konstatera att det varit ett dåligt år på veteransidan, degradering till division 2 och inget finalspel i Svenska cupen V65 , där vi var med förra året och inte ens ett anmält lag till Svenska cupen V55. Nu får vi blicka framåt mot nästa år och det är ju i motvind som draken lyfter, så vi ser framåt med tillförsikt.

Även om jag var spelande lagledare så kunde jag ändå konstatera att vi måste lägga bättre, spela ett enklare och säkrare spel när man ser att lyften inte fungerar. Att ha klot en halvmeter till meter bakom bjuder motståndarna på lätta poäng och vi kommer i underlägen direkt. Banorna i Skövdes nya hall var inte direkt lättlagda, det blev ganska uppspelat då underlaget inte riktigt satt sig än, så att ta nedslag var ett måste. Sen måste även kommunikationen mellan lagdelarna bli bättre, att byta in Inger i det öppna trippellaget i matchen mot Mariestad ställde mixtrippellaget i en låst situation när bytet skulle göras där.

Men vi hade i alla fall en trevlig och ändå ganska så kul dag tillsammans och det är klart att vi kommer igen, det går fler tåg. Pizzan i hallen är också värd att nämnas, den var god men kommer ni dit, tänk på att de är stora, så dela 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *