Seriespel div 1 norra öppen 

Spelplatsen denna gång var Njurunda utanför Sundsvall. 

Första mötet mot Sitting Boule slutar i förlust 1-3. Motståndaren visade sig behärska banorna bättre än oss och visade prov på ett oerhört bra läggspel som vi inte kunde matcha.  
I andra mötet mot Borsten, där våra motståndare bl a bjuder på matkaos och borttappad spelare, tar vi med oss en poäng i ett möte som slutar 2-2. 
Sista mötet dag ett är mot TED som förra året spelade i elitserien. Vi kämpar väl men räcker inte riktigt till och det slutar i förlust 1-3. 
Med bara en poäng efter dag ett ändrar vi om lite i laget till söndagen och våra två stundande möten. 
Först ut är Sundsvall som vi spelar 2-2 mot. Efter kraftigt regn har banorna helt ändrat karaktär och det bjuds på svampiga banor med minimalt rull. Spelet i dessa matcher blir därför lite speciellt men vi tar med oss en poäng. 
Sista mötet för helgen är mot Boo som leder serien. Tyvärr slutar det i förlust 1-3 och vi åker hem med endast 2 poäng efter första helgen. 
Det har trots resultatet varit en mycket trevlig helg och stämningen i laget har varit god. Vi har kämpat väl men denna gång räckte vi inte riktigt till. Serien är som vanligt mycket jämn och vi har fortfarande goda möjligheter att klättra i tabellen så nu satsar vi på att göra ett riktigt bra resultat på hemmaplan nästa gång. 

Jakob Järpenmyr, spelande lagledare