Seriespelet, omgång 1

Helgen 10-11 juni genomfördes det första sammandraget av två i årets seriespel. Lejonkulan hade ett representationslag i Västerås, det öppna, som fick uppleva folkfesten, se nedan. Utöver det hade vi veteranrepresentationslaget och våra två reservlag, ett öppet och ett veteran, på plats i Gränna. Här följer lagledarnas betraktelser och sammanfattningar över sina respektive lags insatser:

Seriespelet division 1 norra, öppen

Den gångna helgen var det premiär för Bouleförbundets nya koncept för det nationella seriespelet, med en gemensam och central spelplats. Detta för att skapa en folkfest och för att kunna sprida vår sport utanför oss som redan är inbitna. Spelplatsen den här gången var Västerås och på Lögarängen, ett naturskönt område precis vid Mälarens strand med mycket folk i omlopp. Totalt 11 divisioner och ca 600 spelare och hela arrangemanget fungerade mycket bra och med stor hjälp från Västerås Bouleklubb, en av de snabbast växande idrottsföreningarna i Västerås. Banunderlaget var mycket krävande och kan jämföras med en plats där vi själva spelade en hel del på för ett antal år sedan, nämligen Garnisionsområdet. Trots att många klot inte gick dit man önskade så var de allra flesta kommentarerna ändå att man gillade underlaget.

Vi som var där och försvarade Lejonkulans färger i division 1 norra öppen var Jakob, Peter B, Henrik, Daniel, Stefan, Johan B, Rasmus och Janne.

Halva gänget (Jakob, Peter, Daniel och Janne) åkte redan vid lunch på fredagen för att kunna vara med i en propagandatävling i dubbel som arrangerades i samband med seriespelet.

Daniel och Janne under uppvärmningstävlingen på fredagen.

Vi spelade med två lagdelar, den ena Jakob, Peter B, Henrik och Daniel och den andra Rasmus, Johan B, Stefan och Janne. Lördagen inleddes mot Norrlands stolthet (?) Sundsvall vilket som vanligt blev en lång och jämn kamp och oavgjort som slutresultat efter 1-1 i halvtid. Oavgjort kändes ändå lite bittert då vi brände ett matchläge, modell större, med 3 klot kvar på handen och då hände det som inte är så ovanligt, att motståndarna taggar till och avgör i rundan efter. Surt sa räven men ändå en helt ok start.

Andra matchen spelades efter lunch mot Stockholmsklubben Sitting Boule och här hamnade vi i ett underläge med 0-2 i halvtid men reste oss som draken och visade pondus och styrka och tog två raka vilket resulterade i oavgjort även här.

Stärkta av avslutningen mot Sitting Boule tog vi oss an dalmasarna från Svärdsjö, spelet flöt på bra och 2-0 i halvtid. Den tredje matchen vanns även den komfortabelt och relativt snabbt och den fjärde såg också ut att vara hemma men den sena timmen kanske tog ut sin rätt, Svärdsjö kom tillbaka och avgjorde den matchen. Ändå en skön 3-1 seger. Åter till hotellet vid halv nio och vi missade travet men det kanske bara var jag som tänkte på det, men 4 poäng av 6 möjliga var ändå godkänt. Även om det blev lite sent så fick vi ändå efteråt lite rolig och trevlig tid tillsammans i hotellets restaurang och där dök även en av helgens två domare upp, vår egen eminente domare Johan N.

Rena rama mini – SM.

Söndag morgon, kolsäckarna från Solna, AIK, står på tur. Ett lite decimerat gäng sedan förra året då  flera tongivande spelare försvunnit, men nya dyker upp. Vi hade även den här morgonen lite svårt att få igång hela laget, ena halvan går som tåget (Henrik, Jakob och Peter) men den andra har problem framförallt med skyttet, 1-1 i halvtid. Kräftgången fortsätter för ena lagdelen men den andra fixar oavgjort, vilket betyder att vi är fortsatt obesegrade.

Sista mötet för den här gången var mot ytterligare ett Stockholmslag, Fagersjö. En anrik klubb som nu dammat av flera riktigt bra spelare (Anders Larsson, Kenneth Öttenius och Daniel Johansson), de hade så här långt vunnit alla möten, skulle LEJ möjligen kunna ta poäng? Vi skiftade om lite mellan lagdelarna och totalt sett så gjorde vi nu våra bästa matcher under helgen men räcker inte riktigt till, men det är inte långt borta, förlust med 1-3.

En andraplats i tabellen efter första sammandraget, men det är riktigt jämt bakom överlägsna Fagersjö, vi tar nya tag i Ulricehamn i augusti. Bra kämpat gänget och tack för bra spel och trevligt och kul umgänge, en härlig helg för oss som gillar sol och värme.

Janne Å / lagledare, foto: den eminente.

Förbundssammandrag veteranklass division 2.

Vistelsen i Gränna började i moll och slutade i dur. Lördagen började med en förlust mot Växjö med 1-3, men efter det började hela laget att prestera och Fagersjö samt klubben från Karlsborg kunde besegras efter bra spel under resterande delen av dagen.

Laget satsade på en övernattning i anläggningen Smålandsgården någon mil utanför för att trimma ihop laget för att kunna ta över serieledningen efter första dagens andra plats i tabellen.

Lördagens godkända insats förvandlades under söndagen till en fantastisk bra kastande och rullande av kloten vilket resulterade i två klara segrar med 4-0 mot Almedalen samt Malmköping. Söndagens klara segrar gör att Lejonkulan är nya serieledare och första steget är avklarat i målsättningen att vinna serien.

Göran G / lagledare

Seriespel i Gränna

Öppna laget i division 4 hade en fin helg i Gränna. Vi var bara fyra lag i vår serie Almedalen, Värnamo, Calmar och vi. Lördagens tre matcher vann vi med 3-1. Söndagen inleddes med vinst över Almedalen med 3-1 för att sedan avsluta med förlust mot Värnamo med 1-3.

Viggos skytte var stundtals helt exceptionellt, en episod som vi särskilt minns är när Calmar lägger första klottet precis bredvid lillen och Viggo går in och sätter en stenhård klockren carreau, Calmars skytt stegar fram och gör en lika fin carreau och stannar bara centimetern bredvid lillen, Viggos tur, stenhårt skott igen motståndarkullan far långt utanför banan och Viggos på exakt samma plats Calmars nyss legat. Applåder från alla runt banan. Calmar missar sedan sitt nästa skott och vi tar en trea.

I första mötet på söndagen, vårt andra mot Almedalen, dundrar Viggo på friskt och sätter det mesta, inte bara skotten utan även en plomb som var uppe bland de obefintliga molnen innan den landar 10 centimeter från lillen och stannar där, efter den matchen upprepar en gotländsk dam flera gånger ¨Den sorken glommer vi aldrig¨ .

Efter de första fem mötena av nio leder vi på åtta poäng före Calmar som har sju.

Vi sju som spelade (hade ett sent avhopp på grund av sjukdom) var kaptenerna Michael N, Göran K samt Viggo, Inger B, Eva SH, Bengan och Staffan G.

Bengan, Viggon, Göran, Inger, Micke, Ewa och Staffan som även bistått med bilden.

Skrivet av Staffan G.

En kort sammanfattning från  seriespel veteran55 div 4.

Spelare var följande lag 1 Ingvor, Claes, Richard och Hasse, lag 2 Berit, Curt, Peter samt Åke.

Tre möten på lördagen blev två pga att Tranås bouleklubb lämnat återbud.Första mötet mot Club de boule Gränna började bra på en mjuk ytterbana som underligt nog passade oss bra då våra hemmabanor är hårda . Resultat 4 vunna och 2 poäng. Efter en god lunch på Grännagården hade vi ett par timmars väntan pga Tranås avhopp innan möte två som var Westerviks boulesällskap. Resultat 2-2 och 1 poäng, här förlorade vi sista matchen efter lika vid full tid med skiljeomgång med var sitt klot då  samtliga matcher var tidsbegränsade. Nöjda med dagens spel satte vi oss i bilarna och åkte hem och njöt av den vackra utsikten över Vättern .

Söndagen började vi mot Roxen petanque  club med förlust  1-3 och 0 poäng. Tyvärr blev resultatet lika mot Mönsterås bouleclub

Från att legat tvåa första dagen halkade vi ner på fjärdeplats. Av samtliga matcher kom endast 2 av 8 komma upp till 13 innan spelen avbröts vid full tid.

Då vi var 8 spelare dvs med 2 avbytare bestämde vi att alla skulle få spela ungefär lika mycket under tävlingen.

Med siktet att klättra upp i resultatlistan i returmötena i Västervik åkte vi hem dock inte lika glada som under föregående dag.
Hasse H / lagledare