Årets första KM avgjort

Minusgrader på termometern när man kl 06:15 vaknar för att åka på klubbresa till hemlig ort och ett KM, denna gång i öppen trippel. Brr, men solen skiner, alltid nåt.

Väl ombord på bussen tar färden vid och förhandstips om Tranås grusas på Söderleden, likaså Åtvidaberg när bussen svänger in på Östra länken. Finspång, Flen, Surbullarna? Då vi väljer gamla E4:an mot Norrköping tätnar det till runt Söderköping, men det finns ju en värld även bortom detta resmål. Men det är en grusplätt utmed Söderköpingsån som arrangerande Ann G och Inger B har hittat för dagens spel. Söderköping – där har iaf inte jag spelat boule tidigare.

Mestadels stenhårt och bitvis stenigt. Det är nu det är bra att ha tränat på olika underlag.

Tyvärr är vinden isande kall och då molnen tidvis skymmer solen är det dubbla kläder som gäller. Men boulespelare är ju vana vid hårt väder och som tur är lyser regnet med sin frånvaro.

16 lag till start, bra, men vi hade en spelare som saknade lag. Det löste sig genom att dagens jury, Håkan E och Gabriella K ihop med TL Anna O tillät Liselott B att hoppa in som avbytare för Siv E, som hade ont i båda sina kastarmar.

TL Anna O och ”ankaret” Arne J.

Fyra pooler således och spel på tid då schemat var minst sagt pressat. Poolettorna till kvartsfinal och i ordning från pool 1 till 4 blev det: Gitten/Malin/Gabriella, Göran G/Lennie/Göran C, Thomas/Håkan E/Monica och Staffan G/Viggo/Richard.

Full fart på gruset.

Hände det något anmärkningsvärt i poolspelet? I pool 1 var meriterade Årnisarna/Arne snubblande nära att åka dit men 13-12 i förlorarmatchen mot Birgitta Z/Inger N/Per N räcker ju och även om det inte var övertygande mot Berit/Håkan S/Lisa S 9-6 så räckte det också. I pool 3 var Labbe/Kjell/Anneli illa ute efter 11-13 mot Thomas/Håkan E/Monica E och 7-6 mot Marie/Anita/Staffan L. I pool 4 tog sig undertecknad i lag med Anna O och Claes Å vidare via seger i skilje över Sten-Magnus/Charlie/Sven-Erik med 13-11 efter att de sistnämnda haft ledningen mest hela tiden. Tyvärr avslutade de med en ”läggfälla” då de valde att lägga mot vår 13.

Sen var det dags för lunch. Bussen för oss raskt till Söderköpings Brunn och de väntande Wallenbergarna, panerade fiskarna eller det i dunkel dolda vegetariska alternativet. Allt, vad vet jag om det? smakade gott, jag hörde iaf inga kommentarer som tydde på något annat. Efter kaffet och en kolakaka bar det av tillbaka till gruset och de väntande slutspelen.

Nu sken solen från en i det närmaste molnfri himmel men å andra sidan hade den isande vinden tilltagit i styrka. Att solen sken inser jag nu väl hemma vid datorn. Näsan har varit blekare.

Soligt men kalla vindar. Gabriella laddar för att skjuta bort ett av Kjells lägg.

Kvartsfinaler.
Gitten/Malin/Gabriella – Anna O/Claes/Johan 13-1. Inga kommentarer, trots drömmotstånd.
Göran G/Lennie/Göran C – Labbe/Kjell/Anneli 11-12. Skräll?
Thomas/Håkan E/Monica – Lennart/Ingvor/Gunilla 6-5. Nära skräll.
Staffan/Viggo/Richard – Årnisarna/Arne 9-8. Tight match som säkert skulle ha kunnat slutat tvärt om.

Semifinaler.
Gitten/Malin/Gabriella – Labbe/Kjell/Anneli 4-13. Lag Labbe spelar bäst men lite skrällvarning är det.
Thomas/Håkan E/Monica – Staffan/Viggo/Richard. Ingen koll men det förefaller som THM var det bättre laget helt enkelt.

Final.
Labbe/Kjell/Anneli – Thomas/Håkan E/Monica 4-13. THM ångar på så det står härliga till och alla i laget ligger på en hög nivå. En Fanny i varande? Nej, lag Labbe vaknar till vid 11-0 och tar några omgångar men till slut orkar de inte stå emot ”maskinen”.

Wrang laddar för att lägga in 13. Det gick vägen.

Årets klubbmästare i ÖT. Håkan E, Thomas W och Monica E, tillsammans med finalmotståndarna,
Kjell S, Anneli G och Labbe L.

B-slutspelet, kvartsfinaler:
Berit/Håkan S/Lisa S – Bo/Siv/Hasse (födelsedagsbarnet) 13-10.
Curt/Bengan/Åke – Carl-Eric/Birgitta S/Peter 7-13.
Marie/Anita/Staffan L – Ann/Inger/Anna L 5-13.
Sten-Magnus/Charlie/Sven-Erik – Birgitta Z/Inger N/Per N 7-13.

B-semifinaler.
Berit/Håkan S/Lisa S – Carl-Eric/Birgitta S/Peter 8-11.
Ann/Inger/Anna L – Birgitta Z/Inger N/Per N 12-6.

B-final.
Carl-Eric/Birgitta S/Peter – Ann/Inger/Anna L 8-7.

B-finalisterna, till vänster vinnarna Birgitta S, Carl-Eric S och Peter J.
Till höger tvåorna Anna L, Ann G och Inger B.

Vill avsluta med ett stort tack till Ann och Inger för en som vanligt mycket väl genomförd resa. Bra banor och utsökt lunch. Anna O som TL och lite får jag väl ta åt mig själv, jag träffade i alla fall med några skott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *