Lärorikt seriespel i Jkpg.

Östsvenska Bouleförbundets inomhusserie gick av stapeln i Jönköping den 20/1. Lejonkulan ställde upp med två lag, ett ”ungdomslag” och ett veteranlag.

Jag hade förmånen att vara lagledare för ”ungdomslaget” eller hellre ”utvecklingslaget”.

Här spelade i Lag 1 Staffan, Annelie, Viggo och Erik. Lag 2 ställde upp med Micke, Bengan, Kevin och undertecknad.

I första mötet mot Peking var motståndarna bättre  och hade ett  jämnt och starkt lag. Vi förlorade med 0-4 men Lag 1 hade överläge 12-9 då deras skytt med en direktträff på lillen lyckades vända matchen.

Andra mötet mot lokalkonkurrenten Only Ones slutade oavgjort 2-2. Borde ha vunnit men fick nöja oss med att vinna de två avslutande matcherna. Kändes ändå skönt. ”Slutet gott, allting gott!”

Indivduellt får framållas Annelies fina läggspel.

På ungdomssidan briljerade Viggo periodvis med skytte och lägg av hög klass men ungdomlig iver spelade honom ett spratt vid några tillfällen.

Kevin som senaste tiden ägnat innebandyn mer tid än boulespel har en stor potential om han ökar träningsdosen i boulehallen. Flera skott och lägg satt under dagen.

Erik har inte spelat boule så länge utan satsat på domarkarriär inom hockeyn samt enligt säkra källor haft stora framgångar inom frisbeen. Han har en fin teknik som förmodligen på sikt kan leda högre upp i boulehierarkin.

Summa summarum var seriespelet säkert en bra erfarenhet både för ungdomarna och de mer erfarna. Nästa möte blir den 24/2 i Motala då vi möter Gränna, Roxen och Boule von Platen.

…./Göran C, lagledare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *